A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Igen, igen, sós és édes finomságokkal én készülök, úgyhogy már csak innivalóról kell gondoskodni:))
Jaj, de jó lesz, már várom nagyon:)

Ma megvolt a 18. heti uh, kaptunk dvd-felvételt is, minden a legnagyobb rendben és 1000%, hogy kisfiú lesz a tesóka:)

Nem emlékszem, valamelyikőtök esetleg szült a MÁV-ban, mert dokit kell váltsak és az új lehetséges doki: dr. Hammersberg Elemér a Máv-ban van. Ha vki esetleg tud infót a kórházról, vagy a dokiról, légyszi ossza meg velem;) köszi előre is;)

Reggel voltunk a 18 hós oltáson is Barnussal, képzeljétek egyszerre jön mind a 4 szemfoga, dokinéni szerint nemsokára kint is lesznek... nekem meg nagyon fel sem tűnt, mert a rágókkal voltam elfoglalva, így 15,5 fogat számolt össze a dokinő:) jól belehúztunk:) ehhez képest, Barnus nem is nyűgös, bár kapja a camomillát minden nap...

Ma meglett az új hordozónk is, már csak egy puha mózest fogok vadászni hozzá:) mert nem bírok magammal;)))

Ritussal ma beszéltem, jól vannak, Zorka egy tündér, mindenben segíteni akar, a pici is "jól" viselkedik;)

Lei, de jó lenne, ha el tudnátok vhogy ti is jönni!!!

Remélem jó sokan leszünk:)) Sziszka, a halászlé gondolatától már össze is fut a nyál a számban:)

Apró, nagyon örülök a munkahelyi fejleményeknek!!!

sniky

Nagyon boldog másfél éves szülinapot a csemetéinknek, Mikunak, Zsiginek és az én Barnuskámnak:)

és a szülinaposokat, névnaposokat is Isten Éltesse sokáig:)

sniky

Szívböl gratulálok az ünnepeltjeinknek, legyen szép napotok, emlékezetes és szeretetteljes!

Tegnap beiskolázási szülöin voltam. Hát nagy élmény volt. A pár ismerösöm nekem esett az 5. miatt, mintha bármi közük lenne a mi családtervezésünkhöz. Ök is ki voltak akadva, de én is! Nagyon feldúlt az eset, de az este még csak akkor kezdödött. Megismertem azt a kooperációs tanárnöt, aki elmegy az ovikba és megszemlézi az iskolába készülö gyerekeket. Minden anyát megnyugtatott, hogy milyen szuper a gyereke, majd amikor hozzám ért, megváltoztak a vonásai... Az én lányomat nem ajánlja, hogy idén beiskolázzuk, mert ö olyan kistermetü (nem igaz, átl. lány méretekkel és testtömeggel rendelkezik, de a többi gyerek korához képest jóval nagyobb) és olyan visszafogott! Imi tényleg nem borul minden vadidegen nyakába, elsö nekifutásra bizalmatlan, de ha felolvadt a jég, semmi gond vele. Mondtam ennek a nönek, hogy most képzelje magát az ö helyébe: bejön egy nem túl szimpatikus arcú és kisugárzású idösebb nö az utcáról, nekiáll faggatni és utasít, hogy csináld ezt vagy azt. Kinek van hozzá kedve? Ki ez az ember és mit akar tölem? Ezen ha nem is összevesztünk, de élénk szóváltásba keveredtünk, mert ö rögtön támadó helyzetbe helyezkedett és nekiállt szajkózni, hogy az ö 20 év tapasztalatával, stb. stb. De könyörgöm, szerintem ez nem 20 év tapasztalat, hanem 20 év vakság, figyelmetlenség, hatalomvágy, de nem beleérzés és pozitív hozzáállás. Ö az úr a házban, de akkor én ki vagyok? Nekem nincs ítélöképességem, kérdéses, hogy én ismerem jobban a gyerekemet, vagy ez a vadidegen a 20 év tapasztalatával, aki 10 percet látta öt? Teljesen kiakadtam! Imi zárkózottabb és visszafogottabb, mint a nagylányom, de ezt nem tartom semmi esetre se hátránynak. Sokkal kitartóbb, ügyesebb és könnyebben tanul, mint a nagy. Minden adottsága megvan, hogy jól érvényesüljön, ha nem egy ilyen érzelmileg vak tanárhoz kerül ö is, mint a nagylányom. Neki is ez lett a veszte. Ez a nö nekem azt mondta, hogy a nagy is csak most lett volna érett a beiskolázásra, mert egy évvel ezelött még olyan gyerekes volt. Szerencséje, hogy szemüveg volt a fején, mert ennél a pontnál különben kikapartam volna a szemét. A nagylányom rettenetesen örült az iskolának, készült rá, tanulni és érvényesülni akart, sikerélményeket a családon kívül, barátkozó és nyitott volt. Elteltek az elsö hetek, jöttek az elsö pofonok, az iskolatársai egy emberként öt szemelték ki áldozati báránynak és azóta is folyamatosan szekálják, egyedül van és senki sincs támasza, pedig nem rajta múlik. Sokat változott és pont ez a kezdeti lelkesedés lett belöle maradéktalanul kiölve. Most úgy müködik ö, mint egy hös katona, aki nap mint nap kimegy a frontra, elvégzi a munkáját halált megvetö bátorsággal, emelt fövel hazamegy és otthon kisírja az egész szívfájdalmát. Nem normális állapot és erröl nem ö vagy mi tehetünk, hanem a gyerekek és az ö szüleik (mi vagyunk az egyetlen többgyerekesek a bandában, az én férjem az egyetlen, aki otthonról dolgozik, mia zon kisebbség körébe tartozunk, akinek csak bérlakása és az is kicsi van, stb.), ahogy a gyerekeiket nevelik, ill. a tanárnö, aki emocionális szempontból leginkább a mélyhütöre hasonlít. Semmi kedvesség és jóság nem sugárzik belöle, a lányomat se, de minket se kedvelt sohasem, de ez legalább mindkét félre igaz.
Hát ez a mi fö kínunk most. S mindez azért, mert Imi két hét miatt nem iskolaköteles, még nincs 6 iskolakezdéskor! Ha ö most nem kerülne iskolába, számára is összedölne a világ (az egyetlen és legfontosabb ovis barátnöje is vele lenne), de Eni számára is, akinek nagyon fontosak a testvérei és alig várja, hogy végre a húga vele legyen az iskolában. Már most sokat tanulnak együtt, Imi utánozza Enit, Eni meg tanárnöt játszik vele, elmagyarázza és megmutatja neki a dolgokat. Ezt a varázst nem hagyom összetörni! Remélem helyesen döntünk. Kisregénynek vége.

Mentem sajtfondüt enni, a párom tegnap hozta Svájcból. Isteninek néz ki!

Olyan jó lenne valami pozitív élmény, mely kívülröl jön. Ez a megvetés velünk szemben kezdi kikezdeni a zsigereimet. Csak azért, mert a legtöbb ember el se tudja képzelni az életét 1 vagy 2 gyereknél többel, de miért vet meg engem, akinek ez egy életfilozófia!? Nem értem a világot.

Puszi: én
Vendég

Sziszka, Köszi az útmutatót. Én mit vigyek? Üditőt? Még sütit? :) vagy valami kaját? (van ötletem :) olyat még úgyse hiszem, hogy kóstoltatok)
Vendég

Mai és holnapi ünnepelteknek én is minden jót kívánok!!!

Sziszka, Zsolti 5-ig dolgozik, így csak Enivel megyünk ketten. Nekem is írd meg lécci a címet, mert ha Zsolti vezet, nem nagyon szoktam figyelni, merre megyünk :oops: Képes lennék eltévedni :lol:

De jó lesz, ha ilyen sokan összejövünk!! Ne legyetek ám addig betegek!!

Boni Nektek meg jobbulást!!!

yuyu79

Csenge, mi az a jó kaja?? :wink:

Akkor én viszek piát... mit szerettek? Rostos, ásványvíz, üdítő? Holnap megyek vásárolni asszem :wink:

yuyu79

Barbi!
Itt az a szokás hogy a gyerekek 7 éves kor előtt nem mennek iskolába.Sőt a szülőnek joga van + 1 évet minden indok nélkül visszatartania igy a gyerekek60-70 % százaléka majdnem 8 évesen kezdi az iskolát.
Ebben a korban még oriási különbség van egy 6 és egy 7 éves között.Szerintem a hölgy csak jót akart azzal, hogy az egy év ovit ajánlotta ahol kedvére játszhat még és nem kell minden féle elvárásnak megfelelnie.Egy év múlva minden szempontból éretteben kedzené a sulit.
Ez persze csak az én véleményem.Ő a te gyereked és biztosan a legjobbat akarod neki.Én nem bántam meg hogy Bence 7 és félévesen kezdte a sulit(igy is ő volt a legfiatalabb az osztályban)és Mikut se fogom hamarabb beadni.Lesz ideje eleget tanulni nem kell siettetni.
Vera
l.veronika

Sziasztok!

Azt hiszem rosszt hírt kell közölnöm :( .Totál kiment a fejemből, hogy hétfőn van az angolom. Nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a dolog, pedig nagyon jó lett volna. Lei -sajnálom, ha rákészültél a dologra.
Zsófi-az emailt valóban nem kaptam meg. Pedig mindenki annyira dicséri a gmailt,hogy már majd nem én is váltottam a freemailröl,ami tényleg nagy kaki, de azt hiszem, hogy mindíg lesz új a nap alatt. Nem baj az a fontos, hogy megkaptad. Örülök neki.
Aproo-nem neked küldtem a recepteket. Örülök, hogy rendeződtek az otthoni, munkahelyi és egészségügyi dolgaid.
Barbi- Nem tudom, hogy így nem lenne érdemes valóban másik iskolát keresni, hogy már két gyerkőcötöket is érint a dolog. Amúgy a húgom most 5.osztályos és önszántából választott magának másik iskolát, mivel hőn szeretett, imádott tanítónénije másik osztályt kapott. Elkerült Egerbe és kollégista lett ami ellen szüleim eleinte nagyon ágáltak és kétkedve fogadták vajon tényleg jó lesz e neki, de ő ragaszkodott hozzá. Majd jött a szeptember és bizony kiderült, hogy nem is olyan fényes a dolog mint azt ő képzelte. Ki spécizték a kolesztársai és folyton szekálják. Az osztályban sem lelt barátnőre. Azóta folyton beteg(szerintem lelkileg leginkább, de szüleimmel abban maradtak, hogy 1 évet végig kell csinálnia itt csak utána válthat másik iskolát, mert a régi sulijába nem akar vissza menni.
Kitartást neked a tanárokhoz, osztályhoz és szülőkhöz és sok türelmet mert azt hiszem ezt másként nem lehet elviselni.
Ja és édesanyámat is teljesen hülyének nézték amikor 42 évesen még megtartotta 5gyermekét (mert elkönyvelték, hogy az már úgy sem lesz normális).
feluca
Mezőszemere

Aproo-a kendővel kapcsolatosan pedig csak annyit, hogy nem értettem, miért kell 5m-nek lennie egy amúgy is rugalmas kendőnek. Nekem a nandu 4m és még azt is sokallom, bár apát pont körbeéri Almával a hátán.
Anna - nagyon örülök, hogy túrázol még. A meghívás pedig tudod, hogy bármikor áll és szívesen látunk benneteket. A tavasz beálltával Attila hétvégi munkái fognak besűrűsödni, ráadásul most februárban egy régészeti képzésben is részt vesz Miskolcon,ami havi egy hétvége és 2éves a képzés maga.
Panna-Alma jelen pillanatban a hajmosástól retteg és minden fürdésnél fogja a fejét és rázza. Mert egyszer lezuhanyoztam, mivel már nem hajlandó hanyatt feküdni a kádban és máshogy pedig nem tudom a fejét leöblíteni.
Szüli,név és hófordulósoknak sok sok boldogságot
:lol:
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Luca nagyon sajnálom :( :( :(Olyan jó lett volna....

Csenge, hozhatsz bármit, amit jó ötletnek tartasz mi mindenre kaphatóak vagyunk, (a férjemnél egy üveg Zakuszkával tudnál leginkább bevágódni ;) ) persze ez csak vicc, nagyon kíváncsi vagyok mire gondoltál!

Barbi, lehet, hogy nem fog tetszeni, de most én is Verával értek egyet abban, hogy semmi hátránya nem származna Iminek illetve egyetlen gyereknek sem, ha még egy évet az oviban marad, és ha azt látja rajta, hogy erről te is meg vagy győződve, akkor el fogja fogadni! Tényleg nagyon sokat változnak/fejlődnek egy év alatt is a gyerekek. Talán most nem azt kellene nézned, hogy Eninek mi lenne a legjobb, hanem Imit! Abban persze igazad van, hogy te jobban ismered a gyerekeidet bárkinél, de ez a nő 20 év alatt biztos hogy látott már zárkózott gyereket többet is, talán meg tudja ítélni, hogy mi lenne a leghelyesebb!
Az anyukákra nem tudok mit mondani, főleg, mert is nagy családot tervezünk, bár a pontos számban még nem egyeztünk meg.

Csajok, én 10.000 ft-al többet kaptam, erre ma utaltak még 20 ezret???? Fogalmam sincs, hogy mire :?:

Koadri írt ma, hogy sajnos se Dorca, se ő nincs túl jó passzban, Dorcának továbbra is túl nagy a nyomás a szemében, állandóan nyűgös és rossz kedvű, és ez kicsit megviseli a családot, így most nem csatlakoznak hozzánk, de mindenkit puszil! 19.-én mennek újabb vizsgálatra, és ha nem lesz rendben a szeme, akkor sajnos be kell ültetni valamit (nem igazán értettem pontosan mit, de elég rosszul hangzott :( )

Továbbá jelezte, hogy ha valakinek lenne még felesleges játéka, akkor nagyon örülnének neki!

Julcsi, mentes vizet ne hozz, van víztisztítónk, így azt sosem szoktunk venni! Szerintem ez ízleni fog a többieknek is! Hú nagyon várom már! Jöhetek ám ti is amilyen korán csak tudtok, részünkről ez a nap úgy is erre van szánva reggeltől estig :D :D :D
A címet elküldöm priviben!

valamit akartam még, de mit is.....

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok, most néztem a gyedemet és én is többet kaptam, igaz csak kb. 2200,- ft-tal, de a napokban jött egy levél is az oep-től, hogy jan. 1-től emelkedett a gyed maximuma bruttó 102.900,- ft-ra.

sniky

Jó reggelt mindenkinek!
Éjjel azért eszembe jutott mit felejtettem el tegnap írni :)
Niki neked akrtam, hogy éljenek a kukisok :)
ha megtalálod még akkor lépj viszza a picasamra, írt neked binyek valami nagyon jót :)

Apró, neked pedig azt akartam írni, hogy a kutyákkal sajnos mi is küzdünk, 3 van a szomszédban és ez már falka, ugatnak ha kell ha nem, minden nap erre ébredünk, sajnos Málna is :(

mennem kell...

<
sziszka78
Tolna

Feluca, de kár!! Lei, Ti nem tudtok más valakivel eljönni?

Szisz, már voltam vásárolni, vettem mentes vizet is, de max a kocsiban marad... Meg vettem gyümölcslét (őszi, narancs, alma) meg traubit... Jó lesz? Bubis vizet nem vettem, kell szerintetek?

Zsófi Ti most akkor tudtok jönni valakivel?

Dorcát sajnálom, jobbulást neki :!: ++++++++++++++

yuyu79

Niki, érdekes, úgy tudtam nem emelik most a gyedet... Sziszka, Te meg miért kaphattál ennyivel többet? Csak nehogy visszakérjék :roll:

Iskolatémához nem tudok hozzászólni Barbi, de remélem sikerül jól dönteni :wink:

yuyu79

Julcsi, mivel a minimálbér is minimálisan:) emelkedett, így a gyed is, mivel annak kétszereséből számolják, így a plafon is kicsit több lett;)

sziszka, megnéztem, megtaláltam Binyek hozzászólását;))) igazán jól esett. Nagyon jó lesz vele is találkozni hétfőn, még az első tranzitos találkozón láttam először és utoljára:( bár Julcsit se sokkal többször:( na de most bepótoljuk:) már alig várom!

sniky

Sziasztok!

Újra itt, egész délelőtt kint voltunk, hólapátolás, aztán szánkózás, eredmény két és fél órája alszik a hercegnőnk :)

Julcsi, szerintem ez így bőven elég!

Niki, ehhez a képzet írt Binyek, nézd meg! :D

http://picasaweb.google.hu/farmer72/Bab ... 2861137970

Fel is hívom Binyeket, hogy ők is jöhetnek,amilyen korán tudnak :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Niki, én azt hiszem 2x voltam a tranzitban, de még kismamaként :wink:

Sziszka, jó nektek... Eni meg nagyon hisztis ma, és 3-kor aludt csak el. Azt hittem megőszülök...

Akkor ki mikor érkezik? Ki lesz a legkorábbi, és mikor? Mi szerintem valamikor ebéd után indulnánk, és alszik a kocsiban ameddig alszik... De ha a többség délelőtt érkezik, akkor meg mi is jövünk délelőtt, és ha Eni elfárad, akkor jövünk haza, és hazafelé alszik...
Szóval próbálunk alkalmazkodni :wink:

yuyu79

Látom mindenki egyszerre írt :D

Lélekben már együtt vagyunk?

<
sziszka78
Tolna

Sziazstok látom nagy akészülődés, mi még betegen

ráadásul nővéreméknek reggel balesetük volt, a nővéremnek eltört a medencecsontja, átfúrták lábát, most kórházban,, min. 6 hétig :cry: de legalább él... gyerekeknek szerencsére semmi baja :)
Vendég

Húúú Boni, sajnálom a nővéredet :( Gyors felépülést kívánok neki!!

yuyu79

És persze nektek is jobbulást!!

yuyu79

Hahó!
Hát sajnálom feluca :) akkor nem hiszem, hogy tudunk menni.
De majd legközelebb! :)

addig is mindenkinek sok puszit küldünk.

Ma megyünk bulizni hármasban, meghívtak egy szülinapi buliba és visszük Csabit is az étterembe.Meglátjuk meddig bírja :)
lei

Boni jobbulást nektek, és gyors gyógyulást a tesódéknak, szerencse, hogy a picinek nem lett semmi baja!

Lei, nagyon sajnálom, olyan j lett volna találkozni veletek is!
Kellemes estét nektek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Szisz, tényleg nem hiszem, hogy menni fog, afp után rohanok haza, Peti holnap 24 órázik, így a hétfője kivételesen szabad (elengedték soron kívül) ezért nem kell hajnalban keltenem Levit.
Viszont lenne még több mint egy fél napunk hármasban, amit ki szeretnénk használni!
Másfelől meg nem gondolom, hogy örülnétek nekünk, Levi ugyan sztem "csak" fogzik, mert semmi tünete nincs a lázon kívül, az viszont magas sajna. Azért gondolom, hogy fog, mert a 4 szem jön és az amúgy szorulós gyermekem ma mindkét gatyaszárát telepakolta... :oops: :roll:
Viszont én túl sokáig voltam egészséges, kemény másfél hétig és meg is elégelte a szervezetem ezt a különleges állapotot, így ki sem látszom a náthából. Sztem semmi komoly, de abból elég extra, mert szó szerint nem bírom a szememet sem kinyitni annyira dáthás lettem. Agyrém!

Boni, jaj, mi történt tesódékkal? A nagy hó miatt? Még szerencse, hogy a picúrral nem lett gond! A szopit hogy oldják meg? Vagy az már nincs? Hamar, hamar gyógyulást!
Nektek is javulást! Akkor majd vmikor később zavargok emaillel, megkérdeztem egy eladót az auchanban az égitestekről, de semmi esély, illetve a szőnyeg ügyében is...

Nagyon nagyon jó talit hétfőre, azért irigykedem ám rendesen! Majd csak összejön valamikor, hogy arra járjunk.
Zsófi, ha Szisz bevállalja, egyszer szívesen leviszlek Benneteket még szülés meg nagyon nagy pocak előtt...hm?

Luca, az 5 méter egyenmérték, nincs rövidebb, de abszolút nem zavaró, sőt. Nem tudom, milyen kötéseket használsz, de sógornőm nem szélesebb mint Te és simán elfér rajta ennyi anyag, nem zavaró!
Szóval nekünk bevált, illetve én csak Matyival próbáltam, és tetszett. Majd meglátjuk...

Niki, éljen a kis kukis! De jó lesz Barnusnak. Aztán majd a harmadik kiscsaj lesz!!! :wink:

Barbi, én sem tudok hozzászólni nagyon érdemben a témához, csak azt tudom, hogy itthon tényleg minden szülő azért drukkol, küzd, hogy maradhasson még egy évet a gyereke oviban. Sztem ennek is lehet reális oka.
Persze Te tudod a dolgot, Te ismered a gyerekeidet és csodás, hogy ennyire össze vannak nőve, de ugye ha mégis egy suli, meg minden, nem lehet az, hogy elvonulnak, szünetekben csak kettesben, meg amikor lehet, és így Iminek sem lesz még csak lehetősége sem kinyílni, hiszen ezt látja a nővérétől? Nem tudom, ez csak egy gondolat...mert bármennyire is szuper ez a ragaszkodás, átcsaphat visszatartó erőbe is... :?: :roll:
ÉS természetesen a múltkor semmi kritikai szándék nem volt a hsz-ben, amit írtam, ne haragudj, ha félreérthető voltam, azzal, hogy a lurkók kinn maradnak....inkább annyi, hogy tök jó, hogy így is bevállalsz ilyen progikat!

Na, lépek homeos bogyózni, meg lámpázni.
Levi ma délután 2 órát aludt, fél6ig, nem tudom, mikor szuszózunk, de nekem már most lőnék a pizsit.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok köszi

a nővéremékkel történt nem a hugival , a nagyobbik fiúkat akarták ügyeletre vinni,mert éjjel rosszul volt.és megcsúsztak az úton. a hó miatt lassan mentek, de aki beléjük ment,ő még csak lassítani sem tudott épp emiatt ..de a kormányt sem rántotta oldalra...oldalról beléjük mentek és a tesóm oldalán fél méterrel beljebb ment az autó oldala.. az ülés kb a negyedére ment össze..

a két fiú és apuka szerencsére jól vannak, keresztfiam ült tesóm mögött, neki lett horzsolása,de nincs törése..
:cry: medencecsonttörés, szeméremcsont törés, állkapocs törés. teljesen szét van csúszva
elvileg műtik hétfőn. ha nem tudják műteni(ennek okát ismerősök miatt nem írnám be) akkor 6 hétig húzatják..megszakad érte a szívem ,úgy ott lennék mellette...

szegényem nagyon kész van. :cry: :cry:
Vendég

Boni!
Nagyon sajnálom ami a növéreddel történt.Kívánom hogy minnél hamarabb épüljön föl.
l.veronika

Hófordulósainknak ,Születésnapos és Névnaposainknak Nagyon Boldog Ünneplős napot!

Boni mielőbbi gyógyulást nővérednek!

Jó talit lányok! Óvatosan lefelé , elég nagy havazás várható!

Én még mindig betegen, Áron szerencsére megúszta eddig :) én még mindig köhögök és folyik az orrom semmi nem hat, na mindegy nem kesergek tovább, mert azért elég jól viselem.
Ma nagy takarítottam amíg a fiúk játszóházba mentek.

Már megint találtam egy jó kis montázsos oldalt http://seenow.com/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2010.02.09 13:37-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Sziszka! Megkaptam az sms-ed, bocsi, hogy nem reagáltam, de a telefonom kezdi bemondani az unalmast, nem működnek a gombjai rendesen :roll: még jó, hogy Julcsi itt van "kapocsként" kettőnk között :D Viszont én is rossz hírrel jöttem, most már tuti, hogy nem tudunk menni hétfőn, Dani még beteg, nagyon durva volt most szegénynek, 3 napon át 40 fokos lázzal küzdöttünk, végül pénteken már szurit kapott, és még hétvégén kapja most az ügyeleten, hétfőn megyünk vissza a dokinéninkhez. Szerencsére láza már nincs, de még szarul van eléggé. Pedig nagyon szívesen mentünk volna, de így nem lehet :(

Barbi! Dani is megy szeptemberben iskolába, januárban volt 6 éves, de még rám is furán néznek sokan, hogy miért nem hagyom még egy évet az oviban. De én nagyon nem értek egyet azzal, hogy szinte 8 évesen kezdik a gyerekek az iskolát, szerintem túlzás ez az agyonféltés az iskolától. De ez persze az én véleményem, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor viszi iskolába a gyerekét.

Jó talizást nektek hétfőre csajok!
dadomi

pesti lányok nincs valakinek kis hordozható tv je kölcsönbe 6 hétre? :cry: vagy ötlet honnan lehetne szerezni?

Mecsi jobbulást!
Vendég

Jó reggelt!!! Akkor kik azok akik még egyelőre úgy néz ki hogy jönnek?? Jó lenne tudni hogy mikor, mert előtte Anyuéknál leszünk és vele is meg kéne beszélnem, hogy meddig...

yuyu79

Ildi, sajnálom és jobbulást Daninak!

Mecsi, Neked is!

Aproo, Nektek szintén jobbulást!!!

yuyu79

Jó reggelt!

Julcsi, szerintem Binyek, ti, Niki, és CsengeAndiék..na meg persze mi.

Binyek csak alvás után indul, nem tudtam meggyőzni, a többiek már délelőtt....

Ildi, sajnálom, hogy nem tudtok jönni, és jobbulást Daninak!

Mecsi, jók a képek! Te is egyél brutál mennyiség c vitamint, hátha! Jobbulást!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Julcsi, köszi, Levinek már csak hőemelkedése van, de eléggé nyűgös, én még kaparom össze magam. Ma anyósoméknál lettünk volna, semmivel nem készültem, mert apa 24 órázik megint. Persze bezárt a hó, így most állok neki főzni. Aztán lapátolni kéne, de nem tudom, fog-e menni. :?:

Boni, sajnálom nagyon! Kiderült, mi volt az unokaöcsi baja éjjel? Tv nekünk nincs csak batár. :cry:

Mecsi, Nektek is gyors javulást!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

Boni drága, most olvastam csak:((( nagyon sajnálom!!! Mielőbbi gyors felépülést kívánok a nővérednek, szegényke.... tényleg nagyon kell vigyázni az utakon és sokszor más hibájából könnyen megtörténhet a baj...:( tv ügyben én sem tudok segíteni sajnos:(

Barbikám, nem haragudj, de én is Veráékkl értek egyet, szerintem se lenne baj, ha még egy évet csúztatnátok, biztos nem akart rosszat az a tanítónéni, hoszen látott ő már épp elág gyíerkőcöt, persze neked kell tudnod, de 1 év tényleg nagyon sokat jelenthet fejlődés, érettség szempontjából és nem marad le semmiről a kiscsaj:)

Sziszka, Julcsi, mi megyünk CsengeAndival, csak még nem pontosítottuk le az indulást, de gondolom reggel indulnánk, mert azért min. 2 óra kell odáig, főleg, ha még a hó is esik:) nemsokára kezdem a fincsiségek sütését:) már úgy be vagyok zsongva;)

Mecsi, jobbulást neked és minden kis és nagy betegnek!

sniky

Sziszka, nagyon sajnálom, de mi se tudunk menni :( Úgy készültem már... de Zsombi elkezdett elég csúnyán köhögni tegnap délután, éjjel már egy kicsit taknyos is volt és nekem is kapar a torkom. Egyelőre nem komoly, de valószínűnek tartom, hogy vírusfertőzés, így nem akarok senkit se megfertőzni. Hát ez a nap úgy látom nem nagyon akar összejönni, mindig ez van ha hosszú távra tervezünk, nem is értem :( Zsombi december eleje óta nem volt beteg. Talán találunk jövő héten egy napot, ami mindenkinek jobban megfelel? És sajnálom Nikiéket is :(
Vendég

sajnálom én is:(( jobbulást az összes betegeskedőnek!

sniky

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

<
sziszka78
Tolna

én is :(
Vendég

Sziasztok!

Szisz! Ezek szerint nem kaptad meg a privimet :cry: ? Még csütörtökön írtam!
Na mindegy, akkor ide mégegyszer: Részünkről oké a menet, persze csak akkor, ha már nem havazik. Tegnap jöttünk vissza férjemmel Bp-ről, és amikor esik, akkor nagyon gáz az út, mert nem győzik takarítani. De tény, hogy ahol már elállt, ott gyakorlatilag sónedves volt az út, így attól nem félek.

Nekünk is jobb lenne a délelőtt azt hiszem, bár most nem tudom, hogy áll a mérleg, vagyis ki mikor menne. sztem úgy 9körül indulnánk, 10-re ott vagyunk, és hha program van, akkor akárf3-ig el tudjuk húzni RÉka alvását. Ha délután megyünk, akkor kb f4-re érkeznénk, de egy kicsit akkor fosok a visszaúttól (sötétben, esetleg lefagyva az út...)

Szóval nálunk minden oké, úgy néz ki eddig szerencsére, hogy tudunk csatlakozni. kérdeztem még én is, hogy mit vigyek? Azt nem ígérem biztosra, hogy sütni tudok, mert ma délután apumhoz megyünk szülinapozni, este meg vendégeink lesznek, Így szerintem az nem jön össze.
de rágcsálnivalót, üdítőt biztos tudok vinni ha kell. Mondjátok, hogy mit vegyek.

Betegeskedőknek jobbulást! Boni! Sajnálom a nővéredet, és a családot! gyors gyógyulást neki is!

Nekem össze van készítve egy adag játék, amit Adriéknak szántam, remélem nem felejtem el berakni a kocsiba.

Na még délután úgyis benézek, meg este hátha, hogy mi alakul...

panna1

Szisz! Most néztem, nincs a kimenő leveleim között amit elvileg neked küldtem csütörtökön. Fogalmam sincs hova lett az irományom :cry: Na mindegy, pótoltam nagyjából...

panna1

Még annyi, hogy gondolom az első elágazás a 6-oson. ahova Fadd-Dombori is ki van írva, az a második körforgalomba visz, ugye? És gyakorlatilag az lesz a hosszú utca. Mindegy, oda tlálok remélem.

panna1

Szia Panna!

Nem kaptam meg, valahol eltűnt az Éterben, de nagyon örülök, hogy el tudtok jönni. Nekünk mindegy, hogy délelőtt, délután vagy egész nap, viszont Binyek csak alvás után mer elindulni az ikrekkel, mert azt mondja, ha nem alszanak, eleget annyira nyűgösek, hogy nem lehet bírni velük...

Az utat jól értetted :) Igen, az első körforgó visz bele a 2-ba, és utána jön a hosszú utca. Itt tegnap óta folyamatosan esik, de a 6-os és a bekötő hosszú is folyamatosan takarítva van, csak a kis utcák nincsenek, de egy téligumival simán lehet közlekedni.

Répa mennyit szokott aludni? Itt nem tudnánk megoldani valahogy al altatást, babakocsiban vagy ilyesmi? Vagy az már túl hosszú lenne nektek?

Priviben még elküldöm a tel számom, hátha eltévedsz, bár nem hiszem :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Niki neked van jogsid? Mert akkor még eljöhetnétek Zsófival.....ő sofőrt keresett...

persze csak egy ötlet....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsombinak is jobbulást meg neked is Andi! lehet tőlünk kaptátok el? sajnálnám.. érdekes ha mi bkvra szállunk egyből kifekszünk utána :roll: :twisted:

hu nem Faddon van most a TBC járvány gyanú? ti Fadd Domboriban laktok Szisz? ez nekem kiesett 8) :oops:

remélem a hó és a lebetegedések nem akadályozzák meg a holnapi talit!
Vendég

Szisz, van jogsim, írtam is Zsófinak, de egy éve nem vezettem már, nem most próbálnám ki újra:) először itt helyben kellene edzenem:)

sniky

Boni :)

Nem Faddon lakunk, csak erre is el lehet jutni oda :)
A járvány egyébként a cigány soron van, vajon miért pont ott....

Niki, szerintem hosszú úton jobb edzeni, mint a pesti forgalomba, mármint nyugisabb, úgy értem. Persze ezt neked kell tudni, csak annyira jó lett volna!
Mondjuk a hó nem épp jó kezdet....

Itt két napja folyamatosan szakad a hó.....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni, nem, ők Tolnán laknak ;-)

Ja , ha Pannáék is jönnek, akkor jó, azt hittem már elmarad az egész... Hát nem tudom, most így lehet hogy jobb lenne a délután... Mert ha mi délelőtt jönnénk, akkor lehet hogy nem tudnánk megvárni Binyekéket, mert Enit nem hiszem hogy el tudnám ott altatni...

Remélem a hó miatt nem lesz gond...

Én is jövök akkor majd még pontosítás végett...

Szép napot :!:

yuyu79

Panna, az jutott még eszembe, hogy ti is nagy utazók vagytok, mi lenne, ha úgy jönnétek, hogy amikor Répa elálmosodik beteszed az autóba? Ilyen időben lesz másfél óra az út, és egyébként sem kell sietni, akkor aludhatna az autóban, és előbb itt lennétek?

Szisz

<
sziszka78
Tolna

De jó, kidobott a babanet, mielőtt elküldtem volna az irományom :evil:

Szóval azt írtam, hogy lehet hogy Panna is úgy gondolta hogy az autóban alszik Réka, és így érkeznének fél 4-kor, nem?

Enivel meg csak próbálok tervezni, mivel tegnap pl 3-kor aludt csak el, ma meg már 13:10-kor :roll: De azért a kocsiban biztos könnyebben elalszik majd... Úgyis a reggeli kelést is kicsit előbbre kellene programozni, mert kedden meg laborba megyek 8-ra...

Barbi, mikorra kell döntenetek Imi ügyében? Remélem nem haragudtál meg azon amit a lányok írtak, szerintem mindenkiből a segítő szándék beszélt :wink:

yuyu79

Na, majdnem 3 órát aludt :shock:

Sehol senki? Mi is megyünk lassan szánkózni...

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: