A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

jó napokat :D Kép

Kriszti: ezek anyulak :D kedvet csináltál :wink: pedig én olan béna vagyok ilyesmihez :oops:
torta is nagyon csábító :oops: de én most nagyon elszánt vagyok ... tecc ez a 90 napos :wink:
képek, gyerekek meg édesek :) sztem nézni, és ritkán hozol, tessék gyakrabban!

Astrid: 2 fogacska is ... ejha ... gratulálok :D

Babci: cipős állványhoz apának Kép

Boboka: Niki babátok gyönyörűű kislány, még ha anyája "nem is teljesen komplett" :lol: :lol: :lol:

folyt.köv.

KépKép
KépKép
madar

Köszi a hsz-eket kiütés ügyben. Én is allergiára gyanakszom, így mától írom pontosan mit eszem, hátha kiderül valami. Plusz kerülöm a felvágottat, sajtot, félkész cuccokat. Lehet hogy most is beválik.

Nem is írtam, hogy 31-én megyünk a plébánoshoz vizitre és akkor beszéljük meg azt is, mikor lesz a keresztelő. Szerintem február közepe. Andris keresztelője után csak a keresztszülőkkel mentünk ebédelni, mindenki más hazament. Most ugye Máté még kicsi, étterembe nem vinnénk, idehívni viszont nem tudunk mindenkit, csak a keresztszülőket megint. Szerintem pizzázás lesz a vége. :) Csak úgy lazán.

És még az is kérdés, Após hogy tud majd feljönni, mivel ugye még mindig ramatyul van, járni alig tud, ülni is csak 10-20 percet, kocsijuk pedig ugye nincs a baleset óta. Itt (ciszterek) ajánlottan elvárják, hogy az egész vendégsereg végigülje az órás misét, gyerekekkel együtt. :?

Kép

Kép
hgrita

[quote="vicger"]B írta:vicgerabci :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( nagyon nagyon drukkolok!!!! Viszont attól, h kezelik akár kemóval, akár sugárral, attól még mehet nyugodtan bárkihez, nem lesz senkinek baja tőle, szóval nyugi!!!

sírni hagyás: én se. Luca nálunk is kiságyban alszik éjszaka, hajnalban jön át hozzánk / anyja lusta és kómás, addig vagyok ébren, míg kiveszem az ágyból s leteszem mellém, onnantól már alszom/, de valszeg ha evett, utána vissza tudnám rakni az ágyába. :roll: majd eccer, ha nem bírok aludni akkor kipróbálom /na, nem tudom mikor lesz az../ s aztán ahogy reggel nekem ébresztő van, ő is kel. Na, ez buli szokott lenni, mert akkor ébren az egész csapat, nagyokat indítani, Atit öltöztetni rendezni, s Lucát dettó :) vannak sűrű reggeleink 8)
Na, ami lényeg, hogy este Lucát ébren teszem le az ágyába, szól neki az a chicco-s bizgentyű, cumi a szájba, arc-simi aztán vagy elalszik, vagy nem. Ha nem és nehezményezi a helyzetét, akkor kiveszem, kicsi cickó után újra próba.
Viszont napközben a babakocsiban :!: alszik.

Ugyanakkor minden baba más és más, ezt már annyiszor mondtuk. Nekem pl még soha se volt cumis gyerekem :roll:

a konkrét sírni hagyás pedig... hát, szerintem .. ha teszem azt Luca lenne tótágasi, mint Barnus, akkor bizony már lehet túl lennénk pár átsírt órán, mert a se éjjel, se nappal 4gyereknél, s ebből 2 kicsi, bizony nem kivitelezhető...

Hát nem tudom Kriszti, nekem azt mondták, többek között a radiológia aszisztens nagynéném is , hogy a kemo nem, de a sugár után nem szabad csecsemővel kisgyerekkel és terhes nővel értintkeznie, mert a babák nagyon hasonló un. gyorsan osztódó sejtekből vannak mint a daganat, és rájuk nagy veszélyt jelent, ezt még akkor mondták, mikor Janó 5 hónapos volt ,és akkor is kilátásban volt a sugár, de a végén kemo lett "csak".

Ja és vérnyúl és tesója nagyon bejött nekem is, és biztos élvezni fogd az alkotást a nappaliban. :wink:

Kép
babcika

Babcika: ügyes csaj vagy, sajnos csak így lehet a legtöbb szolgáltatóval :? nagyon jó a kép, szépek vagytok
apukádnak szorítok, hogy ne az legyen, és gyorsan rendbe jöjjön +++++++++++ Neked meg hatalmas ölelés Kép

Süti:
örülök, hogy minden OK-s :)

KépKép
KépKép
madar

Diókrémes torta receptje:

Hozzávalók:

4 tojás
30 dkg porcukor
10 kanál víz
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krém:

3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg Ráma margarin
0.5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
DE: ez a mennyiség nekem nem volt elég, pótoltam a következő plusz krémmel:4 egész tojást, 10-15 dkg porcukrot, 1-2 vaníliás cukrot gőzön sűrűre főzünk, majd miután kihűlt egy margarint keverünk hozzá.
Viszont lehet több pudingot is főzni :D

Elkészítés:

A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük a sütőporos, szitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehérjének keményre vert habját.

Előmelegített, 180 °C fokos sütőben kisütjük, kerek tortaformában.

A tejet a pudinggal és a cukor felével felfőzzük, amikor felforr, beleszórjuk a diót, s még 1-2 percig főzzük. Kavargatva kihűtjük, s jól eldolgozzuk a csipetnyi sóval, és a maradék cukorral habosra kevert margarinnal. Rummal ízesítjük.

A tortát megtöltjük, külső részére is maradjon a krémből, s tetszés szerint díszítjük.

Egyébként az eddigi diós torták közül amit ettem, a legfinomabb! /pedig nagy diófan vagyok :D

vicger

Babci most olvasom csak :oops::( :( :( akkor drukkolok, hogy eredményesek legyenek a kezelések +++++++++

KépKép
KépKép
madar

Babci, jaaaaa :shock: nem szóltam semmit. :oops:
Madar, ch napon mehet ;)

vicger

Rita: én is vmilyen allergiára gondolok, de ennél konkétabb nincs :oops:

Erika: megyek majd a blogba, csak ma zsúfolt napom van, de addig is nagy-nagy simi Neked ...

Zsalyam: szakdolival hogy haladsz???

Vera: egészségedre :D :wink: :wink:

még nem olvastam vissza mindent, de mennem kell ..

ja, Julcsinak ma kiesett a 2.foga is (alul 2 középső hiányzik) majd fotózom :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kriszti pont az tetszett meg a tortába h jóó krémes hmmm

ez pedig a kötéshez
http://jucuu.blogspot.com/

KépKép
KépKép
zsalyam

Kriszti!

Hát, most nekem olyan semmisemjó napom van:

Kapucsino-koffeinallergiám van elég durván
tánc- ha ki tudnék egyenesední.... :wink: jelenleg féloldalazok :cry:

Amúgy köszi, hogy gondoltál rám, látod telhetetlen vagyok, tényleg semmi sem jó :wink:

Kép
arvaerika

kaptam még egy kis időt :) szval

Alvás-altatás: nálunk is születése óta Veronika saját szoba, saját ágy és ez szerencsére magától ment így, ha sírt volna, valószínűleg, nálunk is másként alakult volna. Julcsinál nekem is ez a bemegyek, megnyugtatom, kijövök módszer jött be egészen addig, amíg el nem alszik és azt gondolom, hogy Veronikánál is ezt alkalmazom, ha szükséges, bár ebben is szerencsés vagyok, mert egyelőre az esti alvásoknál többnyire megy a leteszem, nézelődik, elalszik módszer, ha nyekereg, nálunk is jön a "tenger" :wink: meg simik, ha nagy ritkán sír, akkor kiveszem, de szerencsére ez tényleg rita. Éjjel semmi gond nincs, eszik, és azonnal vissza is alszik, leteszem és csá :D ... érdekes, hogy nappal viszont legtöbbször kézben, kocsiban ringatva alszik csak el ... de ezt nem bánom, így jó, nekem az esti, éjszakai alvások, elalvások fontosak :)

Kriszti: én is táncoltam már Veronikával, meg Julcsival is :wink: :wink: :wink: :wink: nagy rötyögés és jókedv lett a vége :lol: :lol:
tényleg van ott energy!!!még kötögetni is :shock: :shock: nem semmi nőci vagy :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

ezért akartam megtanulni horgolni....

Kép

de még nem tudok

KépKép
KépKép
zsalyam

Rita, semmi okosabbat nem tudok írni, mint a lányok előttem4

Madar, Julcsinak gratula a második kiesett fogacskához!

Astrid, woow Dórinak már 2 foga van!! :shock: És nagyon ügyi vagy a fogyással!! :wink:

Babcika, kívánom h apukád hamar felépüljön ebből a betegségből!!

Kriszti, nagyon jól néz ki a torta!!! Atezsnek Boldog Szülinapot utolag!!

Lányok az természetes ha Lőrinc valamit nagyon el akar érni, vagy nagyon beszédes akkor a kezei úgy remegnek? Nem tudom jobban leírni? Valaki tapasztalt már ilyent?

Kép
kata05

Kriszti: receptet kösz :) majd kirpóbálom :wink:

Babci: ezt még nem hallottam (kemos kezelés-csecsemő találk.), de nem is értek hozzá ... :oops: ... ez tényleg plussz nehézség :( :(

Zsalyam:
Kép ne máááá, ezt Te csinéáltad???? nagyon jóóóóóóó :D :D :D ja, nem, már látom... de akkor is jóóóóóóóó

KépKép
KépKép
madar

Erika nekem ilyenkor jólesne egy forró illóolajos fürdő.....és szikla talán eltűnik :wink:

Madár jól, 10 oldalnál tartok......és úgy örülök! Hát végül is már mindjárt 5 éve készülök h megírjam, igaz legalább 3szor változtattam témát.izgi..
és te?

KépKép
KépKép
zsalyam

Kata: én is tapasztalom ... és pont euzt akartam kérdezni, mert Julcsinál nem emlékszem, hogy volt :oops: ... de megnyugtató, hogy nem vagyunk egyedül így :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

ja, és kösz :)

KépKép
KépKép
madar

majd 5 év múlva csinálok egy ilyet Madár! :wink: :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
zsalyam

számon kérem majd, Zsalyam :lol: :lol: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="zsalyam"]e írta:zsalyamzért akartam megtanulni horgolni....

Kép

de még nem tudok

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Orsi, nekem ez volt a hét poénja :D:D:D:D:D

ja igen, a horgolás.... nekem a horgolt sapik a mániáim... meg majd az anorexiás felsőtestem 75bés melleire való horgolt mellény..........jajjjjjjjjjjjjjjjjjj
kötés mellé ezt is bepróbálom majd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
köszi a linket :)

vicger

Erika: akkor egy meleg tea? .. ismerem, ilyen nekem is és sztem mindenkinek szokott lenni ... úgy hogy ne aggódj, nem egyedi eset :wink:
féloldalazás? .. na, ja ... én öreg csontjaim még recsegnek is sokzor hozzá :roll: :roll: ... vedd fel a karjaidba Lotti babát és billegjetek arra a mammamíjára :wink: :wink: :wink:
és csak Neked küldök most egy napocskát Kép

KépKép
KépKép
madar

[quote="zsalyam"]e írta:zsalyamzért akartam megtanulni horgolni....

Kép

de még nem tudok

ez nagyon tuti, ez a tied???

Kép
babcika

Erika, tényleg , forró fürdő, s kapucsínó helyett forró csoki ,hm? :):):):):):) Vaaaaaaaaaaagy, egy isteni jó relaxációs masszázs.... ha közelebb laknál, kölcsön adnám a masszőrömet, isteni keze van :)

Kata, ez teljesen természetes, ilyenkor kézzel lábbal mondanák, mennének stb ;)

vicger

nálunk ez van most:

krumpli-nudliKeve
Kép

és
cuminudli-Róza
Kép

KépKép
KépKép
zsalyam

örülök :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

Rita, foltjaidra nem tudok okosat írni, remélem rendbe jön!!!

Remegve akar a gyerek valamit, még ezt sem tapasztaltam, de szerintem fogom :wink:

Móni, kösz a bíztatást!!!

Kriszti! Nemsoká meglesz az a felsőtest!!!! :wink:

Erika!!! Hát, nem irigyellek!!! :?

Kép
babcika

Zsalyam: hát, kérem szépen, ez a béke szigete .... édes bogárkák :D

KépKép
KépKép
madar

BAbci nem az enyém a láb se, a mamusz se.....sajna, habár a lábat nem sajnálom...úgy nézem kicsit vastagabb a bokája lehet mint nekem..... :shock:

KépKép
KépKép
zsalyam

Annyira aranyosak vagytok!

Csoki helyett benyomtam egy kis tejbepapit....most még jobban fáj a gyomrom....
indulni kéne Balázsért oviba, fel kell öltöztetnem Lottit, Fannit...és magamat is :lol:

Masszás:imádom, de ninxs kivel és nincs hol. Ma is egész héten egyedül vagyok, Viki is csak aludni jár haza....
na befejeztem, nem nyafizok többet, de jó volt leírni legalább a nyavajgásomat.

össze szedem magam és indulunk.....

Kép
arvaerika

ja és horgoláshoz ez
http://anyahajo.blogspot.com/

atyaég mennyit csacsogok.... na inkább megyek írni :roll:

KépKép
KépKép
zsalyam

Babci!

:(:(

Kata!

Köszi, igyekszem! :)
Szerintem normális.
Van az a fogalom, hogy "repes az örömtől", nekem Dóri örömmel kapcsolatos reakcióival kapcsolatban mindig ez jut eszembe, mert igaziból csak ilyen babakorban igaz, hogy az egész testükkel kifejezik az érzelmüket! Keze-lába mozog, kapálózik.

Kriszti!

Nagyon jó torta lett! Elmentem a receptet, és kipróbálom majd, én is lenni nagy diófan. :D

Most csak ennyi, Dóri reklamál!

Astrid

Kép
astrid

Babcika!

nem tudok kommentet írni, hogy kell???????
(amúgy tényleg nem kérte sógor, hanem párom ajánlotta)

Kép
arvaerika

Orsi, ez a blog, mármint a kötős :shock: :shock: :shock: :shock: naggyon profi a nő! :shock: :shock:

Erika, ovibamenésért nem irigyellek 8) ha hazaérsz, ugrás bele egy kád vízbe, vidd magaddal Lottit is ;) a nagyobbak addig eljátszanak :)

vicger

[quote="arvaerika"]A írta:arvaerikannyira aranyosak vagytok!

Csoki helyett benyomtam egy kis tejbepapit....most még jobban fáj a gyomrom....
indulni kéne Balázsért oviba, fel kell öltöztetnem Lottit, Fannit...és magamat is :lol:

Masszás:imádom, de ninxs kivel és nincs hol. Ma is egész héten egyedül vagyok, Viki is csak aludni jár haza....
na befejeztem, nem nyafizok többet, de jó volt leírni legalább a nyavajgásomat.

össze szedem magam és indulunk.....

nem jöttök hozzánk ?? nekem is elkelne most a felnőtt társaság, mert Blankika imádnivalókám csak mosolyog rám és ő még nem érti, hogy mi baja anyának, de anya most kész van, mert megint be van tojva a saját eredménye miatt is, hiszen ha anyának is rossz a méhnyak eredménye akkor mi lesz, mert mama nem tud jönni vigyázni Blankira, és apa meg elveszti az állását, ha anya kórházba kerül :cry: :cry:

Kép
babcika

Orsi, nudlijaid: én is én is én is, akarok aludni ott velük!!!! :):):):) annyira nagyon meghitt és meleg és finom és puha ésésésés... jaj :) Keve mögött miaza batikoltnak tűnő fal? fal, vagy falvédő? nagyon tetszik 8) :D

vicger

Erika! Kívül, oldalt a megnézem mellett van ha csak ráviszed az egeret megjelenik :wink: Remélem érted :roll:

Kép
babcika

Zsalyam! Nagyon édesen alszanak a srácok!!! Pici lánykád kendőben van?? Vagy ez valamiféle hinta???

Kép
babcika

Jajjjjj csajok, majd szétrobbanok, Niki az igazak álmát alusssza vagyis csak aludta az erkélyen, erre valami vadbarom rágyújtott és az egész füst felénk jött :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil:
végül is egy kicsit több mint egy órát így is kint voltunk, de még szerintem simán el lett volna fél-egy órát.....

amikor még cigiztem - úgy 120.000 évvel ezelőtt - sosem nem gondoltam volna, hogy ennnnnyire nagyon idegesítő :roll: :x :x :x

Erika, nagy simi neked :cry:

a blogba még nem jutottam el, talán majd estére

Kriszti, annyira jól leírtad a kötögetős, kakaó iszogatós nappalit :lol: :) :) :)

Zsalyam, szép a cipő :)

Babcika, nyugi, az eredményeddel minden ok lesz+++++
Vendég

Kriszti! Kösz a forrócsokis tippet, igaz Erikának írtad, de mivel ch-nap van, hát ittam egyet. Nagyon jól esett, mondjuk a pólómnak nem. Kipróbáltam, amit a fiam szokott ,a számban tartom és úgy lötyögtetem benne előre-hátra, tényleg jó, de nekem kispriccelt a fogam között, még majdnem a monitor is olyan lett :lol: :lol: :lol: Na végre ma röhögtem is egyet :D

Kép
babcika

Babcika, forró csoki lötyögtetés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Boboka, cigizős ember :evil: :evil: és bocsi :oops: :oops: akartam írni, hogy a kis tök palántád mennyire édes!!!!! :D

Kép
babcika

Hogy milyen hálátlanok tudnak lenni egyesek:

Blanki alszik, erre kimegyek behozom az "unokámat" Luter-t, hogy megetessem, mert az anyja egy riherongy, nem szoptatja, jól kikente a pociját húslevessel, most meg itt vonyít az ajtó előtt, hogy felkeltse Blankit :?

Kép
babcika

Köszi köszi :)
Vendég

Berni már 4 órája nyomja kint a levegőn a szuszit :lol: :lol: :lol: ,persze én is csak mostanraálmosodok el mire ő felkel :(

sutimano76

bocsi nem megy az írás,titta kóma lettem!!

sutimano76

Babci, ezt még olvasni is szörnyű volt! :cry: Kitartás, és szorítunk apudnak és a családnak.

Tv-t nálunk is kikapcsolták, neten is csak azért van még, mert külön számlán jön a net+telefon, a tv meg külön, hiába egybe kötöttük a szerződést, így a netet befizettem, a tv annyira nem érdekel, ,mert nekem egyetlen kikapcs a net, bele is zavarodnék, ha nem lenne.... Csak annyira vagyok k.o. szellemileg, hogy tegnap ezt mondtam apának: "Be vagyok falva négy zár közé" :roll:

KépKép
Kép
scooper

:evil: Kaptam választ az onyf-től........nem ügyvéd véletlenül valamelyikőtök? vagy aki ért az ilyen dolgokhoz, mert én ehhez kuka vagyok, és nekem magas........ :roll:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,majjjjazaz onyf????mit írt?

sutimano76

Országos nyugdíj folyósító!!!

Mit írtak, hátha van tapasztalat, sokat láttam már!!! :?

Kép
babcika

[quote="babcika"]K írta:babcikariszti! Kösz a forrócsokis tippet, igaz Erikának írtad, de mivel ch-nap van, hát ittam egyet. Nagyon jól esett, mondjuk a pólómnak nem. Kipróbáltam, amit a fiam szokott ,a számban tartom és úgy lötyögtetem benne előre-hátra, tényleg jó, de nekem kispriccelt a fogam között, még majdnem a monitor is olyan lett :lol: :lol: :lol: Na végre ma röhögtem is egyet :D

hát ezt most elképzeltem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszti, én is szeretnék abban a nappaliban lenni! :D Jól leírtad!

Zsalyam, de jó képek lettek, átjön rajta a nyugalom! Rózának olyan hintája van ami téglalap alakú és fel van fúrva?

Astrid, Kriszti, Madar, köszi a hozzászólást, akkor nem figyelem többé ezt! :D

tegnap fordultunk, naná h nem a szőnyegen :lol:

Kép

és egy friss csak úgy

Kép

és egy szőnyeg mögé bújós

Kép

Kép
kata05

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: