A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

" Ha arra születtünk volna, hogy kipattanjunk az ágyból, akkor kenyérpirítóban aludnánk. " Jim Davis
:DDDD
Vendég

Halihó!

Csandi, közben leesett.... :roll: :lol:
De nem, nem Vivi, csak régi magyar nevekben gondolkodunk. Másodiknak meg olyan, ami keresztelőre is tutter, meg esetleg van a családi felmenők között és rímel az elsőhöz. Ez azért jelentősen leszűkíti a választékot.

Zsófi, sztem ha eltelik a 3 hónap és babát szeretnétek, akkor bele kéne vágnotok. Tudom, hogy szarul áll mindenki, de nem szabad ennek akadálynak lenni. Körülöttem még senki sem halt éhen, mert gyerekt vállalt, sőt, utcára sem került, pedig anyósomék anno 30 nm-en laktak 4 gyerekkel és mindketten a 3. megszületése közben diplomáztak. Persze, rengeteg dologról lemondtak, de azért cserébe kaptak csodálatos élményeket.
Mondom én akinek csodásan se állása, se semmije....

Lányok, erről jut eszembe, alapdolgokat is elfelejtettem. Nem tudom, hogy a munkaviszony megszűnésekor mi van, hogy még van 1-2 hó gyed, vagy azonnal átáll a dolog gyes-re, vagy mivel lezárt évet néznek, még jár egy ideig, nekem kell-e bejelentenem, stb,stb. Meg a második gyereknél ha nézik a munkaviszonyt akkor a mostani 1-2 hó kihagyás számít-e, és mennyit.....a lényeg, hogy még régebben egy csomó doksit tettetek fel ezekkel kapcsolatban, de most nem vagyok otthon. Ha esetleg megint feltennétek, akkor délután elkezdenék belőlük szemezgetni. köcccc

Levinek áttört az egyik szemfoga, továbbra sem eszik semmit a reggeli, esti kakaón kívül.....és egész nap cepelteti magát.

Oltás: nekem könyörög a dokim, sógorom, hogy adassam be, mert csúnya dolgokra képes. De tény, hogy az a 62 ember nem szám, mármint persze rettenetes, de az átlagot nézve nulla. Ilyen alapon mindentől rettegnünk kellene. Szóval én nagyon hezitálok, de csak azért, mert Peti 10 ügyeletei havonta, eléggé nagy veszélyfaktorok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szisz, ha előhagytad, akkor persze,hogy kiszáradt! na legközelebb korábban állsz neki és eldobozolod :wink: és a tupperban a legjobb a sütiket frissen tartani!

ZSógfi 3 hónap múlva csak azért is hajrá tesó :lol:

lányok9-36 kg kategóriás üléstanácsokat szeretnék kérni!!!

kinek milyen van árkategória tapasztalat...

köszönöm ..sajnos ülést is ugye vennünk kell :cry:
Vendég

Boni, én abszolút használtra esküszöm. Marha drágák ezek a vacak székek, és sztem olyan nincs, hogy balesetes és nem látszik rajta. Szuperek vannak fenn a teszin. Mármint a 9-25 kg-os kategóriáról beszélek.

A lényeg, hogy nekünk maxi cosi van, de az még a kagylós, 25 kg-ig.

A 9-36 kg-os kategóriában ugye van olyan, ami már a nagyautó bizti övével rögzítendő és van, aminek még van belső öve. Magasságra ugyanolyan a legtöbb. Nekem nagyobb biztonságot jelent a saját öves és már körbenéztem, mert sajna nagy kamu ez a 9-25 kb meghatározás. Ha picit nyúlánk a gyerek, még 3 éves kora előtt felül kilóg a feje és onnantól életveszélyes a szék. Levi unokatesójának most kellett már venni, pedig 2,5 éves....Ebben a kategóriában is van 30 és van 70 ezres szék. Mondjuk én megnéztem a concord és a nania széket közelről, de detto ugyanolyanok, nemcsak kinézetre, összetételre mindenre. És hatalmas az árkülönbség.
Bár a babyoutlet-ben most akciós a concord trimax, 29ért eléggé jó ár, a kikában meg eléggé vagány naniák vannak szintén olyan 20-25 körül.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

lányok a honlapon más is írta, hogy kiszáradt neki és ő ezt javasolja:
"Sziasztok! Tegnap megsütöttem ezt a csodás sütit. Olvastam, hogy megkeményedik, mivel volt már hasonló gondom, nem is kisérleteztem. A kakaós csigánál bevált módon, mikor már majdnem kész a süti cukros tejjel locsoltam meg. Puha lett és még ma is ehető volt! Javaslom ezt az egyszerű módszert másoknak is!"
Vendég

sziasztok:)

annyit beszéltek itt különböző finomságokról, hogy kedvet kaptam: reggel kenyeret fogok sütni, pár nap múlva pedig kipróbálom a mecsi által feltett kakaós kalács receptet, mert nagyon, de nagyon durva:)))

szisz, a tupper edényben tényleg jó puha maradt volna, bár gondolom nem sok maradt belőle:))) de a cukros tejjel locsolás is jó ötlet, már hallottam mástól is.

én is szeretnék nektek ajánlani egy oldalt, ami szuper:

www.nosalty.hu

jó csemegézést mindenkinek!

Mecsi, gratulálok a kanapé gyors eladásához;) én benne vgyok minden jóban, csak a bkv is akarja... állítólag szerdáig is elhúzódhat a sztrájk, de nagyon remélem, hogy nem, mert szeretnék kedden eljutni Bonihoz;)

influ: tényleg sajnálatos az a 60 valahány halott, de tény, hogy nem nagy szám. Állítólag a sima influenza szövődményeiben sokkal többen halnak meg évente, csak azt nem publikálják olyan hevesen. A német orvos szerint a WHO már akkor járványt hirdetett, amikor a betegek száma még meg sem közelítette a jáérványküszöböt, viszont a kormányoknak lépni kellett. Így gyorsan szerződést kötöttek a vakcinákra, amit persze vhogy el kell passzoljanak, még így is, hogy a járvány nem öltött akkora méretet, mint várták. Ezért a doki a WHO-t hibáztatja elsődlegesen és perli. (csak egy kis érdekesség). A másik pedig az, hogy attól, hogy be van vki oltva, még megbetegedhet, csak max. enyhébben vészeli át. Öcsémék beoltatták magukat és rá 2 hétre elég durván át is ment rajtuk az influ. Na jó, befejeztem az "okoskodást", és persze tiszteletben tartom mindenki döntését, én emiatt döntöttem a nem oltás mellett.

sniky

húú boni, most néztem:) ez az "Andi konyhája" oldal is tök jó:)

sniky

Sziasztok!

Laura szerencsere jobban van,ma mar nincs laza, csak nagyon fojik az orra - idonkent mar magatol is probalja megtorolni, kifujni. Setaltunk ma egy nagyot itt a kornyeken - jol esett, o is bealudt a babakocsiban. Talan a friss levego jot tett neki - itt meg szerencsere jobb a levego,mint a belvarosban.

Boni, Niki - igy a keddi, szerdai talit inkabb lemondom, ha meggyogyultunk teljesen, majd remelem be tudjuk potolni.

Megvettuk Lauranak az Anna es Peti - kistestver erkezik cimu konyvet - nagyon aranyos es tetszi neki. Tele van olyan rajzokkalami az o eleteben is van - pl. van hoember epitos, karacsonyi,allatkertes fejezet - ma egesz nap azt nezegettuk es o is probalta mondogatni a szavakat.(Nalunk az ilyen konyvek jobban bejonnek, mint a kemenytabla egy-ket kepes konyvek).

Ha majd talaltok kistesot konyvet kesobb, akkor irjatok meg, mit erdemes nezegetni meg. Egyenlore meg korai,majd ha mar nagy hasam lesz akkor szerintem jobban erdekelni fogja, hogy mi is van.

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

mazska, nekünk a TESÓ-ÜGY van meg és nagyon szeretjük :wink:

http://www.vatera.hu/a_teso_ugy_finy_pe ... 58646.html

további gyors gyógyulást!!
Vendég

KépKép

láttok hasonlóságot?vagy minden baba egyforma még ilyenkor?
az elsőn 26 etes Csengim a másodikon a 24hetes Lelle.
Vendég

[quote="cs-andi"][ írta:cs-andiimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1263679442.0551.jpg[/img]Kép

láttok hasonlóságot?vagy minden baba egyforma még ilyenkor?
az elsőn 26 etes Csengim a másodikon a 24hetes Lelle.

Csandi Szerintem van hasonlóság :wink: :lol: talán a nózi mintha eltérne. de a többi :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szerintem is van hasonlóság, és Málnus nem ilyen volt, megnéztem, szóval nem minden baba egyforma ilyenkor! Megmutatni sajnos nem tudom, mert csak papír kép....

POnt ma mondta a férjem, hogy kérdezzem meg nálatok milyen könyvek jönnek be mostanában, mert Málna is kezdi unni az állatokat, és egyre inkább érdekelnék rövid kis történetek, szóval nagyon ráéreztetek, köszi a tippet :D

Niky, a szívemből szóltál :)

Mazska, nagyon örülök, hogy jobban vagytok, mire mi jövünk még akár meg is gyógyulhattok :D

Jó éjt mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Aproo köszönöm autósüléses hozzászólást!
mindenképp újat veszünk ebből :oops:

Römer Britax, STM gyerekülés vagy Cybex pallas , MAxi cosi

ezekről tudtok valamit?

MAzska sajnálom :( de jó hogy jobban vagytok!

nálunk egyenlőre a LIdl ben vett keresd meg a képen lexikonok bejönnek, illetve kis alexandrás könyvek rövid történettel..illetve ez a csacska majmocska
:lol: vmint a diavetítő :lol:
Vendég

Nekünk az említett méretben csak cybex van és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Aránylag olcsó is a többihez képest és nagyon jók voltak a tesztjei. Most olyan 80 Euro újonnan.
Tegnap megnéztünk egy kis házat, de hatalmas kerttel. A kert iszonyú meredek, de tele van gyümölcsfákkal és egy méhkaptárral. Nagyságra nézve 2270 nm... :) A ház nagyon gáz, kicsi és szar, de ez a realitás, másra 100 év múlva se futná. Kocsival nem megközelíthetö, nincs garázs, semmi. A házhoz az utcáról 110 lépcsö vezet, de az út túloldalán ott van az ovi és az utca végében a suli! :) A babakocsit mindig a kocsiban kell hagyni, a bicikliket meg a lámpaoszlophoz kötni és reménykedni, hogy nem lopják el. Most alkuszunk. Eddig 25 ezer eurot alkudtunk le, de még legalább ennyit kéne, hogy jó legyen. :)
A nap többi részét a városunk megismerésével töltöttük. 6 órát ültünk az autóban és minden eddig ismeretlen városrészt megnéztünk, így most kb. képben vagyunk, hogy hova nem akarunk semmi esetre se költözni.
Mára meghívott a ragályt osztó barátnöm magukhoz, de nem megyünk el. Szakad az esö és emmi kedvem valami nyalánkságot megint összeszedni náluk ill. wc-t pucolni. Az én kis ganalyfészkemre is ráférne a takarítás. :)
Az a kakaós kalács marha jól néz ki, gondolnám, hogy én is benevezek rá! :)
Holnap megyek fürkészhez, nagyon izgulok magunkért! A gyerekek gyanút fogtak, de majd holnaptól tudni is fogják, ha minden rendben találtatik.

Most mennem kell, mert éhes a sáskaraj!

Puszi: én
Vendég

Boni, én minden éjjel úgy érzem kenyér piritóban alszok, és minden egyes ébredésnél eszembe jut Sniky is, remélem sikerrel jár a küldetés!
Nakünk Britaxunk van, nagyon szeretjük, az egyetlen amit nem szeretek, hogy kicsit nehéz hosszabbra állítani a vállpántot, de az is lehet, hogy még nem jöttem rá a helyes technikára.
Van a net-en, aki kb. 10.000-rel olcsóbban adja a bolti árnál, megkeresem neked. Pest mellett lakik....

<
sziszka78
Tolna

Bocsi, megnéztem, és a miénk Duo plusz nem Britax, de írtam privit is!

<
sziszka78
Tolna

Barbi, hány szobás ez a ház? Akkor maradna azért pénzetek egy kicsit felújítani?
Nálunk a lámpaoszlophoz kötözött biciklitől akár el is lehet búcsúzni, szerintem erre ki kell majd találjatok valami megoldást, nem lehetne a hegybe egy garázst vájni?, rögtön az út mellett? Mármint ezt úgy értem, hogy hivatalosan, rendesen markolóval kimarkolni a helyét, és tégla garázst...

<
sziszka78
Tolna

Sziszka ha nem akarom a többi házat, melyek az úttól elválasztanak ledózerolni, akkor mondjuk nem. :)
Ez a ház nem nagyobb, mint a mostani lakásunk. Sok kis lyuk. Szám szerint 5 icipici szoba, konyhácska és fürdöszoba. De ez csak egy lehetöség, voltak más érdeklödök is, akik biztos nem nyomják az árat.
Annyira nem jó, de ilyen olcsó nem sok van ekkora telekkel.
Meglátjuk, a vak is azt mondta! :) Nem újítanánk fel, mert igazándiból inkább lebontani kéne. Na arra meg végképpen nincsen keret. Tehát tapétázás, konyha átrakása, talán fürdöszoba és ennyi. Tetöszigetelés se lenne utolsó. Mottó: lakni, ahogy van és várni a jobb megoldásra. :)
Vendég

Boni! Nekünk Besafe van 9-18 kg, már fél éve használjuk és nagyon jó. Az egyik legbiztonságosabb ülés, most akcióban 50 ezer.

Mecsi! Én rendszeresen sütöm a Barbi féle kakaóscsigát/buktát és egy sima műanyag edényben tárolom, amint kihült, de én 2-3* meglocsolom vaníliáscukros tejjel és félidőnél megkenem teavajjal, isteni ropogós lesz a teteje. Kristóf még a 3-4 napon is megeszi, de addig nem szokott megmaradni. :)

Fúú! Ez a kalács nagyon szuper, meg is nézema eceptet. Sajna én kalács imádó vagyok, reggelire kakaóval... mennyei. Azt hiszem még Dia rakott fel kalács receptet csak azzal az volt a bajom, hogy rengeteg minden kellett hozzá és az már nekem macerás.

Sniky, nekem fél órája sült ki a kenyerem.

Csütörtöktől dolgozom.... Fúúúú!!!
Vendég

én is úgy érzem sokszor, hoyg kenyérsütőben alszom:)))

apropó, kenyér:) reggel sütéssel indítottam, íme a végeredmény: Olyan isteni lett, Ferci azt mondta, utoljára gyerekkorában evett olyen finomat Erdélyben, idézem: "Ilyen volt otthon a kenyér, amikor jól csinálták:)", szóval, azt hiszem sűrűn kell majd süssek. Bevallom én ilyen finmat még életemben nem ettem!!! Veráé a dícséret, nem győzök neki hálálkodni. És mindezt kenyérsütő gép nélkül:) a jó kis villanysütőmben. Na de beszéljenek helyettem a képek:)

Kép
Kép
Kép

na gyorsan visszaolvasok, aztán még jövök, csak előtte elaltatom Barnust:)

sniky

Hú baccus ez nagyon guszta druszám :lol: nyitom ablakot! reci?

én most egyszerű mezei túrós rétest csinálok,előgyártott tésztából , mindjárt kész!

remélem hogy nem lesz sztrájk, örülnék a keddi összejövetelnek :lol:

Kata én nem szeressem ropogósan :oops: :lol:

Barbi kicsit macerás lenne nem? :roll:

Szisz köszönöm

most Párom unokahúga megnézi Ausztriában a Römert és a Cybexet hátha jobb áron jutunk hozzá
8)
Vendég

Kata előző ülésünk 0-18 kg ig volt Concord Ultimax :cry: tavaly karira gyűjtötték a pénzt rá a család. :cry:
nagyon szerettük..

most ha veszek akkor már a nagyobb kategóriát 36 kg ig.. nézegettem a Besafe üléseket, kár hogy csak 15-36 kg és 9-18 kg kategória van .. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Boni,
Húú, nagyon jó így tükrözve a képünk, ez eszembe se jutott! :) Hát igen, eléggé hasonlít rám itt Virág, de élőben mindenki azt mondja, hogy tiszta apja :roll: Na de akkor mégis sak van valami közöm hozzá :wink:

Csandi,
Nagyon hasonlít a két uh kép!!Édes!

Barbi,
Szurkolok, hogy találjatok valami szép otthont! Nem akartok hazaköltözni??Mi árulunk egy lakást itt Pesten, ha érdekelne!! :wink: :wink:

Sniky,
Nagyon jól nézz ki a kenyér! Én is kérek receptet! Így jénaiban sütötted??

Én ma megsütöm a Mecsi féle kalácsot, már bedobtam a hozzávalókat a kenyérsütőbe, aztán a többit majd kézzel, estefelé készen lesz, nagyon kíváncsi vagyok rá!!

Kép
Kép
dia123

Dia,
igen, így jénaiban, ez volt életem első kenyérsütése, Verától kaptam a receptet, felteszem a receptesbe mindjárt:) egyre inkább a kalácson jár az eszem, de ma nem állok neki, majd jövő héten:) azért dobhatnál majd képet a végeredményről és Kata kenyerére is kíváncsi lennék:)

Barbi,
sajnálom ezt a házvásárlás mizériát, tényleg nem lehet könnyű. Szorítok, hogy a lehetőségekhez képest megtaláljátok a nektek legmegfelelőbbet:)

Mazska,
örülök, hogy Laura már jobban van, sajnálom a szerdát, de majd bepótoljuk;)

Boni,
nekünk is Ultimax van, így én csak arról tudok nyilatkozni, de akarok nyáron venni majd Barnusnak Trimax-ot néztem, és a kistesó kapja meg majd az Ultimaxot. Bár ez addig ráér, amíg ő eléri a 9kg.ot:), addig hordozózunk:)

könyvek:
nálunk továbbra is mindenfélét szeret Barnus, bár előnyben részesíti a Thomast, és a kisvakondot:))

sniky

Sziasztok!

Hú, nagyon beindultatok sütés-főzés ügyben. Ilyenkor a Manók apát boldogítják, vagy hogy csináljátok? Mert nálunk a sima ebédfőzés is kész cirkusz néha, nemhogy a sütisütés....Levi leszoktatta a családot az édességről... :oops: :lol: :lol:

Boni, persze, ha belefér, újat kell venni mindenképp.
De maxi cosiból van 9-36 kg-os kategória? Még nem is láttam.
Gondolom olyat akarsz még aminek belső biztiöve van, nem? Mert a kocsié még rendesen Zsigi nyakán futna, még nem eléggé magasak sztem ahhoz a fajta székhez....vagy?
Bár én tényleg ajánlom, hogy a kikába menjetek el, mert amit sógoromék vettek, az írtó tutter és masszív.

Mecsi, végül a brendonos bandázs lett, köszi az ötletet. Volt kupon akció, így 1700 volt, nem vészes és jó meleg.

Lassan indulunk Szentendrére, ma ünnepeljük a keresztfiam 10. szülinapját. Olyan nagyfiú már, elképesztő! És hihetetlen agya van, semmilyen logikai játékban nem lehet megverni, sakkban 8 éves kora óta küzd vele a család.... :shock: :D
Mondjuk ahhoz én hülye vagyok, szóval könnyű préda, de a reálosakat is megfogja!

Betegek, gyógyulgassatok!

Ja, Boni, ha mindenki délelőtt megy, akkor inkább azt mondanám, hogy ha lesz kocsitok egyszer férjed kihozhatna reggel Csepelig, oda beugrom Értetek és amíg melózik, addig kijöttök hozzánk.
És aznapra megpróbálunk egy kisebb babatalit összehozni.

Zsófi, hétfőn áttették az időpontomat a polgihoz, de mindenképp mennem kell majd még egyszer, remélem akkor már össze tudunk futni picit.

Ja, és azt hittem végre múlóban ez a rohadt köhögés, de lehet, hogy el kell mennem egy gégészhez, mert megint óránként keltem éjjel. De hogy mi lehet ez????
:evil: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

szegény Apró, jobbulást Neked, tantum verdét nem próbáltad? A chamomillával kapcsolatban azt szerettem volna kérdezni, hogy meddig szoktad adni, vagy folyamatosan lehet fogzás idején? Mert úgy tűnik vmivel jobb a helyzet, kb. 3. napja kapja Barnus...

kenyér recept feltéve a receptes topikba:)

sniky

[quote="sniky"][ írta:snikyb]Dia,

Boni,
nekünk is Ultimax van, így én csak arról tudok nyilatkozni, de akarok nyáron venni majd Barnusnak Trimax-ot néztem, és a kistesó kapja meg majd az Ultimaxot. Bár ez addig ráér, amíg ő eléri a 9kg.ot:), addig hordozózunk:)

könyvek:
nálunk továbbra is mindenfélét szeret Barnus, bár előnyben részesíti a Thomast, és a kisvakondot:))

nekem is ez volt a tervem, hogy majd tesó kapja... :( hogy száradna le...

:twisted:

kisvakondot mi is imádjuk! :lol:
Vendég

Közben mi is haza értünk, nagyon szuperül néz ki ez a kenyér én is ki fogom próbálni!

Barbi, remélem találtok valami megfelelőbb házat, jó lenne,. ha szívesen laknátok ott!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.01.17 19:16-kor.

<
sziszka78
Tolna

Na készen a kalács, nagyon fini lett!! Legközelebb egy kicsivel több tölteléket készítek hozzá, mert elég sok kifolyt pedig "leragasztottam" ahogy Mecsi ajánlotta. Na mindegy, nem okozott gondot ez sem, már elfogyott több mint egy rúddal, nagyon jó foszlós a tésztája. :) Sniky kérésére íme a képek:
Kép még tepsiben
Kép felvágva
Kép az igazi dicséret
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Sikerült beszélnek néhány sort Koadrival, túl vannak a műtéten, Dorca hős volt, nagyon jól viselte, már otthon vannak, de vissza kell még menjenek a héten, akkor tudnak majd többet mondani a dokik!

Végül egy kérdés, akik viszonylag későn fordultak meg először, azok a gyerkőcök mikor tették meg? Az öcsémék csöppje 7 hónapos múlt, és semmit nem akar csinálni..emlékeztek még erre? Én nagyon emlékszem arra, hogy Málnus 6 hónapos volt, de itt a legtöbben addigra már rég forogtak, szerintetek kell aggódni?

Szisz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.01.17 23:02-kor.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Niki, igen, a chamomillát én folyamatosan adom (amúgy a d12 és a c15 között nincs ám akkora különbség...mindkettő tökéletesen megfelel) szóval 3-4 alkalommal naponta, de főleg este és mellé este egyszer 5 golyó belladonnát is. Főleg ha a fogzást hőemelkedés is kíséri mint nálunk 3 napja.

Nekem nem tudom hogy a folyamatos köhögéstől, vagy egyéb okokból, de rettenetesen bekeményedik a pocakom már 2. napja és mellé most elképesztő migrénem van, de nem merek algot bevenni, mert már így is kétlábon járó gyógyszertár vagyok. Sztem a hóesés, itt szakad.

Anno régebben felkerült ide egy honlap, ahol erős kartonból voltak kifesthető dolgok, várak, sátrak. Volt közöttük konyha is? Ma Levi unokatesók fa konyhájával 2 órát játszott és dúrva hisztivel kellett szembesülnünk induláskor. Talán ilyen még nem is volt.
Szóval be kellene szereznünk műanyag pohárkákat, tányérokat kezdetnek.
Niki, Ti merrefelé vettétek?

Na, azt hiszem kardomba dőlök!

Ja, Barbi, ahol most laktok az bérelt, ez meg saját lenne? Mert ha igen, akkor mégiscsak jobb, mint havi bért fizetni, nem? A mi vityillónk is átmenetinek szánt, eléggé leharcolt, alsó szigetelés sincs, de valahol csak el kellett kezdeni anno. Rátok meg ez fokozottak igaz, ennyi lurkóval...szóval hajrá!!!!Drukkolok nagyon!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, köszi a tippet a chamomillával kapcsolatban!
Fejfájásra pedig vegyél Paramax rapid 500-at, szoptatás, terhesség alatt is lehet szedni;) jobbulást neked!

A műanyag tányérokat, edényeket, csészéket, stb. a játék nagykerben vettük, a Fonó közelében - most nem jut eszembe mi volt az üzlet pontos neve:( - a bevásárlókocsi tartozéka volt;)

sniky

nemalvós babások,
Homepátiás Sedativ Pc- t, hátha segít, ez alvás problémákra és nyugtalansági állapotra van.

arégió nagykere van a fonónál tudtommal

szisz, csengi mindent késöbb csinált .át tudott fordulni, de egyáltalán nem akart.útált eleve hasalni.hasról ezért már átfordult 4hónaposan egyszer vagy kétszer de aztán áprilisig nem volt hajlandó.hátról hasra meg pláne nem, de valamikor júniusban rákapott mégiscsak aztán júliusban meg már kúszott aztán meg mászott...én forgattam görgettem meg a játékait úgy helyeztem el,hogy csak akkor érte el ha az oldalára gördült.persze először megmutattam neki, hogy kell aztán alkalmazta.
azért azt nem mondom, hogy ne mutassák meg szakértőnek, mert ha valami van akkor inkább időben korrigálják.én azért nem aggódtam csengiért meg mint tudjátok a súlya is mindig kisebb volt a többiekhez képest viszont gagyorászott és elég értelmesnek láttam a korához képest...de pl.andiéknak a dévényezés nagyon bejött és biztos segítségükre lehetne nekik is.még felucáék voltak velünk egyező kaliber alkatilag és képességileg is emlékeim szerint.ő pl.takaróval görgette almát, talán még képeket is rakott róla föl.
na megyek mert mostanában estére eléggé szédelgek meg kétszer a héten kishíjján elájultam.sokszor a hányinger is rám tör...bazi alacsony a vérnyomásom a pulzus meg az egekben és a vércukrom is leeseget :? és iszonyúan kívánom a mákot továbbra is!!!!
szisz amúgy meg várunk még mindig titeket lábmérésügyileg!! :wink:
Vendég

Látom nagy sikert arat a kalácsom!!!! Majd Andimat megkérdezem a fősütőnőt ,hogy csinálja hogy neki nem folyik ki, bár az első sütésemnél nekem se folyt ki a másodiknál meg igen.
Dia ügyes vagy jól néz ki. Én mondjuk keresztbe fontam de az mindegy.

Nálunk most minden rendben, Tegnap végre megint volt egy átaludt éjszakánk.

Barbi holnap ám várunk a hírekkel !!!! Álmaitok házát kívánom nektek, remélem mielőbb találtok valami szépet, jót és otthonosat.

Dorkának mielőbbi felépülést!

Boni nekünk Römerünk king plusunk van újonnan vettük bazi drága volt most még jobban :( de nagyon szeretjük.De vatera - teszen mindig találok tök jókat, csak akkor nem láttam ilyet ,mikor venni akartunk.

Sziszka sztem annyira egyszerű a vállpánt lazítása. Elöl ahol kilóg a zsinór ott benyúlsz lenyomod azt a kis fém lapot gombot minek nevezzem és a felső pántot meghúzod magad felé. Így jól kilazíthatod utána meg elöl ugyanott csak meghúzod a zsinórt amennyire akarod hogy feszes legyen. Nekünk inkább a fejtámla állítása volt nehéz :(
Forgás mi is már 6hós korunk után kezdtünk el forogni. Vannak később érő babák , de hason elvan és tolja ki magát? Nem feltétlen van lemaradva lehet csak ő is lusta.

sNiky nagyon guszta a kenyérkéd tök jó hogy ilyen kerek lett , csodálkozom ilyen forma maradt , mert anyósom ha inkább tepsibe süti mindig szétterül neki :)
Én is beszerzem lassan a mü.a. készletet a gyereknek mert szétveri a kis lábosát lassan.

Aproo jobbulást neked. Miben volt kupon? Papírkonyhát nem dózerolná le Levi?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Csak nem elsőként? Nem bírok aludni a köhögéstől már egy jó ideje, de havat lapátolni nincs kedvem. Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam. :cry:

Sziszka, sztem is érdemes mindenképp megmutizni egy jó dokinak, már csak a megnyugtatás végett!
Levi ugyan mindent előbb csinált, de Matyi most 6 hós múlt és semmit nem hajlandó véghezvinni. Bár Ő gyakorlatilag egész nap kézben van, mert nagyon nagyon sírós baba. És emellé 10 kiló, szóval nem csodálkoznék, ha nem történne még semmi jópár hétig, ekkora súlyt megmozdítani.... :wink:
Mekkora súlyra a pici?

Niki, végül annyira brutál lett tegnap este, hogy Péter belémdiktált egy algot. Én nem tudom, mi van már, de kezd elegem lenni, hogy 3 hete boldogítjuk egymást ezzel a vírussal, bacival, vagy mittudoménmivel...

Ma megyek délután fél4re a polgihoz. Lehet,hogy tudat alatt (mert konkrétan eszembe sem jutott), de a tegnap esti kifekvés is ennek köszönhető. Bevallom, kicsit tartok a dologtól. :?
Apum jön vigyázóba, ettől is kicsit meg vagyok szeppenve, mert nem épp az a megfontolt nagypapi. Imádja az unokáit és viszont, de kb. ha együtt vannak, mindkettőt szemmel kell tartani. Szóval félig itthon maradok agyban, remek lesz.

Azt hiszem, lépek tejecskét forralni, mindjárt kel az úrfim!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, Mecsi a Anyák Lapjában van mindig pár brendonos kupon. Majdnem el is csábultam egy plafonra kivetítő forgós éjjel lámpára is Mazsolának, de ameddig nem tudom, milyen eredménnyel zárul ez a hercehurca az önkorinál, addig nem veszek semmit. Annnnnyyyyira nehéz megállni. uh!
Papírkonyha: sztem nem, mert egyfelől ez erős kartonból van és nem ülne rá, hanem áhitattal főzöcskézne rajta. Látnod kellett volna tegnap bátyáméknál....
Bár találtam neten egy olyan kiskonyhát fából, ami nem 30 ezres kategória, mert "csak" a főzőlap, nem sütős és asztalra tehető. Marha egyszerű, de sztem funkcióra olyan, hogy nem kell több. 4000 körül van két lábossal és két fakanállal, nem vészes....majd!

JA, és lehet, hogy a diavetítős gondunk is letudva, mert bátyáméknak kettő van, csak az egyik kölcsönbe került nyári táborra. Ha túlélte, akkor megkapjuk! :lol:

Tényleg lépegetek....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hello csajok!

Még egyben, gondoltam helyzetjelentek kicsit.

Aproo nekem is volt migrénem az éjjel és én is bevettem algot, bár nálam babó már hozzászokott, mert kb az elején 2 naponta mostmeg hetente azért be kell vegyek egyet sajna, de ha nem teszem elfajul, és van, hogy még így is. Kövezzenek meg érte, de sajna nekem ez így megy kb 7 éves korom óta. Mindenre érzékeny vagyok (hideg, meleg, eső, hó, plussz lisztérzékeny, és vibráló lámpa stb.)

Szóval mi még egyben, bár már úgy érzem menés közben megszülök, mert érzem a fejét a lábam között, szerdán megyek uh, kenet és ctg-re, ha addig bennt marad. Zorka javulóban (viselkedésileg), a 4 jövő szemfog közül kijött 1, a másik 3-mal még küzdünk. Ma bejelentkeztem masszázsra............. :) Remélem összeraknak kicsit szülés előtt!

A név mizéria még tart, de mostmár rohadtul idegesít mindenki "fikázása" Ennek ez nem tetszik, annak az........ Mindegy most beugrott egy név, csak jött a semmiből, kicsit lehet (juj, hogy is fogalmazzam) kissebbségis, de Janinak is tetszik.
Szeretném a ti véleményeteket kérni, mert a család már kiidegel.
Szóval ez a név a Martin.
KInek mi tetszik? Levente, Martin, Zalán
Nem érzem egyiket sem igazinak, míg Zorkánál éreztem. Lehet megszületik, megnézem és megmondom.

Na megyek mert pipilnem kell :)

Ritus

Kép
rituspoc

sziasztok:)

Régió nagyker
, az az, köszi Andi, nem jutott eszembe:)

Apró, remélem jobban vagy, nagyon szorítok neked du-ra, hogy minden rendben legyen a polginál. Ez akkor most már tényleg végleges, mármint, hogy megszűnt a munkaviszonyod így a gyed, terhesség alatt???!!! számomra érthetetlne, hogy tehetnek meg ilyet, én azt gondoltam, hoyg egy kismama érdekeit teljesen védik a tv-ek ilyenkor....:(

Szisz, szerintem sincsenek elkésve, bár Barnus is mindent elég korán kezdett el csinálni, bár ha 20 gyerekből 18 hasonlóképp fejlődött volna és az enyém kevésbé, én tuti megmutattam volna dokinak, vagy elvittem volna korai fejlesztőbe, ahogy CsengeAndi is tette a Zsombival. Az nem hogy nem árt a gyerkőcnek, de csak a javát szolgálja. Mert ugyebár mindenféle mozgás az agytevékenységgel van kapcsolatban és ha nem úgy fejlődik a baba, ahogy az elvárható lenne, akkor az később koncentrálási, tanulási, egyéb problémákat is okozhat. Szóval én a helyükben azért megmutatnám vkinek:)

Tegnap éjjel:

na, megvolt az első éjjelünk cicizés nélkül! Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem is volt olyan vészes. Szisz, van remény:))) szóval este fürdés után cicizés volt, szokás szerint, bealudt, de szegény úgy megharapott, hogy úgy döntöttem, én bizony nem adom oda neki többet. - zokogtam a fájdalomtól - éjfél körül ébredt először, apa kelt fel hozzá, mondanom sem kell, üvöltés volt, de 50 perc ringatás, zenehallgatás, simogatás után visszaaludt. 4:50-kor kelt utána, akkor én keltem fel hozzá, párszor mondta, hogy "cici, cici", de mondtam neki, hogy már nagyfiú és megbeszéltük, hogy nem lesz már cici.... nem tetszett neki, nyöszörgött, forgolódott, szintén 50 perc után nagy nehezen visszaaludt és reggel mosolyogva ébredt:)) szóval ennyi a tegnap esténk története... biztos lesz könnyebb. nehezebb is, de nem adjuk fel!

sniky

na lányok, most vettem észre, reggelre Barnus alsó rágófogai kibújtak:) és a jobb felsőnek is kint van a csücske....

tej, tápszer: sajnos semmit nem hajlandó meginni, próbáltam a síma tejet is, kakaóval is, és reggel csináltam neki banánturmixot, de meg sem kóstolta. Nem tudom mit csináljak, mert a túrót, joghurtot, sajtot, kefírt szerencsére szereti, de a sima tejet (folyadékot) nem hajlandó meginni:(

sniky

Halihó!

Itt voltak délelőtt Prüntyuszkáék, Bucsekkel, jó hogy jöttek. Kiderült, hogy mégiscsak izgulok emiatt a fránya délután miatt, mert most hogy egyedül maradtam, meg Levi is kidőlt, kezdek bepánikolni kicsit. :cry: :?
De a lurkók aranyosak voltak, csak Levinél kezd kialakulni az enyém fogalma és ez sok nézeteltérésre ad lehetőséget. Van egy verdás babataxija, zenél, meg minden, persze mindkettőjüknek az kellett volna....

Tényleg, már akartam kérdezni, hogy Nálatok nem volt olyan időszak, amikor a Csöppek egyszerűen nem ették a főtt ételt? Mert Levi most gyümi, és kiskatona mániás, de a déli etetés kb. nulla, annyira semmi sem ízlik neki. :?: :?: :?: :?:

Ritus névügyileg én elfogult vagyok.... :lol: :wink: Mert az egyiket ugye már használjuk, a másik esélyes....de amúgy is ősmagyar név mániás vagyok, így a Levi/Zalán jön be inkább.
De van olyan ismerősöm, akinek Botond/Zsombi verzió volt hónapokig és aztán szülés után hirtelen Noel lett a gyerek. Hát, nem mondom nagy váltás! :lol: :lol:
Fogacskákkal kitartás és hajrá a kiskrapeknek!
Masszázsra meg csorgatom a nyálamat!
Sikerült a babakocsit eladnod?

Niki, nálunk a tej kakaóval lecsúszik, bár nem rajongunk, úgy kell itatgatni, de se kefír, se joghurt, se túró....szóval nehéz ügy.
Remélem kistesó nem lesz ennyire válogatós majd!
De ha Barnus eleget iszik mást az jó és akkor a felsoroltak tejtermékekből kinyer elegendő fehérjét. És lehet, hogyha leálltok a szopival, pár hét és rákap. Lecsónál is van, hogy vmit fal, aztán megcsinálom egy hét múlva és egy kanállal sem csúszik le.
Cicimentes éjjelhez grat!
Most úgy fest, a gyed marad, de ha nem lesz sürgősen munkaviszonyom, akkor nem lesz meg a 365 nap, így ketteskével se tgyás, se gyed. Legalábbis egyenlőre ez az állás.... :evil: :shock: :?

Na, megjött apum

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok

vége a sztrájknak!

akkor holnap kire számíthatunk reggel?

Ritus nekem a Martin név tetszik, nem kissebbségis :roll: de a Zalán meg a levente név is jó.. vezteékbnneveddel együtt talán jobban tudnék dönteni :lol:

:wink:

Snicky ügyik voltatok.. lehet hoyg ha nem jött volna fogacska mégjobb lett volna.. egyébként ZSIga is parádézott éjjel, de ő az időváltozás miatt.. persze reggel jöttem rá, amikor apa visszajött hogy nem tud elindulni robogóval.. :roll: most itthon van velünk.. holnap megy az új autóra szerzősni, onnan még kb egy hét.. szorítsatok! :lol:

az autósüléssel gondban avgyok.. ez a storchenmühle most a favorit...http://www.kisbaba.hu/index.php/stmstarlightsp

Valaki ismeri?

ennyit találtam a töréstesztekről, de mindenhol azt irhják hogy 2007 adac teszt 1.helyezettje..
http://www.testberichte.de/produktindex ... ze_29.html
Vendég

Boni, mi megyünk, legalábbis úgy néz ki, leghamarabb 10-fél 11 körül érkezünk, ha za jó neked, itthonról terveim szerint 9-kor tudunk apával indulni, aztán forgalomtól függően....

sniky

Boni, nekünk nem hiszem, hogy jó a délelőtt, a délután verziójára meg írtam egyet, de nem reagáltál.... :roll: :lol:

De jó, hogy apája otthon....nekünk megint csak 20 percre jön haza ma. Akkor pont, amikor én nem leszek már, mert önkorizok, így csak holnap futunk össze. :cry:

Ülést néztem anno én is, de ennek sincs belső öve, nem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo de ennek van.. :lol: sőt az tetszik benne, hogy dönthető menet közben illetve nagyobb korban is.. belső öv 4 éves korig van 18kgig, utána az autó öve de lehet kapni energiaelnyelő övet mellé és azzal ,már jó.. cybexhez nincs.

concord trimax azért nem tetszik, mert azt 18 kg tól szét kell szedni, és csak ülésmagasítós.. ez meg egyben van, csak a belső betétet kell kivenni...

szent meggyőződésem volt, hogy válaszoltam.. de csak magamban :oops: szóval jó élesz az úgy, hogy lemegyünk apával... csak az elég rugalm,atlan előre tudni, mert attól függ mikor tud később bemenni.. mert egyébként 7re jár. :lol:

Snicky nekem jó :lol: gyertek telefonszámom nullahatharmincnégydarabkilenceshathathét
Vendég

Hull a hó jaj de jó ! Én is migrénnel küzdöttem éjjel :shock:
Ma megismerkedtünk egy újabb anyukával és kislányával a mögöttünk lévő házban laknak , megyünk hozzájuk délután vendégségbe. Kezdek nem csodálkozni azon, hogy nem mozdulok ki innen , tele vagyunk itt babákkal akik kb. egykorúak velünk. :D

Ritus nekem nagyon tetszik a Martin név!

Boni sztem jók az STM ülések, következőnek én néztem már ezt a fajtát, de erről a licitről én már megint lemaradok :( Bár ez nektek még nem jó mert övmentes. De amiben van belül öv az is jó, ez a recaro mintájára készült ülések!
http://teszvesz.hu/item888225854_uj_stm ... 00_ft.html

Sniky éjjen a cicimentes jobb éjszaka! Ennél már csak jobbat kívánok!

Valaki kipróbáltam már az általam belinkelt Ovomaltine maláta instant italport amit tejbe lehet tenni?
Áron beleivott a zacskós karamellás italomba és nagyon ízlett neki de azt inkább nem akarok neki adni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2010.01.18 14:21-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

köszi, boni, már rég megvan a számod:) csörgök majd!

sniky

sziasztok!

én is vagyok, csak a 7vége mindig nagyon sűrű...

Boni, lehet, hogy mi is csatlakozunk! :) ha nem gond! illetve ma beszéltem Leivel, és neki is mondtam, ha van kedvük, akkor... :P nem gáz remélem!

Ritus, kívánom, hogy minden jól alakuljon a szülésnél! biztosan már jön lassan kifelé ez a kis hapsika! amúgy nekem a Zalán jön be, bár a Levi nagyon nagyon tetszik! de a vezetéknevetekhez az megy. meg jó is, két Z betűs gyerkőc! :) vagy ez hülyeség?

Niki, nagyon jól néz ki ez a kenyérke! nyammi! Dia, a Te kalácsod is meseszép lett... nagyon ügyesek vagytok!

Boni, az ülést illetőleg, nekünk is concord trimax van. mi nagyon szeretjük. belső öves, de 36 kilóig jó! a végén már csak ülésmagasítókén szolgál asszem...

nálunk fog ügyileg az első örlő van kint... ez a 9. fogunk. minden be van duzzadva, de kijönni még nem akaródzik a többi!

Csandi, nagyon édes Lelle, szerintem is a nózi más, de amúgy nagyon durván hasonlítanak egymásra a gyerekek! :)

Niki, nektek gratula az első szopimentes éjszakához! nagyon ügyesek vagytok!

Aproo, csak ügyesen! mi lenne, ha kiíratnád magad táppénzre!? akkor mehetnél passzív gyedre, stb. nem!? ennek nem jártál utána? a gyededhez képes nem hinném, hogy kevesebb lenne a fizud alapján a táppénz... de nem akarok hülyeséget mondani!

tejjel kapcsolatban, Beni meg van veszve a kakóért... van, hogy szabályszerűen sír érte! :D pedig pár héttel ezelőtt, vagy lehet, hogy pár hónapja is volt már, csak kiköpte! :) amúgy én nem forralom! viszont nekem azt mondta a védőnéni, hogy nem tartósat adjak neki! mi ezt a hosszabb lejáratút vesszük, auchanban általában akciós is, 2,8%os, de úgy 2 hétig kb. eláll. valami más technológiával van eltéve. és csak simán megmikrózom, bele a kiskanál nesquik, aztán uzsgyi! már issza is! :)

amúgy ez a fogmosás téma, szerintem mindenben van, persze kérdés, hogy mennyi cukor, de, ha azt vesszük, az anyatejben is van, és akkor az után sem mosnak a gyerkőcök már fogat... szerintem ilyen piciknek az a fontos, hogy elkezdjük megtanítani őket erre, de igazából még nem ragad a kajamaradék, stb. a foguk közé, meg, ha napi 2x megmossuk a fogukat, az azért nagyon sokat is számít! nem? csak, mert írtátok, hogy azért nem kakaóztok, mert utána már nem mostok fogat :oops: :roll:

nem is tudom, hogy mit akartam még...

sophie27

Hello csajok!

Köszi a hsz-eket név ügyileg!

Boni a vezetéknevünk Fityus, szóval ehhez leginkább nem megy semmi :) Az biztos, hogy ebből kiindulva mi nem lesz. Mátyás nem lesz az biztos, bár ha megkínoz a pici szülésnél, tutti Mátyásnak nevezem el :) Na nem, ez csak vicc :) REmélem apa nem olvassa, mert ő büszke a nevére és nem is csúfolták vele, de mióta nekem is ez a nevem, hát találkoztam már jóindulatú felnőtekkel, sőt általában a poén kedvéért mindíg máshogy mondják, hátha mégjobban ki tudnak rehegni :) Na mindegy voltam már fityuláné és egyébb finomságok is. :) A lényeg, hogy felvettem ezt a nevet és azért büszkén viselem :)

Mi fogat még csak 1* mosunk, de gondolkodtam én is rajta, hogy 2* kéne, na de reggel még nem evett semmit, tehát érdemes-e megmosni! Szerintem is a rendszer a lényeg, hogy tudja ez kell.

Na megyek mert ma pofátlanul sokat lógok a gép előtt!

Puszi nektek!

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus, én a Leventére szavazok, de a többi is jó szerintem... Nekem azért nem lesz Levim, mert a vezetéknevünk l-re végződik...
Amúgy meg kitartás, aztán nehogy a végén túlhordásod legyen :wink: De már nagyon jó, hogy eddig kihúztátok egyben :)

Aproo, jobbulást, és gyere a hírekkel!! :roll: :wink:

yuyu79

Hétvégén én sem jártam erre, meg ma délelőtt se, így most visszaolvastam amíg Eni aludt, de már nem tudom mit is akartam írni...

A Gyedemről kiderült, hogy decemberre már nem járt állítólag az adójóváírás, mert kimerítettem addigra a keretet... Másnál nem volt ilyen, akinek max gyede van??? Pedig ez egységes kellene hogy legyen, nem????

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: