A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinal, nagyon magasan van meg a mehszaj, szerinte meg vagy 2 het hatravan. Mehlepeny is 2-es, szal Botond jol erzi magat odabennKép Viszont mar most joooo nagy (bpd 101Kép), igy aztan remelem nem novezsti magat oriasiraKép

orsoly
orsoly

Lanyok!

Nekem egesz nap annyira kemenyedik a hasam, hogy mar nem birom. Kép
Vendég

Sziasztok!

OrsolyKép Boldog Évfordulót Nektek a tegnapi napraKép
Nekünk este 9kor jutott eszünkbe, hogy milyen nap is vanKép Lehet, hogy ez másnak rosszul esne, de mi jót nevevettünk rajta, kicsit összevisszaság van nálunk Kép
Szólj, ha meglesz a pindurKép

Üdv, Mica
mica

Megjöttem a shoppingolásból.
TömegközlekedésKépKép
Eladók kedvességeKépKép

Fogtam magam, és bementem a gyógyszertárba kiváltani a pocakmarcimnak a "kezdő csomagot". Arra gondoltam, hogy apájának éppen elég rohangálni valója lesz a papírokkal, ami szabadideje lesz, azt meg töltse inkább velünk. Így igaz, hogy még pocakban van a gyerkőc, se TAJ, se semmi, de a gyógyszertáros néni tök ari volt, mindent ideadott, mindent kifizettem, csak majd telefonálnom kell, ha megszületett a baba, és a dátumot majd csak akkor írja rá a receptekre. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen rugalmas lesz. Azon mondjuk meglepődtem, hogy a dokinénim nem gyógyszertári kikevert popsikenőcsöt írt fel, hanem Naturlandos babakenőcsöt. Most zizeg is az agyam, hogy utánajárjak-e igazi gyógyszertárinak, vagy elégedjek meg ezzel. Konakiont és vigantolt is tartalmaz a csomagKépKép Az a fura, hogy nekem napi egy cseppet kell szednem a D vitaminból (előre felkészülés a terhesség alatt), ha napon vagyok, akkor csak hébe-hóba kell bekapnom. A babának meg naponta adni kell szintén egy cseppet????
A használati útmutatót régen olvastam már, de az rémlik, hogy egy felnőtt egy évben max. egy üvegcse Vigantolt ehet, mert igencsak túl lehet adagolni. SZóval lesz egypár kérdésem a gyerekorvos ismerősömhöz a hétvégén. Ő nem gyógyszerpárti, úgyhogy ha mást mond, mint a körzeti gyerekdoki, akkor inkább az ő baráti-orvosi tanácsaira fogom magamat és a gyerkőcöt bízni.

Lenne egy kérdésem: hajkefe minden gyereknek kell? Nekünk még nincs, és nem tudom, vegyek-e, vagy sem. Eü oka van annak, hogy a fejbőrét kefélgetem, vagy csak a cicoma miatt kell?? (Már ha kellKép)

Na, megyek főzök valamit, igaz, hogy már csak "ozsonnya" lesz belőle, de hát a napi meleg étel jár a dolgozó papánakKépKép

MagiKép Kitartás. Ha ma ennyire rossz, ki se kelj az ágyból. És csak semmi para és idegeskedés. Inkább aludj nagyokat, amíg teheted!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

Kérdés, hogy mit jelent a Naturlandos. Mi többször kaptunk ugyanarra a recepre (pontosabban ugyanaz volt a recepteken) különböző gógyszertárakban különböző kiszerelést pl. a fürdetőkrémből (Ung. hidrofil nonionic). Volt, ahol helyben kevert tégelyeset, de volt olyan is, hogy tubusos, valahol máshol készített változatot kaptunk. Ugyanolyanok voltak. Nem lehet, hogy a Naturlandos is ilyen?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Ez a Naturlandos a következő névre hallgat: Unguentum infantum gyermekkenőcs

A gyártója és forgalmazója a Naturland, tehát semmi esetre sem gyógyszertárban kevert. Te ismered ezt a terméket?
Most próbáltam ki a kezemen. Hihetetlenül zsíros, de olyan gyorsan szívódik be, hogy még teljesen szétkenni sem maradt időmKépKép Ezzel hogy boldoguljak egy izgő-mozgó popón?

Csirkesz

(A szaga mondjuk hagy némi kívánnivalót maga után. Nem az a kimondott baba-illtú. Bár tudom, hogy az a jó, ha illatmentes valami, de ebből a büdösebb fajta gyógynövényszag árad. Az is igaz, hogy a kakispelus sem ibolya illatúKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

OFF

MIca. nahat-nahat, suttyomban olvasgatsz?Kép Koszi a gratot evfordulora, viszontKép Hogy vagytok, hany hetes vagy mar? Fiu lesz, jol remlik?Kép Es persze, kuldunk sms-t, ha kibujik BotondKép

ON

Csirkesz: Vigantolbol telleg egy csepp kell /nap, legalabbis ebben egesz egyetertettek eddig a gyerekdokikKép

Van kozetetek aki indexezik is? most kisse le vagyok akadva, a mostanaban szult kismamak ottani topikjaban lassan-lassan anti-szopis hangulat alakulKép Es miutan egy parszor mar le lettem torkolva, igy mar meg sem mukkanok, csak szomoruan olvasgatom oket.Kép
orsoly

Orsoly, én olvasom az indexen a Szülés, terhesség 2.0 topikot néha, de nem szoktam hozzászólni. Pont most olvasok vissza, mert erről a non-szopi dologról még nem hallottam.

Kérdés: hétfőn megyek a kórházba a fogadott dokimhoz uh-ra. Eddig mindig adtam neki egy 5ezrest ilyen alkalmakkor, de mivel most nagyon közel a szülés, nem tudom, adjak-e. Szerintetek?
Vendég

Csirkesz!

Aha, ez is gyógyszertár által keverhető dolog. Csak valószínű abban a gyógyszertárban épp nem kevertek ilyet, és ezért adtak olyat amit a Naturland gyártott és forgalmazott. Ha egy másikba mentél volna, akkor valószínű ott a helyi kevertet kaptad volna.

Orsoly!

Én nem olvasgatok Indexet, de csak azért nem, mert ott a Babanet szó már káromkodásnak hat. Pedig nekem semmi bajom vele, csak épp amikor internetezni kezdtem, akkor a Babanettel kezdtem, időm meg már nincs mindkettőre. Pl. apukám meg oda szokott irogatni... (Természetesen nem a frissen szült kismamák közéKépKép.)
Viszont most beleolvasgattam, és teljesen ugyanaz a probléma, ami itt is fölmerül időnként. Nem sikerül a szopi... Ez persze ált. lelkiismeretfurdalást, keserűséget okoz, sajnos nagyon sokszor a hibásokat keresik, nem a hiba okát.
Sajnos nagyon kevés a szopis tanácsadó, nagyon sokan egyáltalán nem fordulnak hozzájuk vagy 1 telefon után feladják, sokszor (pont a kevés tanácsadó miatt) nincs mód személyes tanácsadásra, nem derül ki a hiba oka, kerengenek a különféle tanácsok (jók és rosszak vegyesen), hihetetlen nyomást okozva a kismamának (ki mer ellentmondani a háziorvosának és miért ne hinne neki), és még ezer ok. És az is előfordul, hogy pont a szopis tanácsadók hitelességét kérdőjelezik meg, pedig ők az egyetlenek, aki talán tudnának segíteni...
Ez nagyon jellemző cikk a mostani Kismamában:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=15088&PHPSESSID=1d48d39163d38389 5bcaa6ac536136c4
A legjellemzőbb számomra az első dőlt betűs írás, és annak is az utolsó két mondata:
"Abbahagyja a szoptatást, majd pár hónappal később megírja egy baba–mama újságnak, hogy szoptatni bizony nem tud mindenki, például neki sem sikerült, mert senki sem tudott segíteni a baján. És milyen igaza lenne!"

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hazajöhettünk végre tegnap, de nagyon nem sikerült még visszaolvasni az elmúlt 3 hét történéseit. Gyorsan megkerestem az utolsó táblázatot hogy lássam, ki van még egyben. Látom sokan beindultatok KépKépKép
Liv: remélem jól vagytok annak ellenére, hogy korán jött a baba.
Mellékelem Fannit egy kép erejéig Kép

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Pocó: nagyon szép Fanni baba! Kép Gratulálok!

Timi

Kép
Kép
timóca

Babs!

Sajnos a szájpenész többször kijöhet. Visszafertőzés? Nem tudom... Azt se, hogy megmaradhat-ea melleden... Mindenesetre kezeld le azt is glycerin-bóraxszal, és figyeld a száját is.
De véleményem szerint akkor nem ez okozza a fájdalmat.
Egyébként biztosan jól van mellen?

D-vitamin: nem tudom, jó ötlet-e, de én mindkét gyereknek közvetlenül a szájába cseppentettem...

Orsoly!

Még két hét???
Továbbolvasgattam (pontosabban korábbi hozzászólások egy részét), és (kínomban??) már csak nevetni tudtam időnként...KépKép
A csúcs (az általam olvasottak közül) a "fokozatos" szoptatás az első napokban (a kicsi, épp csak megszületett baba 5 perc alatt kiszívja a sűrű koloszrumot, a többi már csak komfortszopi lenne (és azzal mi a baj??)), ill. a "mit tegyek a leendő mellsebesedés ellen" - bimbóvédő és társai válasz (mi lenne, ha azt is megnéznék, hogy egyáltalán jól szopik-e).
Érdekes, hogy egyszer nem hangzott el a "fordulj szopis tanácsadóhoz" tanács. Ez számomra csak azért érdekes, mert nekem sikerült kétszer (elég?KépKép) sokáig szoptatnom (13 és 22 hó), rendszeresen járok LLL-es baba-mama csoportba, LLL továbbképzésen is voltam már, olvasgatok szakirodalmat, de mégsem érzem annyira szupernek magamat, hogy a tanács mellé ne szóljak a szakszerű tanácsadókról is. De ott (túl) sokan jobban tudják nálukKépKép...
(Vagy nem? Nem olvastam végig az egészet, ha mégis volt szó korábban róla, akkor elnézést tőlük!KépKép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Köszi a kencefice állásfoglalást. Majd dönt a babapopóKép

Egyébként én nagyon sok embernek a kezébe adnám a Szoptatás c. könyvet, amit ajánlottál. Nem csak anyáknak, hanem apáknak is. Méghozzá pont a saját példám miatt, Olvasgatom esténként, napközben meg emésztem az előző este olvasottakat, miközben áradozom a férjemnek a szoptatás és együttlét fantasztikus mivoltáról.
Egyet is ért velem, de csak nappalra, mert sem az anyukáját, sem őt a saját anyukája nem szoptatta éjszaka. Inkább kibírták az akkori "elvárásoknak" megfelelően az első 2-3 átbőgött éjszakát, aztán mindenki aludt nyugodtan a negyediktől.
Most meg nem érti, hogy én fel szeretnék kelni, és szoptatni. Na éjszaka persze a babusgatást azért minimálisra csökkenteni, de mégiscsak igény szerint szoptatni.
Aztán amióta fel is olvasom neki az indokokat, megértetem vele, hogy ez nem csak nekem, hanem a babának is nagyon fontos, már kezdi kapisgálni a szoptatás jelentőségét. Boldog akkor lennék, ha el is olvasná a könyvet, de ebben azért nem bízom igazán. Maradok a felolvasásnál, és megbeszélésnél.
Szóval mi haladunk, és biztosan sokan lennének így, ha forgatnák ezt a könyvet.
Ezzel az egésszel pesze nem azt akartam mondani, hogy a férjem nem akarja, hogy szoptassak. Ő csak engem szeretne kímélniKép Ez azért rendes tőleKép

Pocó!
Fanni egy tüneményKépKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Pocó: édes a kislányod, de nagyonKép

Szoptatás: én is mostanában szoktam olvasgatni az indexet, a nők lapja fórumon írni is szoktam.
Érdekes, amit mondasz Beszti, tényleg úgy van, hogy ha megemlíti valaki, hogy a Babaneten ezt vagy azt látta, akkor már ugranak rá. A nők lapja fórumon is ez van. Igazából nem értem miért, hiszen itt is ott is ugyanazok a témák kerülnek elő, ugyanazokról beszélünk.

Persze, nem kell feltétlenül erőltetni a szoptatást, hogyha NEM megy, ezt itt is megbeszéltük. Ha semmiféle tanács nem használ - amit szakembertől kap az anyuka - akkor nem kell depresszióba esni, nem sikerül, akkor el kell fogadni. Más is felnőtt tápszeren, de azért csak a szoptatás mellett kardoskodni, mert az újságban azt írják, nem kell. Ezt keverik sokan össze a kötözködéssel.

Mindegy, babanetes és nők lapjás is vagyok és szoptatáspárti, és nem fogok senki felett pálcát törni, ha nem tud vagy nem akar szoptatni.Kép

Orsi: ne is foglalkozz vele, ha nem fogadják el a véleményedet, kit érdekel?Kép

Beszti: kisfiamnál nem fordultam az LLL-hez, de csakis azért, mert nem volt rá igazán szükségem. De megfogadtam, hogy ha most nem fog menni valami, mindenképpen tanácsot fogok kérni.
Akkor még nemigen volt internetünk, cégeknél is kevésnél (6 éve), most sokkal több az információ, és itt is nagyon sokat tudunk segíteni egymásnakKép

Lau
37+3
lau

CsirkeszKép
nemegyszer olvastam már tőled, hogy mennyire lelkesedsz egy-egy kisbabáért a fórumon, és hogy Neked nem lesz ilyen gyönyörűKép
Ezt tessék gyorsan elfelejteni!! Igenis mindenkinek gyönyörű babája lesz és nemsokára itt fogunk olvadozni a képernyő előtt, hogy milyen csodás Botondbaba!!KépKép

Lau
lau

Poco!

Gyonyoru a baba! Kép Kép Kép

Nos lanyok most elbucsuzom vasarnap delutanig, mert holnap hajnalban megyunk Miskolcra eskuvore.
Remelem nem ott jon majd ram a szules.
Ha igen, akkor majd sietunk haza. Kép
Lehet, hogy meg ejjel vagy hajnalban benezek, mielott indulunk.

Mostanra mindennel vegeztem.
Kitakaritottam, megfoztem, csinaltam holnapra reggelit is, hogy ha nem tudok majd felkelni akkor tudjak majd aludni. Kép

Jo hetveget nektek!

A finiseloknek szoritok nagyon. Kép

Magi
Vendég

Csirkesz!

Az apukák együtt fejlődnek az anyukákkal.KépKép Én is nagyon sok minden tudnék mondani, amit még magam sem tudtam volna elfogadni (elképzelni?Kép) addig, amig valami miatt úgy nem alakult a dolog. Hogyan várhattam el volna a férjemtől (aki egyébként az első pillanattól mellettem állt, és ő volt a legnagyobb segítségem a szopiban), hogy elfogadjon valamit, amit magam sem tudtam?? Pl. amig nem szopiztattam 1 éves kor után, addig el nem tudtam képzelni, hogy az meg milyen, milyen egy "ekkora" gyereket szoptatni...
Ha a párod látja rajtad és a gyereketeken, hogy ez nektek jó (és neki is, mert esetleg nyugodtabban tud aludniKép, ő fel sem ébred arra, hogy éjszaka szopiztattál), akkor bizonyára semmi baja nem lesz vele.KépKép Viszont ha ez gondot okozna (mert esetleg kialvatlan, nyűgös vagy nappal, a kettőtök kapcsolatára is kihatna), akkor szerintem valamennyi igaza lenne... Nem? Főleg, hogy kímélne téged is.KépKép
A közös megbeszélés nagyon jó, így legalább előre megtudod (és ő is), hogy mit gondoltok másképp, ezen lehet beszélgetni, és közös megegyezésre jutni.Kép
Ja, egy dolog azért eszembejutott: több párhuzamot is lehet vonni a szülés és a szoptatás között. Amíg nem szül valaki (ill. talán minden szülés előttKép), kicsit idealizálja az egészet. Nem tudja elképzelni a fájdalmakat (ha szerencsés, akkor nincs is nagyon), a hosszát, a lefolyását (bizony nem minden szülés "gyöngéd", és bizony az orvosok egy része beavatkozik (jó esetben indokoltan) különböző módon). Emiatt lehetséges, hogy "rosszul" éli meg a szülését, mert nem úgy képzelte el korábban.
Ugyanígy a szoptatással is előfordulhat ugyanez. Bizony nem mindenkinek ideálisan indul, nem midnekinél sikerül ideálisan, lehetnek különböző gondok, fájdalmak, nehézségek. Talán az egyetlen nagy különbség az a szüléshez képest, hogy a szülést már nem lehet megváltoztatni, viszont a szoptatáson még lehet változtatni. Erre sem mondom, hogy mindig könnyű, csak egy telefon, de lehetséges, érdemes megpróbálni.
Szerintem ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk elsőre magunkat, forduljunk segítségért, ha kell, akkor sokszor.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok! Kép

Nálunk ugyan nehezen indult a szopi, de egyre inkább belerázódunk, és remélem sokáig menni is fog. Semmi pénzért nem adtam volna fel próbálkozás nélkül! Kép És ahogy Beszti is irta éjszaka bizony megszopiztatom 1x, és hajnalban még 1x a manót, de apa alszik mint a bunda, pedig mi egy garzonban lakunk! Kép

FANNI és HELÉNA gyönyörű, de itt úgy látom tényleg csak igazán szép babusok születhetnek, úgyhogy CSirkesz ez Benneteket is kötelez! Kép

MAGI!
Azért csak óvatosan duhajkodj! Kép

Ma csak azért léptem fel, mert meg akartam irni nektek is a jó hirt:

Liv hazamehetett a kórházból, babus lekerült a lélegeztető gépről, mjad járnak be hozzá, kapott tejcsit is, most már jobban van! Kép

Pusz:

Macs
maccs

Jo reggelt mindenkinek!

Nos lassan indulunk.
Majd csak holnap delutan jovunk haza.

szerencsere csak nem nagy lakodalom lesz, csak egy elegans ebed tanc meg minden nelkul. Kép
Igy nem lesz nagy duhajkodas. Kép

Mindenkinek szep es kellemes hetveget!

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!Nem írtam már régóta.De olvasni sem sok időm volt.Hétfőn,kedden elutaztunk az anyósékhoz.Az autózás közben sokszor keményedett a hasam de a sok sétát jól bírta a picúr.
Szerdán voltam dokinál megbeszéltük az esetleges műtétet.De szerinte a rendszeres méh összehúzódás befordítja a babát.Ezalatt már a jóslófájásokat is értette.16-án megyek NST-re meg UH-ra és ott dől el,hogy mikor kell bemenni a kórházba.Nagyon félek a 24 órás fekvéstől.Ez rettent el a legjobban.Állítólag hatalmas fejfájással jár ha valaki hamarabb felkel mert a gerinc és az agy között nincs kiegyenlítődve a nyomás.Akit már császároztak meddig kellett feküdnie?Milyen volt az első lépés?
Kellemes napot!GnéKriszti
gnékriszti

Pocó édes kis baba a kislányodKépKépKép

A mai éjszaka (hártdéjsznájt)volt, nem nagyon akart aludni babó, sokat sírt, szopi is volt 2 óránként, hulla vagyok, lehet hogy az időjárás változásra reagál így?
Most végre békésen alszik.

Hajkefe: Én ugyan vettem egy babakefét, fürdéskor átsimizem vele a haját, jól esik neki, masszírozza a fejbőrt.(Meg ugye ennyi hajjal nem maradhat kócos)

Többet ajánlották az éjszakai teáztatást. Mi erről a véleményetek? Szerintem a tejnél jobb nincs a baba számára még ha éjszakáról is van szó.

Azt hiszem én is beszerzem azt a szoptatós könyvet.Ártani nem árt ha belenézek, sőtKép

De jó hogy Liv babája jobban van, és tejet is kap.Továbbra is jó egészséget nekik.

Noémi
fantikbaba

Tündéri a babád Pocó, olyan jó látni róla képet Kép

Hajkefénk nekünk sincs Kép

Most már kifejezetten szeretnék szülni, minden fura jelre úgy hiszem, hogy kezdődik, aztán kiderül, hogy csak WC-re kell mennem Kép

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra: zsófi
papzso

Sziasztok!

Nálunk: "Pápá, nyákdugó!". Egyértelműen és félreérthetetlenül. Viszont méhösszehúzódásaim nagyon ritkán vannak.

Noémi!

Felcserélni az éjszakai szopit a teára? Szerintem csak macera. Plusz azt sem szabad elfelejteni, hogy az éjszakai szoptatás előnyös a tejtermelődés szempontjából (tej uyge attól lesz, ha szopizik), ill. a melledet sem terheli meg annyira. Nekem nagyon kellemetlen volt az, amikor huzamosabb ideig aludtak a gyerekeim éjszaka. Elvileg ugye pihenhettem volna, viszont a nappali igény szerinti szopi után annyira megteltek a melleim, hogy nagyon sokszor azért nem bírtam aludni. Átáztam, kényelmetlen volt ráfeküdni, stb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nos, megbeszélem Botonddal, hogy a hátralevő időben csinosítsa ki magát, mert itt kint nagyon szép kis csajócák várnak ráKépKép Bár a leendő dédi szerint, ha egy férfi egy fokkal szebb, mint az ördög, akkor már jól néz kiKépKép

MagiKép
Jó bulizást. Menüsort tessék végigenni (utána szuszogni), és egy jó adag fagyival leszorítaniKép

LivKép
Örülök, hogy egyre jobban alakulnak a dolgok körülötted, és a baba körül. A tejci sokat fog segíteni neki a gyors felépülésben, ebben biztos vagyok. Kitartás, és nemsokára mindannyian otthon lehettekKép

NoémiKép
Hangsúlyozom, hogy a gyerek még a pocakomban, tapasztalatom egy szál sem, de minek az éjszakai teáztatás??? Ha már felkelsz éjszaka, nem egyszerűbb cickóra cuppantani a babát, mint teával bíbelődni? Ráadásul ha jól veszem ki a soraidból, nektek jól megy a szopizás. Ne hagyd magad befolyásolni, vagy megingatni! Feltéve, ha nem vagy meggyőződve az éjszakai teáztatás hihetetlenül előnyös voltárólKépKépKép

Hajkefét veszek a hétvégn. Ha másért nem, hogy már félnapos korától kezdve rászoktassam a fésülködésreKép Apája nem az a frizurát rendben tartó egyedKép Inkább amolyan koboldosan kócos fazonKépKép

ZsófiKép
Aztán nem ám WC-n szülsz?? Egyébként én is így vagyok. Ha furcsát érzek, rohanok, hogy tutira a dugaszomtól szabadulok meg, de aztán 3 csepp pisi után mégiscsak megkönnyebbülve állok felKépKép

Tegnap elmentünk moziba, mondván hogy még megtehetjük. Hát mit mondjak, a gyerek hallása biztosan rendben vanKép Egyetlen percre nem bírt nyugton maradni, így végül megállapítottuk a férjemmel, hogy nem is kettesben, hanem hármasbanvoltunk mozibanKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BesztiKép
NyákdugóKép Nem semmi dátumot választott magának a dedKép
Drukkolok, hogy gyorsan, könnyen menjen minden. Mit jelent az, hogy méhösszehúzódásaid nagyon ritkán vannak? (mármint az időtartamra értemKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Na, én szülni akarok! Ugyebár az utolsó uh szerint ma kellene... Ezért először is kivasalok mindent, amit eddig még nem. Aztán du. elmegyünk a Picasso-kiállításra, a páromat pedig a borfesztivál érdekli, oda is elnézünk (persze szigorúan csak nézegethet, ugyanis úgy tervezem, hogy a sok mászkálástól ma beindul a szülés, és mégsem lenne jó, ha a papa illuminált állapotban jönne a szülőszobáraKép).
Úgyhogy ez a terv. Még nem tudom, mi valósul meg belőle...
Vendég

Sziasztok!

Livnek nagyon sok tejcsit kívánok és kitartást a következő 1-2-3 héthez, nemsokára haza is vihetik a pici DávidotKép

Beszti: Hu, ez nagyon izgalmasan hangzik, irigykedek nagyon, pedig még van 17 napomKép
Andi: hajrá-hajrá, esetleg lépcsőzhetsz is, ha szülni akarszKép

Noémi: én sem teáztattam éjszaka sosem, ha kellett, megszoptattam, mégis 2,5 hónapos kora után már fel sem kelt éjszaka szopizni, lazán átaludta. És néha már alíg vártam az elején, hogy felébredjen. Magamtól nem akartam felkelteni akkor sem, mikor kőkemények voltak a cicik, elkezdtem lefejni, csillagokat láttam. Mire kicsit átmasszíroztam a cicit, hogy fejjek, addigra fel is kelt a cseppem és gyönyörűen kiszívtaKép Csak úgy cuppogottKép Most sem akarok teáztatni éjjel, szerintem is jóval macerásabb.
Mindenesetre úgy csináljátok, ahogy kényelmesebb.

Csirkesz: tegnap mi is voltunk cirkuszban itt a Pólus Center mellett, hát a hallásával nálunk sincs baj, dobszó, motor, csapkodás, kattogás, minden volt a műsorban, szegény gyerkőc mindenét feszítette kifelé, hogy akkor ez most mi??Kép

Na, megyek, mert fő az ebéd már.Kép

Lau
37+4
lau

Osztom Beszti és Lau véleményétKép Tejcsi lesz éjszaka, van bővenKép Egyébként én nagyon élvezem a szoptatást, mégha éjszaka 1,5-2 óránként kelni kell, akkor is.Egész életében ihat majd elég teátKép

BesztiKép
Nyákdugó suttyKép Ezek szerint erősen koncentráltam rádKépDoki van szülésznő van, baba is lesz nemsokára.

Ma megtettük első babakocsis sétánkat, amíg én bevásároltam a piacon, a kispapa levegőztette Helénát a közeli parkbanKép Amint hazajöttünk jó nagy szopi volt, most meg egy nagy szunyóka.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Hát a nyákdugó még semmit nem jelentett, msost is egyben, egy-két kóbor méhösszehúzdástól eltekintve változatlanul (Csirkesz: óránként, félóránként 1, aztán órákig semmi, szóval se rendszer, se sűrűség, ezek után azt sem értem, hogy miért épp ma és mitől is ment el az a dugó (ez csak valamekkora tágulást jelent, nem?Kép)).
Ki érti ezt? 3 szülés 3 teljesen különböző módon. Beninél nem is láttam nyákdugót, 10 nappal túlhordtam... Nátánnál a nyákdugó távozása után 5-7 perces fájások is jöttek, és aznap reggel meg is született. Most meg már volt 2 napja 10 perces összehúzódások, ma nyákdugó, de gyerek még sehol. Azért remélem ez már tégyleg azért a végét jelenti a benti lakozásának, és csak elindul kifelé.KépKép Ja, lehet, hogy rendes baba, a dokim szerintem ma nem szeretett volna szülni...KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

OFF
Orsoly:
Neha itt is olvasgatok, mert van nehany ismerosom, aki most szul/szult, lasd pl. te isKép Itt hamar terjed a hir, ha sms-t nem tud kuldeni mindenkinek az AnyukaKép
Jol emlekszel, fiunk lesz ismet, mostmar 150%, hetfon voltam UH-n. Jelenleg 24 het+4 napnal jarunk, pocakom hatalmas (babocat a meretei alapjan hetfon 622g sulyunak szamoltak).
OFF end

Beszti,
ne is a dokid akarjon szulni, hanem teKép
Najo, nem viccelek veleKép Hajra, szurkolok nektek, hogy gyorsan es gyengeden sikeruljon a vilagrajovetele babadnakKép

Mica
mica

Sziasztok!
Bejelentkeznék újra.
Tegnap hazaengedtek a kórházból, Dávid baba még benn van. Szomorú vagyok, hogy ő még nem jöhetett haza velünk, de tudom, hogy most ott van a legjobb kezekben.
A fertőzés, hála Istennek, múlik, a sárgaság és a kiütések elmúltak, a doktornő ma azt mondta, hogy szinte már csak híznia kell. Most 1860 gramm. Most 3 óránként 5 gramm anyatejet kap (szerencsére van bőven), így reméljük, most már hamarosan hízásnak indul.
Ma kinyitotta a szemét. Az apukáját látta meg először. Csodaszép, sötét kékes szürke szemei vannak. Gyönyörű kisfiú. Érdeklődve nézegetett minket. Nem tudom elmondani, milyen fantasztikus érzés ez az egész. Kép

Köszönöm mindenkinek az aggódást, biztatást, Györesznek és Maccsnak külön is köszönet, hogy telefonon érdeklődtek, biztattak.
Ja, és aki nem találkozott/beszélt még személyesen Maccsal, annak elmondom: ő egy tüneményes lány.

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Mi is megvagyunk, csak nem írtam eddig, mert csütörtök-péntek nálam is az itt fáj-ott fáj jegyében telt, de megnyugopdva olvastam, hogy mások hasonló tüneteket produkáltak. szerencsére már jobban vagyok.

Minden babóca gyönyörű szépKép És látom ügyesek vagytok a szopival is, én nagyon bizonytalan voltam Gergővel, remélem most sikeresebb leszek, bár ő is szopizott 15 hónapon át.
A szülésstorikat is köszi, hát, most jövök rá micsoda gyors és könnyű szülésem volt anno.

LivKép

örülök, hogy ilyen jó híreid vannak és üdv újra a fedélzetenKép Nagyon szorítottunk Nektek és továbbra is drukkolunk, hogy pici Dávid mielőbb hazatérhessen veletekKép
Tökjó, hogy van sok tejcsi, ez a legfontosabb most a babádnakKép

finiselőknek drukk, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Úgy-ahogy visszaolvasgattam az elmúlt heteket. Hihetetlen, mennyien aggódtatok értünk, köszönet minden egyes sorért, és külön köszönöm, hogy biztattátok a férjem. Ez valószínűleg hatott, mert én mindig olyan nyugodtnak láttam!

Röviden leírom, miért kellett megszületnie a 34. héten Dávidnak.
A laborértékek egész jók voltak, a vérnyomásom egész jól beállt, a fehérje 5,31 gramm volt (10-13-ig el lehetett volna menni), nem volt fejfájás, szikralátás, a májenzimek, trombocitaszám nagyjából rendben volt (ez persze mind relatív, hogy "rendben volt", természetesen a körülményekhez képest). Aztán 3-án este elkezdődött nálam egy gyomortájéki fájdalom. Miután minden reggeli vizitnél kérdezték az orvosok, hogy nem fáj-e ott, azonnal szóltam, hogy na, most fáj. Levittek megfigyelésre a szülőszobára, de mivel minden oké volt a babával, a fájdalom pedig nem erősödött, elviselhető volt, visszavittek az osztályra. Másnap erősödött a fájdalom, kértem a nővéreket, hogy hívjanak egy orvost. Megvizsgáltak, azt mondták, savprobléma. Kaptam savlekötőt, majd savlekötő infúziót is. Nem hatott. Éjjel pocsékul aludtam, nagyon fájt, és egyre nehezebben kaptam levegőt. Másnap délelőtt jobban voltam. Délután 3 körül viszont hihetetlenül elkezdett fájni, kértem, hívjanak egy orvost. Savlekötő infúzió, a fájdalom nem csökken. Ekkor már úgy éreztem, nem nagyon bírom, és alig kapok levegőt. Nem tudtam kimenni a nővérszobáig, a szobatársaimat kértem meg, hogy hívjanak egy nővért vagy orvost. Szülőszoba, megfigyelés. A szülésznők azt hitték, hisztizek, mert ilyenkor a máj szokta okozni a fájdalmat, de akkor a vérnyomás is felmegy mellette, nekem pedig a vérnyomásom rendben volt, a laborleleteim is, így azt hitték, egy gyomorégésért hisztériázok, érdes hangsúllyal közölték velem, hogy ennek a babának még benn kell maradnia, ők segítenek nekem, de akkor én is segítsek nekik. (Közben kaptam 3 féle infúziót: magnéziumos, savlekötő, fájdalomcsillapító, de egyik sem hatott.) Ekkor már alig kaptam levegőt, és úgy éreztem, nem bírom tovább, annyira fáj az egész mellkasom. A következő vérnyomásmérésnél aztán a szülésznő nem merte megmondani, mennyit mért, de kipréseltem belőle: 170/110. Rájött, hogy mégsem hiszti, nem sav, nem gyomorégés. Már az ajtóból kiabált az orvosnak, hogy "rossz hírem van". 10 perc múlva jött két orvos, és mondták, hogy meg kell születnie a babának (az orvosok nagyon rendesek, szimpatikusak, megértőek voltak), mert a babának 3-4 hét számítana odabenn, de 1-2 nap nem, viszont látják, hogy én nagyon rosszul vagyok, így nem mernek várni, és nincs is értelme, hogy még 1-2 napot kínlódjak. Féltem, de egyben megkönnyebbülés is volt, mert borzasztó volt a fájdalom. (De mint kiderült, jobb is, hogy így alakult, hiszen fertőzés volt a magzatvízben, tehát jó, hogy időben kikerült onnan.) 1 órán belül ott volt a férjem, végig ott ült mellettem, és megszületett Dávid. Felsírt, néhány másodpercre megmutatták, majd elvitték. 9/10-es Apgar, 1980 gramm, 48 cm, 22 óra 20 perc.

Másnap és köv. nap kaptam egy rakás infúziót (vízhajtót stb.), kaptam vért, gyógyszereket, antibiotikumot, minden orvos nagyon figyelmes volt, szóval én nagyon hamar rendbe jöttem.
Dávid pedig - remélem - hamarosan elkezd hízni az anyatejtől, úgy tűnik, a fertőzéssel most már nem lesz gond, és akkor hamarosan hazahozhatjuk. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziaszok!

Liv: örülünk, hogy végül minden rendbe jött! Nemsokára biztos Dávid baba is elkezd hízni a tejcsitől, és megerősödve hazatérhet veletek Kép! Nagyon izgultam értetek!

Timi

Kép
Kép
timóca

Szia Liv!

Nagyon örülök, hogy újra itt vagy és, hogy minden jól alakul a kisfiatokkal! Nagyon sokat gondoltunk rád és nagyon drukkoltunk nektek!
Sajnálom, hogy ezt mind át kellett élned, de mostmár biztos, hogy minden jó lesz!
Azt tudjátok, hogy kb. mikor engedik Dávidot is haza? Mitől függ?
Remélem minél hamarabb otthon lehet veletek és teljes mértékben megnyugodhattok és boldogok lehettek a kis Dáviddal!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv,

A férjem is, a lányom is és én is nagyon drukkoltunk Nektek, és nagyon örülünk, hogy mostmár sokkal jobban vagytok. Jó, hogy újra itt vagy!

Lányok, a mai terveim félig bejöttek: vasaltam, voltunk kiállításon, borfesztiválon, úgyhogy jöttünk-mentünk (tehát én mindent megtettem, még 1 liter málnalevél teát is lenyomtam), de semmi... Legalábbis eddig. Holnap újra jönni-menni fogok. Nem szeretném túlhordani a csöppséget. Tudom, tudom, ő majd tudni fogja, mikor kell jönnie, de már olyan szinten vagyok nyűgös, hogy magamat sem bírom elviselni.

Beszti/Zsófi, ti már egy nyákdugóval "rövidebbek" vagytok legalább. Szerintem nekem a múltkor nem az volt... Ti tesztek valami "extrát", vagy csak vártok türelmesen? Hogy álltok a nyűgösséggel?

Üdv,
Andi
(ma 39.hetes)

U.i.: Most hallom a Magellánban, hogy egy elefánt 22 hónapig hordja a magzatot... Ehhez képest a 9 hónap semmiKép.
Vendég

Liv! Olyan jó, hogy rendben vagy, a kisfiad is hamarosan hazamegy, s elfelejthetitek az egészet, csak a boldog napok várnak.

Trompipi!
Úgy néz ki, hogy még a végén Beszti beelőz minket Kép

Nálam semmi nem változott, ma elmentünk az IKEÁ-ba, kaptunk anyutól ágyneműt emg ágytakarót, lévevén, hogy páromnak hamarosan szülinapja, nekem meg névnapom lesz, ez volt az ajándék Kép

Én nem kínzom magam, Maszatnak mondtam, hogy bújjon elő, mert minél nagyobbra növeszti magát odabent annál nehezebb lesz kijönni, és Micimackó sztoriját hoztam elő erősítésképpen. Majd meglátjuk, hogy mi a véleménye.
Általában egész nap pihenek, az utcára sok kedvem nincs kimenni egyedül, mindig attól félek, hogy hirtelen eláraszt a magzatvíz.

Puszi mindenkinek:zsófi

ui:nyűgös nem vagyok Kép és te se legyél, főleg ne borfesztivál után, te kis hamis Kép
papzso

Sziasztok!

Ez a tejcsi gyűjtés nagyon érdekelne engem! Vettem steril zacsikat, amibe tudok majd fejni és lefagysztani. Nyilván egyszerre nem fog megtelni a zacsi. De akkor hogy csináljam majd? A következő fejésnél a tejcsit már nem tehetem abba a zacsiba amibe előzőleg fejtem. Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de azért segítene valaki?

Györesz
33+1

Kép
Kép
györesz

Liv!

Most már minden rendben lesz veled is és vele is!KépKép

Mica!

KépKépKép Persze, csak az olyan hülyén hangzik, hogy "szüleszteni"KépKép

Andi!

Nálam a nyákdugó ez esetben félreérthetetlen volt, akkora mennyiségű volt.
Mit tehetnék? Nem kímélem magamat, ma vezettem, gyerekeztem, tegnap sétáltunk 1 órát. Még nem tudom,mit, de holnapra is csinálok valami aktív programot a gyerekekkel márcsak azért is, mert jó időt mondanak ill.ki kell használni az időt. Többet nem nagyon tehetek. Bár nem is gond, mert igazándiból én nagyon túlhordani nem akartam az előzetes császár miatt (néhány nap még belefér). Hétfőn lesz a terminus, és most már ilyen előzményekkel csak nem fogomKépKép.

Zsófi!

MicimackóKépKép.
Magzatvíz: én nem aggódnék, érezd jól magadat. Ha meg mégis ilyesmi történne, akkor legalább elkezdődött!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv,

De örülök, hogy minden ilyen szépen alakul NálatokKép Remélem kicsit Dávid is mihamarabb kikerül a kórházból és szépen gyarpszik majd. Sok tejcsit és minden jót kívánok Nektek!Kép

Moncsi
minike

Liv!

Üdv újra köztünk.Kép Örülök, hogy hamar rendbe jöttél. Nemsokára Dávid is otthon lesz veletek.
Szuper, hogy van tejcsid bőven.KépKépKép

Pénteken voltam Uh-n és CTG-n. Már sikerült 3-szor százas fájást produkálnunk és több kisebbet. Babák szíve kicsit lassabban vert, mint előző ctg-ken. Eddig 150 körül, most 130-140 között. Hétfőn be kell mennem újra. A szülésznő aki épp ott volt be akart fektetni, de a dokibácsi hazaengedett. Éjszakáim rémesek, remélem nemsokára babázunk.Kép

Beszti! Neked külön drukk, hisz ti vagytok a sorban az elsők.Kép

Momo! Csak nem szültél meg????
linato

Gyorsan teszek fel egy táblát, hogy lássuk mi újság.

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
LIV 2004.09.01 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.13 Beszti 39 6 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 39 2 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17 Trompipi 39 2 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Csengo 39 1 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 39 1 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 39 1 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 38 5 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 38 4 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 38 2 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 38 2 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 38 2 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 38 1 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 38 1 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 38 0 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 38 0 egy kisfiú, egy kislány Ruben Milán, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 37 5 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 37 4 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 37 3 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 37 0 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 36 6 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 36 4 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 36 0 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 35 5 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 35 5 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 35 3 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 35 1 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 34 6 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.22 L.Bori 34 2 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 34 1 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 34 1 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 34 0 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 33 3 két kisfiú Ferenc, Péter Szt. Borbála kórház
2004.10.28 Szila 33 3 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 33 2 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 33 0 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 31 5 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 31 4 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 30 1 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 29 4 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 29 3 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 26 4 egy baba Schöpf-Mérei kórház
</pre>
linato

Linato, volt előttünk egy Patricia nevű lány, róla lehet valamit tudni?

Éjszaka egyszer csak, nagy hirtelen felébredtem, hogy fáj a derekam középen, és ez a fájdalom sugárzik is előre, a hasamba. Aztán volt mégh vagy 3 erőtlen "próbálkozás", aztán semmi. Most reggel megint fájdogál a derekam, de nem nagyon és rendszer sincsen benne.

Amúgy találtam egy érdekes cikket, belinkelem, hátha vkit érdekel:
http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20011017szules.html

Üdv,
Andi
Vendég

Andi!

Patrícia március óta nem írt, ezért vettem ki a táblából.Kép

A cikket elolvasom reggeli után.Kép
linato

Sziasztok!

Liv! Örülök, hogy minden rendben veled, és szurkolok, hogy kisfiad minél hamarabb mehessen haza KépKépKép
Gnékriszti! Tényleg lehet nagyon komoly fejfájás a spinálérzéstelenítés után, de ez azért nem olyan gyakori. 24 órát tényleg ildomos feküdni, bár nekem mindkétszer olyan 22 órára jött ki. Egyébként te is sokat tehetsz a fejfájás ellen, rengeteg folyadékot kell inni, és elvileg csak emelni nem szabad a fejedt a fekvés alatt, de mocoroghatsz azért.

Egy kérdés: meddig tartható el a lefejt anyatej a hűtőben (nem fagyasztóban).

Pocó

Kép
Kép
pocó

Linato, köszi a táblát Kép
Kicsit meglepődtem, hogy ennyire az élre törtünk, pedig az elején még a közepe felé tartottam a listának Kép

puszi mindenkinek

zsófi
papzso

Sziasztok!

Lív,
örülök, hogy te már otthon lehetsz és remélem, hogy kicsi Dávid is mielőbb kikerül a kórházbólKép És azután már nincs is más dolgod, mint szép hurkásra hízlalni a kislegénytKép

Linato,
neeeem, még itt vagyokKép Bár ma éjjel már kétesélyesnek tűnt a dolog, osztán mégis meggondolta magátKép Pedig tegnap családi banzájt is tartottunk, igaz, a párom nagyon rendesen besegített, de azért így is fárasztó volt.
Holnap én is megyek mindenképp a kórházba, ha nem szülni, akkor 1-re ctg-re. És téged holnap már befektetnek? A csaszit mikor csinálják?

Beszti,
most már aztán tessék elővarázsolni azt a porontyotKép És meddig hagyja a dokid a túlhordást?

Többi finiselőnek is kitartást és mielőbbi babázást kívánokKép

üdv
Momo

Momo
momo

Momo!

Fogalmam sincs, meddig. A legnagyobbnál 10 napig hagyta, ill. még lehet, hogy többig is, de addigra volt valamicske fájás és 2 ujjnyi méhszáj, így burkot repesztett, ami végül elég is volt ahhoz, hogy meginduljanak rendesen a fájások és megszülessen.
Most azt mondta, hogy pár napot még vár, de mivel a középső császár volt, nem tudom, mennyit.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Kaptam ma a barátnőmtől egy hordozó kendőt, amit a kismamából rendelt annakidején csak nem használta, viszont a használati utasítást eldobta. Ha esetleg van valakinek ilyen, akkor ha tud segítsen nekem, hogy hogy a francba kell megkötni. Vagy ha van valakinek használati utasítása amit e-mailbe el tudna küldeni, azt nagyon megköszönném!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz Kép
Azt hittem tudom, hogy hol van fenn a neten... de ott nincs.. kutatok tovább.
Hogy van a pocid?

Orsi + 2 Kismaczkó
29+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: