A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szimba!

Né'd a'! Laptető! Mikor teszteljek?! :lol:

Sajo
sajo

Sziasztok régiek és újak!!!

Hát, kapkodom a fejem, hgoy kivel mi van. Azért 2-3 naponta olvasom ki hogy halad.
Szimba: semmit nem változott az istenadta jó humorod, szükség is van rá!!!

Mindenkinek kitartást és sok türelmet és évvégére óriás pocakokat kivánok!!! Sajó+szimba nektek is ,de másként :lol: :lol:

Nálunk semmi extra. Laparral még mindig nem mentem, emrt sikerült elhelyezkednem, és elég hülyén jött volna ki, hogy az első próbahónap után közlöm, na akkor én elmentem betegácsiba :lol:
Tehát várok. A vizsgálatokat már ugyis mind újra kell csináltatnom. Igaz ez az endó gyanú nagyban hozzájárul ahhoz hogy totál elment a kedvem minden további lombikos dologtól...Egyszerűen el kell engednem egy kicsit a témát, hogy ősszel pozitivan tudjunk bele vágni (ha addigra minden okés lesz). Páromat is kérdeztem, hogy az azoospermia miatt most mit érez (ugye herebiopszia kellene de én csak ragaszkodom egy utolsó Gyöngyi féle vizsgálathoz-hátha lenne elég egy fagyasztáshoz), de azt mondta ő is hogy most hidegen hagyja, nem akar vele foglalkozni. Ez helyes, mert tudom hülye kifogás, de van egy csomó dolog amit még meg kell csinálnunk a házon is, beszerezni egy két nagyobb értékű dolgot. Én pedig úgy készülök lelkiekben, hogy ezt most muszaj, mert lehet jövöre már nem tudjuk megtenni, mert esetleg már többen leszünk :)
Ha valaki a markomba nyomna egy kezelésre valót, akkor sem indulnék (max megkérdezném nem költhetném e pl. egy szezon fűtési számlára :lol: :lol: ). Remélem ezért nem utáltok ki, de érzem most eza legjobb. Kicsit elengedni...Pedig sokatokhoz képest mi még épp hogy egyszer rajthoz álltunk...És még ET sem lett belőle..A régiek tudják miért...
További kellemes hetet (kevesebb hóval, mert már a padlás tele van a hólapátolással)

puszi mindenkinek
renna77

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szimba,de én nem is magamat teszteltem hanem a macskámat! :lol: :lol: :lol:
Ovit miatt én is gondoltam látok egy pozitiv tesztet, gondolhatod, hogy mekkorát néztem, hogy még így is negativ. :D
Na, de jó kedvem lett. Akkor maradok a Szimba dr. úr tanácsánál.. :D

Sajo, Te máris tesztelhetsz! :lol:

Renna: Teljesen egyet értek Veled. Mindent a maga idejében.
Örülök, hogy jelentkeztél, gyere mindig be számolni, épp mi van Veled!

Most kezdőknek, mindent bele! Drukk!

Aranyosak vagytok nagyon. Komolyan mondom örülök, hogy járhatok a Dévaihoz, mert így legalább megismertelek Benneteket is! :wink: Minden rosszban van valami jó, kinem hagynám ezeket az élményeket, csak ne tartson túl soká. :D
emerenc

Renna!

De jó, hogy jöttél, nagyon rég hallottunk Rólatok!
Sajnálom, hogy így áll a helyzet!
Nagyon jó viszont, hogy van munkahelyed, nem kis dolog ez manapság!
Az endo ne vegye el a kedved, mert a terhesség nagyon jót tesz az endometriózisnak, természetesen miután rendbe hozták! A herebiopszia is megvár Benneteket!
Rendezzétek el az életeteket előbb, hogy teljes nyugalomban kezdhessetek neki a babavárásnak! Másképp nem is lehet!
Továbbra is szeretnénk hallani Rólatok! Még olyan fiatalok vagytok! Ne adjátok fel!

Sajo
sajo

Sziasztok

Nagyon régen jártam itt utoljára. Sajnos velem még mindig nem történt semmi különös. :(

Szeretném megkérdezni, hogy ki tudna valami jó orvost laparoszkopiáhot ajánlani. Beutalom van hozzá. Mennyiért csinálják?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sajó,
az ő is rák-nál én voltam az is. Jucussal Titeket kielemeztünk már. Senkinek nem felejtem el a napjegyét :)))
Amúgy pont nekem is az jutott eszembe, hogy Jucus egy ilyen mondtanál kifutott volna a rendelőből és még Gazdagrét közelébe sem megy soha. Dévainak van érzéke, hogy kinek mit kell mondani, mert neki is jobb ,ha végig megy a 6 inszem. Mondjuk azért lehetne kevésbé ijesztgetős bácsi.
Azért zsuzska nem csodálom, hogy nem túl vidám.

Renna,
örülök, hogy hallattál magadról. Szerencsére Téged a kor nem hajt, ugyhogy dolgozd be magad , aztán fussatok neki újra a babaprojectnek.

Emerenc,
tudod aki kiváncsi.....
várd meg szépen a 15. napot. Dévaihoz ugyse mehetsz előbb ,mint ahogy a 3 hét le nem jár. Bízzál még a sikerben! Esetleg tényleg teszteljen a férjed :))) Arnold Swarzeneggernek sikerült :)))
miciona

Zsuzsa! Fel a fejjel, és ird meg izibe, hogy mi van a kissebbetekkel amint megtudtad! Drukkolok hogy lehessen ET! És hálát adok, hogy az artéria szúrásból nem lett baj!!!

Emerenc! Nahát, tényleg igy nem hallgatni Dr. Szimbára! A cicát meg nem felejtetted el összehozni egy kandurkával? Csak utána érdemes teszteletni!!! :D

Csomee! Nagyon örülök, hogy betöltöttétek a 12. hetet! :D

Hildácska! Jobb ez igy, hogy még egy inszem! Tudod, én azért is örültem annak idején, hogy nem egyből ICSI-vel kezdünk, mert igy több lehetőség=több esély, méha azok akármennyire is kicsinek tűnnek! Megaztán baromira féltem a méhszondától meg a punkciótól amiről addigra jól körbetájékozódtam itt a tapasztaltabbaktól. Igy lett volna időm szokni a gondolatot, meg eddződni. Hála a Jóistennek bebabásodtam. (Sose győzök ezért elég hálás lenni).

Renna! Megértem, hogy most kicsit elengeditek ezt a dolgot! Remélem ez hozza meg nektek a sikert!!!

Sajó! Hú, jövő héten kezdés! Már előre csuriban kezem-lábam! Jucustól nem szép, hogy nem enged be! Ejnye Jucus! :wink:

Miciona!
[quote]A írta:rnold Swarzeneggernek sikerült Smile))

Ez nagyon tetszik!!! :lol:

Kagyló! Én nem tudok sajnos, de biztos lesz itt valaki, aki igen! Remélem mielőbb skerül találnod!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Köszönjük szépen a bokókat,nagyon aranyosak vagytok!

Zsuzska a Dévaihoz jártam én is 3 irányított,4 ínszem és 4 lombik volt.Én azt mondom a negyediknél a teljes pozitív hozzá állásom segített mert az volt az egyetlen amit akkor másképp csináltam.Addig is hittem meg pozitív voltam de mindig ott volt az a ha hogy ha most nem sikerül akkor majd legközelebb így csináljuk meg úgy csináljuk.A negyediknél meg szóba se jött egyszer sem még gondolatban sem hogy mi lesz ha most sem sikerül, csak egy határozott pozitív hozzáállás hogy most sikerül és kész.És sikerült itt van nekünk a mi kis Csodánk.
Mindannyitoknak tiszta szívemből kívánom hogy minél előbb sikerüljön ez a kis Csoda .

Emerenc szerintem túl hamar teszteltél.

Nagyon drukkolok mindenkinek!

Kép
póci

[quote="zsuzska69"]. írta:zsuzska69..csak abban az esetben kérem vissza, ha tényleg szép az egyeske.

Hát, én nem tudom, hogy Dévisz mit fog szólni ehhez, de azért sejtem. Itt sokféle szempont van, amit mérlegelni kell. Ott van pl. az anyagi. Ha van ET., az OEP kifizeti neki a kb. 400 ezret. Ha nem, akkor az eddigi, kb. 300 ezres költséget nem téríti meg senki. Én megértem, hogy Neked ez nem számít, de Dévisznek hosszabb távon öngyilkosság lenne ezen a téren nagyvonalúnak lennie. Ezért szokta rosszabb kilátások esetén inkább a stimu alatt erőltetni a leállást, mert akkor kisebb a veszteség is, nem is beszélve arról, hogy nem kell a műtéti komplikációkkal sem számolni, stb. Ha mondjuk lebetegedsz, akkor biztosan nincs ET., enélkül viszont... Abban sem vagyok biztos, hogy egyet le lehet fagyasztatni, ráadásul a fagyasztás is egy olyan dolog, ami károsíthatja az embriót, sőt, az esetek harmadában gyakorlatilag tönkre is teszi.

Ami az AHA-t illeti, a peteburok vastagságát megmérik és ha szükséges, mindenképpen felajánlják. 35 éves kor felett mindig feldobják, mint lehetőséget, de ha egy utánérlelt, későn megszúrt embriót kapsz vissza, ami szabályosan megtermékenyült ugyan, de még nem elég nagy, biztosan nem végzik el az AHA-t.

Renna! Örülök, hogy a munka terén jól alakultak a dolgok, ezt tényleg nem szabad kockára tenni most egy újabb programmal. Bőven van még időtök próbálkozni. 8)

Emerenc: újabb adag drukk elküldve! :D
szimba

Sziasztok!

Megmaradt menopur 75E Por + oldószer 4 db eladó 3.000.-Ft/ db.
Cetrotide 0,25 mg por+ oldószer 5 db eladó 40.000.-Ft / 5db

Ha valakit érdekel, küldjön privit!

Köszönöm!

Kép
avarka

Sziasztok!

Csak gyors bekukk Emerenc miatt, aztán majd jövök még!

Tuti, hogy nagyon korán teszteltél! Én először ET+12 napon teszteltem, már 2-3 nappal a várható mensi után, és nekem 5 napos beültim volt, többszáz sejtes embiróval. Szóval tényleg felesleges volt most ez a teszt, és kérlek ne add még fel a reményt, jó?

Nekem is fájtak a petefészkeim: a punkció után nagyon, utána kicsit jobb lett, majd a beágyazódás után pár nappal megint elkezdett fájni... én ezt akkor jó jelnek vettem és igazam volt!
Drukkolok továbbra is!
vjulcsi

Emerenc, Szimbának teljesen igaza van, nagyon korán teszteltél még, és a negatív eredmény nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Fel a fejjel, pár nap múlva meglesz az a két csík, legalább is nagyon szorítok ill. szorítunk hozzá.
De mivel még nem olvastam vissza minden hozzászólást, gondolom ezt már azóta mindenki leírta neked. :D
hildácska

Köszi mindenkinek, hogy nem utáltatok ki a nézetem miatt :lol: :lol: :lol:

De azért megsúgom, már 33 éves leszek :wink: Tehát annyira nagyon nem érünk már rá, mert én akkor is azt vallom azt a gyereket fel is kell nevelni :lol: De igaz, vannak nálam itt kicsivel többet megéltek is, tehát belőlük is merítek sok erőt ám!!!
És gondolom Dévisz is marad még a szakmában egy ideig...
A munkahely most tényleg fontos mert enélkül bébi sem lesz...
további sok sikert nektek!!!!

pusz
renna77

Köszönöm Mindenkinek a drukkokat és a biztatást! :D
Próbálom türtösztetni magam, mert kár hamis eredménnyel stresszelni magam. :wink:

Zsuzska, gyere, mesélj, hogy mi volt. Nagyon szurkolok ám! :D

Kislibus, ivartalanított kandúrom van. :lol:

Julcsi, de jó, hogy fájtak Neked is a pfészkeid, egy kis remény szállt belém, mert azóta szúrkálás is volt, és kis görcsölgetések is. Neked is Egy lett vissza ültetve. oh de jó lenne.......... :oops:

Hildácska: Köszönönöm a drukkokat, ne keserítsen el Dévisz, ijeszgetése, ez hozzá tartozik a programhoz. :oops:
Nekem is 3 irányított, 6 inszemet is végig kellett csinálni, pedig a 4.nél már tudtuk, hogy lombik lesz belöle, de a törvények megkötik az orvos kezét. Dévisz meg soha semmilyen körülmények közt nem játszaná ki a törvényt. Ezért is szeretjük nagyon. :wink:

miciona: :lol: Szoritok a kezdéshez!

Renna: Én mint kicsivel többet megért, mondom, fő a lelki felkészültség, nem baj ha vársz még, a műtétre is rá kell készülni, utána szerintem már nem lehet probléma. :wink:
Várunk szeretettel, gyere csak! :D
emerenc

Hildácska véletlenül ment a pirulós, ezt akartam oda bigyeszteni: :wink:
emerenc

Emerenc! Akkor összehozhatnánk az én ivartalanitott lány cicámmal!

Renna! Ha jól veszem ki összesen kb. egy fél évet fogtok igy halasztani, az a korodhoz még abszolúte jó, mert még nem leszel igy se 35 mire bebabásodsz! :D

Csomee! Akartam kérdezni, hogy mennyit hiztál eddig? (Ha hiztál egyáltalán.)

Zsuzska! bizony gyere, én is kiváncsi vagyok, mi újság!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, az Intézetben már "régi".
Legfontosabb tapaszalatom, hogy egy igazi elhivatott és emberséges orvoshoz járok.
Mivel Ő is emberből van, vannak különböző állapotai, de ez sosem befolyásolja a szakmai munkáját, ezért elnézem neki, ha épp szigorúskodós kedvében van.
Azt is megtapasztaltam, hogy amikor viszont lélektanilag nekem fontos volt, nagyon emberi gesztusokkal fejezte ki az együttérzését és bíztatását!

Zsuzska, hol és hogy vagy??
muki2

muki2: Üdv: a csapatban!
Örülök, hogy Te is így gondolod! A legfontosabb, hogy az ember bízni tudjon az orvosában! Azért is vagyunk itt mindannyian. :wink:
Te hol tartasz?
emerenc

Sziasztok!
Miciona, mesélj mi volt tegnap, jó hogy találkoztunk.....

Muki 2 jó, hogy jöttél, mi újság?

Ami azt illeti, nem vagyok feldobódva, tegnap ugyan visszakaptam a Túlélőmet. A beérlelt másik esélyes petesejtet meg tudták szúrni, de rosszúu termékenyült meg..A Túlélő, amit vissza palántáztak, csak 3 sejtes volt, amit nem értettem, nem párosan szoktak osztódni!?A biológus fiu szerint teljesen normális , nem tudom...

.Szimba, amúgy egyetértek Veled mindenben..Ami a megszúrt artériát illeti, arra azt mondta Dévisz, hogy a hüvelyt látja, el az szerintem más, mint amelyik a petefészket táplálja, mert akkor belső vérzés lett volna, ez viszont a külvilágba ürült...11-re kellett mennem, de majdnem 2 volt mire megtörtént, addigra már sík ideg voltam,pedig vidáman indultam itthonról. Az Aha módszerre rákérdezett Dévisz, kértük és ezek szerint nem automatikusan csinálják, mint a Kaáliban..Nem gondoltam, hogy a kevés embrió miatt is kell aggódnom, idáig a beágyazódás volt probléma.
:?:
Emerenc! hogy vagy? Te is szúrod az Ovetrillet-t azt írtad, hogy értsem a 3-szor fél ampullát? A fecsiben lévő anyag felét kell beadni, vagy az már eleve egy fél adag?
zsuzska69

Sziasztok,
Tegnap találkoztam Zsuzskával. Látom többen kérdeztétek ,remélem nem bánja, ha annyit elárulok ,hogy Egykét kapott vissza és minden rendben volt.
Zsuzska,
gondolom Te most fekszel feltett lábakkal ! Mi meg küldjük a babatapikat :))
Szegény férjedet jól letámadtam:) Egyből megismertem a múltkori tali után. Biztos csak nézett ,hogy megindul felé egy idegen nő. Nem lehetett túl sok műtét, mert viszonylag üres volt a váró.

Emerenc,
érzed még a szurikat? Hogy vagy?

Muki,
üdv a topikon. Kár ,hogy eddig nem jöttél!
miciona

Zsuzska,
beelőztél pár perccel!
Nem fél adag, neked kell megfelezni. Én bejelőltem filccel ,hogy kb. hol a fele. Mikor csőre töltesz ,légtelenítés után megfordítva látod, hogy hol a fele nagyjából.
miciona

Az osztódás úgy van ahogy írtad, a kettő néggyé, a négy nyolccá stb. Valószínű a kettévált sejtek nem egyidőben osztódnak tovább azért lehet páratlan állapot is.
miciona

Sziasztok!

Zsuzska, úgy látszik most az Egykéknek kedvez az idő. :wink:
Én már lenyugodtam, volt egy kis hullámvölgyem, amit a cicám tesztelésén vezettem le. :lol: De most már nyugiban vagyok, volt tegnap este egy nagyon furi görcsölgetés, mintha elrontottam volna a hasam. De már nem érzek semmit. Bármi lehet.
Lényeg, hogy az első 3napban szigorúan pihiz, utána is nagyon lazán, ráérősen. Nagyon drukkolok Neked, hogy kapaszkodjon jó erősen a kis Túlélő. Azt nem mondom, hogy ne figyelgesd a jeleket, mert úgyis figyelgeti az ember magát.
A fél adagot megválaszolta miciona. Én a szememmel feleztem meg. Te hány adagot kaptál?
emerenc

miciona: A Te futamod is elkezdödött? Akkor nagyon szoritok!
Szurkál,görcsölget aztán meg nem érzek semmit. Rengeteget eszem.
Ja Zsuzska sok húsi!

Tudjátok, hogy a mi esetünkben miért jó a prednisolon? Azt sikerült kibogoznom, hogy az immunrendszert kicsit legyengiti, de ez miért szükséges nekünk? Azt gondolnám, hogy ilyenkor különösen fontos az erős immunrendszer, vagy pont azért, hogy a szervezet, ne nézze betolakodónak a mi kis embrikénket?
Ezt mindig elfelejtettem megkérdezni. Csak szedem, szófogadóan.
emerenc

kagyló: végül is sikerült választ kapnod a kérdésedre? Sajnos vagy szerencsére ebben nem tudok segiteni, de gondolom ha van beutalod, akkor ingyenes. Mi van veled?
emerenc

Sziasztok!

Az osztódásról én is azt tudom, hogy nem egy időben osztódnak tovább az utódsejtek, így bármikor előállhat páratlan sejtszám.

Én most futok neki a harmadik lombiknak 3 inszemináció után. Hétfőre terveztük a punkciót. Pénteki UH szerint van egy ötös élboly, és még 1-2 feltörekvő, akik még addig beérhetnek.

Zsuzska!
Vigyázz a Picikédre! Vedd magad körül jó érzésekkel, szép emlékekkel! Ebben Párod nagy segítségedre lehet! Meggyőződésem, hogy most is melletted van, minden értelemben!
muki2

Emerenc! Tudod Te a választ, csak ilyenkor mindenki mindenben elbizonytalanodik!
Az Embrió ellen esetlegesen fellépő immunreakciók esélyének csökkentésére kapod a Prednisolont szerintem.
muki2

Sziasztok

Köszönöm szépen a válaszokat!

Emerenc

Hétfőn hívom fel apánkat, hogy mikor mehetek a beutalóért. Úgy néz ki, hogy sikerült találnom valakit a Sotén. Ingyenes lenne, de azért állítólag illik adni egy kicsit...
Kiváncsi leszek. Az utolsó alkalom ami támogatott lenne 5. lombik előtt szeretnék túl esni a laparon is. Már hallottam annyi véleményt evvel kapcsolatosan, hogy bizonytalan vagyok a laparral kapcsolatban. Kicsit reménykedek, hogy találnak valamit végre és lesz egy kis remény..... más nem jutt eszembe ami magyarázatot adna végre arra, hogy miért nem sikerül!!!
Kagyló

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Köszi a segítséget!

Muki2 drukkolok, hogy szépen hízzanak a tüszők.
Már én is akartam kérdezni miért kell folyamatosan szedni a Prednisolont, ezek szerint kilöködés, túlzott immunválasz ellen.
Az Ovitrelle további adagolását nem értem, az nem csak a tüszőrepesztésre szolgál?

Emerenc, 3 adagot írt fel fel belőle.
Örülök, hogy nyugodt vagy, már eldölt minden.

[b]Miciona![/b
Ti kezdtek, mikor jön meg a kenet eredménye?Hú de izgalmas napoknak nézel elébe...
zsuzska69

Kagyló: Nagyon szorítok Neked, hogy rendben legyen minden! Gyere feltétlenül, beszámolni, hogy s mint volt. Milyen ez a műtét...stb Gyere az a lényeg!
emerenc

Kagyló!
Így van, jobb ha túlesel a laparon, hátha csak valami kis elváltozás késlelteti a várvavárt eredményt...Majd jelentkezz, mikor lesz.
Nekem is volt, nem fájt, másnap már mászkáltam, olyan pici a bemetszés, és próbálják az izomrostok közt bevezetni a műszert...
Összesen 3 luk volt egy a köldökön(ott vezették be a kamerát), 2 petefészkek felett.
Tehát ne izgulj semmit...

Én meg az IR. vizsgálaton gondolkodtam, nem-e inzulin rezisztencia okozza a megtapadás elmaradását...Állítólag akinek normális a cukorértéke, attól még lehet rejtett cukorbeteg is, amit csak terhelés mutat ki.Valaki már volt?
zsuzska69

Zsuzska: Még nem dölt el! 27én tesztelek újból! Az első túl korán volt, azért is "kaptam" ki! :D

muki: Akkor neked is nagy drukk! Gyere majd beszámolni!
Akkor megválaszoltuk a kérdést. :wink:
emerenc

Kagyló!
Jól gondolod, szeritem,hogy laparoscopiát csináltatsz. Az én nőgyógyászom addig nem is küldött lombik programba, amíg azt nem végezte el. Mióma, endometriózis, stb. fontos, hogy kiderüljön, ha van! Ha meg nincs, akkor is jó biztosnak lenni benne!

Ne legyenek vérmes reményeid, hogy Dévai tud beutalót adni. Az intézetben végzett IVF kezelésekre ugyan igénybe vehető OEP finanszírozás, de a beutalási rendszer valami más tészta. Lehet, hogy a háziorvoshoz fog küldeni, vagy a körzeti szülészeti szakrendelésre. Segíteni fog, az biztos!

A laparoscopiától ne félj! Előtte az előkészítés beöntés formájában nem túl kellemes, de többen túléltük már. Közben vagy alszol, vagy gerincérzéstelenítéssel nem érzel semmit. Nekem még aznap kivették a katétert, délután már felkeltem. Az első pisi és kaki kellemetlen volt, ezen kívűl nem emlékszem semmi szörnyűségre. Egy hét múlva esküvőre voltunk hivatalosak, és végig táncoltam az éjszakát!
Bátorság!
muki2

Zsuzska!
Az Ovitrelle a beágyazódást is segíti, ha jól gondolom a méh nyálkahártya burjánzás ösztönzésével.

Az inzulin rezisztencia (vagy intolerancia) valóban kimutatható terheléses vércukor és inzulin vizsgálattal.
Én már megcsináltattam, elmentem a lelettel endokrinológushoz.
Valóban mutatott egy leheletnyi eltérést, amit jelenleg diétával próbálunk visszaállítani. Magyarul ötször kell ennem, lehetőség szerint azonos időpontokban. A főétkezésekben (R-E-V) fehérjedús ételeket kell ennem, a tízórai és az uzsi szénhidrátos (gyümölcs, nasi). Még nem voltam kontrollon, de remélem javul a helyzet.
muki2

Zsuzska!

Páratlanul szép lesz! Csak nyugalom! ÓRIÁSI drukkok mennek!

Miciona!

Te hogy állsz? Mik a kilátások?

Muki!

Üdv köztünk!

(Névtelen) Laci!

Nagyon eltüntél! Olvasol még minket, vagy már annyira megnyugodtál, hogy felénk se nézel?

Sajo (jelenleg árad)
sajo

Emerencem!
Nem úgy értettem, hogy eldölt, nem a teszt eredményére gondoltam.Persze, korán teszteltél. Hanem hogy ha megtapadt, már megtapadt. Az hányadik napon van az ET.után? Hatodik?
Neked még bármi lehet. Nagyon szorítok...

Én sokat gondolkodtam hogy az a 9 embrió, aki bennem volt mikor távozott. Vajon már a beültetés után? vagy a sikertelen megtapadást követően, vagy a menszesz megjelenésével?Ezt már sosem tudom meg.De ezek buta gondolatok....

Muki2
Hát ez az, amitől félek, hogy idáig nem csináltattam meglehet hogy ilyen egyszerű lenne a megoldás. Remélem Neked segít a diéta. Pedig Te is milyen vékony vagy, ki gondolná, hogy eltérés van.
zsuzska69

Sajó köszi...
A Ti sikeretekben nagyon bízom, hiszen Juci volt már terhes, az jó előjel...nagy az esély....
kK :) nkrétan mikor startoltok?
zsuzska69

Az Ovitrelle hCG (terhességi) hormon mely segíti a sárgatest fennmaradását, ezáltal az embrió beágyazódását.
sajo

Zsuzska!
Te most semmitől ne parázzál!
Egy pozitív hCG teszt úgy elfeledteti veled az inzulint, mintha a világon sem lenne!
Előbb evvel legyél elfoglalva! Most úgysem tudsz változtatni semmin. Drukkolunk, hogy ne is kelljen!
muki2

Zsuzska!

Drága vagy, hogy drukkolsz nekünk! Sajnos Jucus 19 év alatt csak kétszer volt terhes és mind a kétszer az első trimeszterben szakadt meg a terhesség. Én elmúltam 50, Jucus elmúlt 40. Hiába kérleltem, hogy még 40 előtt vágjunk bele az IVF-be, addig húzta, halasztotta, hogy most már nem túl jó eséllyel vágunk bele.
DE BELEVÁGUNK MÁSODSZORRA IS !!!! Már le se tudnám beszélni róla!!!! A jövő hét elején esedékes az indulás.
A méh egyébként a menstruációval "tisztul". A nyálkahártya leválásával minden kiürül, akár "odavaló", akár nem. Nagyon sok nő észre sem veszi, hogy terhes, mert egy "hosszú ciklus" alkalmával egy esetleges terhesség is észrevétlen szünik meg.
sajo

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a punkció előtti serum oestadiol szint milyen értékek között megfelelő? :?: :?:
muki2

Bocs, az előbb kimaradt egy R az oestradiolból!
muki2

Zsuzska! Akkor neked is mennek a babaragacsok! Bizz a Túlélőtökben!

Emerenc! Továbbra is drukkolok!++++++++++++++++++++++++++

Miciona! Mikor lesz neked akkor a kezdés? Vagy most akkorkezdtetek? Lemaradtam. :oops:

Muki! Punkcióhoz nagy drukk, remélem lesz ott 7 pete legalább!

Kagyló! Örülök, hogy sikerült dokit találnod! Ismerős, vagy ajánlották?

Sajo! Mikor kezdtek?

Szimba! Nálatok mi a helyzet? Lesz műtét végül?

Kép
kislibus

Muki! Miért, csillagot kaptál rá a laborban? Sajnos nem tudom, de Szimba biztos!

Kép
kislibus

Kislibus!
Nem tudom, mert csak telefonon tudtam megkérdezni a labort, így csillagot nem "hallottam".
Mintha múltkorról valami más szám derengene, de még a mértékegységet sem mondta meg az ügyes laboros, én meg nem kérdeztem rá. Mostmár bánom!

Köszi a drukkokat előre is!
muki2

Muki!
Én rákérdeztem erre a szintre, azt mondta 1500 de azt nem tudom milyen egység, erre azt mondta, csúcs jó....
zsuzska69

Zsuzska!

Nekem ma 1518-at mondtak, gondolom ugyanolyan mértékegységben, ha a labor a Nyírőben volt neked is.
Múltkor valami 900 volt, de akkor csak két tüsző volt.
Köszi!

Hogy telt a napod?
muki2

Sziasztok,
www.hipofizis.hu/laboratorium.php
ezen az oldalon van egy női hormon tábla, ahol mutatják a gyógyszeres kezelés 4-5. napi, tüszőérés előtti eostradiol szintet is.

Kislibus,
most keneten voltam. Jövőhétre meglesz azeredmény és ,ha minden okés kb. 2 hét múlva kezdés. Addig azért még van egy peteérés kb. ma-holnap-hétfő úgyhogy megyek is a hálóba :wink:
miciona

Muki: ösztradiolnál érett tüszőnként(!) 200 feletti érték kell (más források szerint akár 300 is), tehát az 1500 az 5-6 szép, érett tüszőt jelent "magyarra fordítva". 8) Gondolom, a vérvétel tegnap volt, ma meg még volt reggeli szuri is, tehát ez az érték inkább 1700-1800 lehet most, ami jelenthet akár 7 jó petikét is hétfőn, de ennyire ne szaladjunk előre. :D

Zsuzska: Ovitrelle kérdésében Sajónál a pont. Több nemi hormon is van, amely a ciklus más-más szakaszában teljesen eltérő hatással bír. Az Ovitrelle középidőben az érést gyorsítja, a ciklus 2. felében viszont a sárgatestet erősíti. A Cetrotide/Orgalutran (orángután :) ) a középidőhöz közeledve megakadályozza a korai tüszőrepedést, de a ciklus elején kifejezetten segíti, hogy a hormonok beinduljanak. A progeszteron a beágyazódást segíti elő, de vicces, hogy ugyanez a fogamzásgátlók fő hatóanyaga is, amikor ugyebár pont az ellenkező hatást várja, aki "eszegeti".

A méhtisztulással kapcsolatban is Sajó verziója van általában: vagy menstruációval ürül, vagy pedig felszívódik az embrike. Beültetés után nem tud távozni, a vastag endometrium miatt akkor se tudna "kiesni", ha akarna. :) Természetesen nem akar, sőt, még egy pár napig pihizik, hogy legyen ereje erősen megkapaszkodni. 8)

Zsuzska & Muki: Ami az IR-t illeti, nem árt, ha sikerült kordában tartani a terhesség alatt, ilyenkor viszont a PCOS-en keresztül befolyásolja a történetet, ami egyikőtöknél sem áll fenn a tapasztalt tüszőszámok alapján. Elképzelhető, hogy a határérték közelében van, esetleg egy hangyabokányival felette, de nem lehet akkora, hogy már a lombiknál gondot jelenthessen.

A sejtosztódással kapcsolatban: nekünk is volt már 5 sejtes embrikénk, nyilván a 4-ből az egyik már osztódott akkorra, a többinek viszont még kellett volna pár óra, de mire ez megtörtént, már a helyükre kerültek.

Emerenc & Zsuzska: Mennek a drukkok!!! 8)

Kislibus: ha minden eredmény jó lesz, meglesz a műtét. Már volt labor, hétfőn még lesz egy-két vizsgálat, aztán meglátjuk...
szimba

A fenébe! Pont most kapok laptetőt? :(

Laptető :arrow: Emerenc :!:
szimba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: