A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

VikiKép
Igazad van, legalább kizártok egy újabb tényezőt.
Én ezeket az izéket, most tudatosan nem hívom tüneteknek, vagy jeleknek, mert nem szeretnék újra pofára esni.
Ha ma nem jönne meg, akkor várok egy hetet, mert az azt is jelentheti, hogy nem használt a tea-kúra és maradt a 34 napos ciklus.
Ugyhogy addig még nagyon sokat kell aludni és bármi megtörténhet.
Persze titkon azért remélem, hogy ez a lépegetős kis babóca most a mi ajtónkon fog kopogtatniKép!
További kitartást neked és drukk++++++++++++
Stella

Kép
stella9

Lányok!
tudtok olyan vizsgálatról ami a petevezető átjárhatóságát mutatja ki és nem HSG és nem laparoszkópia.A dokim mondott valamit de elfelejtettem a nevét azaz nem is értettem.Azt mondta,hogy elöbb azt végzi el felesleges most felvágni,ha nincs semmi.
Vendég

Sziasztok Lanyok!

MinyuKép
Szuper a tablaKépAterzem a helyzetet,mennyire rossz a varakozas...nekem 20-an kell mennem,de egesz hetvegen azon gondolkodtam,hogy felhivom a dokimat,hogy inkabb hagy menjek maKépDe volt erom,es kibirtamKépNekekm meg pluszba annyi tunet lett,hogy eleinte csak nagyon erosen emelyegtem,mara azonban hanyinger is kerulget,-de en orulok ennek,remelem,ez jot jelentKép
Tok jo erzes lehetett,hogy igy hallgatott Rad a Lili!!!

StellaKép
Koszonjuk a gratulat,mi pedig nagyon-nagyon szoritunk,hogy ne jojjon meg!!!

MeaKép
Bizz benne es sikerulni fog!!!!!!!!
En 2,5 evig szedtem a Harmonetet,elvileg mi 3 honapot akartunk varni(ezt tanacsolta az orvosom),aztan vegulis 6 honap lett belole.
Az elso babanal sehogy nem befolyasoltuk,ugy voltunk Vele,hogy mi szeretettel varjuk,ha akar,jon-es jott isKép
Most annyi volt a "befolyasolas",hogy mertem a homet,mi a ciklus 7-14-ik napjaig minden nap egyutt voltunk(ezt mondjuk nem direktKép ), es "action" utan 1 oran at nem keltem fel es parnat tettem a hatsom ala.Nem tudom,ezek kozul hatott-e valami,de remelem,tudtam segiteniKép
SZORIIIIIIITOOOOOOOOK!!!!!!!!

HritusKép
Gondolok Rad a hormonvizsgalat miatt!!Majd ird meg,mi volt!!Kép

NoemiKép
Szivbol GRATULALOOOOOOOK!!!!!!!!!!:o

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Szia Orsi. Szilvia vagyok. Köszi, hogy válaszoltál. Már volt hormonkivizsgálásom, semmi kóros képet nem mutat. A dokim... szóval most nincs. Ugyanis az utóbbi időben kb. ötnél voltam helyileg,de rájöttem, egyik sem igazán profi ebben a témában. Ma a kislányom védőnénije azt mondta, a fogi. gátló közben akkor maradhat ki a mensi, ha meg van vastagodva a nyálkahártya. Tudtok erről valamit? Mit lehet ilyenkor tenni? Használha a cickafark tea? A védőnéni azt mondta, hogy az eü. kaparás ezen segíteni szokott, de nem ajánlja, mert több kárt okozhat,mint hasznot. Akkor most???

emeseanyu

Sziasztok!Kép

Most voltam a dokinál, átdumálni a HSG-m eredményét, és hál'istennek minden rendben!Kép
Csak egy dolog aggaszt, hogy azt mondta, mindenképpen védekezzünk ebben a hónapban, most NEM SZABAD teherbe esnem, mert a röntgensugár károsítja az érésbenlévő petesejtet, ezért ha megtermékenyül akkor lehet hogy beteg lesz, vagy elvetélek.Kép
Ugyanakkor utánaolvastam a dolognak, mindenhol azt írják, hogy nem veszélyes a dózis, ami ilyenkor éri a kismedencét, "a szabad levegőnbeszerezhető" dózis. MOST AKKOR MI VAN?????
Nekem nem tetszik, hogy most védekeznünk kell - mikor éppen babát szeretnénk -, de persze azt se szeretném, hogy beteg legyen a babám! És még hogy tetézzem, ma reggel nem védekeztünk...
VALAKI NYUGTASSON MÁR MEG!!!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zitus!
Én nagyon megszeretnélek nyugtatni,de nem tudok a röntgensugár ezen károsító hatásairól.Biztos minden oké,miért ne lenne az!
Vendég

Zitus!
Utána néztem és én is azt találtam amit te is írtál:"Ha megfelelô körülmények között történik, akkor meglehetôsen megbízható az eredménye. Nem kell tartani a sugárdózistól, mivel az alkalmazott sugárdózis minimális, gyakorlatilag pár napos " a szabad levegôn beszerezhetô" sugárdózisnak felel meg. Nincs érdemi különbség a diagnózis biztonsága szempontjából a röntgen kontrasztanyagos, az ultrahangos (itt már nincs sugárterhelés!) és a laparoszkópos megoldás között. "
Ezt idéztem.Remélem kicsit segítettem.
Vendég

Zita Kép
Nekünk a HSGs hónapban azt javasolták, hogy próbálkozzunk, mert ilyenkor magasabb a teherbeesés esélye, mert a kontrasztanyag "átmossa" a petevezetőket, és így a spermiumok könnyebben úsznak fel.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Zita!
Nekem 2002. március 21-én volt egy mellkasi rtg-em és a fiam március 26-án fogant (előtte pedig 3 havonta vizsgáltak röntgennel, és volt CT vizsgálatom is) A tüdőgyógyászom utánanézett a dolognak és csak annyit mondott, hogy ha lehetséges, akkor éppen ne legyek terhes. Így aztán számolgattuk a napokat, megbeszéltük, hogy biztosan nem várok babát így megvolt a rtg. De kaptam ólomköpenyt a hasam elé, amit pedig nem mindig szoktak adni.
Szerintem az irányított rtgsugár nem csak az éppen érésben lévő petét érintheti kis mértékben, hanem az összeset, tehát tulképpen mindig fennáll a lehetőség,hogy károsodik. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Én biztos nem védekeznék, de ez csak a saját véleményem.
Üdv, Virág
virga

VikiKép, OrsiKép, VirágKép

Köszi a megnyugtató szavakat, mostmár jobban érzem magam!KépKép
Igazából bízom abban, hogy a vizsgálatkor (10.cn.) még nem kezdett el érni tüszőm, mert nekem a szokásos 14. nap helyett csak a 16-17. napon szokott repedni a tüszőm.
Ezt most jól megaszondtam...Kép

Naggyon drukkolok továbbra is mindenkinek, azt hiszem szép lassan visszaolvasgatok, és ismét bekapcsolódom, ha nem bánjátok!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zita!
Értjük Kép. Nekem is a 10. napon volt a rtg és nekem a 15. napon volt pé.
Jó éjt! Virág
virga

Zita Kép
Örülünk, hogy visszajössz Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Már 3. hónapja próbálkozunk. A következő dolog miatt aggódom: Kaptam egy jutalomkirándulást a főnökömtől az egyik cégen keresztül Bécsbe, ahol 3 napig leszünk és a meghívó szerint kétszer is elmegyünk egy festék- és vakolatgyárat megnézni, hogy hogyan készítik azokat, ....stb. Nem elég, hogy pont a termékeny napjaimra esik a kirándulás, de most tiszta para lettem, hogy ott vegyi anyagokkal dolgoznak én meg odamegyek. És ha éppen pont előtte összejött a babó? Lehet, hogy ártanék neki. A főnökömnek nem merem mondani, hogy mi a helyzet, hisz lehet, hogy ez a hónap sem sikerül. Mi a véleményetek? Lehet, hogy túlságosan aggódok? Már azt hiszem tiszta lökött vagyok.
szilvi26

Szilvi Kép
Szerintem ne aggódj ezen. A magzat és a mama között az első kb. 2 hétben semmiféle kapcsolat nincsen, mert addig vándorol és beágyazódik, tehát semmi kár nem érheti.
Menj el nyugodtan.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!Kép

Szuper, hogy Te vagy nekünk, és meg tudsz nyugtatni minket, ill. el tudod magyarázni a számunkra még zavaros dolgokat!Kép
Tudom, ehhez Neked is nagyon sok dolgon kellett keresztül menned!
Sajnálom, hogy a másik "doktornénink" (CatKép) nem tud most netezni! Remélem minden OK velük!
Köszi Nektek!Kép

Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Lenne egy körkérdésem hozzátok. Volt már olyan közöttetek, aki itta a cickafarkos teakeveréket és ennek ellenére nem állt be a cilkusa 28 naposra?
Eddig csak azt hallottam, hogy aki kipróbálta, annak bavált, de az nem lehet, hogy én vagyok az egyetlen kivétel, ugye?
Ez a 30. cnapom és eddig semmi. Nem akarok túlzottan reménykedni, csak nem értem az egészet.
Tesztelni még nem akarok, mert eddig - tea nélkül - 34 naposak voltak a ciklusaim.

Továbbra is drukk mindenkinek!

OrsiKép
Ti már a 30. hét körül járhattok, ugye? Hogy vagy? Mikorra várható a nagy nap?

Stella

Kép
stella9

Sziasztok!
Olvastam, hogy Karácsonyra ki szeretnétek üríteni ezt a Topicot :o) Lehet még gyorsan csatlakozni hozzátok?? :-))))
Köszi: BB
bellazy

Zita Kép
Itt irulok-pirulok Kép
Cattel Kép összeköttetésben vagyunk, ha van róla infó, akkor azonnal tudatom mindenkivel. Most már nagyon sokat pihen, mert már nehéz ez az egész ikres dolog neki. A 36. héten vannak, és minden rendben.

Stella Kép
Holnap már a 31. hetet kezdjük. A hivatalos nagy nap nov.24, de én okt. végére saccolom a dolgot... szerintem azzal a babók és én is kiegyeznénk.
A cickafarkteához sajnos semmit sem tudok mondani, mert én életemben nem ittam... de vannak olyan emlékeim, hogy a régiek közül sem vált be mindenkinek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :-)

Hasonló jókat kívánok nektek is!!!!

Köszi:Noémi
vnoemi

Szia Bellazy!

Üdvözlünk itt nálunk, de reméljük sokáig nem kell itt lenned!!!

Mea
mea

Kérlek a táblába is vegyetek fel, mert jó lenne "Zebrásodni"
2004 aug-óta, Cnap 3, C hossz:34-39, Lakhely Biatorbágy, 29 éves múltam, nincs még baba.
Sajnos az összes Nicnév foglalt volt, ha lehet a Bellá-t írjátok be :o)
Köszi!
bellazy

Én is iszogatom a cickafarkfű teát, mert sok jót hallottam róla és a hormon gyógyszerek előtt szeretném kipróbálni hátha rendbeteszi a ciklusomat. Eddigi tapasztalataim: kissé émelyegtem tőle az elején, nem túl jó íze van, viszont a múltkori 39 naphoz képest most 33! napra jött meg!!! :-)
Tegnaptól rendszeresen iszom, napi 1 csészével, remélem bejön!
BB
bellazy

Sziasztok!

Én új vagyok itt, de a problémám hasonló. Mi a párommal több mint 1,5 éve próbálkozunk, és várjuk a ciklusok végét, de eddig eredmény az semmi. A Családsegítőknél voltunk, túlvagyunk jó néhány vizsgálaton, elvileg semmi probléma, de még sincs semmi. A Dr. Gasztonyit én is megismertem, hát nem egy bőbeszédű az igaz. Nekem annyi volt a gondom vele, hogy úgy írta fel azt a Clostilbegytet (lehet, hogy nem jól írtam le a nevét), hogy meg sem vizsgálta előtte a peteérésemet, ami mint később kiderült, teljesen OK. Aztán elküldött volna valami műtétere, ahol kiderülne hogy van-e valami gond vagy sem, (mert hát vékony vagyok, és így előfordulhat valamilyen betegség ami meddőséggel is járhat). Hát hosszas próbálkozás után ennyit sikerült megtudnom, meg hogy 2-3 napra be kellett volna mennem a kórházba, és rendes altatással megnézné a dolgot. De hogy mit és miért és hogy van-e valami más lehetőség, stb. semmi.Egyébként jó indulatúnak tűnik a doki, de ennyi felvilágosítással tényleg nem várhatja el tőlem, hogy igent mondjak. Így most pillanatnyilag eljöttem a Családsegítőktől, és új lehetőségeket kutatok. Azt hiszem, Ti jártasabbak vagytok már e téren, én még inkább csak tapogatózok, és próbálkozok. Tudtok valamit tanácsolni? Jártam már akupunktúrára, az biztos jó hatással volt a hormonjaimra, de a vége felé már nagyon nem tudtam elviselni a szúrkálásokat. Most talpmasszázsra járok, és felvettem a kapcsolatot egy Meddőségi Központtal (XIII. ker, Szabolcs u.), ide lehet, hogy elmegyünk a párommal. Ezenkívül jó nőgyógyászt is keresnék, mert a jelenlegivel nem teljesen vagyok megelégedve.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Heni
hencsike

Szia HeniKép
Én sajna nem tudok neked doki-ügyben tanácsot adni, mert nem Pesten lakom, de az biztos, hogy váltanod kéne erről a közlékenynek egyáltalán nem nevezhető dokiról.
1,5 év az nagyon hosszú időKép. Remélem találsz egy jó orvost, aki igazán tud segíteni és kinyomozzátok mi is lehet a "gubanc".
És reméljük nem kell már sokat várnod a babóra!
Stella

Kép
stella9

Heni Kép
1,5 év után bármelyik meddőségibe elmehettek. Ott vannak profi nőgyógyászok, így én azt javasolnám, hogy ne keress magadnak addig újat, míg a babó a pocidban nem lesz, mert a "mezei" nőgyógyászok 90%a sajnos semmit sem ért a meddőséghez, és csak az időt húzza.

Ezen a minden vizsgálat nélküli closty felíráson meg teljesen ki vagyok akadva... minek???
Jó, hogy eljöttél, mert csak az időt húztátok volna tovább.

Én azt javasolnám, hogy menjetek meddőségibe (a Szabolcs utcai nem rossz, én jókat hallottam róla), és ott célzott vizsgálatokat fognak végezni.

A műtét, amit a dr. javasolt a laparoszkópia... de hogy minek akart volna ilyet tenni veled azt nem értem... vagyis ezt sem.

Orsi

ps. ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan. Ha gyorsabb lépéseket szeretnétek, akkor Kaáli Meddőségit javasolnám, mert ott ennyi idő után biztosan nem lennének már spontán próbálkozós ciklusok, hanem elkezdhetnétek az inszeminációkat.
De Ti döntsétek el, hogy mit szeretnétek.
A párodnak milyen eredményei vannak? mikor nézték utoljára?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Heni!
Nagyon is meg tudlak érteni, hhiszen nekem is vizsgálat nélkül írta fel a doki a Closy-t, amit eddig még nem válltottam ki :o) (állítólag nekm sem volt peteérésem, hiába mutatott minden jel arra, a doki szerint én is túl vékonyka vagyok) Most én is dokiváltásban vagyok.

Kérlek segítsetek, hogy az endoszkópia( remélem így kell írni) pontosan milyen hormonokat mér?

Köszi: Bella
bellazy

Bella Kép
Az endoszkópia nem egy műtéti eljárás? Vagy én emlékszem rosszul?
Na, ennek utánanézek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ENDOSZKÓPIA

Így nevezik azt a vizsgálatot, amelynek során hajlékony száloptikával különböző testüregeket vizsgálnak. Az egyes szervek vizsgálatára specializált eszközöket (endoszkópokat) használnak

Mivel kapcsolatban merült fel ez a szó? Akkor lehet, hogy tudnék segíteni, hogy mire is gondolhatsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Húha, akkor én értettem valamit félre, de nagyon.
Arra a vizsgálatra gondolok, amikor vért vesznek a mensi 3. 13. 23.-napján és összehasonlítják a hormonváltozásokat. Milyen hormonokat is vizsgálnak ekkor?
bellazy

OK Kép
Sokmindent nézhetnek, de amit mindenképp kell:
estradiol(ösztadiolnak is hívják), TSH, FSH, prolaktin, progeszteron, tesztoszteron. Ezek a legfontosabbak.
Ami viszont fontos, hogy nem a 13 és 23. napon kell nézni, hanem a tüszőrepedéskor és a tüszőrepedés után 1 héttel (ez a 13/23 a nagyon szép szabályos ciklusra igaz csak). Tehát, amikor ilyen hormontükröt csinálnak akkor abban a hónapban nem árt az UHs tüszőérés-követés.
(mert, ha rosszkor nézik, akkor nem megfelelőek lesznek bizonyos értékek, és így téves lehet a diagnózis).
Erre figyeljetek oda a dokiddal!

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi szépen Orsi!

Mindenképp visszaolvaslak benneteket, addig is sok Gratula a babásoknak és sok szurkolás a csíkosodásért a még nem babásoknak!

Bella
bellazy

Hencsike!

Jaj, ne menjel a Szabolcs utcaba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En odajartam es nem volt jo!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon futoszalag, es nem profik egyaltalan!!! Menjel a Kaaliba mindenkeppen!!!!!!

Zituska!
En is ugy tudom, hogy lazan lehet probalkozni a HSG utan, ne aggodjal, csak az a fontos hogy a vizsgalatot ne csinaljak a ciklus masodik feleben, nehogy terhes legyel, de mas kitetel azt hiszem nincs!

Catnak nagyon nagyon nagy gratula, hogy kibirta eddig, es sokat gondolok ra, hogy minden szepen es jol menjen az elkovetkezendo hetekben!!! Ilyen sokaig kibirni!!!! Nagyon klassz! nagyon orulok neki!!!
Orsi! Neked is hasonlo kitartast, es vigyazz magadra, hgy te is sokaig bird!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép Heni Kép
Bocs, akkor erről az infóról lemaradtam Kép Akkor tényleg legyen a Kaáli. Én az orvosom szívből tudom ajánlani.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LányokKép
tőletek is kérek még egy pici drukkot, jó?
Nem bírtam tovább magammal és vettem egy tesztet, holott megfogadtam, hogy addig nem tesztelek, amíg nem késik minimum egy hetet.
De ha holnapig (31.cn) minden változatlan (hő fenn, menzi sehol), akkor teszek egy próbát.
Ezen végülis nem múlik semmi, csak okosabb lehetek.
Annyira furcsa és szinte már zavaró ez a közel két hete tartó cicifájás! Két hét alatt majdnem az összes melltartómat "kinöttem"Kép, pedig már rég túl vagyok a serdülőkoronKép!
Azért nincsenek túlzott reményeimKép, de ki tudja?
Puszi: Stella

Kép
stella9

Stella Kép
Drukkolunk a fiúkkal! 6-6 kezünk-lábunk Xben érted :D

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Stella!

Én nagyon drukkolok! Ja és szerintem a teszted pozitív lesz!
Én még nem szántam el magam.
Üdv: Lara

Kép
lara26

Stella! Nekem nagyon gyanusak a jeleid, szerintem tutti babóca van a "dologban". Nagyon DRUKKK!!!
BB
bellazy

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
A párommal elkezdtük a baba-projektet. Egy dolog miatt aggódom (később lehet, hogy más is lesz). Vidéki vagyok, de pesten dolgozom, és nincs egyáltalán nőgyógyászom. Nem is jártam soha, csak olykor egy-egy szűrésre.
Ha megfoganna a babuci, akkor rögtön ott állok majd, hogy valahova mennem kell. De hova? Kihez?
Ilyen esetben mi a célszerű? Már most érdeklődjek, nézelődjek, keressek olyan orvost, akinél majd szülni akarok, és egyenesen őt keressem. Vagy menjek csak be egy kórházba, és ott az első utamba akadó orvoshoz jelentkezzek be, és majd később válasszak magamnak szülészorvost. Egyáltalán már most olyan kórházba menjek majd, akol szülni akarok, vagy teljesen mindegy?
Hát ilyen dilemmáim vannak.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

akiren
akiren

Köszi szépen a válaszokat, akkor lehet, hogy tényleg a Kaáliba indulunk rögtön, bár közben a János Kórházi Meddőségi Központról is hallottam jókat. Bár azt hiszem, mindenhol ki lehet fogni jó és rossz orvosakat. Stellának én is nagyon drukkolok, de ha ennyit késik, és ilyen tünetekkel, ott én is úgy hiszem, egy új jövevény áll a háttérben.
Lenne még egy kérdésem, látom itt többen isztok cickafark teát. Nekem egy természetgyógyász felírt egy mindenféle teafélét tartalmazó keveréket, ebben van cickafark is, és kb. azóta (ca. 2 hónapja) állandó pisilhetnékem van. Persze lehet, hogy mástól van, de furi, mert ilyenem még nem volt. Kezdetben reménykedtem, hogy esetleg baba?, de hát a természet közbeszólt.
Heni
hencsike

Sziasztok!
Tudja valaki milyen vizsgálat a HSC,nem HSG hanem HSC
Vendég

Sziasztok! Jajj, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a Kaáliban kit tudtok ajánlani? Ismertek ott valakit, akihez érdemes lenne bejelentkeznem?
Heni
hencsike

StellaKép
Mi is DRUKKOLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Heni Kép
Rövid leírás, mielőtt választasz.
A János Kórházi (Budai Meddőségi Centrum) is jó, de tudnod kell, hogy az egy állami intézet az összes előnyével és hátrányával, erős a hierarchia, és nem igazán rugalmasak. A vizsgálatokért az állami finanszírozás miatt nem kell fizetni, viszont van több órás sorbanállás, akár egész délelőttös is.
A Kaáli egy magánintézet. Az első konzultáció 8.000 Ft, utána viszont pl. az UHkért kell fizetni (de nem mindegyikért, nem találtuk meg többen sem a rendszert, hogy mikor kell és mikor nem kell). Az inszemináció itt 25.000 Ft, a lombikra viszont megvan az állami finanszírozás.

Nekünk a Kaáliban dr. Krizsa Ferenc volt az orvosunk, őt én nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, mert emberileg és szakmailag is maximálisan meg voltunk elégedve vele. Ha mellette döntetek, akkor ha kérdezi, nyugodtan hivatkozz rám - Kovács Orsi Kép

A Jánosban (BMC) nem tudok segíteni, mert mi nem oda jártunk.

Viki Kép
A HSC ugyanaz, mint a HSG, csak nem röntgennel csinálják, hanem ultrahanggal, és emiatt a kontrasztanyag is más. De az eljárás ugyanaz, és ugyanazért végzik.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

de akkor miért kell az altatóorvossal beszélnem?????
Vendég

Viki Kép
Hmmmm.... akkor most elbizonytalanítottál Kép Na, utánanézek Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

De beugrott, akkor az a histeroscopia lesz. Olyan, mint a laparoszkópia, és ez tényleg műtét.

"T. Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hol végeznek hiszteroszkópiás vizsgálatot, valamint miből áll maga a vizsgálat, ill. mely esetekben javasolt?
Ugyanez a kérdésem vonatkozna a laparoszkópiás vizsgálatra is.

Tisztelettel: .B.I.

Tisztelt Asszonyom!

A hiszteroszkópia egy műtéti körülmények között végzett egyszerű beavatkozás, a lényege, hogy egy vékony (pár mm átmérőjű) optikát vezetnek a méhszájon keresztül a méh üregébe, és így a méh belső felszíne áttekinthető. A módszerrel felderíthetők méh fejlődési rendellenességek (méh sövény, kétosztatú méh, stb), myomák, polypok, méh nyálkahártya elváltozások, összetapadások a méh üregén belül. A talált elváltozások egy része meg is szüntethetőek ugyanezen műtét kapcsán anélkül, hogy nagyobb műtétre kerülne sor.

A laparoszkópia lényege, hogy altatásban a köldökgyűrűn keresztül vezetünk be optikát a hasüregbe. A módszer használatával meddőség vonatkozásában megállapítható, hogy van-e olyan szervi ok, mely akadályozza a terhesség létrejöttét. Bizonyos helyreállító beavatkozások ugyancsak lehetségesek a laparoszkópia kapcsán, egyes petefészek, petevezeték, illetve méh betegségek a műtét során megoldhatók. A laparoszkópia mint diagnosztikus és terápiás beavatkozás ma már nagyon eltejedt, csaknem valamennyi szülészet-nőgyógyászati osztály rendelkezik ilyen készülékkel. A hiszteroszkópia még nem ennyire elterjedt, de azt hiszem nem okoz nehezséget olyan intézményt találni, ahol ezt a módszert végzik. Fontos, hogy a műtét szükségességét ne a beteg, hanem a kezelő orvos döntse el, ebben az esetben biztosan tud olyan központot ajánlani, ahol a fenti módszerek rendelkezésre állnak. Azt hiszem semmilyen szempontból sem lenne helyes konkrét intézményt ajánlani (nem lenne etikus, másrészt nem ismerem lakóhelyét sem), de az infertility.hu honlapján felsorolt meddőségi központok egészen biztosan tudnak ebben segíteni.

Üdvözlettel: Dr.Török Attila

"

Itt a megoldás Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

HeniKép

Mi is jártunk a Szabolcs utcába. Én is csak azt tudom mondani, hogy futószalag. Már azért se menj oda mert ott csak inszeminációt csinálnak, lombikot nem. Tehát így is úgy is tovább kell menned.
Mi a Dévai intézetbe jártunk. A Dévai dokihoz. Csak jót tudok róla írni. Ez egy magánklinika (olyan mint a Káali)tehát a külömböző vizsgálatokért fizetni kell, de a lombik ugyanúgy működik mint egy állami kórházban. Azzal a külömbséggel, hogy itt nagyon szép a környezet és nem kell azon gondolkoznod, hogy mennyi hálapénzt adjál a dokinak. Tehát én mindeképp magánklinikára mennék. (Káali,Dévai)

Remélem segítettem. Sok sikert! Gigi

KépKép
gigi28

Gigi Kép
de jó, hogy bekukkantottál. Rég láttunk. Minden rendben Veletek?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Köszi a felvilágosítást,kicsit megnyugodtam.Ma voltam vérvételen,UH és mellkasröntgenen holnap kell beszélnem az altatóorvossal és csütörtökön lesz a beavatkozás.Reggel bemegyek délután kijövök.Már ezzel álmodom,nagyon fáradt és idges vagyok,de mindent a cél érdekében.....
Vendég

OrsiKép

Még, hogy bekukkantottam!!!! Én minden nap olvaslak titeket, de feleslegesen nem akarok mindenbe belekotyogni!Kép
Jól vagyunk szerencsére. Remélem, hogy holnap már tényleg hűvösebb lesz, mert cipő gondjaim vannak. Ebben a melegben dagad a lábam. De amúgy minden szupi! Ti is jól vagytok?Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: