A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Mangora

Ezen ne aggódj, te biztosan bent lehetsz a kicsivel, én itt legalábbis bent lehettem mindkét gyerekkel. Az infektológián kaptunk egy közös ágyat, elfértünk ketten rajta, de Eszterrel másik osztályon voltam, egy rácsos ágyban volt, mellette ültem 3 napon keresztül egy széken.
Azt nem tudom, nálatok milyen feltételek lesznek.
Amire a műtét után figyelni kell, azt biztosan elmondják majd, hogy hogy pelenkázd, stb. de kérhetsz segítséget nővértől, hiszen azért van ott.Ezen ne izgulj! És hidd el, ügyesebbek a kicsik ilyenkor, mint gondolnád és végtelen türelmesek! Mi felnőttek már rég vinnyognánk, míg ők nyugalommal tűrik.
Szóval ne aggódj! Minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Azért sokat fogok rátok gondolni! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Kriszti: Nagyon jók a tablók! Ügyi vagy és köszönjük! Anna hogy van?

Kata: együtt érzek Veled a betörés miatt! Nem csodálom, hogy féltél. Hozzám is törtek be régebben, én utána már csak akkor voltam nyugodt, mikor felkerült az ajtóra a rács. Ez panel volt, könnyebb volt elriasztani a betörőket! Szerintem Hozzátok sem fognak még csak próbálkozni sem. Ennyi mindennel szemben nagyon rizikós. Lehet, hogy tényleg van vmi nem tiszta dolog a szomszéd körül.

Mangora: szorítunk Nektek! Biztosan rendben lesz minden!! Tudom, ilyenkor könnyű mondani, de próbálj meg a lehetőségekhez képest nyugodt maradni! Fontos mindekettőtök miatt! Szorítunk! Esetleg nem küldesz valakinek sms-t, ha túl vagytok a műtéten, ill. amikor tudsz?

Sajnálom a nem alvós éjszakákat! Nálunk azok rendben mennek, viszont cserébe nem fordul.... ;) Talán kez már kibékülni velem. :)

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Vick, sajnálom az éjszakákat, az etetéseket... Remélem, javul a helyzet ha,arosan.

Judit, hihetetlen, hogy egy ilyen pici embernek mekkora érzései vannak, ugye?
Örülök, hogy azért megbékél Veled a lányod. Belátta, hogy jobban jár. :lol:

Kata, megérkezett már a kávéfőző? az olyan, hogy filteres kávéfőző is van hozzá, ugye?

Én a játszószőnyeget várom. Két hete utaltam át a pénzt, azt írta a csaj, hogy a beérkezéstől számított 2 hét után postázza. Krisztina, Te rendeltél már attól a teszvesz-es csajtól, akit átküldtél linken?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, mai Murphy. Nem jött meg a kajám. Igaz, nem kaptam visszaigazoló mailt, de volt már ilyen máskor is, így vártam. Felhívtam őket és kiderült, hogy nem rögzítették :?
Nézhetek vmi kaja után.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Kata, betörés... :evil: remélem Nálatok továbbra sem lesz semmi gond! Fő az elővigyázatosság, jól teszitek, hogy felszerelkeztek mindennel.

Mangora, iszonyú lehet, mikor feldúlják a lakásod, belegondolni is borzasztó, nemhogy átélni... volt férj :evil: :evil: Kicsinyes bosszúállás, nem tudom ép ésszel megérteni az ilyet.

Judit, örülök, hogy kezd helyreállni a rend Petrával! Visszafogadott kegyeibe :wink:

Kriszti, remélem minden rendben Annával, és hogy azóta nem volt gond a kakival!! Jelentkezz, mert kezdek aggódni Értetek!!

Mangora, sok erőt a következő napokhoz, imádkozom Értetek, hogy minden rendben menjen! Marci ügyes kissrác, pikk-pakk túl lesz rajta, és bár valószínűleg a Te helyedben én is betegre aggódnám magam, az most tényleg nem tesz jót Nektek, mert Marci biztosan megérzi Rajtad, legalább amikor a karodban tartod, akkor próbálj szép és nyugodt dolgokra gondolni, elhesegetni a kétségeidet. Szorítunk Értetek!!! Jelentkezz, ahogy túl vagytok rajta!

Móni, látod, Dávid még éjszaka is csak tanulni és fejlődni akar, grat az átforduláshoz! Amit a fejébe vesz, véghez viszi a kis drága :)

Bene is elég nyűgös volt tegnap, de az éjszaka jól telt, mostanában egyszer kel (gyorsan lekopogom), így már azért nem élőholtként kelek reggel.

Kriszti, szuperek a tablók!!! Ha esetleg nem nagy macera, küldhetek egy másik képet Benéről? Tegnap sikerült egy szuper jót fényképezni :) De ha már nehéz változtatni, nyugodtan mondd meg, nem gond, ezt a képét is szeretem :)

Megyek, felébredt, pussz

KépKép
gigilina

Vick, igazán köszi a megnyugtató szavakat! Sokat segítettek!
Igen, a legrosszabb amire számítok az az, hogy egy székel ülve töltöm a három napot... Ennél rosszabb sose legyen és tényleg hihetetlen tűrőképességük és gyógyulási képességük van ilyenkor még a piciknek, úgyhogy emiatt nem aggódom! Köszi a tippet, hogy kérjek segítséget, remélem rendeben lesz minden!

A délelőttünk is nagyon hisztisre sikerült, utána alig kajált, és csak a karomban volt hajlandó elaludni, kb fél órát altattam, pedig ezzel korábban nem volt gondunk :( Tuti érzi a feszültséget rajtam, úgyhogy most hogy ő alszik próbálok én is kicsit lenyugodni!

Móni! Gratulálok Dávidnak a forduláshoz! Ő is aktív volt éjszaka akkor, tutira van valami a levegőben :)

Judit, örülök, hogy Petra kezd megbékélni, lehet hogy igazából valami más baja volt (pl pocifájás) és apa jobban tudta tartani, jobban esett neki! Ne aggódj emiatt! Mi hajlamosak vagyunk sokkal többet gondolni a történések mögé, mint a valóság. A babák még nagyon egyszerűek, nem tudnak kombinálni, de az elválást tényleg szokniuk kell nekik is, nekünk is!

Kata, küldök neked smst majd csütörtökön a műtét után, jó, mert te gyakrabban jössz, mint Szilvi, Fleur meg Edina, mert az ő számuk van még meg! :D

Kriszti, mi hír Annáról??? Aggódom én is!

Zsuzsi! Ez a kaja dolog bosszantó :twisted:

Mangora

Kép
mangora

Ááááá! Már megint sír! Kb fél órát aludt :(

Mangora

Kép
mangora

hahó,

Bocs, teljesen el vagyok havazva. :cry:
Móni, köszi az sms-t, küldök képet. Csak az a kérdésem, hogy mekkora méretű képet küldjek?

Amúgy jól vagyunk minden rendben. Csabi elég nyűgös, napközben nem nagyon alszik, azt is csak leginkább rajtunk. Ezen a héten értük el az 5 kg-t :D Szóval szépen hízik.

Remélem hamarosan vissza tudok egy kicsit olvasni, talán lesz most már egy normális napirendünk :oops:

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

CSak gyors bekukkantás mert itthon van apa, korábban végzett a munkában és kihasználom!!

Mangora apucinak Boldog Szülinapot!! Sajna azért nem tudok gyakrabban jönni mert Máté max fél órát alszik de , du szintén, és mikor sétálunk akkor addig alszik egy nagyobbat így mikor alszik akkor csinálok gyorsan valamit a háztartásban! De írhatsz nekem is !!! Nyugi nem lesz semmi baj nekem is volt köldöksérdv mütétem ilye!

Tényleg Krisziti ma még nem jelentkezett !!

Nekem mindegyik tabló tetszik!!

Na megyek mert éhes a drágám !

Este még megprobálok benézni !

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!

Köszi az aggódást,ma már tankönyvbe illő kaki volt eddig :D :D

Zsuzsi,én is várom a hintát,amit attól a csajtól rendeltem.Közben kiderült,hogy ő is veszi valahonnan és nem mindig van raktáron.Nekem ez már a harmadik hét,remélem jön a héten.Szinte minden nap levelezek vele.

Kép

Kép
krisztinaa

sír a drágám majd jövök

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Először is: Boldog szülinapot Zsuzsi!!
(még benne vagyok a 7 napban)

Kicsit el vagyok havazva. Szó szerint is.

Kriszti, nagyon klasszak a képek, nekem mindegyik bejön! Ügyi vagy!

Míra is nyűglődik. Éjjel 3x keltem, tegnap éjjel is. :cry: Ma meg mehetek ovis szülőire. Anyukám vigyáz a skacokra addig.

Kata, nagyon sajnálom a betörést, elhiszem, hogy most félsz. Talán nem véletlen az ugyanoda-betörés!

Mangora, bizti minden rendben lesz a műtétnél. Ők olyan hamar felépülnek. (lásd mandulaműtét kicsiknél és felnőtteknél!) Hol műtik? Nagyon drukkolok csütörtökön! Koncentrálj a hétvégére, addigra már otthon lesztek. Tejügyben lehet, hogy a 3 hós növekedéskiugrás a hibás. Változik a tej összetétele és mennyisége, már más kell nekik, többet mozognak. Kitartás!!

Termékeny hétvégém volt, elintéztem egy csomó mindent (nőgyogyi, téligumi a kocsimra, jelmezvarrás Alexnak, vendégvárós takarítás, na meg a vendégek...)!

Gratula Dávidnak az átfordulásért! Nagyon ügyi!

Holnap bemegyek a Papámhoz látogatóba az otthonba. Anya hétfőn volt, azt mondta, már nagyon gyenge, nem eszik, remeg. De megismerte. Remélem még 'találkozhatok' vele (megismer).
Utána irány a 3 hós oltás.
Csütörtökön vendég jön. Pénteken szeretnék kimenni az Outletbe, nem is tudom, ki ajánlotta, de köszönöm.

Hétvégén egyedül leszek a kölkökkel, dolgozik a párom. Talán többet tudok jönni.

Sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Ági,küldj nyugodtan képet,úgyis várom még Csabit és a 2 Grétát!!

Ma délelőtt randizott a lányom,egy 3 hónappal idősebb kis pasival,jöttek udvarolni :D
Utána sétáltunk egy nagyot és még most érek ide.

Most is volt egy nagy kaki és az is gyönyörű.....megnyugodtam.
Mitől lehetett????

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti
Örülök, hogy rendben a kaki. Kérdeztem Ricsit, azt mondta sokmindentől lehet, kis bélfertőzéstől talán. De ezek szerint kipucolódott. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi Vick,hogy gondoltál ránk.Én is olvastam a neten ,de tényleg annyi minden lehet,mindenesetre ha még jelentkezik a napokba,megyünk széklet tenyésztésre....

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, de jó, hogy már szép a kaki. Reméljük, így is marad.
Sajnálom a hintát :-( Remélem, mihamarabb megjön. Te már jóval előttem megrendelted, nekem meg még csak ma telt le a 2 hét. Várok holnapig és rákérdezek, hogy minden rendben-e. Remélem, nem átverés az egész.

Nagy szerencsém lesz, leszart ma egy madár séta közben :-)

Kata, hogy sikerült a találkozás Fleurékkel?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,rengeteg pozitív értékelése volt a csajnak a tesz-veszen ,nem hiszem hogy kamuzik.
Csak azért nem fer,mert így benne áll a pénzünk.

Nekem azt ígérte kárpótlásul küld egy tanuló kulcsot ajándékba.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, örülök, hogy Annával ma már minden ok!

Képzeljétek, felhívtam a kórházat, megkérdeztem mit tanácsolnak, hogy mivel készüljek, stb. Mondta a hölgy, hogy egy szülő lehet bent, de éjszaka is, kempingágyat nem mindenkinek tudnak adni, mert kevés van, de széket igen! Úgyhogy Vick, nálunk is az lesz, hogy 3 nap széken :roll: De csak kibírom valahogy! Viszak hálózsákot, azért hátha le tudom valahova tenni, hogy kicsit majd pihizni tudjak, ha más nem!

Szilvi, ok, akkor neked is küldök majd smst! Ez a napi 2xfél óra alvás ismerős, Marci sem alszik sokat, vagyis az elég ritka, csak ha kint van vagy ha autóban van. Így a házimunka nálam is csak erősen részletekben megy :D Viszont egyre többet eljátszik magában (bár ma nem ez volt :) ) így a pihiszékbe beteszem és viszem magammal :)

Na, mára elköszönök és csütörtökön majd jelentkezem, hogy mi volt!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !

NA jöttem még egy picit!!

Bfkata hmm én ajánlottam a outelttet, mi is megyünk du 3 fele kb.. de jó lenne talizni ! J) !

Kriszitina örülök h minden rendben van kaki ügyben ! Nekünk meg ma még nem volt kaka csak két kis pötty!! Máténak múltkor be volt repedve a popo nyílása és írtad te is hogy Anna popo is érzékeny lehet h tényleg az vagy a nehéz kaka, nekünk is bephanten a jó mással kenem fél perc múlva pöttyös és piros ! Nyugi nem lesz semmi baj!

Mangora én is szorítok nektek , de nyugi nem lesz semmi baj , de még örüljünk h most már beengedik éjjelre az egyik szülőt mert még az én időmbe nem igazán engedték , mesélte anno még anya h szíve szakadt meg mikor ott kellett hagynia éjszakára de szerencsére változik a világ! Pár nap alatt sztem felépültök , ja és ha mentek majd Bkalászra haza akkor összefuthatnánk tényleg nem lakunk onnan messze 20 perc max kocsival ! Vagy el is jöhettek hozzánk! Ua ez a story nálunk mint Marcinál, pl ma le se tudtam tenni mert sírt , tegnap meg kézben nem volt jó. Azt hittem h alszik az ágyába erre ¾ órát elnézelődött csendben!

Írt a csajszi tesz-veszen hogy megkapta a pénzt és ma postázta a hordozó kendőt már nagyon kíváncsi vagyok rá!! Lehet h pénteken az outletbe ki is probálom! Csak az a bajom h nincs hozzá leírás megköttésekre van esetleg valakinek ilyen használati utasítása ???Nandu kendő !!!

Mi meg márc 9- én megyünk a Budaiba csipőszürésre és tudjátok mit mondtak h 1 óra vizsgálat de meg tudom ott szoptatni !! Aki volt már kérlek írjatok le minden részletet nagyon megnyugtatna ,hogy mire számítsak ! Köszike!!

Kata hát én is be lennék rezelve ha ilyen történne a szomszédba és jól tettétek ,hogy beszereztettek minden védő felszerelést!!!

Zsuzsi végül mit ebédeltél? Töltsél ki egy lottót hátha bejön! :wink: Ha nem lesz ennyire rossz idő pl hó stb akkor eljövünk hozzátok de még ilyen időben nem merek elindulni hmmm ! :roll: Pedig már jó lenne kimozdulni mert már kezdek bezizzenni! Imádok vezetni és hiányzik nagyon !

Tök jók lettek az ajtók , csak sajnálom h az üveges nincs még meg , mert meg kellett rendelni de 3 hét kb ... de teljesen más a ház jellege ... !

Gratula az átfordulásokhoz ! Máté is egyre ügyesebb napról napra, most az a menő h járokában lévő játékhidat nézi és van amikor meglöki hát akko majd megzabálom olyan édes !

Víck átérzem az éjszkakát, Mi is kelünk éjjel !! :cry:

Na mennem kell jön az esti müsőr!

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora
Esetleg a hálózsákon kívül vihetsz be egy polifómot, talán kényelmesebb. Ha más nem, a kiságy alá befekszel. Kitartás! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Egy kérdés így éjszakára: :)

Használ valaki Avent elektromos mellszívót? Vagy ismer olyat, aki használ? Érdekelne, hogy mi a vélemény róla. Gondolkodunk egy ilyenen. Már fáj a kezem..... Ha meg nem fejem, akkor nem vagyok benne biztos, hogy elég a tejcsi. Egyik nap többet, másik nap kevesebbet eszik. Csak éjszakára és reggel szoktam fejni, de már unom. Aztán a kistesónál meg ki lehetne használni.

Köszönöm a válaszokat!

Jó éjszakát!

J.

Judit

Kép
petra09

Mangora, gondolunk Rátok! A polifóm nagyon jó ötlet, de azért bízom benne, hogy jut Neked ágy is!!! :wink:
És így a nap végére Isten éltesse a párod!

Szilvi, nekem megvan a Nandu-leírás, ha holnap lesz időm rá, akkor bescannelem Neked, ha írsz priviben e-mailcímet, elküldöm.

Judit, én nem használok ilyet, nem tudok tanácsot adni :( Medelát használtam vagy kétszer, de nekem jobban bejött a kézzel fejés.

Nyugodt éjszakát!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,
Kriszti, örülök, hogy Anna jól van, már kezdtem aggódni. Klasszak a tablók. Nekem inkább az tetszik, ahol teljesen egymás mellett vannak a képek.

Mangora, szurkolunk nagyon, és tényleg minden okés lesz, hamar eltelik az a pár nap. Hamar épüljetek fel, mert már nagyon várunk titeket látogatóba :wink: Hát kényelmes az biztos nem lesz, gondolunk rátok. A kis pincur Marcinak pedig gyógyító pusszancsot küldök :lol:

Kata, csaknem törnek be hozzátok is :twisted: szerintem olyan helyre mennek be, ahol ismerik a járást. (mondjuk ez az én elméletem és lehet, hogy baromság)
Mikor utazik a párod? Arra az időre odamehetne valaki hozzátok Hm? Ne maradjatok kettesben, ha félsz.

Móni, grat. Dávidnak az átforduláshoz. Nagyon belehúzott :)
Uszoda?

Zsuzsi, remélem,hogy nem maradtál éhen. Kitaláltad, hol nézhetnénk meg Zsófit? Én Blaninak adom most a Chamomillát, és mintha használna. (no nem az alvásban, ezért nehéz megállapítani) Fenyőtüske az áll alatt :lol:

BfKata, feltennél a többi gyerkőcről is fotót? Kíváncsi lennék rájuk :)
Amint tudod, látogasd meg Nagypapát.

Vick, gondolom, hogy milyen fáradt lehetsz. Szerintem az úgy mindig nehezebb, ha pár napig többet alszanak előtte. Nehéz visszaszokni az éjszakázásba.

TSzilvi, mi holnap megyünk csípőszűrésre, nekünk is azt mondták, hogy egy óra, de a Rókusba megyünk, mert ott rögtön adtak időpontot.

Pár mondat rólunk: Kipróbáltam kv nélkül és határozottan többet alszik Bibi. Így nem iszom, de baromira hiányzik. Csöpög a nyálam már csak a kávéfőző hallatán is még ilyenkor este is.
Viszont elmaradásban vagyok mindennel, úgyhogy takarítás, pakolás stb.
Bíborka kb. két hete kinyomta magát és megmutatta, hogy kell kúszni, azóta nem nagyon strapálja magát. Pár perc után óbégat, ha hasra teszem. A forgást az nem a saját tengelye körül csinálja, hanem körbe az ágyban háton fekve :lol: Mi is 3 óránként eszünk éjszaka, de már kétszer kihagyott 1-1 evést. Én olyan kómás vagyok éjszaka, hogy azt sem tudom, hogy mennyit aludtunk.
Kb. 5600 g, tiszta hurka. Ha integetünk neki, lendíti a karját, nagyon cuki. Féltékeny még a saját tükörképére is. Ha meglát minket a tükörben rögtön visít, szerintem azt hiszi, hogy másik babát fogok, mert ha Blanit veszem fel, úgyanígy reagál.

Én nagyon is el tudom képzelni, hogy Petra besértődött, mert Bíborkán is látom sokszor, csak ő rögtön megbékél, ha cicit kap :)

Kijárunk szánkózni Blanival ide a házunk elé, futkározok körbe ami nagyon rámfér és jól is esik. Beszüntettem az este 7 utáni evést, mert botrányosan nézek ki. Remélem, hogy a tejcsit nem befolyásolja.
Mr Bean: Mostanában már átálltunk a váltott ciciből evésre. Na de éjszaka összekevertem, és ugyanazt kapta 3 óra múlva. Éreztem, hogy valami nem stimmel, de amikor arra ébredtem, hogy mindjárt szétrobbanok akkor jöttem rá, hogy mi a gond. Egyszer még okés ez a malőr, de hogy másnap éjszaka megint :oops:

HuSzilvi jó lenne, ha tudnál jönni.

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Mangora, boldog szülinapot a párodnak! Majd ha lesz egy kis időd, leírhatnád, hogy mivel készültetek, mert Apának is most lesz a szülinapja (16) és jól jönne 1-2 ötlet.

Kép
Kép
34372

Jó reggelt,

Dávid ma hajnalban is tornázott:) Kb. úgy, ahogy Reni írta Bibiről.
Egyetlenegyszer sikerült átfordulnia (tegnap), de úgy látom, nem adja fel.
Csak miért ilyenkorra időzíti...?

Mangora,
az nagyon jó, hogy bent maradhatsz éjszakára - tényleg, polifoam-mal és hálózsákkal már bírható (és hátha mégis jut kempingágy, nem?) Minden rendben lesz, kitartást Nektek!

Judit,
én se próbáltam elektromos Aventet, csak kézit (és Medelát is kézit és gépit) - de nekem a kézi Avent jött be legjobban ezek közül (unalmas, de hatékony). És most már nem fejek annyit. Te ezek szerint rendszeresen? Fagyasztod?

Szilvi,
nézd meg ezt a linket - én innen tanultam meg megkötni (megnéztem lassítva jópárszor, de sikerült, és szereti Dávid)
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps&NR=1

Reni,
Azt hiszem, itt az ideje, hogy én is kipróbáljam kávé nélkül...
Én délelőtt iszom, és eddig azzal nyugtattam magam, hogy D. nappal jól alszik. Bibi éjszakai alvására is kihatott ezek szerint nálatok a koffein?

Járok egyébként úszni hétvégente, és néha este (De olyankor nem szeretek, mert rettegek, hogy mire érek haza. Dávidka este csak "karban tartható", ha letesszük szabályosan toporzékol. Határozottan kétemberes:)

Szép Napot, még jövök, ha tudok.

Móni
monke

Jaj, elolvastam rendesen, amit írtál, Judit. Bocs:(
Így már értem. szóval nem ismerem az elektromosat, sajnos.

Nem egyszerű naponta fejni:( miből gondolod, hogy egyébként nincs elég?
monke

Jó reggelt,

tegnap nagyon jól éretzük magunkat, Fleur és Dani egész nap itt voltak.
De nagyon kivagyok, márnak vszínűleg jön az alsó-első 2 foga (Fleur szerint is jön), nekem meg megjött ma reggelre a mensi.
Márknál sírás-rívás, nyáladzás és ökörtömködés megy ezerrel.
Védőnő szerint jöhet már a fog.
Kicsit el vagyok havazva mindennel itthon.
Délután jövök még ha tudok.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na,csak az egyik képet rakta be,mindegy, majd Fleur is rak fel remélem.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Mangora, nár már nem olvasod, de kitartást Neked, kibírod, mert egy Édesanya mindent kibír! Minden rendben lesz, várjuk az sms-t.

Reni, igen, kitaláltam és ha feltettem, megosztom Veletek priviben, aki kéri a címet.
Azért az megnyugtató, hogy két gyerekkel az ember energiája megsokszorozódik.
Ilyen, hogy nem tudom, melyik mell jön, velem napi szinten előfordul :oops: Abból próbálom kitalálni, hogy melyik irányba néztem az előző szoptatáskor. :roll:

Móni, kis tornász Dávidka mennyit aludt ma éjszaka?
Akkor azt a díjat megkapod, amit Reni alapított :-)

Kata, mensi :evil:
Remélem, mihamarabb kibújik az a fog.
ÖRülök, hogy jól sikerült a tegnap. Nagyon aranyosak a srácok. Rád fért egy kis kikapcsolódás.

Szilvi, reméljük, most már jobb idők jönnek és el tudtok jönni.
Kicsit már nekem is sok a bezártságból.

Kitaláltam, hogy legközelebb január végi -februári-márciusi babát tervezek és mire letelik a 6 hét, eljön a jobb idő és mehetünk ki. 8)
Milyen jó lenne, ha ez ilyen könnyen menne! De azért tervezni lehet, ugye? :wink:

Krisztina, lehet Téged Krisztinek becézni vagy másként?
Köszi a tippet, ha nem kapom meg időben én sem, akkor kérni fogok valami fájdalomdíjat.
Hát igen, benne áll a pénz.

Zsófi nekem is gyanús fogilag.
:?: A két alsó fog egyszerre jön ki elsőnek?

Képzeljétek, Zsófi is gyakorolja a fordulást, már csak egy pici hiányzik. :lol: Viszont mivel nem sikerül, iszonyúan hisztizik, visít a kis tündér, majd újra lendületet vesz. Játszószőnyeg híján leterítettem egy plédet, rátettem egy tiszta lepedőt, körberaktam mindenfélével és ott töltjük a délutánt. Ma átjövünk a nappaliba, hogy tudjak legalább netezni egy kicsit.

Minden nap fel kell seperni, mosni, elegem van. A fél parkot felhozzuk a babakocsival és aztán azt széthordom a lakásban. :evil:

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, sajnálom a menzit:(

Zsuzsi,
Fogak :twisted:

ez megint olyan, mint a hasfájás, minden nyűgösséget ráfogunk, aztán vagy igaz vagy nem. előbb-utóbb tényleg kinő a fog.
Veszünk rá csodaszereket, amik használnak vagy sem.

Dávid is nyáladzik, tömködne mindenfélét a szájába de leginkább sír és kiabál mindenért.
Napközben kb. le se lehet tenni cumi nélkül. Ha viszem, a vállamat "harapdálja".

Én mindennap kimegyek most már másfél órára sétálni Dáviddal. A környék összes kutyáját-macskáját ismerem már, de elég magányos program ez.

:P
De nagyon várom a tavaszt én is.

Következő gyereket én augusztusi születésűnek tervezném, mert akkor hordhatnám a mostani nyári kismamaruháimat.
De egyelőre ehhez az egyhez is alig van energiám.
monke

Igazad van Móni, teljesen. Legalább van mire fogni a nyűgösséget.

Ha tavasz lenne, legalább vihetnék egy újságot vagy könyvet és olvashatnék kint egy padon, ha Zsófi elalszik.

Persze a legjobb lenne egy újabb novemberi kislány, hogy a kislányruhákat is megörökölhesse valaki :lol:

Bátort sem látom a tablón. Enikő küldött képeket?

Reni, szegénykém, már a kávét is megvontad magadtól... Bibi nagyon vicces lehet, ahogy forog.

Kata, most látom csak, hogy milyen állat van a fiúk között. 8)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nagyon aranyosak a fiúk! De jó lesz, ha már tudunk majd találkozni!!!

Móni: sztem tuti nem lenne elég, vagy csak nem mertem kipróbálni. Van, hogy elegem van már a fejésből és kihagyok egy-két napot. Az első nap még elvagyunk, de a második nap, már általában minden szopinál kell mindkét cici, gyakrabban kér enni és este volt, hogy pótolni kellett. Ha rendesem fejem, akkor, ált. naponta 200 körül le tudok fagyasztani. Lefagyasztom, mert kiönteni sajnálom. Egyszer kipróbáltam, hogy felengedtem egy dec eleji tejet. Kíváncsi voltam, hogy elfogadja-e. Szerencsére megette minden gond nélkül. Anyumnak volt egy ötlete, mikor kérdeztem, hogy jó-jó, de mit csinálok ennyi tejjel? Ő tejbegrízt főzött nekem anno. Tényleg! Búzadarát mikortól lehet adni nekik? Tudja valaki?

Akiknél már elkezdődött, kitartást a fognövekedéshez!!! Ez nem olyan, mint a hasfájás, hogy vagy lesz vagy nem. Tutira csatlakozni fogunk mindannyian!!! :)

Judit

Kép
petra09

Hoztam két képet. Tegnap voltunk az Arénában, nadrágot venni. Az elején még nagyon élvezte, a végére bealudt. :)

Kép

Kép

Judit

Kép
petra09

Nagyon aranyos képek:)))
Persze, csatlakozni fog mindenki, de nem mindegy gyereket visel meg egyforma mértékben a fogzás.

Tök durva ez a fejés dolog - a 200 ml az nagyon sok, ezek szerint annyival több tej termelődik, mint amennyit Petra meg bír enni?
Mindig csak az "'aktuális" melledből fejed, vagy mindkettőből?

Azért kérdem, mert rám is rámjön néha a nincs elég tej -para, ilyenkor kifejem a maradékot, de nem gyűlik össze ennyi.

Viszont utána másnap-harmadnap olyan szörnyen bedurran a mellem, hogy már szoptatás előtt fejnem kell belőle egy kicsit,
mert kőkemény.

Ugyanakkor megint beparáztatott a védőnő, hogy talán nincs elég tejem ...
Olyan nehéz ez az egész, pedig annyira természetesnek kellene lennie:(

A búzadarát nem tudom, de a tejet elvileg majd mindenféle babafőzelékhez fel lehet használni.
monke

A lefagyasztott tej nem 3 hónapig áll el?

Ajj, ez a Béláné, mindig alkot.
Móni, szerintem Judit egy napra értette a 200 ml-t.

Hallottam olyat, hogy higított tejbe főznek grízt és azt adják a babáknak, ahol nincs pénz tápszerre. Egyébként szomorúnak találom, hogy a tényleg szegényeket nem támogatják... Most nem arra gondolok, aki lusta szoptatni. Mert bizony ilyet is ismerek. :?

Judit, nagyon jók a képek. Úgy látom, sikeres volt a vásárlás. :D

A párom kitalálta, hogy szeretne egy "sálat", amiben este tudja hordozni Zsófit, ha szükséges. El is kezdett érdeklődni kollégáktól, hogy ki mit javasol. Teljesen meg vagyok lepődve (ismét), hogy milyen érdeklődő. Szóval lehet, hogy lesz nekünk/neki is egy kendője...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:) jó dolog az a sál, csak macerás megkötni.
Ha most választhatnék, mei-tai-t vennék.
De kedves dolog tőle nagyon.

Nekem egész napra is sok a 200 ml egy mellből:) úgy értem, ha azt fejem ki, amit elvileg "kifogyasztott". Na, még egy ok a parázásra:((((

Béláné nyáron nyugdíjba megy, "sajnos"
:roll:
monke

Szerintem ne parázz ezen, amíg Dávid jól van és szépen fejlődik.
Bélánénak akkor boldog nyugdíjas éveket.
Csodálkozom, hogy a mienk még nem ment/ megy, legalább 60 lehet, vagy csak nagyon rosszul tartja magát.

Nekem fogalmam sincs, hogy mit kellene venni, ill. kell-e egyáltalán.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök!

Képzeljétek, a vizsgálatok és a vizit után hazaengedtek minket éjszakára. Letettem a nagyesküt, hogy minden hóakadály ellenére holnap reggel legkésőbb 7-re ott leszünk Laughing
Aranyos volt a főorvos néni, mert az altatóorvos nem engedett volna haza minket, de ő igen. Mondta hogy így is tele van az osztály, így nekik is könnyebb!

Jobb is így, mert elég gáz körülmények vannak, pedig ez a kórház még szupernek számít!
Vick, csak annyi, hogy itt még a széket sem lehet a kiságy mellé tolni, mert nem fér el :(

Holnap reggel 9-kor lesz a műtét!

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Jaj de jó, hogy hazaengdtek még mára Benneteket! Nem fér el még egy szék sem? Akkor Te hol tudsz majd legalább leülni? HOlnapra szorítunk Nektek nagyon!!!! Ma minden rendben volt?

Zsuzsi: igen sikeres volt. :) Nekem már megvettük anyummal hétvégén a nadrágot (egyik korábbi sem volt jó rám), most a Páromnak vettünk. S persze Petrának. :) Beváltottuk az egyik DM-es füzetben lévő kupont: farmernaci, blúz és kardigán így 3000 volt és kapott egy farmar kertésznacit.

Móni: igen egy napra értettem. Úgy szoktam fejni, ha rendes vagyok, hogy este mind a kettőt üresre fejem, mivel éjszaka nem eszik. Általában szopi után így 140-160 közöttit tudok lefejni és reggel pedig mindig a bal cicivel kezdünk, és abból még hozzájön a maradék. Nekem a bal cicimben sokkal több van, mint a jobban. A jobbat nem is nagyon szoktam fejni, pedig épp azt kellene. Az éppen elég vagy még kevés is neki. A balban, ha csak fejek, emrt épp üvegből kapja a tejcsit olyan 160-220 között van. (ez szigorúan csak akkor van így, ah minden körülmény optimális: evés, ivás, nyugalom és pihenés).
Béláné mi miatt mondta, hogy kevés lehet a tejed? Te is látsz ráutaló jeleket?

J.

Judit

Kép
petra09

Elfelejtettem: nagyon jó Zsuzsi, hogy ennyire érdeklődő a Párod! AZ enyém is ilyen. Szerintem így nekik is jobb, sokkal inkább részesei tudnak lenni már most a gyerekek életének. Azért az is igaz, hogy nem egyformák a férfiak. Apum pl nem tudott velem mit kezdeni, még nem kezdtem valamennyire kommunikálni. A Párom kérdezte tőle, hogy éjszaka legalább néha felkelt ő is, segíteni anyumnak? Erre a válasz: minek keltem volna, én nem tudtam megetetni.... No comment. Nálunk gyakran kelt fel a párom is, különösen még nem tudtam rendesen menni és ülni. Ő odahozta nekem, majd ő büfiztette és tette vissza aludni. Ez nagy segítség volt....

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Mangora, szuper, hogy hazaengedtek, így azért nagyobb eséllyel tudtok pihennni éjszaka, mint ha benn maradtatok volna. A kórházi körülmények azonban elég kétségbeejtőek... de a fő, hogy hamar túl legyetek ezen az egészen!!!

Judit, az tényleg szép mennyiség :) Én (ha nem vagyok lusta), egy-egy etetés után 20 ml körül tudok lefejni abból a cicimből, amiből evett, így egy nap jön össze kb. 100-120 de ez ritkán van, mert előszeretettel elbliccelem a fejést... :oops: Nekem sajnos nem durran be attól a cicim, ka kifejem, bár azért úgy néz ki, Benének még bőven elég, ami van. A védőnőm hétfőn azt mondta, hogy amikor a legtöbbet esznek (azaz 6 hós korukban), akkor is kb. 1 litert tejet esznek meg naponta, a mostani 800-850-hez képest az már nem sokkal több, szóval bízom benne, hogy elég lesz végig.

Tényleg Móni, mi van Dávidka bőrével? Gondoltam Rátok hétfőn, a védőnőnk szerint ugyanis ekcémás (atópiás dermatitisz) a Bene lába, de remélhetőleg kinövi. Kaptunk rá kenőcsöt, meg van egy fürdető olaj (Linola-Fett), ami kifejezetten az allergiás bőr kezelésére való. Ez legyen a legnagyobb baja szegénykémnek, de azért ez is bánt, mert valószínűleg ételallergia, azon belül is tej... nem iszom sokat, max 3 deci naponta, és így is érzem néha az ízületeimet, muszáj vmi természetes kalciumforrást bevinnem a szervezetembe...

Edina már nagyon elmarad, tud róluk vki vmit? :(

Nagyon jók a képek :)

Képzeljétek, a védőnő mesélte, hogy szilveszter éjjel kirabolták és megrongálták a gyerekrendelőnket... sok mindent el is vitt, de ami a bosszantó, hogy tönkrette az oltóanyagokat és az újraélesztő-szettet, leszaggatta a szekrényajtókat, és mindent összevérzett (valószínűleg elvágta a kezét a betört üveggel). Ki csinál ilyet???? :evil: :evil: Szegény ott dolgozók, orvosok, védőnők takarítással kezdték az évet... :x

Holnap valószínűleg elmegyünk a minimanóba, már nagyon unalmasak a meglévő játékok, épp itt az ideje beújítani egy párral :lol:

KépKép
gigilina

Mangora, ez egész jól kezdődik:)
Nagyon drukkolunk holnap.

Judit,
Így most már értem, Dávid éjjel-nappal eszik (kb. 2-3-néha 4 óránként) , így nem sok marad fejni. Meg utálok is, csak bezavar. Soha nem fog így beállni a kereslet-kínálat.

Béláné mérései szerint Dávid 3 hét alatt 30 dkg-t hízott, én méréseim szerint 40-t.
(véletlenül napra és grammra pontosak az adatok)
Két különböző mérlegen mérte múltkor és most. Szóval megint nem hozza a papírformát, de ez van. Biztos lemozogja.

Ági,
szerintem ne sajnáld, hogy nem durran be a melled, az a jó. Fő, hogy Bene rendesen gyarapszik.

Ekcéma:
milyen kenőcsöt kaptatok? Mi gyógyszertári kevergetős Elocum-ot, gyulladásgátló. Azonnal szépen elmulasztja a pírt, de nem csodaszer. Most épp a hasa piros, előtte a háta, stb... ilyenkor bekenem, elmúlik.
Tejterméket és tojást kerülöm, de úgy látszik, ez nem elég, vagy nem ettől van.
Plusz szinte lehetetlen úgy enni, hogy ne legyen benne valamelyik (főleg, ha rendelek). Dióféléket se szabad.
Kalcium-tablettát szedek.

A linola-fett meg a babe fürdető, amit mi használunk, kb. hasonló lehet, kinél ez válik be, kinél az.
Valószínűleg tényleg kinövik, és addig jó, míg nem az arcukon van (az viszket)

minimanóért irigyellek:) mesélj majd, miket vettetek! Én is mennék, de nem merek nekiindulni Dáviddal:)

Zsuzsi, szerintem jó, ha van valamilyen hordozó, de csak hosszabb távra éri meg (utca). Úgy értem kis lakásban nekem nem az igazi. Ha megnyugszik benne Dávid, megint felhergeli magát, mire kihámozom a kendőből:)

És: adalék a "mikor szülném a következőt" témához:
NEM szorgalmi időszakban:) vagy nem gyakorlókórházban.

Szép nyugodt délutánt,
Móni
monke

Mi is vmi magisztrális krémet kaptunk, szóval csak ma tudja elhozni a párom. A babe-nak is van ilyen fürdetője? Nem is tudtam, köszi, hogy írtad, ha ez nem válna be, akkor azt is kipróbáljuk.
Benének egyelőre csak a lábán jelentkezett, szerencsére.
Na igen, bármi okozhatja, olvastam én is a listát, háááát, nem semmi. A tej csak a legvalószínűbb, de én spec. egy kicsit a csokira is gyanakszom... azaz a kakaóporra. Gábor huga gyerekként allergiás volt rá (még most is érzékeny, de már nem durván), és az igazat megvallva nem telik el nap, hogy ne egyek legalább egy kicsit... :oops:
Kalcium pezsgőtablettát én is szoktam inni, bár eléggé utálom.. :roll:

Szerintem ez a gyarapodás tök rendben van, Béláné tényleg elmehet nyugdíjba :) Sajnálom, hogy stresszel Téged ezzel (én is állandóan aggódom ezen a kereslet-kínálat dolgon, nem kell még ehhez külső segítség is... :? ), szerintem azt nagyon hamar észrevennéd, ha Dávid éhes maradna, és végülis gyarapodott, ez a lényeg. :wink:

Szorgalmi időszak :wink: Hát igen, nálam is asszisztáltak a kis tanoncok a dokimnak a varrásnál, előtte nem repestem a gondolattól, hogy bejöhetnek, de nagyon aranyosak voltak, végülis nem zavart...

KépKép
gigilina

Hali!!

Megvagyunk mi is.
Délelőtt megmutattam Annát a dokinak,makk egészségesnek mondta.De azért küldünk egy széklet mintát.
Minden nap alsó hangon 4 kaki van,ma még NEM volt semmi,itt várjuk,hogy tudja a párom vinni :shock: :shock: :shock:

Olyan fáradt voltam ma.....volt vmi front?Anna is egész nap alszik.

Védőoltást nem kapta meg,meg kell várni a minta eredményét....pedig apa direkt ezért vette ma ki a szabit.

Kép

Kép
krisztinaa

Judit,szépek vagytok a képeken!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Nagyot szaladtunk ma. Reggel ovi, utána anyuval bementünk a papámhoz az otthonba. Szegény! Most talán kicsivel többet eszik, tud ülni. De szellemileg... Azt hiszi a háborúban van... Úgy láttam felismert, kérdezgette, hogy értünk ilyen hamar oda, olyan messze lakunk. :cry: Azt hiszem ez már a 3. gyerekkor.

Mentünk oltásra, Míra sírt egy kicsit, inkább panasz volt. Megvizsgálta a Doktornéni, köldökséve van, reménykedik, kinövi. Sajna "köldökgombája" volt (a formája miatt hívják gombának, nem hegedt be a köldöke, le kellett 2x lápiszolni), és azóta is olyan fura. Még nem láttam ilyet, lehet még a 3. gyereknél is meglepetés! És kötött a csípője, mehetünk ortopédiára. Na amikor a csípőjét nézte, akkor bizony eltört a mécses rendesen!

Anyát kitettem az Árpád-hídnál és rekordidő alatt, 30 perc, hazaértünk. Alig voltak a városban. :shock:

Mangora: nagyon drukkoltam Marcinak, jó, hogy a vizsgálatokon már túlvagytok. Remélem tudsz majd éjjel pihenni, mert a kórházi állapotokból kiindulva, holnaptól nem számíthatsz rá! Szorítunk!!!

Szegény Anna! Remélem semmit nem találnak a vizsgálaton!

Ez a hideg hosszú napsütéstelen tél megviseli a bőrt. Ilyen csúnyán még nem jött elő Pollin az ekcéma. Tiszta seb volt 2 hete a homloka, orra, arca. Először csak a szokásos pontszerű hámlás, hiába próbáltam kenegetni a hideg ellen. Utána kijöttek a sebek. Az elocom tényleg jó, a sebek elmúltak, de csak nagyon vékonyan szabad bekenni, mert szteroidok vannak benne. (úgy tudom) Nagy testfelületre csak testápolónak kikeverve használhattuk annak idején. Ő is veleszületett ekcémás.

Kati

Kép
bfkata

Reni - én túl béna vagyok, páromat beültetem a gép elé, mutassa meg a képkicsinyítést. Talán a hétvégén tudok felrakni képet. Ja, és a fényképezőgép átjátszókábele feladta a reményt. Azt is kell venni, nem tudok friss képeket felrakni! Mindig valami elromlik! persze a legrosszabbkor. Szülés előtt a mosogatógép unta meg a melót, 10 éves, szerencsére sikerült megcsináltatni. Most meg a gyerekeim romlottak el! Megy a veszekedés egész délután. :evil:

Szilvi, sajnos nem tudunk összefutni, nyitásra kell mennünk! Messze lakunk, és 13. 00-ra vissza kellene érni Alexért az oviba.

Nekem is Aventos kézi mellszívóm van. Bizonyított a fiamnál is, nagyon jól bevált. Aztán kölcsönadtam...és nem kaptam vissza! Most vettem egy másikat. Én csak az esti etetés után fejek, mert akkor mindig bealszik, alig eszik 50-100 g között. Amikor nem fejem le, hajnalra nem telik meg a cici!

Míra átaludta az éjszakát! Tudom, egyszeri alkalom volt, de imádom és 6,5 óra alvás után kipihentnek éreztem magam! 22-től fél 7-ig aludt. :P Na majd ma este visszaállunk a régi rendre!

Kati

Kép
bfkata

Aranyos volt a védőnő a dokinál! Panaszoltam neki, hogy nem hízik mostanában rendesen. Mérem őt minden nap és ált. csak3-4 naponta ugrik egy kicsit a súlya. Erre ő: Anyuka, minek a mérleg! Nem hisz a szemének!

Kereken 6 kg a Kincsem. 60 cm és 40-es a fejmérete. Azt hiszem vissza kéne vinnem a mérleget, mielőtt begolyózok!

Múltkor beszéltük a párommal, mikor menjek vissza dolgozni. (ugye nekem lehet 8 év) Azt mondta, minek erről beszélni, úgysem bírok ki még 3 évet sem itthon! Lehet, hülyeség, de hiányzik a munka! (Úristen! Beteg vagyok!) Néha úgy érzem, kezdek megkergülni itthon! Talán ha jön a jóidő és kiszabadulhatok a kertbe, elmehetek csavarogni, nagyokat sétálni! Van május és február végi gyerkőcöm. Nem is voltam depis! De ez a novemberi szülés!!! 3 napig nem mertek itthon kikezdeni velem, harapós voltam!! A férjem is kérdezte: Meddig tart még ez az "állapot"! Elég volt a szemem megvillantani! Elhallgatott!

Kati

Kép
bfkata

Dejó! Uralom a fórumot! De már megyek is, hív a Grófnő!

Bocs a hosszúrasikeredésért!

Legyen JÓ éjszkátok:

Kati

Kép
bfkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: