Sziasztok, újra benézek kicsit...
Bibar, köszi kérdésed, egész jól vagyok, néha kicsit émelygek, meg érzékeny a pocakom, de ennyi. Viszont te vigyázz magadra ezen a csúszós úton! Most az egyszer örülök, hogy nem megyek sehova itthonról!
Azért tűntem el ennyire, mert így, hogy jól vagyok, főzőcskéztem én is, sőt a második még folyamatban. Csontlevest és bakonyi pulykamellet csinálok, többnyire holnapra, de tuti, hogy már ma is enni fogok belőle

! Amire ln rákaptam mostanában, az a Hohes C 100% ananászlé! Hmmmm, annyira fincsi

! és sok benne a C vitamin, és nincs hozzáadott cukor benne! Csak nem túl olcsó

, viszont nagyon csúszik

! Mintha kicsit nyugtatná a gyomromat is.
Mercy, Edi
Olyan jókat mosolygok rajtatok a táppénzzel kapcsolatban

!
Mercy, ha több lenne a táppénz a nettónknál, ki lenne az a b...rom, aki dolgozna

? Ahogy írtam is már, én nov.5. óta táppénzen vagyok, így aztán tudom, mi a dörgés a táppénzzel kapcsolatban...
Amit csatoltam linket, az már a 2009.aug.1-től érvényes változásokat tartalmazza, szóval akkor vitték le 70%-ról 60%-ra a táppénz mértékét. És a tavalyi plafon bruttó táppénz napi 9500 Ft, az idei pedig 9800 Ft lesz. Szóval változó, de én a nettó béremhez képest 65-75 ezrekkel kaptam eddig kevesebbet

. Attól függően, hogy a táppénzes papíromat milyen dátumig tudtam épp leadni.
Edi, neked pedig lehet, hogy a 15 napod még betegszabi volt, és azért 70%-ot kaptál, és abból még mindent von a munkáltató, a táppénzből nem vonnak jó pár dolgot, pl.munkavállalói járulékot, egészségb.járulékot...
Szóval higgyétek el, én ezt már novemberben körüljártam.
Mercy, a nettód azért lett picit kevesebb több bruttónál, mert vagy feljebb léptél egy adósávot, vagy mert pont változott az SZJA kulcs.
Idén jan.1-től pedig ismét több mindenkinek a nettója, mert változtatták az SZJA sávokat is, és az adókulcsokat is.
Na, ennyi, nem magyarázom tovább...
Mercy, nyugodj meg, biztos kevesebb lesz a táppénzed mint a nettód. (Csoda történne, ha nem

!)