A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kata nagyon ügyi Lőrinc baba!!!!Mit baba,kispasi :D :D :D

sutimano76

[quote="babcika"]O írta:babcikarszágos nyugdíj folyósító!!!

Mit írtak, hátha van tapasztalat, sokat láttam már!!! :?

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:

na mit írtak????

sutimano76

Én ezt írtam:
"Tisztelt ONYF!

Tanácsukat, segítségüket kérném!

Végtagfejlődési rendellenességgel születtem, rengeteg korrekciós műtétet végeztek rajtam, mind a kezeimen, mind a lábaimon. Jár nekem a fogyatékossági támogatás, de sajnos ez kevésnek bizonyul. Miután betöltöttem a 18 életévemet, próbáltam elhelyezkedni, munkát találni, de mindenhonnan elhajtottak, hol nyíltan megmondva az okát, hol kertelve, de egyértelmű volt, hogy fogyatékossgom miatt. Végül kaptam egy 4 órás eladói állást, de rá kellett jönnöm, hogy hosszútávon nem bírom csinálni, pedig nem lett volna megerőltető, de a többszörösen műtött ujjaim nem bírták, állandóan fájtak, leszibbadtak, volt, hogy begyulladt. Világossá ált, hogy bármennyire szeretnék dolgozni, nem megy. Vagy azért, mert alapból fel sem vettek, vagy mert nem bírtam.
Jelenleg gyesen vagyok a 4 hónapos lányommal.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeim vannak. Azt olvastam, hogy a leszázalékoláshoz és a rokkantsági nyugdíjhoz szolgálati idő szüksges, és azt írták, hogy munkavégzés közben történt munkaképesség csökkenés esetén. Ebben kérném a tanácsukat, segítségüket, nekem milyen lehetőségeim vannak? Van egyáltalán valami megoldás, amit az ilyen esetekre találtak ki? Hisz tudom, hogy sok veleszületett rendelleneséggel küzdő ember van leszázalékolva.

Várom válaszukat, é segítségüket előre is nagyon köszönöm!"

és erre ezt a választ kaptam, de számomra ez nem igazán válasz a kérdésemre...szerintetek?

Bóka Annamária
Tisztelt Ügyfelünk !
2010. január 18-án Igazgatóságunkhoz érkezett levelére válaszolva az alábbiakat közöljük.
Az a személy, aki a 25. életéve betöltése elıtt teljesen munkaképtelenné vált, illetve 80%-os
vagy azt meghaladó mértékő egészségkárosodást szenvedett és nyugellátást, baleseti
nyugellátást részére nem állapítottak meg, rokkantsági járadékra jogosult.
A járadék megállapításához, szolgálati idı nem szükséges.
Abban az esetben, ha az egészségkárosodása legalább 50%-os, és az életkorára elıírt
szolgálati idıvel rendelkezik rokkantsági nyugdíjra válhat jogosulttá.
Az igényt elıterjeszteni az erre a célra rendszeresített és az igénylı által kitöltött és aláírt
nyomtatványon lehet.
Kérjük ezért a csatolt igénybejelentı, valamint nyilatkozat minden egyes pontjára
vonatkozóan pontosan kitölteni, illetve aláírni és Igazgatóságunk részére visszaküldeni.
Az igénybejelentı nyomtatvány mellé az eljárás egyszerősítése, illetve meggyorsítása
érdekében csatolhatja –amennyiben rendelkezésére áll - eredeti:
· a TB igazolványt
· az ipari tanuló munkakönyvét /tanulmányi értesítı/, szakmunkás bizonyítványát,
amennyiben szakmunkástanuló volt
· leckekönyvét, diplomáját, amennyiben fıiskolai vagy egyetemi tanulmányokat
folytatott nappali tagozaton
· munkaviszonyairól a munkáltatói igazolásokat
· amennyiben vállalkozó volt a törzsszámát, adószámát, adóazonosító jelét
· munkanélküli járadék megállapító és megszüntetı határozatát
· születési vagy házassági anyakönyvi kivonatát adategyeztetés végett.
· A „Nyilatkozat” nyomtatványt
· Kezelıorvosától egészségi állapotára vonatkozó összefoglaló véleményt beutalót
· Orvosi okmányokat, zárójelentéseket
Felülvizsgálatra csak az igénybejelentı lap, nyilatkozat, valamint orvosi beutaló és okmányok
visszaküldése után idézzük, az igénybejelentı lap visszaküldéséig ügyében érdemben
intézkedni nem tudunk.
Az igény elbírálását követıen határozatban értesítjük.
Kelt: Cegléd, 2010. január 19.
Tisztelettel:
Bálint Barbara
Nyugdíjbiztosítási szakügyintézı

KépKép
Kép
scooper

De minek ide ügyvéd, leírták mi kell hozzá...nem???

Kép
babcika

Egyik rokona a férjemnek 22 éves, és vese transzplantációja volt, de az a vese sem működik, és ő sem dolgozott, " csak" elvégzett egy szakmunkást és kap rokkantsági nyugdíjat, mondjuk nem tudom, hogy intézték pontosan, de ebben a levélben benne van minden, hogy mi kell hozzá, azokat szerezd be, és küldd be nekik, és majd ha mégsem elég küldenek hiánypótlást stb, de ezért ügyvédet ne fogadj!!

Én azt hittem vitás kérdés van közöttetek azért kell az ügyvéd.

Kép
babcika

Babcika!

Forrócsoki-leöntés azért volt, mert elittad előlem :lol: :lol: :lol:

Kata!

Lőrinc mutatványa :lol: :lol:

Mennék én mindenkihez szívesen, csak lennétek közelebb :wink:

(nem mentem Balázsért oviba, megkonyörültek a csajok, mindegyik alszik, szomszédasszonyom meg elhozza Balázst)-tudtam pihenni :wink:

Kép
arvaerika

Kata! Lőrinc milyen ügyes!!! :shock:

Erika!!! Na látod, tudtál pihenni, forrócsokiért bocsi :D

Kép
babcika

jár neked Scoop,csak küld be amiket kérnek!!!!

sutimano76

[quote="babcika"]D írta:babcikae minek ide ügyvéd, leírták mi kell hozzá...nem???

mert egy ügyvéd tisztában van ezekkel, főleg ha munka-és egészségügyre szakosodott....én tudom, hogy azoknak is jár a leszázalékolás, akiknek veleszületett, és nem csak munkavégzés ideje alatt bekövetkezett munkaképesség csökkenése esetében

KépKép
Kép
scooper

tehát, azért kéne egy,hogy megmondja, mit igényeljek, melyikkel járok jobban, mert az onyf arra fele akar terelni, ami nekik jobb, nem ami nekem.

KépKép
Kép
scooper

ja, és megkaptam az Osanitot, köszi Andi!!!

Süti mi meg majd rendezzük.... :wink:
viszont, akkor ezt hogy kell adagolni? 30 percenként 8 golyó? de nem egész nap, vagy igen?

KépKép
Kép
scooper

de ebben is az van, hogy jár neked!!! szerintem :wink:

Kép
babcika

a rokon sem munkavégzés közben .....donga láb és vese elégtelenség, sosem dolgozott, még annyit sem mint Te.

Kép
babcika

HellóHalló,

itten tudtok megnézni minket:) 9.26nál, a végére katt, s jön a köv. rész...

http://www.rtlklub.hu/most/7293_csak_csajok_10-01-19

:)

Momóka annyira ügyibügyi volt:):))

(egy barátnőm kért meg, h menjünk "pompom babamamának":) a beszélgetés hátterébe....
- a szerkesztőnek tuti nincs gyereke, mert nem tudja milyen egy órát várni a Csöppökkel..
ja és még egy érdekesség Hujbertnének nincs jó hangja, de emlékeztek Ő "énekelt" az ufó együttesben:D:D)

most gyorsan hunyok egyet KisEmberrel, korán keltünk, aztán olvasok vissza, h képben legyek....

Kép

Kép
móka:)

aham....viszont, ha leszázalékolnak, de nem adnak, csak 50 %-ot, akkor nem jár rokkantnyugdíj, de mivel leszázalékoltak, a rokkantsági járadék sem...viszont a rokkantsági járadék mindig annyi, amennyi a mindenkori minimálnygdíj, tehát mint a gyes, 28ezer körül, mínusz tb............ezért nem tudom, hogy mit csináljak......azt megteszem, hogy beküldök mindent, csak kérni kell zárójelentésmásolatokat a balesetiből, meg születésit a Bajcsyből....

tényleg, erről vmi tapasztalat? mennyibe kerülhet a másolás? van kb 200 dokumentumom, hanem több, amiről kéne... :cry:

KépKép
Kép
scooper

Scoop, küld be amit kérnek, és ha nem kapod meg, akkor fellebbezzél ügyvéddel, addig viszont szerintem felesleges ügyvédet fogadni.

Kép
kata05

"Az a személy, aki a 25. életéve betöltése elıtt teljesen munkaképtelenné vált, illetve 80%-os
vagy azt meghaladó mértékő egészségkárosodást szenvedett és nyugellátást, baleseti
nyugellátást részére nem állapítottak meg, rokkantsági járadékra jogosult.
A járadék megállapításához, szolgálati idı nem szükséges. "

Tehát, ha 80%-ban legalább munkavégzésre képtelennek ítél egy orvos téged, és nem kapsz nyugdíjat, akkor jogosúlt vagy rokkantsági járadékra.

Jelenleg kapsz nyugdíj címén valamit???

Kép
babcika

Ha csak 50%-ot adnak leszázalékolásnál akkor felebbezhetsz, vagy szerintem kérheted, hogy nem kéred. Legalább is dolgozó édesanyám így volt, hogy 50% lett és inkább nem kérte, és ment tovább melózni, de azt nem tudom, hogy veled mi lenne, de kérhetsz ott is tanácsot a jogászuktól, és nem verhet át, és nem terelhet semmilyen irányba, mert kizárják a kamarából, és ingyen is van.... :wink:

Kép
babcika

Momó de cuki :D :D Móka Te meg jól nézel ki!!!! :D

Kép
babcika

Ja és az már régen napvilágra került, hogy az UFO-ban csak tátikázott Hujberné :lol: :lol: Nagy rajongó voltam ám :lol: :lol:

Kép
babcika

na, ez eszembe se jutott, már hogy visszautasítom, ha csak 50....de ha mondjukadnak 67-et, mint a fogyira, akkor az pénzbe mennyi? megéri-e bizottság elé vonulni, ha egyszer a másikat anélkül, papírok alapján is megadják? ezt egy ügyvld meg tudná mondnai, hogy melyiket érdemes...amúgy eszem ágában sincs ügyvédet fogadni, csak most jól jönne, ha lenne egy az ismerősők között :wink:

KépKép
Kép
scooper

Móka és Momó nagyon aranyosak! bár nekem kissé úgy tűnt, a gyerekek nem nagyon élvesték a zenének nevezett vmit :roll:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,nálunk a rendelőben van kiírva hogy betegjogi jogász,vagy hogyhívják és név és tel.szám,nézd meg hátha nálatok is van ilyen,hátha az tud segíteni!

sutimano76

most csak magunkról

nem tetszett mostanság Ábel étvágya, szopizása, emiatt is lett a tej kevesebb a fáradtság és stressz mellett, de azért azt nem hittem, hogy 70grammot hított csak 2 hét alatt.
Ma volt az első borzalmas napja szegénynek, bő két órán át csak sírt, de a végén sem fogadta el a cicit, akkor pedig már nagyon éhes és főleg meg szomjas lehetett.

De ha az ínye, mint mondták, akkor miért nem fáj soha ébredés után???? Meg éjjel. Megf mikor állandóan a szájában a keze. Nem értem, de eléggé kétségbe vagyok esve.
Mindent ugyanúgy csinálok, mint Máténál, értem ezt arra, hogy ugyanúgy nem használok semmi illatszert és hasonlók, tehát ilyen mellkes oka nem lehet, egyszerűen miért utasít el???????? :cry: :cry: :cry:
vagy tényleg az ínye??? Egyik gyerekemneél sem lehetett észre venni mikor foguk jött, így ebben semmi tapasztalatom nincs, sokszor azt sem tudtam hány foguk van :oops: de most eléggé kétségbe vagyok esve.

Kép
Kép
tengdi

[quote="tengdi"]m írta:tengdiost csak magunkról

nem tetszett mostanság Ábel étvágya, szopizása, emiatt is lett a tej kevesebb a fáradtság és stressz mellett, de azért azt nem hittem, hogy 70grammot hított csak 2 hét alatt.
Ma volt az első borzalmas napja szegénynek, bő két órán át csak sírt, de a végén sem fogadta el a cicit, akkor pedig már nagyon éhes és főleg meg szomjas lehetett.

De ha az ínye, mint mondták, akkor miért nem fáj soha ébredés után???? Meg éjjel. Megf mikor állandóan a szájában a keze. Nem értem, de eléggé kétségbe vagyok esve.
Mindent ugyanúgy csinálok, mint Máténál, értem ezt arra, hogy ugyanúgy nem használok semmi illatszert és hasonlók, tehát ilyen mellkes oka nem lehet, egyszerűen miért utasít el???????? :cry: :cry: :cry:
vagy tényleg az ínye??? Egyik gyerekemneél sem lehetett észre venni mikor foguk jött, így ebben semmi tapasztalatom nincs, sokszor azt sem tudtam hány foguk van :oops: de most eléggé kétségbe vagyok esve.

Tengdi, sajnálom, nem tudom mi lehet ez. Remélem rendeződik. Azt viszont én is észrevettem, hogy kevesebbet eszik a lányom, ugye én tudom mennyit adok neki, eddig 3.5-4 óránként evett 200 ml-t, aztán mivel elkezdett bukni visszavettem 2.5-3 óránként 170 ml-re, de most már a 170ml-t sem eszi meg, van, hogy 3-4 óránként sem, nem tudom miért nem esznek most jól a babák, van hogy 100ml-t is alig tudok bele imádkozni :? :?

Kép
babcika

Rokkantsági járadék
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság tájékoztatója a rokkantsági járadékról

A rokkantsági járadék 1988. január 1-jétõl került bevezetésre abból a célból, hogy a fiatalon teljesen munkaképtelenné vált személyek megélhetéséhez támogatást nyújtson.

A rokkantsági járadék nem nyugdíjbiztosítási ellátás függetlenül attól, hogy annak megállapítása és folyósítása a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek feladatkörébe tartozik.

Ki jogosult rokkantsági járadékra?
Az, aki az Országos Orvosszakértõi Intézet illetékes orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a 25. életéve betöltése elõtt teljesen munkaképtelenné vált (munkaképesség-csökkenésének mértéke 100 százalékos) és részére nyugellátást, baleseti nyugellátást nem állapítottak meg.
Nem akadálya a rokkantsági járadék megállapításának, ha az igénylõ fogyatékossági támogatásban részesül, illetve, ha az igénylõ után családi pótlékot folyósítanak, továbbá az sem, ha a kérelmezõ munkaviszonyban, egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll.
Nem állapítható meg rokkantsági járadék annak, aki térítés nélkül van intézményben elhelyezve.

Mikortól állapítható meg az ellátás?

A rokkantsági járadékot az elõbb említett feltételek fennállása esetén az igénybejelentést megelõzõ 6. hónap elsõ napjától, legkorábban azonban annak a hónapnak az elsõ napjától lehet megállapítani, amelyben az igénylõ a 18. életévét betöltötte.

Szükséges- e szolgálati idõ a járadékra való jogosultsághoz?

A rokkantsági járadék megállapításának nem feltétele, hogy az igénylõ szolgálati idõt szerezzen.

Mennyi a rokkantsági járadék összege?

A rokkantsági járadék összege meghatározott (fix összegû), amely a nyugdíjszerû szociális ellátások emelésérõl szóló jogszabályban rögzítettek szerint emelkedik.

Mikor szûnik meg a járadékra jogosultság?

Akkor, ha

a jogosult részére nyugellátást, baleseti nyugellátást állapítanak meg, vagy
ha az Országos Orvosszakértõi Intézet illetékes orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a járadékos munkaképesség-csökkenése a 100 százalékot már nem éri el, vagy
ha a jogosultat térítés nélkül intézetben helyezik el.

Ki terjesztheti elõ az igényt és hol?

A rokkantsági járadék megállapítására irányuló igényt az igénylõ vagy törvényes képviselõje terjesztheti elõ a jogosult lakóhelye szerint illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóságon, annak kihelyezett szakegységén, illetõleg kirendeltségén.

2005. november 1-jétõl fokozatosan lehetõség nyílik az igény elektronikus úton történõ elõterjesztésére is. Az errõl szóló részletes szabályokat illetõleg az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos további információkat külön tájékoztató tartalmazza.

Az igénybejelentéskor az erre a célra rendszeresített ONYF. 3515-319/A. jelû forma-nyomtatványt kell kitölteni, aláírni, és a következõ okmányokat kell csatolni:

születési anyakönyvi kivonat,
gondnokolt esetében a gondnoki kirendelésrõl szóló határozat.

A rokkantsági járadékot a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv határozata alapján a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósítja.

Milyen kedvezmények illetik meg a rokkantsági járadékban részesülõ személyt?

jogosult a nyugdíjasok részére biztosított utazási kedvezményre,
a magánszemélyek jövedelemadója szempontjából a rokkantsági járadék adómentes.

Jogszabályok:

83/1987.(XII.27.) MT rendelet.

2006. 02. 28.

sutimano76

én nem erőltetem a kaját, ő akkor eszik, amikor jéri...volt, hogy 10kor evett, és legközelebb fél 18kor kérte, aztán 21kor, és reggel 8ig aludt..szerintem nem szabad erőltetni, jeleznek, ha éhes...jó, én könnyen beszélek, mert én fejem..ha csak szoptatnám, nem vagyok benne biztos, hogy lenne még tejem

KépKép
Kép
scooper

süti köszi, de ezt tudom....tudom, hogy ez jár, de a kettő együtt nem, és azért kérdem, hogy mennyi lehet pénzben, mert erre nem találtam semmit még

KépKép
Kép
scooper

Scoop ez a lényege a piros résznek,hogy a rokkantsági járadék jár akkor is ,ha kapsz mást!!!

sutimano76

Móka és Mórbaba is szép volt...szegény 1 órát várni!!! :shock:

sutimano76

Tengdi,nálunk is volt ilyen ,bár csak egyszer és akkor azt mondták a csajok itt,hogy ez szopi sztrájk...én akkor megettem a lefejt tejet üvegből,a végére kicsit bekómált és akkor még rátettem cicire,ott még szívott egy kettőt majd bealudt!!!

sutimano76

a rokkantsági járadék nem jár, ha rokkantnyugdíjat kapsz......a fogyi mellé jár, de rnyugdíj mellé nem:

"Az, aki az Országos Orvosszakértõi Intézet illetékes orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a 25. életéve betöltése elõtt teljesen munkaképtelenné vált (munkaképesség-csökkenésének mértéke 100 százalékos) és részére nyugellátást, baleseti nyugellátást nem állapítottak meg. "

KépKép
Kép
scooper

Scoop.most találtam egy cikket és abban 32610 ft-ban állapítják meg a rokkantsági járadékot,ehhez még jönne egy nyugdíj vagy bármi,az már majdnem annyi mint amit spec én kapok tgyás-t!

sutimano76

ezt hol találtad? de tuti, hogy nyugdíj nem jár mellé, ezt azoknak találták ki, akik nem dolgoznak-dolgoztak, és nem éri el az 50%-ot a fogyatékosság....mondjuk nem tudom, ez mitől függ :roll: mármint mi milyen % alá tartozik

KépKép
Kép
scooper

most nézem, az 2008-ban...2009-ben emeltek, de idénre nem találtam

KépKép
Kép
scooper

Rokkantsági nyugdíj

A cikk összefoglalja azokat az ismereteket, amelyeket a rokkantsági nyugdíjról tudni érdemes.

A nyugdíj feltételei

Orvosi vonatkozású feltételek

Rokkantnak az tekinthető, aki a munkaképességét 67 százalékban elvesztette, és ebben az állapotában javulás egy évig nem várható. A rokkantság fokát, illetve a munkaképesség-csökkenés mértékét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Orvosszakértői Intézetének orvosi bizottságai véleményezik.

Ha az orvosi bizottság a rokkantságot megállapította, a rokkantsági nyugdíjra jogosultságot nem zárja ki az, hogy a nyugdíj megállapításának napjától az ismételt orvosi felülvizsgálat időpontjáig egy évnél rövidebb idő van hátra.

Szolgálati idő

További feltétel, hogy az igénylő a szükséges szolgálati időt megszerezze. A rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) 24. §-a tartalmazza. E szerint a rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő

•22 éves életkor betöltése előtt 2 év,
•22-24 éves életkorban 4 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 3 év,
•25-29 éves életkorban 6 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 4 év,
•30-34 éves életkorban 8 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 6 év,
•35-44 éves életkorban 10 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 8 év,
•45-54 éves életkorban 15 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 12 év,
•55 éves életkor betöltésétől 20 év, korkedvezményre jogosító munkakörben 16 év.

KépKép
Kép
scooper

na, utána jártam, a rokkantsági járadék: 33 300 forint/hó és 6 hóra visszamenőleg lehet kérni
rokkant nyugdíj a 100% !!!!!!!!!!!!!!!!sem éri el ezt az összeget.......: III.csop.: 28 500; II csop.: 29 800; I. csop.: 30 850

ez azért komoly.... :roll: jól megbeszéltem magammal, nem százalékolom magam le, marad a rokkantsági :lol: :lol: :wink:

KépKép
Kép
scooper

Móka:megnéztem én is a videót,nagyon helyesek voltatok,és Mór baba,ahogy szopizza az ujját....imádom! :D

Babcika:nagyon sajnálom és szokrítok,hogy minden rendben legyen apuddal.

Zsalyam:gyerkőcök édik,ahogy alszanak.Keve lába ahogy kikandikál a takaró alól :D

Mi jól vagyunk,tegnap szerencsére Viki nem lázasodott be még csak hőemelkedése sem volt.

Ma is ettünk őszibarackpürét.Persze akkor kell a kezét és az előkét is a szájába tömnie,amikor anya adja a kaját,vagy ha már bekapta.Vagy éppen nem lenyelte,hanem kifújta és nagyokat vigyorgott,mert az olyan jó.A végére úgy nézett ki mint egy kismalac,de az én zabálnivaló malackám. :D [/b]
Vendég

Ööööööö,Barni most kelt fel :lol: :lol: :lol:
Nekünk most kezdődik a nap..... :roll: :?

Kép
v.andi

óóóóóóóóó, andi..............ez totál napszak fel csere :roll: kitartás..........

KépKép
Kép
scooper

Hogy én gyümölcsnapon találok ilyeneket!

Kriszti féle grillezett kecskesajt hasonmása, nagyonagyonnagyon jól néz ki!
Kép
innen
:http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/05/grillezett-kecskesajt-gyors-zldsaltval.html

Andi :(

Kriszti a háttérbe batikolt ágytakaró van, a nyáron
alkottam.......látszik, hogy Rózával voltam várandós
kicsit nagyon rózsaszínes lett....egy szuper textilfestékkel
csináltam, főzés nélküli hideg festés és gyönyörű színei vannak.

Kata igen ilyen hintája van Rózának!

BAbcinak is válaszolva: hinta-palinta. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsalyam 2010.01.19 21:42-kor.

KépKép
KépKép
zsalyam

és Lőrinc nagyon ügyes legény!

KépKép
KépKép
zsalyam

Zsalyam: Én eddig csak pólót batikoltam, főzéssel, de örömmel olvasom, hogy ez főzés nélkül készül. Leírod pontosan, hogyan? Csinálnék Máténak, mert még nincs falvédője. Milyen anyag, milyen festék pontosan és a menete. Köszi előre is. Ha másokat is érdekel, esetleg mehetne a pic-re.

Kép

Kép
hgrita

És Zsalyam, gyönyörűségesek a gyerkőcök és persze szuper ügyes a fotósuk is. :lol:

Andi: Kitartást és akkor, jó éjszakázást. Remélem pihentél előre napközben.

Kép

Kép
hgrita

Kata, Zsalyam, gyerkőcök gyönyörűek :)

Megnéztem Mókáékat is, nagyon szépek voltak
Vendég

Andi,nem mertelek hívni,hátha alszol...remélem már kialudtad magad nappal,és jól bírod majd az iccakát.

buborékos boríték lesz ,mert lassan küldenem kéne a rucikat?????

sutimano76

Hívhattál volna,mert fél 10 től 1ig tudtam aludni,utána nem.Azért a 2 nap alatt összegyűlt romot muszáj voltam eltakarítani.Mosni,mosogatni,főzni.felhívom holnap a csajszit,és megkérem férjecskét,hozza el.

Boboka, már csak te vagy a kakukktojás.Utalsz,vagy postán küldöd? ;)

Kép
v.andi

Süti,te mit keresel itt 22.23-kor??? Kép Neked nem 9kor lövik a pizsid??? :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Andi, írtam már tegnap is, hogy pénteken délelőtt elutaltam a pénzt. ráadásul nem neten keresztül, hanem a bankból...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: