A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Vendég

igen, mindkét kocsit eladtam.
nem az Imrében, hanem a Szent Jánosban szülök megint.ide is tartozom!
és Csengi Galagonya fája a kórház területén van elültetve :)
köszi lányok a bíztató szavakat.dietetikushoz holnapra kaptam időpontot, de töltöttem a netről menüket meg táblázatot és egyáltalán nem gáz, sőőőt!A mai napot már igyekeztem így csinálni és abszolút tartható.175-ös táblát löttem be , de csak 165-el zárom a mai napot.szóval még azt sem eszem :P meg mind amit lehetne :shock:
na majd azért holnap kikérdezem a dokit, hogy jó-e...stb...
Vendég

Boni!
Pótlom a fület és nagyon sajnálom:(
Csandi!
Nekem anno Bencével volt magas a cukrom akkor 200-s diétát kellett tartanom az annyira kordában tartotta hogy a következő ellenőrzésen csodálkoztak hogy minek kell diétáznom!
Vera
l.veronika

Sziasztok!

Zsofi - ez a jatszohazas dolog jo otlet - mi benne lennenk.

Aproo - jol nez ki ez a testverfellepo - kivancsi vagyok kinek mi vallik majd be. En megvarom a nyarat, hogy akkor Laura hogy szeret menni, mert egy-ket honap alatt is sokat valtozik a helyzet.

A 15 honapos oltastol nekunk is voltak kiutesek, laz, de elmult par nap alatt es tenyleg nem fertozo. Mi csak lazcsillapitot adtunk.

Boni - mikor lenne nektek jo egy tali?

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok, vagyok én is csak csavargós napot tartottunk, jól el is fáradtunk:)

gyorsan átfutottam a mai termést:

Apró, Te tudod, de én biztos nem hagynám hogy így kitoljanak velem, munkahely meg nem ez az egy létezik, biztos találnál másik, esetleg ennél jobb helyet is, de tényleg te tudod....

Babakocsi: azért nem kell ám megijedni a testvérkocsitól, nem sokkal hosszabb, mint egy szimpla kocsi, és több, mint valószínű, hoyg nem fogok vele lépcsőzni sem, elvégre minek van saját bejáratú pincénk, ha nem erre a célra;) testvérfellépőben én azért sem gondolkozok, mert így is sokszor belerúgtam a vázba, hátha még rá lenne csatolva egy fellépő, tolni sem tudnám:) a másik meg az, hogy ha a város közepén vagyok én elfárad Barnus, nem fog sétálni a kocsi mellett, vagy a fellépőn álldogálni, így meg kényelmesen utazhat. Engem ezek a szempontok győztek meg, meg a 3 gyerkőcös barátnőm tapasztalatai:) hév-ezni szimpla kocsival se sűrűn héveztem, de nem is kell, mert kocsival Ferci be tud vinni a központig, ha meg nem, akkor kérek segítséget. Ezek az oldalkocsik sem rosszak, de azzal sem lenne könnyebb, mint egy testvérkocsival. És a súlya az enyémnek is 18 kg volt a mózessel, simán vittem emeletről, le fel:) Persze mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy mi alapján választ.

Apró, a könnyűkocsit (Titi) én vaterán vettem anno újonnan, 18e-ért. Azóta egyébként én sem láttam, egy debreceni cég forgalmazta, de sajnos már nem emlékszem a nevüükre:(

Mecsi, ez a süti nagyon guszta, látom nem csappant meg a sütési kedv, Sziszka örülök, hogy jól sikerült a kenyér, én most gyúrtam be a reggeli adagot:)

Ma beszéltem megint Ritussal, meg képet is küldött a telómra, nagyon édes a kissrác, szerintem tiszta anyukája:) hasonlít Zorkára is nagyon, csak pasis kiadásban:) jól vannak, bár éjszaka nem sokat aludt, és ami nagyon rossz, hogy látogatási tilalom van még mindig az Istvánban az influ miatt, így Zorkát sem láthatja egy pár napig:(

sniky

nekem ez az ülőkés fellépő tetszik
http://www.teszvesz.hu/item900620170_li ... zitve.html
de ennyiért újat is láttam már...én még kivárok, mert valóban sokminden változhat még addig...

zsófi, nekem is tetszik a játszóházas ötleted, támogatom!
Vendég

Hali! Ezek a fellépők nekem is tetszenek, de még nem döntöttem... De ha lenne valami jó vétel :roll:

Sziszka, úgy tűnik kölcsönös a vonzalom, nagyon édesek :lol: De vannak itt olyan gyerekek is, akik menekülnek Eni elől, mert nem bírják az "üldöztetést" :wink:
Málnusnak utólag boldog másfeldiket :!:

Kata, jobbulást Kristófnak!!

Barbi, remélem lassan elhagynak azért a rókák :wink: Gyerekeid jól vannak?

yuyu79

Csandi, ez szupi, sztem amit feltettem az is hasonló!
És ez 15ért újonnan is láttad? Na, az azért nagyon nem rossz! Én 20 alatt nem is gondoltam.
Egyszer láttam egy oldalra szerelhető, kényelmes ülésest, de az 39e volt! :shock: :?
Sztem azért ez még megfizethető kategória.
De azért nem csapok le rá, mert tavasszal lehet, hogy a most benn használt motorról leszedhetetlen lesz a csimota. Akkor meg tök fölösleges bármi ilyesmi, mert úgyis a picúr kendőbe és lehet lerohanni a felesleges kilókat a nagyobb után.
Meg, ha már beruháztunk sógornőmmel a kendők aston martinjára (állítólag, remélem, mert húzós volt), szóval akkor már kihasználnám a cuccost!

Levi annyira bepörgött, mint egy búgócsiga délután, pedig azt hittem 7 körül kidől.
Aztán fél9kor esti ima alatt is, mint egy kukac, majd lecsapódott a biztosíték és mire apa kiment felkapcsolni, a lehető legnyakatekertebb módon a fél kezemre feküdve bealudt 10 mp alatt. :lol:

Elteszem magam holnapra, mert felmosás, mosás, főzés és nagybevásárlás van, ráalszom a dologra.

Ja, van ötletetek honnan lehet beszerezni nagy dobozokat? Auchanban már nem adnak, mondván, hogy meg kell semmisíteniük... :evil:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

aproo és hol láttad? pont ezt mondtam a csajoknak nálunk múltkor, hogy nekem ez az egyetlen ami tetszik. ez az oldalra kihajthatós cucc.. a másik nekem azért nem jön be, mert elnézegettem ahogy az anyukák majdhogynem a babakocsi mellett menve tolják a testvérfellépős babakocsikat .

melyik az a hordozókendő? muti muti!

édes lehetett ahogy bealudt!

dobozokat sajna nem tudom . mekkora doboz kell? állandó tárolásra? vagy csak átmenetileg pakoláshoz?

Verocs jaj ez nem a te hibád :D sorba mennek anyadrnénihez a játékok :wink:

Mazska esetleg Hétfő?
:lol:

ZSóf ez a játszóházas ötlet nem rossz ha tényleg csak mi lennénk :lol: és könnyen megközelíthető!

BArbi jobban vagy?

hiszti :

szokta valaki nézni a Viasat 3on a Segítség szülő vagyok? JO Frost-tal? én nagyon imádom..supernanny (youtube on meg lehet nézni angolul)
nemrég mondták másik fórumban a lányok,hogy van könyve is
http://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=28 ... &alkatid=6

bár én megkaptam a barátnőmtől karácsonyra a Túlélőkalauz szülőknek című könyvet DM ben 200pontér+1 ft ért lehetett kapni
:lol: az es rossz, vannak benne jó dolgok..

itt a hisztiről az alábbiakat írják:

két fajtája van, egyik esetben a gyerek saját magával viaskodik mert nincsenek azon a szinten, hogy bizonyos dolgokat meg tudjanak értetni, máskor pedig azért van hogy véghezvigyék saját akaratukat.ne feledjük ha a gyerek fáradt, éhes,m változásokat él át túl sok ingerrel találkozik, frusztrálttá, túlterheltté válik végül összeroppan.

másodlagos hiszti amikor visítással, manipulálással és egyéb primadonnás eszközökkel követelőzve próbálja manipulálni a környezetét

Villámgyors válasz:
-ne törődjünk a hisztivel, nincs közönség előbb utóbb lecsillapodik
-hajoljunk le a kicsihez suttogjunk neki vigasztaló szavakat a fülébe,közbe simogassuk hátát
-néha a humorral ötvözött pszichológia is segít:"JAj nehogy elmosolyodj, tudod nem szabad mosolyogni, ó jaj, azt hiszem baj lesz, na nézzék egy óriási mosoly"
Vezessük be a gyereket a hisztiszobába egy olyan helység amit kijelöltünk erre a célra. majd mondjuk meg neki" ha lecsillapodtál kijöhetsz"
-fejezzük ki együttérzésünket ha nem kapja meg,amit akar" tudom hogy mérges vagy amikor nem kapod meg rögtön, amit akarsz.néha engem is bosszant a dolog"
-nyilvános helyen fellépő hiszti esetén minél előbb hagyjuk el a helyszínt..általában már akkor elmúlik

gyermekünk egyénisége és vérmérséklete felől közelítsük a hisztit. ami az egyiknél beválik a másiknál kifejezetten káros lehet.

próbáljuk megőrizni ahidegvérünket..így gyermekünk látni fogja hogy attól,mert neki rossz napja van még nem dől össze a világ..

próbáljuk futással, tánccal levezetni a feszültségét!

stb stb stb

Vendég

tényleg csajok akinek van babaerszénye: használjátok? arra gondoltam, hogy a babakocsiról való leszoktatáshoz jó lenne.. szerintetek? mert a mei tai kendő felkötése útközben azért macerás..
Vendég

hááát lányok lehet, hogy aztán nekünk lyen lesz és kintről rendelem be, mert igencsak elgondolkoztatóak az árak
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories

itthon használtan is 25ezer!!http://www.minimano.hu/termekeink/babakocsi/babakocsi_kiegeszitok/buggypod_babakocsi_testveruloke_.html

itt meg újat kapsz 30euróért!!!!

én a testvérfellépők árát is soknak tartom, mert ezzel az erővel vehetnék mégegy kocsit is...

ja és a legújjabb tipus is 30ezer alatt van!!
http://cgi.ebay.de/REVELO-BUGGYPOD-SMOR ... 20aec3a802
a jó kis német fizukhoz :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.27 08:58-kor.
Vendég

boni, én még mindig erre esküszöm
http://www.bohem-mama.hu/hogyan_hordozzuk
és bár most nem cipelhetek, de szülés után megint nagy hasznát vehetem.főleg az elején,ha a nagy kitalálja, hogy ő akar babakocsizni akkor a kicsit csak becsomizom az erszénybe és tessék, one hiszti...ez szerintem jó áthidalás és ha párszor ezt eljátszuk talán már nem is akar majd babakocsizni...meg akkor már a nagyot is cipelhetem, de nem hinném, hogy arra fog vágyni.na majd meglátjuk mi lesz.
Vendég

Csandi erre gondoltam én is! :lol: nekem van egy, de nagy, most akarom valakivel átszabatni a méretemre..

a "testvérfellépőre" is pont erre gondoltam amit irtam reggel!
Vendég

boni mérd meg magad olyan öltözetben ahogy hordanád a vállcsúcstóla medencéd felső csúcsáig keresztbe.aztán az erszény legdomborubb pontjától merólegesen az egyenesen szabott oldal felé és ahol kijön a mért centi ott kellene lenni a végének, esetedben ott kell végigvarni.ha nem érthető akkor skiccelhetek...
Vendég

csandi ööö kínai :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

ja a mérés nem, az ,megvan 64 cm :lol: de onnan ..én arra gondoltam hogy a levarrt résznél kimérem a 64 cm-t +3 cmt ráhagyok és levágom ugyanabban az ivben.. :roll:
Vendég

Sziasztok!
Mecsi ez a sütid is nagyon jól néz ki :D Betudnád linkelni a receptjét?Köszi
l.veronika

végülis rájöttem, hogy ugyanarra gondoltam csak én félbehajtva a hosszabb oldalán kiviteleztem gondolatban, az pedig a legmagasabb ív :lol: 8) :oops:

csak varrónőt kell találnom aki levarrja...de asszem a céges varrónőt megkérem ..ha csak ennyi..
Vendég

Vera süti

http://www.nosalty.hu/pudingos_leveles_recept_5631

Dr. otkeres főzős vaníliás pudingot készítettem 1cs elég 1cs tésztához.
Ki kell hűteni teljesen.

Én tescos leveles tésztából csináltam, kiengedtem a tésztát hogy ne legyen fagyos, kinyújtottam, téglalapokra vágta, az egyik oldalába kicsi csíkokat vágtam , ( így is kicsit kifolyt a puding) megtöltöttem bevizeztem a tészta szélét és jól összenyomogattam.
1tojás felvertem megkentem vele és 180fokon sütöttem . :)

Most csak ennyi tőlem mert voltunk ringatón, ráadásul f8óta fent vagyunk, éjjel rosszul aludtam megyek én is tentézni :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Én is ilyenre gondoltam (tesófellépő), de 40ért ezt picit drágállom. HAsználtan meg én még egyetlen egyet nem láttam.
De sztem tényleg nem érdemes előre szaladni, legalábbis 13 hetesen még nem, mivel jön tavasz-nyár.
Aztán lehet, hogy ha Levi ennyire babakocsi mániás marad, akkor kénytelenek leszünk beruházni.
Akkor majd ha Csandi, lesz bejáratott rendelőutad, akkor segítséget kérek.

Boni, kendő:Bevallom, én kendőkből a rugisra eszküszöm, annyira könnyű felkötni, hogy még nekem is megy és végre van ez a csoda, ami nem 9 kgig jó csak, hanem 13ig. Ezért mertük megvenni. És lám, tényleg nem kamu, mert Matyi majdnem 10 kiló már fél évesen és egyáltalán nem lóg benne.
Francia neve van, ezért nem is próbálkozom, de már magyarosították zsömböbö-re. :lol:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... ight=jpmbb
http://twinsoutside.blogspot.com/2009/0 ... ideos.html
A sötét lila, mályva párosítás van meg nekünk.
Ja, és itt Halásztelken van egy varrónő, egy csoda, de most nyitott benn Bp-en is boltot. Megkérdezzem a címét?
Pl: babakocsinkat, amit benn a tapír fickó 3 hét után sem csinált meg és 5e akart legombolni, ingyen megvarrta, az egész ülőgarnitúra bazi nehéz koloniál huzatát meg 10e-ért varrta meg. Bár azt mondta utána hogy min. a dupláját kéri majd ezek után mert 2 hétig dolgozott vele. Tényleg eléggé giga meló volt.
Na, csak azért írom, mert kb. mindenben utazik, ruciktól kezdve amit kitaláltok és ha szükségetek van egy szuper, megbízható varrónőre, akkor már nem csak itt a mi környékünkön elérhető! :wink:

Tök jó amiket a hisztiről ír ez a könyv, de tényleg igaz, hogy meg kell találni a leghatásosabbat. Nálunk pl. a puszi, ölelés ilyenkor csak olaj a tűzre. Viszont azt már több anyuka ajánlotta bejövősnek, hogy ki kell választani egy sarkot, helyet a lakásban, no nem saroktérdelés, vagy hasonlók, csak hogy tudja, az a biztonsági, elvonulós zónája, ott üvölthet egy sort, aztán folytatódhat a nap.
Nálunk ilyen a nagymatrac belső sarka a szobájában ott van egy nici rénszarvas, nagyobb mint Levi meg egy hatalmas díszpárna. Ha nagy az üvöltés, oda szépen beültetem Lecsó-mestert, azokat püfölheti, nem engem és ha megbékélt kijöhet. De csak akkor. 8)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo jól néz ki, de én ezt mire felkötözöm Zsigával séta közben szerintem megőszülök :oops:

marad Mei tai és most a babaerszény :lol:

varrónő elérhetősége jöhet.. :wink:
Vendég

Sziasztok! :D :D
péntek 10 órára vagyunk Pesten:D
Zsófi féle játszóház? Vagy Csandi féle étterem?

Be vagyok sózva:D

<
sziszka78
Tolna

Sziszka éljen a telefon :wink:

játszóház hol is van?
Vendég

boni,
csengim most alszik el, majd késöbb tudok scannelni addig lerajzolom , hogy mire gondoltam.kézzel is végigölthető oda vissza és szerintem csak akkor vágd le, ha nagykabátban is nagy rád.mert ha nem akkor érdemes meghagyni az anyagot és szezonálisan kiengedni meg bevenni...
Vendég

Csandi igazad van.. megnézem nagykabátban is 8) bár akitől kaptam elég magas.. szóval tuti 2 mérettel nagyobb.. szerintem..

na majd ha Csiga felkel....

most nézem, hogy az a játszóház amit Zsófi mondott az a 4-6os Vilivel könnyen megközelíthető? mert akkor az tuti lenne... ha tényleg mi leszünk.. :lol:
Vendég

Sziszka, de jó, szerintem nekünk is jó a péntek:) egyelőre, mert kicsit kezdek taknyos lenni, remélem nem durvul el a helyzet, már kúrálom magam rendesen. Csak a torkom rosszalkodik picit:(

Zsófi, szerintem is jó ötlet ez a játszóház és 1000,- ft az nem is vészes, ha jól értem nincs időhöz kötve, vagy ez óránkénti ár/kopf?

A Csandi féle éttermes játszót megnéztük a múlt kedden a Verával, de nem ingyenes, 1200,- ft/óra a kicsi sarok és a nagy is:( szerintem az elég húzós, legalábbis nekem az, mert úgysem 1 órát lennénk ott... bár fogalmam sincs mennyibe kerülnek a játszóházak, de én részemről kihagyom....

sniky

Sniky: szedjél be nagyon sok c vitamint!!!! Vasárnap én is náthás voltam, de teával és c vit. Elmúlt, ha hazaérek bemásolok egy cikket Szentgyörgy Albertról, nagyon érdekes.... Meg kell gyógyulnod!!!

Zsófi, remélem még nem késő, és össze lehet hozni!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Druszám, pedig el se mentem hozzátok :cry:

sok c vitamin, homeogén 9 vagy tantum verde.. :lol:

csajok tegnap este néztema hala tortán műsort és abban a Katinka mézes ketchupos csirkét csinált.. no én most tettem be a sütőbe.. kiváncsi vagyok! de olyan guszta volt a végére!
Vendég

Csandi, mi volt a dietetikusnál? Hordozó kendőből nem lehet erszényt gyártani? Ez sokkal praktikusabbnak tűnik...

<
sziszka78
Tolna

mindjárt teszem le Benit, utána megkérdezem...

amúgy az első alkalom ingyen lenne...

cseperedő játszóház, vagy mi! ;) linket is tudok adni később! puszi!

sophie27

szisz ti hányra mnetek bankba?

tényleg csandi ma voltál? :oops:

megnéztem, még igy is hosszú nagykabátban.. no marad a nyesés :wink:
Vendég

Jaj, de sajnálom, akkor erről mi is lemaradunk, mint a borravaló... :cry: :cry: :cry:
Pont péntekre van időpontom és muszáj visszamennem a dokihoz laborokra, meg egyebekre. És ez a doki keveset rendel sajna.
Pluszban most hallottam, hogy költöztetik az egész szülőszoba rendszert, de úgy, hogy közben működik a szülészet, úgy szülnek/ctg-znek, hogy a munkások kb. ott pakolgatnak. Durva, tényleg nem értem, miért kell ennyire szétverni egy működő, szuper kis csapatot/szülészetet!:-(

Boni, neeem, hidd, el, marha egyszerű. Először nekem is furi volt, de totál megszokható. Illetve ebben az a jó, hogy vékony, de meleg anyag. Tehát egyszer felkötöd és magadon hagyod. Nem zavar, mert a maga 5 méterével is elveszik az emberen, viszont a kicsit rettenetesen melegíti, kabátban nem is szabad beletenni, csak kemény mínuszokban.

Sniky, jobbulást Neked! Ha meggyógyulsz, az elsőre akkor is elmehettek, mert Zsófi szerint az ingyenes! :-) A /óra tényleg sok, de kb. a hivatalos játszik is ennyibe fájnak. Mi is utoljára Levi szülinapja után 2 nappal voltunk, de akkor még letagadtuk a betöltött egy évet. Most már nem lehetne...:-(

Azért jól nézzétek meg a helyet, mert ha össz. 1000, akkor a következőre csatlakoznánk mi is!!!

Levi felsírt egy órája, bementem megnyugtatni, de túl jól sikerült, most úgy érzem magam, mint akit fejbevertek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, nálunk a mézes-mustáros a nyerő! :wink:
Tényleg a mei tai-t meddig használtátok? Vagy még abban nyomod?
Mi már nem bírjuk, de még 1 évesen is néha abban porszívóztunk. Neked végül milyen mei tai lett? Magyar, kozy, bamberoo?

Csandi, tényleg, mit mondott a doki?

Szisz, háát, én nem vágnék szét egy kendőt azért. Kinek mi jön be persze, de megbrutalizálni egy esetleg kézzel szövött kendőt, hogy aztán két hét múlva sarokba kerüljön az erszény, mert nem lett végül jó... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

http://www.cseperedojatszohaz.hu/pgs/galeria.html

Zsófi, ez szerintem szuper:)

köszi lányok a tippeket, c-vitamint nyomatom ezerrel:) teázok is, mézet is eszek és ha mazsola felébredt, lemegyek a gyógyszertárba ezért a homeogene 9-ért, mert még nem próbáltam, de hátha csodát tesz:)

sniky

szisz, de igen lehet 2x50cm kell egy irányba és 2x annyi centi amennyi vállcsúcstól medence felsőcsúcsig vagy.szóval ha az a 5-7méteres akkor több is kijön belőle.éne setleg egy zippzárral továbbfejleszeteném mintegy szűkítésnek.mert ugye egy részt télen több a ruházat olyankor nagyobb kellhet, meg esetleg ha apa más alkat.bár ha az ember lány a megvarrja magának akkor csak anyagköltségben van így meg több méretet és színt is lehet készíteni egy háztartásba :wink:
Vendég

minden elismerésem a kendőzőké, nekem nagyon nem jött be, el is adtam gyorsan :oops: sokkal inkább a gerinctámaszos babybjörn kengurúm. Kispicúrral is remélem sokat fogjuk használni, mert nagyon szerettem! Mielőtt teherbe estem volna még egy párszor Barnussal abban mentünk le a boltig, vagy a dokinénihez, mert messzebb távra már nem bírtam azért abban cipelni :?

sniky

naszóval!

hívtam őket...

ez lenne a hely! nagyon kedves nőcivel beszéltem, de sajnos, mily meglepő, az ingyenes lehetőség már nem él, tavaly, mikor nyitottak, tényleg tarottak ilyesmit, de most már szerintem kezd befutni, nincs szükségük ilyesmire! :(

http://www.cseperedojatszohaz.hu/pgs/bemutatkozas.html

de még talán így is korrekt, amit ajánlott...

ha csak ott szeretnénk talizni, az 1000 Ft/3 óra gyerkőcönként, viszont van lehetőség foglalkozásra is, akkor meg 1500 Ft/3 óra gyerekenként! a foglalkozások általában kézművesek, pl. gyurmázás, meg ilyesmi, ami már őket is lekötheti. vannak fiatal lányok, akik vezetik ezt a foglalkozást! állítólag ők is nagyon kedvesek! ;)

a most péntek sajna nem jó, mert ajtót cserélnek, de jövő héten hétfőn vagy pénteken eddig nincs még senki, szóval lehetne foglalni az időpontot, csak kellene tudnom, hogy hányan lennénk, és mit szeretnénk!? foglalkozásosat, vagy sem!?

ha így nektek tetszik, akkor légyszi dobjatok egy szavazatot, hogy melyik időpont, melyik variáció, és én beszélek velük! ;)

a Sziszka féle tali meg lehetne máshol... akárhol, ami elérhető több embernek is, és nem kerül sokba! sajnos nem tudok nagyon mit javasolni, mert annyira nem vagyok ismerős az ilyen lehetőségekben!

mondanám, hogy IKEA, de az sem megközelíthető sokaknak, illetve ott ebédidőben eléggé tömegnyomor van... :( meg nyílvános hely... szóval nem tudom! ez egy hülye ötlet volt :(

sophie27

dietetikus eligazított és szerintem nem lesz gáz.
Nekem a 150-es diétát kell tartanom és a jövőhéten kontroll.ha az is magas még akkor inzulin,de én bízom benne,hogy nem lesz baj és beáll a diétától.tökre kibírható szerintem.és a sok mák is megemelhette, mert nagyon magas a ch tartalma+sukorral és tésztával fogyasztottam...he-he...híztam...
az a jó, hogy ideében el van csípve és ha mindig eszem a megadott időpontokban úgy ahogy lehet, akkor nem lesznek nagy kilengések és egyenletes az inzulinszint akkor semmi, de semmi baj nem lehet.sőőőt azt mondta, hogy csak a ch-ot kell számolnom a fehérjéket pl. nem mert ez nem szimpla cukrosság a magas súlytól, hanem ez terhességi szövődmény.kedves volt a doki is a dietetikus is és megnyugatólag is hatott mindenképpen.jövőhéten kórházi kontroll, de aztán mehetek a védőnőhöz mérni , mivel az közelebb van.de van akitől esetleg tudnék mérőt kölcsönkérni, de nem akarok cukormérővel élni igazából.
Vendég

akkor hozzánk már nem akar senkisem jönni :?: :?:
Vendég

Az ikea játszó 3 éves kortól van... Szerintem aut nem is lehetne...

Egyébként 10-re kell a fiúknak a bankban lenni, előtte tudnak kitenni valahol, sajnálom a játszót de remélem azét lesz még ötletetek...

Apró, kettő hordozó kendőm van, mert az első rövid lett, vaterám max. 3000-ért tudnám eladni, azért gondoltam, hogy feláldoznám, hátha beválna, de ugye varrógépen nincs, majd kitalálom.

upsz ébred a hercegnő...

<
sziszka78
Tolna

szisz, hozd el magaddal pénteken, tegyen itt ki lackó és megvarrjuk aztán mehetünk ahová a többiek akarják vagy ha nem akkor meg jöhetnek ők hozzánk, hmm?
Vendég

Csandi, nekünk jó nálatok! ha beférünk még! ;)

örülök, hogy minden rendben volt a dietetikussal!

amúgy az is lehet simán, hogy a mákos dömping okozta, mármint, látom, hogy ezt írtad Te is, csak én arra gondolok, hogy amúgy lehet, hogy semmi gond nem lenne, de mivel 1x már kimutatták, tartani kell végig a diétát!? nem? vagyis 36.hétig, ha jól tudom...

Sziszka, nem az ikea játszóra gondoltam, hanem az étterem fronton van egy kis sarok játékokkal... szóval, ahol mi is ott vagyunk! egyértelműen! ;)

sophie27

Csandi, nekünk is jó nálatok, ha elférünk!

<
sziszka78
Tolna

Hú, Csandi a felajánlást csak most olvastam, akkor a kicsi kendő velem jön Pestre köszi :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

nincs tömeges jelentkezés ezidáig...
akkor névsör:
sziszék, zsófiék,gondolom veráék is de még nem nyilatkozott, meg akinek még kedve van...
Vendég

Hát túlélten a ma délelöttöt, de nem volt egy felemelö érzés. Két tanárnövel és két osztállyal súlyosbbítva indultunk. Én mentem a két osztály között Regövel és Imivel. Pár saroknyira az iskolától elesett elöször Regö a tükörjégen, majd én is, mert magával rántott. Nem voltam benne biztos, hogy az osztály nem esik egy emberként a nyakamba... Volt persze nagy vihogás, de kikértem magamnak, mert ha ök estek volna el, azon én se röhögtem volna. A tempó versenylovakhoz volt igazítva, a b osztály erösen elhúzott, én meg tölem telhetöen hajtottam szegény Regöt. Nagyon nehéz menet volt, persze mindenhol tükörjég, így korcsolyával menve szerencsésebb lett volna. Regöt és Imit mégis elvittem az oviba, mert hazafelé ebben a sebességben semmi esélyük se lett volna 2,5 km buckának fel a jégen megtenni. Maga a délelötti mizéria türhetö volt. Olyan Helen Doron rendszerü angolóra volt, nem egy nagy durranás, de ki lehetett bírni. Csináltam sok képet a két osztályról, most küldhetem öket a két tanárnönek ill. az angolos csajnak.
Hazafelé a mi osztályunk ment elöl, a tempó kicsit kellemesebb volt. Ez persze nem tetszett a b-seknek és állandóan piszkáltak minket, hogy menjünk gyorsabban. Többször is elmagyaráztam a gyerekeknek a csoportdinamika rendszerét és a sebességgel való összefüggését, de nem hatotta meg öket. A vége az lett, hogy a hátul haladó tanárnö több perccel késöbb futott be a lassú gyerekekkel, mint az osztálya ill. a mi osztályunk. Mondtam neki, hogy a gyerekei közül többen biztos panaszkodni fognak rám, de nem érdekel. Mire ö, hogy ezek a gyerekek nem éppen a csoportszellemröl híresek, még a saját testvérükre sem gondolnak soha, nemhogy másokra. Hát igen. Mondta azt is, hogy az én gyerekeimet nagyon szereti, meg ahogy mi mint család müködünk, stb. Mire én, hogy ezt lehet, hogy felnöttek díjjazzák, de Eni pl. nagyon magányos az iskolában, nem igazán veszi öt senki emberszámba. Jó lenne, ha Imi ehhez a tanárnöhöz kerülne, neki melegebb szíve van, mint a miénknek.
Enire megint rájár a rúd, nagyon szomorú, amikor hazajön. Senki nem játszik vele a szünetekben és hazafelé az egy irányba lakók nem akarnak vele együtt menni. Az órán pl. rúgdossák, vagy kinevetik, mindig van valami. Felmerült bennünk megint az iskolaváltás gondolata, de mi a biztosítéka, hogy máshol máshogy lenne!? Nagyon sajnálom szegényt, de nem igazán tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás számára.
Hát ez van. Közben elért a fogorvos, hétfö helyett már holnap reggel jelenésem van. Tele is a gatya rendesen!
Na mentem pogácsát sütni. Meg kakaós kalácsot is. :)

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Mi is szivesen csatlakozunk penteken - Csandi megirod a cimed priviben?

Orulok, hogy a dietikusnal rendben volt minden

Most mennem kell...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.04 08:20-kor.
Vendég

[quote="cs-andi"]
írta:
cs-andisziszék, zsófiék,mazskáék,
gondolom veráék is de még nem nyilatkozott, meg akinek még kedve van...
Vendég

Csandi mi is csatlakoznánk, de nem leszünk túl sokan? :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: