Csőváz!
Geo, írtad hogy még most pakolsz ki? De muszáj, hisz nem soká megint költöztök... Jók a rucik, nekem is a nyuszis hálózsák tetszik...
Voltunk az auchanba és már van tavaszi-nyári vékony ruhás baba kollekció... én imádom a farmer-vékony farmeres dolgokat, mert sztem a farmer egy nagyon jó anyag, főleg a vékonyak... szóval voltak jó kis rózsaszínnel kombináltak és kékkel szegettek is, elég jó áron. meg több más féle hasznos jó ruci. és ez mondjuk az auchanba nagy szám, mert ott én kevés jó árú, jó ruhát vettem. a tesco és cora jobb szokott lenne... de ha egyszer megtudom hogy fiunk v lányunk lesz... mondjuk azóta vettem egy micimackós törcsit is

meg új pelenkázó lapot a mosogépre, amit Marcus is értékel és van hogy a tv elé kihozza és arra fekszik onnan nézi a tv-t
Előtej: én annyit mondok hogy nekem nem volt, aztán 8-9 hónapig nonstop csak szopi volt, hozzátápi nunku, mert el se fogadta... viszont sztem akinek van előteje, azért annak nagy valószínűséggel lesz is teje.
de figyelni kell nagyon bizonyos dolgokra:
szoptatást kizáró ok eleve a befele forduló mellbimbó (ritka), viszont ezt a védőnő már az elején tisztázza.
aztán figyelni kell:
- csomósodásra
- mell begyulladásra
sokszor mondják hogy a bébi ne lógjon sokat a mellen, mert kiáztatja... vagy hordjunk bimbóvédőt... nos az én mellem olyan érzékeny hogy utálom ha a kemény bimbómhoz vmi/vki hozzáér, olyankor szívesen pofozkodnék, úgy idegesít. azt hittemhogy gáz lesz a szopi, de nem, akár fél órát is lóghatott rajta... ez azért is jó volt, mert így a gyerek szívta ki a végét is a tejnek és tudta hogy nem csak ömlik, de dolgozni is kell vele. nem szabad hagyni,hogy csak a könnyű tej legyen jó neki. (egy ismerősöm pont most szúrja el, mert a végét üvegből adja... )
van több tejserkentő készítmény, de sztem leginkább pszicho alapon jön... és van több amire azt mondják hogy fáj tőle a baba hasa... szóval vannak szoptatós teák, és tabletták is, ezek általában gyógynövény alapúak. viszont a lényeg az hogy az ember igyon rengeteget!!! az átlagnál is többet.
ami még használ: én anno a rossmanban vettem mellre való zselét. ezt lehet hűten is, mint a többi zselét, ez akkor jó ha apasztani kell (van itt vki, talán Csilla? )
de ha forró vízbe téve felmelegítjük és úgy tesszük a mellre, az csodákra képes, egyrészt serkent is, másrészt a csomókat is segít elűzni... (+ masszázs)
nem drága, kb 1000 Ft.
később jó bármilyen jégzselé helyett...
ja apropó jégzselé: nem tudom mennyire általános hogy a gát varrat bedagad... nekem így volt, meséltem már... nos egy apróbb méretű jégzselé erre is jó. + a gátat napjában többször öblögetve mosni!!! nem húz annyira a kötés, nem fáj annyira!!! (nekem bevált, az orvosom tanácsolta)
javasolják még az úszógumit is ülőpárnának, viszont sztem a kórházi ágyak úgy is olyan magasak, hogy gumival már el se lehet érni.
aztán még tanács hogy a bébihordozókba tegyetek vmi "rongyot", pelust, pamut takarót... mert azok műszálasok... így ha a haza úton még nem is izzadnak, de be tud párásodni a kis hátuk mögött vagy fejük alatt...
nyáron nagyon kell vigyázni, hogy a kispárás hátuk meg ne fázzon, ha a babakocsiból vagy hordozóból vesszük ki őket..
no asszem tanácsokkal ennyi most...
Tallin: köszi az infókat! nem tudom mit írtál félre én nem találtam...

de a megerősítős tanács nagyon jó...
sajna a kép meg a reflexek nem megy ki a fejemből, hogy egész tornán azt kellett figyelnem, hogy mikor csap oda hirtelen, váratlanul, mikor megy át a simi verésbe... szerencsére a férjem is mellettem áll és egyöntetűen mondjuk már hogy nincs verés, nincs rúgás, nincs bántás... az a fura számomra, hogy egyébként napjában többször bújik, mondja hogy szeretlek...
viszont félek más gyerekekkel találkozni...
ja és azt is megfogadom hogy ne engedjem ki a felügyeletet a kezemből...
Köszi!
Azt nem tudom hogy mennyit várjak a közösségbe menéssel (torna), mikor próbáljam újra? most úgy 2-4 hétig semmikép se akarok menni, már csak a gyomoridegem miatt se, mert az meg a tesónak nem tesz jót...
Én most nagyon kiköltekeztem, és kell most gyűjtenünk picit, így úgy gondoltam hogy a februárt teljes mértékben arra szánom, hogy csakis vele törődjek amikor csak lehet. kevés egyedüli csavi, kevés net, kevés webshop...
ja amúgy ti a teszveszen hol vesztek bébiruhát, mert én ott nem láttam... bár nem mintha nem találtam volna más forrást