A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Julcsi, mi a kérdés GYED ügyben!? én is kimerítettem a keretet, vagyis elértem azt a bruttó összeget, ami után már nem vehetem igénybe... szóval van ilyen! sajnos! a bruttó gyed, az egységes 100.100 Ft, de az adójóváírás az sokmindentől függ. én pl. 2008. után kaptam még bónuszt, ezért is megdobódott a bruttó éves bérem, így nem járt most már a jóváírás! idén jó lesz, mert semmi egyéb jövedelmem nincs, szóval a havi 15e körüli jóváírást végig kapom, elvileg! aztán majd kiderül a hónapok során...

Úristen Julcsi, már csak 62 nap és szülsz!? mikorra vagy pontosan kiírva?[/b]

sophie27

ZSófi a belső biztonsági öv csak 18 kgig jó, utána ,már ülésmagasító! :cry: egyébként nekem is tetsz

Ritus így viszont a Fityus Levente a befutó nálam :lol:

a Martint azért nem választanám, mert újabb cikizések vennék kezdetét.. tudod a kezdőbetűk összeolvasása.. :oops: az én nevem is cikizéses volt :cry:

Snicky :oops: :lol:
Vendég

Én a Fityus Zalán Levente verióra szavazok :D
Vendég

De én nem kaptam mást tudtommal csak gyedet :roll:

yuyu79

Julcsi, ahham. hát, de ott is volt valami változás év közben. nem!? na mindegy, inkább nem okoskodom... :P munkaügyis nem tud segíteni!?

Boni, ahham, hát, az a 18 kiló még messze van! :) Beni még mindig csak 12 körül mozog. bár iszonyat aktív, szóval nem is csodálom, pedig szeret enni is! :D akárcsak a szülei, csak mi jó kövérek vagyunk! :(

ja, Aproo, a Régió, de csak a Nándorfejérvári, tuti ilyen ovis játékok terén. kis műanyag edénykék, gyümölcsök, stb. stb. klasszikus játékokkal is televan, nem csak mai modern FP játékokkal!

Boni, hánytól vagytok fogadóképesek!?

Csandi, jó nagymamázást holnapra! azért csak összehozzuk még mostanság, amíg így pocakosan vagy... nem!? jó lenne talizni valamikor még!

Verocs, bár nem írtam, de nekünk így sajnos nem lesz szükségünk most Miku ágyára... :( ha van vevőd rá, akkor ne tartogasd! ;)

sophie27

Sziasztok!

Köszi csajok a hozzászólásokat fordulás ügyben, jönnek a héten vendégségbe, megpróbálom meggyőzni őket,csak előtte kíváncsi voltam a véleményetekre, Dévény torna itt is van, és lehet, hogy az is elég, ha megmutatják...egyébként nem tudom ki kérdezte, de 8 kiló a kiscsaj :)

Ritus, nálunk a Mátyás lehet hogy befutó lesz, de abban igaza Boninak, hogy se a Mátyás se a Martin nem túl szerencsés a vezetéknévhez, nagyon kis gonoszok tudnak lenni a gyerekek az iskolában! Szóval én is a másik kettő közül döntenék.

Sniki, nagyon örülök, kitartás nektek!!! Fercit meg csókoltatom, szerzett nálam egy piros pontot, csináltam is ma puliszkát :D Na persze nem ezért, de akkor jutott eszembe, amikor írtad, hogy utoljára Erdélyben evett ilyen kenyeret, hát nekem erről a puliszka jutott eszembe, és nagy sikerem is volt vele :)

Boni, nekünk sajnos még nem lesz utunk Pestre, és a szerdán sem, szóval nekünk a tényleg a hét vége lett a nyerő, de nagyon jó talizást kívánok nektek, és csinálj jó sok képet a fényképezővel! :D

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Szisz, és hétvégén egy kis összeröffenés!? mihez lenne kedvetek? vagy már meg van valami konkrét beszélve a csajokkal (Csandi, Verocs)!?

én is mennék, csak, hogy ne itthon legyek...

Boni, ha lesz időd írj már, hogy mikortól mehetünk... apával mennénk mi is. 9re megy dolgozni, onnan 1es vili, de nem tudom, hogy hogyan!? meddig!? segítesz? remélem, hogy még olvasod ma!

sophie27

Zsófi 8 tól már akár fogadóképes vagyok :lol: ha gondolod :wink:

Régió tényleg cuopi és jó áron vannak a cuccok!

Szisz :cry: Péntektől itt lesz barátnőm... de ha jöttök és tényleg olyan helyre lehet igy elugrunk picit :wink:

reggel várlak benneteket! :lol:
Vendég

hú, Zsófi, de jó lenne, ha jönnétek ti is és Lei is:) jó rég nem láttam egyikőtöket sem! Olyan jó lenne találkozni!

sniky

akkor Boni, lehet, hogy mi is picit korábban érkezünk, mert Ferci most mondta, hogy legkésőbb 8-kor el kellene itthonról indulnia, így kb. fél 10 körül érkeznénk:)

sniky

zsófi,
még nem konkretizáltunk semmit, mert még nem tudjuk sziszék mikor jönnek.
hozzánk is lehet szerveződni,de szerintem létszám függő.ha nagyon sokan összejövünk(mondjuk 5-nél több család) azt már nem merem bevállalni itthon.de akkor mehetnénk a korábban említett allee-s kenguru melletti "étterembe".sajnos a honlapon még nincsenek fönt, így nem tudok képeket pretálni :( ott akármennyien elférünk.

én mindenesetre nyitott vagyok bármire :D
Vendég

Zsófi 1es villamossal a Kikáig,( lehel utcai megálló asszem a 7. a stadionoktól) és ott vagy a 14es vilivel 1 megálló vagy 105 ös busz egy megálló béke tér.. :lol:

gyertek nyugodtan :lol:

és egy gagyi rajz :oops:

Kép
Vendég

köszi Boni, akkor már így odatalálunk! :) remélem!

Niki, akkor holnap! :P

Andi, én már láttam ezt a Kengurus étterem, játszóház dolgot. mennyi idős korig ingyenes amúgy? nekem tetszik az ötlet! :)

megyek, mert még gyerek ébren, én meg hajat mostam, stb.

sophie27

Sziasztok!
Zsófi szuper hogy ti is jöttök :D
Boni mi kb 9 fele érkezünk!
vera
l.veronika

Sziasztok!

Zsófi, nagyon aranyos vagy, de mivel bankba megyünk így a hétvégét péntekre vagy csütörtökre értettem, de ettől még természetesen nagyon jó lenne, ha tudnánk jó sokan találkozni, még semmi fix nincs, ahogy Csandi is írta :)
Boni, pedig nekünk akkor ti majdnem útba estek :D

Amúgy Málnus, ha va mivel lefoglalja magát,és van jó társaság, akkor nagyon jól elvan, végre tudok majd beszélgetni is...majd megdumálom vele, hogy valahogy kösse le Benit is, hogy ne csak a hátadat lássuk, ahogy rohansz utána ;)

Ja, akartam még írni, hogy a Bingót beszereztem Málnusnak is, és nagyon szereti, csak ajánlani tudom én is!

<
sziszka78
Tolna

Mindenki jön, amikor érkezik :lol: mi itthon :wink:

Szisz akkor beugorhattok :lol: :wink: ha CSütörtök délelőtt, az tuti, mert este már színház!

Ma Zsiga is játszott a Bambino Lotto val.érdekes,mert a fogantyús fa képkeresőnél nem nagyon akarja a helyére tenni a figurákat( ami a táblán van az nincs kiszínezve) ezzel meg :lol: egyből megtalálja a párokat :lol: ráadásul rosszul emlékeztem,mert ez is keménylapos, nem téphető..bár CSigusz egyiknek a sarkát megcsócsálta..apja végignézte :twisted:
Vendég

Sziszka, igen, gondoltam! :) mármint, hogy a 7vége, az csütörtök, vagy péntek! majd akkor tájékoztass minket légyszike! Málnusnak meg előre is hála, bár azért így Beni is már már...

Boni, mi lehet, hogy 9 előtt... apa 9re menne melózni, pont a legnagyobb csúcsban... :oops: :roll:

Leinek dobtam sms-t, nem tudom, hogy tudnak-e jönni, mert a melóhelyére is be kellene mennie. de majd holnap kiderül!

ja, amúgy a Csiribiri és a Gyerekdalok és mondókák dvd nagyon király! köszi a tippeket csajok!!! ;)

sophie27

Zsófi nyugodtan gyertek 9 előtt.... :wink:
Vendég

lányok, egy kis segítség kellene:)

Akik abbahagyták a szopizást azoknál hogy volt? feszült annyira a cici, hogy egy darabig esetleg fejni kellett, vagy nem kell?!

Apróka, mondtál vmi homeós bogyót, hogy van, ami erre jó, mármint, hogy apasztja a tejet;) mi volt az és hogy kell szedni? Nem gondoltam volna, hogy valaha is szükségem lehet rá:) azt hittem, majd addig cicizünk, amíg el nem fogy, vagy Barnus már nem akarja.... szóval tanácsokat, ötleteket várok, mert nem szeretném, hogy begyulladjon a mellem! Barnus 1 napja nem cicizett, most is sikerült elaltatni cici nélkül, remélem éjjel is megleszönk nélküle?! Egyelőre nem fáj a mellem, de nem tudom, mire számíthatok?!

Előre is köszi a válaszokat:)

Azt hiszem elteszem magam holnapra! Jó éjt nektek!

sniky

Niki, nekem úgy volt, hogy mikor Eni már nem akart szopizni, utána még jó két hónapig fejtem neki, aztán abbahagytam, mert már csak napi 1 deci jött össze. De utána is még volt a cicimben egy kicsi 1-2 hétig, de fejnem csak egyszer vagy kétszer kellett kicsit, mert úgy éreztem hogy kicsit csomósodik.
De gondolom ez attól függ, hogy mennyi tejed van még, de azért tényleg ha úgy érzed, akkor fejj le egy kicsit párszor még, nehogy begyulladjon...Na most sokat segítettem :wink:

Zsófi, a munkaügyis azt mondta, hogy jó ez így, csak nekem nem világos... De majd megpróbálok rájönni, igaza van-e... De ha más is max gyedet kap, és volt ilyen , hogy nem kapta végig az adójóváírást, pedig nem volt más jövedelme, akkor szóljon lécci :oops:

Zsófi, március 21-re vagyok kiírva!! De vicces lenne ha 20-án szülnék, mert az egyik unokahúgomnak is akkor van a szülinapja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára yuyu79 2010.01.18 23:15-kor.

yuyu79

Jó talit holnapra, és csináljatok sok képet :D :D Jó éjt!

yuyu79

Julcsi, köszi:) jó éjt nektek is:)

(a kismamák tartják itt a frontot?! hehe....)

sniky

Az simán csak anyukák is fent vannak csak épp lusta voltam írni :)
és most fexem is le :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boldog Boniéknál tali napot! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jo talit nektek mara - sajnos Laura meg mindig nem gyogyult meg teljesen, majd ma kell visszamennunk a dokihoz. Remelem jovo heten tudunk mar talalkozni!

Ritus, nekem a Fityus Levente tetszik a legjobban.

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

niki, nekem is feszített vagy két hétig, de nem kellett fejni mert nem csomósodott, de mondjuk nálunk ez fokozatosabban ment.ha már nagyon feszít akkor fejd, nehogy begyulladjon.
ha jól emlékszem ugyanaz apasztja ami szaporítja csak más dózisban.
Vendég

JÓ reggelt, Boldog BONI Tali napot!

Szilvi :D

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Barbi, nagyon eltűntél!
Mesélj már, mi volt az uh-n?

Boniéknál még javában tart a banzáj? Huh, kíváncsi vagyok ám a képekre nagyon nagyon!

Skiny, igen, urtica urens, c30 azt hiszem, vagy még nagyobb potenciál. De a gyógyszertár tutter tudja. Az a lényeg, hogy nagy potenciál.
Én csak akkor fejném, ha csomót éreznék. Nekem Levi 13 hós korába gyulladt be a cicim, pont 1 nappal arra, hogy kölcsönadtam mindkét mellszívót unokatesónak....vicces volt ám este kézzel gyötörni.
A lényeg, hogy este tapizd át zuhinál, de ne masszírozd, mert az is tejserkentő. Ha érzel csomót, fejd le, de max. 10-12 fejésnyit, szóval épp hogy a többletet.
Hajrá!!!

Adri, dobj pár sort a műtétről és Dorcáról is, mi van Veletek?

Ha lenne tali a hét második felébe csatlakoznánk, persze ha javulunk addigra. Talán....tegnap kizártam apámékat, amikor elmentem, terhességi pszichozis komolyan, az agyamat eldobom. Persze Levi ma reggelre csúnyán köhög és taknyol. De én is, szóval lehet, hogy semmit köze a tegnapi hosszú kényszersétához. :cry: Mert eddig én csak köhögtem,de mára minden nyavalyám van már.
Azért jót sétáltunk Levivel délelőtt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Most lett vége a Boni napnak :lol:

Annyira édesek voltak a gyerekek! persze mindenki azzal akart játszani, amivel a másik, ez okozott néha kisebb galibát, de szerencsére gyerekek lévén hamar túlléptek rajta :lol:

Köszönöm ZSófinak és BEninek, Verának és Mikunak Nikinek és Barnusnak hogy eljöttek hozzánk, remélem hamarosan ismétlünk, és akkor többen leszünk :lol: :lol:

Készítettem képeket, de ehhez az új géphez nem nagyon értek, de majd mindjárt :lol:
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Na, akkor fiús tali volt ma? :lol: Örülök hogy jól sikerült, és várom epedve a képeket :D :D

Eni ma negyed 5-kor kelt, de rá egy órára azért még visszaaludt fél 8-ig... Azt hiszem a negyedik szemfoggal küzdünk, a többi 3 már kint van valamennyire... Így ez lesz a 16. ha kibújik :shock: Kinek van most a legtöbb foga? Mármint a 2 éven aluliak közül :lol:

Most délután is nagyon nyafka volt, az ölembe fektettem, így aludt csak el nagynehezen :roll:

yuyu79

Jaj de édesek a srácok mind :D Nem is tudok kedvencet választani... de Beni nagyon nagy zsiványnak tűnik :wink: :lol: Niki te meg nagyon csini kismami vagy ám :D

yuyu79

Aproo, jobbulást Nektek!!! És az önkorinál mi is volt? Vagy már írtad??

Barbi, mizu???

Adri???

yuyu79

Julcsi igen, és ebből 3 egy napon született :lol:
Vendég

Niki, Barnus ilyen anyás, hogy csak melletted látni a képeken, vagy ez csak véletlen? :wink:

yuyu79

Tényleg??? Nem semmi :D Melyik 3?

Na lelövöm magam :wink:

yuyu79

Barnus, Miku és Zsiga ez az érkezési sorrend :lol:

Később lelépett Barnus, ez az elején volt :lol:

és végül Tájkép csata után :lol:
Kép
Vendég

és végül Veros nagyon köszönjük a meglepit :lol:
Kép
Vendég

Aprro jobbulást nektek :cry:
Vendég

Boni, majd az összes képet légyszi-légyszi mail-ben, meg Verocs, Tőled is! ;)

köszi a mai napot! gyerekem a kocsiban bealudt, aztán itthon már egy perccel sem többet, szóval király lesz estig... :S

sophie27

Sziasztok!

Nagyon helyesek a talis képek, Boni! Mi is szerettünk volna menni, csak sajnos pont ma kellett vizsgálatra mennem délelőtt, és persze jól elhúzódott. Pedig jó lett volna egy kis csaj a sok helyes kiskrapek mellé :).

Én is besorolok a terhesek táborába, ma túlvagyok a 12 hetes UH-n, és minden rendben. Muc2 valószínűleg július 30-án csatlakozik kis családunkhoz :).

sushy

3szoros hurrá Annáéknak!!
Vendég

Anna grt :lol: valamikor majd átjöhetnétek :lol: pusssz
Vendég

Boni!Köszönjük szépen a mai napot.Nagyon jól éreztük magunkat. :D Este feltöltöm majd én is a képeket.
Anna!Gratulálok :D :D
l.veronika

Sziasztok!

Nagyon klasszak a kepek - irigykedem am! :)

Sajnos Laura meg mindig nem javul, a kiutesek egyre rosszabbak, holnap mennunk kell a borgyogyaszatra. Ma kaptunk a megfazasra antibiotikuomot, mert nem akar mulni - nem tudom hogy ez hasznalni fog-e...

Azert remelem jovo heten mar mi is tudunk csatlakozni.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Anna, gratula Muc2-höz! jól titokban tartottad! ;) örülök. hogy minden okés!

Laurának jobbulást! remélem, hogy minden okés lesz!!!

sophie27

Sziasztok!

Na, végre hazajutottam ma is.

Julcsi, nem írtam még. :wink:
Egyenlőre egy ígéret határozott munkaviszonyra szülésig, hogy legyen gyedem, tgyásom...és nyáron pályázom majd állásra is. De: csak ígéret, az mondta visszahív tegnap este, nem tette. Egyfelől tudom, hogy nem csinál popót a szájából, szóval nem ígér feleslegesen, másfelől tudom, hogy baromi feledékeny. Szóval most kezdődik a kergetőzés, mert én bizony addig járok a nyakára, amíg nincs a kezemben a szerződésem....majd meglátjuk. De van benn másfél havi fizetésem is, aminek a papírjait alá kellene írnom, ez dec. 31-i határidős. Így a humános csaj úgysem fogja békén hagyni, mert nem tudják lezárni miattam 2009et. Szóval számon leszek tartva, ezért nem tud elfeledkezni rólam, úgy mint ősszel....reménykedem. De csak módjával...

Anna, hatalmas gratula. Így egyrakáson ezek szerint akkor hárman is vagyunk, kíváncsi leszek, mikor jön el a nagy napunk!
Tényleg, pocakosok, nálatok méretre kb. kornak megfelelőek a babák? Mert tőlem hétvégén megkérdezte a sógorom, hogy mekkora, és 47-50 mm-t tippelt 12 hetesre, de közben Mazsola már 67mm. Szóval nő, mint a bolondgomba. Pedig egyenlőre nem is eszem csak ebédet, reggel-este csak kakaó. :oops: :roll:

Vera, nem tudom mi legyen, adjam fel postán? Vagy még várjunk, hátha Szisz féle tali összejön a hét második felében?
Elvégre, azért annyira nem halálos, csak takonykór van rajtunk, az meg 3 nap alatt sokat alakulhat...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo!
Várjuk meg a Szisz féle találkozót.Postán baromi drága lenne feladni a sullya miatt.
Gátra nem szoktál esetleg járni?
vera
l.veronika

Mazska szegény LAura jelentkezz majd bőrgyógyász után..

ne felejts el Laurának az antibogyó ,mellé normaflore t adni :wink:

Zsófi annyira nagy képek.. szerintem feltöltöm Picassára...
Vendég

Vera most nézegetjük apával a képeket! :lol: jó volt nagyon... :lol: igaz Zsigikém egy kicsit félrevonult jó házigazda módjára délben, de azé bírta..

Gondolom Miku és Barnus bealudtak hazafelé,mint Beni :lol:

Szisz ha jöttök szóljatok ám nekem is..hátha eljutok.. :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: