A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Zsalyam!

Írtam jó hosszút a két és fél éves témára, erre kiléptem :evil: na szóval ne aggódj! Nem vagytok egyedi eset. Nincs energiám és időm újraírni. Nálunk talán kezd lemenni, remélem nem kiabálom el. Illetve bocs, kezd csökkenni.
Bízom benne 3 éves korára elmúlik, de ne aggódj, mert jönni fog majd más, és nem klesz könnyebb az sem, aztán az lemegy és felváltja majd valami.....és soem könnyű.

Talán, ha lehet mondani akkor a 7-12 év amikor már elég nagyok ahhoz, hogy........és még elég kicsik ahhoz hogy.............talán ez a legkönnyebb kor.....na mindjárt jön Kriszti és tromfol!!!! :lol:

Pontosan fogalmazva nálunk ez volt a legkevésbé nehéz kor. Persze nem akkor, mikor benne voltam!!! De így utólag úgy érzem.
Könnyű meg nem lesz sosem, de mégis olyan gyönyörű érzés Anyának lenni és sokkal több ajó benne, mint a nehéz.
Lásd édes kis Julcsi és édes kis Janó sztorijait.

Nekem is annyi de annyi ilyenben volt részem! Lehet majd egyszer 1-2-t beírok, de csak szó szerint van értelme, ahhoz elő kell keresnem.

Kép
Kép
tengdi

Berni pici hurkái nagyon édesek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KisCsoki meg tényleg olyan mintha bepezsgőzött volna.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon aranyos!!!!!

Orsi... én ebben nem tudok segíteni.... mert nálam (még) egy gyerek van.... :wink: :wink: nem irigyelek... és a többieket sem!!!!! :wink: :wink:
vikiviktor

én itt vagyok, de mennék is ebédet csinálni

Kép
Kép
tengdi

Babcika... nyugi itt vagyok.... Kép
vikiviktor

Fő a tésztám
:D

Kép
babcika

Manó... hooool vagy??? Remélem nem Ákos vagy Míra nyügi... és azért nem tudsz jönni.... :cry: :cry: :? :? :? :cry: :cry: remélem csak azért nem, mert pihengetsz... vagy ügyeket intézel.... :wink: :wink:

Erika... nem semmi lehet nálatok sem az élet.... :? :? :? ezt a klotyósat én már hallottam... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Mit jót ebédelsz Babci???
vikiviktor

[quote="vikiviktor"][ írta:vikiviktorb]Babcika... nyugi itt vagyok.... Kép

Na ja, csak nem szólsz közbe, végén kiderül mindenki itt van, csak.... :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

én 2 kg-ot fogytam, aztán visszhíztam
:shock: :evil:

mostanában nagyon visítva elég a tejem, de tudom a fáradtságtól és a pihenés hiánya miatt, mégis ugyanúgy eszem, pedig nasizni nem kéne!!! attól sem tej nem lesz több, sem kipihentebb nem leszek. Illetve nem nasizok, hanem többet és olyat eszem a fő étkezéseknél, ami v :evil: alójában majdcsak ugyanaz.

De ma 5 percet bringáztam, meg jógáztam, aztán majd figyelem a hatást, remélem nem lesz, akkor fokozatosan emelem mondjuk 2x10 percig naponta. Többet nem hiszem, hogy merek.

Kép
Kép
tengdi

Tésztát, valamivel, paradicsomosan, lekvárosan, nem tudom még :roll:

Kép
babcika

Tengdi, inkább tej mint - kg, mert a fogyásra ott van még az egész életed, de a tejcsi most kell!!! :wink:

Kép
babcika

én ma hajdinát eszem, s olajon pirítottam hozzá zöldésgeket, majorannával, húúú nagggyon fini lett, de kéne még céklasalátát is készíteni hozzá, meg grillezni valamit

Kép
Kép
tengdi

Egyed inkább parival... :wink: :wink: hatásosabb... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no lépek én is... mert hív a Főnökasszony.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pusssz
vikiviktor

Jó az új vonalzód!!! :wink:

Kép
babcika

ez az babcika, én is így vagyok vele, de azért lehetne ám itt a tejtől függetlenül csökkenteni a kaját!!! Első körben azt kéne. Ha nem is fogyóznék, csak odafigyelnék, hogy ne egyek meg 2 nagy tenyérnyi átmérőjű 3 centi vastag kakaóscsigát ebéd után :shock: :shock: attól még nemhogy ugyanannyi tejem lenne, hanem valszeg jobb is, mert ehetnék helyette pl a fenti kajából még egy adagot. Mert a kakóscsigától a tej nem lesz jobb, cukros élesztős vacak

Kép
Kép
tengdi

Sziasztok! Én is megjelentem.

A mogyorós palacsinta nagyon egyszerű: tejszínben (aki nem érzékeny tejben) főzöm egy kicsit a darált mogyorót ízlés szerint mézzel. A palacsintákat megkentem egy kis sárgabaracklekvárral, a negyedére jött a mogyoró, ja, tettem bele mazsolát is jó sokat, négybe hajtottam és a tetejére csokiöntet. Nagyon laktató (és lehet, hogy nagyon hízlal is :( :oops: )

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindegyik gyerek más. Van akivel babakorában nehéz, van, akivel kétévesen, van akivel tizenéveskorban és van olyan is, akivel mindig, függetlenül attól, hogy született-e és mikor kistestvére. Ha nagyon nehéz éppen vele, képzeljétek magatokat a helyébe, az ő helyzetébe, az ő gondolatai és érzései közé, és akkor legalább meg lehet érteni és szeretni és nem csak az van, hogy hogyan lehet ilyen...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Mi klubbolunk:
Süti,Moncsie,Andi

Ja,és Andi voltam Sütiéktől

sutimano76

Akkor biztosan nagyon jól érzitek magatokat :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Én is ezt szoktam alkalmazni Anna a beleérzést, együttérzést........de most hirtelen sok lett a kiabálásból.....gondolom ez azért is lett így, mert már egy ideje érzem, hogy türelmetlenebb-ingerültebb vagyok, mint szoktam....de tudom elmúlik és akkor újra önmagam leszek :wink: .
és olyan rossz az amikor az ember lánya hallja önmagát amikor ilyenek mond a gyerkőcének:
-Hogy lehetsz ilyen? Ezt hogy gondoltad?
ennél jobban már csak a Miértes kérdéseket nem szertem
-Ezt meg miért csináltad?
nem szeretem mégis néha elhagyják a számat...és csak úgy kijönnek....

Mogyoróóóós palacsi........lehet 7végére kipróbálom :D úgyis van itthon még töretlen mogyi, csak legyen aki megtörje.

KépKép
KépKép
zsalyam

Jó a klubbosoknak! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsalyam 2010.01.15 14:17-kor.

KépKép
KépKép
zsalyam

Veronikának, Verának utólagos boldog névnapot!
Köszi a hiányolást, tegnap jöttünk haza, és eddig épp csak arra volt időm, hogy ne maradjak le nagyon!

Babók tündériek, gyönyörűek, és a nagyobbak is!

Mindenki kiröhög ezzel a fogyival, hogy hogy lehet tésztával fogyni, meg stb, erre ma mérem: alig 2 két alatt 3 centi hasból, 4 centi combból, 1 centi mellből-hátból..kilót még nemtom, még nem méreckedtem :wink: szóval kitartás, megy ez! mindenkinek gratula és dícséret a minuszokhoz!

KépKép
Kép
scooper

Klubbozgatunk, klubbozgatunk, más nevében írogatunk, ejj-ejj :lol: :lol: :lol:

Nálunk tányér kinyalva, konyha felnyalva, gyerek etetve, de altatva nem, szóval jöhet anyós....csak én nézek ki szarul, mennem kéne egy gyors füri-hajmosira, de Blanki nem akar aludni, pontosabban pont annyit aludt, míg a konyhát felnyaltam, szóval :roll:

Kép
babcika

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76i klubbolunk:
Süti,Moncsie,Andi

Ja,és Andi voltam Sütiéktől

és persze gondolom Berni , Nati, Barni :wink: Barnika most is szunyál??? Vagy most reggel van nála???? :roll: :roll:

Kép
babcika

Te Andi, te meg nem, hogy kérnél egy szabad ágyat Sütitől aztán aludnál egyet, két anyuka csak elbír fejenként 1,5 gyerekkel :D

Kép
babcika

Babci.... köszi... :wink:

Dejó hogy klubboltok.... :lol: :lol: :lol: :lol: tessék fotózni sokat... Kép

Rita... remélem nem azért nem jössz, mert kivagy.... ugye???? Remélem Andris és Máté nagggggyon szófogadó és hagynak picit téged.... :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Tengdi!

Nasizás helyett pasizást olvastam, csodálkoztam is, hogy mi köze a pasiknak a tejtermeláshez :lol: :lol: :lol:

Én szerencsére amióta kevesebbet eszem (tudatosan nem írom, hogy fogyózom)sokkal energikusabb vagyok.

Rájöttem, hogy milyen szupi babakocsim van, egy egész bevásárlókocsi tartalmát sikerült elsuvasztanom benne, igaz, még a fülemen is szatyrok lógtak...gondoltam megejtem egyedül a hétvégi bevásárlást, mert ha közösen megyünk osanba, a fél nap elmegy vele.
Igaz, a zebránál kiesett az egyik csomi, jöttek kisívben a kanyarodó autók, plusz pirosra váltott. Visszatuszkoltam a csomit, közben Fannit terelgettem, nehogy elüssék, aztán mire elindultunk volna, leesett a kocsi tetejéről az éthordó. Anyukám bizto sokat csuklott :oops:

Anna: köszi a receptet :wink:

Kép
arvaerika

Nem is írtam (asszem) ,hogy két napja bevérzett a jobb szemem... nincs valami ötletetek, hogy mitől lehet??? Én már arra is gondoltam, hogy az emeléstől... :roll: :roll: :roll: :roll: talán... mert egyik nap ahogy megemeltem Dórit a pihiszékkel mintha éreztem volna valamit... de mára már elég brutál nézek ki.... :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: vérbeforogaszemem.... Kép (nem találtam szemvérbenforog szmájlit... ):lol: :lol: :lol: :lol:

Elővettem a szemüvegem is... mert számítógéphez és vezetéshez kell... hátha javít valamit.... :roll: :roll: :roll: (másfél éve nem volt rajtam... nem volt egyszerű megtalálni.... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Úgyhogy most.... 8) 8) 8) 8) 8) 8)
vikiviktor

Babcika!

Én is felnyaltam, amit te!

Kép
arvaerika

Erika... bevásárlás... :twisted: :twisted: :twisted: totál elképzeltem ahogy lavirozol a csomagokkal és a gyerkökkel.... :? :? :lol: :lol: :lol: bocs, hogy nevetek... ez olyan együtt érző mosoly.... (és egyáltalán nem gúnyos!!!!!!!!!!!!!) És még valami.... húúúúúú nagyon bátor vagy!!!!!!!
vikiviktor

Nem hiszem, hogy az emeléstől van, hanem magas vérnyomi, kialvatlanság, és kötőhártya gyulladás lehet a háttérben, nekem legutóbb a sok monitorra guvvadástól volt. :wink:

Kép
babcika

Viviktor!

lehet, az erőltetéstől, meg a sok gépezéstől is.....

Nézem ezt a micimacis hirdetést....hát, eddig volt járássegítő, most már van mászás-segítő, mi lesz még? üléssegítő, állássegítő, evéssegítő, fejemelés-segítő???

Kép
arvaerika

Erika, részvétem, nem egyszerű már egy kicsi egy nagyobbal elindulni sem, nade még nagybevásárolni és hazavinni, hát az brutál. Nekem a múltkor mikor 3-asban mentünk a nődokihoz még a nem létező tökömön is folyt a víz, mire a kocsitól a rendelőbe értünk 3-an :lol: :lol:

Kép
babcika

Jaaaa tegnap kérdeztem a gyerekdokinkat, hgy mi a véleménye a hozzátápiról... és azt mondta, hogy amíg van tej bőven... és látom, hogy Dórinak elég ... ne kezdjem el a hozzátápit... azt mondta, hogy bőven ráér 1 éves korában is.... Kép ennek a hozzá állásnak azért örültem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és ott volt a tanácsadáson egy 1 éves kiscsaj... (tök ari volt...) és képzeljétek 8500 gramm volt... akkor nézett igazán a doki, hogy dettó súlyban vannak... hopppá Dórika jólelvaneresztvepudingostejjel.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

[quote="arvaerika"]V írta:arvaerikaiviktor!

Nézem ezt a micimacis hirdetést....hát, eddig volt járássegítő, most már van mászás-segítő, mi lesz még? üléssegítő, állássegítő, evéssegítő, fejemelés-segítő???

Én majd a "gyere és kakilj" velem Malackára, és uram bocsáss, de a "nézd hogy áll(ok) a farkam(on)" Tigrisre leszek kíváncsi, bár ezt a verziót nagy kamaszoknak fogják csak árulni :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép
babcika

Igen a gépre én is gondoltam... azért is kapartam elő az okkulárét.... :wink: :? :? :?

Remélem nem kötöhártyagy.... olyanom még nem volt... de az fertőző... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem??????????????????????? Mit csináljak ???? Húzzak szemdokihoz????? F@xa itt a hétvége.... :? :? :? :? :? :? :?
vikiviktor

Ja és paraszt gyerekeknek meg lesz " Így kell kapálni" nyuszi :lol: :lol: Depiseknek " szorongj Fülessel" szamár, Hiperaktív gyerekeknek " ugrálj zsebibabával" .... :lol: :lol:

Kép
babcika

[quote="babcika"] írta:babcika
[quote="arvaerika"]V írta:arvaerikaiviktor!

Én majd a "gyere és kakilj" velem Malackára, és uram bocsáss, de a "nézd hogy áll(ok) a farkam(on)" Tigrisre leszek kíváncsi, bár ezt a verziót nagy kamaszoknak fogják csak árulni :oops: :oops: :lol: :lol:

Erre gondoltam én is... de megelőztél.... Kép Kép sebaj.... Kép
vikiviktor

Csak a vírusos kötőhártya gyulladás fertőz, ez nem, legalább is mikor nekem volt azt mondták..., kapsz rá cseppet és kész rendbe jön, de ha teheted mutasd meg dokinak :!:

Kép
babcika

Babcika!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viviktor!

Patikus nem ért hozzá?

Kép
arvaerika

Jaaaa és még valami... a fülem mögött meg lett egy hatalmas patti.... :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: úúgy fáj.... :cry: :cry: :cry: lehet ez valami jelzés a testemtől :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: vagy most következik a nagyátvátozás... és innentől bibircsókás leszek :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Egy kis plusz a 90 napozóknak:
http://www.wellnesscafe.hu/reform_90.php

Bár senki nem hiányolt :oops: azért még itt vagyok :wink:
Hát emberek azt hittem vasárnap megpusztulok... egész nap szédültem és hányingerem volt...szinte csak etetésekhez keltem fel :cry: :cry: :cry: Szerintem a sok nem alvás és a pluszban nem evés miatt jelzett a szervezet, hogy jó lenne lassítani. Pici fiam mintha megérezte volna és egész héten este 8- reggel 5-ig aludt :shock: :shock: :shock: :shock: ilyen még nem volt, úgyhogy nem alvókanak üzenem minden lehetséges... de lehet, hogy az is hozzájárult, hogy a "suttogó" módszert kezdtem használni és Nálunk bevált.
Egy könnyedebb diétába kezdtem de 1 hét lassan két hét alatt 1 kg lement :wink: ez is valami...

Kép

Kép
zsu9

[quote="vikiviktor"]J írta:vikiviktoraaaa és még valami... a fülem mögött meg lett egy hatalmas patti.... :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: úúgy fáj.... :cry: :cry: :cry: lehet ez valami jelzés a testemtől :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: vagy most következik a nagyátvátozás... és innentől bibircsókás leszek :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vagy lehet nő a füled mögött is a szemed, hogy egyrészt jobban figyelhess majd Dórira, másrészt helyettesítse a bevérzettet neeemmm :?: :?: :lol: :lol:

De komolyra fordítva, olyan nekem is van szinte minden hónapba, meg a fülemben is, és igen jelzés értékű, nekem a mensit jelzi előre, olyankor kirügyezek :lol: :lol:

Kép
babcika

Viviktor!

Dóri is milyen pillesúlyú :lol:

Lotti azért véknyabb, de amikor négykézláb áll, alig férnek el egymás mellett a farpofái, lassan a puncust is keresni kell majd a sok redő között :lol:

Kép
arvaerika

Árulja már el valaki, mi ez a suttogó módszer, mert én nem tudom :oops: :oops:

Kép
babcika

Zsu!

Már hogy a fenébe ne lenne! Nagyon szép az 1 kiló is, majd a többi megy utána :lol:

Kép
arvaerika

Babcika!

Jobb is...minek az neked?

Kép
arvaerika

Amúgy arról szól, hogy besorolja agyerekeket 4 típusba és tanácsot ad, melyiket hogyan kell etetni, altatni, stb.

Kép
arvaerika

Nekem nem kell, enyém 5 hetes kora óta átalussza, csak érdekel :wink:

Kép
babcika

Húha, ma nagyon sok lesz belőlem.....sose írtam ennyit

Kép
arvaerika

Ja, és úgy tekint a gyerekre, mint egy kis zsarnokra, aki galád módon a létezésével képes felborítani a szülei életét....(elnézést a módszer elkötelezett híveitől)

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: