A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Katy, én is ugyanígy utálom a havat!!!!!!!!!!!!!! Ráadásként ma meg volt tesómmal beszélve, hogy elmegyünk ketten vásárolni, a fiúk az apákra maradtak volna. Na, de én ebben az időben el nem indulok autóval.

Boo, félreolvastam, amit írtál azért reagáltam. :oops: Én úgy olvastam, milyen kétgyermekes anyának lenni. Bocsi.

Apa és ajándék, csakis superlativusokban tudnék erről írni.

Ma kezdtük a főzeléket. Alma-krumplival-imádta! :D

Bond, paprika. :wink:

Na megyek tekerni a szobabringámmal.

kispiskóta

Ronmay, mi már játszottunk. :oops: :lol:

kispiskóta

Ide is ideért a havazás, szakad a hó. Gyönyörű. Hogy nem lehet ezt szeretni :roll: :P . Ez az igazi tél. Ha már hideg van, legalább legyen hó, és szép táj. Szeretem nézni a gyerekeket, ahogy szánkóznak és angyalkáznak a hóban. Nemsoká Odi is csatlakozik hozzájuk :P .

Ancsurti

Örülök, hogy jól telnek mostmár a napjaitok, hamarosan az éjszakákkal sem lesz már gondotok.Hangi betyár abban a szerelésben.

Odett este megint egyedül aludt el, fél óra forgolódásra leredukálta a saját altatását :P .

Remélem már a hátunk mögött tudhatjuk a rossz éjszakákat. Volt egy hónap, hogy kétszer sőt háromszor is felkelt enni, de most már csak egyszer eszik éjszaka 3 napja. 5 hetes korától fél éves koráig az egész éjszakát átaludta, igaz akkor 11, éjfél körül aludt el.
8-9 között aludt el, amikor sokszor kelt fel, és akkor már fél 8-kor reggel ébredt.
Most leteszem 9-kor, kb. fél 10-10 mire elalszik, és reggel fél 9 körül kel fel. Nálunk most ez a megoldás jönne be, persze, ha így maradna, szuper lenne.

Kipróbáltam azt, ahogy Katy eteti Petrát, mert Odett is keveset eszik egyszerre, de nem volt jó, mert nagyon sokszor fent volt éjszaka. Így gyümölcsöt délelőtt kap és olyan 6-7 körül eszik főzeléket, általában sütőtököt krumplival, de evett a héten már zöldborsót is.
Amiket eszik olyan sorrendben, ahogy szereti: körte, sütőtök, alma, répa, krumpli, zöldborsó. Az őszibarackot nem szereti.

Megyek nézni Médiumot.

Kép
Kép
orsi777

ronmay! :)

Szaglássz egy kicsit tovább, mert alighanem baj van az orroddal :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol:

Nem ismerem a történetet közelebbről, csak amit hallani lehetett a médiából. De nekem sem volt szimpi. :roll: :?

Légyszi, nyugtass meg, hogy alaposan megörültetek egymásnak TeApával. :wink: :oops: :lol:

kispiskóta! :)

Nem paprika! :lol:

Kép
Kép
200907?

Kicsit esik
Kép
Vendég

Bond!
De bizony, hogy van. Egész pontosan nincs is rajta bekapcs gomb. A talpán van egy gombocska, ami ha megnyomódik, akkor rázendít. Elemmel én ugyan nem vacakolok, mert ha kiszerelem, tuti, hogy Marcinak akkor jut eszébe, hogy szereljünk bele másikat.

Köszi a csúszásgátlós képeket, ilyenekre gondoltam. Azért árilag van különbség rendesen.

Boo!
A refluxot mondta vki, v. csak te gondolod, hogy az? Mert a bukás meg a reflux az tudod, nem uaz?! tudom le vagyok maradva, mivel ritkán jövök, de ha már mennyiségeket eszik a bébi szilárd kajcsiból, akkor a sima bukásnak el kell múlnia v. lis enyhülnie kell. Ha továbbra is viszontlátod a kaját, akkor valószínű a reflux.
3 gyerkőccel (is) szupi, de néha azért érzem, hogy sok. De azért tök büszke is vagyok rájuk. Meg vhogy úgy vagyok vele, hogy (és előre bocsi, nem akarok senkit megbántani) 1 gyereke az olyan semmi (értem ezalatt, hogy 2 felnőtt simán elvan vele), két gyerek az átlag, a négy meg nekem már sok. Így a 3 tűnik az aranyközépútnak.
Szülés: megszülöm én helyetted :-) mert nekem nagyon bejön.

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk.
Bodzi már nagyon intenzíven nyomul előre, szétkapar ahol ér, már a nyakamon szinte nincs bőr. Marcinak az a mániája, amikor mondom neki, hogy milyen okos, ügyes nagyfiú vagy, akkor rámondja, hogy "nem, pici". Szóval dédelgetni kell a kis lelkét. szilárd kajcsit napi 3-4-szer eszik Bodzi, mellette pedig megy a cicizés rendesen. Nagyjából ennyi rólunk tömör.

Bond!
Vitamax: :-)

Dodi!
Gratula a fogacskához.

Tv-t én is kaptam egyszer apától. De nem foci vb miatt. Csak sajnált, hogy egy "5cm" képátmérőjű tv előtt kucorgok a szobámban.
Most meg a drága, ezzel a laptoppal állított haza a héten.

Katy!
Én meg itt drukkolok, hogy abba ne hagyja a havazást. Imááádoom.

Ronmay!
"Kirákyhégó" Én meg azt hittem, hogy direkt írtad ilyen furmányosan :-)

Ez nem az, sztem ezen a helyen a csalogányok vannak elszaporodva...
Bond?
Vagy tudom már...az ősi elefántokról elhíresült shoppingolásra alkalmas plázs mögött vhol a dzsumbulyban elterülő bankocska.

Ronmay apája még nincs itthon...

És a hókotró még mindig nem járt az utcánkban, így hurráhurrá, tök szép a kilátásunk.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Ugye milyen szép a madár csicsergés még télen is? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

25-re emlékeztem. Akkor az február lenne? :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Bond

He-he akkor a te orroddal is baj van.... :lol:
február 25. gondolod itt ülnék? ki se kelnénk az ágyból :wink: :lol: :lol:

nem tom miért az ugrott be....de gondolkozok mi lehet..végül is csalogány is lehet innen...

KépKép

KépKép
ronmay

kispiskóta

pfúú és még meg is mondod???? :lol: :lol: :lol: teee... :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Kiscsaládom ffi tagjai elhúztak a Normafához síelni, én meg az egyik beadandómon próbálnék dolgozni, ha:
1. a legkisebbik virágszálam hagyna
2. ha találnék a neten anyagot hozzá :evil:

Bond!
Akkor talált süllyedt?
Csak, hogy legyen már vmi sikerélményem mára.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Kép lufizok

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!
Alszik?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba

Nem tom melyiket választottad volna Bodziról én ezt választottam, gondolom nem haragszol meg érte....ha már online vagy :wink: :lol:

Kép Lilien Bodza

KépKép

KépKép
ronmay

ja ja alszik...ideje volt így szolid 4óra fentlét után :lol: már egy órája...ki kellene vinni a Mayát... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Deee, szörnyen haragszom :wink:
Hallom már turmixolsz :lol:
Jól magunkra maradtunk.

Asszem apa megtanítja Marcit, hogy hogy kell éjszaka síelni. Rögtön bele a közepébe. Csórinak ma van először síléc a lábán, akkor már ne aprózzuk el.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

ronmay! :)

Furcsa is volt, hogy itt netezel, amikor Apázhatnál is. :roll: :roll: :lol: :lol:

Nem süllyedt, de ez nem is a Titanic. :lol: Nagyjából jó, maradjunk ennyiben. :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Koncentráljunk inkább arra a burgonya félék családjába tartozó valamin, ami nem paprika. :wink:

Olyan nincs, hogy valamihez nincsen anyag a Neten. Ha mégis előfordulna, akkor adj be egy üres A4-es lapot, hogy osszák be! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hajrá síelés! :D

Asszem nem vagytok teljesen százasak. :roll: :roll: :roll: Ezt a kapcsolat tartást! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Hugi ma 7 hónapos?
Vendég

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Ronmay :oops:

Bond, csak nem a krumpli az? :lol:

Pfúúú voltunk szánkózni. Hát a babakocsit hóban tolni nem egyszerű. Jóóót edzettünk apával.

kispiskóta

conversano! :)

Most, hogy mondod. :roll: Igen. :lol: :lol: :lol:

Nem tudom mi bajod van az esti síeléssel rögtön az első alkalommal. :roll: :lol: :lol: :lol:
Én az első teljesítménytúrámba vágtam bele ekkora hóban, és élből 50 km-es volt. Vadiúj bakancssal, úgyhogy imádkoztam is ezerrel, hogy nehogy feltörje a lábam, mert akkor nem tudok majd mit csinálni. :roll: :roll: :roll:
De minden rendben volt, és annyira jól éreztem magam, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt. (8 óra alatt gyalogoltam le :) )
Szóval, nyugodtan kezdjék csak a közepén. Aztán majd csak úgy dagadni fog a melled, amikor kihirdetik a győztest a téli olimplián Vancouverben. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Akkor gratula :)
Vendég

kispiskóta! :)

Ennyire rafkós nem vagyok. Nem a krumpli. De még a burgonya sem. Sőt pityóka sem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kisfiam becsajozott :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Bond!
Maradjunk ennyiben, mi??? Amint forrósodik a talaj, rögtön terelünk??? :lol:

"Ezt a kapcsolat tartást!" Ha igyekszik az ember...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 06:55-kor.
Vendég

Bond!
Hát a kolompér? :lol:

Ahogy mondom, úgy hidd el, hogy nem találtam olyan anyagot, ami nekem kell.

Sillia!
Legalább jó házból való a kisasszony? Édesek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Most mondják, hogy milyen idő lesz később. Durva mínuszok. Sokkal inkább hó, mint ez! :evil: :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.01.30 18:56-kor.

Kép
Kép
200907?

Ismerem ám azt is, de volt kedvem mind felsorolni. :lol: :lol: :lol:

Mondd meg mit szeretnél, és megpróbálunk segíteni. :wink: Ameddig nem látod ezt, addig még semmi sincs veszve! :wink:

http://www.jngszi.hu/gimnazium/lastpage.htm

:lol: :lol: :lol:

czigka! :)

Elszállt? :( :( :? :? :? Akkor legalább címszavakban írjál magatokról!

Kép
Kép
200907?

szonibaba/ronmay! :)

Már akartam kérdezni, hogy miért használjátok ugyanazt a kinézetet? Ha nem tudnám, hogy tényleg ketten vagytok, akor hajlamos lennék azt hinni, hogy csak egyikőtök létezik. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

hendegabi! :)

Mackóék: :) :) :) :) :)

Most néztem a Magellánt. Volt benne egy riport, ami a polarizált fényterápiáról szólt. Egész pontosan egy ágyról. Ugyanolyan elven működik, mint a Bioptron lámpa, csak egy számmal nagyobb. :lol: :lol: :lol: Hiába néztem a web oldalt, erről nincs fent videó, de Babapercekben volt egy hasonló.

http://webcast.tv2.hu/index.php?m=video&video_id=405184

Egész pontosan erről volt szó:

http://www.sensolite.hu/

Ez felétek még nem elérhető, de elvileg nemsokára az lesz. (Egyébként ha jól tudom, akkor 15 alkalom 60 rugóba kerül. A hangsúly a "ha"-n van :roll: )
Ha ez nem is játszik, egy Bioptron lámpát azért be tudtok vetni? Biztos segítene a gyerkőcökön valamennyit. :roll: Jó, hogy ki lehet nőni az asztmát, de elég idegborzoló dolgokat írsz. :roll: :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Dodi! Fogacskához nagy-nagy gratula!! :lol:

Bond! Hogy van a derekad?

Katy! Hogy ízlett Petrának a csirke? Én is ma adtam Lilinek szárnyat,sütőtökbe,de csak egy nagyon picit,szerintem nem is nagyon lehetett érezni,de ő bevágta,majdnem 200-at evett,utána nem is szopizott már. :lol:

Ancsurti! Nagyon örülök,hogy alakul a napotok,jó olvasni,hogy Hangi egyre jobban elvan. Nagyon édes a képeken!

Két napja nagyon szar éjszakánk van. Lehet,hogy ettől az időtől? Éjjel van,hogy kétszer is felkel,hogy akkor ő most játszik. Egy ideig hagyom őt,de egy idő után elunja magát és akkor reklamál.Pedig nem lehet róla elmondani,hogy napközben túlzásba viszi az alvást :lol: ,tehát nem alussza túl magát. Remélem leszokik erről,mert eddig olyan jó éjszakáink voltak :lol:
Ma én is jó,hogy a gyerek mellett voltam,mert egyszercsak gondolt egyet és a mi ágyunkban hasról átfrodult,ha nem kapom el,leesik :oops: Persze azóta nem csinálja,sem a járókában,sem a földön :evil:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!
Nem tudom, hogy ízlett-e neki, mert úgy kellett szokás szerint tukmálni. Petra számára rettentő unalmas dolog a kajálás. Magától kb. 40 grammot eszik meg, utána még én belekönyörgök max. még egyszer ennyit. Ma 70 grammot evett sárgarépa-krumpli-csirke kombinációból. :( (én meg dobom ki a másik felét, mert mindig túl sokat csinálok és a krumpli miatt én nem teszem el másnapra. Én se eszem meg a másnapos krumplit.)

Gyümölcsből már eljutottunk oda, hogy megeszik akár 130 grammot is. De a gyakoribb a 80-100g.

A tejpép ízlik neki, abból ma is 120 grammot megevett délután.

Kép
katy76

Lányok! Nem emlékszem rá,hogy valaki ad már a babájának rízst? Azt lehet,mert elfejtettem rákérdezni a dokinőnél? Még amit akarta
írni,hogy mondta,hogy adjak neki nyugodtan paradicsomot.így néztem :shock:,nem gondoltam volna,hogy azt lehet mivel magos.Mondjuk most ugysem adok,mert amilyen paradicsomok most vannak,azt én sem eszem :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond!
Prezentááció készítéssel kapcs. kell egy dogát írnom, hogy mikre kell odafigyelni, hogyan kell kivitelezni, ilyesmi. Már a kútfőből rész megvan, most jönne a szakirodalom megismerését követő etap, de leginkább angol nyelvű cuccokat találtam, azért meg olyan penge nem vagyok. Amit meg magyarul leltem, azt nem hajlandó megnyitni, még hosszú könyörgéseimen sem képes meghatódni.

Nyuszi!
Én már főztem rizst Bodzinak, ma is azt evett. Úgy csináltam, hogy együtt főztem meg répával, cukkinivel, tökkel és tettem bele egy kevés kaprot.
A paradicsomot elvileg adhatod, de persze úgy, hogy a magos lágyabb részt kikapirgatod, a maradékot meg megfőzöd. De egyszerűbb, ha bébikajcsit adsz neki, van pl. a Kecskemétinek paradicsomos burgonyája. Az egész fincsi, még így felnőtt fejjel is és nincs benne hozzáadott cukor sem.
Nálunk is pont két napja van, hogy az én jól alvó, soha fel nem kelő Bodzám felkel egyszer és nem is hajlandó visszaaludni, csak miután mindkét cicit kiürítette.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Azt akartam még írni, hogy képzeljétek Bodzinak a szeme körül vannak vmi ragyák, ami úgy kezdődött, hogy a szemhéján volt egy pötty. Aztán lett kettő, három, mostanra már a másik szeme körül is van és az orra alatt is.
Első körben a gyerekorvosnak mutattuk meg, aki először megvonta a vállát és közölte, hogy nem lehet semmit adni rá, mert a szeménél van. Majd mégis eszébe jutott, hogy talán ha eleve szemkenőcsöt ír fel, az nem baj, ha a gyerek beledörzsöli. Na kenegettük két hétig, mire megint jött a doki. Mutatom, hogy semmi változás, erre ő: kenjem csak szorgalmasan (a mellesleg antibiotikumos kenőccsel). Na, hétfőn levittük a bőrgyógyászatra (az is egy horror sztori, de nem fárasztalak titeket, bár Boo-nak biztos tetszene), ahol közölték, hogy kenjem "A" vitaminnal és a kenőcsöt felejtsem el, mert még akár el is fertőződhet tőle.
Szerintetek??? Most szorgalmasan kenem a vitaminnal, bár nem hiszem, hogy ami magától nem múlik el, az majd pont a vitaminnal való nyalogatástól fog.
Mindenesetre felhívtam az aromaterapeuta kozmetikusomat és kevertetek Bodzinak vmi speckó kenőcsöt, hátha segíteni fog.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Muti mit nem nyit meg. Hátha szóra bírjuk a dögöt! :twisted: :twisted: :twisted:

Aromaterapeuta kozmetikus: :shock: :shock: :shock: :D

Bodzi szeme: :( :( :( Doki néni: :x :x :x :x Próbáltad esetleg anyatejjel kencézni, csöpögtetni. Mindere jó, talán csak prosztata gyulladásra nem. :roll: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81! :)

Valóban van Kecskemétinek paradicsomos krumplija. Na, az az egy, ami úgy nem jött be, ahogy az kell. :roll: Minden vagyok, csak finnyás nem, Manó is mindenevő. De ez két kanál után a kukában landolt, olyan borzalmas íze volt, holott természetesen nem volt romlott. :?

A paradicsom bevezetésének legegyszerűbb módja szerintem - pláne most télen -, ha üveges paradicsompürét veszel, és úgy kóstoltatod meg vele. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Na akkor paradicsomos krumplizni sem hívunk meg titeket, finnyás egy banda :D

Az anyatej nem is rossz ötlet, holnaptól ki is fogom próbálni. Bodzi szemén is (majd jól szembespriccelem, ha pislogjon rám bután, hogy mit művel az anyja), meg apa prosztatáján is (bár tudtommal nem szenved prosztatagyusziban, de biztosamibiztos, preventív jelleggel)

egész pontosan ezzel küzdök:
http://www.jegyzetek.hu/jegyzet.php?jegyzet=654

Aromaterapeuta kozmi: Panarom cégről nem tudom hallottatok-e már? Imádom. Mindenük csak természetes alapanyagból készül. A kozmim ezzel az anyaggal dolgozik és mellette ért a növényekmirejók-hoz is. Vele szoktam kevertetni pl. a köhögésre egy tuti kis olajat, amit szagolni is lehet, meg mellethátat bekenni. Az ekcémára is van csodaszere.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

lehagytam egy "d"-t, itt pótolom, nehogy hiányérzete legyen vkinek :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ettől a szerencsétlen Micimackótól rosszul vagyok már. Lőjétek le! Vagy másszon már ki a képből könyörgöm.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Én IMÁDOM a krumpli mindenféle formában. De AZ a Kecskeméti

Kép
Kép
200907?

Nyuszi: nálunk a paradicsomos krumpli a kukában landolt. Én sem bírom a paradicsomos kajákat (amúgy a parit nyersen imádom), így kétkedve adtam neki. Az első falat az én pólómon landolt, a többit már a szájába sem tudtam erőltetni.

Bond: Paradicsom?????:roll:
Bioprom lámpa: dédinek van, el fogom kérni tőlük, ha épp nem használják. Sógornőm is használta a Lórántnak, és azt mondja, hogy sokkal kevesebbet köhög, mint szokott téli időszakban. (Lóri 5,5 éves, kb 2 éves kora óta küzdenek kisebb rohamokkal, de már elnövőben van!)
Amúgy tegnap megjött a sópipánk! :)
Kis kartondoboz kinyit, benne egy buborékfóliába többszörösen betekert kisebb dobozban a sópipa. Persze a GLS-es kocsi pont akkor jött, amikor Vicust vakarásztam ki a kakamatyiból :roll:, majd futhattam a szomszédba is, mivel a szomszéd postára ment, és odaadtam a csekkjeim, meg az utolsó papírpénzemet, és még nem hozta a visszajárót :oops:.
Szóval mikor végre elment a futár, gyors kinyitottam a dobozt, Nócira bízván, és bevonultunk a szobába pelenkázni. Egyszer csak hallom a konyháról: hurráááááá! Jaj de jó, tök szupi!!!! :shock:

Büszke anyuka kihúzza magát, milyen örömöt okozott a kislányának a sópipával (nem csak hasznos) 8) , erre kinézek a konyhára, és látom, hogy Nóci kiteregette a buborékfóliát, és pattogtatja ezerrel, annak örül annyira, nem a pipának :twisted: :lol: :lol:

Kop-kop-kop: gyógyulunk, gyógyszerek fogyogatnak, étvágy továbbra sincs.
Ma végre rájöttem, miért fájt nekem annyira az a pici seb, amit az ampullafeltörésnél szereztem: kidobta magából a seb az icipici bennmaradt szilánkot. :shock:
Amúgy minden ok volt.

Sillia: nem szép, hogy engeded más csajok után nézni a fiad! Szerintem rajtam kívül itt több lányos anyuka is igényt tartana rá vőjelöltként! :wink:

Úristen, felétek mennyi hó esett! Itt alig 1 cm volt, estére az is totál elolvadt. Bár én örülök neki, mert ugyan szeretem a havat, csak közlekedni nem szeretek benne.

Kép
Kép]
hendegabi

Na akkor látom a Kecskeméti paradicsomos krumplit leszavaztátok. Pedig Bodzi úgy szereti. De akkor lehet, hogy neki van ferde ízlése.

Na megyek, foglalkozok egy kicsit apával.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Nekem vitte egyből. Lehet, hogy a böngésződ letiltotta a weblapról való letöltést valamilyen biztonsági okból. :roll:
Kérlek nézd el, hogy nem annyira elegántos, mint az eredeti Word doksi (egyébként .zip-ként van tömörítve, és Rich Text formátum), de azért igyekeztem úgy tagolni, ahogy ott volt.

Jó szórakozást! :wink:

" 2003. 10. 05. jegyzetek.hu INF0008B
Kérlek ne felejtsd el, hogy az anyagban előfordulhatnak hibák, tárgyi tévedések. Ha ilyet találtál, kérlek jelezd nekünk.
Jó tanulást kíván a jegyzetek.hu csapata!

Prezentáció készítése

Ha valamilyen témáról előadást, beszámolót kell készítenünk, akkor az előadás megértéséhez szükséges képeket, táblázatokat és egyéb segédanyagokat célszerű valamilyen módon a hallgatósággal megosztani. A számítógépek világában erre a célra az ún. prezentációkészítő programokat használják. Az OFFICE programcsomag az ilyen és ehhez hasonló feladatokhoz a PowerPointot kínálja a megol-dás eszközéül. Segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk rendkívül látványos, informatív bemuta-tókat. Ezek a bemutatók tulajdonképpen diasorhoz hasonlatosak. A PowerPoint segítségével először diákat készítünk, összeállítjuk a diák sorrendjét, majd a „Diavetítő”-vel levetítjük azokat.

A diashow-t számítógépünk képernyőjén, írásvetítő fólián, 35 mm-es dián, Projektoron vagy akár nyomtatott formában is megjeleníthetjük. Készíthetünk a hallgatóság számára nyomtatott emlé-keztetőt, így előadásunk közben nem kell a jegyzeteléssel bajlódniuk.

A prezentáció készítése történhet
- Tervezősablonból
A tervezősablonok használatával egyszerűen és gyorsan készíthetünk prezentációt, ám így az meglehetősen uniformizált lesz. A PowerPoint elindítása után az „Új bemutató létrehozá-sa” kereten belül válasszuk a „Tervezősablon” opciót. (Előadás-tervező varázsló)
- Bemutatótervből
A tervezősablon használata esetén lényegében egy kész diasorból indultunk ki, amelyet csupán át kellett írnunk. A bemutatóterv esetében csak a diakockák hátterét kapjuk készen, ezál-tal a formázás idejét jelentősen rövidíthetjük ugyan, de a diákat egyenként kell beszúrnunk.
- Üres bemutatóból
Ha üres bemutatóval indulunk, az előzőeken túl még a diák hátterét is nekünk kell elké-szítenünk. A szép és ízléses háttér megtervezése hosszadalmas munka, azonban megteremti az egyéni kivitelezés lehetőségét.
Prezentációnkat animáció beszúrásával, áttűnés beállításával esetleg diagram beszúrásával te-hetjük érdekesebbé. Előadásunk elegánsabb, ha pl. az alkotóelemek egymás után úsznak be, és hangef-fektusokat is rendelünk hozzá. Lehetőségünk van a diák fokozatos egymásba való áttűnésével történő megjelenésére is.

Nézetek fajtái
- Dia nézet
Akkor használjuk, amikor a dia tartalmát létrehozzuk vagy módosítjuk.
- Vázlat nézet
A bemutató vázát, diacímeket és törzsszövegeket mutatja.
- Diarendező nézet
Diák sorrendjének beállítására, másolására, áthelyezésére, törlésére, időzítésének, diaváltások, áttűnések beállítására való nézet.
- Jegyzetoldal nézet
Az előadó jegyzetek készítésére alkalmas.
- Diavetítés
A kész diasorozat futtatására, áttűnések, animálások, időzítések kipróbálására való nézet.

Értékeld a jegyzetet!
Kérünk, hogy értékeld a jegyzetet, pontozd egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Segíts másoknak eligazodni, könnyen megtalálni a legjobb anyagokat! Segíts nekünk megtalálni a kevésbé jól sikerült munkákat, hogy kija-víthassuk a hiányosságokat! Szavazz az Interneten, vagy küldd el értékelésedet e-mailben, és mi felírjuk szava-zatodat!

http://www.jegyzetek.hu/"

Kép
Kép
200907?

Havas, fehér szép jó reggelt! :D

Éjjel nálunk is elkezdett havazni és még most is esik. Persze ilyenkor vagyok egyedül, hogy még a hólapátolást is nekem kell csinálni. Félreértés ne essék, én imádok havat lapátolni, csak most kicsit nehéz, mert kb.:20centis hó van. :roll: Na, nem gond...

Ahogy írtam hét elején, elég sűrű volt a heti programunk, de túléltük. :) :lol:
Sajna a bőrgyógyászt szerdán nem tudtuk megoldani, így holnapra tolódott a dolog.
Viszont voltunk ortopéd kontrollon, és minden rendben Jázmin lábával :lol: , de vissza kell mennünk, amikor feláll, mert lehet akkor is kell majd cipőt hordani. No, nem gond, mert a lába érdekében mindent!!! :lol:
Nekünk is meg kellett reformálni a napirendünket, mert kezdtek az éjszakák szétesni. Elhagytuk a délelőtti alvást és van egy délutáni hosszú, vagy kettő rövid alvás. Éjjel ha ébred, az apja megy be hozzá és esetleg vízzel kínálja meg. 2 napig elég rossz éjszakánk volt, majd amikor először elhagytuk a délelőtti alvást, akkor átaludt 11 órát éjjel! Ma csak egyszer ébredt, mert beszorult a sarokba :roll:
Remélem működni fog a dolog.

Örülök, hogy vannak akik elkezdték a kistesó projektet! :lol: Annyira drukkolok!!! Tök jó! Kíváncsi vagyok ki lesz az első,második...és a többi. :lol:

Sillia!
Lóci nagyon édes a kislánnyal, de jobban örültem volna ha Jázminnal készültek volna ilyen képek! Na, ami késik nem múlik. :wink: :lol:
Folytonmozgás: Örülök, hogy a doki megnyugtatott és nincs gond! Jázmin is sokat javult, és ugye abból lett a tapsi-tapsi, hogy oda tartottam a kezem, amikor annyira csapkodott és marhára tetszett neki, hogy csattan. Persze van, hogy most a pocakját paskolja. Nem tudom miért tetszik neki. :roll:
Kézügyessége annyira fejlődött, hogy én is bátran oda adhatom a "fogkeféjét" és szépen elrágogatja torkonszúrás nélkül. Szóval ügyesek a gyerkőcök. :-)

Hendegabi!
Örülök, hogy gyógyultok! Már nagyon rátok fér a sok-sok egészség!

Tike!
Jók a babauszis képek! :wink:
És a cimkés dolgok weboldalát nagyon köszi!!! :lol: :lol: Jázminnak onnan lesz a névnapi ajándéka!!! :wink:

Dodi!
Gratula a barátnődnek! A hosszú vajúdásban én is együtt tudok érezni vele!...én sem örültem volna, ha a végén megcsászároznak, pedig volt róla szó. :? De jobb így!
Szóval sok egészséget a barátnődnek és a babának is! Már otthon vannak? Tudsz neki segíteni?

Bond!
VITAMAX-on akkorát röhögtem! :lol: :lol: :lol: Nagyon tetszett! :wink: Jók az ilyen elszólások, nálunk is előszokott fordulni.

Ancsurti!
Jó, hogy alakulnak a napok! Ugyesek vagytok! Én is kezdem összeszedni magam a házimunka végzésben. Sajna nem volt rendszerem, vagyis nem tudtam tartani a megszokott rutint és teljesen "behavaztam". Most kezdem újraprogramozni a dolgot.

Most csak ennyire futotta :oops: Elnézést, hogy nem tudtam mindenkire reagálni :oops: igyekszem majd jönni. Talán még délután.

Ja! és egy kérdés? Az lehet, hogy az én gyermekem nem tudja használni a cumisüveget? :roll: :shock: Mindig csak rágja.
Napközben pohárból szoktam itatni, de éjjel a cumisüvegől akartuk megitatni, és nem igazán sikerült. Vagy lehet, hogy nem volt szomjas? :roll:
Vendég

Szoni

A pari-buri nálunk is megy....családban marad :lol:

Hendegabi
Gyógyuljatok csak tovább!

KépKép

KépKép
ronmay

Szonibaba

Anyós most nyögte be hogy elkísér neurológushoz kedden...mondtam:
-Nem kell inkább gyógyúlj meg!
-Biztos?
-Igen felnőtt vagyok megoldom, inkább gyógyúlj meg! :twisted: :lol:
Szegénykém elpanaszolta. hogy már két hete nem látta a kicsi szeme fényét....borzalmas, anyámék meg havonta látják....
Persze tudom, hogy csak jót akar, de van egy arany mondás, anyós még jót se akarjon :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok !!!

Elnézést, hogy megint nem írtam már jó ideje, de mentségemre szóljon, hogy jó szokásomhoz híven olvastam. Na meg még az, hogy jó lenne ha meg tudnék többszöröződni, mert akkor mindenre lenne időm , amire szeretném.

Kaka éjszakások köréhez csatlakoznék. :twisted: Sajna az én gyerekem még mindig csak egyszer aludta át az éjszakát...még kb. 2 hónaposan...véletlenül. Mióta elkezdett nőni a foga+tud forgolódni, azóta éjjel kb. 680* kelek hozzá, a többi időt pedig éber alvással töltöm. Nappal nem alszom , mert részben nem tudok, részben pedig így sem haladok a dolgaimmal. Hétfőtől csütörtökig délelőttönként elfoglaltságom van ( azért írom rébuszokban , mert illetéktelenek is olvashatják az oldalt ) , ilyenkor néha délutánonként is van 1-2 órás dolgom.
Délelőtt velem van Manócska, délután pedig vigyáz rá Apuci vagy egy barátnőm. Zsombi nagyon élvezi a jövés menést, mostmár kifejezetten dühös és rosszkedvű, ha 1 napnál többet csak itthon vagyunk, ami most ugye adott a hó miatt. Ezen kívül elkezdtem egy barátnőmmel edzőterembe járni, hogy némi indíttatást kapjon az egy tonnányi zsír az elkotródásra, ami rajtam van. Azért edzőterem , mert én nem szerettem sosem az ugri-bugri aerobic-ot és a hasonló tevékenységeket. Készíttettünk személyre szabott edzéstervet egy edzőcsajjal, aki két alkalommal végigkísérte az edzésünket és ezek után elmondhatom, hogy egy lagymatag tehén lettem, mert majdnem betojtam egy 1,5 órás edzéstől.De csinálom, mert legalább a régi alakomat szeretném visszakapni.

Annyira szééépek ezek a Manók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teszek fel délután képeket.

A 6 hós ( + 2 hét ) adataink : 9060 gr és 76 cm, hát nem kicsi a Kicsim. :roll: :D :D :D

Kép
ikoka7

Na akkor most jól elvagyok itt egyedül. :roll: :roll: :roll:

Itt már megint szakad a hó, így ki sem lehet menni sétálni, pedig már tegnap is beszorultunk ezáltal a lakásba és már kezdem nagyon utálni. El szerettem volna már tegnap vásárolni az Auchan-be, mert kellene itthonra egy csomó minden , amit én szeretek kiválasztani. De nem elég , hogy szakad a hó és így nem igazán értelmes dolog kocsikázni ( bár én elindulnék, mert bár a mi utcánkban nem , de a főútvonalakon biztos el van már takarítva a hó nagy része ) ráadásul még Párom is sz@rul van a szó szoros értelmében. Tegnap reggel óta megy a hasa, nem eszik azóta csak pirítós kenyeret és teát minden nélkül, de még mindig úgy érzi, hogy fel van fújódva és már többet volt ma a klotyómanóval , mint velünk.

Zsombinak már két foga van !!!!

A zöldségeket nem igazán szereti, persze ez inkább hangulatfüggő, mert olyan is van , hogy benyom egy jó nagy adagot valami zöldségféléből, másnap vagy egy hét múlva meg nem kell neki.

Kép
ikoka7

Ikoka!
Én vagyok, csak elszállt majdnem amit írtam (de túl jártam a rendszer eszén)
Pont 2 kiló és 10 centi van a bébijeink között :-)

Hogy én milyen hülye vagyok:
Itt promotálom a Kecskemétit, erre reggel megnéztem és nem is az, hanem UNIVER.
Szóval tárgyaljuk újra a paradicsomosburi kérdést!
Nehogymár leírjátok itt a kölykeinket (Bodzit meg Rolót)

Bond!
Köszönöm szépen, hogy megoldottad helyettem. Úgy látszik a gépem nem véletlenül nem nyitotta meg, mert használható info nem volt benne sajnos. Szóval megint a kályhánál vagyok. Kb. 10 oldalnak kéne lennie én meg 3-nál tartok. Persze roppant büszke vagyok magamra, mert az a 3 oldal sztem tök jó. Már azon tuningolom magam, hogy felcsapok Carry Bredshow-nak, v. hogy írja a nevét. Mondjuk azt még nem találtam ki, hogy a 3 gyerekemet hova dugom :lol:

Ronmay!
Már vártam, hogy mikor hozakodik elő vele.
Azért ne legyél már ilyen szegénnyel! Majd megtudod, amikor Roló hazaállít vmi hozzád (hozzám) hasonló kooperatív leányzóval, hogy milyen szar. Na ezért (is) jó, ha rendelkezik az ember min. egy leány gyermekkel is.

Éhes vagyok és a kaja még csak úton van a Normafa irányából...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: