A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Miciona,
tényleg a futás segíthet egyformára hozni a tüszőket? Ez érdekes. Mielőtt Dévisz megcsinálta az inszemet, nekem is az volt a baj, hogy nem egészen egyformák. Volt nagyon pici, közepes és nagy tüszőm is. De akkor ezek szerint ha futottam volna minden nap, lehet egyformák is lehettek volna... Nekted ezt a Dévai mondta, vagy utána olvastál?

Még egy kérdésem lenne, ill. kettő:

Többször hallottam várakozás közben, hogy mindenkinek azt mondják egyen sok húst. Igazából azt nem sikerült megfejtenem, hogy csak a lombikosoknak mondták-e vagy esetleg inszemnél is. De nekem a Dévai nem mondta. Utána olvastam, és úgy vettem ki a sorokból, hogy a beágyazódást segíti. Ha ez igaz, akkor inszemnél is hasznos lehet. Vagy tévedek?

A második kérdésem szintén abból ered, hogy utána olvastam néhány dolognak. Az utolsó inszemem után elég érdekesen jött meg a vérzésem, és ráadásul nagyon lassú tempóban is (eltelt legalább 8 nap mire erős lett - de még így sem olyan erős mint szokott) tartott pár napig, aztán ahogy a végéhez közeledtem egyre jobban görcsölt a hasam és enyhe szurkáló görcsöket éreztem. Azóta is érzem ezeket a dolgokat, hol gyengébbel hol erősebben. (már kb 2 hete)
Lehet nem jó ilyen sokat utána járni a dolgoknak, de én úgy olvastam, hogy ezek tünetei lehetnek a túlstimulációnak. Szerintetek?

Bocsánat, ha túl sokat kérdezősködök és azért meg méginkább, ha ezek a dolgok mindenki más számára egyértelműek.
hildácska

Üdv Mindenkinek!

Luca!
Külön köszöntelek, mint régi topikost, aki előbújt a homályból!
Szerintem a genetikai vizsgálatoknak nem sok értelme van. Mi is csináltattunk genetikát magán szorgalomból, de Dévisz megmondta előre, köszöni szépen, semmi értelme, mert azt látja, hogy én férfi vagyok, Jucus meg nő. Azt is elmesélte, hogy volt olyan pár akiknél felcsrélték a leleteket, amin jót röhögtek.
Nektek megvolt a deléciós vizsgálat is, ez jó sokba kerülhetett. De kérdem én, tudják "gyógyítani" a génhibákat? Szerintem nem, de ha tudnák is, ez még olyan gyerekcipőben járhat, hogy biztos nem vetném alá magam egy ilyen gyógykúrának.( Én hat ujjal születtem a jobb kezemen.)
Déviszből egyébként gyakran a hivatal beszél, ill. az kell, hogy beszéljen, de nekünk az a dolgunk, hogy elszántan, ha úgy tetszik erőszakosan törjünk a célunk felé. Ilyenkor aztán ráiratja a papírra, hogy saját felelősségre ez és ez, majd aláiratja és megcsinálja a beavatkozást. De Neki jogilag muszály levédenie magát. Itt minden azért történik, mert mi akarjuk, minden felelősség a miénk.
Az én Jucusom is azt várta volna, no feküdjön föl az ágyra, ez lesz, az lesz, punktum! Ilyen Dévainál sose lesz! Mindig mi döntünk.
Én egyébként megmondtam Jucusnak, ha talál megfelelő alanyt, nyugodtan lépjen félre, engem minden megoldás érdekel! De idáig ez még nem történt meg. (Tudtommal. :lol: )

Miciona!
Nagyon sajnálom! De ami késik, az nem múlik!

Ági!

Drágák lehetnek a gyerkőcők! Még előttem van a medencés kép. Már rég meg akartam kérdezni, véletlenül nem úgy helyezkednek el ott a medencében, mint az anyaméhben voltak?
Én olyan szívesen küszködnék Velük! :lol:
Hidd el, a bölcsi és az óvoda nagyon jó hatással lesz rájuk. Neked is könnyebb lesz, és Ők is rengeteget fognak fejlődni a közösségben!

Emerenc!
Drága vagy! Bár eddig a mi gyümölcseink még mindig éretlenül potyogtak le a fáról. Drukkolunk nagyon annak az egynek, a Tiédnek.

Nálunk úgy néz ki a január végi kezdés OK.
Finom kis dolog ez a lista, amiről írtok, nagyon szelekció szaga van az ilyennek. Mondjuk, ha nem vagyok körül metélve, hátrébb sorolnak, mert nagyobb egy fertőzés kockázata. Vagy vallási okokból érdeklődnek? Ez még arcpirítóbb!!! Gondolom a TB előbb-utóbb valami szelekciós rangsort fog bevezetni! Volt is már erről szó!

Sajo
sajo

Kedves Sajó!

Az én párom ugyanezt mondta nekem, hogy nyugodtan lépjek félre, csak ne tudja azt hogy kivel.
Kérdezem én, ha tényleg megtenném, valóban ugyanaz lenne a véleménye? Akkor is annyira várná azt a kisbabát? Illetve akkor is így vélekednél ha Jucus beállítana azzal a hírrel, hogy végre terhes spontán? Gondolom azért jobb az önérzetednek, ha a sajátod, vagy ha az nem lehet, akkor egy idegené, aki gyakorlatilag meg se jelenik. Valahogy szerintem könnyebb elfogadni sajátodnak. Vagy tévedek?

De nektek lehet saját, nincs szükség donorra, ugye?
hildácska

Hildácska!
A futás valóban segíti a tüsző érlelést, Dévai is ajánlja, és a topikosok közül sokaknak segített. Szimbáéknak mondta az utolsó beavatkozásnál, Dévisz, hogy Szimbánénak megfiatalodott a petefészke. A futás serkenti ugyanis a vérkeringést, így a hormonok jobban eljutnak a célterületre. A zsírpárnák nem hatnak kedvezően a teherbe esésre, mert növelik a testtömeget, így alacsony hormontermelés esetén mégjobban lecsökkenti a hormonszintet a vérben.

Sajo
sajo

Értem. Mióta elkezdtem egy éve kezeléseket szerintem legalább 20-25 kg-ot felszedtem. Tudom, hogy a háj hátrány lehet, de így leírva még nem láttam. Remélem lesz erőm elkezdeni futni, megmondom őszintén elég lusta vagyok ilyen téren. De a cél lebeg előttem. Talán ez lesz a siker kulcsa a következőnél. :D
hildácska

Hildácska!
Nekem van egy Barátném, Sára (5 éves), ismerem apukáját is anyukáját is, mégis úgy szeretem mintha az enyém lenne. Ő a keresztlányunk. Imádom! Ott voltam amikor először fölállt, amikor először elindult,stb..
Én mondtam Jucusnak, fogadjunk örökbe gyereket, de hallani sem akar róla, szülni akar, félelmei ellenére.
Nálunk csak ICSI jöhet szóba a hadsereg kis létszáma miatt (50 éves vagyok), Jucusnak hátra hajló a méhe és a bal petefészek a méh mögött van beszorulva. Az első beavatkozáson vagyunk túl, de a transzferig nem jutottunk el, mert két petikénk közül egy sem érte meg a visszaültetést.
Dévai azt mondta, majd szól, ha donorra lesz szükség. Úgy tudom, három beavatkozás után kötelessége felajánlani a donor spermát.
sajo

Hildácska!
A mozgás mindenképpen hasznos dolog, legyen az torna, futás, jóga, úszás stb.. Ezek közül a futás mozgatja át legjobban a testet a leggyorsabban, meggyorsítja a szívritmust,fokozza a vérkeringést, megmozgatja a belső szerveket.
Jucust se tudtam rávenni a futásra, erre én "szolidaritásból" elkezdtem futni és a mai napig alig tudok járni, mert a jobb térdemben tönkre ment a porc. Bedagadt, fájt. Ortopédiára kellett mennem, hogy valamennyire rendbe jöjjek! Jucus persze azóta se fut. :lol:
Úgyhogy csak óvatosan!

Sajo
sajo

Sajó, értem. Hát tényleg nem lehet egyszerű nektek. Azért remélem a következő már sikerülni fog. Szorítok nektek nagyon.
Jól értem, ha sikerül eljutni a visszaültetésig, akkor ott már nem lehet újabb gubanc? Vagy a hátrahajló méh miatt nehezebb a megtapadás? A kihordásnál gondolom nem jelent gondot.

Nálunk a fő probléma a páromnál van. XXY kromoszóma. Ezért mi egyből donorral kezdtünk. (Sem a Káliban sem a Dévai nem mondott más lehetőséget) Én teljesen megértem Jucust. Én is úgy vagyok vele, hogy ha egy hajszálnyi esély van arra, hogy a babát kihordhassam, bennem fejlődjön, és megszülhessem addig én se akarok hallani az örökbefogadásról. Ha már nincs más lehetőség akkor talán, de akkor sem hiszem. Illetve nem tudom, mert mikor még nem tudtuk, hogy mi a baj nálunk, akkor én hallani sem akartam a mesterséges megtermékenyítés akármelyik változatáról. Most meg már alig várom, mikor mehetek legközelebb.
hildácska

Sajó

A futással nekem is vannak fenntartásaim, de hátha segít. Egyébként van egy lépegető gépem, ha azon kezdek el edzeni, kezdetnek vagy bemelegítésnek az is jó nem? Úgy érzem arra előbb rá tudom venni magam. Az a lakásban van, tévénézés közben is tudom csinálni. Csak nem tudom van-e olyan hatása, mint a futásnak.
Lehet ebben a mozgásban valami. Van egy barátnőm, ők spontán próbálkoztak több, mint 1 éve és nem sikerült. Aztán a barátnőm úgy döntött, hogy kicsit sportolni fog, hogy jobb legyen az alakja. Dvd-re elkezdett tornázni, és láss csodát vagy még abban a hónapban, vagy a következőben megfogant a baba. Azóta már talán meg is szült. A napokban kellene neki.
hildácska

Oh Zsuzska!!
Kedves vagy! Tényleg van mit leadnom attól függetlenül. Persze 24 évig sportoltam, ezért szép arányosan jött rám a felesleg és talán azért nem feltünő, mert széles amúgy is a vállam, meg izmos vagyok.
Azért pénteken kérdez rá a mozgásra te is.

Hildácska,
Sajó leírta a futásról amit tudni kell. Tényleg Szimbáék használták talán itt a fórumon először a futást a stimu részeként, tudományosan. Nekik sokszor sikerült a kisebb tüszőket is felhozni a nagyok szintjére a sok mozgással. Főleg akkor fontos ez, ha amúgy sincs túl sok versenyképes tüsződ. A husinak hasonló szerepe van. A sok folyadékkal együtt segíti a hormonok célhoz jutását a fehérje tartalmuknál fogva. Igazából nagy adag hús ott fontos ahol fennáll a tulstimu veszélye.
A szurkáló görcsöket én is érzem az előző lombik óta, de szerintem a miómám miatt.
Sajó,
Jucusnak mikor esedékes a kezdés? Január legvége?
miciona

Hildácska!
Ez bizony elég súlyos kromoszóma rendellenesség, mindenképpen meddőséggel jár. Mintha olvastam volna a neten, hogy próbálkoznak a gyógyításával, majd utána nézek. De mint írtam is ezek a gyógymódok annyira gyerekcipőben járnak,hogy... :(
Szerintem a lépegető gép, legalább olyan jó, mint a futás, magam is próbáltam, tanusíthatom. Csak intenzíven csináld!

Sajo
sajo

Miciona!
Szerintem, Ő tudja ezt biztosan, jövő hét végén, vagy az azt követő elején hívja Dévait. (jan. 24., 25.)

Sajo
sajo

Emerenc: drukkolunk, hogy holnapra minden rendben legyen. 8) Korábban már írtam, hogy punkciónál (a zsírt leszámítva) mindent leszívnak, így a történet szempontjából teljesen esélytelen méretű tüszőkben érlelt petéket is. Mi ennek megfelelően mindig rákérdezünk a műtét után a minőségre. Abból egyértelműen kiderül, hogy reálisan hánynak van esélye megtermékenyülni. Jellemző, hogy ha valakinél beállításnál van X db., a stimu közben aktiválódó és növekedésnek induló tüszőkkel együtt ez közel 2X a leszíváskor. Ha az újak hamar beindulnak és a 14-es méretet megközelítik, már lehet belőlük valami, de pl. a 8 mm-eknél csak hangyabokányi esély van a sikerre. Ha véletlenül mégsem jön össze Dévisszel a holnapi randi, 2 hét múlva még nagyobb esélyekkel csaphattok a lovak közé. 8)

Ami a kérdőívet illeti: sokan nem élnek a jogaikkal, illetve hagyják, hogy mások visszaéljenek vele. Ez olyan, mint amikor köteleznek egy orvosi vizsgálatra. Nem tehetik. Ha nem mész el, a Te felelősséged, vagy pl. lombiknál ez megakaszthatja a folyamatot, de egyéb esetben akkor sem kötelezhetnek, ha fejenállva pörögnek. Itt is azt írsz be, amit akarsz. Én személy szerint azt tartanám jó ötletnek, ha mindenki 5 és 7 éves kor közé lőné be a szűzessége elvesztését, esetleg egy kicsit korábbra, vagy mondjuk a jelenlegi életkor - 1-2 év. :lol: Mivel nincs joguk megkérdezni (legalábbis személyi adatokkal együtt), azt írsz be, amit akarsz. Mivel ez a kor irreális, értenének a szóból. (Ha pl. népszámláláskor beírattatod, hogy zulu vagy, nem tehetnek semmit. Nem fognak másnap odacibálni egy kamion rakteréből kiráncigált, 2 dimenziós, bennszülött mukit, hogy fordítsd a szavait. :) ) Első ránézésre nyilván bosszantó, hogy valakik (ott "fent") ezt komolyan gondolják, de nem szabad emiatt kiakadni, mert nem az övék az utolsó szó. Én pl. "csuklyás" vagyok, de ha ennek ellenére a párom beírná, hogy "metélt", csak nevetnék a dolgon. Ha nem hiszik, járjanak utána! :lol: (Persze akkor már az "ajánlatot" nem ússzák meg...)

Miciona: a PICSI-nél nem tudnak meg semmit a genetikai állományról, "csak" azt, hogy az adott katonánál a DNS ép. Az esetek túlnyomó többségében egy jó morfológiájú és mozgású katonánál ez egyértelmű. Vannak olyan esetek, amikor pl. rákkezelésnél tartósan károsodnak a katonák, pl. ilyenkor van értelme ennek az eljárásnak. Egy fiatal ismerőst most rákkal kezeltek és megmondták neki, hogy hány évig ne reménykedjen abban, hogy lesz használható katonája. (Sajnos van olyan ártalom, ami végleges károdosással jár, ilyenkor csak az időben lefagyasztott minták segíthetnek.)
Amúgy a PICSI egy kb. 40 milliós, spéci berendezés egy ICSI-vel és azzal a "lappal", amelynek a segítségével összegyűjtik a jó genetikai állományú katonákat, ezáltal azokat gyakorlatilag be is fogják és nem Kálmánnak kell őket "kergetni" a mikroszkóp alatt. :)

Sajnálom, hogy nem kezdhettek most, de a február talán jobb lesz, főleg akkor, ha rendszeresen mozogsz. (Nem fogyókúrára gondoltam!!!) Amúgy Dévisz hangos kérdésére (a kilóiddal kapcsolatban) lehetett volna egy frappáns felelet: "még mindig a főorvos úr vezet 35 kilóval." Nem hiszem, hogy a váróban sokan meg tudták volna őrizni a komolyságukat. :lol:

Sajó: a mikrodeléciós vizsgálatot mi is megcsináltuk, mégsem tartom teljesen feleslegesnek. Ha van bármi olyan vizsgálat, amivel megbízhatóan(!) kimutatható, hogy nem lehet saját gyerekem, egy pillanatig sem húznám az orrom a donorkérdés miatt. Így viszont... Amíg semmi bizonyíték arra, hogy a genetika miatt nem sikerülnek a programjaink, nem szabad egy ekkora horderejű kérdésben elhamarkodottan dönteni. (Ha az autód nem indul, nem veszel egyből egy másikat. Akkor sem, ha ez többször is előfordul.)
Fogadj tőlem sok szeretettel egy nekifutásból történő, virtuális bokánrúgást amiatt, hogy a félrelépéses dolgot ismét előhoztad. Ez semmilyen körülmények között nem megoldás. :!: 8)

Kislibus: egy ilyen koccanásos élmény sosem jó, de hogy pont pocakosan érjen... :(
szimba

Szimba!
Még mindig a jó humorú drága srác vagy!
Na jó, nem cserélem le az autómat, mert még vezetni se tudok. De Jucus elég gyakran cserél autót, volt olyan, hogy fél év után cseréltünk, pedig semmi baja nem volt. (Jucus imádja az autókat, még a szomszéd sarokra is kocsival megy. Én nem ilyen vagyok.)
Nem gondolom, hogy jobban szeretnék egy gyereket, csak azért mert rám hasonlít. Ki tudja, lehet, hogy még gondban is lennék! :lol: (Kicsit aggódom a hatodik ujj miatt!)
Sárában például benne vagyok én is. Nem genetikailag ugyan, de a gondolataim, véleményem, világnézetem mindenképpen. Amikor a nyakamba ugrik és megpuszil, azt az érzést nem pótolja semmi! És mi félszavakból megértjük egymást, ha mondok Neki valamit, nekem szót fogad, anyukájának sokszor nem.
Sok olyan nevelt gyerek van, aki a nevelő szüleit tartja "igazi" szüleinek még azután is, hogy a genetikai szüleit megismerte. Sőt, szerencsésnek mondja magát, hogy nem azokkal nőtt fel akik nemzették.
Azért a bokánrúgást elfogadom, mert rendkívül kedvellek és valami igazad azért van, hogy nem szabad kishitűnek lenni! :wink:
Engem sürget az idő! Ha belegondolsz, jó húsz évem van arra, hogy felneveljem a gyereke(i)met. Ha van! A férfiak mostanság 50 és 70 között halnak. (szívinfarktus, stroke, rák, stb.)
Úgyhogy jobb ma egy "idegen" baba, mint holnap egy "idegen" és kettő saját.
Máskülönben egy genetikai statisztikai felmérés szerint a házasságok 80%-ban a második gyerek nem a családfentartótól van. A harmadik már megint tőle. :lol:
Ilyenek vagyunk!
Persze azért nem adom (adjuk) fel!

Sajo (ölelő smile)
sajo

Kislibus: Köszi a bíztatást. A 4-et májusra tervezzük. Ki kell várnunk a 3 hónap szünetet és a lelkünknek is kell egy kis pihi. Örülök, hogy nálatok minden rendben.

Miciona: Dévait nem kérdeztük meg, mert előállt ezzel a donor dologgal és nem nagyon tudtunk hirtelen mit szólni a témához. Kicsit körbe kell járnunk a dolgot, hogy utána egyáltalán kérdezni tudjunk valamit.

Emerenc: Szorítok ezerrel nektek!

Sajó: Genetikai vizsgálatot mi nem csak önszorgalomból csináltattunk. A páromnak azoospermiája van és javasolták ezt a két vizsgálatot, hogy kiderüljön nem genetiai eredetű-e. Bár nem lettünk előrébb. Az eddigi leleteink mind rendben voltak ennek ellenére, aki a páromat műtőte ennek függvényében is azt mondja, hogy mégis genetikai a probléma. Nem az olyan génhibák miatt szeretnék még valami plussz vizsgálatot, hogy valakinek 6 vagy 3 ujja van, hanem az miatt, hogy valami esetleg befolyásoja, hogy egyáltalán összejöjjön.
Igen azt már én is észrevettem, hogy Dévainál kell a határozottság és a magabiztosság és akkor maximálisan elfogadja a döntésünket és mindent megtesz annak érdekében.

Szimba: Én úgy tudom, hogy a PICSI-nél egy olyan kémiai anyagot csöppentenek a katonák közé, ami ugyanolyan anyagú, mint a petesejt felszíne. Amelyik katona odatapad, az valószínűleg jó genetikai állománnyal rendelkezik. Egy mikroszkóp alatt meg csak annyit tudnak megállapítani, hogy ránézésre éppek és mozognak e. Vagy esetleg rosszul tudom??

Immunológiai vizsgálatról tud nekem valaki mondani valamit?
luca4

Szép estét!

Ma voltunk uh-on. Apánk megnézte a babát. Szerencsére minden a legnagyobb rendben vele. 40,4 mm "nagy" és 11+2 hetesnek felel meg. Mindene megvan, de apánk a lábát nem nagyon látta, mert folyamatosan törökülésben ült és nem akarta neki mutogatni magát. Azt mondta, hogy szerinte fiú, mire a férjem rávágta neki, hogy így indult az előző gyereknél is! Apánk meg rámondta, hogy ha lány, átveszi! Úgyhogy minden rendben, a terhességet észre sem veszem. (csak nemhogy elkiabáljam)

Még nem nagyon olvastam vissza, de majd igyekszem!

A kezdéshez mindenkinek drukkolok és aki most nem tudott indulni, az se szomorkodjon a köv. hónap biztosan sikeres lesz!

Jó éjszakát!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Luca! Akkor májusra szurkolunk nektek, addig meg pihizzetet, kiránduljatok esetleg!

Sajó! Érdekes, amt irsz a házasságokban született gyerekekről. De sajnos látom, hogy nem butaság, mondjuk azért az arány szerintem annyira nem drasztikus. Nálunk elég sok házas ismerős van akik válnak vagy csalni készülik-csalják a másikat. Mondjuk ki szoktam rajtuk akadni, mert (a csajok sztorijait ismerm) mintha még büszkék is lennének rá.... Bennem meg az erkölcsi érzékem úgy szokott üvölteni ilyenkor.... Az érdekes egyébként, hogy az én párom is olyan mint te, hogy nem bánná ha más lenne a biológiai apa, mert nem az a fontos, hanem az, hogy ki neveli fel. De én meg nem szeretnék olyan áron terhes lenni, hogy valaki más babája növekszik bennem. Magát a tudatot nem fogadnám el. Ezért voltunk mi úgy, hogy ha a saját nem jön össze örökbefogadunk. Persze ezt a lehetőséget tesók kapcsán még nem vetettük el. :)

Csomee! De jó, hogy jöttél, örülök, hogy a babóval minden rendben! Tudod nekünk is azt mondta Dévisz ilyenkor, hogy elehet, hogy fiú. És most mégis kislánynak néz ki. :D

Emerenc! Mi újság??? Mentek a babá(k)ért???

Kép
kislibus

emerenc:giga mega drukkok ezerrel!!!! :lol:

Kép
Kép
melánia

Kislibus!

Köszi, hogy megértetted amit írtam! Pont erről van szó. Részemről ez az ajtó is nyitva áll, Jucus dönt arról, hogy át kívánja-e lépni a küszöböt, vagy nem. Eddig nem tette, de az ajánlat folyamatosan fennáll. (Mint ahogy Te is írod, sokan megteszik annélkül is, hogy kapnának rá felhatalmazást!)
Ahogy a párod akkor ott az intézetben utánad nézett, rögtön tudtam, hogy Te nem vállalnád be a félrelépést!

Luca!

Nyilván Nektek el kellett végeztetni a genetikai vizsgálatot azért, hogy megbizonyosodjanak arról, van-e értelme más módon egyáltalán spermiumhoz jutni. Kérdezzetek rá Dévisznél minden lehetőségre, ha magától nem ajánlja föl.(herebiopszia)
Gyakran előfordul, hogy valakinek időlegesen van valamilyen okból azoospermiája. (kémiai szerek, alkohol, drog, dohányzás, stressz) Korábban írtam, hogy hallottam olyan esetről, ahol épp azért alakult ki időleges azoospermia, mert a jobb erdmény reményében abba hagyta a dohányzást.
Nagyon drukkolunk, hogy sikerüljön Nektek mégis babát összehozni!

Sajo
sajo

Luca!
Elfelejtettem megírni, hogy lehet teljes géntérképet csináltatni, de ez olyan drága (több millió forint) és legalább annyira értelmetlen a cél szempontjából, hogy szerintem nem szabad belevágni!

Sajo
sajo

Sajó! Persze tudom, hogy majd ha közösségbe mennke más lesz, de addig marad az idegbaj. Egyébként azért nem olyan rosszak, csak sokszor talán fárattabb vagyok a kelleténél,( ha gondolod kölcsön adom egy hétre őket! ) és nem viselem olyan jól a dolgokat.
A medencében folyamatos mozgásban voltak, így nem lehet, kijelenteni az anyaméhes felállást, :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok,
bocsánat, de mostanság nem nagyon tudok jönni....
Emerenc,
nagyon nagyon drukkolok!!!!!! Reméljük már a babó(k) a pocakban vannak!! Szorítok+++++++++++++++++++++++

Kép
rencsi79

Emerenc? :roll: Remélem, csak azért nem írtál reggel, mert sisetni kellett az intézetbe...

Luca: technikailag így zajlik a PICSI, de én előzőleg nem véletlenül írtam ezt: "jelentős technikai ugrás kéne ahhoz, hogy legyen értelme váltani, de a PICSI (még) nem az". Nyilván vannak olyan esetek, amikor korábbi ártalmak és/vagy a katonák érési folyamatában bekövetkező problémák miatt nagyobb valószínűséggel található selejt katona a mintában, de ami általában mozgás és alak alapján jó, azzal más szempontból sincs baj. Nem véletlen, hogy az ICSI jobb megtermékenyülést biztosít (bár minden intézetnél más és más az arány), mint a hagyományos IVF. Amikor bevezették, a hatékonyságban egyből meg is mutatkozott az előnye és nem véletlen, hogy alig 1-2 peténél ezt szívesebben alkalmazzák, mindegy, hogy hány katona van. Most a PICSI-nél az eredményességi mutatók nem tükröznek vissza egy hasonló mértékű ugrást (mivel már több helyen is elérhető, van összehasonlítási alap), viszont ez a módszer segíthet olyan párok esetében, ahol eddig esély sem volt saját babóra. 8)

Sajó: én értelek, de ettől még a félrelépés nem jutott közelebb a szívemhez. :D Amit a 2. gyerek kapcsán írtál, az én tudtommal 30 % körül van. :( Mivel nálatok a dolog a tudtoddal történne, ez kevésbé gáz, egyéb esetekben viszont (válás előtt kötelezően) bátorítanék minden makktársat apasági vizsgálatok elvégzésére. Semmi gond a félrekeféléssel, amíg nem jár hozzá jogtalan anyagi követelés is. Nem vagyok szívtelen, lehet menni a "tenyészbikához" a zsetonért. :) Mivel ez a felmérés egyébként is a 2. gyerek kapcsán készült, itt jellemzően nem meddő párokról van szó, de ha úgy lenne, akkor sem ez lenne az egyetlen megoldás. Mondhatnám úgy is: ez lenne az utolsó.
Azt is megértem, hogy ha Jucus tulajdonságaival van felvértezve a gyermek, az tökéletesen megfelel, de az én félelmem sem Szimbáné, hanem az apa tulajdonságaival lenne kapcsolatos. Sajnos a gyerek a "processzorát" hozza magával. Hiába töltöm meg a "memóriáját" bármivel, ha a gondolkodásmódja tőlem/tőlünk teljesen idegen lesz. A lényeg: mi a világ nagy dolgait illeti, Szimbánéval olyannyira egy rugóra jár az agyunk, hogy egy eltérő gondolkodásmódú emberke nem fér bele a jelenlegi elképzeléseinkbe. Függetlenül attól, hogy milyen aranyos, mert a dolog csak egy ideig szól a babázásról. Tudom, ha másé, akkor is lehet szeretni, de azért az sem baj, ha van esélyem megérteni. (Még így sem biztos. :) ) Az élet sokszor nagyon kemény, nem lehet egyszerű átélni, amikor az ember fia hazaállít a "barátnőjével", aki láthatóan hasonló nemű. Na ilyenkor tutira kell a vér szerinti kapcsolat ahhoz, hogy az ember el tudja fogadni a dolgot, mert el kell, hiszen mégis csak az én vérem, én felelek érte, bármi történjen is. Én olyannyira meg lennék elégedve Szimbáné tulajdonságaival, hogy még azt is könnyebben venném, ha Őt klónoznák (tudom, hogy erre nincs mód), vagy egy új, kínai gyártósoron, két autó és egy mosógép között készülne el a babánk, csak saját legyen. Persze ha egyértelműen kiderülne, hogy márpedig nincs más út, csak a donor, nyilván én is beleugranék a dologba, hiszen az egyetlen megoldást jelentené, de ennek akkor sem lenne járható útja a félrelépés. 8)

Eszembe jutott még két, megfontolásra érdemes válasz a kérdőívvel kapcsolatban:
A partnerek számát illetően: "addig nem tudok elszámolni", vagy mondjuk "2-40, nem emlékszem pontosan". A metéléssel kapcsolatban pedig: "nem tudom". :)
szimba

Sziasztok!

Visszakaptam az Egykét! Köszönöm a drukkokat, nagyon!A legszebb, hogy ma van a férjem szülinapja. Azért nem dicsekedhet mindenki azzal, hogy embrikét kapott ajándékba. :lol:
Nem tudok többet írni, mert a macskám teljesen kisajátitott, szinte a nyakamba ült. :lol:
Nagyon aranyosak vagytok!
Szimba, jókat rötyögtem Rajtad! :lol:
Olyan hála van a szívemben, akárhogy is lesz a beülti vége, az egész Dévai Intézet felé-
Jövök még....
emerenc

Sziasztok,

emerenc, éreztem én, hogy be kell lépnem... :lol: Ez szuper hír!!!! Mennek a megadrukkok Egyetlenkének!!!

szimba, fetrengve röhögtünk a 35 kg-s beszólásodon... :lol:

luca, immunológiában nem tudok sajnos segíteni, de úgy emlékszem vannak itt olyanok, akik voltak.

csomee, szuper, hogy minden rendben a picurkával!

sajó, érdekes, amit írsz, hogy te akár azt is bevállalnád, hogy mástól legyen a gyerek... Én erre nem lennék képes. Már ti is lassan kezdtek akkor! :wink:

Hildácska, azt hiszem nálad jött fel a futás. A futás mindenképp jó, de a stimuláció alatt minden ellenőrzésnél kérdezz rá Dévisznél. nálam nagyon beindultak tőle, úgyhogy leállított.
kkata23

Emerenc,drukkolunk!!!!!

Kép
cs.andi

Emerenc! Jaj de jó hogy visszakaptátok az egykéteket! :D

Sajó! Szerintem amit irsz mindenki megérti, csak az tényleg nem lehet jó Jucusnak, hogy ilyeneket hozol fel neki. Tudom, hogy jóindulatból teszed, és azt is tudom, hogy az én férjem sem gondolkodik másképp, de ha konkrétan felhozta volna ezt nekem akkor valahol bántott volna a dolog, mert tudnia kell, hogy szeretem és nem csalnám meg. Szerintem Jucus is igy lehet vele, sőt itt a topikon mindenki. Mindenki aki idájig eljutott szereti a párját, hiszen nagyon sokat küzd mindenki a KÖZÖS babáért és szerintem senki nem lépne félre még akkor sem, ha a párja ezt engedélyezné, pont mert ez a szeretet és összetartás amit itt minden pár sokszorosan bizonyitott, nem engedné és igy van ez jól. :D

Szimba!
[quote]e írta:gy eltérő gondolkodásmódú emberke nem fér bele a jelenlegi elképzeléseinkbe

Hát ha látnád a mi családunkat megtudnád, hogy az alma milyen messze tud esni a fájától! :lol:
Az intézetbn nem beszáltetek még Déaival arról, hogy miért nincs még PICSI néluk? Ő mondta, hogy nem jelent akkora előreugrást?

Kép
kislibus

Emerenc,
nagyon örülök, hogy a kicsivel jöttél haza :))))
Látod mégis jó, hogy nem hagytad magad lebeszélni Dévisz által.
3 hét múlva meg egy nagy , erős csíkos tesztet kívánok!!!

Szimba,
én is jót mosolyogtam rajtad :)
mondjuk , ha visszaszólok Dévainak a kilok miatt biztos beszól, hogy ő már nem akar szülni én meg igen.
De a kérdőív kapcsán nekem is eszembe jutott egy csomó hülye válasz, ezzel szórakoztattam magam:
pl. hány partnere volt: " kérem szépen vót a Béla , de annak olyan kicsi vót, hogy azt nem számolom, aztán a Jenő, de vele csak egyszer , hamar és olyan rövid vót, hogy azt ugye nem lehet számításba venni, akkor a Tibi, az Ottó, és János. Aláírás: Kovács Kálmánné
Na a metélésre: "tudják kérem mi falusiak szemérmesek vagyunk . Bebújok a paplan alá és jól becsukom a szemem. Hát én még nem láttam az uram bizgentyűjét"
....amúgy max. olyan kérdéseknek látnám értelmét, hogy volt-e abortusza (ezt Dévisznek el is kell mondani amúgy is), vagy petefészek gyulladása, hüvelyi fertőzése. De ezeket is csak egy szakdolgozat témájának tudom elképzelni és nem kötelezően.
miciona

Emerenc: gratula a "picúrhoz"! 8)
Dr. Szimba előírásai: az első néhány napban szigorú fekvés felpolcolt lábbal, közben intenzív cicasimogatás. Híradó és ahhoz hasonló, vérnyomás, illetve stresszhormonszint emelő műsorokat mellőzni. 8) :D

Kislibus: Dévisszel nem beszélgettünk annyira részletesen a PICSI-ről, mint eljárásról, viszont ő említette a 40 millás árat és azt, hogy erre jelenleg nincs forrás, ráadásul egy árva peták központi támogatásra sem számíthat a beruházással kapcsolatban. Szerintem rajta van a témán, de idő kérdése, mire összejön annyi pénz, hogy beleugorhat egy ekkora fejlesztésbe. Azt is mondta korábban, hogy a méhtükrözést is jó lenne az intézetben végezni, de egyelőre még ebből sem látszik semmi. Nyilván ő is szeretne mindenben az élen lenni, de a pénz nagy úr. Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy már csak egyedül nyomja az ipart, a kapacitás meg véges, a támogatási rendszert folyamatosan sorvasztják (pl. eredményességi előírások szigorítása, a várólista lebegtetése, stb.), új szakembereket meg alig képeznek, akit mégis, az azonnal elhagyja az országot... :arrow: Szerintem ha lesz PICSI, az nem mostanában lesz. :roll:
szimba

[quote="miciona"]p írta:micional. hány partnere volt:

Újabb lehetőségek:
- Csak a férfiakat számoljuk?
- ... a többinél részeg voltam.

A metélésre:
- a férjem nem szereti a tésztát.
- Mi az?
- A férjem nem, én viszont igen, mert kenyai vagyok.
- Nem, inkább átkeresztelkedett.
szimba

Sziasztok!

Szimba: :lol: :lol: :lol:
A cicasimogatás, közben a berregése kifejezetten jótékonyhatású, kiváncsian belekapaszkodik az Egyke a méhnyálkámba, hogy mi a csuda ez, meghallgatom közelebről is.....hmmm és már be is ágyazodott! Mindenkinek ajánlom! :lol:
Miciona: :lol: :lol: :lol:

Szerintem ennek a kérdőívnek ez a lényege, hogy az emberekből kihozza a poént. Showder téma is lehetne....

Kislibus most olvasom csak, hogy ütköztetek! Hála a Jó Istennek, hogy nem történ semmi baj! Vigyázz magadra! Az a legrosszabb amikor mások figyelmetlenségéből kerülnk bajba, tehetetlen az ember.
Sajo:
Ezzel az engedélyezett félrelépessel kapcsolatban: Én értem, hogy milyen nagyvonalúság van mögette és még szeretet is, hogy a másiknak jó legyen stb. DE! Ha nagyobb lesz a gyerek és megtudja, hogy édesanyja félrelépett és úgy fogant ő meg, mit fog reagálni? Kamaszkorban mindent felnagyítva lát az ember, szinte bíztos, hogy a vérszerinti apát akarná megismerni(még az örökbefogadott gyerekeknél is ez van) ami igencsak bonyodalmakat hozhat magával. Ha nem is tudja meg az anyában ott a bűn tudat még akkor is ha "engedélye" volt rá, ami szintén kihat a gyermekre.
Persze lehet mondani, és a donor? De az egy "orvosi"beavatkozás, mint akinek új vesére van szüksége és kap egyet.
A másik gondolatom pedig az, hogy a "kiszemelt" férfinak mit mond: Figyelj hapsikám engedélyt kaptam az úramtól félre dughatok, hogy gyerekünk lehessen, de Te maradj ki ebből, neked semmi közöd az ügyhöz. Vagy szerelmet hazudik a kiszemelt férfinak? Tiszteséges e vajon ezzel a férfival, hogy lesz egy gyermeke és nem tud róla? Meg lehet ezt tenni bárkivel is? Ha veled történt volna meg?
Sajokám! Gyönyörű kapcsolatban éltek a Jucussal! Ne akard jóindulatból elrontani! Higy benne, hogy igenis lehet közös gyermeketek és ha még sem ott a donor lehetőség. Annyira csupa szív embernek ismertelek meg, hogy tíszta szívemből kívánom Nektek, hogy sikerüljön a következő lombik! Csak pozítivan!
Remélem nem haragszol meg a gondolataim miatt, nem bántó szándékkal írodtak! :wink: Sok sikert kívánok Nektek!
És szorítok nagyon! 8)
emerenc

Szimba! Hát igen, mindenütt ez az egy baj van: Pénz, pénz, pénz. Nem lehet könnyű egy ilyen intézetet egyedül vinni az biztos, mert akárhová máshová nézel, mindenütt többen dolgoznak, nem egy ember nyakába szakad minden orvosilag.
A kérdőivekre adott válaszaitokon olyan jókat nevetek! :lol:
Hány partnerre még egy válasz: "Egy se, mi olyat nem merünk csinálni... Gondoltuk egyszer még a nászéjszakán, hogy kipróbáljuk, de megijedtünk, mert azt hallottuk, hogy a nő az első után vérezni kezd. Igy nem akartuk, nehogy elvérezzek...."
No ha ebből nem értenének akkor semmiből... Ha meg komolyan vennék.... :roll: :lol:

Emerenc! Cicasimit én is szeretem, meg szerintem a baba is, mert mióta mozog, mindig rugni kezd, ha a cica dorombol! :D
Igen, a balesetet szerencsésen megúsztuk, senkinek nem lett semmi baja. Most a párom miatt aggódom, be kellett mennie kocsval ezek miatt a hülye sztrájkkok miatt. (Persze megértem a sztrájkoló felet is). Igy most biztos mindenki tiszta idegbeteg lez odabennt.

Kép
kislibus

Emerenc

Nagyon jó hír, hogy megkaptad Egyetlenkédet. Nagyon szorítok hogy bent is maradjon. Nagyon hideg van idekint, sokkal jobb neki a pociban jó mélyen beágyazódva a méhnyálkába.
Szorítok nagyon, tessék sokat pihenni. :D
hildácska

Kislibus,

Nagyon jó a "hány partnerre" adott válaszod. :lol:
hildácska

2. napja nyomatom a hormonokat, holnap reggel UH.De már most izzanak a petefészkeim.Futni nem akarok ebben a szmogban, de helyben futok a az alattam lévő lakók legnagyobb örömére ,döngetek rendesen...Hasizmozni lehet? Csak mert szoktam naponta...Aláírtam, hogy a felvágott és a sajt nem javasolt, csak a minőségi fehérje a hús.. Vajon miért nem ajánlják? A sajt is fehérjeforrás.
A terhes kismamiktól kérdezem, hogy sikerült a megtapadás?
Milyen életmódot folytattatok a beültetés után?Milyen progeszteron pótlást kaptatok?Én nem bírom az utrot, így napi két ampulla progi injekciót kaptam.
Csak mert nekem a stimu már 3-szor jól alakult, de a megtapadás sikertelen volt...3*3 azaz 9 embrióból egy sem költözött be.
Tud valaki valamint erről az új progi zseléről?
Emerenc!
De jó hír!
Hány sejtes a kicsike?érdekes, hogy a férjednek is aznap van szülinapja...Ez valami jel lehet...
Szimba hatalmasat nyerítettem a kérdőíves hozzászólásodon...én még ilyen papírt nem kaptam, csak olyat hogy hányféle rákot okozhat a stimu és ennek ellenére kérem-e a kezelést..meg egyéb ijesztgetéseket.
zsuzska69

Sziasztok!

Zsuzska!

A felvágottban sok a szója és más egyéb "töltelék", a sajt meg jóformán csak zsír, a fehérje tartalma nem olyan magas mint a húsé. Ezt Szimba tudná Neked jól elmagyarázni, hogy a sok petesejt érleléséhez aminosavakra van szüksége a szervezetnek, amihez legkönnyebben a husi lebontásából jut hozzá.

Emerenc!

Nagyon örülünk, hogy visszakaptad a kis embrikédet! Vigyázz rá nagyon! Irigylem a párodat! Ennél szebb szülinapi ajándékot senki sem kaphat ebben az életben!

Emerenc! Kislibus! Szimba!

Tökéletesen igazatok van! Ne aggódjatok, a félrelépés még engedéllyel sem jön össze nálunk. Én azonban úgy éreztem, lovagiasságból fel kell ajánljam Jucusnak ezt a lehetőséget.
Most ünnepélyesen fogadalmat teszek, hogy abbahagyom a kedélyek borzolását, különös tekintettel Emerenc felvetéseire és, hogy ez talán Jucusnak sem esik olyan jól, mint gondolom!
Igazán nagyon jó itt Veletek a topikban!!!!!!!!!!!!!!!!

Ágnes!

Állok elébe, ha rám merd bízni Öket! Bár ebben az életkorban még nagyon fog hiányozni Nekik az anyukájuk!
Sárával töltöttem volna egy hetet a kertünkben. Az első három nap csodás volt, bár kicsit kimerítő. Este tábortüzet gyujtottunk és tűzkígyókat rajzoltunk, és már ki is találtam, hogy a negyedik nap Sára barátait látogatjuk meg, akik ott laknak a közelben, amikor Sára keservesen felsóhajtott: "Mikor jön már értem az anyám!"
Azt hittem lepottyanok a székről olyan tündéri volt, de főleg őszinte. Persze telefon anyukának, és fél óra múlva már boldogan bújt oda anya mellé az ágyba.
Szóval megbeszélhetjük!

Sajo
sajo

Még!

Bizonyított tény, hogy az állatok simogatása endorfinokat termel az agyban. ( Az endorfin az agy boldogsághormonja.)
sajo

Sziasztok!

Zsuzska,
mi volt ma reggel? Hogy alakulnak a tüszők?

Emerenc,
szabin vagy? Meddig tudsz otthon maradni? Hogy tervezed a 3 hetet az uh-ig?
miciona

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tőletek valamit.

Tapasztalt, vagy hallott valamelyikőtök olyant, hogy valakinek az egyik mellbimbója másmilyen, mint a másik? Mind a kettő olyan szabálytalan gömb alakú, de még az egyiken halvány mélyedésként van egy x, addig a másikon nem csak mélyedés van, hanem szét is nyílt. A színe pedig alul barnás, felül pedig, ahol az x van ott pedig halvány rózsaszín.

Pár napja vettem ezt észre magamon. És attól tartok ez nem jelent jót. Kedden úgyis megyek Déviszhez, elmondom neki, de félek, hogy nem fog jókat mondani, és nem fogja nemhogy a lombikot, de még az inszemet se megcsinálni. :cry:
hildácska

Ja, azt még elfelejtettem, hogy elég érzékenyek.
hildácska

Sziasztok!

Olyan jó Titeteket olvasni!

Hildácska:Nem tudom mi lehet a ciciddel... :o de mindenképpen meg kellene vizsgáltatni. Talán elmenék a háziorvoshoz, hogy írjon egy beutalót , ahol érdemben tudnak vele foglalkozni. Sajnos nem jut eszembe más megoldás.
emerenc

Hildácska,
szoktál végezni cici vizsgálatot magadon?
Ha összenyomod a bimbót akkor nem váladékozik? Mert, ha igen akkor feltétlenül elküld Dévai is dokihoz. Mikor voltál utoljára mammográfián vagy emlő uh-n?
Ja és a prolaktinod rendben van?
Nekem novemberben műtötték meg a cicim. Nincs kimutatható összefüggés ,de magas volt a prolaktinom és mikor ez kiderült vele egyidőben lett egy fibroadenoma a cicimben. Amióta eltávolították rendeződött a prolaktin is.
miciona

Emerenc,

emlő ultrahangra februárra kaptam időpontot, még a hónap elején. Akkor még ezeket a dolgokat nem fedeztem fel, csak Dévisz mondta, hogy nem ártana ezt megcsináltatni. Kedden mindenképp kell mennem a Dévaiba, hátha akkor már egy picit okosabb leszek. Csak attól tartok, hogy rosszat fog mondani.

Egyébként hogy vagy? Hogy érzed magad? Érzel-e valamit? Nekem csak inszemeim voltak, és mindig kíváncsi voltam, hogy milyen amikor már az életképes embriót kapod vissza. Milyen érzések kavarognak benned ilyenkor? Vannak-e tünetek?
hildácska

Zsuzska: Kétsejtesen kaptam vissza. Úgy néz ki mint egy lencse benne két kis pontocska.

miciona: Szabin vagyok egészen január végéig. Zárva van az üzlet, úgyis holt szezon van, majd februárban nyitok és bele húzok, vagy végleg lehúzom a rolót még kiderül. :wink:
Tévézgetek, olvasgatok, beszélgetek Egykével, hogy kapaszkodjon jó erősen, cicát simogatok, elmélkedek. Annyira jó! Olyan mintha szanatóriumban lennék, hihetetlenül élvezem az itthon létet és még lelkiismeretfurdalásom sincs indokoltan vagyok itthon. :wink: Nyugalom van körülöttem, nem érintkezem hülye emberekkel, nagyon megnyugtató. Birom.

Sajo: :D
Amikor a téli szünetben nálunk volt a férjem kislánya (4éves) mi sok mindent terveztünk, szinte fentük rá a fogunkat, hogy 7napig egy huzamban nálunk lehet. Nagyon klassz is volt 3napig, utána már elkezdett pityeregni a kislány, hogy hiányzik az anyukája. Telefonon beszélt vele, de még mindig levolt görbülve a szája. Másnap reggel haza vitte a férjem, szívünk vérzett, de elkell fogadnunk, hogy ennyit bír ki anya nélkül. Ami neheziti a helyzetet, hogy vidéken lakik, így nem tudjuk azt megtenni, hogy pár napot ott van, aztán nálunk.Pedig kisbaba kora óta így van, de nem igazán érti miért nem anya lakik apával? Nagyon aranyos, okos kislány, gondolom idővel...
emerenc

Miciona,

na most aztán teljesen elkenődtem.. :cry:

magas a prolaktinem, még a káliban írtak rá bromokryptint, kb. 1 éve szedem. Ettől az érték normális, sőt az alsó határ közelében van.

Akkor most már tuti nem lesz próbálkozás...
Mert mintha néha látnék váladékot.

Mammográfián nem voltam, azt mondták mindig, hogy 30 éves kor alatt ilyent nem csinálnak.

Emlő ultrahangom se volt eddig, majd februárban elején megyek először. Akkorra kaptam időpontot, de ezért is könyörögnöm kellett az orvosnak. Nem akart beutalót adni, és anélkül nem csinálják.
hildácska

hildácska,
ne izgulj nem lesz semmi baj!
az emlő uh úgyis kell Dévainak addig amíg nincs meg minden "hozzád sem nyúl". Ha meg már van időpontod, akkor addig ne idegesísd magad , ott kiderül. És különben is , ha 30 alatt vagy akkor meg egy két hónap csúszás sem akadály, ha valamit még pótolni kell!!!
miciona

Hildácska!

Azonnal menj el orvoshoz, ha kell fenyegesd meg őket, hogy feljelentést teszel, ha bármi bajod lesz! Az egészségedről, a leendő gyerekedről van szó!
Reméljük nem lesz semmi baj, de az ördög nem alszik!

Emerenc!

Bizony nekem sem volt szívem visszatartani Sárát. Elfogadtam, hogy ebben az életkorban ennyi ideig birta távol az otthonától. Az Ő öröme fontosabb nekem, mint az enyém!

Sajo
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sajo 2010.01.15 14:58-kor.
sajo

Emerenc,
nagyon jól csinálod!! Az a jó, ha nem stresszels semmin. A többi már nem rajtad múlik!!! Nézz filmeket, olvass , de csak amit szeretsz és nem zaklat fel. Ahogy írta Szimba no híradások!!!
miciona

Sziasztok!

Emerenc, élvezd is ám ki ezt a nyugis időszakot, bár ráérsz, mert csak 9 hónap műlva sűrűsödnek be a napjaig... :lol: :lol: :lol:

hildácska, merre leksz? Én a 11. kerültei rendelőintézetbe egész hamar kaptam időpontot, talán egy hét sem volt. Esetleg próbáld meg. Egyébként én is kedden megyek!!! Te hányra mész? Én reggel elsőnek.

Tényleg lányol, keddenként is tömeg van reggel? Vagy akkor mehetek rendesen az időpontra?

miciona, veled mi újság? Kenet eredményed jövő héten lesz?

Zsuzska, mi volt ma? Hogy állnak a tüszőcskék?

Sajó, ha nektek lányotok lesz, akkor úgy az ujja köré fog csavarni... :lol: :lol: De ez így is van rendjén... Az én apukámat is vajra lehet kenni...
kkata23

Ajaj... Laptető... Ha jól tudom, az jót jelent, nem?! :D :D :D Ránk is férne, mert nem idúlt túl jól az évünk...
kkata23

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: