A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kimentünk ma egy órára, megvettem a Rota-elleni szert (vagyis kifizettem, holnap, ha megyünk az orvoshoz, átveszem), voltunk a Rossmanban ajándékot venni barátnőmnek. Odafelé egy olyan úton mentünk, ami szépen rendben volt, visszafelé nem, hát, az tortúra volt inkább, örökké emelgetnem kellett a kocsit.

Ági, a Te hatásodra ma frankfurti levest ettem, nagyon finom volt, remélem, nem lesz semmi baj.
Ilyen parája a páromnak is volt, hogy mi van, ha nem lehet, gyereke, ezért is hoztuk előbbre az éles helyzeteket.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Zsuzsi megkaptam a privit!! Köszike, ahogy jó idő lesz akkor indulunk udvarolni felétek!!J))! A két hónapos oltást kapta most meg mert nem volt a doki néni és ezért kapta most meg !! Ismerős babakocsis séta! Menniyi volt a rota oltás?

Na meg volt az oltás egész jól viselte viseli a kis drágám csak addig sírt megkapta a szurit aztán felvettem és 1 perc alatt megnyugodott és után már vigyorgott a védőnénire meg doki nénire!! Eddig szerencsére nincs láza semmi 36.2 és vigyorog , nevetgél egész jó kedve van, itt fekszik mellettem és jár keze lába és dumál, olyan édi majd megeszem és már tornáztunk is hasról hátra , hasról oldalra fordulást, élvezte J)) remélem nem lesz semmi láz stb.. már borogatom neki!!
Képzeljétek el az a másik oltás a P.. betüs amit lehet most nekik adni még pluszba nem volt, majd a köv 3 hós oltásnál fogja megkapni hát ez nem semmi!! Néztem nagyokat!!
Súlya hát az megint nem vmi jó, de mondták h felejtsem el a tápszert mert van tejem így most napközben sűrűbben kell etetnem nem 3 óránként hanem 2 és ha megnyikkan akkor egyből adjak neki cicit és ha kéri adjak kettő cickót neki mert 25 óta csak 5 dkg hízott és 1 cm t nőtt!! Ez egy kicsit elszomorított!!

Nem semmi milyen szép kék, viritós kék szeme van kár hogy a képek nem adják ezt őgy vissza!!! L((!!
Budaiba megyünk csipőszürésre írtátok többen h ott voltatok remélem mi is jó élményekkel jövünk majd haza !!

Már nem tudom ki írta h használja a tescos pelust de szerintem is tök jó nekünk is bevált ! ugyan az mint a libero legalábbis mi úgy tapasztaltuk de a libero most bejön mert eddig kopp-kopp nem jött se kaka , se pisi!

Mátét a másik baba elvesztése után nekem szerencsére spontán volt , dec22 én mikor megjött utána mondtuk h jöhet a köv próba hát sikerült is két hónap alatt . Januárba nem is foglalkoztam vele mert a munka újév beindítására koncentráltam , de a februárba oda figyeltem a köztes időre és lám március ba már meg se jött!! J))) De azóta se!! MI a fogantatás napjában nem vagyunk biztosak!! L( Mi úgy álltunk hozzá hogy sikerül és az meg se fordult a fejünkbe h nem jöhet össze , egy kikötésünk volt h külön ház, ami sikerült is mert 3 évig anyoséknál laktunk hogy sporoljunk a ház építésre !!!!

Kata örülök h sikerült a tali Fleurékkal!!

Én meg most ebédelek ,most lett kész sült kacsacombom meg a mákos gubám !

Na mennem kell sír a kis drágám most ennyi fért bele !
Puszika

Majd megprobálok még jönni!!
Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Látod, Ági, meg sem néztem az újság hátulját. Méghogy Debrecenben nincs! Itt meg egymást érik!

Mensi :cry: Nem tudom, még nem jöttem helyre szülés után. Azt sem tudom, mikor az és mikor nem. 7 hétig egyfolytában megvolt. Azóta meg hetente 3-4 napot. Múltkor álltam az oviban, mikor érzem... Előtte 3 nappal múlt el! Mindig elhatározom, megyek a dokihoz. De a péntek pont beleesik ilyen-olyan formában, és úgy ciki elmenni.

Túljutottam (talán) egyik nagy bánatomon, és vettem magamnak 3 új farmert. Na nem drágát, Dunakeszin az Auchanban van egy klassz üzlet, 960-4000 között vannak jók. Idáig préseltem magam a régi cuccokba, rámjöttek, örültem, míg a párom kedvesen meg nem jegyezte, hogy a kivett darabba ne menjek a melóhelyemre ügyet intézni, mert szűk. Persze jót akart, de a világom... Engesztelésül elvitt nadrágot venni.

Anna nagyon csinos ma is! :)

Mangora, bizti sikeres lesz Marci! Győzd fogadni a bókokat!

Jó, hogy lesz társaságod, Kata. Kicsit irigyellek érte! Én nem beszélek a bátyámmal. Hiányzik a jótestvér!

Sokat gondolkodtam a Rotás szeren. Végül mi nem adatjuk be. Persze nehéz a döntés, mert a párom nem szeret beleszólni. Rajtam a felelősség. 10-én mi is megyünk oltásra. Már előre félek a zokogásától. Úgy sajnálom őt és persze nagyonis jól tudja. Már rég nem fáj, de még néz a szemembe és panaszkodik! A múltkor már kiszolt a dokinő, hogy mi a baj, ennyire azért nem fájt!
Zsuzsi III. kerülethez tartoztok?

Kati

Kép
bfkata

Toldiszilvi sajnálom a nemhízást. Az oltás túlvészeléséhez viszont örülök.
Én is így jártam Alexommal. Ő végigaludta az éjszakát és kimaradt 2 evés. Én nagyon örültem, de nem hízott szinte semmit. Feladta a dokinő a leckét, vagy tápszer, vagy fejek és pótolok. Tápszert szerencsére nem ette. Vettem egy jó mellszívót, éjjelre beállítottam az órát, mikor kajálni kellett volna, és lefejtem a tejet. Ki kellett számolnom, mennyi az napi kajaadag, elosztani nappalra a mennyiséget és evéseket mérni. Üvegből pótolni (tömni) kellett, a limit meglegyen. 20-60 g/ etetés átlagban. És csodákat tett! Vele! Modjuk duci sose lett, nem az a típus. Hosszú-vékony. Most 126 cm és 21 kg. És az csak csont. Szóval csak azt szerettem volna mondani, ne keseredj el, alkati kérdés is és hátha segít valamit az én módszerem.

Kati

Kép
bfkata

Kata, séta nálunk csak szánkóval menne :D Az utcából sem lehet kijutni babakocsival :D Az udvarra szoktunk menni levegőzni, mert ott mindent ellapátoltam!
Remélem herpeszed már múlóban!

Kicsit visszaolvastam, igaz elég felületesen :(

Judit, részvétem nagypapád miatt!

Fordulás: Marci is emelgeti a lábát úgy, ahogy írtátok, ez már annak a jele lenne? :D

Kati, ismerős a farmer-vevős szitu! Engem is sokkolt, hogy a régi cuccaim nem jók rám, sőt, két számmal nagyobb gatyókat kellett vegyek :(

Szilvi, új hűtőhöz gratulálok, jó hogy még újabb típust is kaptatok, Máté cukimuki nagyon! És ügyin emeli a fejét!
Marci is szereti újabban a lábát nézni, örül neki, ha felemelem és mosolyog rá :D

Vick, lányok új haja jó lett, igazi nőcis!

Kriszti, Anna képei nagyon jók!

Fleur, örülök hogy rendeződik nálatok is szép lassan minden!

Azt hiszem Marci elérkezett a 3hós növekedési ütemhez. Napok óta sűrűbben eszik napközben, sőt van hogy hajnalban is kétszer kel! :shock:

Móni, Marci is mindig süvölt szopizás közben ha büfi vagy puki van benne :)
Dávid szeme hogy van, javulgat?

Most ennyire futotta, majd igyekszem jönni azért, de elég sűrű napok elé nézünk, még most este is az sztkba kell menni az ortopédiára!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Móni!

Én se tudom nálunk sok vagy normál a bukás mennyisége Nincs viszonyítási alapom Annát kaja után akár fejre is állíthattuk akkor se jött vissza egy csepp se, Hát Bátor épp a fordítottja:((

bfKata!

Hú mintha saját magam olvasnám!!!
Azért jó hogy másnál is van ilyen. Bátor is szopott 1 hetesen egy szuszra 100-at. Most meg mikor néha mérem van hogy 80-at mutat a mérleg hát azon totál ki tudok akadni, persze olyankor 1 óra múlva újra kér,igaz volt már olyan is hogy 70-el aludt 3 órát :roll: Hízásunk szintén dettó!!

Krisztina!

Anna megint csini!!!
Azért alszik éjszaka oilyan sokat mert nappal megeszi az éjszakait is:))

Megyek mert Báti ordít

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Anna ma is nagyon édes :)
Ismerős ez a szopi dolog, Bene is hasonlóan viselkedik pár napja, éjjel csak egyszer kel, de napközben sűrűbben eszik, főleg délelőtt. Bepótolják a kimaradt étkezéseket :)

Kati, ez a hol van-hol nincs vérzés dolog nem hangzik túl jól, valahogy próbálj meg eljutni a dokihoz szerintem is, nehogy vmi gond legyen! Csak a magánrendelésére tudsz menni? Gondolom dolgozik valahol a hét többi napján is, ott nem szokott ilyen helyzetben pacienseket fogadni?
Szűk naci... :? A nagyobb gyerkőceid után mennyi idő alatt sikerült visszanyerned a versenysúlyod? Mondták, hogy a szoptatással szaladnak le a kilók, de rólam nem akarnak... na jó, mondjuk szerencsére nekem ruha-gondom nincs, fel tudok venni mindent, csak alkalom az ugyebár nincs rá, bezzeg a melegítő gatyáimat rongyosra hordom... :? Hallottam valahol, hogy jó, ha a párunkat csinosan, szépen várjuk haza, hogy ne hagyjuk el magunkat. Őszintén szólva nekem ez még most egyáltalán nem megy, minek legyenek büfi-kaki foltosak a jobb ruháim? :wink:
A bolt, ahol a gatyókat vetted, jól hangzik, lehet, majd én is elnézek.

Zsuzsi, én végül nem mertem frankfurti levest főzni, szóval most irigy vagyok :) :wink: Remélem semmi baja nem lesz tőle Zsófinak! Ha betölti Bene a három hónapot, elkezdem én is ezeket a kajákat, szépen lassan, fokozatosan, de muszáj, már megveszek értük. Eddig sosem gondoltam volna, hogy ennyire fog vmi kaja hiányozni...

Mi sem adatjuk be a rotát, bár inkább a párom volt a határozottabb ebben a kérdésben, én még most sem tudom, jól döntöttünk-e.

Kata, remélem jól telnek majd a napok a családdal! A gyerekek messziről kiszagolják, mit akarnak a felnőttek, mikor mi korán feküdnénk, ő még vígan kukorékol, és fordítva, ma pl. az apja ráért (volna) későn kelni (8körül), naná, hogy fél7-kor ő már kipihenten ébredt... :wink: Tuti, hogy megérzik :lol:

Felébredt a kincsem, szép estét Mindenkinek!

KépKép
gigilina

Apa dolgozik.úgyhogy egyedül pancsiztunk :( Anna nagyon kereste az apját,folyamatosan abba az irányba nézett ahol apa szokott lenni.

Rotát mi sem adatjuk be,mindketten határozottak voltunk.

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő- Sokat küzdünk mostanában. Délelőtt még jól alakul, de a délutánok iszonyúak. Egyfolytában szopizni akar. Keveset eszik, rá egy órára megint kér, de még nem emésztette meg az előzőt. Így keveredik, kibukja. A múltkor az egész hátam és még a padlón is csattant... Most takarítottam utána a kiságyat, mert telebukta. Pedig böfizett is előtte. Persze fáj a poci, cici kell rá, megint nyammog rajta, keveredik az előzőekkel, kibukja... Ördögi kör!

Ági- Csinosan??? Ez még nem az az időszak számomra! Este fél 10 körül mászik haza a párom, addigra úgy lestrapálódok, hogy öröljön képes vagyok felnőtt ember módjára kommunikálni, az egésznapos gyerekezés után!
Szoptatás- hát Pollit csak 6 hónapig tudtam szoptatni, simán lement a terhesség alatt gyűjtött. (Persze fiatalabb is voltam!) Alexszel ugyanúgy az első 6 hónapban lefele csúszott a plusszkiló, de utána! Mintha tartalékolna a szervezetem! kb 8 kg jött rám. Annyival szültem, mint amennyivel abbahagytam a szoptatást. Pedig nem ettem többet, mint terhesség előtt!! :twisted: Most már nem is reménykedek. Majd ha már nagyobb lesz a kicsi. Ja, a szoptatás fogyaszt és a mellek feszességének sem árt!!!! Kár, hogy nem az ő táborukba tartozok!

Hogy énis hogy utálom a szoptatós melltartókat. Tegnap kínomban belebújtam a csini csipkés terhesség alatt hordottba. De nem tudtam benne szoptatni!!! Megpróbáltam legalább éjszakára megszabadulni tőle. De elöntött hajnalban a fini tejecske. Hiába a textilpelus, elficeregtem. 3 éjszakai öltözés után meguntam. Néha már azt hiszem, belenőttek a húsomba a pántok és csattok! Na így legyek szexi a páromnak! Olyan aranyos, azért mindig bizonygatja, hogy most jobban tetszek neki, mint annakidején! Jobban áll a kikerekedés! Ilyenkor imádom a kis füllentőt!

Ne haragudjatok, de valaki kérte az iwiw nevet tőlem. Sokat kellett akkor visszaolvasni és most meg nem találom! Légyszi szólj mégegyszer! Küldöm priviben!

Kati

Kép
bfkata

Kati, a délutáni szopi nálunk is van.Délalőtt semmi baj,betartja a 3 órát,na többet azért nem bír ki.De déltől folyamatos cici,büfi,szunyókálás és elölről.

Kép

Kép
krisztinaa

Én csak nappal hordok melltartót,éjjel már ráállt a cicim,hogy csak reggelre telik meg és nagyon ritkán csepeg.Ja és ha nem vacsizom nincs tej :( :( :( Pedig a napi 3-4 liter vizem meg van.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
csak bejelentkezem. Jól vagyunk, a csajok cukik. Szuperül telnek a napjaink, de hogy jól működjünk, aludnom kell...olvasni szoktalak titeket (mondjuk szopi közben), de nem nagyon tudok egy kézzel pötyögni.

Édesek a babák, olyan jó lenne részletesen kibeszélni őket :) No nem baj, én is már nagyon várom a tavaszt, amikor lehet folyamatosan talizni :)

Köszi, hogy leírtátok a napotokat, tényleg tanulságos. Mostanában Bibi jól alszik, már azért aggódtam, hogy túl sokat, de ahogy olvastalak titeket megnyugodtam.

Kriszti, amit írtál, még a páromnak is felolvastam, mert nálunk is kb. ilyenek a szopik, csak még éjjel is van.

Amúgy ha az ember bevállal egy gyerkőcöt, plussz energiát is kap hozzá :) akárhanyadik is...szerintem...
amiről nem mondok le, azt azért meg tudom csinálni sok-sok részletben. Pl. a gyerekszoba dekorációhoz most jutottam újra hozzá...Zsuzsi, ezért nem volt még kép róla.

A betegeknek jobbulást kívánok!

Ági, Judit részvétem.

Nekem még nincs is gatyóm, ami rámjönne. Azon gondolkodtam,hogy ha végre eljutnék vásárolni, miben kéne menni. Csaknem melegítőben. :) Egyébként nem vágyom sehová a csajok nélkül, inkább velük együtt.

Ne legyetek depisek, a február már hamar eltelik és aztán tavasz!

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!
Még csak én vagyok ébren? :shock: :lol:
Sajnos mi visszatértünk az éjjel is 3 órás evésekre, de hízik is szépen Vince. Már 6200 gramm és a 68-as ruhák éppenhogy jók.
Én már úgy szeretnék aludni, csak egyszer ,egyetlen egyszer éjjel.

Vettem szandit Eszternek a Deichmannban volt egyedül, a többi helyen ( ami útba esett) egy darab szandi sem. 4000 Ft volt, az még kibírható. És annyira örült a drágám. És mivel Hanga sem maradhat ki, így vettem neki egy pulcsit, mert abból volt neki kevés.

Teszek fel egy ma reggeli képet. Szép napot nektek! Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!
Még tegnap este akartam reagálni, de elszállt.

Szilvi,

ne aggódj szerintem a hízás miatt (ha jól értem, csak egy hét telt el a két mérés között). Mi is parázunk, esténként mérjük, van, hogy egy hétig tök ua a súlya, aztán hirtelen megugrik 10 dekát is.
Havi átlagot szoktak nézni, pont ezért.
Nem is beszélve arról, hogy evett-e, kakilt-e stb.

Látni, hogy szép kék a Máté szeme:) azon a képen (wiw), ahol emeli a kis fejét hason.

Enikő,
én mindig megijedek, hogy mennyit bukik Dávid. De: múltkor dokinál is kifolyt a fél ebédje a száján, ránéztek, és mondták, hogy áá ez semmi. "biztos jól beebédelt otthon".
Dokim szerint a bukás nem gáz, a hányás lenne csak (ha erőlködve, sugárban lökné ki magából).
És persze ha nem hízna, ha szomjazna stb.

Ja, amit Kati írt, hogy a földön csattan mögötte, amit kibukik... hát nálunk az mindennapos, én ahogy elkezd virnyogni szopás közben, már megyek is ki sétálgatni az előszobába, ott csattoghat.

Mangora, köszi az érdeklődést - D. szeme picit javult, nem tökéletes, de már nem annyira csúnya.
A masszírozás tényleg használ. Úh várok, nem viszem most szemészhez.

Nagyon tetszik a depresszió -ellenes shoppingolós módszered:)
Az ominózus zsebes kordnadrágomat tegnap telibe pisilte Dávid -
most vagy belepréselem magam a farmeromba, vagy én is követem a példádat.

Tegnap nálunk már nem lehetett közlekedni a hó miatt, kivittem a babát hordozókendőben, tök jól bírta (bealudt).
Eddig nem szerette. örülök, mert így sokkal könnyebb lesz vele közlekedni.

Úgyhogy: tavasszal reszkessetek, jövünk!

:P

Szép napot,
Pusz
M és D
monke

Jó reggelt!

Kicsit visszaaludtam reggel, 9-ig miután Miki elment. :oops: Zsófi meg ott nézelődött az ágyban, mikor felriadtam.
Az hozzátartozik, hogy este elaludt 9-kor, kicsit rendezgettem a munkaügyeimet, majd 11-kor (amikor lefeküdni készültünk) felébredt és rengeteg mondanivalója volt. Gondoltam, hogy etetem egy kicsit, de nem kérte, ő beszélni akart. :lol:

Mangora, gondoltam, hogy valamerre csavarogtok és azért nem jössz :lol:

Vick, örülök, hogy megoldódott a szandál-ügy. Vince nagyon szép kisfiú és milyen szépen nő!

Kati, mi a IV. kerületben lakunk.

ÁGi, a frankfurti levest megúsztuk, eddig. Igaz, a keményebb részeket nem ettem meg, csak a kis finom leveleket és a levet (gondolom, érted, hogy mit akarok írni).
Teljesen igazad van, a gyerekek megérzik, hogy mit szeretnénk és az ellenkezőjét csinálják.
Családi jóakaró: a családi vállalkozást érinti, üzleti ügy. Több mint bosszantó.

Nekem van ruhám, egyelőre azzal is beérném, ha lenne hova felvennem a meglévőket. Egy új melegítőre viszont vágyom, és kellene egy farmer is (vagy kettő). Eddig csak hétvégén hordtam ilyen ruhát, elég volt a készlet.

Ma megyünk 3hó-s oltásra és státuszvizsgálatra, szorítsatok!

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jaj, Zsuzsi, drukkolunk az oltáshoz.
monke

Hali!!

Zsuzsi,ezzel a ruha üggyel én is így vagyok van,csak nincs hová felvenni,viszont a melegítőket már rongyosra hordtam és nincs valami sok belőle.

Már ma is van kép,csak a nem kicsinyítettem le még :D :D

Vick,Vince már kész nagyfiú és az a csajozós mosoly.... :wink:

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Zsuzsi, megy a drukk!!!
Jóakaró :evil:
Örülök, hogy a leves nem hozta meg várt hatását :wink:

Kati, na ugyanígy vagyok én is a szopis melltartókkal, már konrétam úgy érzem, mintha rámnőttek volna. Utááálom, de a csini melltartókban én sem tudok szoptatni, éjszaka pedig egyszer próbáltam meg nélküle, csupa tej lett minden... szóval egyelőre marad, sajnos.
Nem én kértem, de nekem is jöhet a privi, nagyon kiváncsi vagyok a gyerkőceidre, gondolom, van fenn róluk kép a wiwen :)

Vince tündér :) Sajnálom az éjszakákat :(

Móni, a hordozókendőtök Nandus? Melyik kötési módot használtad? Én is nagyon szeretném már használni, de a múltkor megpróbáltunk egy kötési módot, elég fura lett (bénáztunk ezerrel :)) és Benének sem igazán tetszett.
Reggeli olvasás a kanapén, és Bene "Dávid-tincse" :lol:
Kép

KépKép
gigilina

Jóreggelt! Legalább nektek!

Borzalmas éjszakám volt. Fiacskám keltett 2-kor, fájt a füle! Gyógyer, pátyolgatás, fektetés stb. Negyed 5-kor Míra kelt. Szopi, 10 perc duma és orbitális hasfájás! Tornáztattam, nyugtatgattam. Kínomban fél 6-kor átöltöztettem, segített az átmozgatás. Negyed 7-kor visszafeküdt, de 7-kor már kelnem kellett a nagyok miatt.
Azt hiszem a délelőtt is a hasfájás jegyében telik!

Zsuzsi nagyon szorítok! És sajnálom a családi ügyeket. Hülye duma, hogy ne idegeskedj, mert a gyerek... De nem tudunk jobb ötletet. Drukkolok, hogy mielőbb megoldódjon!
Bocsi, akkor nem tudom ki írta, hogy a Kolossy térnél lakik! Arrafele nőttem fel, a hegyen laktunk. Most is a III. ker-be járunk gyerekdokihoz, ő az én gyerekkori orvosom. Nagyon szeretjük, benne bízok csak. Az helyi orvossal nem jöttem ki. Inkább furikázok. Megyünk hozzá szerdán oltásra. Jaj lesz nekünk is!

Kati

Kép
bfkata

Hihetetlen, hogy mennyi haja van még mindig Annának:)

Kriszti,

elég régóta gondolkozom rajta, hogy kéne egy ilyen közös "tablóképet" csinálni, mindenki elküldené a kedvenc képét a babáról, és összerakni egy nagyba.

Az októberi topicban volt ilyen.

De én ehhez végképp antitalentum vagyok, a képeimet is alig tudom beszúrni.

Te mit szólsz hozzá? Szerinted meg lehet csinálni, úgy értem, tudsz ilyen programot stb?

Vagy valaki más, akinek esetleg van ideje (és meg tudja csinálni...)

Pusz
M
monke

Ági,

Én itt vettem a kendőt, szerintem olyan, mint a Nandu
http://baba.fuggoagy.hu/hordozokendo.php
Szóval hatalmas és nem rugalmas.

Én is bénáztam eddig, most valahogy összejött (talán mert már nagyobb Dávid, picit tartja a fejét, nem kellett teljesen benyomni a kendő alá. Meg most már 'anyásabb' is.

Ez alapján kötöttem meg:
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps&NR=1

Jó az a tincs:)
monke

Lemaradt, téma volt a bepált hurka! Mi a nyakkal szenvedünk, duplatoka lévén. Befolyik a tejecske, amit sutyiban kinyálaz és kiböfizik. Tök piros pillanatok alatt. Sudocremet használunk, fél nap alatt lehúzza a piros gyulladást. Utána hámlik 1-2 napig, de legalább nem fáj és nem vörös!

És a vattapamacsok- Múltkor vettem a Lidl-ben valami furamárkájú nevenincset. Nem vatta, hanem ahogy nevezi magát, babatisztító vattakorong. ( Ha-ha! Nem is korong alakú, hanem téglalap.) Préselt vatta és nem jön szét az olaj vagy víz hatására, nem szöszöz! Egyébként próbáltam kozmetikai vattakorongot és az szétmálott a babaolaj hatására.

Gyönyörűek ma a skacok! Olyan jó látni őket! Feldobják a fórumot!

Kati

Kép
bfkata

Kati,
én laktam a Kolossy térnél októberig, de elköltöztünk. Talán arra emlékszel (mármint régen írtuk a topicba).

és Dorka óbudai, de ő mintha leszokott volna rólunk:( Sajnos.

Reggeli hasfájást nagyon-nagyon sajnálom, és kitartást kívánok..
monke

Ági, bocs,
szóval én a pocket pre-tied-ot próbáltam, azt hiszem, a link nem odavisz közvetlenül.

http://www.youtube.com/watch?v=44snbbsz ... re=related

ez a jó link.
monke

Móni, köszi, ezt kipróbálom! Bár nekem tuti fél óráig tart majd így megkötni, majd belassítom a videót :lol: Jujj, a mi babáink is olyan picik voltak, mint a videón lévő... ?!? Atyám, most meg tiszta hurka-gyurka... :wink:
Akkor tényleg olyasmi, mint a nandu. Kabát felé kötötted meg?

Kati, hát ez nem hangzik túl felemelően, sajnálom... próbálj meg egy kicsit napközben pihenni, ha Míra is alszik, a házimunka megvár, fontosabb, hogy kipihent legyél! Alex is otthon maradt a fülfájás miatt? Nekem rendszeresen fájt a fülem gyerekként, nagyon kellemetlen dolog... :cry:
A toka nálunk is érzékenypont, utálja, amikor kitörlöm neki, de muszáj, mert mindent begyűjt oda a kis mókus :)
Köszi a vatta-tippet, ha legközelebb Lidl-ben járok, megnézem!

Móni, kb. milyen tablóképre gondolsz, tudsz példát mutatni? Októberi topicban hol van? Olyasmi, mint az érettségi tablók szoktak lenni? Én is elég béna vagyok, de szeretek ilyenekkel bénázni, nekem ugyan nincs hozzá progim, de majd megkérdezem a bátyám, tud-e esetleg ajánlani vmit, hátha.

KépKép
gigilina

Ugyanez volt az előző is, szóval jót küldtél :)

KépKép
gigilina

Sziasztok,
Zsuzsi, te jó ég, már 3 hós oltások! Szurkolunk hozzá.
Nekünk most találta ki a dokinő, hogy menjünk csípőszűrésre. Eddig itt lapítottam boldogan, hogy nekünk nem kell, mikor írtátok. Külön klassz, hogy itt a kórházban nincs ortopédia.
Ez a családi jóakaró visszatérő jelenség. Lehet, hogy valami karmikus dolog, hiszen nem tudom elképzelni, hogy a családotok ártott volna neki.
Ó, rám még az új szabadidőm sem jó, mert minek is vettem volna nagyobbat erre a kis időre :)

Móni, én is pont akartam kérdezni,hogy kötötted meg a kendőt, de akkor megnézem... én napok óta gyakorlom a kötéseket, Bibi nem nagyon értékeli...A tabló jó ötlet, szeritem normál Office alkalmazással nem lehet, legalábbis én már próbáltam ilyesmit és nem jött be. Talán fotoshop, vagy valami hasonló progival, de én nem nagyon tudok letöltögetni, mert nem korlátlan a felhasználásunk.

Szilvi, kérdezted múltkor, hogy mennyi ideig vagyunk fent éjszakai szopikor. Nos, ha nem muszáj, én nem pelenkázok éjszaka, akkor negyed óra, kajcsi, gyors büfi és alvás. Ha peluscsere is van, akkor felkavarodik a poci, sőt legtöbbször öltözni is kell, felébredünk, ilyenkor itt is kb. 2 óra...
Nekünk is gond volt a kajcsival és a hízással. Én végigpróbáltam mindenkinek a szopimódszerét. Végül az jött be, hogy ha 3 órán belül újra szopizik, akkor ugyanazt a cicit kapja vissza. Ha letelik, lehet a másikból.
Látszik, hogy Máténak nagyon szép a szeme, igaz, azt gondoltam, hogy barna...

Kata, sajnálom a rossz éjszakát, kívánom, hogy hamara javuljon a helyzet, mert nagyon rossz a kialvatlanság.

Édik nagyon ezek a képek. Szerintem Vincének ez legyen a tablóképe :)
Kriszti, nem írtam, de egyik nap a hímzett kis nacija nagyon tetszett Annának. Minden nap csini, de az a kedvencem. Tényleg, szoktad Annát hasra tenni?

Bene is nagyon ügyin könyököl már :)

Mangora, engem is nagyon feldobna egy jó kis ruhatár felújítás.

Pussz, mennem kell játszani. (jó progi)
R

Kép
Kép
34372

Hali!!

Tablóképet elvállalom megcsinálni,küldjetek képet erre a címre,azért nem töltöm le innen ,mert ezek kis felbontású képek,olyat küldjetek ami nincs lekicsinyítve.
dodo65@freemail.hu

Reni,szoktam hasra tenni,és már nagyon szépen hátra is fordul hasról,csak nem tudok szép képet csinálni abban a pózban.Apa a nagy fényképész ,én örülök ha nem homályos :D Éppen erre készülünk hétvégén,puci hason fekvős képre :D

Kép

Kép
krisztinaa

Végre belenőtt abba a kertész naciba ami nagyon tetszik,vasárnap vendégek jönnek és ráadom :D majd hozom a képet.

Kép

Kép
krisztinaa

De király, köszi, Kriszti!

Példát nem tudok küldeni sajnos, rémlik, hogy láttam olyat, hogy egy színes háttér, egy-egy kis kép, és a név. Aranyos volt:)

Küldök majd képet.

Ági, Reni
Ezt a kötési módot kb. 20-szor próbáltuk megcsinálni, pedig még mindig ez a legegyszerűbb, amit találtam. Azért jó, mert ebbe már csak bele kell tenni a gyereket, nem vele együtt bénázni a kendővel.

Ja, én kabát alá vettem, de a kabátot már nem tudom rágombolni, úgyhogy a gyerek fele fázik, a másik meg izzad (overallban). Úgyhogy én inkább majd csak akkor viszem így, ha jobb az idő (addig csak, ha muszáj).

Pusz
M
monke

Nem kell példa,Annáról már csináltunk olyat.Nem tudom megmutatni.

Kép

Kép
krisztinaa

Köszi Kriszti! Nagyon ügyi vagy! A legfrissebbet küldjük, vagy esetleg minden hónapról visszamenőleg? Akkor születéstől láthatnánk, hogyan alakulnak! Vagy hallgassak nagyokat és örüljek, hogy ez legalább van??

Nekünk kengurunk van. Nem is olcsó, a fiamé volt, mert télen nem lehetett végigtolni a babakocsit az utcában, és vinnem kellett a lányt minden nap oviba. Alex "csonti" gyerek, nem is volt a kenguruval gond. Míra viszont husi, nem fér overállal együtt bele! :shock: Félig beletuszkoltam a múltkor és majdnem letéptem a lábát mire kiszabadult!

Kati

Kép
bfkata

Igen, ment a fiam oviba. Most adom neki a gyógyszert, egyenlőre csak 2x naponta, és melegen tartom a fülét. Remélem nem lesz komolyabb. Minden évben 2-3 alkalommal előjön. Nem fújja rendesen az orrát.
A lányomnál többször volt, mert hallójárat-szűkülete van a jobb fülén. 6 évesen kivették az orrmanduláját, azóta jobb.

És a nap jóhíre számomra! Mostanában rettegek télen vezetni. Pedig melózni napi 90 km-t vezettem! ÉÉÉÉs ma kocsival mentem a fiamért. És még élünk. :lol:
A legtöbb helyen földút van és a hónak csak a tetejét tudják lekotorni. Így a sok gödör dobálja a kocsit. Na meg a kóborkutyák. Úgy látszik szerelmesek, mert egyre több csavarog, persze megáll a kocsi előtt, de a kocsi a havon nem áll meg nyári gumival! De ma még ők is rendesek voltak!

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,

Megjöttünk az oltásból, a státuszvizsgálatról. Minden rendben. Zsófinak a csodájára jártak, hogy mennyire kommunikatív és hogy értelmileg jóval érettebb a 3 hónaposoknál. :P Olyan büszke voltam rá. Az oltást is jól viselte, épp csak egy picit sírt, de mihelyst felvettem, már mosolygott.

Nagyon aranyosak a babafotók. Kriszti, köszönjük a tablót, küldöm majd a képet.

Reni, nem is ártottunk, de neki baja van a fél várossal, nagyon ráér.
Na, tessék, csípőszűrés. Hova mentek így?

Friday, én is vattakorongra teszem az olajat, így semmi nem lesz maszatos. Nekem bevált a Tesco-s is a korongból.

Ági, Bene nagyon ügyes, igaz, ő már 6 hetesen is olyan szépen könyökölt. :-)
Jól látom, hogy az Apukájára hasonlít?

Enikő, sok erőt Nektek! Annának jobbulást!

Hajlatok: Zsófinak csak a hónaalja piros picit néha, hintőporozzuk. A tokáját figyelni kell, mer sok kosz bekerül oda, egyszer még tűlevél is volt :oops:

Kati, nyárigumival nekiindulni, nem vagy semmi. Kérem szépen én is a nevedet priviben!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Már keresem a hátteret:)

Kép

Kép
krisztinaa

Teljesen belelkesedtem!!!Küldjétek a képeket!!!
A babák nevét írjátok már a kép mellé,mert így fejből nem biztos hogy vágom:)

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép
krisztinaa

:) Gratula, Zsuzsi!!!

Kriszti, küldöm a képet és még 1x köszi:)
monke

Tegnap Annával csináltunk felüléseket.Ráfektettem a felhúzott combomra,jó kis nehezék volt :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, üldöm is :wink: csak kicsit lassan megy :? Lehet kétszer ment el, bocsi, csak közben elment a net... :oops:

Ja tényleg, most esik le, hogy nekünk lábzsákos overallunk van, akkor egy darabig még nem hordozókendőzünk... :evil: Pedig már úgy belelkesültem.

Anna ma is annyira csini, alig várom, hogy legyen egy lányom, akit én is így öltöztethetek :wink:

Zsuzsi, szuper, hogy Zsófi ilyen jól viselte a tortúrát, és nem csodálom, hogy büszke vagy, az is lehetsz!!! :lol: Szuper kiscsaj :)

Hát igen, Bene kiköpött apja, még az én családom szerint is, le sem tagadhatná :P pedig titkon bíztam benne, hogy rám fog hasonlítani :roll: Sebaj, majd a második. :wink:

Bene a hajszálakat szedi össze mindenhonnan... mióta újra hullik a hajam, egész nap vadászok, mert mindenhol van, hiába fogom össze. Egyszer a szájából húztam ki egyet... :evil: Na azóta még körültekintőbb vagyok, már gondolkoztam a nullásgépen, megőrülök a sok hajszáltól.

Kati, grat a vezetéshez :)

Sütöttem lasagne-t, és van még egy kis sütőtök-leves is (egy tökből rengeteg lesz, ketten egy hétig esszük.... :roll: ), kinek küldhetek? :wink:

KépKép
gigilina

nekem!!!
meg receptet is (a leveshez).

Bene tényleg hasonlít az apjára (a wiw-en láttam képeket), nagyon poén.

Haj: az enyém is hullik, de én nem akarom rövidre vágatni, mert most kezdi élvezni, hogy belekapaszkodhat.
És azt is, ha csikizem a hajammal az arcát
:P
monke

Benét megkaptam:)

Kép

Kép
krisztinaa

Levest és receptet is kérek!
Sosem ettem még, mindig ki akartam próbálni.

A hajhullás természetes dolog terhesség után. Nekem még nem hullik, Zsófi viszont egyre erősebben húzza. Szombaton megyek fodrászhoz, kicsit formát kap és mellíroztatom.

Kriszti, küldök több képet és majd válassz, jó?
Elég ha az e-mail-be küldöm a nevet?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megjött Bene 2 :)

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi,pl Ági a tárgyhoz írta a nevet,így tök jó,mert látom már onnan.

Kép

Kép
krisztinaa

Akkor a recept, az ablakot meg nyissátok :)
Nagyon egyszerű, és nagyon finom :)

sütőtök-krémleves

1 nagyobb sütőtök
1 leveskocka (vagy delikát)
3 dl tejszín
só, szerecsendió, fokhagymakrém, mustár - ízlés szerint

A sütőtököt meghámozom, kockákra vágom. Vízben (úgy, hogy ellepje) egy kis sóval és egy leveskockával puhára főzöm, majd botmixerrel pépesre töröm (a vizet nem kell leönteni róla, max. hogy ha soknak tűnik). A tejszínbe keverem a fűszereket, majd hozzáadom a leveshez (ha esetleg nem lenne elég édes a tök, ízlés szerint cukrot is hozzá lehet adni). Levesgyönggyel lehet tálalni, de anélkül is finom.

KépKép
gigilina

Kriszti, bocsi, mindig túlságosan türelmetlen vagyok, ha nem villámgyorsan megy a net... :oops: :wink:

Hát igen, tudom, hogy természetes a hullás (most az is kihullik, ami a terhesség alatt nem, azt annyira szerettem, sokkal dúsabb volt az amúgy satnya hajam), csak utálom, hogy mindenhol találkozom velük. A csikizés viszont tényleg jó, én is szoktam Benét :) De ha belecsimpaszkodik, simán kiszed egy csomó hajszálat, aztán meg tömi a szájába... :?

KépKép
gigilina

Megjött Máté:)

Kép

Kép
krisztinaa

A most csatlakozóknak:dodo65@freemail.hu

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: