A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi
sikerült megsirattatnod! :P Nagyon szép az idézet!
csinálok akkor pizsis fotókat,és rakok fel,mert nem csak 1 piszink van... :lol:
még szerencse,hogy nem kell messzire menned,ha egy kicsit edzeni akarsz. nekem is csak azért nincs/nem nagyon lehet kifogásom,mert van egy edzőtermünk a lakásban. És mivel apa is nagy szeretettel van ott....... De már Grétus is be van vonva az edzésekbe! igaz,ő csak a pihenőszékében ül...

Fleur
sajnálom a lábad! jobbulást!

Tündériek a gyerkőcök!!!!!

Krisztina
HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

képzeljétek el,az én drága gyerekem aludt kemény 20 percet,és azóta ébren van... :P Nem sír,nincs semmi baj,mosolyog,játszik, csak egyszerűen nem alszik. :? ki érti ezt?! :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ja,és elkészült a süti is! kinek küldhetek?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Babák meseszépek, mint mindg :)

Fleur, sajnálom a lábad, gyors jobbulást!! Gondolom ez hiányzott most legkevésbé... :cry:

A tornázáshoz: azért kell egy kicsit odafigyelni a mennyiségre, mert ha sok tejsavat termel a szervezet az izmokban, az bekerül a tejbe is, és megváltoztathatja az ízét állítólag :shock:

A következetesség tényleg fontos, én is igyekszem majd az lenni, szerintem is az a legjobb fegyver. A sok hisztit nagyon nem tollerálom én sem (én persze hisztis kislány voltam :wink: ), persze ki bírja? :)

Hangot adó játék: mi kaptunk egy kereplőt... jól el is dugtam :wink:

Én is aludtam délután, pedig nem szoktam :) Nem volt kedvem sétálni menni, így beöltöztettem Benét, és a hálóban kinyitottam az ablakot. Együtt aludtunk a jó levegőn, szuper volt :lol:

Az idézetek nagyon szépek...

Megyek, fürdésidő :)

KépKép
gigilina

Dy, kérdezned sem kell, sütit bárhol bármikor bármilyen mennyiségben :wink:

KépKép
gigilina

Jó reggelt,

tegnap este 3 kakinélküli nap után iszonyú mennyiséget sikerült produkálnunk.
Na a ruhák egész éjjel áztatva voltak, de kiűztük a gonoszt.
Sokszor hihetelenkedve állok a pelci mellett, milyen mennyiségű pisi és kaki fér el egy ilyen csöpp kis testben.
11es elalvás után ma 7.15kor keltünk.
Ja, és tegnap elég volt a tejci,nem kellett az esti tápszer :lol:

Mangora, fotós felajánlást köszönjük, jó ötlet.
Kiruccanás hozzánk, majd írj privit róla ha aktuális.

Kati, nem semmi ez a metrós hiszti amit leírtál, de a személyiség kibontakozásához ez néha valóban nélkülözhetetlen.Nagyon ügyes Polett, büszke lehetsz rá.
Alex mikor megy suliba?ti merrefele laktok és mennyi idős vagy?
Kinézet:az vessen rád követ, aki 3 gyerek után kockahasú és feszes cickói vannak!Szerintem ezzel most nyárig ne törődj, aztán majd feltúrbózod magad.

Judit, nem haragszok a vonalzó miatt, de lecsereréltem, mert amúgy is régóta akartam már olyat amibe fényképet is be lehet szúrni, így ott csináltam, ahol Fleur.

Nahát, nem hiszem el, Fleurral akkor ugrott a mai randink!Szegénykém, javulást!

Zsuzsi, nagyon szép!Megható,köszönjük!

Enikő, nagyon szépek a gyerekek képei, én is láttam már iwiwen!Bátor nagyon ügyes így hason!

Hú, a fejemeléssel mi el vagyunk maradva.Olyan kis béna Márk hason, mi csak "büdös bogár"-nak hívjuk ilyenkor és 5 perc után már ordít,olyan türelmetlen.

Móni, örülök, hogy nődokinál minden rendben volt.hogy jutottál el amúgy, ki vigyázott Dávidra?
Hálózsákot vettél újat?
Dávid nem lett szüttyögősebb mára?

Tejci felhörpintés a nóziba nálunk is menő.
12.50re megyünk oltásra, jó kis kiruccanás lesz.

Edina, sütit ide is!Kis energiabombám!Gréti milyen kis ügyes, hogy fenn van és ilyen jól elvan!

Ja és az említett paff-al egy kis jókedvre derítés:

http://www.youtube.com/watch?v=OTvPzJ0Rj4Q

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Érdekes esténk volt...Pancsi után úgy éreztem nincs elég cici,ezért csináltam tápszert,de ugye már lassan hetek óta tart a cumisüveg sztrájk.Bepróbálkoztam....a drágám úgy megsértődött,hogy csak apánál volt hajlandó megnyugodni és ha a közelébe mentem ordított.
Nagyon nagyon rossz volt.
Végül aludt egy fél órát,aztán kibékültünk.

A rendes alvásra 11 után került sor,de akkor már reggel 7-ig aludt.

Fényképezés,a párom hobbifotós ,ő is jár össze vissza fotózgatni ,így nálunk adott a dolog,csak várom hogy üljön,vagy hason jobban tartsa a fejét.

Azt hiszem hétvégén veszek itatópoharat,valaki mondta hogy már használja,tanácsot kérek!!Milyet vegyek?Hogy fog belőle inni??
Én csak az aventesnek láttam ilyen kicsinek valót.

Kép

Kép
krisztinaa

Az idézeteket megkönnyeztem....

Kép

Kép
krisztinaa

Még egy kérdés.Ti adtok a babákra kapucnis felsőt???Nekünk sok van,de én nem merem ráadni,mert biztos kényelmetlen a kapucnin feküdni egész nap.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,

Kata, ügyesek legyetek az oltáson ,írj majd, hogy mi volt.
Móniék is ma mennek, ha jól emlékszem. Biztosan Dávid is ügyes lesz. Drukkolok, hogy ne lázasodjanak be a fiúk.
Kata, de jó, hogy este nem kellett tápszer!

Krisztina, sajnálom az estét, nagyon rossz lehetett. Kapucnis felsőt nem adok Zsófira, épp azért, mert milyen lehet abban egész nap feküdni.

Zsófi ma hihetelen vidáman ébredt, egy órán át visított, sikongatott szopi helyett. Már azt hittem, valami baj van. Na, szerencsére aztán evett. Ja, és hajnali 4-kor is nagyon boldog volt, még a párom is felkelt, hogy mi a nevetés tárgya. :-)

Gratulálok minden következetes Anyukának, remélem, nekem is lesz erőm hozzá.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuszi
úgy látszik akkor Grétával összebeszélt Zsófi,mert ő is hajnal 4-kor ébredt,kacározott,mosolygott,és úgy kialudta magát,hogy játszani kellett vele!Ja,azt hozzá kell tenni,hogy bealudt a drága még este 8:30-kor,így érthető,hogy miért volt olyan kipihent... És apa is a nevetésre ébredt.
itt vannak az ígért pizsis képek:
Kép
Kép

oltásokhoz sok szerencsét,és lázmentességet!

Kapucnis felsőt én szoktam Grétára adni,nem vettem észre,hogy kényelmetlen lenne... :)

pohárból ivás
mi már próbáltuk... Úgy kell,hogy a pohár szájával le kell szorítani, vagyis jobban mondva a nyelvre kell tenni a pohár szélét,és a poharat nagyon picit kell csak megdönteni,hogy vékony sugárban follyon belőle a folyadék,és ki tudja onnan szürcsölni a folyadékot.
na,remélem,hogy érthető voltam. Lényeg az,hogy a nyelvre kell tenni a poharat. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Zsuzsi,
Mi már meg is jöttünk az oltásról:) Dávid sírt egy kicsit, de már ott megvigasztalódott, hazajöttünk, evett, most békésen nézelődik. Én azért beadtam neki az előbb egy fél kúpot (dokink is nurophent javasolta).

Át kell adnom Zoli gratulációját, látta Zsófi figyelős képét és neki is nagyon tetszett:) Nagyon okos kis feje van.

Megkérdeztem, hogy lehet gyakoroltatni a fejtartást, a doki is azt mondta, amit Mangora védőnője, mármint hogy hanyatt fekvésből fel lehet húzni a két karjánál fogva, így muszáj tartsa a fejét. (meg is mutatta, tényleg tartja).

Hát el kell kezdeni gyakorolni, ha be akarjuk hozni Bátort... aki jó két héttel fiatalabb ráadásul. Gratula, Enikő! Erős, gyönyörű kis srác.

Kata,

hálózsákot még nem néztem. Ha bemegyek a városba, általában Zoli marad itthon (ha hétközben, akkor kivesz egy fél nap szabit), és max. eteti Dávidkát lefejt tejjel. Általában hazaérek 3 órán belül.

Szörcsögés:( doki szerint ez is a könnycsatorna-szűkület miatt van, adott arra is cseppet.

Kaptunk beutalót szemészetre, ha nem múlik, én két hét múlva elviszem átmosatni. Horrornak hangzik a dolog, viszont így egyértelműen zavarja a szörcsögés is, meg a szeme is viszkethet (dörzsöli).

Hú, nagyon szorítok Nektek is, hogy ne legyen gáz az oltás.
Na meg ne legyen utána láz:(

Fleur, jobbulást kívánok!!! Eléggé rád jár a rúd mostanában:(

Vick, Eszternek is jobbulást. Tényleg fájó pont lehet, hogy pont a farsangot hagyja ki. Hanga ment egyedül?

Gréta mint mindig, cuki:)

Hirtelen most másra nem tudok reagálni,

Puszi
M.
monke

Még valami.
Volt ma egy figyelemreméltó cikk a Nők Lapjában. Vekerdy a cumiról. Bemásolom ide rövidítve.

Reni, elsősorban Neked ajánlom, mint cumi-ellenzőnek és Vekerdy-rajongónak. Remélem, ha nem is tudsz írni, legalább olvasol, és minden rendben veletek (ja és még beszélgetsz velünk gondolatban)
Hiányzol nekünk
:P

A történet: 3 éves gyerek hetek óta nem tud aludni, belebetegedett, mióta a cumiját odaadták a "tündérnek":

Vekerdy:
[i]Vissza a cumit!Egyszerűen megmondanám: látjuk, hogy még kell este, elalváshoz, veszünk egy újat. Vagy akár azt is, hogy mi voltunk azok a tündérek, és tessék visszaadjuk.
Ezt a tündéres dolgot én nagyon ellenzem!
Becsapjuk a gyereket, nem mondunk igazat, nem vagyunk kongruensek, nem vagyunk azonosak saját érzéseinkkel...

Tudnunk kell: a szakkönyvek a cumi kérdésében nagyon egyetértenek. Mind azt mondja, hogy az ujját szopja, ne a cumit.

Sem a cumit, sem az ujját nem szabad "elvenni" a gyerektől. Egyikől sem kell "leszoktatni". Mindkettőt előbb-utóbb abbahagyja az egészséges gyerek. Akkor is, ha a felnőttek semmit sem tesznek ellene. Minél jobban érdeklődik a világ iránt, minél jobban lefoglalja a játék, a mozgás, annál ritkábban veszi az ujját a szájába. Előbb utóbb a cumi is zavarja.
[/i]
monke

Na,én már megint itt.... :)

Gréta drágám már megint nem hajlandó aludni. :? Pedig délutánn menni akarunk vásárolni,amilyen szerencsém van,tuti akkorra fog elfáradni... :P

Móni
akkor Dávid nagyon ügyi volt!
Szörcsögést sajnálom. :cry: És ez az átmosás... De hát ha muszáj. :roll:
érdekes a cikk a cumizásról. Én amondó vagyok,hogy inkább cumi,mint a kéz.és sokszor van,hogy Gréta álmában is "kéri" a cumit. Vagyis bőszen cuppog a kezével... Ilyenkor is inkább odaadom a cumit,hogy azt rágja. Sajna ez éjjel is elő szokott fordulni. :evil:

Kata
grat a pótlás mentes estéhez! :wink:

Küldöm a sütit mindenkinek,mert már nem sok van... :oops: :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Köszi az ivós tippet!!!Kipróbálom.
Gréta nagyon nagyon szép kislány és a pizsik és édesek.

Cumi nálunk akkor sem menne ha akarnám,utálja.Ez lehet genetika mert én sem cumiztam soha életembe.Épp ma mondtam anyukámnak hogy vasárnap tanítson meg itatni Annát pohárból.

Ha elérjük cicivel a 4 hónapot már nyugodtabb leszek,akkor már próbálok majd neki adni ezt azt.

Móni,örülök hogy jól viseltétek az oltást,én már előre félek a 3 havitól.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, köszönjük a dícséretet. Azt elfelejtettem írni, hogy a lovag hamarabb elvesztette érdeklődését Zsófi iránt mint viszont, így szerintem lehet esélyetek nála :-) A bioritmusuk úgyis egyforma :-)

Örülök, hogy túl vagytok az oltáson. Remélem, nem lázasodik be Dávid.
Könnycsatorna-átmosás: ha muszáj, inkább vidd el, legalább megoldódik a probléma. Most jut eszembe, hogy a keresztanyám majd 40 éve szemészeti szakasszisztens, megkérdezzem, hogy működik ez?

Érdekes a cikk a cumiról.

Ezt a gyakorlatot nekem is mondták, csinálom is, illetve hasra is teszem minden nap. Tegnap 10 percig bírta, eredmény: egy hatalmas büfi :-) Igazból az első pár percben próbálkozik emelgetni a fejét, de aztán elfárad. Az átfordítás megy neki, de a kiemelés-tartás nem-nagyon.

Edina, milyen sütiről is van szó?
Ma pl. fornettit kívánok, pedig nem is szoktam enni.
Nagyon helyesek a pizsamás képek!

Képzeljétek, váratlanul beállított a védőnő 11 után kicsivel. :evil: Persze, szaladt a nappali... Vasalatlan ruha-halom, el nem hajtogatott ruha-halom... :oops: A konyhában ültünk le, ott meg még nem mosogattam el reggeltől... :oops:
Azt mondta, hogy az első oltás után ritka a láz, aztán egyre gyakoribb és magasabb. Szép kilátások. Február 4-én megyünk a 3 hónapos oltásra, ill. státuszvizsgálatra.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

A cikkben engem egyébként inkább az fogott meg, hogy ellenzi a "tündért", és hogy határozottan mondja, hogy NEM szabad elvenni a gyerektől a cumit vagy az ujját.

Edina, Dávid is cumizik, én nem bánnám, ha átszokna az ujjára, de ez van.

Sütit kérek:) Fornetti is jöhet, Zsuzsi.

Rémes kilátások a 3. hónapos oltással kapcsolatban.:(

Ja: Dávidunk sajna 8 nappal fiatalabb Zsófikánál, úh fene tudja, labdába rúghat-e nála. Igaz, nálunk ennek családi hagyománya van, mármint Zoli is fiatalabb nálam 7-tel...

Krisztina, az a jó alapból, ha nem kell
Szép, fejlett baba, most már ellesz anyatejjel biztosan, és a 4. hónap már közel van. Amúgy azt hiszem, pohárból azok a gyerekek is tudnak és szeretnek inni, akik cumisüvegből nem. Talán Vick itatta Vincét Avent-es pohárból, lehet, hogy ő jobban hozzá tud szólni.

Pusz
M.
monke

Igen, Zsuzsi, nagyon jó lenne, ha megkérdeznéd a keresztanyádat!
Köszönöm előre is.
monke

Móni, nálunk is családi hagyomány a fiatalabb férfi, közöttünk majdnem két év korkülönbség van. Talán ez a 8 nap sem fog gondot okozni.

Na, akkor én sem veszem el Zsófitól az ujját, nem is tudom. Nehogy aztán 20 év múlva emiatt feküdjön pszichológusnál. :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
a fornetti jöhet nekem is!
én diós-mogyorós 6 almás sütit sütöttem tejszin ízü krémmel a tetején...

Móni
én inkább maradok a cuminál!

pohárból iváshoz még:
nekünk mondák a kórházban,hogy ott alapból pohárból itatnak,mert baba barát kórház,úgyhogy ne is használjunk cumisüveget.... és láss csodát, Gréta valóban tud inni pohárból, még nem felejtette el,hogy hogy kell,de cumisüvegből nem tud inni. Érdekes módon cumizni meg nagyon jól tud.... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Főzök egy kis teát,kipróbáljuk a poharat :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó!

Móni, örülök, hogy Dávid jól viselte az oltást! Azt hiszem, ez minket Anyákat sokszor jobban megvisel, mint őket.

Nekünk is mondta a védőnő, hogy jobb, ha elmegyünk a szemészetre, ne halogassuk. Én azért még várni akarok vele, mert azt vettem észre, hogy mióta rendszeresen masszírozgatom, mintha múlna. Titeket hova küldtek? Nekem azt mondták, nem kell beutaló :shock:

Móni, köszi a cikket, alapvetően egyetértek vele.
Érdekes ez a cumi-téma, annyira megosztja az embereket. Benét megnyugtatja, nekem ez a fontos, de ha nincs kéznél, az öklén is jól elcuppog. A fő, hogy a komfortérzete rendben legyen, hogy ezt mi okozza, már nem számít.

Gréta tüneményes, gyönyörű tekintete van! És a pizsik is csinosak :)
Edina, ez a süti nagyon brutál finomnak hangzik... receptet lehet kérni??? :lol: Most szaloncukrot falok... :wink:

Pohárból még nem próbáltam itatni, nincs tapasztalatom ezen a téren, nagyon ritkán próbálkoztunk cumisüveggel is, szerencsére nem nagyon volt rá szükség.

A kapucnin én is sokat gondolkodtam már, hogy zavarná-e. Nincs ilyen pici méretben kapucnis cuccunk, végül is nem mertem venni neki ilyet.

Zsuzsi, védőnő :evil: Ezek tényleg nem bíztató kilátások a lázat illetően... :cry:

Bogyó már többször is dumált a tükörképéhez és nagyokat kacagott rá, annyira tündér :)
Kép

KépKép
gigilina

Edina, mi az a 6 almás süti? Valami elírás? :wink: Nagyon jól hangzik, kérjük a receptet. Nekem almásrétesem van még hétvégéről, Anyukám hozta. Nem tudom, hogy ma jó-e még.
Ági, nekünk már rég nincs szaloncukrunk.
Fornettire csak vágyok, nem voltunk kint, így nincs, a benti édességkészletből gazdálkodok. Még jó, hogy a látogatóktól mindig kapok desszertet. Most megbontottam egy narancsos étcsokit. Finom.

Mi még csak egyszer próbáltunk cumisüvegből inni, vizet. Nem ment, mondjuk nem is nagyon erőltettem. Ha szükség lenne rá, az más lenne. A pohárral sincs tapasztalatom, a kiskanállal egész ügyes Zsófi, úgy veszi be a Grippen Watert.

Bogyó tünemény :-)
Azt hiszem, a Tömő utcában van a szemklinika és az egyik de. csak picikkel foglalkoznak.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok!
Remélem nem baj ha csatlakozom. Nemrég Szentendrére költöztünk, van egy 16 hós kisfiam és nagyon tervezzük a másodikat. Bár öszintén nagyon sok félelmem van. Egyrészt a szüléstől, az első borzalmas volt, másrészt meg mennyire fogom bírni a 2 gyerkőcöt egyszerre. Ja és a fiam elég rossz alvó olyan jó lenne már aludni!!! viszont kell neki egy tesó nekünk meg egy kislány, de ha fiú lenne az sem baj ... Kép
maryka

Bocsika egy másik topikba akarta írni nagyon szétszórt vagyok:))))
maryka

Megjöttünk az oltásról.Szegénykém nagyon ordított mikor belédöfték, meg míg öltöztünk a nagy melegben, aztán a levegőn elnyomta az álom, hazaértünk, szopizott és most beszélget a 100 folk celsiusra :lol:
Remélem nem lesz lázunk.
Kevesebbet nyomunk, mint itthon mértem, de biztos a tegnapi hatalmas kaki a lúdas, 5110 grammok viszont 62 cm-ek vagyunk.
Voltunk még dm-ben és a pékségben, vettem egy hatalmas kakós csigát és már be is faltam.

Én is a szaloncukrot dézsmálom, az egészet én ettem meg eddig szerintem.
Zsuzsi, igen, a látogatóktól kapott desszertek tényleg jók

Edina, nagyon cukik a pizsis képek!Süti:nyami-nyami.

Nekünk egy kisméretű kapucnis pulcsink van, de kényelmetlen szerintem is és a nyakánál meg gyűrödik, beizzad.

Móni, remélem Dávid se lesz lázas.Sajnálom ezt a szem dolgot, remélem segít majd ez az átmosás.

Pohárból én még nem próbáltam adni semmit.Cumisüvegből csak a tápszert fogadja el Márk, babavizet és összegyűjtött tejcit csak kanállal hajlandó.

Móni, tetszik a Vekerdy-s cikk!köszönjük!

Ági, mis is minden nap beszélgetünk a gardróbszekrény túloldalán lakó kisfiúval :lol:
Az elmúlt napok slágerei a hűtőmágnesek és va na hűtőn egy nagy Rattatouille figura, ha meglátja Márk teljes extázisba esik bevörösödik és hangosan kiabál, nagyon édes.

Maryka, üdv köztünk.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Most azonnal hagyjátok abba a süteményekről és fornettikről való csevegést:))))

Mi amúgy szoktunk venni szaloncukrot januárban (ill. inkább a férjem), most jóval olcsóbb
:oops:

Bogyó tényleg tündéri:)

Minket a zuglói kerületi szemészetre küldtek, valóban nem kell beutaló, a doki azt mondta, azért ír valamiféle "ajánlást".

Nagyon egyetértek azzal, amit a cumiról -ujjszopásról írtál, Ági.
Mármint a komfortérzettel kapcsolatban.

Zsuzsi, még használjátok azt a "grippavizet"? Napi hatszor, vagy alkalomszerűen?

Mi is vettünk, és lekopogom, bevált, szemben a többi csodaszerrel (infacol, espumisan)... de lehet, hogy Dávid kinőtte a hasfájós korszakot. ja és szereti, örömmel nyalogatja a kanalat:)

Maryka, azért üdv:)
Annyira reménykedtem, hogy a szülészeti "szobatársnőm" jelentkezett be, ajánlottam neki a topicot...

Szép napot,
Móni
monke

Kata, örülök, hogy nálatok is minden rendben:)
Aranyos az új vonalzód nagyon!
monke

Sziasztok!!

Most jöttünk meg a nagy sétából a kis drágám már két órája durmol!!! :lol:

Gyorsba bejelentkezek aztán később megprobálok reagálni és visszaolvasni!!!

[size=24]Ja jó hír!!!Kicserélik a hütöt kapunk egy tök vadi újat!! juhé!!![/size]

Na megyek még tevékenykedek picit meg eszek aztán jövök addig is puszika !

Ja Zsuzsi benne vagyok a taliba, csak privibe írjad le h merre laktok és mi a telszámod !!

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kata
sajnálom,hogy nem viselte jól Márk az oltást! :( :( De most már legalább jó a kedve! :wink:

Zsuzsi
nem elírás,hanem tényleg 6 almás...

Itt a recept:
1 csésze olaj
1 csésze cukor
2 csésze liszt
4 egész tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
1 kk. fahéj
5 dkg durvára darált dió
5 dkg durvára darált mogyoró
6 db alma reszelve
ezt mindet 1 nagy tálban összekeverni,tepsibe önteni,és forró sütőben sütni.
krém: 1 rámát 20 dkg cukorral habosra keverni. + 3 dl tejből és 1 tejszin ízü pudingporból pudingot főzni.Állandó keverés mellett a pudingot langyosra kell hűteni,majd összekeverni a cukros vajjal. Rákenni a kész tésztára. Csokimáz a tetejére,vagy csak csoki reszelék...

Bogyó tündéri!

Úgy ennék valami édességet,de nem sütit.... :oops: :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Azt hiszem most nálunk jött elő a cici sztrájk!!!Már vagy 2 órája ordít és nem tudom mi a baja.Cicit csak nagy tuszkolás árán fogadja el.Lehet a pocakja fáj?!Még soha nem csinált ilyet :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
krisztinaa

Most elfáradt szerintem mert elszunnyadt.
Ezt még én is leírom,pedig nem vagyok nagy sütögető.

Kép

Kép
krisztinaa

Móni,
napi 1-2-szer adjuk a grippent, magunk megnyugtatására. Szépen be is veszi. Ma a védőnő azt mondta, hogy nyugodtan, ártani nem árthat, mert ez legalább gyógynövényes. Volt 1-2 nap, hogy kimaradt, akkor jobban is sírt, fogalmam sincs, hogy köze van-e hozzá.
Az én kórházi szobatársam az októberi topikról volt.

Edina, köszönöm a receptet, elmentem, aztán ha sok időm lesz és vendég jön, megcsinálom. Kettőnknek ez sok lenne.

Na, ha már itt tartunk, hétvégén tiramisut csináltam, finom volt. Én most azt a kakaóscsigát is elfogadnám, amit Kata evett. Hozatok is vmi péksüteményt magamnak a pékségből a párommal. Miért nincs nyálcsorgatós smiley?

Kata, lényeg, hogy megnyugodott Márk, persze, biztosan megijedt szegényke a tortúrától. Fleurék egyáltalán nem is voltak?

Szilvi, éljen! Ez aztán a jó hír!!!
Írok privit Neked.

Krisztina, kitartást, nem tudom, mi lehet a baj. Lehet, hogy nem éhes? Próbáld felvenni, vigasztalgatni, esetleg megkínálni a másikkal, még akkor is, ha nem az a soros.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ezek már megvoltak.Tuti éhes mert cuppog és már rég is evett.Most szundít de nagyon ébren.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
sajnálom a sztrájkot! :( A lényeg az,ha tiltakozik,akkor ne erőltesd! várd ki azt,míg megnyugszik,és ő fordul a cici irányába,mert már nagyon éhes. Nekünk ez bevált. Kitartás!!!!
hogy sikerült a pohárból ivás?

Zsuzsi
mi is csak ketten vagyunk a sütire,de már egy fél tepsivel sincs belőle... :oops: :shock:
ha kisebb adagot akarsz sütni,akkor felezd meg a hozzávalókat! :wink:

Szilvi
az előbb elfelejtettem írni,mert szaladtam enni,de a lényeg,hogy ez valóban jó hír!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, szaladtál enni :P

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na itt vagyok!!

Jó sokat aludt a kis drágám majdnem 3 órát!! Nem semmi!!!

Vick sajnálom h Eszter beteg lett, amúgy milyen volt a farsang?? Szegénykém tényleg milyen rossz lehetett neki!!!

Én se fogok írni az alvásról mert akkor mindig rossz de nagyon rossz éjszakánk van !!!!

Cumi Máté is cumizik, de nem voltunk híve aztán mikor már semmi nem volt jó neki apával úgy döntöttünk két hetesen h odaadjuk neki és megnyugtatja őt, de ha megnyugodott v elaludt kiköpi és általában éjjel nem kell neki , nem is kel fel rá h kellene neki, Most kapott új cumit egész jól viseli, mert ami volt azt csak két hónaposig jó!!
Hu jut eszembe a „ K” vitamin ismét be kell adni, én úgy szoktam h megpöckölöm a pontot kétszer és letöröm és beadom neki!!

Fleur jobbulást, sajnálom nagyon a történteket, de ez általában így szokott lenni h ha már kezdene az ember egyenesbe jönni akkor mindig történik valami!! Kitartás!!

Kata, Móni örülök h ti is már túl vagytok az oltáson én is tartok tőle de remélem Máté is jól fogja viselni!!!

Máté elég sűrűn kakál jó kis adagokat, jó sárgát és túrósat!! Jó nagyokat rottyant, tegnap szegénykém nem tudott aludni du itt szenvedett mert nem jött a puki stb.. lehet h a szilvás fahéjas tea tett be neki!!! Felvettem a hasamra tettem aztán sikerült neki aztán felemelte a fejét rám mosolygott mondott egy ilyet h HŐŐŐŐ és ko lett aludt egy órát , úgy hogy fél órát rajtam aztán kellett 00 ra mennem letettem a pihi székébe és feltett karokkal mozdulatlanul aludt tovább ez volt este 6 kor úgy hogy anya kihasználta és befeküdtem egy kád forró vízbe és jól feltöltödtem ő meg békésen aludt mellettem a fürdőbe , a testápolózásnál ébredt fel, úgy hogy tök kakásan aludt nem semmi , jó fáradt lehetet mert ő ha teli van a pelus nem bírja ki kell neki cserélni!!!

Még mindig alszik fél 2 óta !! DE furi ennyit nem szokott!!!

Valaki írta csak már nem emlékszem a büfis dolgot, hát Máté szerencsére tud elég sokszor éjjel van h egyszer kétszer nem de nála vagy a vállra rakás, vagy ha kifelé fordítom és átkulcsolom a kezemet mellkasánál, vagy még az is beszokott jönni ha félig ülök félig fekszek és a hasamra teszem nekünk ezek tutti nyerő büfik szoktak lenni, ja és kajcsi közbe is szoktam büfiztetni ami mindig hiszti de azátn elhallgat és jön eegy két oriási büfike, ja sokszor van olyan h mire felmelném szopi közbe büfizik, fekve!!!

Na már ébredezik mert hallom rotyog a popoja!!!

Story a hütő szervizessel , mondtam hétfőn h de jöjjenek mert a párom úgy van otthon mert én pici babával vagyok otthon , tök rendi volt mondta h okés itt kezd nálam!!! Reggel negyed 9 kor csörgött a telefonom h itt áll a kapuban, még jó hogy már fent votlunk, épp a szopit fejeztük , párom lement érte én meg köntöst tudtam csak felvenni elég ciki volt de ez van!!! Tök rendi volt a fickó, bejött hozta a fényképezőjét, mondta h nem is hoz fel mást mert látta a bejelentő lapon a hibát és tudta h mi a pálya mert tavaly két ilyen hütőt ua ez a probláma miatt cserélte ki, ennyi volt h bejött , kinyitotta a hütőt, lefényképezte és közölte velünk h én ezt kicserélem nektek, mi meg örültünk mint majom a farkának!!! Kapunk újat mikor elviszik a régit, v adnak egy csere szelvényt és akkor vehetünk mi egyet!! Ua ilyen szotry volt a mikronk is, mikor beköltöztünk az új házba akkor anyukáméktól kaptunk egy mikrot,én nem melegített, aztán szervizbe volt két hónapig, végül írtunk nekik egy levelet h adjanak helyette egy másikat mert nekünk nem kell, és sikerült, samsung helyett msot van elektrolux!!!!Úgy látszik nálunk ilyen storyk vannak a háztartási gépekkel!! De jól járunk ez a lényeg!!!

Fotók édesek nagyon!!! Cuki babák,!!

Mangora ez tényleg jó ötlet lenne a tesodtól!!!

Dy sütike hú azt én is kivánom mindig most is kapros, virslis , sonkás, sajtos salátát ettem, de nem semmi vagy h még sütni is van időd Gréta mellett, és ráadásul még ilyen nehéz sütikét, édi nagyon Gréta!!!

Krisztina, sztem is probáld nyugodtan a poharat, Máté is pohárból ivott a korházba nem cumisüveg pártiak, mint ahogy én se !! Segítettek fejni tejet mikor bedurrant a cickóm és a pohárból odaadta neki a csecsemős és megittam tök ügyi volt!!!! Mi is probálkoztunk babavizzel kiskanállal megitta de nem semmi milyen fejeket vágott hozzá, azóta nem kisérleteztem vele , főleg mondta a védőnő h ne adjak neki semmi mást se teát, se vizet csak tejcsit! Cumisüveggel még nem is probálkoztunk!!

Rucikkal kapcsolatban nekünk is van kapucnis kispulcsi de csak sétára adom rá mert akkor a sapira ráhúzom amúgy én sztem is zavarná őt,de mikor már nagyobbacska lesz akkor már van ilyen cuccunk!!

Én a turiba a hádába szoktam járni rucikat venni neki, kg ra megy egyrészt kikapcsolodok én is meg ua ezek a rucik vannak fent a neten is!! Majd megyek most febr elején is akkor lesznek új rucik!!! Imádom oda járni!!

Máté is tarja a fejét már elég sokáig, de mikor elfárad akkor úgy sajnálom szegényt h lebukik akis feje !! de már hasról hátára átfordul ha olyan hangulata van!! Addig billegeti magát jobbra balra míg átfordul, a kis kezét kinyújtja és feje mellé teszi és már át is fordul!!!
Mi is hálózsákba alszunk , eleinte a próbálkoztunk a polyával hát abba majd megörült , sírt nem tudott mozogni na azt eltettük, de a takarót mindig lerugta magáról, így lett a hálózsák de már 3 t kinöttünk a 62 s is most már a 74 s t hordjuk és ua úgy mint ahogy Kata is írta !!

Jók lettek az új vonalzók!!!

Nálunk még csak az egyik baráti párunk volt látogatóba ők hoztak csokit , de konyakos meggyet amit most nem lehet enni!!

Zsuzsi gyönyörű ez az idézet!!

Képzeljétek hogy jártam mondtam a gyógyszertárba h kérek egy behapntent és rábeszéltek erre a pluszos fajtára, h ez jobba piros pöttyös popora, hát még több lett vér vörös és már a popo csontjánál is piros tőle, úgy hogy ma mehettem másikat venni, nem fogok kísérletezni ami bevált azt fogom használni !!

Na mennem kell felébredt a kis drágám 3 óra alvás után!!

Majd még megprobálok jönni este, mert most apa nem uralja a gépet, mert dolgozik szegénykém , amúgy nagyon rossz h nincs itthon !! Pici is hiányolja a fürdésnél főleg, eddig nem is sírt most meg mióta nincs itt az apa szokott !!

Na bedugulok már !! Kihasználtam h aludt és jöttem egyből hozzátok!!!

Puszika!!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

igen,mert sajna állandóan éhes vagyok. :twisted: :twisted:
ma is már legalább 6x ettem... :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

ja már akartam írni , hogy Kata köszi a tejgyüjtögetős ötletet már alkalmazom !!

Tényleg baromi jó ez a kis fórum!! Jó kis csapat!!

Éjjel 3 szor öltöztem át!! Jó sok tejcsi van szerencsére!!

Na megyünk a nagyiékhoz egy szinttel lejebb!!

puszika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Most jutok az írásig, persze több részletben. Mert folyton Anyaaaa... Pedig nem szokták.
Tök sokat aludt ma Míra is. Lehet, hogy az 1 hetes folyamatos nyügit piheni ki. Bizti erőt gyűjt.

Móni: Jó, hogy túlvagytok az oltáson! Remélem sima éjszakátok lesz! Szomszéd kislánynak is volt könnycsatorna átmosása. Már 9 éves és mióta megcsinálták neki (kicsinek) semmi baja. Állítólag nem fáj nekik, az nem szeretik, hogy lefogják a fejüket, azért sírnak. Utána jön a megkönnyebbülés.

Krisztinaa: a pohárhoz nem tudok okosat mondani. Ilyen kicsinek nem használtuk. Mi kapucnis pulcsikat kintre használunk overáll alá. Akkor jó, mert ráhúzom a sapkára, úgy nem zavarja.

Cumi: nagylánynak volt, majdnem 3 évesen hagyta el. Vendégkutya volt nálunk, az "ásta" el. Elfogadta. Fiamnak nem kellett, az ujja sem. Cicifüggő volt. Kényszerből szokott le pont 2,5 év után. 7 hónapig csak szopizott, nem bírta kényes férfigyomra a hozzátáplálást. Mírának kell a cumi. Úgy látszik női dolog ez nálunk. Különben csak cicin lógna, nem győzném egész nap!
Ujjszopás: én 7 éves koromig űztem. Utána szégyenből hagytam el. 2 éves voltam, mikor elvették a "mumócikám". Akkor szoktam rá az ujjszopásra. Lelki dolgok nagyon kihatnak a cumizásra, változáskor nem szabad elvenni, inkább nyugodtabb időszakban.

Edina: Nagyon cuki Gréta. Imádom a rózsaszín csajszikat. Nekünk is sokféle rózsaszín rucink van.

Milyen jó ez a sok "hajas" lány. Míra igen kopi, csak szőrös a feje. De az legalább már nő, nem hullott ki.

Tök jó Szilvi, hogy kicserélik a hűtőt. Bár gondolom a bizalom már megingott a márka iránt.

Kata: Az enyémek is mindig sírtak. Megszakad az anyai szív. Már akkor síkítanak, ha lefogják őket. Meg érzik, hogy félsz és sajnálod.
Mi Óbudáról költöztünk Őrbottyánba több mint 10 éve. Kinőttük a legénylakást. Margit kh-ba született Polli, a többi Vácon.(Míra meg, ha tovább matatok, majdnem itthon.) 32 leszek mindjárt. Január szülöttje vagyok. Alex szeptemberbe menne suliba. Majd kedden kiderül, akkor van ovis fogadóóra, ismertetik a teszteredményeket.

Bátor tök ügyi. Nagyon erős baba, hogy így tartja magát. Míra csak lustán nyalja a pelust hason és csak a szemével sandít fölfelé.
bfkata

Zsuzsi mi ez a grippen,,, hasfájásra , mi pontosan a neve ls hol ,lehet venni és mennyibe kerül?

köszi,

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Edina
Én le sem írom, hányszor ettem ma (nagyjából egyszer reggeltől estig). :oops: Persze aztán meg kiakadok, hogy semmit nem megy lejjebb a mérleg. Na de az én kicsi gyermekem ma is 8-szor evett. :shock:

Sajnos Eszter nagyon rosszul volt ma, egész nap lázas volt, 3 óránkét kúpoztam, nem evett, nem ivott szinte semmit,hiába könyörögtem neki. Aztán este ráparancsoltam, hogy főtt krumplit egyen meg igyon teát, erre kihányta. Tökre kivoltam, hogy már fehér volt a nyelve, meg acetonos lehellet meg minden: vinni kell kórházba, mert kiszárad. Aztán hányás után adtam neki Dedalonetta kúpot, ami után végre elmúlt a hányingere, a láza is lement közben, úgyhogy evett, ivott. Jobban érzi most magát végre.
Éjjel meg keltek óránként, hol a kics, hol a nagyok. Szinte semmit nem aludtam. :cry:
Most lefeküdtek mind, remélem lesz alvás.

Örülök, hogy az oltásosok jól vannak! :)

Majd holnap reagálok a többire is! Bocsi, most nincs erőm.
Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi,
Grippenwasser vagy Gripe Water gyógyszertárban kapható, hascsikarás elleni gyógyvíz. Az angolok 100 éve használják. Szerintem jó. 150 ml került az hiszem 2200 Ft-ba, nagyon kiadós (nem úgy mint az Infacol és Espumisan), mert csak egy kávéskanál kell belőle evés közben vagy után.
Igaz, Zsófi nem egyértelműen hasfájós, az elején volt talám párszor, megelőzés céljából adom be ált. naponta 2-szer.

Eszternek jobbulást! Vik, remélem, jobb éjszakád lesz.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Arik vagytok, hogy hiányoltatok, ti is hiányoztok ám nekem. :)
Csak úgy bírom a kiképzést, ha lefekszem amikor elalszanak a csajszik.
Nem tudom, hogy meddig bírjuk hozzátáplálás nélkül, mert Bibi kb. 4x eszik egy nap. Délelőtt 10-től este 11-ig, a maradék időben pedig még 3x. Nem egy nagy alvó, inkább csak kézben bóbiskol, ha leteszem rögtön felébred. Egyébként nagyon kis édes, megzabálom olyan ari. Próbál hason kúszni, de még nem nyomja fel a vállát. (Blani már ennyi idősen csinálta)
Blani is édi-bédi. Mostanában kiegyensúlyozottak vagyunk, de ez elég sok energiát igényel, ezért is nem nagyon tudok jönni.
Néha azért bekukkantok, de nem tudok már mindent elolvasni.

Nagyon szeretem a babás képeket :)

Móni, köszi a cumis cikket :wink: Jó érzés, hogy saját magamtól is erre az elhatározásra jutottam. Cumi egyelőre marad, amíg igényli. Egyébként a napokban már én javasoltam neki, ha jön valaki hozzánk, rejtsük el a cumit, mert már én sem bírom hallgatni a naháttemégmindigcumizol kezdetű monológokat. Képzelem milyen lehet Blaninak!

Vick, gondolok rátok, jobbulást Eszternek!

Huh, ezen kívül még a kajával kapcsolatos hozzászólásokra emlékszem :oops: :oops: :oops: (vaníliás karika, almás süti és társai)

Jó éjt mindenkinek! Igen, gondolatban beszélgetek veletek :))))
R

Kép
Kép
34372

Daninak is oltás volt ma. Nagyon hős volt apa szerint, mert ő vitte.
Én teljesen kész. Tegnap este óta csak gyógyszerrel megy le a lázam.
Ma este már 39,6 volt. Apa is tiszta nyűgös volt és ma a kialakult helyzet miatt Lilla is formában volt. Egyébként ő is köhög :?
Szóval nem tudom mi jöhet még, de remélem itt befejeztük...

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Fleur, nnél már tényleg csak rosszabb jöhet. Nagyon rátok jár a rúd mostanában. A láz mitől van/volt? A lábadtól vagy más egyéb?

Reni, kitartást, csak lesznek jobb napok Nektek is. Jól teszed, hogy lefekszel, amkor van rá lehetőséged. A héten én is minden délután lefeküdtem, sokkal jobban bírtam este.

Zsófi ma 6-kor ébredt :-( Nem tudom, mi történt vele, lehet, hogy a havat érezte. Pedig ma a párom is 7-kor akart kelni.

Ági, nagyon sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nyugodt éjjelünk volt, Eszter láz nélkül kelt fel. Eszik , iszik végre megint! Annyira örülök, mert tegnap már majdnem sírtam a tehetetlenségtől. Nagyon a határon járt már, hogy kiszárad és kórház lesz belőle.

Fleur
Jobbulást, ez azért elég magas láz. Hűtőfürdőztél? Betegségek huss!!!!!!

Reni
Gatulálok, látod minden rendbejön!
:wink:

Zsuzsi köszi, lett szerencsére!

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi, nagyon köszönöm!!! :)
Bene is mindig hamarabb ébred, mint ahogy mi szeretnénk, szerintem direkt csinálják :wink:

Fleur, csőstül jön a baj... nagyon sajnálom, remélem hamar felépülsz, és helyreállnaka dolgok!

Vick, szuper, hogy Eszter túl is van a nehezén!
Tényleg, neked megoldódott a székelési problémád?

Reni, mikor olvastam, hogy 4szer eszik, már kezdtem irigykedni, de aztán tovább olvastam... nem semmi, nem is értem, hogy bírod, ilyen jókedéllyel pláne :) Le a kalappal előtted!

Tegnap én is elpakoltam végre egy adag ruhát :) Mert hiába 5 és fél kiló Bene, az 50-56-osokat csak most kezdte kinőni (a 62-esek meg lógnak rajta...), pedig nem olyan golyó gyerek, szerintem legalább is :)

Szép napot mindenkinek :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Fleur
jobbulást!

Ági
Boldog névnapot!

Reni
jó hogy jöttél! Sajnálom,hogy igy alakulnak a napjaid... :( De remélhetőleg hamarosan változik! Addig is sok erőt! :wink:

Zsuzsi
tegnap el felejtettem a védőnős témádra reagálni. CSak megnyugtatásképp írom,hogy az én védőnőm mióta hazajöttünk a kórházból minden héten jön hozzánk. Persze be nem jelentkezik,mindig más időpontban érkezik... :shock: úgyhogy soha nem tudom,hogy mikor jön,csak azt,hogy bármikor becsengethet... :roll:

Gréta megint 4-kor keltett minket,mert ő unatkozott.Persze mihelyt meglátott,rögtön el kezdett nevetni... :P azt hiszem többet nem hagyom,hogy elaludjon 8:15-kor! Beraktam a mi ágyunkba,és mire odaértem volna,hogy kezdődhet a kaja,visszaaludt. Mindenki aludt tovább békésen,csak én nem! :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Fleur, kitartás, elég kemény a többgyerekes Anyukáknak. Igen, a betegségek mondjanak le! (ahogy Friday mondaná) :) Ki vagytok már merülve, azért jönnek ezek a problémák. Rátok férne egy kiadós pihenés, arra nincs ötletem, hogyan.

Apa nálunk is nyűgös esténként (főleg mióta elmeséltem, hogy Edináék Grétije milyen kis alkalmazkodó baba). Nálunk a gyerkőcök nem nagyon hagyják, hogy akár csak szóljunk is egymáshoz és ez nem mehet a végtelenségig, szóval valaki mindig nyűgös lesz majd. Ha bekeményítek és Apával foglalkozok, akkor a gyerkőcök. Ha meg én sokallok be, akkor nekem is kell a pihi.

Vick, akkor fellélegezhettek Eszti miatt. Azért jobb, hogy Hangi inkább hisztiben vezette le a feszültséget és nem lett beteg.

Bibi kedden kapott oltást, ő jól viselte, jobban mint mi. Én (bevallom) félek a mellékhatásoktól. Nekem fájt is a bal combom abban a pontban, ahová Bibi kapta az oltást. :)

Zsuzsi, a védőnő nálunk is mindig "jókor" jön. Mikor még Blanihoz jött, volt olyan is, hogy a sógornőm hozott 4 zsák gyerekruhát és épp ki voltak borítva a szobában és azokat válogattuk, miközben a gyerkőcök a ruhakupacokban turkáltak. Üdítő látvány lehetett. :)

Ági, boldog névnapot!
Bibire kicsi a legtöbb 62-es ruci, pedig 57 cm. Ez alkat kérdése is, és ő Blani ruháit hordja. A használt ruhák szerintem kisebbek, mert minden mosásnál összemegy kicsit.

Edina, irígykedem az edzés miatt. Fenékgyakorlatokat már én is csinálok, de több időm nincs, már ezért is megsértődik Blani.

Most is sértődve bezárkózott, hogy nem vele foglalkozom, úgyhogy megyek is.

Puszi, szép napot nektek!
R

Kép
Kép
34372

Hali!!

A pohárból ivás alakul,még keresem a megfelelő poharat :D De a kanalazgatás jól sikerült.

Este folytatódott a szenvedés,nem tudom mi baja lehetett,a hasa nem fájt szerintem mert nem olyan sírás volt és nem is húzogatta magát.Cici nem kellett.Nyáladzik ezerrel,úgyhogy én a fogakra fogtam a tegnapot :D 9-től éjfélig sírt aztán beraktam a kiságyba és magától elaludt reggel 9-kor ébredt.

Ma eddig jó kedve van.Levegőzésről megint bezavart minket a valami füst :( pedig olyan jól aludt.

Mennyit esznek a babáitok egy evésre.Ma lemértem Annát /kivételesen nem felejtettem el/ 210ml két részletbe.Először 140,fél óra múlva még 70ml.

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: