Sziasztok!
Bea, Eri és Manoca!
Nos a felvetésekre tárgyilagosan válaszolnék:
Eleve a PIC-en 6 különböző orvossal beszéltünk, aztán a III-as Csecsemőn újabb 3 másik orvossal, a Szabadság-hegyen is kettővel, ezenkívül 10 nővérrel, 2 gyógytornásszal, a védőnőnkkel, a gyerekorvosunkkal és a szülész-nőgyógyász orvosommal.
Ha jól összeszámoljuk ez már így is 26 ehhez értő ember véleménye az elmúlt 2 hónap alatt és mindegyik ugyanazt mondta...
Egyébként amikor valami nem tetszett, úgy éreztük nem lesz jó Márknak, az orvosi javaslat ellenére pl. saját felelősségünkre nem engedtük.
Most ti ne haragudjatok meg, de úgy érzitek valóban minden tudást elsajátítottatok az emberi agy működéséről, az oxigénhiányos állapotról és kimondottan a mi esetünkről, stb.?
Nos, azt gondolom csupán féltő-óvó anyaként gondolkoztok és képtelenek vagytok/lennétek elfogadni, feldolgozni magatokban ha olyan borzalmas helyezettel kell(ene) szembesülnötök, ahol nincs igazi segítség... Persze a remény hal meg utoljára!
Szerintetek mi nem teszünk meg mindent, nem mozgatunk meg minden követ annak érdekében hogy Márk meggyógyuljon?! 2 hónapja ebből áll az életünk!!!
Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy történetesen vannak azért remek orvosok is, akik szakmailag megkérdőjelezhetetlenek és akik folyamatosan tovább képzik magukat külföldön, olvassák az aktuális folyóiratokat, hatalmas gyakorlatuk van, stb. És emelett még emberileg is megállják a helyüket...
Egyébként az orvostudomány egyes területein sajnos még ma is vannak olyan betegségek, stb, amikor csak egyhelyben toprognak és csupán találgatni tudnak és teljességgel bizonytalanok az ügy kimenetelét illetően! (Nem egy torokgyulladásról van szó.) Ők sem Istenek...
Szóval azért nem kell azt gondolni, hogy mindegyik orvos egy hozzá nem értő, műhibákat egymás után halmozó, az egyetemen éppen csak átbukdácsoló, szakmailag tapasztalatlan, udvariatlan barom. Persze nyilván rengeteg ilyen is van...
És végül egy idézet:
"Azt feleled nekem: - Ez nincsen egészen úgy.
- Semmi sincsen egészen úgy - felelem én.
Vagyis minden, amit mondani tudok, esetleg
tizenöt szempontból érvényes, a tizenhatodikból nem.
S lehet hogy néked éppen ez a tizenhatodik szempont
tetszik a legfontosabbnak. Akkor hát megbuktam nálad."
Füst Milán: Ez mind én voltam egykor

Vadvirág