A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Eszter! Drukkok mennek!

Edit, szerintem Te is tényleg közel jársz a célhoz. Apukád miatt sajnállak.

Zuzmoo, nagyon szép vonatot festettél és ízléses kis szobát rendeztetek be a bébinek.

Reni, nem kéne Neked többet pihenned?

Nóri, én apukám dettó, csak azzal a különbséggel hogy mi tudtuk mert megműtötték és nem diófa hanem fáskamra. 15 éves voltam.
A lakáshoz gratula.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zarja, milyen jó, hogy van szivhang ellenörződ!! Nagyon szorítok!!! És tök jó, hogy ilyen higgadt vagy!
Száraz szülés...dehát hiába nem ép már a burok, a magzatviz akkor is újra meg újra termelődik...furi ez a száraz jelző...

zuzmoo, isteni lett a szoba!!

Nóri, HOL a lakás???
lara

Nóri, gratula a lakáshoz! :D

Lara, azt hiszem veled tárgyaltam meg a múltkor ezt a fekvőpozíciót az ágyon, mert annyira fájt már az alsófertájam. Hát hálám örökké üldözni fog, raktam egy párnát a csípőm alá, és úgy alszom, így magasabban van, vagy kb. egy síkban a többi testrészemmel, és így már tizedannyira sem fáj! Igaz a többi testrészemnek nem tökéletes a pozíció, de az sehol sincs a medencetájéki fájdalmakhoz képest.

kakti: köszi a túrórudis leírást. Én még arról sem hallottam, hogy ki szokták árusítani...

Kép
zsizell

Sziasztok!

Mennyi minden történik...alíg bírtam viszsakersni, hol maradtam le.Ez mostmár ilyen lesz szerintem a "végéíg"( :wink: minek a végéíg mi??)
Zarja:az uttörő hajrá!
Edit-kitartást kívánok!
Amugy:ezzel kapcsolatban:én kivagyok ezen a rák-dolgon,amikor terhes lettem rá 4 honapra műtötték anyukámat(vastagbél), most kezelésre jár,de egész jól veszi az akadályokat(kopp-kopp).Páromnál a gyerekkori szülő-elvesztés a hasonló.
Milyen világot élünk?Vagy csak én most kezdek felnőni, és látni, hogyan mennek a dolgok?És nemcsak játék és mese??
pcd1985

zuzmoo: Nekem is tetszenek a vonatok, nagyon ügyesek vagytok.

zarja: Mennek még mindig a drukkok. Tudod mi szokta még beindítani a dolgokat? A keksz. Bár szerintem ez most a fertőzésveszély és a görcsök miatt nem nagyon kivitelezhető, de legfeljebb kérdezz rá a védőnéninél.

nóri: Gratula a lakáshoz. Majd várunk a többi helyiségről is képeket.

Én még a hétvégén akarok sütni egy kis goffrit. Utána ki tudja mikor lesz rá lehetőségem.
vicky79
Budapest III. kerület

terhességről :)
éjszaka volt 1, azaz 1 db fájásom, több percíg eltartott,és azóta nem volt több
de fájás volt, az tuti
ERRE :D
voltam nst-n a végén kérdezi a doki, h. van e fájásom, mondtam neki, hogy nincs-gondoltam ezt az első és egyetlent nem kéne azért számba venni.....
pcd1985

Nekem is volt egy fájásom tegnap bibibíííí :lol: Na majd nem fogok így örülni az igazinak :lol:

Kép
zsizell

Halihó!

Elhoztam a kocsit ügyesen, szóval tudok még vezetni. Mondjuk paráztam egy kicsit közben, Bercikének is jutott az adrenalinból meg ott rugdosódott közben :)

Apja még nem is látta, de sztem csak holnap fogja megcsodálni, sötétben minden tehén fekete :)

Na eldőlök, de még visszanézek, hogy hogy állnak az események :)

boruska

Nekem meg nem volt még fájásom egy sem. Nekem "csak" a méhszájam nyílik. Mondjuk nem bánnám, ha ez 10 cm-ig így lenne. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Halihó!

Rég jártam erre...lemaradásom immár behozhatatlan :oops:

Viszont néha bekukkantok...így épp ma is...

Zarja!

Drukkolok nagyon, nekem is így kezdődtek a dolgok Zétimnél...(ide egy nosztalgiázós szmájlit képzeljetek)

Viszont sztem nem minden kórházban "űzik-veszik" ki a babát 6 órán belül. Mi az Uzsokiba hajnali 3 körül értünk...ügyeletes megvisgált, magzatvíz folydogált , de szerencsére tiszta volt...CTG...meg sztem kaptam valami antibigyót is, ha jól emlékszem :roll: ...7 körül jött a dokim, aki prepidil zselét rakott fel...nekem ettől sem lett igazi erős fájásom és a méhszájam is beton 3000-es volt még délben is...mondták császár lesz...aztán dokim megkönyörült és adott még 1 órácskát a zselének, mert állítólag max. 6 órán át hat, addig lehet bizakodni abban, hogy megindítja a méhszájat...persze ekkor már kicsi rá az esély, de csodák vannak...s nálunk ez történt...persze ezután nekem is bekötötték az oxit+EDÁ-t du. 1 körül...s 15.56-ra megszűntem 2in1 lenni :P :cry:
Ja, és mivel addigra már rég elfolyt minden víz kvázi nekem is száraz szülésem volt...azt mondják így nehezebben jön ki a babó.

Ja, és Zétim ici-picit kora baba lett, de a fejecskéje 37-es volt (repesztette is a méhszájamat)...az időre születetteké meg 34-35 körüli...de ma már nincs nagy feje :wink:

Zuzmoo!

Nagyon-nagyon szép a szoba!

Boruska & Nóri!

Grat. az üzletköttetésekhez!

Csuppancs, Nóri!

Szörnyű lehetett :cry:

Edit!

Sajnálom Apukádat :cry: Sajna már az enyém sem él...2005-ben, karácsony előtt 4, hazautazásom előtt 1 nappal történt :cry: :cry: :cry:

Na, lépek mert vár a fogorvos :? :x

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Bori! Ügyi vagy! én már nagyon rég ültem a volán mögé. Zsoltit sofőrnek is használom egyben :)

Kép
zsizell

boruska: Gratula az új szekérhez. :D Sok örömöd teljen benne.
vicky79
Budapest III. kerület

nekem se fájásom, se nyilásom - örökre terhes maradok :)

boruska

köszönöm! :)

boruska

Nóri, várunk a részletekkel és gratulálok!

Vajh, Eszterünk hogy áll? Elindultak-e már?

Ha már felmerült a fájásokról a szó, én arra vetek, hogy már nekem is volt egy-két jósló a héten, de csak rövid ideig. Vagy csak a sok "séta" miatt görcsölt a pocim? :shock: Nem tudom eldönteni... Még két hetet legalább jó lenne kihúzni, addigra remélem a beépített szekrényeim kész lesznek. Most verték ki a régieket, érdekes látni a két nagy lukat a lakásban... :? És ami a legjobb, már csak konyhaszekrényeim vannak, a többi cucc itt a szobában dekkol körülöttem zsákokban és dobozokban. Az asztalos munkatársa azt hitte most költöztünk ide és kérdezte is, hogy mennyiért vettük a lakást, amiben már 10! éve lakunk. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Kedden jössz/jöttök a felkészítőre? 4-től újraélesztős előadás, 5-től téma a szoptatás!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jajj lányok, én azt hiszem a maradék néhány hetemben fogok a legtöbbet hízni :? Egyszerűen nem bírok ellenállni az édes dolgoknak, legyen az süti, vagy szörpi, vagy csoki :shock: És ha elkezdem enni, nem bírom abbahagyni...

Kép
zsizell

zsizell:
üdv a klubban, én megveszek az édességért, itt is mindíg ezzel fárasztom az olvasóközönséget!
pcd1985

Nah végigértünk minden praktikán és sehol egy nyamvadt fájás (már a derekam se sajog)

Homeos szerek félóránként: el is fogytak,
Gyaloglás egész nap kb 2 óra
kétszer megmásztuk gyalog a 10.-et
hasborogatás
zuhany többször
keksz: nem lehet a fertőzésveszély miatt, de mellbimbó ingerlés volt.
alvás,
meditáció
és most legutóbb egy extra durva bábakoktél...

Ha ez sem indít, akkor megadom magam a sorsnak és jöhet az oxitocin.

Az éjszakát még megvárjuk. Holnap reggel bármi történik indulunk, mert már kifejezetten unom, hogy semmi nem történik.

Magzatvíz azóta is rendszeresen szivárog (állítólag a szervezetem még utána termel és azt érzem)

zarja

Na, megjöttúnk a tescoból. Vettünk bodykat, de már 1 évesre valót.

Sikerült visszaolvasni is.

Edit, nagyon sajnálom apukádat.

Edit, Anita kíváncsi vagyok mikor szültök... belőlem még mindig jön a nyákdugó maradék :shock: :shock: mekkora lehez egy ilyen izé, h már 1 hete jön????

Nóri, Boruska gratula az új szerzeményekhez :D

Zuzmoo, nagyon ügyi vagy. Nagyon szép és fiús a szoba

Zarja vajon már bement a kórházba?

Boruska, ne ízgulj, hogy még nem érzel/tapasztalsz semmit. Dugóm már elvileg nincs, nyitva vagyok, fájásom is volt már, mégis úgy érzem még márciusban is 2 in 1 leszek.

Zizell, én is sokat eszem mostanában mégis stagnál a sullyom.

Kép
csipike09

Zarja, én a helyedben azért bemennék az éjszaka előtt...egy CTG nem ártana. Az mutatná a baba állapotát.

Kép
csipike09

Hát Zarja. Én már tuti nem bírtam volna otthon.
Mondjuk azon gondolkoztam, hogy nekem ígyis-úgyis mennem kell sztem, ha elfolyik a víz, mert nekem Streptococcusom van :? És az aztán fertőzés a javából, a babát nézve. Jól gondolom?

Kép
zsizell

Na megjöttünk a Tescobol. Vettünk annyi mindent a kis drágámnak. Inkább nagyobbacska rucikat vettünk, mert a kicsikból már elég, úgyis gyorsan kinövi. Meg vettünk egy 1 évesre való terepgatyót is. Hát nagyon éééédes. :lol: A barátnőmtől kaptam a múltkor egy kis pólót ARMY felirattal azzal tökre össze fog passzolni :lol:

Zarja! Mindenképpen írj, ha esemény van, várom a fejleményeket.

Edit! Te is nagyon elhallgattál. Írj, ha nálad is van valami...

És mindenki aki még esélyes. Nehogy eltitkoljátok a szülést :lol: Mindenképpen írni valakinek :lol:

Na megyek ideengedem az embőcöt.

Nóri Gratula a lakáshoz.

Bori, ugye mondtam, hogy nem lehet elfelejteni :wink:

Pfff megjött 1 havi táppénzem és nincs 40.000 Ft sem. Szerintetek???? Nagyon durva. Ha nem lenne megtakarított pénzünk most tuti éhenhalnánk... Ugye autókereskedésben a január február elég nulla úgyhogy feléljük a tartalékokat. :shock:

Na megyek

bellerreni
Eger

Szívhangvizsgálat volt. Szerdánl meg volt Ctg az akkor szép volt. Ma meg szívhang. Az is rendben...

zarja

Zsizell, így van. De szedsz rá gyógyot nem? Egy kúra (ha jól tudom) 1 hét. Én is bementem volna rögtön a víz elfolyása után. Mi a város másik végén lakunk és ha dugó van, több mint 1h az út a kórházba. Meg én félek a köldökzsinortól (előzmények miatt), így én biztos rögtön kértem volna a CTG-s ellenörzést.

Kép
csipike09

Csipike!

Szerintem ha egy hete folyamatosan jön, az nem lehet a nyákdugó. Az nincs akkora. Szerintem. :)

Zarjáék meg tutkó nem indulnak el az éjszaka előtt egy CTG-re... kicsit messze van ahhoz a kórházuk. :)

De nagyon drukkolunk nektek, Eszter-Zsolti-Bulcsi!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mivel még nem szültem nem akarok okoskodni. De gondolom a szerdai ctg ebben az esetben már nem mérvadó. nem hiába csinálnak a kórházban is óránként szülés előtt...
Valószínű csak azért vagyok ilyen parás, mert első babás vagyok :D

Kép
zsizell

Eszter, azért én sem várnám meg a reggelt. Ilyenkor sűrűbben szokták csinálni a ctg-t, a szerdai már nem ér ma. :roll:
Szülésznő mit mondott?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csipike: egyszer volt egy hetes kúpos fertőtlenítésem miatta. Azóta nem kellett szednem semmit. 25-én megyek legközelebb a dokihoz, akkor rá fogok kérdezni, hogy mennyire sürgős az én esetemben a kórház fájásilag is meg magzatvízileg is.

Kép
zsizell

Kakti, szombaton egy nagy darabban jött ki a "zselé" csak nem egyben mint Anitánál, hanem szétesve. Azóta véres, váladék jön. A doki szerint a méhemből ahogy nyílok kifelé...

Kép
csipike09

Kakti! Mindenképpen megprószálok bejönni, remélem a bkv-sok megunják addigra a sztrájkolást... :? :evil:

Bocs Boruska, hogy csak most vettem észre, de gratula a kocsihoz.

Zarja! Én már bementem volna a helyedben, nem bírnám ki. Legalább a ctg mutatná, hogy azért nincs baj a babával, anélkül nehéz tudni. Na meg inkább bevállalnám az oxit, de ez a várakozás engem kikészítene...

Kép
Kép
molmar

Jaaaaaaaaaaaaaa!
Akkor sorry.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell, de jó, hogy bejött az új fekvés! Örülök! Én amióta már csak 1 párnán vagyok, azóta egyszer sem fájt a csipőm, teljesen elmúlt.

Zarja, szoritok, hogy beinduljanak minél előbb a fájások. Fájdalmatlan méhösszehúzódások, vagyis jóslófájások sincsenek?
Nekem amikor elfolyt a viz, utána elkezdődtek a kontrakciók, de semmi fájdalom nem volt melléjük, aztán ahogy telt az idő egyre jobban kezdtem érezni őket, a végén meg...hjajj
Éjszaka, ha fent leszek, gondolok rád és szoritok! (úgyis egész éjjel virrasztani szoktam :( )
lara

Eszter! WOW :D Hát kívánom, hogy komplikációmentesen, minél előbb jöjjön a világra Bulcsi baba!!! :)

Kakti! Köszi a tippet a székrekedésre. Reggelre megoldódott a dolog :)

Szana! Nem érvényes megelőzni! Tessék pihenni! Én előbb szülök! :wink:

Anita! Nyákdugó :shock:

Edit! Sajnálom Apukádat :(

Tegnap vagy ma (napok összefolynak) azt mondta bögyös Noémi a tv2 időjárásjelentője, hogy 8-10 napig frontmentes időszak jön. Úgyhogy a telihold a ludas a helyzetfennforgásokért.

Zuzmooo! Nagyon aranyos a sihuhu, meg a szoba is. Á és a babzsák kényelmes? Vettétek vagy varrtátok? Én is akarok. Szopiztatáshoz alkalmas szerinted? Mennyibe került? Mekkora?

Ma vettem egy narancs színű Crocs utánzatot (papucs), a köntösöm néhai férjemé, piros-fekete színekben pompázik(IKEÁs), hálóingem kék-fehér-fekete, másik piros-fehér-fekete csíkos, harmadik fehér alapon lila virágosrétes, úgyhogy olyan tiritarkába fogom nyomni a kórházba, hogy egy papagáj bundája kutyasz@r hozzám képest :oops:

Nóri! gratulálok a pecóhoz!

Reni! Felháborítóan kevés a táppénzed!

Ma voltam NST-n & UH-on.
Azért már várom a hétfőt egy kis nyugtatásért, meg babszikám szívverése eleinte normális volt (aludt), semmi mocorgi 10 percig. Talán 1x nyomtam meg a nyomógombot, amivel a magzatmozgást kell jelezni. Aztán hirtelen tumultus lett körülöttem (egy ismeretlen doki + 2 védőnő) és a hangzavartól bevadult a gyerek. Már bedöglött a gomb annyit nyomorgattam, szívverése 200 körül, és nem is ment 170 alá aztán már :shock: :?
Nem mondott rá semmit a csaj, de kicsit idegesít.
Méhösszehúzódásoknál 3x volt 80 körül, amúgy 50 és az alatt.:shock:

Méretei:
BPD 89 mm
HC 329 mm
AC 329 mm
FL 69 mm
Becsült súly: 2942g
mindenféle áramlások normálisak, lepény érettség II., terhességi kornak abszolút megfelelő méretek

amikor a lepényt méricskélte a szonográfus, rákérdezett, hogy van-e gond a cukrommal, de nem fejtette ki miért kérdezi :evil: a mostani terheléses eredményem 6,5 mmol/l lett
persze van vagy 10 csillagozott értékem, de mind határérték körüli, nem kiugró

És olyan kis gyönyörű pofija volt!!! A kedvemért (illetve a szüleim kedvéért, akiket berángattam magammal, hogy lássanak Ők is ilyet egyszer) megmutatta 4D-ben a szongráfus a Picurkám pofiját. Jó kis húsos, nyitott szemek, telt ajkak hihi Szépséges volt!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Molmar!
A vaskerekesek dolgoznak - leaglábbis a metró mindenképp. De most néztem a sztrájktérképet, a Moszkva térről van egy 256-os busz, ami közlekedik sztrájk idején is. Bár én nagyon bízom benne, hogy ez a sok balf... észreveszi, hogy semmit nem érnek el ezzel, és addig abbahagyják.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ohhhh.................. Én is akarok már NST-re meg UH-ra menni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jövő héten remélem én is átesek ezen! :) (mondjuk a labor nem hiányzik)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja!
En is szurkolok, hogy kezdodjenek a fajasok. Csak nehogy meglepodj, hogy vegul milyen gyorsan jonnek...
Nekem is ugy volt, ahogy Lara irja: fajdalmatlan osszehuzodasok voltak mar a viz elfolyasa utan, sot, arra ebredtem, hogy egy orult kemenyedesem van, akkor folyt el a sok viz.
Nemelyik kemenyedes mar fajt is. Nekem be kellett mennem a korhazba akkor, hogy megnezzenek, emlekszem, hogy meg jokat szorakoztam is rajta, hogy nem is faj a szules, nemtom mit panaszkodnak a nok. De bent mondtak, hogy ez meg nem is fajas, nem szamit annak. Jah, akkor megdobbentem. :shock: :shock:

Hazamentunk, mire a lakasba leptunk jott az elso fajas. Azt hittem, hogy agyverzest kapok kozben. En se kopni, se nyelni nem tudtam, annyira durva volt! Meghogy beszelni, meg rohogcselni!!!!
Orultem, hogy tulelem.
De a lenyeg: a nagy fajasnelkuliseget harom perces fajasok valtottak, de hamar ket perces lett, akkor meg fejvesztve menekultunk a korhazba. Hat, bent mar nem vajudtam 15 percnel tobbet, jottek a tolok.
Szoval azt kalkulald be, hogy akar johet igy is ay elso fajas, viz elfolyas utan nem bizti, hogy te is 10/5 percesekkel fogsz kezdeni.
Vendég

Nekem január végére mondta a doki az első NST-t, addig meg még találkozom vele. UH meg nem lesz február elejéig - addigra egy csomóan megszülnek :shock:

boruska

Kattkat: a babzsákokat nászajándékba kaptuk (illetve utalványt és mi választottuk ki később). Az egyik hagyományos csepp alakú, a másik olyan mint egy párna, csak hatalmas. (http://www.huppanjbele.hu) Baromi kényelmes mindkettő, de nagyon nehéz felállni belőle. Én ezért nem merem szoptatáshoz használni, mert segítség nélkül ott maradnék estig. :roll:
zuzmooo

Nekem egyik szülésnél se voltak brutál fájásaim ezek szerint. Remélem most is így lesz :lol:

Bori
Gratula a kocsihoz és a vezetéshez :lol:

Nóri
Nektek is a kecóhoz :lol:

sajna én meg jól megfáztam, kapar a torkom és bedugult az orrom is :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

zuzmoo - már lassan a kocsiból meg alacsony fotelből sem bírok felállni, úgyhogy a babzsák maga lenne a kabaré :)

boruska

Zuzmoo: nagyon szép a babaszoba, bár ezt már a többiek is írták. :)

Zarja: irigylem, hogy ilyen türelmesek vagytok. Engem már biztos bevitt volna férjem a kórházba. Ügyesek legyetek.

Nóri: grat a lakáshoz, várjuk a híreket!

Boruska: neked pedig a kocsihoz gratulálok.

Szüléssel kapcsolatban én úgy vagyok, hogy itt a sor végén "kullogva" nyugodtan vagyok még! :? Van talán egy, másfél hónapom 2 in1-ben, aztán még az is lehet, hogy túlhordom. :shock:
Vendég

Kakti, te választottál/választasz szülésznőt? Gondolom a CTG-re te is a kórházba jösz.

Kép
csipike09

Csipi:
nem választottam, és nem is fogok! :) De igen, nekem is a kórházba kell mennem majd a CTG-re, mert egyúttal megcsinálják a labort is - meg remélem, UH-t is. :)

Nóóóóóri!
Mi van már a kéglivel? Az ügyvéd és a jogi ügyek maguk alá temettek benneteket?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vagy úgy bepezsgőztek, hogy nem jut el a gépig :lol:
zuzmooo

Na megvagyok. Csak ide nem akarok írni, de gamilra átdobtam mindent. Ott meg lehet nézni a helyet!!!
Voltunk anyósnál is, felvettük Lujzát, meg kinéztük a parkettát a lakásba. Igazán szép lesz! Bár nem akartam nagyon sötétet, ez kb a legsötétebb az összes közül! :lol:

Sok mindent akartam még írni, de olyan álmos vagyok, hogy ihaj. Persze leszek egész este, csak apa megy kártyázni.
Vendég

Lófasz a seggébe az Uramnak, nem pezsgőzik az velem, inkább megy haverkodni! :lol: :lol:
Vendég

Nóri, ha én megfelelek ,én szívesen pezsgőzők veled :D

Kép
csipike09

Ok! Hol is lax? :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: