A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

ne aggódj Évi...az algó megengedett-nekem ezt mondta a dokim :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

:-) Csaltam.
Mindez fennt van a neten, és csak ideollóztam. Azért nincsenek ilyen géppuska ujjaim. :lol:

Ha a fejem fáj, azzal sajna nem tudok mit csinálni. Sok mindent elviselek, gyógyszert nagyon ritkán veszek be, de ez az, amikor nem úszom meg!

Folsav gyógyszer helyett nagyon jó a lilahagyma. (én nagyon szeretem kacsazsíros vagy rámás kenyérrel :-)
Tök diétás kaja... :lol: :wink: :roll:

szilvás76

az ám!!!! szuper...én a sülthús zsíros kenyeret is nagyon nyamizom :D :D mindig van itthon....jó kis fokhagymás :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvás hmmmm az jól hangzik
Holnap én lángost eszek hmmmmm nyami

Csillag,kedden összefutunk? :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Én a Magnéziumot sem szedem minden nap. Ha érzem, hogy nem jó a közérzetem, fáj -nyom a pocak, akkor beveszek egyet. Majd lesz még idő (3. trimeszter) amikor valószínűleg úgyis szedni kell. :-)

Persze, ha fáj a Poci, akkor be kell most is venni... :wink:

Amúgy a védőnőm azt mondta, amúgy egészségesen / változatosan táplálkozó kismamáknál tök felesleges ez a sok vitamin, meg kiegészítő.
A vérkép úgyis megmutatja, ha kell valami. És ez csak Pénz (mármint a gyógyszergyártóknak és még biztos másoknak is...)

szilvás76

Azt hiszem, a lilahagyma és talán a síma vöröshagyma is remek folsavforrás. A fokhagyma sztem nem, az vértisztító, immunerősítő stb...
:-)
Tök érdekes a "természet-patikája" :-)

szilvás76

de a fokhagymazsíros lilahagymával :) én erre gondoltam...nem kacsazsíros...hanem fokhagymás sült zsíros :D :D :D nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

most annyira felizgattam a gyomromat hogy eszek is :D igaz nem lilahagymával hanem sonkahagymával...(az majdnem ugyan az...) :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Huh, halmozott élvezet. :-)
Jajj... :twisted:

szilvás76

Évi!!!
Összefutunk...csak baj ne legyen belűle :D na nem egymásnak futunk...csak össze :D na ezt megen jól megaszondtam :D
de értetted ugye???????? :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

ma még nem voltam király :( pedig reggel melegvízzel kezdtem..tegnap narit ettem...és semmi se nem volt még :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vitaminra visszatérve. Ahogy elmúltam 12-13 hetes, illetve elfogy ez a levél FEMIBION, én bizony nem fogok szedni semmit.
Elég volt egyszer a 4.4 kg os baba, nem akarom überelni.
Zsírtartalékom sajna van, jön úgyis a gyünölcs meg a zöldség szezon hamarosan. Úgyhogy a művitaminokat biztos hanyagolni fogom. Amúgy az Elevit horror összegű, 3 éve is már 5eFt felett járt, abból mennyi gyünit be lehet tárazni!!! :lol:

szilvás76

Tök jó hogy 3an vagyunk pécsiek...így majd szervezhetünk baba talikat is :D csúcs szuper dolog lesz :D
Tündivel vajon mi van?Jobban van már?Csórikámat nagyon sajnálom :(
Gyógyulj meg Tünike!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Naaaaaaaaaaa...nem fog a d betüm :(

TÜNDIKE

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Teljesen igazad van Szilvi!
A femibion árán kiakadtam...azt hittem drágább!!!!! :)
Én szedtem az elevit-et a lányommal végig....és csak 3080gr 48cm volt :D igazi pici csajszika :D
Fiam 3610gr 53cmvolt de nekem nagynak tűnt...szülésnél :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag.
Én már vagy 2 hete reggel is meg délután is ... :lol: :shock:

Az Elevit idején nekem is gondjaim voltak. :shock:
Most minden nap hozok gyümölcsöt: ma 3 almát pucoltam meg, és nyammogtam el tízóraira.
Tegnap 2 alma 1 grapefruit. Tegnapelőtt 2 körte, 2 alma.
Nem tudom, hogy ez segít-e rajtam...
Meg áttértem a korpás/rozsos kiflire, kefirre reggeliként. :-)

szilvás76

3200gr-ig elmegyek... nem szeretnék nagyobb babát...óriásbébit....de ha megnő...ám megnő....akkor is imádni fogom!!!! :) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Unokatesóm kislánya 5300gr volt és 53cm

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

durva :( :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mosogattam,reggelizek gyorsan
Vajas lekváros zsemle,tej

Szilvás,tényleg,a munkahelyeden tudják?

Csillag,akkor kedd,majd pontosítunk még.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

jók a rozsos cuccok!!! szeressem őket...de nekem akkor is trón gondom van :S Tuti az elevit és a vas miatt :( abba is hagytam
:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

okés Évi!!!! Majd egy szál rózsa lesz a mezemben hogy felismerj :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na félreírtam :D nem a mezemben....kezemben :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok! TÜNIKE megérkezett!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

még mindig kicsit carul vagyok, de javasolták, hogy tegyek krumplit a bokámra... jót röhögtem, de próba... szóval itt döglök, és krumpliszelet van a bokámon!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

ööööööö

Csillag a Femibion 800 mellé tényleg ne szedjél plusz folsavat... éppen elég ami benne van!!! érdekes dolog ez a magneB6, nekem nincs, és még eccer se görcsölt a hasam... remélem ez jó és nem kell aggódnom ez miatt!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Szilvás a 12. hét után és se szándékozok vitamint szedni... inkább odafigyelek a változatos étrendre... sok zöldség, gyümöcs tejtermék és husikák... főzelékek... hmmmm imádom!!
amit nehéz lesz, de muszáj megpróbálni :arrow: a készételek kiiktatása... műkaják... pedig némelyik olyan finom..és eccerű...
:roll: :lol: :lol: :lol:

Évi ha nem kapkodod marékszámra a gyógyszereket, akkor nem ártanak... inkább egy algo, mint a szenvedés!!!

Kép
gtunde75

Tündi szia
Örülök h.jobban vagy.

Csillag,felőlem a mezedben is lehet :)

evilany

Szia Tündi!!!!
Te leszel a burgikirálylány :D
Egyébként miért is jó a burgi lábra? :-o

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag

Én már 6 hetesen elkezdtem szedni az elevitet, de nagyon hamar abba is hagytam. :( Nekem attól még jobban lett hányingerem, wc-re mennem is nehezebb volt... Dokim mondta, hogy szedjek mellé napi egy folsavat (nekem is olyan eurovit van :wink: ), mert ők hiszik, hogy az elevitben lévő folsav kevés ahhoz, hogy felszívódjon. De azóta én csak a folsavat szedem, napi 1-et. Én is szedek B6-vitamint, azt mondta a védőnő, hogy lehet belőle napi 3*2-t szedni, de én azt csak akkor veszem be, ha nagyon hányingerem van vagy ha vizsgázni megyek.

Voltunk háziorvosnál, a doki is nagyon kedves meg az asszisztensnő is. Azt mondta, ha kell valami vizsgálat, vagy beutaló, akkor nem kell beülnöm a váróba a betegek közé, hanem előtte nap telefonáljak oda, megbeszélünk egy időpontot, kopogjak be a dokihoz, és megcsináljuk. :wink:

Tegnap voltam vizsgázni, de szerintem újra megyek. :( Meg még lesz kedden, szerdán, csütörtökön is vizsgám, plusz ma délután.... :cry: :( :evil:

Kép

Kép
barbcsi

jól van....majd a nagykabi alatt mezben leszek :D :) :o :lol: :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szia Barbi...köszi a tanácsot...
aranyosak vagytok nagyon!!!!
mondtam már???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Imádlak benneteket!
:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag állítólag lázcsillapításra... 37,5-el keltem... mingyááá megmérem megint és referálok!!!

Kép
gtunde75

a vas könnyen lehet!

nekem a végén ferrofolgammát kellett szednem (azt hiszem, így írják) hát volt gondom rengeteg. És megenni is alig bírtam, olyan rossz volt... :-(

Munkahelyemen tudják. Merész voltam, és biztosra mentem. A közvetlen főnökömnek mondtam, a miheztartás végett :wink:

Még egy hét, és ha minden oké, körbekürtölöm a céget. Bár szerintem már tudják páran. :wink:

Az az igazság, hogy sorra küldik el az embereket, és ezért szóltam. Így védett vagyok, nem kerülök utcára (leginkább lesz Tp-em) És nem is csesztetnek annyira, meg magasról tojok dolgokra.
Meg nem kell kamuznom, ha dokihoz vagy védőnőhöz megyek.
Nem volt mit vesztenem a "vallomással"

szilvás76

Nekem is ezt mondta a házim...kopogjak...aztán leszarta a fejemet és a betegek között álltam majdnem negyed órát mire kiadta a TP papíromat....ne basokkoltam tőle :S
Ha meglesz babó...leváltom a dokit!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Csillag állítólag lázcsillapításra... 37,5-el keltem... mingyááá megmérem megint és referálok!!!

hát erre kivi vagyok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

nekem szerződés módósítást akartak áll. csinálni...de a csoportvezetőm javaslatára hagynak folyamatos munkaviszonyban...úgysem írtam volna alá...5 hónapja dolgozom...és ugye lejárt a próbaidő...na most a főnök megint próbaidőre akart felvenni...érdekes dolgok ezek... :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!
tegnapira visszatérve...(apához bújok de ne gondoljatok semmi olyanra...mert nem lehet)
Veszélyeztetett terhes vagyok a vetélések miatt és a doki azt mondta mellőzzük...mert nagyobb az esélye a vetélésnek....HÁT ÉN MELLŐZÖM

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mire bepötyögöm a hozzászólást, már 3 témával "arrébb" jártok.
Le vagyok lassulva :lol:

szilvás76

csillag szívesen!!!! :) :)

Egyébként nekem is trónolási gondjaim vannak, pedig gyümit is eszek, és lassan újra tudok tejet inni is. :) Na persze ezt nem egymás után. :lol: De hétfőn már 4-5 napja biztos volt, hogy nem sikerült, annyit csináltam, hogy elolvastam, miből áll a beöntés és azonnal mennem kellett trónolni, úgy "megijedtem". Jót nevettünk rajtam, mondom ha csak ezt kell elolvasnom, hogy menjen, oké... :lol: :D
Na tanulok egy pöttyet, de azért sose tudom megállni, hogy ne olvassalak Titeket. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Kis hülye-tudatlan takarítónővel szerintük bármit meg lehet csinálni :(
szomorú....de valakinek ezt is el kell végeznie a klinikákon...nem?Nem egy hálás feladat...és nem egy szép szakma...De ha nincs más ez is megteszi.... és a szaros kis 4 órás beosztásommal akar kekeckedni...hmmmm
jó kis főnök :(
Én nem szégyellem a munkámat....sokan ezért nem "barátkoznak" velem ,mert nem érek fel hozzájuk!!!
Állszent majmok!
Na most kiadtam magamból!!!!
de előtte nem dolgoztam a gyes miatt...megvoltunk...bedepiztem az örökös peteérés számolgatástól...elegem lett! Jött ez a "munka" és elvállaltam...de volt egy olyan megérzésem hogy fél éven belül összejön babóca :D
És lám............
Csak minden legyen rendben!!!!
Na most véleményezhettek :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barbi!
Én is órákat töltök itt sokszor!!!!
Imádok trécselni :D
és sok hasznos dolgot megtud az ember még így 2 gyerek után is :D
tanulj csak-okosodj-ne járj úgy mint én :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

felporszívózok és visszajövök...ha nem "tiltotok" ki innen... :D
Vicceltem
:) :) :D :D :) :) :D :D :) :) :D :D :) :) :D :D :) :) :D :D :) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag mi is le vagyunk tiltva a témáról... :( :( :( szegény apa... őt sajnálom... én jó bírom... bár elég hisztis vagyok... de nem lehet tudni, hogy ettől, vagy a hormonoktól, vagy mitől... :shock: :shock: :shock:

37,6... hm... folytatom a krumplikúrát... :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Krisztina! (homlokránolás)

Ilyet NE írj.
A munka (legyen az bármi) az munka. Az szégyellje magát, aki élősködik, kihasznál másokat, mások kárára gazdagszik stb.
A munka nem szégyen. Manapság annak kell örülni, ha van.

Egyébként NEM VAGY KÖTELES aláírni szerződés módosítást! A munkaszerződést csak kétoldalúan lehet módosítani, a munkáltató öntörvényűen nem teheti meg. Mivel letelt a próbaidőd, ki sem rughat indoklás nélkül.
Most meg már sehogyan sem, mert munkajogilag védett vagy. :-)

Nyugodtan kérdezzetek ilyen témában, bár nem vagyok jogász, de azért látok egyet-s mást, meg a cég munkajogászának is be-be segítek :-) Ragad rám egy-két dolog, mint a piszok nyáron a gyerekekre. :-)
Komolyan, ha tudok, szívesen segítek.

szilvás76

Csillag!

Én tisztelem a te munkádat!!! Ha Ti nem lennétek, akkor komolyan mondom, megállna a világ! Sok ember bele se gondol, hogy akkor is vajon olyan szép tiszta lenne a kórház :?: :?:
És aki ezért nem akar veled barátkozni, mert ilyen előítéletei vannak, az meg sem érdemli, hogy a barátod legyen!!! :evil: Nagyon utálom az ilyen embereket, akik felsőbbrendűnek hiszik magukat másoknál, és sajnos volt ilyen emberekhez szerencsém!! :x
Tanulok, tanulok, de sokszor olyan nehéz. :( Az ember úgy érzi, hogy feleslegesen tanul, főleg amilyen tanárok vannak... Az a legrosszabb, amikor leblokkolok, és sajnos sokszor előfordul. Nem tudom, nagyon félős és szégyenlős vagyok, és inkább nem mondok semmit, csak nehogy butaság legyen. Tudom, rossz tulajdonság, de nem tudok rajta változtatni. Na de tényleg tanulok, mert mindjárt 3 óra! :shock: Szurkoljatok! :)

Kép

Kép
barbcsi

Tündi. Kár, hogy elmúlt KArácsony, kérhettél volna egy zsák krumplit. :-)
Na jó, betegséggel nem viccelünk.
Nekem a grapefruit szokott segíteni. Egyet félbevágok héjastól, és mokkáskanállal kikanalazgatom. a hártyáját nem szabad, mert keserű, amúgy tökre feldob, és energetizál. A közérzetem SOKKAL jobb utána. Próbáld ki. :-)
Hú, én leszek itt a "füvesasszony" :-)

szilvás76

Aranyosak vagytok!!!!-Köszönöm :oops:
Szilvi!
Ha problémám lesz hozzád fordulok a kérdéseel :)-de komolyan.
Barbi!
Köszönöm szépen!!!És nagy igazság amit írtál...
Tündi!
Eszembe jutott hogy én hányingerre:cola-t szoktam inni
lázra meg: tonic-ot...próbáld ki!!!! Esküszöm leviszei!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Aranyosak vagytok!!!!-Köszönöm :oops:
Szilvi!
Ha problémám lesz hozzád fordulok a kérdéseel :)-de komolyan.
Barbi!
Köszönöm szépen!!!És nagy igazság amit írtál...
Tündi!
Eszembe jutott hogy én hányingerre:cola-t szoktam inni
lázra meg: tonic-ot...próbáld ki!!!! Esküszöm leviszi!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na kijavítottam az utolsó szót :D
ma valahogy nem megy az írás....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

szilvás imádom a grapefruitot!!! és szeretek bíbelődni is vele... én megpucolom, gerezdekre szedem, mint a narancsot, aztán a gerezdeket egyesével megfosztom a hártyától... :lol:
de most őszintén szólva semmit nem kívánok... még nem ettem semmit... fél órája próbálom rábeszélni magam egy vajas kiflire.... nem megy... :( tegnap este a pizza felét ettem csak meg :arrow: ilyenre még sose volt példa!!!! pizzát bármikor, bármilyen mennyiségben!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Olvasgatom a topicot egy ideje - egészen pontosan azóta, hogy kiderült kistesó lesz - szeretnék becsatlakozni hozzátok. Melisch is ajánlott benneteket, igaz, hogy a szülés várható ideje 2010. Július 31, de ha nem gond akkor ide írogatnék. 33 éves vagyok, a férjem 32 és van már egy 5 éves kisfiunk, Bence - 13-án volt a szülinapja - és most jön a tesó.

királylány

üdv Királylány :) Dia :D
Isten hozott a csapatban

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: