A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hildácska!

Sok sikert! Kép :) :)

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Olvastam én is a HVG-s cikket! Az ikerterhességeket szerintem magyarázhatjuk azzal, is, hogy ugye eleve csak a klinikailag igazolt terhességekről van még adat (hogy ebből hány baba született, arról max. május-június-júliusban lesz). No csak itt a topikon elég sokan voltunk, akik ikerterhesnek indultunk (tehát a terhesség megállapitásakor még ikreket vártunk), és végül mégis csak egy babánk maradt. Ugye azt nem tudjuk, hogy az ikerterhességeket a terhesség hányadik hetében jegyezték fel, mert ha a terhesség megállapitásakor, akkor bizony jóval több ikerterhes szerepel a statisztikában, mint amennyi iker baba végül is születik.
Ami nekem kicsit fura volt, hogy a klinikailag igazolt terhességek aránya Dévainál nem sokkal, de valamivel alacsonyabb. Nem tudom ez összefüggésbe állhat-e azzal, hogy itt ET+21 napon kell tesztelni (tehát a terhesség megállapitása egy héttel később van) mint más intézetekben, ahol esetleg ET+14 napon kell tesztelni (és ezzel a terhességek megállapitása is korábbra tolódik) . Mert ebben az esetben az ET+14 napon tesztelős intézetekben előfordulhat, hogy magasabb a klinikailag igazolt terhességek aránya, viszont azt nem tudni, ebből hány jutott el valóban a szülésig.
Szóval a férjem szerint 3 féle hazugság létezik: Kis hazugság, nagy hazugság és statisztika....
Mindenesetre az tényleg jó lenne, ha többen kapnának OEP fiananszirozást, mert ere szükség van sajnos. Dehát persze az is szép magyar módi, hogy ha nincs pénzed, akkor olcsóbb az abortusz, viszont ha gyereket akarsz, fizess mint a katonatiszt... Ha meg nem tudsz igy jártál... Ez szokta nálam kiverni a biztositékot....

Miciona! Tüszőmennyiség és minőség serkentő energiák!!!

Zsuzska, Muki, még mindig drukkolok!
Zsuzska! Mennyi idő van még a tesztelésig?

Kép
kislibus

Sziasztok!

Kedves Szurikáta!
Olvastam Ercsikati kérését. Nagyon aranyos, hogy így izgul. Igazából én meg akartam várni a szurik kezdését.
Ma már futottam reggel a meló előtt + gőzöltem egy kicsit. Most már kezd mocorogni Piri néni :)
Kicsit örülnék is, ha már holnap jönne,mert akkor hétfőn már mehetnék is vérvételre reggel (szabadnapos vok ,kedden viszont nem). Szóval köszönöm ezt az elő szurit ,ez most egy tüsző felsorakoztató lesz.

Hildácska,
hát igen, inszemhez nagyon is szép eredményeid vannak, aztán a végén nehogy ott kelljen hagynod tényleg egy lányt. :))
Hétfőn akkor már meg is csinálja az inszemet? Sajnos nem hiszem, hogy találkozunk, mert a beállításra este kell menni, az inszem meg biztos délelőtt lesz.
miciona

Miciona!
Igen már jeleztél nekem hogy március körül kezdesz.
Azért írtam kabalának. Majd küldöm ha kezdesz. :) :)
Szorítok neked,remélem minden okés lesz.

szurikáta
szurikáta56

Szurikáta,
Remélem, hogy már a jövőhéten kezdek, de nem baj, mert a márciusi szurikat átadom Kkatának :))
miciona

Sziasztok!
Még nem jött meg, idáig az elöző 3 esetben kb a 12. nap mindig megjött, igaz más gyógyszereket kaptam.Most vagyok az ET. 17.napján. Időnként erős görcseim vannak, mintha meg akarna jönni, a mellem meg majd szétdurran .A 12. nap halvány csíkosat teszteltem, de ez még az Ovitrelle hatása lehetett. Pénteken ez a csík már alig látszott. majd csak jövő héten akarok legközelebb, ha addig nem indul be.....

Muki!Te mit érzel?jól vagy?

Miciona, Hildácska, de jó, hogy minden negatív lett...Hajrá kezdés, mindent bele!
jó ez az új progizselé, nem csíp és nagy elöny, hogy csak napi egyszer kell felnyomni...Ajánlom mindenkinek

Egy lány ismerősöm a sikertelne lombik után kedvezménnyel továbbadna 4 doboz bontatlan Merionalt, kedvezményes áron 3000 ft/db, 4050 helyett és 2 doboz szintén bontatlan Duphastont. Ha érdekel valakit, priviben elküldöm a számát....
zsuzska69

Zsuzska! Nagyon-nagyon drukkolok! Az már biztató, hogy eddig nem jött meg. Ugyanezeket a gyogyikat kaptad eddig is??? Már a progi zselét leszámitva.

Miciona! Remélem kezdessz holnap! :D

Kép
kislibus

Szavaznátok kicsi fiamra????

JELENLEG A 22.OLDALON VAN!

http://babamama.cora.hu/baba_fotopalyaz ... /oldal/22/

Köszönjük!
Ez a kép van fent az oldalon: Kép

Mindig olvaslak Benneteket!!!Nagy fiam is Dévais baba....régen Én is írogattam ide....de Bebe magától jött,amikor már nem is akartuk és ugye az orvosok is letettek arról,hogy lesz!-ezért is mutatom meg mindenkinek....Őt...mert imádjuk!!!!!
Köszi,ha szavaztok rá.....és remélem majd Én is viszonozhatom Nektek,amikor saját bébiteket nevezitek be!!!!
Napi 1x lehet szavazni és 5x....ugyan arról a mail címről!

Sok sikert Nektek!!!-és sok babócát!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Zsuzska!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Miciona!

Az még jobb hogy már a jövő héten kezdesz :D :D

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Kandi!
Akartam szavazni, de mi az, hogy ellenőrzőszó? Gondolom, nem a password, ami a mailcímemhez tartozik, mert láthatóan kiírja, ami kicsit aggályos. De ha nem az, akkor mi?
Büszke lehets a gyerekeidre!

Zsuzska!
Örülök a jó híreknek! Irígyellek is, mert Te már talán pénteken megtudhatod az eredményt!
Én jól vagyok. A hasam kicsit jobban feszül, mint amire az eddigi két próbálkozásnál emlékszem. Ez lehet attól is, hogy én is más adagokat kaptam most, de lehet attól is, hogy hárman igyekszenek megkapaszkodni, az eddigi egyekkel szemben.
Mindegy is! Jó a hangulatom, kicsit szétszórt vagyok, én is gyakrabban pisilek. Hát meglátjuk 10 nap múlva!

Miciona, Hildácska!
Húzzatok bele! Hajrá!
muki2

Muki!
A neved beírod,alá a mail címedet(erre kapsz majd egy mailt-amire ha ráklikkelsz,hitelesíted a szavazatodat) és alatta van az,hogy Ellenőrzés: és kék kis mezőben meg 6 betű,hol kicsi-hol nagy mindig más! ezt írod be az ellenőrzésbe...ez az ellenőrzőszó!
-és egy nap 1x lehet....5napon keresztűl!

Köszönöm szépen!Büszke is vagyok Rájuk...Nati 3-as iker volt Dévainál....csak a végén,csak Ő maradt!Rá is nagyon büszke voltam...de így,hogy Belcsi magától jött össze...még elmondhatatlanabb öröm!

Érted is szorítok ám és kukkolom a fejleményeket!!!

Köszi a szavazatokat!
Minden jót Nektek...főleg sok szépséges babácskát!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kandi!
Köszi, így könnyebben megküzdök a szavazási feladattal!

Azt is köszi, hogy Nati születéséről megírtad, hogy hármas ikernek indult. Én is gondolkodtam, mi lesz, ha mindhárom embrió megtapad. Reménykedem, hogy az élet elrendezi ezt is, és nem állít nehéz döntés elé!

Mindenkinek szorítok továbbra is!
muki2

Sziasztok!

miciona! Hajrá!!!
Hildácska? Már nem tudom hol tartasz, az elején vagy a végén, de nagyon drukkolok!

Zsuzska, most már nincs sok hátra, hogy pozítivat tesztelj! :D Mindent bele! Kezem, lábam csuriban.
muki: Most már Te is a vége felé jársz, a három befutóból, egynek-kettőnek meg kell kapaszkodnia! Szoritok nagyon!

Kandi:Tényleg jó, hogy írtál, nagyon aranyos a kisfiad ! Az ilyen Drága Csodák mindig fellelkesítenek és erőt adnak a küzdelemhez!
Na ná, hogy szavazok! :wink:
emerenc

A műtétemmel kapcsolatban: pénteken voltam a János kórházban, meg beszélni a myoma műtétet, csak áprilistól tudnak vállalni, mert az OEP annyira megnyirbálta a pénzbeli finanszirozásukat, hogy csak életmentő műtéteket tudnak végezni. De szerinte, ettől még teherbe eshetek, azt javasolta, hogy kezdjem el a 2. lombikot májusban és ha nem sikerül akkor írjunk a Dévai Intézettel egy kérvényt és birálat alá eshet. Valószínű, hogyha van rá keret megcsinálják a hatalmas hormon adagok miatt...stb
Körbe néztem más kórházakban is , magán klinikákon is, ahol eddig volt OEP támogatás az megszűnt, már egyáltalán nem kapnak, az árak, Róbert körútón ami a Nyirőhöz tartozik: 250.000ft ,Telki kórház: 400-450.000ft. Várok. Március elején megyek kenetre Dévaihoz, majd okoskodunk. 8)
emerenc

Emerenc!

Elképesztő amit írsz! Egy életen keresztül fizettem a járulékokat és mire szükségem lenne az ellátásra, alig fogok érte kapni valamit.

Miciona! Zsuzska! Muki!
Izgulok nagyon miattatok!

Kandi!
Gratulálok a gyerkőcökhöz!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Emerenc,
tényleg durva amit írsz. Kiváncsi vagyok Apánk mit mond erre. Azt olvastam én is, hogy a terhesség eltüntetheti a myomát. Igaz nehezíti a teherbe esést. A következő alkalmat ne hagyd ki , ahogy ez a doki mondta, kivéve persze, ha mégis találsz valakit ,aki megműt.

Muki, Zsuzska ++++++++++
Kandi,
gratulálok a kicsikhez! Olyan jók ezek a történetek, amikor lombik után spontán jön egy csoda :)

Nekem tegnap megjött. Reggel mentem 2. napi vérvételre. a második pióca volt a nyertes, az első nőci egy vörös hajú tekergette bennem a tűt , de vér sehol. Aztán szóltam, hogy a szőke alacsony, idősebb nőcinek szokott sikerülni, és tényleg így volt. Közben addigra az első lyukból elindult a vér magától.

Hildácska, Te ma mész Dévaihoz? Vagy ma már inszem?
Én este fél 7-re megyek.
miciona

Miciona! Drukkok mára!!! Aztén gyere hamar, hogy hány tüsző van kiindulásnak!

Emerenc! Ezen én is kiakadtam. De van egy jó hirem: Anyu 37 évesen lett terhes az öcsémmel, a miomája ellenére is. :) Úgyhogy hajrá!!!

Muki! Drukkolok nagyon!

Kandi! Nagyon szépek a fiúk, tényleg büszke lehetsz rájuk!

Kép
kislibus

Köszönöm szépen csajszik!
Nektek is lesz...ha nekem lehet 2 csodám,akkor Nektek miért ne lehetne!

Na nem mondom ,hogy olvassatok vissza....mert régi darab vagyok...sok írással.....de a lényeg....Nati előtt 4x vetéltem el....majd Nati terhessége alatt 2x...vagyis 6babát vesztettem el...és sok sok év és próbálkozás...hormonjaim(PCOs vagyok) inszem-lombik közelébe se kerültek...volt,hogy nem mensiztem hónapokig stb. és mikor már fejben is feladtam és nem érdekelt...ki tudja hogy-mikor-miért(nem is érdekel igazán) jött Bebe!Szóval fel a fejjel!!!
pusza Nektek!!!
Kitartás!!!!
:wink: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Miciona, ma csak uh-on voltam, azt mondta, holnap 4-re menjek, akkor lesz az inszem. Ma kettő nagy tüszőm volt 19-20 mm-es, és még egy ami akár fel is zárkózhat 17 körüli. Meg sok apró 10-12-es körüliek.

Emerenc, hihetetlen hogy mik vannak, és még nyugodt szívvel zsebre rakják azt a nem kevés pénzt, amit a fizetésünkből levonnak, ahogy tették ezt eddig is. Nekem a háziorvosommal volt egy vitám, a kezdéshez szükséges vérvételre nem akart írni beutalót, azt mondta, hogy neki az nem érdeke, hogy nekem 50-60.000 Ft-os beutalót írjon. Meg volt még jó néhány esetem. Felháborító, hogy már mindent szabad, semmi nem lehetetlen. Lassan már orvoshoz se mehetünk lázcsillapító receptért mert már nincs rá keret. Bocsánat, ha elragadtattam magam, nagyon szorítok, hogy ne legyen szükséged erre a műtétre, és orvosok helyett kismama teendőidre koncentrálj.

Zsuzska, vele mi van, mikor is fogsz tesztelni?

Munki már csak 9 nap, és fény derül mindenre. Remélem jó híreket fogsz majd nekünk hozni, drukkolok hogy meglegyen az a
két csík a teszten.
hildácska

Sziasztok

Hildácska!
Te csak lazíts, holnap az inszeminációval Neked már nem lesz dolgod, legyél nagyon nyitott, befogadó! :D

Emerenc!
Nem egyszerű az egészségügy bürokráciáján átvergődni. Valószínűleg, tényleg nincs elég pénz, de én sajna gyakran tapasztalom, hogy ha van némi mellékes, akkor mégis találnak OEP forrást. Szóval biztos baj van fent is, de lent sem mindenki jár el elég tisztességesen, vagy erkölcsösen, vagy emberségesen, stb... Sokkal inkább játsszák az istent, tisztelet a ritka kivételnek! Ezeket kell megtalálni! Léteznek!
Na hagyjuk ezt!
Nekem is van még két miómám, de amik a méh üregébe nyúlva akadályozták a teherbeesést, azokat kiműtötték. Amiket otthagytak, azok 11 és 17 mm átmérőjűek, és a méh falában vannak. Dévai szerint is a műtétre már javasolt méret alatt vannak, mégis minden alkalommal megkérdezi, tudok-e róluk.
Ezzel együtt már két lombikprogramot végig csináltunk együtt.

Miciona!
Ne hagyd, hogy a béna piócák szadizzanak! :!:

Zsuzska már a cél előtt, de az én céldátumom február 17, az még olyan soká lesz!
De Ti segítetek! Köszönöm! :lol:
muki2

Sziasztok!

Semmi jó hírem. Ma vagyok a 19. napon, hajnalban teszteltem 2 félével is. Abszolút negatív volt, egy halovány csík sem jelent meg.
Más intézetben a 14. napon kell..
Csütörtökön még teszek egy próbát, aztán hívom Déviszt. De a szívem mélyén tudom, meg a jelek is arra vallanak, hogy nem sikerült...Nehéz, ez már a 4. volt.

Muki
Rajtad a sort, hogy ezt a sikertelenségi köröket lezárd egy szép erős csíkos pozitív teszttel.
zsuzska69

Szasztok!

Zsuzska!
Ne add fel a reményt! Amíg nem menstruálsz, addig elég jó esélyek vannak, sőt vérzés mellett is teherben lehet maradni! Negatív vizelet teszttel is láttak már UH-on petezsákot! Én hiszek Bennetek!
Csütörtökön nem éred el Dévait, mert akkor szokott a Jánosban lenni. Szerdán, vagy pénteken próbáld!

Én kivárom a teszttel a jövő hét szerdát. Addig még sajnos sokminden történhet, de arra gondolni sem akarok!!

Hildácska!
Megírd ám, hogy mi volt ma!
muki2

Sziasztok,

miciona, mi volt tegnap, hogy álltok, mikor szúrsz??? Gyere, jelents! ;o)

Zsuzska, sajnálom a negatív tesztet. Ne haragudj meg rám azért amit írok, igazán nem bántani akarlak, de próbáld megnyugtatni a lelked. Ne hasonlítgass folyton a többi intézettel... Annak is van oka, hogy itt a 21. napon kell tesztelni, és annak is oka van, hogy egy másik intézettől eljöttél. Olyan kevés ez az 5 alkalom, és annyira nehéz kitapasztalni minden szervezetet. Ez tényleg csak lutri, hogy épp kinél mi válik be, és ezt nem is titkolják az orvosok sem. Annyit tudnak tenni, hogy probálkoznak. De én úgy érzem, hogy amíg te nem tudsz teljesen mértékben megbízni az orvosodban, legyen az Dévisz, vagy bárki, addig sokkal kisebb esély van a sikerre. Higgyél elsősorban önmagadban, a babádban, és az orvosodban!!! Nagyon kívánom, hogy hamarosan pozitívat tesztelj!

Muki, neked is már csak 8 napot kell aludni!!! Meglátod ez már hamar eltelik. Egyébként érzel bármit?

Hildácska, neked nagy-nagy drukk mára!!! Inszemnél hogy van, megvárják a tüszőrepit és utána inszem, vagy akkor még nem reped meg?

Emerenc, sajnálom, hogy már megint álldogálunk... :cry: Az egészségügyről meg inkább nem nyilatkozom...

Kandi, olyan jó hallani, amikor egy lombikosnak spontán sikerül... :lol: Az az igazság, hogy én minden hónapban izgulok, hogy hátha velünk is csoda történik... :oops:

Szurikáta, köszi, majd március elején remélem jelentkezem a szurikért! :lol:
kkata23

Zsuzska,
sajnálom a negatív hírt :(
tényleg igaza van Kkatának, olyan volt, mintha már az elején lemondtál volna arról, hogy sikerülhet. Persze rossz, hogy csak egy versenyző indult, de a következőnél eleve csak akkor indulj , majd, ha kellő számú tüsző van már a startnál ,akkor biztos nyugodtabban csinálod te is végig.

Sajnos nekem sincs egyenlőre semmi jó hírem :(
tegnap már volt egy kisebb kiborulás is. Most az FSH, prolaktin jó, erre a TSH-m magas. Eddig soha nem volt gond. Holnap még egy utolsó probaként csinálunk még egy TSH-t, hátha csak rossz eredmény volt. Úgy volt , hogy ezt másik laborban kéne levetetni, de sehol nincs kész egy nap alatt. Még a Telkiben sem. Ezért újra a Nyírőbe megyek. Kérdezte Dévai, hogy stresszes vagyok-e. Hát nekünk most kijutott rendesen a stresszből, de nem hittem, hogy a hormonrendszernek egyből reagálni kéne . Túl buzgó :twisted: :twisted:
miciona

Sziasztok!

Miciona!
Én tudok egy labort, ahol megvan aznap a TSH. Neve: Bálint Analitika, telefonszám 06 1 205 3044. A XI.kerületben a Fehérvári úton van, pontos címet megmondják telefonon. (Egy régi gyártelepen van, viszonylag hátul. Környezetvédelmi mérésekkel is foglalkoznak.) Időpontra kell menni, amit betartanak. Eredményt elküldik e-mailben, de Dévai csak úgy fogadja el, ha eredeti pecsét és aláírás van rajta. Én vissza szoktam érte menni. Nem OEP támogatott hely, de nem drága és sok egészségpénztárral le vannak szerződve.
muki2

Sziasztok!

Zsuzska,
Sajnálom :(
Kitartás, és én is egyetértek Katával, bízni kell nagyon az orvosban, a saját szervezetedben, a beültetett embrióban. Na nem akarok okoskodni, most nyilván nem erre van szükséged, de nagyon drukkolok neked továbbra is!

Kata,
Szia :)
És veled mi újs? Olvastam, hogy szépen pontoan megjött? És akkor ezek szerint 3-4 hét múlva indulás???? Juhéééé :)

Miciona,
Basszus :( Nem tudnál sportolni egy picit? Nekem a stresszen a legtöbbet a sport, és a nagy séta a kutyákkal segít...
Remélem jó lesu a muki által ajánlott hely, és jobb lesz az érték!

Muki,
Neked is mennek a drukkok továbbra is!
vjulcsi

miciona, én is tudok egy labort, ahol másnapra megvan! www.mensmentis.hu Persze pénzért... :cry: De nagyon jó fejek és nagyon jól vesznek vért! Nekem egyébként gyanús vagy... nem küldöd el priviben a hormon eredményeidet?

Julcsi hahó!!! Hogy vagy? Igen, most nagyon angyalka volt piri, megjött rendesen, úgyhogy ha a következő hónapban is ilyen tündérke lesz, akkor már csak kb 3 hét és kezdünk. :lol:
kkata23

Zsuzska! Szomorúan olvasom a negativ hirt. De nagyon-nagyon remélemés hiszem, hogy lesz ebből még pozitiv, csak ne add fel. Persze most nagyon rossz, ezt is megértem.

Miciona! És apukád-anyukád hogy vannak? Sajnálom a hormont, remélem a köv. rendben lesz!

Muki! Neked további drukkok!

Kép
kislibus

Kkata,
a mens mentist ismerem. Csak olyan helyet szerettem volna, amit Apánk tutira elfogad. Talán Bodza írt erről a helyről és már kitaláltam, hogy ha nem lesz holnap sem jó a TSH, akkor ide megyek endrokrinológushoz, mert az a következő lépés. Attól félek ez nem llesz meg egy hónap alatt akkor sem, ha privát, de amúgy csak a várólista 4-5 hónap állami kórházban.
Megadnám én itt is az eredményeket, de mivel csak Apánk kérte le tegnap este telefonon, és aztán kiakadtam, nem írtam fel. AZ FSH 7 körül, prolaktin most magasabb volt , mint januárban, akkor bőven 20 alatt volt, most vmivel fölötte, TSH 6 , az LH-ra nem emlékszem. A prolaktin is stressz hormos és az is emelkedett egy hónap alatt, de arra nem mondott semmit. Jó, mondjuk arra lehet szedni bromot bármikor. Kiváncsi vagyok a gyanudra nagyon !!!!!
miciona

Julcsi,
tegnap pont beszéltük párommal hazafelé ezt is, mármint a sportot. Az a bajom, hogy össze-vissza dolgozom, és már több, mint 9 éve és már nagyon fáraszt, főleg mert 1,5 éve kevesebben is vagyunk és amit megírunk beosztást az is állandóan borul vmiért, soha semmit nem tudunk tervezni előre. És ez nagyon leszív. Hiányzik a mozgás, de van olyan , hogy rövidet kell váltani, akkor alszom max. 4 órát, utána hazaérünk, csinálok apának vmi kaját, mert ő nem eszi meg a kantin kosztot és utána nincs erőm semmire. Szóval mivel nem tud egy normál bioritmus kialakulni így állandóan fáradt vagyok. Így csak kampány szerűen futok, tornázok. Azt beszéltük épp, hogy kéne 2 hónap itthonlét és akkor tuti minden jó lenne., de ehhez ki kéne lépnem, akkor meg a lóvé kiesne + a GYED stb. Tehát ez egy ördögi kör: :evil:
miciona

Julcsika,
láttam ám a képeket!
Az a szoba nagyon Te vagy! Ha nem látom a neved is tudtam volna, hogy hozzád tartozik :)))
Olvasom ám a másikat, csak most annyira nem volt erőm írni, és Ti mindig sokat írtok annyi mindenre kéne reagálni, de most is hulla vagyok. 5-kor indultunk itthonról , és ma 2x majdnem elájultam. Ez is lehet a stressztől+ hogy megvan?? Ki tudja?!
Libus,
képzeld ma derült ki, hogy apunak jó lett a ct-je. Egy stressz letudva. Bár 2-3 évig kell tünet mentesnek lennie ahhoz, hogy gyógyultnak mondhassuk, de ő olyan optimista alkat.
Anyósom esete nagyon tanulságos. Az utolsó 24. órában jött rá egy doki ( már több is látta), hogy na még agyvízet nem vettek tőle és megcsinálta pénteken és meg is volt az eredmény aznap (Jánosban van) :mérgezés. Már aznap vitték vérplazma felezésre. Még 4x azóta. Úgy néz ki egy régebbi influenza oltás okozta!!!!
miciona

Miciona! Amott is irtam, hogy Apukádnak nagyon örülök, meg anyósodnak is. De oltás okozta???? No nekem most épp csak ez hiányzott... Most kaptam meg mindkét szurit tegnap.... :(
Te meg pihizd ki magad, még lehet jó vége ennek a ciklusnak, de ahhoz pihenten kell neki állni! :)
Persze ahogy olvasom, az nem könnyű neked emiatt az össze-vissza munka miatt.

Kép
kislibus

Akkor most mit csináljak?
Szedjem a bogyókat még péntekig vagy álljak le?Akkor hívom Déviszt.Negatív tesztnél be kell menni hozzá vizsgálatra, vagy csak mondja hogy álljak le a hormonokkal?
MICIONAÉn nagyon elégedett voltam az Istenhegyi Géndiagnosztikai laborral, ott is érdemes TSH-át csináltatni, én a többi női hormont csináltattam ott, 2500 ft volt darabja....
zsuzska69

miciona, nagyon örülök, hogy apukád rendben van. Meg az is jó, hogy anyós baja is kiderült... De ez durva azért...

Zsuzska, ha jól emlékszem neked pénteken volt a beülti, úgyhogy akkor péntek reggel kell egy tesztet csinálnod. Annak az eredményével kell hívni Apánkat, és mindenképp megnéz, mert egy negatív teszttel is lehetsz terhes. Ha lát valamit elküld vérvételre is.

kislibus, ne aggódj, veled nem lesz semmi gond az oltással. Most azért két hétig nem nagyon menj tömegbe.

Julcsi, megsasoltam én is a képeket! Annyira édes lett, az uram is csodálta. A pocid is nagyon helyes! Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy majd egy hónapra jön Szonjus.
kkata23

Katám,
Na akkor drukkolok, hogy megint szép pontos legyen mensike, és akkor hamarosan kezdhettek! juj de izgi, drukkolok nagyon!

Köszi a szobadcséretet, még sokminden hétra van (falimatrica, függöny, szőnyeg), csak most ugye nem tudok menni a beszerzőkörútra :(
A pocak meg iszonyatosan nő ám, én úgy érzem, hogy napra napra eszméletlen sokat... szerintem ha kihúzzuk végig, azért méretes lesz :)

Micike a másikon írtam neked.

Ja és Libus, ne aggódj az oltás miatt. Látod, Rencsike, Moncsi és én is megkaptuk, és kutyabajunk. Annát is csak így tudod védeni az első időkben.
vjulcsi

Zsuzska! Szerintem is folytasd még a gyogyikat, amig Dévai mást nem mondd!

Kata, Julcsi! Köszi, azért megnyugodtam, csak én ugye úgy adattam be az oltást, hogy nem voltam meggyőződve annak helyességéről. De most már mindegy is, nem lesz gond.

És nem fogok tömegbe menni, ha minden igaz, párom ma hozza haza a kocsit! Hú, világ életemben gyalogos voltam, de itt vidéken, terhesen nagyon rosszul tud esni, ha az embernek egy hónapig nincs autója. Mi pénteken 2-re megyünk Dévaiba. Lesz még valaki akkor???

Kép
kislibus

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy hazaértük a sielésből. Minden szuper volt!

Zsuzska: Sajnálom a negatív tesztet, de azért még várd meg Apánk uh-ját, mert még a negatív teszt semmit nem jelent!

Muki: Jövő hét szerdán (amikor tesztelni szeretnél) akkor kell visszamenni apánkhoz is uh-ra?

Hildácska, Muki, Zsuzska, Miciona mennek ám a drukkok ezerrel!

Most megyek, mert még mosok és pénteken megint elutazunk, úgyhogy pakolásznom is kellene.

Szép napot mindenkinek és puszi!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Miciona, remélem rendben lett a TSH-d. Hihetetlen hogy egy védőoltás miket tud csinálni. Remélem Apukáddal minden rendben lesz.

Zsuzska, sajnálom a negatív tesztet, de ahogy a többiek is mondják, ne add fel, ez még nem jelent semmit. És próbálj egy picit pozitívabb lenni, és bízni az orvosban. Nekem is nagyon sok minden máshogy van Apánknál, mint ahogy a Káliban. De én annyira alaposnak és hozzáértőnek gondolom és hiszem Déviszt, hogy én úgy gondolom, hogy itt csinálják jól és a Káliban álltak rosszul a dolgokhoz. Hidd el, nagyon fontos, hogy bízz az orvosodban.
Olvastam én is a HVG cikket, és ott a győri Kálit mondják a legjobbnak. Hát én nem tudom, én biztos nem tenném őket oda. Közel egy évig jártam oda, és majdnem mindig ugyanazokat az arcokat láttam, akkor hogy lehet mégis a legsikeresebb. Meg az ottani hozzáállás, áh inkább hagyjuk, a legszívesebben felkeresnék valami jó kis fórumon és jól lejáratnám őket. Nekem csak rossz tapasztalatom van. Ezzel szemben itt (szeptember-október óta járok ide) és soha nem ugyanazokat az arcokat látom. Vagy max. 1-1-et. DE ami nagyon fontos: a győri Káliban 2 orvos van, és legalább 15-20 asszisztens, recepciós vagy nevezzük akárhogy is őket. És ott csak a meddőségi dolgokkal foglalkoznak. Ezzel szemben Apánk egyedül van, 2-4 segítséggel, és a terhesgondozástól kezdve, általános nőgyógyászati vizsgálatig mindent csinál. Szerintem nem is lenne szabad így összehasonlítani őket, és lényegesen több info kéne a megítéléshez. Például számomra az se egyértelmű (jó én csak felületesen olvastam cikket, sok részen átsiklottam) de hogy a sikerességnél mihez viszonyítunk. Na de hagyjuk, én tudom, hogy itt a legjobb kezekben vagyok és nem érdekel hol-mi cikk, amiért valószínűleg sokat fizetett a Káli Géza, hogy megjelenjen. Ja meg az inszemeket miért nem említi a cikk. A győri Káliban ezt teljesen lenézik, nem is foglalkoznak az ilyen betegekkel, itt Apánk pedig ugyanolyan súllyal kezeli ezt, mint a lombikot.

Na mindegy. Tegnap délután megvolt az inszemem. Most a párom nagyszüleinél vagyunk egy vidéki kis faluban, hogy a lehető legtöbbet tudjunk pihenni, és kerülni minden izgalmat. Tegnap miután megvolt az inszem hazafelé, nagyon görcsölt a hasam, és ma is görcsölget. Azt mondta Apánk ez valószínű a tűszőrepedés jele. Most nem kaptam semmilyen tüszőrepesztő szurit. Remélem sőt tudom, hogy most minden rendben lesz.
hildácska

Muki, nagyon szorítok, hogy sikerüljön. Remélem minden rendben lesz, és szerdán egy szép erős kétcsíkos tesztet fogtok látni,

Kata, nektek is megy a drukk a sikeres kezdéshez.
hildácska

Zsuzska: ahogy a többiek is írták, ne hagyd abba a gyógyszereket! Mi is mentünk úgy Déviszhez negatív teszt birtokában, hogy "úgy sincs semmi", aztán az UH, meg a vérvétel már mást mutatott. 150-es ß-hCG mellett a 18-as érzékenységű(nek hazudott) teszten semmi sem látszódott. Azért sem szabad már most abbahagyni a gyógyszereket, mert akkor napokon belül megjön a mikulás és ha esetleg elindult valami, ami esetleg nem ment tovább, arról nem marad információ, pedig erről jó, ha tud a Doki.

Hildácska: igen, az sem elhanyagolható szempont Dévisznél, hogy amihez ért, azt mind meg is csinálja. Egy másik intézet kapcsán én is olvastam olyat, hogy kenetvételre, vagy rákszűrésre elhajtották a pácienst egy "mezei" nőgyogyihoz. :shock: Mintha az ember lányának ez olyan lenne, mint egymás után felkeresni egy csomó szemészt, vagy reumatológust. Hát ez nem ilyen. Egy kicsit erőltessék meg magukat és csinálják meg azokat a vizsgálatokat is, amihez egyébként értenek, mert a szakma alapját képezik. Talán nem szakad le a kezük, ha nem csak a meddőségi kezelést végzik, hanem a járulékos vizsgálatokat is. Ez kb. annyira abszurd, mintha elvinném a kocsimat egy szerelőhöz futóműbeállításra, aki közölné, hogy vigyem máshoz az autót olajcserére, vagy fékcserére. Valószínűleg rákérdeznék, hogy konkrétan az édesanyjára gondolt-e? Szóval még egy szerelőt is elküldenék melegebb éghajlatra, holott ez századrangú kérdés a mi problémáinkhoz képest.

Csomee: te jó ég, Te síeltél? :shock: Dévisz adott rá engedélyt? :wink:
szimba

Sziasztok!

Régi mondás, a statisztika vitát szül. Nekem is az a véleményem, az a kérdés ki csináltatja.

Zsuzska! Hildácska! Muki! Miciona!
További drukkok!+++++++++++++++++++++++++++++++++++
sajo

Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért. Lombikos programból maradt 4 hűtőben tárolt, ez év novemberéig felhasználható Decapeptyl injekcióm. Nagyon kedvező áron, szinte fél-harmad áron továbbadnám, ha kell valakinek. Ha valakit érdekel privt írjon. Köszi.

remény73

Sziasztok!

Zsuzska!
Akkor pénteken mész UH-ra?

Hildácska!
Jól teszed, hogy pihensz, mégpedig nem otthon! Így biztosan nem csábulsz el egy kis rendrakásra, vagy hasonló dolgokra! Innentől dolgozzon a biokémia, a Gondviselés, meg midndenki más, rajtad kívül! Drukkolok!!!

Csomee!
Azért fogok jövő szerán tesztelni, mert Dévai azt mondta, akkor kell. Az erdménnyel fel kell hívnom reggel, és utána megyek be UH-ra.
Persze ez a forgatókönyv csak akkor érvényes, ha addig semmi jele nincs menstruációnak. Sajnos, az előző lombiknál is két nappal a kitűzött dátum előtt jött meg.
Most ez nem történik így, én eldöntöttem, és megbeszéltem a Kicsikéimmel is, hogy kapaszkodjanak erősen!

Mi is befizettük a síelést, de remélem én már nem fogok síelni terhességi okokból kifolyólag! Lehet sétálni is a jó levegőn, napozni, olvasni, sokat aludni.....

Miciona!
Mi lett a TSH-val?

Szorítok én is mindenkiért!
muki2

Sziasztok!
Mára minden reményem elszállt, durva éjszakai görcsölés után beindult a pötyögés. Azért szedjem be az est gyógyszert? Ma nincs Dévisz nem tudom megkérdezni. Ilyenkor is csinál UH-ot?

Muki!
Igazad van, hogy kivárod az időt a tesztelésre, nagyon jók az esélyeid a sikerre egyébként.
Miciona mi újság?
Emerenc hogy vagy?
zsuzska69

Sziasztok!

Zsuzska!
Mindent szedjél be, holnap reggel korán tesztelj is, hívd Dévait az eredményével, szerintem csinál UH-ot!
Csak pötyögés, vagy rendes??
muki2

Hát csajok, képzeljétek hogy jártam. Az orvos azt mondta, hogy a beültetés után kötelező házas élet van két napig a második naptól kezdve. Én valahogy nem akartam, mert féltem, nehogy baj legyen. De ha az orvos azt mondja, hogy szükség van rá, akkor ő biztosan tudja, mit miért mond. És bejött a félelmem. Utána elkezdtem vérezni, igaz nem sok, csak pár csepp, ma pedig barnázok. Szerintem ez nem túl jó jel.

Remélem, ti sikeresebbek lesztek ebben a hónapban. Mindenkinek megy a drukk.
hildácska

Hildácska: a barnázásod nem a házasélet miatt van. :!: Ezt egyébként több okból kifolyólag máshol is szokták tanácsolni az inszem után, de csak az első pár napban. (Szabályos, 28 napos ciklusoknál az utolsó héten már valóban tilos!) Ez valószínűleg csak a félidős vérzés, ami a nagy tüszőknek köszönhető és stimulált ciklusban nem ritka jelenség. Ha pár nap múlva lenne, akkor még lehetne ciszta is (bár progeszteron pótlás mellett ennek csekély a valószínűsége), de a tüszőrepedés után ilyen hamar a "rendes" menstruáció előjele még nem lehet. 8)
szimba

Sziasztok!
Voltam UH-on délelött és Dévisz azt mondta a sárgatestek alapján, amelyek a bal petefészkemben látszanak valami beindult , mert ilyet csak élő embrió produkálhat. De azóta elveszthettem, mert nincs petezsák,vagy méhen kívüli, így a menszesz után ismét tesztelnem kell.
Hallotatok már hasonlót?
zsuzska69

Zsuzska: ez (sajnos) nem ritka. :( Mivel a vörösök már megjöttek, a gyógyszerekkel meg leállsz, az esetleges méhen kívüli terhességet már nem fogja fenntartani a csökkenő progeszteron szint, így az a teszt csak a biztonság kedvéért kell. Nálunk a méhen kívülinél ugyanez volt és összehasonlíthatatlanul nagyobbak voltak a sárgatestek, mint a többi, sikertelen program végén. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de amikor beindul valami (ráadásul egyetlen embrikéből), az azt jelzi, hogy a "csomag" alapvetően működik, tehát jó úton jártok.
szimba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: