A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Szilvi!
Sztem ez egy nagyon jó ötlet,hol,és mikor?Valakinek erről véleménye?
Örülök hogy jól van a kicsi,és biztos teljesen rendbe fog jönni Kép

cerka

Sziasztok!

A Magyar Védőnők Egyesületének volt egy rendezvénye a Nevkóban pénteken. Nekem csütörtökön szólt a védőnő. 10-kor kezdődött, de sajnos később értünk oda, így már nem kaptunk ajándékcsomagot. Kép És totót sem, az is abban volt. Kép Egyébként a helyesen megfejtők között játékokat sorsoltak ki.
Voltak szponzorok, a standoknál lehetett venni könyvet, játékot, ezt-azt. A színpadon ovisok adtak elő műsort.
A védőnő azt mondta, hogy azokat hívják, akik legalább 6 hónapig szoptattak.
Voltatok már ilyenen?

Esztus
Esztus

Sziasztok

Hát... nem egyszerű ilyen találkozóra mindenkinek ideális időpontot keresni,én az ötletet felvetettem , de a szervezés kivitelezését szívesen ,bíznám másra.

Esztus

Ez valami újkeleti dolog? Én 27 hónapig szoptattam ,de soha semmilyen rendezvényre nem hívtak ez ügyben..Kép
Nem kérdezted mikor lesz a köv. hátha akkor eltudsz menni..?

A börzén csak pár dolgot vettünk, nagyon sok volt az újszülött ruci, a mi méretünkben /104/ szinte semmmi.
De játékokból sikerűlt bevásárolni, amúgy nincs valamelyikőtöknek használaton kívűli spagetti babája ?
Kuschel

Dandy
De jo,hogy megvagy! Kép
Milyen volt a borze? Remelem oviba hamar belerazodik a kiscsajszi!

Szilvi
En is 15 honapig szoptattam. Nem ujkeletu a rendezveny, csak sztem minden korzetbol 2-3 anyukat hivhatnak meg a vedonok. Kép

Ma IKEAba voltunk, meg sosem jartunk ott ezelott.Annyira jo,hogy mindent ki lehet probalni, megfogni, beleülni! Kép Nagggyon bejott. Aztan jatszon voltunk. Csajszi mar egyedul tud csuszizni!!! Kép

Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Norka: szerencsére azért akar még menni Dorka oviba, sőt!Kép)
A Börze szerintem nagyon jó volt, nagyon sok árus volt, és nem az új ill. turi árulók voltak többségben. Vettem is pár cuccot mindkét csemetének.

Du. meg ünnepeltünkKép)
Ma 1. éves Martin!
Kép

Nagyon ügyi Jazi, és milyen jó kis csúszda!

A szopis rendezvényről még én se hallottam, már én is 1 éve szoptatok!!Kép

Dandy
dandy

Sziasztok!
dandy!
Boldog szülinapot kívánunk Martinnak!

Szilvi!
Hát eddig nemsok mindenki figlalkozott az ötivel,de jó lenne tudni,hogy a többiek benne vannak-e,amíg jóidő van,szerintem.
Móni

cerka

Sziasztok

Norka
Látszik, hogy jól érzitek magatokat,gondolom sokkal több gyermek rendezvény is van mint itt..Kép

Dandy

Martinnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk.Mi maradt a tortából??Kép

Cerka/Móni

Hát ha senkinek sem tetszik az ötlet???
Pedig Bpesten is jól szokott sikerülni..

Mai nap ott alszik leánykám az oviban ő , szerette volna, hogy ebből mi fog kisülni.???

Szilvi
Kuschel

CSajok én benne lennék a taliba de összehozni tényleg nehéz lesz.Sz.tem csak a hétvége a jó nekem meg csak a vasárnap a suli miatt, nem tudom ki mennyire mobil gondolkodjunk!!!!!!!!!!!!!!!!
puszi Csilla
bim_bam

Nekünk is inkább vasárnap a jó...

Na többiek....
Kuschel

Dandy
Martinnak nagyon Boldog Szulinapot!!!!!!!!!!! Irto helyes!!!! Kép Kép
Norka
norkini

Sziasztok!

Én is benne lennék a taliban, ha az időpont jó.

Kuschel: irigyellek, hogy ilyen jól veszi a lányod az ovit. Az enyémnek is jól ment az első 2 nap, azóta meg nem akar reggelente ott maradni, pedig már úgy volt, hogy ma ő is ott alszik. Itthon még ő is ezt akarta.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Én is benne lennék a taliban,de nekem nem fog összejönni sajna Kép( .De ha tudtok ti talizzatok,és kiváncsian várom a képeket.Én is nagyon szeretnék elmenni.
Móni

cerka

Sziasztok

Dandy

Még én sem szeretném "elkiabálni" az óvikezdést,most vittem át épp leánykámat és minden zokszó nélkül bemegy a csoportszobába.
Tegnap amikor alvás után mentem érte/ én ébresztettem fel/ nagyon jól esett neki , mivel ő egyébként nem szokott du. aludni..
Azt azért hozzátenném, hogy nálunk nem engedték a beszoktatást, mindjárt a hideg vízbe dobták őket / ez sem túl jó/.
Vannak gyerekek akik űvöltenek , ha anya elmegy..
A nagylányomnál anno , 2 hónap után jöttek a sírós elválások és bizony akkor újra kellett beszoktatni.

Holnap lejár a szabim és megyek felmondani..Sajnos nincs más alternatívám.Kép

Szilvi
Kuschel

Móni neked egyik vasárnap sem jó?
Ki kellene találni hogy hol találkozzunk. Javaslatok?
bim_bam

Szilvi
Hol dolgoztal? Miert kell felmondanod??? Kép
Norka
norkini

Norka

Én az Elcoteq-nél vagyok holnapig, nem kell felmondanom, csak éppen két kisgyerekkel nem tudom felvállalni a 4 /folyamatos/ műszakot.Kép
Hát ennyi röviden.
Szilvi
Kuschel

Szilvi
Hat ezt nem csodalom....
Es van mar valami 5leted,hogyan tovabb???
N
norkini

Sziasztok!

Dandy, Martinnak boldog szülinapot! Látom ő is szétkapta a tortáját! Kép

Tali mikor és hol?

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Látom volt szülinap névnap én is sok boldogságott kívánok nekikk.akiknek volt.....
A szülinapi torták nálunk is igy jártak.
De ez igy van rendjén.
Hát egyenlőre ennyitt.
Sziasztok
Gabi
gabi32

Sziasztok!
Ha tudtok beszéljetek meg egy időpontot talira,és írjátok meg,hátha el tudok menni,nagyon szeretnék.

Szilvi!
Hát nem csoda hogy nem bírod.Sok kitartást kívánok,és ha otthon leszl,próbálj meg minnél többet pihizni.
Móni

cerka

Csajok!!!!
A szülinapi torták szerintem erre vannak kitalálva.Ismerős a kép.
Akkor a tali.
Én most vasárnap, hétfőn, kedden és szerdán elvileg szabad vagyok gyerekestől, mert hogy szabin leszek.Ezzel együtt nem leszek netközelben mert az nekem otthon nincsen.
Az időpont szerintem legyen alvás után úgy 16 óra körül.
A helyszín gondolom egy játszótér valami szép is meg nagy is meg elkerített.
A Ledinai az egy katasztrófa tegnap du. kimentünk a gyerekekkel hát kész életveszély. Az kilőve. A Littke u-i cseréptetősnél 2 is van mindkettő szép is, aztán uránban látott a párom egy szépet, de azt nem tudom hogy konkrétan hol.
Jó lenne összehozni. De ti is írjátok le nektek miikor oké meg, hogy Pécsen merre, mondjuk nekem mindegy mert gyerekekkel kocsival megyek mindenhová.
Csilla
bim_bam

Sziasztok

Mi most sajnos lebetegedtünk,a kislány meg én is . Most du. viszem dokihoz,úgyhogy most tápos vagyok.Nem tudtok valami távmunka lehetőséget?
A Tildy Z.u-nál is van egy szép, zöld relatív nagy játszótér bekerített , ez a Nevkó végállomásnál van , mielött a busz befordul balra , ez a jobb oldalon, a 4 és a 10 emeletesek között, ismeritek ?

Szilvi
Kuschel

Sziasztok!

A Tildy u-i játszón még nem voltunk.
Nekünk elvileg mindegy mikor és hol találkozunk, de ez a 16 utáni idő nekünk is a legjobb.

Dandy
dandy

A tildy szép park,bár eléggé szétszortan vannak a játékok.Homokozo igazán nincs is,a füben meg kutyákat sétáltatnak.(Mi nemrég adtuk el ott a lakást).Mondjuk máshol is így van!Kép
Az elönye az,hogy utra nem tudnak kimenni a gyerekek.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Múltkor már írtam pár sort, de sajnos azóta nem tudtam bejelentkezni. Örülnék ha bevennétek engem is a pécsi csapatba. Kép Beatrix kérte, hogy írjak pár sort magunkról.
A Peugeot autószigetnél lakunk, kislányom 2003. december 2-án született, aki azóta minden percemet lefoglalja. Kép Nem tudom ti hogy bírjátok több csemetével, mert én ettől az egytől is hulla vagyok estére.
Engem is hívott a védőnő az anyatejes rendezvényre, mivel még mindig szoptatok, de sajna nem tudtam elmenni, amit nagyon bánok.
Lenne egy kérdésem a mászással kapcsolatban. Tényleg olyan fontos? A dokink kiakasztott, azt mondta, hogy ez hatalmas probléma, nem szabad engedni menni úgy hogy fogja a kezünket, pedig ő menni akar egyfolytában, le kell tenni, hogy másszon. No de ő nem akar, ordít, és visít, hogy vegyük fel. Néha el kezd kúszni, de már az is nagy csoda, mert semmilyen játék nem érdekli.

Betta
Kép
betta
Nagykozár

Sziasztok

Betta nagyon szép a kislányod,szerintem teljesen zöldség amit az orvosotok mond. Speciel az én kisebb kislányom kihagyta a mászást, a nagy viszont nem.
De ettől még a kicsi teljesen egyenértékű a többi hasonló korú kisgyermek fejlődésével.
Szóval nem elmaradott...
Mi úgy fogtuk anno , hogy kissé alátámasztva a hónaljánál és úgy tette a lábait egymás elé , hogy hihetetlen.
Viszont ismerőseim között van akinek 8 hónaposan egyedűl járt a kisfia ,ha nem látom nem hiszem el...
Hogy lehet, hogy semmilyen játék nem érdekli?

Igaz mi tavaly voltunk utoljára a Tildy-s játszón, elszomorító, hogy mindent tönkretesznek.
Különben is utálom azon kutyák gazdáit,akik szemérmetlenűl otthagyják , "kedvencük" végtermékét.
Milyen jó lenne a városnak a kutyaadó..!

Bocs az offért...
Szilvi
Kuschel

Sziasztok!!

Hát elég ritkán jelentkezem, de még élek! Lehet, hogy sokan nem is tudják ki vagyok? Na mind1.

A Tildys játszó nekünk is jó lenne alvásidő után. Nekünk bejött régebben, mikor Ákos babahintázott. Nálunk a környéken ilyen nincs, úgyhogy lehet, már az sem érdekelné. Azért talizni jó hely.

Betta
Az én kisfiam 08.15.-én volt egy éves, és még mindig ebben a cipőben járok mint te. Ákosnmál is úgy volt, hogy kimarad a mászás, mert állandóan fel akart állni. Mi hagytuk. Aztán egyszercsak elkezdett kúszni, majd rájött a mászásra, és most már olyan gyorsan mászik mint a mérgezett egér. És még mindig csak kézenfogva megy! Majd arra is rájön.

Dandy
Martinnak utólag is Boldog szülinapot kívánunk. Akartam írni, de sosem jutok a géphez. Neked hogy van időd 2 gyerkőc mellet iskolába járni? Nagyon irigyellek, hogy ilyen jól be tudod osztani időded! Én még főzni sem tudok néha csk alvásidőben.

Bocsi, de csak megint ennyire jutott időm, ébredeznek a másik szobában.....

Eszti
beszti71

Sziasztok!

Köszi, a mászással kapcsolatos nyugtató válaszokat. Ma voltunk a Nevko-ban a Korai Fejlesztő Központban, és ott is megnyugtattak, hogy nincs semmi baj, nem kell mindent pontosan csinálni, ahogyan a könyvekben le van írva. Mászhat ő 11-12 hónaposan is, nem muszály 9 hónaposan. Nem értem, hogy a dokink 30 év tapasztalat után sem tudja, hogy nem minden gyerek egyforma. 5 hónaposan az volt a baja, hogy Niki miért nem forog még, akkor is úgy kiakadtam. Kép

A játékot úgy gondoltam, hogy nem érdekli, hogy csak az új dolgok, vagy azok a amik nem neki valók, azok után kúszik. Úgy látom unja már a régi játékait, pedig egy halom van.

Melyik napra gondoltátok a talit? Én is benne lennék.

Betta
betta
Nagykozár

Sziasztok!

Betta, nagyon ari a kislányod! Kép
Mászás: Dorka is elég későn kezdett mászni, inkább csücsülve rugózott és úgy haladt. Kép Aztán a mászást is megtanulta, most pedig már egyedül szalad.
Mi minden mozgásformát ráhagytunk, hogy akkor álljon fel, amikor akar és tud, és nem is vezetgettük, csak amikor bútorba kapaszkodva magától is megtett pár lépést, és nyújtotta a kezecskéjét.

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Jut eszembe a talival kapcsolatban. Mit szólnátok a Tettyéhez?

Kép

Esztus
Esztus

Hali!!!

Betta
Ákos 7,5 hós volt mikor megfordult hasra!!!!
Most meg megint mászik a gép felé, hogy kikapcsolja Kép

Nekünk talival kapcs. csak kerti jó mert én nem tudok vezetni, apát meg ezért nem rángatom. Bocsi

Eszti
beszti71

Sziasztok!

Köszi a további gratulációkat!

Betta: az én fiam is elmúlt 7 hónapos, amikor hasrafordult. A hátára még a mai napig is úgy fordul, hogy a keze maga alatt marad. Egyébként ő egyszerre kezdett lépegetni és mászni.

Eszti: fel akartam ajánlani, hogy elviszünk titeket, de ha 2 gyerekkel megyek, akkor nem fér be még egy ülés.Kép

Dandy
dandy

Sziasztok Lányok!
Légyszi csörögjön rám valaki, ha kitaláljátok hogy hol találkozzunk, mert mint említettem nekem nincs otthon netem.Akkor jó a vasárnap 16 óra körül?! az kb mindenkinek alvás után.
Ja a számom 30-3352736
Köszi CSilla
bim_bam

Sziasztok!
Kicsit régen jelentkeztem már, de azért rendszeresen olvasom a topikot, csak mivel én még első babavárásban vagyok, érdemben nem igazán tudtam hozzászólni az utóbbi témákhoz. De sokat tanulok belőlük, jó tudni, mi vár az emberre, ha a pici már megszületik.
Egyébként most vagyok 18 hetes, szerencsére az AFP eredményem jó lett, gömbölyödöm...
Ildi!
Régen hallottunk felőled, hogy vagy? Megvannak a hormoneredmények? Nagyon drukkolok neked!!!
Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi, örülök, hogy jó lett az AFP-d, és szépen "gömbölyödsz"! Kép (Ez az a kismama riogató vizsgálat, ami miatt egy csomót lehet aggódni.)
"Magzatka" mocorog már? Lassacskán biztosan fog! Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Köszi a bókokat a lányom nevében is. Kép Én tényleg nem értem miért kell minden gyereknek ugyanabban a korban forogni, mászni, menni mint a többi babának. Nem vagyunk egyformák, és ezt pont a dokik nem fogják fel???

Esztus! A Te kislányod is gyönyörű. Én is alig várom, hogy a haját szépítgessem. Kép
Beszti, édes lehet a kisfiad, ahogyan a gépet kapcsolgatja. Kép
A tali helyszíne nekem is jobb lenne ha Kertiben lenne.

Betta
betta
Nagykozár

Sziasztok!

Nekem a holnapi nem jó, ha esetleg lesz tali.
Anyósomnak névnapja lesz, és pont akkor megyünk hozzájuk.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Esztus!
Igen, mocorog már a picúr, de ezek még bizonytalan érzések egyelőre. Nagyon édes a kislányod!
Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi, köszi a dícséretet! Kép
A bizonytalan érzések lassan egyre határozottabbak lesznek. Kép Ugye, hogy nem lehet elmondani, milyen? Nagyon jó érzés!

Esztus
Esztus

Szia Jevi Kép,
én is olvasgatom ám a topicot, még ha nem is írok rendszeresen.
Örülök, hogy jól vagy és szépen növöget a pocid. Milyen vizsgálat az AFP?
Az első hormoneredményeim megvannak, minden rendben. A második eredményeiért szept. végén, október elején mehetek. A közös dokink lapart javasolt az átjárhatóság vizsgálatára, de én inkább csak HSG-re mennék, ő pedig ilyet nem csinál. Mivel látta, hogy nem igazán hajlok a műtétre, mondta, hogy a 2. hormon eredmény után, ha itt is minden rendben lesz, megpróbálhatjuk a Closty-t. Addig is járok majd hozzá UH-ra, hogy figyeljük a peteérést.
Köszi a drukkot!
Vigyázz Magadra!

Ildi
iii_

Sziasztok!

Voltunk ma bölcsibe,megkezdtük a "munkát"!
Tök jol elvoltak,néha volt csak egy kis szájgörbület.
A Bettike akart hazajönni,és öt a Brigikével már fel is öltöztettem,amikor a gondozónő nagy nehézségek árán kihozta a Biust,mert ő nem akart hazajönni!KépKépKép
A kocsiig pedig kézenfogva sétáltak(500métert)!

Tök jo volt!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
beatrix gratulálok az 1 bölcsi naphoz.
Melyik bölcsibe jártok?
Gondolom a csodályára járnak az ikreknek?!

Cerkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hol vagy?
sziasztok
Gabi
gabi32

Sziasztok!

Mona vagyok, az egyik korosztályos topicba szoktam irosgatni. Ha van köztetek olyan, aki Kismama újság előfizető, és nem megy a börzére, elküldené nekem a belépőjét? momi74@freemail.hu

Köszönöm, és elnézést az off-ért!

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!

Bea, nagyon édesek lehettek a lánykák! Tényleg megcsodálhatják őket!

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Beatrix: örülök, hogy jól indul a bölcsi kezdés, ügyik vagytok.

Mi már itthon vagyunk tápin 1,5 hét ovi után. Szerencsére nincs nagy baj, de nem mehet a héten Dorka.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Dandy, Dorkának mielőbbi gyógyulást kívánok!
Mi a baja?

Esztus
Esztus

Esztus: köszike.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy egy enyhe lefolyású nátha, torokfájás, köhögés, láz és hőemelkedés nélkül. Sajna már a kicsi is náthás, de más baja nincs.

Dandy
dandy

Sziasztok

Beatrix
Velük ott maradtál a bölcsiben ?Csak így tovább.

Dandy: Mi 1 hét tápi után ma mentünk először Óviba,és sírt....Kép
Fájó szívvel hagytam ottKép
De ebéd után megyek érte , nehogy sok legyen így egyszerre.
Pedig reggel nagyon akart menni..
De egyébként is az egész csoportban , sok a "beteg" jelölt...csak éppen nem minden anyuka teheti meg , hogy tápira megy ..

Norka...

Megvagytok még???

Kép

Itt épp az Óviban gyurmázik.
Kuschel

Sziasztok!

Letudtuk a második munkanapot is!
Mire odaértünk már kint voltak a gyerköcök az udvaron.
Az én gyerekeim annyira élvezték,hogy haza sem akartak jönni.Az egyik dadus szolt,hogy anyuka most már hazamehetnek.Nem is tudtam öket egyedül összeszedni,mert amikor mondtam,hogy indulunk,akkor elfutottak,és mondták,hogy nem.
Mivel fél 11-re hazaértünk,csak banánt adtam nekik,átöltöztettem öket és maguktol lefeküdtek DÉLELÖTT aludni.Hát jol elfáradtak!
Söt,itthon semilyen rostos üdítöt nem isznak meg,a bölcsibe pedig mindegyik lehuzott egy pohárral!Kép
Egyébként a TVT-re járunk.

Dandy!Jobbulást!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bea, az jó, ha tetszik a lánykáknak az ovi, és nem kell kínlódni velük, hogy ott maradjanak.
Én nagyon utáltam az ovit, kész szenvedés volt ott lenni, és még az óvónők sem könnyebbítettek a helyzetemen, inkább kizártak a mosdóba, mint bevontak volna a játékba. Remélem a mostani óvónők már valóban szeretik a gyermekeket, és nem csak a bátrakat, hanem a félénkebbeket is.
Érdekes lehet összeszedni a lányokat, hárman háromfelé szaladnak? KépKépKép

Esztus
Esztus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: