A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Micike, laptető, sálálálá!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem ez jó kezdet...
Sajnos mindenképp ki kell várni a 3 hónapot, ha nem szeretnék fizetni érte. De tényleg nem is bánom annyira, mert a főnököm is szabira megy, akkor nem tudnék itthon maradni, és csak idegelném magam. Az meg úgysem jó. Szóval tényleg nem szomorkodom. Szép hónap a március, és akkor lehetne egy szép karácsonyi babánk, vagy kettő, vagy három... :lol: :lol: :lol:
kkata23

Sziasztok!

Zsuzska: Drukkok mennek! Mikor kell tesztelned? Vagy inkább te mikor fogsz tesztelni?

Emerenc: Nagyon sajnálom, hogy a mai teszt is negatív. Nem akarlak elkeseríteni, de az én 5 lombik tapasztalatom az, hogy ilyenkor már mutatnia kéne valamit. De amíg nem jön meg, addig van remény. Egyébként mikor én mentem uh-ra az egyik lánynak negatív lett a tesztje, meg is jött neki és apánk mégis látott nála valamit és elküldte hcg vv-re, mert szerinte petezsák volt. Sajnos nem tudom mi lett a vége, de a negatív még korántsem negatív. Úgyhogy fel a fejjel! :D

Sajó: Drukk a kezdéshez!

Hildácska: Nekem pontosan ilyen volt a szitu. Kezdéskor baci hegyek. Gyógyszer 1 hétig, újabb kenet, közben szurik. Utána gombám lett a köv. kenetbe (mindez a stimu alatt), úgyhogy egy másik gyógyszer 1 db. pár napra rá újabb kenet és az végre negatív lett. Mindez punkció előtt pár nappal. Úgyhogy nyugi minden rendben lesz és apánk kiűzi a nem kívánatos elemeket! :)

Kkata: Igen, most egy picit nyugodtabb vagyok, de igazán akkor nyugszik meg az ember, mikor megszületett a baba és minden rendben van. De nemsokára te (ti) is megtudjátok!

Miciona: Én bevállalnám a 4-et. Bár úgy tudom, hogy csak a 3. sikertelen után rak vissza ennyit, különben 3-nál nem ad vissza többet. És egyet tényleg nem fagyasztanak, minimum kettőt.

Muki: Az első lombiknál 2, a másodiknál 3 (Kitti lett belőle), harmadiknál 3 (elindult, de a 4. héten meggondolta magát), negyediknél 3 (itt is elindult valami, de a 6. héten felszívódott), és most az ötödiknél csak 2-őt (ebből van a pocaklakó), de összesen 3 petesejtem volt. Szerintem nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Akit név szerint nem említettem, természetesen annak is mennek a drukkok!

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Lenne kérdésem: Nektek lombik után, mikor jött meg elöször? Úgy értem, hogy normál körülmények közt a hétvégén megjött volna. K. hányadik napra szokott?
Meddig szedtétek a gógyszereket? Ezt elfelejtettem megkérdezni.
Az Utrogestan az ami befolyásolhatja a mensit?

Csomee: Sajnos én is így gondolom. De valami furát érzek, amit még sosem, de úgyis most már nem sokára fényderül az igazságra.
Gratulálok a szép eredményekhez! :D

Hildácska: Inszemnél nekem sem nézett mindig hormon eredményt. Kb 1,2havonta.
Hányadiknál is tartasz?
emerenc

Emerenc, nekem a dufi és az utro mellett nem jött meg, és ugye ET+21-en kellett visszamenni Apánkhoz, akkor hagytam abba a gyógyszereket és csak rá kb 2 napra jött meg. De ez is változó, van akinek gyógyszer mellett is megjön.
kkata23

miciona: Én is járok akupunktúrára, rengeteget is javult az állapotom, ezért érzem úgy, hogy ha most nem, legközelebb sikerülnie kell.! :D
A 90 napot pontosan kikell várni, nagyon szigorúan veszik, gondolom így Dévisz keze is meg van kötve. Hallottam olyant is, hogy valkinek 88napra jött meg és várnia kellett még egy ciklust.
Mikor is mész legközelebb Apánkhoz? Elkezdödött már a stimuláció?
Neharagudj, de zárlatos az agyam, nagyon sokat olvastam vissza, egészen vissza menőleg, és megkeveredtem. :D Olyan mintha idő utazáson vettem volna részt. :lol:
emerenc

mici: képbe kerültem! :D

Kata: kösz a választ, tavaszi kezdésnek rengeteg előnye van, többek közt nem kell -10fokban fagyoskodni reggelente, ami valljuk be nem utolsó! Én csak egyetlen egyet szeretnék, ne kelljen több télen az Intézet elött halálra fagynom! :)

Zsuzska, hogy bírod?
emerenc

Sziasztok!
Tegnap litániát írtam, ami egy előnézet gombnyomással elszállt.
Szóval:

Hildácska!

A Norcolut progeszteront (sárga test hormon) tartalmaz. Ez felépíti a méhnyálkahártyát. A gyógyszer abbahagyása után a hormonszint hirtelen lecsökken a vérben, ezáltal megkezdődik a méhnyálkahártya lelökődése, vagyis a menstruáció. Szabálytalan időtartamú ciklusoknál alkalmazzák ezt a megoldást.
Az Ergam csepp méh összehúzódásokat okoz. Gondolom, ez elősegíti a méhnyálkahártya lelökődését.
Lehetséges a betolakodók csapás szerű kiirtása. Szimba erről már írt egy párszor, hogy stimu közben széles spektrumú hüvelykúppal tették lehetővé a punkció elvégzését.

Emerenc!
Ugyanazt írom mint tegnap:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Esetleg lefényképezhetnéd azt a "negatív" tesztet, volt már rá példa, hogy mi nem is láttuk annyira negatívnak! Visszanézhetnéd a korábbi oldalakat, vannak fenn teszt sorozatok a kezdetektől a kibontakozásig.

Miciona!

Tegnap volt a 28. cn. és meg is jöttek a vörösök. Jucus telefonált és ma megy fel Déviszhez UH-ra, hogy hány induló tüszőt lát. Ha nincs legalább 3, akkor most nem indulunk el, mert Jucuskám rettenetesen el van látva munkával és más kötelezettségekkel. De ha megéri még így is belekezdene!
Tegnap Dévisznek valóban nagyon jó kedve volt, állandóan poénkodott, mondta, hogy pénteken "végtermékeket csomagol ki a Jánosban" meg ilyeneket.
Nagyon drukkolunk, hogy Te is kezdhess végre!

Muki!
1.HAJRÁ!!! 2.HAJRÁ!!! 3.HAJRÁ!!!

Sajo
sajo

Sziasztok!
Nincs a legjobb kedvem nehezen tudom elképzelni, hogy ez az egy megtapadna, mikor az idáig beültetett gyönyörű 9 8 sejtes sem maradt meg...Tegnap ilyem mensi elötti méhszúrkálásokat éreztem, persze rögtön reménykedtem, ezek a megtapadás jelei, de azt sem tudom , az mikor van....Vagy pedig meg fog jönni..

Muki!!!
Jelentkezz, mi újság, hánysejtesek a Babócacsírák?

Emerenc, sajnálom, de még tesztelj, hátha... Nekem mindig megjött a transzfert követő 14. nap, tehát már nem volt miben reménykednem..Maradj is nyugodt, úgysem tudsz semmin változtatni és ott a remény a következőben. Egy szép tavaszi kezdés, én is azt fogom tenni...tényleg jó lenne gy jó akupunktúrás embert találni...

Egyébként, ha nem sikerül, beszélek Dévisszel, hogy hajlandó e tüszőket egyméretre felhozni, long protokoll, vagy fogigátló szedéssel a következő elött, vagy elmegyek innen, mert megint így járok, hogy vezetőtüsző beérik, a többi pedig éretlen...most is ez volt a gond...

Hildácska, van olyan antibiotikum, ami tényleg nagyon gyorsan hat. Én a Protexin hüvelykapszulával hoztam rendbe magam, 3 éve semmi (helyteállítja a flórát, visszatelepíti a hasznos bacikat). Ártalmatlan, ajánlott antibiotikum után is...ugyan ilyen jó a DM-ben a Floragyn kúp..
zsuzska69

Zsuzska, hogy mondhatsz ilyent? Attól még hogy csak egyetlen egyet kaptál vissza, az még nem jelenti egyenesen azt, hogy esélyed sincs. Én már nagyon sokat csalódtam, rengetegszer beleéltem magam mindenbe, de mégsem sikerült (mondjuk egy kis kétség mindig volt bennem) de ezek után is azt mondom, hogyha így állsz hozzá, nem is fog sikerülni. Tessék hinni benne, és Egyetlenkét biztatni, hogy jó erősen kapaszkodjon. Most lenne a legfontosabb, hogy segíts neki akár az "akaraterőddel" is. Nem szabadna ilyenen gondolkoznod, hogy a múltkor a sok..., meg legközelebb majd így meg így lesz... Nem lesz legközelebb most megvan a lehetőség, tessék ezzel élni.
Bocsi, ha esetleg túl nyersen fogalmaztam.

Sajó, hogy te mennyire otthon vagy ezekben a dolgokban. Így leírva, teljesen olyan volt, mintha Apánk mondta volna. Mert valahogy ő is így magyarázta, csak annyira ideges voltam, hogy a dolgot felét már akkor elfelejtettem, amikor kijöttem.

Emerenc, mindig hangsúlyozom, hogy nem vagyok lombikos, és nem is ismerem ezért úgy a gyógyszereket, de utrogestant én is kaptam a Káliban. Az elsőnél egyáltalán nem foglalkozott a mesim a gyógyszerrel, amikor kellet meg is jött. Igaz amíg nem hagytam abba, addig nagyon gyenge volt (akkoriban ez még fura volt) aztán a másodiknál már egy picit mintha késett volna 1 vagy 2 napot, de akkor is jelezte, hogy "meg fogok jönni" de még nem vagyok az igazi. A harmadik után, akkor jöttem át Déviszhez, meg egyenesen késett több mint két hetet. De akkor is megjött a gyógyszer szedése mellett is. A negyediknél pedig nem kaptam Apánktól, azt mondta ha eddig volt, akkor ő nem ad, hátha az a baj. Ebből ki is derült, hogy 4 inszemen vagyok túl.

Csomee köszönöm, hogy leírtad, egy kicsit megnyugtattál, és ezek után hátha hozzám is beköltözik egy kis pocaklakó. Most valahogy nagyon erősen hiszem és érzem hogy sikerülni fog. Lehet kicsit beképzeltnek tűnök, de úgy érzem erre szükségem van, ahhoz hogy végig tudjam csinálni.
Óh, annyira jó lehet neked, a picit a szíved alatt hordani...
hildácska

Közben már a munkahelyen vagyok...
Emerenc,
nekem ugyanúgy volt, mint Katának a 21. napi uh után abbahagytam az utrot és másnap meg is jött.
Még nem kezdtem el a stimut. Febr. 8 körül várom a kezdést. 2008-ban mikor felregisztráltam ide én is vissza olvasgattam a topikban. Volt, hogy csak egy valakit követtem, hogy lássam a folyamatot. Nagyon jó volt, mert mindent tudtam mire Dévaival randiztunk.

Hildácska,
a hormonértéket szerintem az inszem közben is nézi folyamatosan. Ti is jártok 2 naponta a Nyírőbe vérvételre nem?

Zsuzska,
ez a legrosszabb, hogy előre lemondasz róla! Tavaly volt egy lány aki az 5. lombikra kapott vissza egyet , míg előtte mindig több sikerült és azok sem ágyazódtak be, ezért úgy volt vele ,mint Te most, hogy akkor az egyke az reménytelen és nem is maradt otthon, hanem dolgozott a 3. nap után és csak a kötelező uh-n derült ki, hogy terhes.

Sajó,
látod megéreztem, hogy kezdés! Remélem van elég tüsző. Nem baj, ha sok a melója Jucusnak legalább nem marad ideje aggódni :))
miciona

Miciona,

ha őszinte akarok lenni, azt se tudom, hol van a Nyírő. A János kórháza küldött egyszer béta HCG-re, de ezen kívül semmi. Az elején volt az általános vérkép mellett hormon vérvétel is két különböző ciklusnapon. De úgy emlékszem, hogy a Káliban is csak 1x volt, a tizen-valahányadik napon.
hildácska

Hildácska,
ha már elkezditek a programot akkor a Nyírőbe fog küldeni vérvételre minden uh után. A Nyírő ingyenes, míg a János fizetős.(tavaly így volt). Tehát amíg csak a leleteket gyűjtöd össze addig a Jánosba küld, utána ,ha indultok a Nyírőbe. Szerintem ez inszemnél sincs másként. Lombiknál 2 naponta hív vissza uh-ra és vérvételre.
miciona

Sziasztok!

Zsuszka!
Mi ez a csüggedés! Egyből ugyanúgy lehet egy, mint mondjuk 4-ből! Fel a fejjel! :lol: :lol:

Mindenki!
Az OEP támogatásnál az embriótranszferek időpontja számít! ezek között kell 3 hónapnak eltelni,nem számít, hogy mikor van az első UH, vagy az első injekció. :!: :!:

Ha nekem valaha lett volna 4 embrióm, én mindet kértem volna vissza! Ez a törvényi maximum. Ha több lett volna, kértem volna a D+ módszert.

Én ma visszakaptam egy 3 sejtes, egy 4 sejtes, és egy 4 sejtből éppen osztódó embriót! :D :D
Férjemmel együtt nagyon boldogok vagyunk!

A következő 3 hét kemény lesz, de majd gyakran jövök a fórumra, sikereitek, biztatásotok segíteni fog átvészelni! :wink:

Engem csak a punkció előtti utolsó UH után küldött vérvételre a Nyírőbe, na meg a ciklus elején.
muki2

miciona, Hildácska: A Nyirőn csak a lombikosoknak ingyenes! Inszemnél én is a Jánosba mentem! Elég az inszemnél az egyszeri hormon eredmény, nem kell két naponta menni. 6inszemem volt, Dévisznél, feltünt volna ha két naponta kellett volna menni. :D
Az inszem egy kicsit másképp müködik.
Hildácska, ne aggódj, elég lesz az egyszeri hormon eredmény is! :wink:
emerenc

Szisztok!

Emerenc! Továbbra is drukkolok! Örülök neki, hogy nem adtad fel! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Mivel teszteltél egyébként?

Zsuzska! Tényleg nem szabad ilyen borulátónak lenni! A babák igazi Rambók, sokszor, sok nőnek olyan körülmények közt maradnak meg, hogy el sem tudod képzelni, hogy hogyan lehetséges (drogfogyasztók, dohányosok, vagy egyszerűen csak folyamatosan vérezget valaki) és mégis. És te még hozzá minden elképzelhető előnyt megadsz a babádnak, pihensz, eszel sok husit, iszol sok folyadékot! Mindent elkövetsz az ő egészsége és megmaradása érdekében, jobb helyen nem is lehetne! Miért ne maradna hát??? Erre gondolj. Jobb helyen nem is lehetne, mindent megadsz neki, ami a kezdetekhez kellhet!

Hildácska! Nekem az előző terhességem után lett ilyen elhúzódó a mensesem, de elkezdtem hőgörbét is vezetni, abból már láttszott, hogy melyik napon vagyok az elsőn. (Mondjuk nekem mindig is az első nap volt a görcsös, igy azt is figyelembe vettem. )

Muki! Örülök, hogy 3-at is vissza kaptál! Hajrá babák!

Csomee! Örülök, hogy babóval minden rendben, meg annak is, hogy túl vagytok az első trimeszteren! (Bár engem ez akkor mé nem nyugtatott meg tulságosan, most meg persze azon parázok, hogy a 28. hétig mindenképp bennt maradjon Anna.)

Miciona! Nem tudom milyen az inszem, de az ovuláció indukció altt sem néztünk nekem hormont, mindig csak uh. volt. Talán az elején egyszer néztünk egy kiinduló állapotot.

Sajó! No mi volt Dévisznél??? Kezdtek??

Szimba! Ilyen rémtörténeteket meg sem szabad hallani!!! Az mással történt, nem veled!

Mindenkinek puszi, meg drukk hegyek!

Kép
kislibus

muki: Ez nagyon jó! :D Azt mondják, a különböző korúak jól hatnak egymásra. :wink: További drukk!

Zsuzska, Drága! Természetes, hogy időnként leereszt az ember és feketében látja még a lehetséges rózsaszín felhőt is. Itt a fórumon a Julcsi is egyet kapott vissza, most meg már a babás fórumon tervezi a baba szobát. :D Igaz Julcsi? Én végig erre gondoltam.
:wink: Bízzál a Te Túlélődben! :D
Kitartás!

Sajo,aranyos vagy de ezeken a teszteken amiket csínáltam, egymagában állt egy db piros csík még a közelében sem volt egy halvány csíkocska sem. De lehet, hogy eszelősnek tünök, mégis úgy érzem elindult valami. Még nem adom fel, szerintem itt még lehet valami. :wink:
Drukkolok, hogy Dévisz találjon, 3vagytöbb szép kövér tüszőt, hogy tudjatok kezdeni. Szerintem nem baj ha Jucus most elfoglalt, nekem van egy olyan érzésem, hogy neki direkt jót tenne, ha nem tudna teljesen rákoncentrálni a programra!Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem neki jobb ha nem tud túl sokat "agyalni".
Lehet, hogyha ez nem sikerül, egy hét itthoni pihenő után megyek dolgozni, semmi megerőltetés, csak lazán. Tényleg nincs recept a sikerre. Hatalmas DRUKK! ++++++++++++++++
emerenc

Kislibus. Sima gyógyszertárba kapható tesztekkel, nevükre nem emlékszem, de több félét is kiprobáltam. Volt közte ami a beágyazodás után már a 3.nap is kimutatja, volt olyan is amelyik a menses kimaradásának első napjától. 3al teszteltem. :oops:
Hétfőn lehet, hogy vérvételre megyek. :wink: Akkor már elfogom hinni az eredményt bármi is lesz. Na jó, még az Uháig reménykedem. :D
emerenc

Kislibus. Sima gyógyszertárba kapható tesztekkel, nevükre nem emlékszem, de több félét is kiprobáltam. Volt közte ami a beágyazodás után már a 3.nap is kimutatja, volt olyan is amelyik a menses kimaradásának első napjától. 3al teszteltem. :oops:
Hétfőn lehet, hogy vérvételre megyek. :wink: Akkor már elfogom hinni az eredményt bármi is lesz. Na jó, még az Uháig reménykedem. :D
emerenc

Sziasztok!

Csomee! Köszi a számtan-választ , én is úgy látom, hogy az eredményesség nem a mennyiségen, hanem a minőségen múlik!

Zsuzska! Te is nézd meg Csomee statisztikáját, biztos jobb kedved lesz tőle!

Emerenc! Köszi, hogy a különbözőségről megírtad, hogy jó lehet!
Vérvételt csak hCG miatt csináltatsz, vagy vizsgálni kell mást is?
muki2

Sziasztok!

Hildácska!

Nem én vagyok ilyen tájékozott! Egyszerűen beütöttem a Google-ba a gyógyszer nevét és a kapott találatokat átböngészve egész tájékozott lettem. :D Éljen az internet!

Zsuzska!

Te most magadat vádolod a váltás miatt, úgy érzed csalódás ez a mostani erdmény. Meglátjuk! Nem írok semmi biztatót csak azt kívánom, hogy csalódjál a csalódásodban!!!!!!!!! :)

Emerenc!

Azért írtam ezt, mert mi egyszer már negatívnak ítéltünk egy korai tesztelést és vetélés lett belőle! Ebből az a lényeg, hogy volt ott baba! Talán ha tudunk róla, Jucus nem izgatja föl magát annyira egy dolog miatt, és megmaradt volna. Ha az a volna, ott nem lett volna! :D

Miciona!

Jucus még mindig dolgozik. 6-ra kellene felmennie Déviszhez. Most lógott ki a munkahelyéről, mert szünet volt, de még vissza kell mennie. Ha tudok valamit jelentkezem.

ARANYOSAK VAGYTOK, HOGY DRUKKOLTOK NEKÜNK!!!!

Sajo
sajo

Jucus most jött haza. Volt Dévisznél, 1 tüsző érik. Dévisz azt mondta, sok mozgás, diéta, fogyás, hogy több tüsző legyen.
Ti mit csinálnátok?????????!!!!!!!!

Jucus, Sajo
sajo

Jucus és Sajó!
Én futottam és szobabicikliztem, emellett húst zabáltam (ezt még folytatom tovább!), kb. napi fél kilót. Ha tehetem marhát, de van közte sertés és baromfi is.

A szurik is segítenek majd a darabszám növekedésében!

Hajrá minden tüsző növesztőnek, babaragasztónak, kisbaba növesztőnek, élősködő kidöglesztőnek!
Mindeki érje el a következő kitűzött célját!

Zsuzska!
Neked külön is sok optimizmust!

Emerenc!
Nyugi, lesz még pozitív az a teszt, amikor itt lesz az ideje! A vérvételi eredményedért is szorítok!
muki2

Sajó,
Az jutott eszembe, hogy az én nagymamám nem hiszem, hogy 42 évesen 2 terhesség után (egyik iker) sokat futott volna, mikor az anyuval terhes lett újra. Sőt! AZt sem hiszem, hogy a 40-es éve végén vidéken divat lett volna bármi féle diéta. (hagyma+kolbász)
Persze másként éltek, mint mi és ez a lényeg. Most egy turbó diétának nem sok értelme van. Az arra jó, ha bele akar férni egy szép ruhába valami fontos eseményen. Látod Szimbánénál is majd egy év rendszeres mozgás után lett változás a tüszők számában. Persze nem azt akarom mondani, hogy ne kezdjen bele, csak nem tudom mennyire képes a munka mellett egy életmód váltásra. És ez nem csak elhatározás kérdése én tudom. Egy ideális stimu alatt pl. én nem dolgoznék, kiiktatva a streszt ezzel és megoldhatóvá téve a napi 3x-i rendszeres futást. Igen ám ,de ez a műtétutáni 3 héttel több ,mint egy hónap. Ezt nem mindenki engedheti meg magának. Olvastam nem egy olyan esetet, ahol a második stimu után keresték az alkalmat, hogy kirughassák a nőcit. Na bravó! A harmadikra meg nem tudtak belevágni, mert se munkahely, se pénz.
Szerintem a finomított cukrot mindenképpen felejtsétek el. A szénhidrátot én teljesen nem hagynám el, mert a gabonafélék közül azért nagyon sok egészséges és sok nyomelemet tartalmaz. Hasznljatok árpát, rozst, teljes kiőrlésű lisztet, ha kell. Sok zöld, gyümölcs , kevés fűszer. Az édesség értéktelen. És ahányszor be tudtok iktatni futást.
Én ittam György teát is. Kimondottan ettől nem lesz gyerekem, de a sok folyadék fontos és akkor már inkább egy gyógynövény tea, mint bármi más :)
Sok sikert és kitartást!!! A színház meg hagyja egy kicsit Jucust!!!!
miciona

Sziasztok!

muki:Bhcg mérés miatt megyek csak. Nagyon drukkolok továbbra is!
Hajrá 3 embrike! :D

Sajo, Jucus: Tiszta szívemből kívánom, hogy sikerüljön kezdeni! Nagyon szoritok Nektek! Amit miciona írt, megfontolnám. 8)

Zsuzska: Hogy vagy? Hajrá Egyke a Túlélő! :D

Én most várakozásban vagyok. Lassan, nyugiban már jövök-megyek, ügy intézésben vagyok. Kerülöm a stresszes helyzeteket, de ma már Bankba sem lehet úgy elintézni valamit, hogy az ember ne ugorjon a plafonra. Nem ugrom. :wink:

Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön szive vágya!
emerenc

Kösz a bíztatást, talán már kimászok ebből a gödörből, amit magamnak ástam... Jobb a hangulatom..ami a jeleket illeti, nem nagyon van, néhány kis szúrás. a mellem sem feszül, pedig az első 3 -nál szinte fájtak.

Muki!
Gratulálok, nőveszd a kis embriókat, sokat pihenj...Írj, hogy vagy??

Emerenc nagyon erős vagy, ezért fog sikerülni..csak valakinek meg kell harcolni keményen mindenért én is ezek közé tartozom..

Sajó.Nekem azt mondták a Kaáliban, fogigátló után több tüsző érik , mert az elnyomott hormonrendszer ennek abbahagyása után sokkal jobban pörög, és egyenletesebb a tüszők mérete is. Nálam is így volt akkor 12 tüszőm volt, most meg csak 5....De a cickafark tea a ciklus első felében is használhat. Én a lombikok után mindig ezzel kúráltam magam, hogy normalizáljam a hormonműködést......persze hiszek a mozgás jótékony erejében is...
zsuzska69

Sziasztok!

Miciona!
Honnan lehet György teát szerezni?

Sajó!
Engem eddig összesen hétszer stimuláltak (3 inszeminációhoz, 4 lombikhoz). Csak egyszer kaptam előtte fogamzásgátlót, és akkor érett a legkevesebb (2 db) tüsző. Úgyhogy nem mindenkinek ugyanaz válik be!
muki2

Muki,
Az Arany János utcánál van egy kis utca a Bank utca, ott van irodájuk.
Megtalálod a neten is a pontos címet, rendelni is lehet. Mi ősszel voltunk kirándulni a Bükkben és ott van az eredeti telephely Bükkszentkereszten. Szoktak indítani túrákat is, ahol megtanítják melyik növény milyen mire jó, mikor kell szedni stb.
Az apósom issza a diabetes teáját évek óta és rendben tartja a cukrát, már gyógyszer nélkül is.

Zsuzska,
nem jelent semmit, hogy nem fáj a cicid. Te mondtad ,hogy előzőleg 12 petesejted volt , valószínű magasabb volt a hormon dózis is. Ilyenkor nem mindig a terhességtől feszül a cici, hanem a hormonoktól. A cicifeszülésen múlna én minden hónapban terhes lennék:))
miciona

Zsuzska: Csak néhány kis szúrás? Hiszen a legtöbb lány aki terhes lett, többek közt a szúrkálást is emlegetik! :D ( persze szurka nélkül is esnek teherbe.) Ezért vagyok ennyire optimista, mert szurkálgatok! Fel a fejjel! Szúrkolj a Túlélőnek! Én is ezt teszem!
Örülök, hogy talán jobb a hangulatod. Idd a teát. Nem könnyű ez a várakozás. :wink:

muki, Te, hogy bírod?
emerenc

Sziasztok!

Miciona! Kösz a tealelőhelyet. Én már olvastam a neten Gyuri bácsi teáiról, Bükkszentkereszt honlapján sokat írnak róla, de azt hittem, csak, ott lehet beszerezni. A Bank utca kicsivel közelebb van!

Emerenc!
Én például ma figyelemelterelésként megkértem a német tanárnőmet, hogy tartson nekem kihelyezett órát itthon. Viszonylag nagy alvásigényem van a progeszterontól, napközben is többször alszom pár órát. Addig sem izgulom halálra magam.
Szóval most még elvagyok....
Mikor tudsz ereményt a vérvételről? Remélem, mi négyen drukkolunk értetek!

Zsuzska!
Babatapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
muki2

Zsuzska: nekünk volt fogigátlós indulással is stimu, meg Decapeptyllel "elnyomott" is, de a tüszők méretét és számát tekintve egyik sem javított a helyzeten. A múltkor már említettem, hogy a hosszú protokollnál a több tüsző miatt remélt előny a rosszabb beágyazódással el is veszik, ellenkező esetben az ezt a módszert preferáló intézmények sikerrátája minimum a duplája lenne az itteninek. Van még egy dolog: a mennyiség a minőség rovására megy. Nekünk volt olyan, hogy 2-ből kettőt visszakaptunk, de 7-ből is kettő lett a vége.
Amikor az előzetes tervek szerint "mezei" fogigátlóval indultunk (volna), akkor is a beállításnál már hatalmas különbségek voltak a tüszők között, ezért a stimuba bele sem kezdtünk.
Sajnos minden egyes ciklus más. Nekünk volt olyan hónap, hogy beállításnál egyetlen aktív tüsző volt, fél évvel később meg 13, de akkor (sajnos!!!) nem volt program, csak egy "időközi" vizsgálat, ekkor derült ki.
A mellfeszülést a sárgatest is okozhatja, ezért sokaknál minden ciklusban tapasztalható. Ha több a tüsző, nagyobb sárgatest is várható, de - visszautalva az előző összehasonlításra - ez még nem jelent nagyobb sikert. Mindenféle érzés nélkül, csak külsőleg bevitt progeszteron hatására is létrejöhet a beágyazódás, ezért is szokták mondani, hogy felesleges a tünetekre "vadászni".

Muki: amikor beállításnál Dévisz azt mondja, hogy csak egy tüsző van, az annyit jelent, hogy egy db van, ami aktív, tehát a szuriktól beindul. Hiába vannak még kicsik, ezek a hormonokra nem reagálnak, csak miután aktívvá válnak és erre nincs gyógyszer. A jobb vérkeringés és a hormonrendszer szempontjából nélkülözhetetlen hús segíthet a dolgon, de ehhez akár életmódváltás is szükségeltethet.

Sajó: a diétának van értelme, de csak akkor, ha a szükséges tápanyagok azért bejutnak. Hús és zöldség mindenképpen kell, de pl. a szénhidrát "megfogásával" (nem teljes tilalomra gondolok!) lehet segíteni a történeten. Mi ezen már sokat gondolkodtunk eddig is, mivel Dévisz - finoman fogalmazva - nem szívesen ír fel 3-3 egységnél többet a hormonokból. Ahogy pl. az altatásnál sem mindegy, hogy mekkora a testsúly, úgy minden más gyógyszernél is igaz, hogy mindenkinek más mennyiséggel érhető el ugyanakkora hatás. (Most az USA-ban egy új szabályozás készül, amivel az antibiotikumok dózisát szabályoznák a testsúly függvényében.) Persze erre nem lenne szükség, ha Dévisz jóval nagyobb hormonmennyiségeket is felírna, de a hosszú távú kockázatok elkerülése miatt nem ad többet és valahol ez is megnyugtató.

Kislibus: a rémtörténetekből azért van annyi, mert a betegek nem eléggé tájékozottak. Ahogy a betegségeknél sem működik a struccpolitika (minek menjek orvoshoz, én úgysem leszek rákos), úgy itt is bármikor bekövetkezhet egy baki. Ezeknek a száma csak úgy csökkenthető, ha az elkövetőre nézve következményük van. Ennek a legelső lépése a hírek terjesztése. Ha egy orvos azt olvashatja magáról, hogy mekkora balfék, az emberek meg elkezdik kerülni, előbb-utóbb rákényszerül arra, hogy odafigyeljen a munkájára, amíg a némán szenvedő birka nem létező hangja sosem fog változást generálni. Hidd el, tudom, miről beszélek. 8)
Nem véletlen, hogy a múltkor a bunkó anesztest is beköptem Dévisznek. Itt kezdődik el az a folyamat, ami a jó irányba viheti a dolgokat. Ha még egyszer megcsinálja párommal azt, ami a múltkor, már személyesen fogom megbeszélni a problémát a hölgyeménnyel és azt sokáig nem fogja elfelejteni, ezt garantálom. :wink:

Emi, Zsuzska, Muki: mennek a drukkok! 8)
szimba

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat! Azt hiszem, ezt a ciklust kihagyjuk, mert, Jucus teljesen el van havazva. (nem a hóesés miatt :D ) Nem szeretném, ha teljesen lestrapálná magát!
Dévisz csak egy tüszőt látott, pedig, Jucus elmondása szerint, alaposan "feltúrta" a terepet. Megpróbálkozunk az életmód váltással, sok jó példa van előttünk!!! (Találtunk egy futógépet.)
Csak Dévisz alapossága miatt mesélem el, hogy nézi a vérképeket, aztán azt kérdezi, hogy valaki figyeli-e a májamat, mert arra utaló jeleket lát, hogy valami nincs rendben. Jucus mondja, hogy szteroid injekciót kaptam a térdembe. Ja, így már érthető - mondja. És nem jött ki rajta övsömör? - kérdezi.
Nagyon tud ez a "fickó"!!!!

Emerenc! Zsuzska! Muki!
Tartsátok a frontot!!!!!!!!!!!

Szimba!
Nem csak a stílusodat szeretem, a vadságodat is!!!! :D

Miciona!
Sajnálom édesapádat! Neked sem könnyű! Köszi a sok hasznos tanácsot!

Sajo
sajo

Szimba! Amit irsz a nyilvánosságra hozásról abban teljesen igazad van! És amit az az anesztes csinált, az engem is felbőszitett volna, mert az olyan dolog volt, ami igenis rajta múlt!
De műhibák mindig is voltak és lesznek, mert egy orvos nem Isten, hanem ember. És többségükben a műhibákat nem szánt-szándékkal követik el. Nincs bonyolúltabb foglalkozás, mint a gyógyitás, ahol billiónyi sejt együttes munkájával, számtalan fizikai-biológiai folyamattal kellene számolni, na és persze készüljön fel minden orvos, a még soha nem várt, nem látott eshetőségekre is. Ez lehetetlen. Ezért irjuk alá Dévainál is a rengeteg papirost, hogy tudatában vagyunk annak, hogy minden beavatkozásba végülis bele is halhatunk... Csak ezt ugye még nem iratják alá velünk mindenütt, de hamarosan eljön az is. És akkor rettegni fogunk orvoshoz menni és gyógyittatni magunkat, mert "jaj belehalhatok" egy rutinvizsgálatba, vagy egy oltásba, vagy vérvételbe.
Node akkor már az élet többi területén is be kellene vezetni kezdve onnan, hogy megkapjuk a jogsit. Ott alá kellene iratni az emberekkel, hogy tudomásul veszik, hogy az autózásba hányan haltak már bele. Vagy a vonatjegyen mondjuk fel lenne tüntetve, hogy "felhivjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy a vonatot mindenki csak saját felelősségére használja, mert az utasok x %-ánál következett be vonatbaleset általi halál, vagy egészségkárosodás" .
No ezt nagyon eltúloztam, de asszem ebből lehet érzékelni azt a groteszk világot, ami fele tartunk.
A magam részéről abban hiszek, hogy az orvosok többsége, nem akar ártani a betegeinek, ahogy fekete anygal sem minden kórházban van hála a Jóistennek.
Persze, ha van olyan orvos, aki sarlatán módon végzi a dolgát, akkor azt bizony nyilvánosságra kell hozni, hogy ne tehesse! Node kérdés az is, hogy el tudom-e én laikusként, orvosi diploma nélkül dönteni, hogy mi múlt az orvoson és mi nem. Minden éremnek két oldala van, és még a legjobb orvos is követhet el hibát, és mindenki érezheti úgy, hogy hibát követtek el vele szemben.
Vagy ahogy Mulder mondaná: "Az igazság odaát van" (Vagy az Scully volt??? :roll:

Zsuzska! Remélem bizakodsz egy kicsit!

Emerenc! Neked csak szépen csendben drukkolok tobább, még hény nap a 21. napig, amikor hivatalosan is tesztelned kell???

Muki! Neked is sok drukk! Nagyon jó ötlet, hogy tanulsz és ezzel vonod el a figyelmet!

Sajo! Ehhez nem tudok hozzáaszolni, de remélem sikerül döntést hoznotok és a legfontosabb, hogy ne csalódjatok a döntésben!

Miciona! 6-ára hény aktiv tüszőért drukkoljak??? :)
Apukádnak mielőbbi teljes jobbulást kivánok!

Kép
kislibus

Sajó: nem semmi, hogy az övsömört kikombinálta. :D
Amúgy csak óvatosan azzal a futógéppel, mert az izületekre is vigyázni kell. Amúgy hogy került a vérképed Déviszhez? :o Annak idején bekérte pár leletemet, de pl. vérképet sosem láthatott és nem is hiányolta. Netán önszorgalomból vitted be neki?

Kislibus: A műhibákat ne keverjük ide. A konkrét példában szereplő eset egy kis odafigyeléssel és megfelelő technikával elkerülhető (lett volna). Amúgy meg Dévisz óta tudjuk, hogy emberfeletti mennyiségű munka mellett is lehet jelentős műhibák nélkül dolgozni. 8) Sokan ennek a felét sem teszik le az asztalra, ennek ellenére rutin műtétekkel embereket nyomorítanak, vagy ölnek meg. Ha egy orvos egy egyszerű kaparással már két nőt is megölt, bizony menjen börtönbe és többet ne kerülhessen kapcsolatba betegekkel. A boríték ugyebár vastag, az átlagos orvos a munkába sem hal bele, a joggal meg sosem lesz baja, mert a többiek kimossák. Próbálj meg hasonlóan viselkedni az élet bármely más területén. Ha elütsz valakit és az meghal, mész a börtönbe. Ha a munkahelyeden csinálsz egy súlyos hibát, kirúghatnak, de akár bíróság elé is kerülhetsz. Orvosként sosem kell tartanod súlyos következményektől, esetleg a kórház fizet valamennyit, semmi több. Amúgy nekem itt nem általánosságban van bajom az orvosokkal, hanem tele van a fejem a közvetlen környezetem olyan történeteivel, amelyeket könnyedén meg lehetett volna előzni. Amióta tájékozottan megyek (megyünk) neki valaminek, jó pár meglepetés ért már. Sokszor az orvosok kényelmi szempontból direkt nem tesznek meg mindent a beteg érdekében, esetleg a jogaiba is lazán beletaposnak és ezen nagyon ki tudok akadni. Rengeteg példát mondhatnék, de nem akarom Off-olni a topicot. A lényeg: baromira utána kell nézni mindennek, ami várható és kérdezni kell, ha valami nem kerek. A saját érdekünkben mindent meg kell mozgatni, mert senki más nem fog kiállni értünk, a balhét meg mi visszük el. Bármit megér az, ha sikerül megelőzni a bajt, mert az utólagos sajnálkozás semmit sem ér.
szimba

Sziasztok!

Sajnos reggel elöntöttek a vörösök. :evil: Most már tuti, hogy áprilisban, folyt. köv. Szegény kicsi kis EGYKÉM, hogy küzdhetett, harcolhatott az elemekkel, sikertelenül. Bízom benne, hogy legközeleb sikerül többet vissza kapnom és egymást segítve be érnek a célba. Mint a nagy versenyeken a versenybicajosok. :D

Zsuzska: Kitartás és DRUKK! +++++++++++++++++++++
muki: Ügyes vagy, hogy a német tanárt házhoz rendelted! így a tanulás leköti az agyad felesleges energiáit, babócák meg szépen fészkelödnek, helyezkednek, kapaszkodnak odabent! Jaj, de DRUKKOLOK!+++++++++++++++++

miciona: Rajtad a világszeme! Akkor most Te kezdesz csak! HAJRÁ!
HAJRÁ tűszők növekedjetek! :D

Köszönöm a sok drukkot, mindannyiotoknak! :D
emerenc

Sziasztok!

Emerenc!
Kár, hogy most nem sikerült babát varázsolni a pocakodba! :(
De nagyon tetszik nekem, hogy máris a folytatásra gondolsz! :D

Zsuzska!
Halihó! Hol bújkálsz? Mi van Veled? Hogy telnek a napjaid? :?:

Mindenkinek köszönöm a drukkokat! :lol:
muki2

Emerenc :cry: :cry: :cry: De példaértékű a hozzáállásod, annyira energiát lehet belőled meríteni!!! Hajrá tavasz!!! Hívtad Apánkat? Azért megnéz ma?

Zsuzska, ne add fel kérlek! Hidd el, hogy Egyetlenke is be tud ágyazódni, de érzi azt ha negatív vagy! Sajnálom, hogy már most a váltáson gondolkodsz. Az az igazság, hogy ahányan vagyunk annyian működünk... Szegény Apánk is ki kell tapasztaljon minket. Én egyáltalán nem vagyok elkeseredve, hogy az első nem sikerült. Én úgy gondolom, hogy nálam az volt a baj, hogy túl nagy adag hormonnal indultunk, aztán már nem tudtuk eléggé visszavenni a punkcióig. De nem baj, már másodjára ezt is tudjuk, majd számolunk vele, és karácsonyra lesz egy tündéri kisbabánk!!! Szóval bízzál kérlek Egyetlenkédben!!! Én nagyon szorítok neked!

Muki, neked is mennek a babaragacsok! Mára mi az elterelő hadművelet?

Miciona, megvan a keneted? Most te következel!

Hildácska, veletek mi újság?

Sajó, szerintem a diétába mindenképp érdemes belevágni. Igazából nem egy nagy ördöngösség, igaz egy kicsit több energiát igényel, de én már nagyon jó vagyok fél óra alatt összedobunk valami egészségeset! A lényeg hogy ne egyetek egyoldalúan. Legyen minden, sok zöldéség, gyümölcs, fehérje, teljeskiőrlésű gabonák. Jövő hónapban azért újra próbálkoztok, nem?

Szimba, neked mi újság a vizsgálatokkal? VAn már időpontod?
kkata23

Majd csak hétfőn hívom, Apánkat. Ma görcsölgetek, fáradt vagyok, gondolom a nagy vérveszteségtől ( bocs). Hétfőn hívom.
emerenc

Emerenc! Sajnálom, hogy nem sikerült, de nagyon remélem, hogy az április jobb lesz, és annak örülök, hogy ilyen optimista vagy! Folytatod addig a táncot??

Szimba! Igazad lehet, hogy igy látod, nekem azért hál' Istennek nincsenek ilyen negativ példák, az egyetlen a hugom szülése volt, mert egy oktató kórhézban szült, ahol egy medikus doktornénit próbáltak épp megtanitani a fogós szülésre. No, ennek hugom meg a baba itta meg a levét, mert ugyye a fogóval sérülést lehet okozni, ez be is következett. Akkor jó volt, hogy anyu ott volt, mert ő szólt a szülésznőnek, hogy itt valami nincsen rendben, mert a hugom nagyon vérzik, ennyire nem szabadna. Ebben ugye csak az bőszitet fel minket, hogy ha anyu nem szól észre sem veszik, hogy elvágtak egy eret??? :evil: Szóval abban egyet értek, hogy az ilyeneket valahogy ki kéne szűrni, és abban is igazad van, hogy nagyon nehéz, mert az ilyen "bakikat" nem tüntetik ám fel a zárójelentésen (ahogy a hugomén sem, pedig nem let fatális kimenetelű). Az ilyeneken én is ki vagyok akadva, mert ok, azt tudomásul veszem, hogy oktató kórházba megyek, ahol akárki akármikor belémnyúlhat, node hogy a szakfelügyelő orvos sem veszi észre, hogy baj van??? :x
De tudnám mondani az öcsém esetét, akit ugye császároztak, neki megvágták a hátát, ahogy anyu méhét vágták át, az mind a mai napig láttszik neki, de amikor anyut kérdeztem, hogy ez nem gáz azért, hogy dolgozhat igy egy orvos??? (ugye kamaszgyerek mindenben kritikus) Anyu azt mondta, hogy szerintem az orvosnak honnan kellett volna látnia, hogy a baba háta ponnt ott van??? Ugyanis császárnál nem követik uh-al, hogy merre hova vágnak, nem is tudnák. Röntgenszeme meg ugye egy orvosnak sincs.
Ez utóbbi pedig csak arra példa, hogy lehet úgy is kárt okozni valakinek, hogy a legkevésbé sem akarja az orvos, sőt, épp életmentés lenne a cél!
Ami Dévai dokorunkat illeti, minden tiszteletem az övé, de bizony én már tapasztaltam nála is kisebb dolgokat (nem komolyakat persze). Mindennek ellenére megértem, ő sem lehet mindig a toppon, és ezért is nem mentem végül másik terhesgondozó orvoshoz sem. Meg ugye olvastam a könyvet is, amit Bencsik Andrea irt. Abban bizony Dévai doktor is bevallja, hogy találkozott már olyan esetekkel, amiből könnyen lehetett volna tragédia, és sokszor csak a Jósorson múlt, hogy nem lett.

Node nem offolom én se tovább a topikot, mindenkitől bocsánatot kérek, akit ez nem érdekelt!!!

Kép
kislibus

Kata! köszi, próbálok bízni, de ez már a 4. és egyre nehezebben viselem, ráadásul érzem ezeket a premens jeleket...

Emerenc, ez kár, de jobb, mint a bizonytalanság és így legalább hamarabb kitisztulsz a hormonoktól, nem szeded tovább a progit,szépen regenálódsz... Bízz a tavaszi sikerben, én is azt teszem, ha ez meghiúsul...nálam is jelentkezett a mensi mindig a 14. napon..

Muki, köszi megvagyok, nem tudom sajnos befolyásolni a napok gyorsabb múlását, pedig jó lenne. Te érzel már valamit?
zsuzska69

Szisztok!

Írtam egy litániát, oszt' mekkaptam a büntetést! Levágott. Most kiírtam magam, kicsit később újra megpróbálom!

Sajo
sajo

Wmerenc,sajnálom...De majd folyt.köv..Fel a fejjel!!!(kikapcsolódásként,mehetsz majd még idén boardozni..JÖVŐRE MÁR UGYSEM LEHET!!!!!)
MIcikém,drukkolok a kezdéshez!
Apukádéknak jobbulást és sok erőt kívánok!!!
A többieknek is minden jót!!!

Kép
cs.andi

Emerenc: :( :( :( :arrow: Tudod, csak egy dolgot nem szabad: feladni. Az olyan, mintha az ostrom közepén kinyitnád a várkaput az ellenségnek. Mivel ez volt az első (lombik), sok dologgal csak most találkozhattál először, ezáltal a következő program már kevésbé lesz stresszes, ami önmagában is segíthet a siker elérésében. :!: Valahol az is jó, hogy magától megjött, mert ez valószínűleg annyit jelent, hogy szép nagy sárgatest volt, ami a későbbiekben megnyugtató lehet, amikor már ott lesz a babó és a progeszteronpótlást Dévisz leállítja, de ne szaladjunk ennyire előre, ezt ráérünk júniusban kitárgyalni.

Kislibus: egy oktató kórházban sem "nyúlhat beléd" bárki, bár az ezzel kapcsolatos betegjogok sajnos rendszeresen sérülnek. A kezelőorvosnak kutya kötelessége (lenne) rákérdezni, hogy a kedves kolléga ott lehet-e egyáltalán (igen, már a jelenléte sem lehetne automatikus), a vizsgálathoz meg pláne szükségeltetik a beleegyezésed. Sokan ökölbe szorított gyomorral vállalnak be méltatlan, megalázó helyzeteket, pedig egy(-két) határozott mondattal mindez elkerülhető és tapasztaltuk, hogy működik is. 8) (Persze azt is megtapasztaltuk, hogy ha nincs az a pár mondat, kevés kivételtől eltekintve jellemzően nem törődnek az ezzel kapcsolatos előírásokkal.)

Sajó: tedd ki a vágólapra az irományt, mielőtt elküldenéd! 8) Én is mindig ezt teszem, mert a "műveimre" két dolog jellemző igazán: nagy terjedelem és lassú tempó, már ami a bepötyögését illeti. :oops:
szimba

Szimba: Szívemet melengette amit írtál. Nagyon jól esik az ember lányának a biztató szó. köszi.

cs.andi: Igen, biztos, hogy megyek még snowboardozni, ez legalább mindig feltölt, vigasztal. Hogy van Petike?

Libusom, én sosem táncoltam! :D Bár egyszer volt egy próbálkozásom, de igen egyedinek mondják a mozgás technikámat. :lol: Úgy emlékszem, hogy talán, Ritu írta, hogy táncol. :wink:

Mi az a D+ módszer?
emerenc

Sziasztok!

Itt üt meg a guta! Másodszor szállt el a litániám!

Szimba!

Köszi a tanácsot, látod késő. Én ha a jobb egérgombbal kattintok, nem ad itt sem másolási, sem kivágási lehetőséget. Te, hogy csinálod?
Egyébként azt ecseteltem, hogy egyetértek Veled, az orvosok felelősségre vonásával és a betegek kiszolgáltatott helyzetével kapcsolatban.
Gyönyörűen levezettem hasonlatokkal, meg minden! Brühühühüüü!
Talán mégsem vesztettetek semmit, hogy nem olvashatjátok! :lol:

Zsuzska! Muki!

Nagyon szorítunk nektek! Kitartás!!!++++++++++++++++++++++

Mi úgy döntöttünk, kihagyjuk ezt a ciklust. A következőben is biztos lesz egy pete. Addigra legalább Jucus munkája is rendeződik.

Sajo
sajo

Sziasztok!

Zsuzska!
Az időkereket átmenetileg én is jól meglódítanám....
Kezd duzzadni a mellem, puffadni a hasam, gondolom a progeszterontól. Ez eddig is így volt, úgyhogy semmi különös.
Neked február 12-én jár le a 21 nap? :wink:

Miciona!
Neked melyik tea vált be Gyuri bácsi kínálatából? :?:

Sajo és Jucus!
Szorítok Nektek több tüszőért legközelebbre, és köszi a bíztatást!! :D

Emerenc!
Tuti lesz a snowboardozás! Bár én síelek, de engem is nagyon kikapcsol és feltölt ez a sport! Ez pedig a tüszőérésnek is jót tehet!
Hajrá! 8)

Kata!
Ma családi ebéd volt! Szerencsére nem én voltam a központ, jót traccsoltunk.
És van még rengeteg német házi feladatom, amit tegnap adott fel a tanárnő!

Sok tüszőt, erős tapasztást, negatív kenetet, jó laboreredményeket kívánok! Kinek mit! Válogassatok! :lol: :lol:
muki2

Szimba!

Elfelejtettem az előbb (hiszen most írom harmadszorra), hogy lejártak a vizsgálataink, ezért idén a háziorvossal csináltattuk meg a hepetitis B, C, HIV és RPR leleteket TB-re. Tavaly én a Mária u.-ban csináltattam és ott pénzbe került. A dokink ráírta a lapra a teljes vérképet is. Takarékossági okkokból a labor az összes eredményt egy lapra (2 old.) nyomtatta ki. Így kereült Dévisz kezébe a vérképem, de, hogy el is olvasta! Miért foglalkozna egy pasival a nőgyógyász! Ezt az alaposságot szeretem Benne! Meg "Pisti" nagyon jó fej!

Sajo
sajo

Ó én balga! Megtaláltam a másolási funkciót a szerkesztésnél!
sajo

Emerenc! Bocsi.. :oops: Alig vagyok megzavarodva... :oops: De a snowboard is nagyon jó, csak legyen levezetésnek valami hobbi, ami kicsit eltereli az ember figyelmét!

Sajo! Miközben irogatod a hsz-t, nyomjál Ctrl+a-t (ez kijelöli a szöveget), utána meg Ctrl+C-t, ez menti a vágólapra. Ezt a kettőt többször is megcsinálom, miközben irok, hogy mentsem az újonnan irtakat is. Ha utána elszáll, visszalépek, és nyomok egy Ctrl+v-t, ez beilleszi amit addig irtam.
De úgy is meg lehet oldani, hogy ha ledob (és addig még nem mentettél), akkor a go back on page zöld gombbal visszalépsz az előző betöltött lapra, ott többnyire még megvan az iromány, és onnan másolod át a Crtl+a, Ctr+c, gombokkal, majd újra belépsz, ott megint egy Ctrl+v-t kell nyomni.
Bonyinak tünik, de nem az ám, ha még én is meg tudtam tanulni... :lol:

Babásodóknak drukkok 1000-el!!

Kép
kislibus

[quote="sajo"]. írta:sajo..Miért foglalkozna egy pasival a nőgyógyász! Ezt az alaposságot szeretem Benne!

Egyszer olvastam egy makktárs élményét, aki állandóan visszatérő prosztatagyuszitól szenvedett. Ezáltal természetesen ide-oda fertőzték egymást, de hiába volt a sok antibiotikum kúra, nem múlt el a dolog. A srácnak feldobta az asszonyának a nőgyógyásza, hogy megvizsgálja, mert az urológusok biztosan rossz munkát végeztek. Végülis a történet szerencsésen zárult (nem antibiotikummal!), de a nőgyógyász természetesen nem volt sikeresebb, mint a korábbi dokik. Ezt csak azért említem meg, mert ilyen is van. Ettől a történetől függetlenül is hallottam már olyan dokiról, akinek mindkét szakvizsgája megvolt, tehát nem is olyan extrém dolog, ha ugyanaz az orvos kezeli egy pár mindkét tagját. Persze Dévisz csak a női oldalhoz ért, de nem baj, ha ő is jelzi, ha valamelyik eredmény gyanús neki. Azt sosem felejtem el, amikor a mikrodeléció-vizsgálat eredményét odaadtam neki. Olyan "értelmesen" nézte... :lol:

Én az egyszerű, jobb gombos kijelölés, majd ctrl-c-vel mentek és a ctrl-v-vel illesztem be, ha kidob a piszok, de persze lehet máshogy is. Sokan a word-ben írják meg a hozzászólásaikat, majd átteszik a fórumba.
szimba

Ezt nem hiszem el! :shock:

Osztott laptető :arrow: Zsuzska & Muki :!:
szimba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: