A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Megpróbálom beszúrni a képeket:

Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi:Doris
doris

Doris!

Nagyon jól elkerítettétek őket. Karácsonyra vegyetek még, mert a fát is be kell tenni valahova. Anno nálunk is így nézett ki a lakás.

Marcsi, nem lehet könnyű neked. Mi most szoktatjuk magunkat az ovihoz már 2* ott aludtak, egy napot kihagytunk, mert az egyik csajszi hányt, most pedig ebéd után hozom el őket, mert többről hallani sem akarnak. Ahogy Zizi írta, talán már karácsonyra meg is szeretjük. Nagyon nehéz az elválás, lelkileg engem is megvisel.
ikeranya

Sziasztok!

Marcsi!

Szerintem ne hallgass senkire csak magadra! Ahogy érzed. Te ismered őket a legjobban! Szerintem azért vigyed őket, de addíg maradjatok amíg úgy érzed, hogy az nektek jó. Bele fognak jönni mind a ketten hamar hidd el!
Nekünk monjuk szerencsénk volt, de hát az már ovi ügy nem bölcsi.
Én egyetlen "praktikát" alkalmaztam csak, hogy azt mondtam aki nem lesz ilyen vagy olyan az nem mehet az oviba. Bejött... de nem vagyunk egyformák. Ne szomorkodjál, minden rendben lesz nemsokára.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

GYES idején jár valami támogatás iskolai tandíj összegéből? Azt is hallottam rebesgetni, hogy ingyenes az esti és a levelező tagozat. Hol tudnám ezt megérdeklődni? Ha valaki tudja, szánjon meg, köszi.

Andi
ambrosia

Sziasztok!

Marcsi!
Most aztán belémültetted a félszt!Mi 13-án kezdjük a beszoktatást,hát majd kiderül!

Ebatta ma reggel vonul(t) be a korházba.Azt mondta,hogy ír majd SMS-t.Mindenkinek üdvözletét küldi,és azt mondta,hogy csak karacsonyra szeretne otthon lenni a lányokkal(25 héten jár).

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Marcsi!
Én át tudom érezni mert mi is ugyanezt éltük át tavaly. Muszály volt viszzamennem dolgozni mert a férjemnek akkor éppen nem volt munkája. Nálunk 3 év alatt szóba se állnak az oviban ezért maradt a bölcsi. Amikor megláttam hogy szegénykéknek hova kell járni kicsit elkeseredtem. Kopott falak, elhasznált játékok, mogorva gondozónők.Egy hétig tartott a beszoktatás, az első nap egy órát voltak, a második nap kettőt és aztán egyre többet. Aztán végül megszokták. Hál istennek vége most már az ovit kezdjük, igaz most is van sírás, de a nagyobbik is oda jár és tejesen más a környezet. De tudom hogy ha nem lett volna muszály biztos nem viszem őket bölcsibe.

Andi!

Jó hírem van. Én is most kezdem a főiskolát és éppen tegnap kérdeztem meg, ha gyesen vagy akkor fizeti az állam az esti és levelező sulit csak vinni kell egy egy hónapnál nem régebbi igazolást. De vigyázz mert csak azt az iskolát fizeti ami állami, az alapítványit nem. Két éve ezért nem tudtam elkezdeni, mert ahova akkor jelentkeztem (Kodolányi) az alapítványi és ott nincs ilyen támogatás.

Doris!
Tök jó kis ketrecet csináltatok, amilyen szép színes meg láttam hogy vannak benne játékok, biztos sokat fognak fejlődi benne. Aranyosak nagyon a picik. De rég volt már amikor az enyémek ekkorák voltak...

Yabu
yabu

Doris!

Nagyon klassz a "karám", én biztos jól érezném benne magam. Kép

Ma én is elhozom Andrist ebéd után, mert elmegy a saját ovonéni, és nem szeret másik csoportban lenni, hiába 6 éves már... Kép

Yabu! Ez tényleg jó hír, úgy látszik előbb-utóbb mindenki tanulni fog itt. Kép Ugye a sok ikres kismama mind kihasználja az ikres gyest. Kép
Te milyen sulit kezdtél?

Zizi
debyand

Andi Kép
Látom már Yabu Kép is írt. Én is most kezdem a posztgraduális képzést, és gyes alatt nem kell fizetni a tandíjat.
Annyi trükk van még benne, hogy a félév kezdetekor kell gyesen lenned, és akkor kapod meg. (Én emiatt még a mostani félévben nem úszom meg, hogy befizessem a tandíjat, mert a manócskák még pocaklakók... de következő már ingyen lesz)
Milyen suliba mész?

Orsi + 2 Kismaczkó
28+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

2 éve én is hasonlóan jártam, mint Orsi. Csak nekem a sulim kifizette az 1. félévet. Utána csak az igazolásokat kellett vinnem. Kép Az számít, hogy az 1. tanítási napon szülési szabdság, GYED, GYES-en legyél.

Doris!
Tetszik a karám Kép Még nem is láttam ilyet. Kép
Biztos nagyon tetszik nekik. Kép
Nálunk ez nem fért volna el.

Krisztina!
Ez a félév iszonyúan hosszú. Közben azért hazajöhet néha? Nálunk szerencsére legfeljebb este nem látják apucit, mivel sokszor alszanak mire hazaér.

Marcsi!
A fokozatosság biztos beválik. Kép Mikortól mész vissza dolgozni?
Szerintem nálunk is hasonló lenne a beszoktatás. Nagyon kötődnek hozzám, én is hozzájuk. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Zizi!
A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció-informatikus könyvtáros szak. Szerencsére itt Pesten kell járnom a Média Intézetbe.Levelező tagozat de minden héten péntek, szombat lesz tanítás. Már nagyon várom Kép. Egy csomó híres tévés fog tanítani (Pl: Szegvári K, Havas, Éri S. stb...)

Yabu
yabu

Zizi!
Azt hiszem nekem ez a 2 év most egyelőre elég volt a tanulásból. Talán később majd.
De ez tényleg nagyon jó, hogy ennyien tanultok(tunk).Kép
Nekem csak az volt a problémám, hogy nem mindig volt aki vigyázzon a fiúkra, így sokszor nem mentem órára. Ez pl. az egyik vizsgámon probléma volt, de meglett azért.
Ikres gyest majd novembertől kapok. Nem tudom még meddig maradok velük itthon. Remélem legalább az oviig. Kép

Tényleg Ti kire bízzátok a gyerekeket, ha valahova el kell menni nélkülük? És esetleg, ha az apucik, nagyik sem érnek rá? Most akarok keresni valami megoldást, mert a nagyikra nem számíthatok, és néha szükség lenne pár órára.
Van valakinek ötlete? Kicsit félek idegenre bízni őket.
Eri
simones

Eri!
Jó a kérdés.Amikor tavaly visszajöttem dolgozni egyenlőre csak 4 órás munkáról volt szó azt is úgy , hogy a 4 hétből kettőt dolgozom kettőt nem.Aztán már 8 órát kellett dolgoznom az ovi meg még nagyon messze volt és van is. Akkor még anyósom tudott vigyázni a gyerekekre de ő sajnos most nagyon beteg így marad anyukám de ő kb 40 km-re lakik tőlünk és a tesómnak is van 3 gyerkőce úgyhogy nehéz. Bölcsibe meg nyáron ugye nem lehet vinni őket erre a 3 hónypra szintén nem szóval most hol az apa hol az anyukám és még aki sokat segített az a párom nagymamája de őt most megműtötték a szemével tehát ő is kiesett.
Bocs ha egy kicsit érthetetlen az a lényeg hogy engem is érdekel kire lehet bízni a manókat az idegentől én is tartok. Láttam a Tv-ben egy amerikai család házivideóját nagyon durva volt.
bim_bam

Eri Kép
Azért nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan fog telni az első szemeszter, mert ugye a manócskák is most fognak kibújni... lehet, hogy halasztanom kell, de üsse kő :D
Már arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig fogok tudni bejárni. Elvileg 2 hetente kellene szerdánkén. Az első óra 15én lesz.

Mivel nálunk a nagymamik messze laknak (100 és 230 km messze), így nekünk is kell majd valami megoldás. A párom elég mobilis (saját céget vezet), de azért neki is közbejöhet bármi.
De ez a probléma még arrébb van :D

Orsi + 2 Kismaczkó
28+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Hova fogsz járni?
2 éve beiratkozni még egyedül mentem, de 2 hétre rá az 1. órára már elvitt a párom. Megmutattam magam és mondtam pár hétig nem leszek, mert szülni fogok. A tanár aggódott, de ugye nem most Kép Rögtön begyűjtöttem néhány csoporttársam e-mail címét, telefonszámát. Ők informáltak, hogy mi volt. A jegyzeteket lefénymásolták nekem. Az 1. alkalmakra mindenképp próbálj elmenni, ha nem is maradsz végig. Nem árt információt gyűjteni, akár felsőbb évesektől sem. Kép
Amúgy az 1. évem volt a könnyebb szerencsére. Csak gyakorlati vizsgáim voltak, és mindet e-mailben küldtem be. Mikor megszülettek a fiúk, akkor először csak pár órára mentem be. Tavaly már nehezebb volt, mert szóbeli ill. írásbeli vizsgák is voltak. Az írásbelikre meg érdemes az 1. időpontban menni. Kép Volt olyan, hogy majdnem elvittem a fiúkat, de az utolsó pillanatban valamelyk nagyi mégis ráért. Minden héten pénteken volt sulim.
Tavaly anyós még verte a mellét, hogy tud ő 4 gyerekre vigyázni. Pár hónappal később, már a 2 fiam is sok volt neki. Kinőttek a csecsemős korból. Kép

Eri
simones

Néha nem ismer fel néhány karaktert. Kép
ő = ő Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Marcsi, nálam az ovi a bölcsit jelenti! Kép (ugyanis azt írtam bölcsi helyett...)
Zizi, Doris, Eri! 1 hétre jön majd haza okt végén-nov elején.. Kép nem tudom, tudni fogják-e majd a lányok, hogy ki ő! Kép
Doris! Anyuék kb 15 percre laknak tőlünk, persze anyu nyugdíjas létére dolgozik. Tök jó a karám!!!! Kép Nagyon tetszik, csak az ára nem! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

lÁnyok!
Köszi az ötleteket! Remélem csak a pánik és a sajnálat miatt reagáltam talán túl a dolgot. Ádám ma sokkal jobban muzsikált Kép Péter kicsit nyűgösködött, de belefért. Apuka is benézett, sírtak is a fiúk, amikor elment Kép Összeülhettek egy asztalhoz és jobban csúszott a borsófőzelék is. Az eddigi kaják alapján prima a koszt egyébként. Dráma azért lesz bőven, de ismét bizakodóbb vagyok. Kár lett volna kihagyni a mai napot. Kép

Doris,
Igen, folytatjuk a beszoktatást, vár a munka vár, okt. 1-től mégis lesz helyem az irodában.

Az jutott eszembe, hogy a karámba tegyetek be egy-két széket, vagy más tereptárgyat, hogy a kis "terepszakértők" azt higgyék, hogy ők nincsenek is karámban Kép Kép Az enyémek a porszívótól gerjedtek mozgásra. Náthás időszakban ugye mindig elöl volt, és nagyon klasszul lehetett rajta mászást, felállást gyakorolni Kép

Yabu!
Az arcfestés csak hobbi, vagy munka is?
Nagyon kellemes és klassz meló lehet.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Eri Kép
Az ELTE jogász-közgazdász képzésére fogok járni. Ez is 2 éves.
A 36. hetet október 27én töltjük, az első óra szept. 15én lesz. Úgy számolom, hogy 3szor még el tudok menni a szülés előtt, ha minden OK. Szerencsére még elég jól tudok közlekedni, így remélem ez is menni fog.
Köszi a tippet. Én is begyűjtök e-mail címeket és konkaktusokat, hogy amíg nem tudok menni, akkor is legyen infóm.
Ha már ennyire járatos vagy, egy kérdésem lenne. A babák megszületése után mennyi idővel tudtál először órákra menni. A párom tud akkor vigyázni rájuk, de ugye a szopi miatt az egész nap nem igazán megoldható, vagy mégis?
Köszi.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,
Örülök Marcsi, hogy ma már jobb volt.KépKép
Lassan csak megszokják. Hányan vannak a csoportban? És több bölcsi közül választottatok vagy csak ez volt a legközelebb???

Erika,
Nálatok mi volt??

A barátnőm szept végétől adja be a 11 hónapos kisfiát bölcsibe. Szerinte majd ettől lesz vagány és majd jól rászokik a bilire és neki nem kell majd vele bajlódnia. Vigyázna a nagyi is a gyerekre, de az nem jó, mert elkényeszteti. A multkor is azt merte neki mondani, hogy 'Imád téged a mama!', mire kapott is, hogy ilyeneket ne mondjon, mert tulságosan magához édesgeti a gyereket, és többet nem vigyázhat rá!! Jó, mi???
Doris,
tényleg nagyon klassz a karám és a babók is olyan édesek!!
Külkerületben lakunk, a XVII.ben, de nem mi épitkeztünk, ez egy 3 lakásos társasház, némi kerttel. Jó nagyon, csak messze van a belvárostól.
Az 1ütt alvást persze, hogy szeretik!! Én is, csak lenne szélesebb az ágyunk!Kép És persze mindegyik mellettem akar aludni!
Sz.
manoca

Marcsi!

Két éve végeztem el egy divatsminkes-testfestő iskolát de akkor még olyan picik voltak a gyerekek hogy nem tudtam dolgozni. Idén keztem komolyabban foglalozni a dologgal de sajnos még nem leptek el jobbnál jobb ajánlatokkal ezért egyenlőre hobbi, de ezt szeretném csinálni.
Örülök hogy nálatok is szokják a gyerekek a bölcsit, ma amikor mentem az ikrekért, vihorászva ültek az ovónéni ölébenKép.

Yabu
yabu

SziasztokKép
Örülök, hogy a mai bölcsödei nap már jobban sikerült...kitartásKépKépKép A többiek beszoktatására is nagyon kiváncsi vagyokKép
Köszönöm a karámra tett visszajelzéseket, széket beteszek nekik, ez eszembe sem jutott... Mondjuk annyit már csináltam, hogy a karám egyik oldalát kinyitottam és a vitrinsor elé forditottam igy a video, dvd megközelithetetlen és a sarokülőgarnituráig terjed már a birodalmuk ami kétszer akkora mint eddig voltKépKép Szabadony csúszkálhatnak a parkettán is és nagyon élvezikKépKép

Minden elismerésem a tanulóknak és tanulni készülőknekKép Én sajna nem vagyok ilyen szorgalmas...

doris

Sziasztok!
Végre itthon vagyunk, 26-án megszülettek a babáink, Levente /2610 g/ és Szabolcs /3050 g/, sima szüléssel, 1,5 óra alatt.
Jól vagyunk, csak nagyon fáradt vagyok. A szopi sajnos nem nagyon megy, az ikrek nagyon lusták, egy-két korty után elalszanak, Szabi ráadásul sárga is, Levi peddig vérszegény a zárójelentése szerint./A kórházban nem mondták/.
Hát, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz...
Időnként az jár a fejemben, de jó lenne már ha egy - két hónappal előrébb lennénk...
Igaz, a nagyszülők segítenek, nekem csak a babákkal kell foglalkoznom, de még igy is nagyon nehéz, és néha már olyan fáradt vagyok...
Sajnos nagyon félek, hogy nem tudom szoptatni őket, egyre több pótlást kapnak, de még az üvegből is nagyon nehéz őket etetni, állandóan elalszanak. Nagyon várom már hogy egy kicsit erősődjenek, és hízásnak induljanak.
Na,azt hiszem mennem kellKép
Ez a kis panaszkodás most sokat segített!
Majd igyekszem visszaolvasni, öt hét kórház után kicsit le vagyok maradva.

Ildikó
ildikó

Ildi, gratulálok!!!
Nagyon szép súllyal születtek a fiuk, ráadásul 1,5 óra altt!! Fantasztikus!!
A szopit ne add még fel, ha Szabi sárga is akkor persze aluszékony is!! Próbáld keltegetni őket és minél többször mellre rakni. Bele fognak jönni!!!
Én is hulla voltam az elején (és falfehér), szinte egész nap az ágyban voltunk! Egy ikerterhesség és szülés után ez természetes. Pihenj amennyit tudsz, néhány hét és minden jobb lesz! Kitartás!!!
Szilvi
manoca

Sziasztok lányok!

Látom Bea megkapta az üzimet és tolmácsolta is.Kép Köszi, Bea!

Orsi, Bea, csak most olvastam a telszámotokat, de majd a későbbiekben írok sms-t.

Most éppen hétvégi eltávozáson vagyok a kórházból. A szabim szombat fél 10-től vas. fél 6-ig tart.
Sajnos még nem értem rá visszaolvasni, nem tudom, kivel mi történt.
Egész jól viselem a kórházt, biztosan jobb helyem van ott, mint itthon. Itthon mindig pörögnék, ott legalább vigyáznak ránk. A babák jól vannak, kis elevenek, naponta vizsgálgatják őket.
Rólam kiderült, hogy mégsincs terhességi diabéteszem, de azért diétáztatnak (diabéteszes,sószegény, fehérjebő diéta). Ha minden így marad, akkor császár után jöhetünk haza, addig csak hétvégenként. Fiaim most mindketten haránt fekszenek, az elmúlt egy hétben vették fel ezt a testhelyzetet.

Üdvözlök mindenkit. Majd még próbálok visszaolvasni és még egyszer benézni.
eszter28

Ildi!
Nagyon ügyesek voltatok, gratulálok!
Hát ez egyszerűen fantasztikus hír, végre ilyet is hallani, hogy természetes szüléssel, hihetetlen rövid idő alatt és szép méretekkel...
Ez aztán tényleg NAGYSZERŰ!!! KépKép
A szopi miatt ne aggódj, ha esetleg nem sikerül az még nem a világ vége.
A lényeg, hogy mindhárman remekül vagytok. Kép
Az áhított 2 hónap úgy elrepül majd, hogy észre sem veszed... Kép

Vadvirág
Vendég

Szia Ildi! Először is gratulálok, szuper vagy! Ha elmúlik a sárgaság, jobban fog szopizni. Nem csenevészek, ne félj, nem pusztulnak éhen. Az enyéimnek a vérszegénységre, úgy 3 hónaposan adott vmit a dokinéni, Ádámnak Maltofer cseppet, de azt nem bírta, és mindkettőnek China rubra-t) ez homeopata bogyó, ami állíytólag segíti a vas felszívódást, hogy az a kevés, ami van az anyatejben, az hasznosuljon!) Nekd is kéne vasat szedned, meg vitaminokat, hogy erőre kapj! Mit írt a dokid?
Minden tanulós! Hajrá, és ne aggódjatok, nálatok sokkal hülyébbek is elvégezték már! Nekem az a tapasztalatom. ,hogy az estiseket sokszor könnyebb tanítani, hiába van mellette milló dolguk, vhogy jobban akarnak! Én is ki akarom még használni ezt a lehetőséget, de ebben a tanévben be kell fejeznem a doktorimat, most ezen fő a fejem! Sajna már nincs hova halasztanom!
Zizi! Jó lenne, ha pontosan megírnád, hogy végül is mit szedtetek, és mire. Küldök mailt a termékekről, meg az árakról is. Nem tudom, te hogy szerzed be, nekem van diszkont jogom, és házhoz hozatom. Ebben is tudok segíteni, ha szeretnéd. kérdezz nyugodtan emilben, vagy telefonon, azt majd a mailbe beleírom, jó?
Ami a lakás viszonyokat illeti, hosszú távon majd nekükn is kéne nagyítani, de merre??? Meg nálunk ehhez családi beleegyezés kell, ugyanis anyósoméké a ház. Egyelőre egy gyerekszoba van, de a kicsik még nem sokat töltöttek benne, kint vannak a nappaliban. Tervezem, hogy beszoktatom őket a kiságyba, de még nem jött össze. A nappaliban egy szivacsot, egy nagy gyapjú takarót, és 2 szopis párnát birtokolnak, aza én is, mivel gyakran ott alszom. Egyre jobban ficánkolnak, így már nem olyan jó a "fészek" , mert szó szerint felrugdossák egymást. mivel már kúsznak, Eszter meg mászni is próbál (hátrafelé sikerül inkább) , így a nappali legkülönbözőbb pontjairól szedjük őket össze. Lehet, hogy kéne vmi karám vagy járóka, legalább "ketrecnek", ha kihúzom a lábamat ne a fotel alól kelljen a visító bébit kihúzni Kép (Ez ma ugyanis így volt). Nekünk amúgy amerikai konyhánk van, így látom, hallom, ami a nappaliban zajlik. Ha a nagyok a saját szobájukban játszanak, néha rájuk kell nézni, de csak túl nagy zaj, vagy túl nagy csend esetén szoktamKép.
Doris! OK, várom a telcsit! Te, kilátnak ők a karámból?
Marcsi! Drukkolok, és együtt érzek. Pedig nekem a kicsi most ment oviban, és már tényleg ideje volt, mégis nehéz, nekem is. Sőt, a nagy is benyögi időnként, hogy nincs kedve, meg szomorú, hogy vége a nyárnak, nem lehet itthon, stb. Próbálj szót érteni a gondozó nénikkel, hogy ne csinálják ezt a bezzeg gyerek figurát. Ha ez a hely nagyon nem jön be, mik a lehetőségeid?
Eri! Nekem a nagyok is eléggé hozzám voltak nőve, a kicsik is ilyenek. Ha kihúzom a lábam, tuti szopizni akarnak, időtől függetlenül. Pedig most muszáj fogorvoshoz mennem, meg (ez lesz a legjobb) vmi ismeretlen profhoz konzultálni Kép Na, akinek volt türelme eddig elolvasni, az jót röhöghet, ha ezt elképzeli Kép! Én amúgy nagyszülők, sógornőm, tehát rokonokon kívül nem hagytam másra őket. Úgy láttam ez elég kritikus! Nem tudsz esetleg más kismamaával összefogni, és akkor felváltva tudtok vmit csinálni?
Na, elég belőlem, sziasztok: Claire
claire

SziasztokKép
IldiKép
Én is gratulálok a FiúkhozKépKép Ez fantasztikus!!!Kép KitartásKép Nem szóltál a gyerkorvosnak a vérszegénységet illetően ami a záródba volt irva? Mi Maltofert szedünk és ez sokat segitett a tranzfúziók után. Esetleg csinálhatnának egy vérképet a babáknál. A sárgasággal együtt jár az aluszékonyság. Nyugodj meg, mindannyian ennyire kimerültek voltunk de egy két hónap és lényegesen könnyebb leszKép Használj ki minden létező segitségetKép
EszterKép
De örülök, hogy jól vagytokKép Vigyázz nagyon Magatokra és próbálj sokat pihenniKép Várjuk a hireketKép
VadvirágKép
Nem irtál semmit Magatokról, pedig annyira várjuk az infóka... Hogy vagytok? Picurik? És a nagyok? Irj meg mindentKép DrukkolunkKép
ClaireKép
Igen, kilátnak, mert csak két "tömör" elem van, a többi rácsos de most már megnyitottam az egyik oldalt és igy a fél nappali az ülőgarnitúráig az övékéKép Nagy a mozgásterük viszont semmilyen veszélyes dolgot nem érnek elKép Kitartás a doktoridhoz, nagyon drukkolok Neked isKép

doris

Sziasztok!

Claire! Akkor majd mailben megbeszéljük. Kép
Enyémek is akkor költöztek be igazán a saját szobájukba, amikor"kinőtték" a nappaliban a pokrócot. Kép

Ildikó!
Nagy gratula!!!! Ügyes vagy, és szerencsés a szép és gyors szüléssel! Kitartás, minden nappal könnyebb lesz. Kép
Nagylányod hogy viseli a dolgot? Ő most mennyi idős? Kivel volt, amíg kórházban voltál?

Manóca!
Félelmetes, amit a barátnődről irtál, tényleg furcsa emberek vannak...Kép Persze, ha valakinek muszáj vissza mennie dolgozni, akkor nagyon jó a bölcsi, hiszen ezért van, csak a gyerek kedvéért és biztos várnék 2 éves korig.

Eszter!
Klassz, hogy legalább hétvégente hazamehetsz, így talán nem is olyan vészes a kórház. Kép

Eri! Nálunk sem volt még "hivatásos" gyerekvigyázó a rokonokon és barátokon kívül, szerintem nem is lesz, elég nehezen tudom elképzelni.

Marcsi, Erika! Mi a helyzet a bölcsisekkel?

Zizi
debyand

Sziasztok!
Ildi,nagyon gratulálok az kicsikhez,nagyon ügyik vagytok!Nálam a fiam volt az aki állandóan elaludt,ráadásul szoptatni se tudtam őket,mert a császár után belázasodtam,és elapadt a tejem.De szerintem nálatok is hamar bele fognak lendülni a hamizásba,csak most még nagyon picik.Cerka

cerka

Ildi!
Gratulálok a fiúkhoz! KépKépKép Nagyon ügyesek voltatok. Majd légyszi írd meg hány centivel születtek.

Vadvirág! Sok puszi Márknak és Jázminnak.KépKépKép
linato

Sziasztok!

Ildi!
Gratulálok a babákhoz! KépKép
Sok örömet, egészséget kívánok Nektek! KépKép

Eri
simones

Sziasztok!

Ildikó, szívből gratulálok a nagyfiúkhoz!Kép

Mi meg voltunk ma az ikershow-válogatáson.Kép Voltak ám 2-3 éves kisfiúk/kislányok is, bár azt nem tudom, hogy Velük hogyan beszélgettek el, mert ma még csak beszélgetés volt, arról kérdezgettek, hogy milyen ikreknek lenni, meg hogy mi érdekel minket, egyforma dolgok-e, mik akarunk lenni, ha "nagyok" leszünk, stb...Kép Néhány hét múlva lesz a második forduló.
Volt olyan család, ahol 3*2 gyerek volt!!!! A nagyfiúk is ikrek, a középső két lány is, és a két legkisebb gyerek is, de csak a középső két lány egypetéjűek, így csak ők neveztek, de ott voltak a 2*2petéjű testvéreik is.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Ildikó! Gratulálok! Képek mikor lesznek? Kép

Zsuzsi! Pont azért néztem be, hogy megkérdezzem, mi volt! Kép 3*2! Kép Na, ezért nem tudom, hogy vállalkozunk-e még gyerekre, mert ki tudja, hány lesz belőle! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!
Doris!
Minden OK, Márk hamarosan újra itthon... KépKép

Linato!
Hajrá a célegyenesben!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

Ildikó!

Én is gratulálok a babákhoz,szép nagy sullyal születtek!

Hát én most csak rövid leszek,savanyuságkorban szenvedek.
Évekig pofáztam mindenkinek,hogy miért kell elrakni savanyuságot,mikor a boltba készen meg lehet venni és nem is olyan drága!Kép
Erre most mit csinálok?Hát nekiálltam elrakni,már vagy 40 üveggel elraktam,de még most is azt csinálom!Kép
Azt hiszem elment az eszem!Kép
Hát öt gyerek mellett nincs elég dolgom?Kép
Így jártam!De remélem hamar megunom,mert már nincs üvegem,helyem.(De üveget lehet kapni)

Eszter28!
Várom az SMS-t!
Ebattárol annyit tudok,hogy háromágyas szobában fekszik,és a szobatársa is annyi idös terhes kb mint Ő,ráadásul trigemini szintén!Kép
Legalább tartják egymásban a lelket!

Majd jelentkezem ha..........!

Bea

Kép
beatrix2

BeaKép
Jó sokára jelentkezz Ebattáékkal kapcsolatbanKép Puszilom Őket és kitartást kivánok NekikKép Melyik korházban fekszik?
VadvirágKép
Nagyon örülök, hogy Márk jobban vanKép Drukkolok és irj ha időd és kedved engediKép

doris

Sziasztok

Köszi a válaszokat. Van itt egy kis bökkenő. Esti tagozatos gimiben leszek idén végzős. Gondoltam megtoldom az eü. sulit egy kis érettségivel. Hagy szóljon :-) (Nem leszek agyondiplomázott) Tehát azt nem tudom, hogy ha nem felsőoktatásról van szó, akkor is ingyenes a dolog?

Andi
ambrosia

Sziasztok!

Andi!
Ezt sajnos nem tudom. Szerintem kérdezd meg a gimi titkárságát. Kép

Orsi!
Még pénteken írtam, de Viki jóvoltából elszállt az egész. Pedig már az utolsó mondatnál tartottam. Kép Majd írok nemsokára. Kép

Zsuzsi!
3*2 iker?! Hány évesek?
Mi van az iker lappal? Elfogadták?

Eri
simones

Eri Kép
Ne törődj vele, ráér Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
28+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ildikó Kép
én is gratulálok a babákhoz! szép nagyok!!

és kíváncsi lennék, amit Orsi kérdezett hogy a suliba járók mikor tudták elkezdeni, ill. folytatni a gyerekek születése után a sulit?
- én elvileg idén második félévtől, tehát februártól kezdenék a másoddiplomába, de december végére mondják a babókat. ez akkor lehetetlennek látszik, nem?KépKép

Rita
22+1
trus

Sziasztok!

Rita! Hát, ha lesz segítséged, akkor nem lehetetlen! Kép
Ma félévesek a lányaim és talán mostmár beleférne valami tanulás, ha nagyon akarnám... De nem akarom! Kép Azt se tudom, mit kéne, minek lenne értelme... ( van már 2 diplmomám)

Krisztina
k78

Sziasztok!

Krisztina!
Lányoknak Boldog Féléves Szülinapot! KépKép Mi tegnap névnapoztunk (Viktor) Kép
Tanulás? Hát a 3. diploma miatt. Kép) (nekem nem jön össze az a vigyori) Milyen a 2 diplomád? Van-e ezeknek valamilyen továbbképzése, pl. doktori vagy szakvizsga? Érdekel-e esetleg valami más terület? Nekem a 2 tanári mellé a szakvizsga volt jó. Ezzel tudtam jobbra menni a közalkalmazotti bértáblában (H-ból I-be). Igazgatónőm szerint a doktorival sem mehettem volna a legmagasabba (J-be), csak ha főiskolán vagy egyetemen tanítok. Kép Úgyhogy a doktori várhat és a nyelvvizsga is..Kép Így ha visszamegyek dolgozni, több pénzem lesz (na azért nem olyan sokkal Kép)

Orsi, Rita!
A beíratkozásra egyedül mentem 2 éve, de rá 2 hétre az 1. órára már elvitt a párom. (nem engedett a nagy pocimmal mászkálni)Kép. Bemutatkoztam, majd mondtam egy darabig nem jövök, mert szülök. A tanár aggódott, hogy ugye nem most Kép. Címeket szereztem a csoporttársaimtól. Október 22-én megszülettek a fiúk, majd 1 hét kórház és őszi szünet után mentem újra suliba. De csak pár órára. Később sem voltam végig ott az órákon. Szerencsém volt, mert az 1. évben csak gyakorlati vizsgáim voltak, amiket e-mailben küldtem be. Akkor még sokat aludtak a fiúk Kép. A 2. évben már inkább szóbeli, és írásbeli vizsgák voltak. Azokra valahogy sikerült elmennem. Az órákra nem mindig, mert a gyerekekre nem volt ki vigyázzon. A fénymásolt jegyzetekből tanultam. Szigorlatra és a záróvizsgára kaptam a felettünk végzőktől kidolgozott tételeket. Csak 2-3 új tételt kellett nekünk kidolgozni. Kép
Nekem szerencsére sok tejem volt. Tejcsurgató/bimbókiemelővel összegyüjtött tejet lefagyasztottam, és ezt kapták mikor nem voltam otthon. Sőt még a suliban is gyüjtöttem nekik cumisüvegbe Kép Akinek nincs ennyi teje, azok fejnek. Ha közel laktok, érdemes hazamenni szoptatni, vagy esetleg odavinni a babát. Akár a kocsiban is lehet szopizni. Mi már nagyon sok helyen szopiztunk. Pl. Corában a próbafülkében. Wc-ben még nem, akkor inkább kint egy padon KépHa valakit zavar, menjen enni a WC-be. Kép
Arra vigyázzatok, ha kimarad néhány szopi, akkor bedagadhat a mell. Ezért inkább fejjétek le, nehogy begyulladjon a mell. Kép
Szóval nem lehetetlen. Kép Persze kell a segítség, hogy legalább néha eljussatok az órákra. Kép Legfeljebb nem lesz vörös diplomátok Kép
Most nem szállt el, igaz Viki alszik Kép.

Eri
simones

Eri Kép
Köszi az infómegosztást. Tehát elvileg megoldható, a gyakorlatot meg majd látjuk Kép Majd kiderül, ha kibújtak a fiúk Kép

Rita Kép
Te milyen suliba mész?

Orsi + 2 Kismaczkó
28+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat, és a biztatást, nagyon jól esik.
A tegnapi éjszakánk is nagyon rossz volt, alig aludtam valamit. Sajnos egyre több tápszert kapnak a fiúk, de így is nagyon lassan esznek, és elalszanak evés közben. A nappalok elég nyugisak, akkor jobban esznek, éjszaka viszont nagyon kis adagokat kérnek, kb. két óránként.
Ilyenkor mindig azt gondolom, ti hogy bírtátok ki ezt?
Szerencsére a kislányom /két éves/ szereti a fiúkat, nem féltékeny, és a mamák felváltva itt vannak egész nap, úgyhogy nekem tényleg csak a babákkal kell foglalkoznom.
Doris! Holnap jön a gyerekorvos, majd megmutatom neki a zárójelentést, hátha felír valamit.
A sárgaság mikor múlik el a babáknál? Csütörtökön lesznek két hetesek, de a Szabi még mindig elég sárga.
Linato! Levi 48 centivel, Szabi 49 centivel született.

Ildikó
ildikó

Ildikó!
Sajnos nem tudok erre mit mondani, nálunk nem volt ilyen. Viszont szerintem beszélj az lll-esekkel, ők sok mindenről tudnak:
http://www.lll.hu/telefon.shtml
Fáradtság a részemről az volt. Nemsokára lesznek 2 évesek, és most vagyok ismét nagyon fáradt. Pihenj annyit amennyit tudsz. Akár fel se kelj az ágyból, a gyerekeket is lehet ott szoptatni. Kép
Eri
simones

Szia!Ádám nekem is elég sárga volt, és elég aluszékony, bár most is elég nyugi fiú (remélem nem növi ki!), szóval azt mondták, hogy gyakran szoptassam, és adjak cukros vizet neki, hogy igyon és mosódjon. Az más kérdés, hohy nem nagyon ment ez a cumisüveg dolog.
Ne keseredj el a szopi miatt. Mindig előbb kínáld azzal, ha megerősödnek, hátha visszaszoknak. Fejsz is? Ha több a tej és jól jön, talán könnyebb enniük?! A védőnő mit mondott? Ha nem tud segíteni, kérjél tanácsot itt a hozzáértőktől , vagy a La Léche Ligánál, stb. Én nem vagyok igazán tapasztalt ebben, de vki biztos tud segíteni! Próbálj pihenni , és sokat inni. Haha, jó duma mi?
Drukkolunk, és nyugi, minden rendben lesz!
Claire
claire

IldiKép
Jaj, szegénykém...maximálisan megértelek mert az első hetek tényleg nagyon kimeritőek. Én nem tudtam szoptatni, de fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést és a gyerkőcök is remélhetőleg rákapnak a szopásra. A sárgaság tényleg probléma, ird meg mit mondott a gyerekorvos. Nálunk is gond volt az etetéssel (addigra már nem volt tejem mire kijöttünk a korházból) Lilluska 40 ml-eket evett Geri pedig 50-et de a fele kicsurgott a szája mellett igy kb.két és fél óránként etettem. Néhány hét alatt belejöttek meg a tranzfúzió segitett Gergőnek mert nagyon vérszegény volt és ettől sem tudott enni. Persze nálunk ez a koraszülöttség eredménye volt, tehát ne ijedj meg, nektek nem kell trafo de lehet, hogy egy kis vaskészitmény jó irányba segitené a dolgot...Kép Kérj segitséget szakembertől, a Lányok már megirták elöttem a cimetKép Drukkolok és kitartásKép

doris

Ildi,
Nálunk Sári sárgult be, azért mert folyton aludt és nem evett. Keltegetni kellett és eteni. Igy lassanként elmúlt.
Igen, szerintem is fejjél ha tudsz, és tápszer helyett inkább azt add. (Lehet kölcsönözni elektromos fejőt, azzal sokkal könnyebb!!). Tényleg beszélj az LLLesekkel, lehet, hogy a doktornő és a védőnő a problémák miatt és az egyszerűség kedvéért felirja a tápszert. Persze mindezt csak akkor, ha valóban akarsz szoptatni és van erőd, hogy mindent megtegyél érte.

Nagyon drukkolok!!!!

Az éjszakák nagyon fárasztóak tudnak lenni! Én ágyban szoptattam felváltva. Mindig belealudtam addig mig a másik fel nem kelt. Akkor az elsőt visszaraktam az ágyába, megfordultam és a másik mellből megszoptattam a második kelőt. És ez igy ment egész éjjel, ki tudja hányszor!! Kép

Pihenj sokat és nyugi, mert a babák mindent megéreznek rajtad!!

Szilvi
manoca

EriKép
köszi Kép legalább van példa előttünk akinek ment a dologKép
nálunk tul.képp. az is a baj, hogy a párom nem nagyon támogatja, hogy egyből megint tanulni kezdjek...szerintem azt hiszi, hogy attól "kevésbé fontos a család", vagy vmi. ilyesmi...
de tudom, hogy ha most nem megyek utána már csak halogatni fogom és nem lesz semmi az egészből!!

OrsiKép
A közgáz egyetemre kiegészítő képzésre mennék, mert nekem csak főiskolai közgazdász diplomám van - és szeretnék valami jó szakirányt is végre!!!

IldiKép

kitartás!!! bár egyenlőre szerintem még csak elképzelni tudom - de inkább azt sem igazán - hogy mennyire nehéz lehet most Neked, azért nagyon drukkolok, hogy gyorsan javuljanak az éjszakák (is) nálatok!!!Kép

Rita
22+2
trus

Sziasztok!
Szerintetek lehet valahol vásárolni ikres kengurut? És ha igen, meddig férnek bele a babák?

Esetleg más ötlet arra, hogyan lehet egyedül levinni a babakocsit összecsukva, a két babát és Dávidot egyszerre a hatodikról, aztán ugyenez felfelé is? KépKép

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: