A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

hendegabi! :)

Nagyon szépen köszönöm! :D :D :D
De először várd meg amíg megérkezik, és jó. :wink: :lol: Aztán pedig sűrűn gondoljál ránk, miközben sütsz-főzöl. de legfőképpen: KÉRÜNK BELŐLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo: írtam :D

Katy: le kéne dobnom 7 kilót: ez mind úszóguminak álcázva van rajtam :roll: Mivel tudok úszni, nem kéne már nyárra ez a segédeszköz :roll: :lol:

kispocok: igen, most aggódunk a fogak miatt, aztán meg hogy az első lépéseknél beütötte ezt- azt, hogy még mindig nem szobatiszta, tanul már olvasni, de sokat kell gyakorolni, érettségi, meg már megint milyen pasit/nőt hozott haza?! :roll: :lol: Jó pár évre szóló aggódás és öröm forrása ez a kismanó, akit annyira vártunk már! :lol: :lol:

Jut eszembe: nemsokára baba érkezik a baráti társaságunkba!!! Az a pár, akik két évig próbálkoztak, és már időpontjuk volt a Kaáliba, sikeresen összehozta spontán a babát, és 20- ára vannak kiírva Laurával :lol: Már nagyon izgulok!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Bond!
Látom, hasonlót írtunk, csak Te sokkal diplomatikusabb voltál!
(egyébként a konfliktusok csak erősítik a kapcsolatokat - feltéve, ha megoldódnak persze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Ági!
Ott takarásban voltál, Tiedapa előnyös képet csinált!!! Dicsérd meg érte! :lol: :lol:

Kép
katy76

H.Gabi!
Bondot illeti megint az érdem, mert ugyan én is rákerestem a neten, de nem találtam meg ezt az üzletet (csak Békéscsabán vagy hol találtam alkatrészt). :lol: :lol:
A virágot meg köszönjük!! :wink:

Kép
katy76

kispocok13! :)

Majd holnap válaszolok normálisabban :oops: a bejegyzésekre, csak a te bejegyzésed kapcsán jutott eszembe, amit már régóta szerettem volna írni nektek az OEP kapcsán.
Nem folyattam senki vérét :lol: :lol: , mert a személyes ügyfélszolgálatukkal semmi bajom nem volt eddig. Normálisak voltak, segítettek, nem küldözgettek össze-vissza. :)
Ellenben a központi telefonos elérhetőségük már kíván némi kívánni valót maga után. :evil: Az "egy dolog", hogy sokára verekeded be magad a kezelőhöz. De ott jó eséllyel le is lehet ragadni, mert nem túl segítőkészek, illetve letudják azzal, hogy kapcsolnak egy melléket, amin valamiért senkivel nem tudsz beszélni. :x :x :x
A múltkor is éppcsakhogy nem azt mondta nekem a köpontos csaj, hogy ne b@szogassam már őt ilyenekkel, hogy nyomtatvánnyal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Aztán végül - mivel korábban elszólta magát -, és biztosítottam róla, hogy higgyje el, hogy az én bajom lesz, ha elhajtanak, nagy nehezen megadott két városi számot.
Ezeket már korábban is hívtam, és akkor is NAGYON normálisak voltak, most is. :) :) :) Szóval, Bond ajánlásával :wink: :

288-51-69 és 288-51-70

8)

Kép
Kép
200907?

[quote="katy76"]B írta:katy76ond!
Látom, hasonlót írtunk, csak Te sokkal diplomatikusabb voltál!

Nem. Csak akut szóf...sban szenvedek. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Valaki mondja meg, hogy a Született feleségekből miért az ezer éves részeket adják? :evil:

Kép
agi125r

Katy: igen, nagyon rendes :D Ha hazaér, meg is köszönöm neki :lol: :lol:

Kép
agi125r

agi125r! :)

Engem kérdeztél? :roll: 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Ez szerintetek valójában kiről szól? A apáról, az anyáról, vagy a gyerekekról? :roll:

http://babanet.hu/hetrol-hetre.php?content=articles-2334

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 06:50-kor.
Vendég

Ti nem vagytok hullaálmosak este?
Én rendszerint este 10kor menetrendszerűen bealszom a kanapén, enyémapa éjfélkor elkezd szöszölni, ébredés, fejés, alvás tovább...
Hogy bírtok éjjel takarítani, vasalni stb? Minden elismerésem...

Ja, képzeljétek, rájöttem, az ingerküszöböm jelentősen megváltozott...
Délelőtt rohangáltam a tejadás miatt: posta, tüdőszűrés, vérvétel, aztán ebédbeszerzés, főzőgombinfo Hendegabinak, majd Apukám áttranszportálása unokanézőbe. Mindez 3 óra leforgása alatt.
Nade:
kezdődött ott, hogy kiakadtam a postáscsaj bunkó mufurcságán, hogy még ő volt felháborodva hogy dolgoznia kell, és mertem kérni egy tollat az ajánlottbigyó kitöltéséhez.
Régen az ilyenre magasan tojtam.

Aztán a tüdőszűrés csapta ki a biztosítékot:
bemegy 8ember mögé beáll a sorba, majd vár. És vár és vár és vár hogy regisztrálják, de a néni a pult másik oldalán nagyon ráér, nem stresszel, 10 perc/kopf. :? :? :x :x :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Majd bejön egy csaj, hogy itt kell-e jelentkezni a tüdőszűrésre. Mondom gondolom, hiszen ez az egy ablak van, ráadásul ki van írva hogy "jelentkezés". Majd kérdezősködik hogy mennyi idő ez az egész, meghogy tartsam a helyét a sorban, mert kimegy szólni a férjének, aki a kisbabájával (ennek még jelentősége lesz) vár kinnt. Hurrá. Visszajön, majd előadja hogy ugyanmár engedjék előre (jelzem, akkor már csak előttem egy pasi volt, utánam meg már ő következett volna) merthogy a kisbaba még szopik. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mondom, enyém is, otthon vár, én sem üdülni járok ide. Azért pasi előreengedi, én majd' felrobbanok. (én voltam a hülye, ezt én is előadhattam volna)
Sebaj, mélylevegő, vannak fontosabb dolgok az életben, koncentrál, mosolyog. :roll: :roll: Végre bejutok, erre a csaj ott tanakodik még mindíg hogy akkor mi legyen, merthogy ő lehet hogy terhes, mert nem védekeznek, de múlt héten még negatív volt a teszt, és úgymegugye nem lehet szűrni... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Na itt szakadt el a cérna... K....a nagy betűkkel ki volt írva a regisztrációnál hogy terhes anyákat nem szűrnek.... Nekiestem :oops: a csajnak, hogy most akkor ezért csapott ekkora műsort full feleslegesen, meg feltartott egy pár embert, és sietnék én is a gyerekemhez de más hülyesége miatt nem tudok... úgy, de úgy kiakadtam.
Ja, mikor már végeztem, felöltöztem, ő még mindíg ott problémázott, hogymostakkormilegyen. Megyek ki, a "kisbaba" kb másfél éves. Szegény, hogy milyen hülye anyja van...(akkor ezért pirult el mikor kérdezte az elején hogy az én babám mekkora) ...

Pffff, megint felhúztam magam.

Ehhez képest a Heimben a vérvétel egy sétagalopp volt, pedig nem találtak vénát és kézfejbe szúrtak. Hát, mit ne mondjak, nem volt kellemes, most meg bucira van dagadva... meg bedepiztem a gyerekkórháztól, visszajöttek a rossz emlékek is :cry: :cry: :cry:

jó kis délelőtt...

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond: lehet :lol: :lol:
Apáról semmiképp sem, leginkább az anyáról szerintem.... Bennem felmerül a kérdés, hogy milyen lehet a gyerekeknek? Tudni azt, hogy az apjuk már halott volt, amikor ők fogantak, biztos megfordul majd a fejükben, hogy az anyjuk csak az apjukat akarta visszakapni őáltaluk. De persze ettől még élhetnek boldogságban, szeretetben, lehet belőlük egészséges, boldog felnőtt. Kívánom, hogy így legyen! :)

Kép
agi125r

Ne máááááááááááár, SZF régi rész????
Pedig azt várom... lehet hogy elmegyek aludni... apa bulizik :evil:

Bond,
cikk durva. Nem tudom, mi a jó ebben a helyzetben...

KépKép

KépKép
kispocok13

agi125r! :)

Akkor elárulom neked, hogy a Dr. House legutóbbi évadjának sem adták le az utolsó részét. :wink: (Pedig :shock: :shock: :shock: )

http://comment.blog.hu/2009/12/07/a_tv2_jol_kitol_a_szuletett_felesegek_es_a_house_rajongoival

Olyan jó lenne kívülről látni magamat. :roll: Vajon hány méteres szobrot emelnétek, ha méltóképpen szeretnétek kiemelni nagyságomat? :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Katy!

Hmmm, vadas.... :D .
Viccelsz?! Vadasnak még én sem állok neki, nemhogy Bond :twisted: :lol: :lol: :lol:

Merion!

Részletet olvastam a cikkből neten, és sztem nagyon jó fej Lilu :D ! Tök őszintén nyilatkozik, nem vetít, pedig a legtöbb hírességnek "mintagyereke" van, ami nyilván lehetetlen! Ő simán bevállalta, hogy volt olyan, hogy a kisfia visítva sírt órák óta, ő pedig bement a szobába ordítani :lol: . Nekem tényleg álomgyerekem van, de még én is csináltam ilyeneket, mikor pocakpara volt :oops: :lol: .

Lilisgabi, Boo!

Bondnak teljesen igaza van! Látjátok én is milyen jól elvagyok vele, pedig utálom :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Neeeeemiiiisiiigaaaaaaz, módfelett kedvelem őt, főleg hogy ilyen jófej kiscsákót, és egy ilyen ugrómászó( :shock: ) szuperhősnőt nevelget :wink: :lol: .

Sírás:
A valódi sírás az nálunk fehér holló, na de a hiszi... :twisted: . Apánál soha :shock: ! Egy hangja nincs, gyönyörűen el van egyedül, vagy együtt is eljátszanak bármivel. Anyánál néha, mert mivel nem síros, hamar reagálok. Maminál állandóan :shock: :shock: :shock: ! Édes jó anyám ugyanis rajong érte, és rengeteget van kézben a bébi, mikor itt van. Ha nem az ölében ül, és "tanulnak", akkor a földön tornáztatja egész nap :lol: . Tegnap mondom neki: Anyukám, tedd le a szivacsra, ott nagyon szeret lenni! Erre anyu: Jól van kicsim! Majd a hóna alá vágott egy plüssállatot, és leheveredett a gyerekkel a földre, és bábozni kezdett neki :lol: . Ezek után peeersze, hogy azonnal panaszkodik a gyerek, ha egydül hagyja :? . De hát ez a nagyik dolga, és hála Istennek, nálunk továbbra sem nagyon veti be :wink: .

Kaja:
Reggeli: tejcsi, tízórai: gyümölcsturmix (a lefagyasztott tejet magában nem eszi meg, pedig kiönteni nem vagyok hajlandó, viszont ha teszek bele gyümit 180-at bever belőle :D ), ebéd: tejcsi, uzsonna: főzelék, vacsora: tejcsi (+ tápi), 3-4 felé pedig megkapja a lefekvés előtt lefejt tejemet, így reggelre van elég :wink: . És lassan estére se kell a tápi, mert megint van elég tejem :D . Hiába ittam ezerrel a Lactoherbet, meg szedtem a homeokat, semmit nem hatottak :( . Szóval múlt héten vettem MoreMilket megint, és bár rohadtul drága, de nekem naaagyon bevált :D :D :D ! Most megint szépen gyarapszik, és kezdi tologatni az étkezéseket, szóval sztem átállunk a 4 óránkénti evésre. Próbáltam leszoktatni az éjszakai kelésről, és simán vissza is alszik, de később felkel, mert reggelig nem bírja. Viszont ha 5-kor felkel enni, akkor már nem is alszik vissza :? . Szóval jobb az, hogy 3-4 felé eszik, aztán 7-ig szunya, mint hogy 5től kukorékol :roll: :lol: .

Czigka!

Ez a család-metafora nagyon édes :D . 18-án vizsgázom 3-ból, 19-én is van egy, meg 27-ig egy beadandóm... De most egy-két napig olyan vagyok mint egy zen buddha :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond,

Ez kérdés??? :lol: 829 méteres lenne, csak hogy Te legyél a világrekorder... :mrgreen:

http://nol.hu/mozaik/818_meter_magas_a_ ... bb_epulete

Kicsidodi,

Itt az újság, de még nem olvastam el a cikket... :roll: ,de elfogom. :wink:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Bond!

Ha a szellemi nagyságodra utalsz, akkor azt a szobrot nem adnám Hugi kezébe, nehogy lenyelje, ha viszont az arcod nagyságára utalsz, akkor az sajnos kivitelezhetetlen, mert evakuálni kéne észak-amerika komplett lakosságát, hogy legyen hely a talapzatnak :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Jaaaaj, szeriszeriszeri :wink: :lol: :lol: :lol: ! Tényleg nagyon okosságosat írtál ám nnna :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Merion!

:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

ja, és még egy napikedvesség:

Bond, remélem értetted: Czigka szerint az anyánk lehetnél :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Tisztázzuk.
Az Észak-amerikai kontinensre gondolsz, vagy az Amerikai Egyesült Államok északi részére? Mert nem mindegy. Amúgy kezdetnek jó. 8) De milyen magas lenne? :roll: :roll:

És igen, vettem az adást, hogy MÁR MEGINT leanyáztatok. :twisted: Ezen az alapon viszont enyém a jogalap arra, hogy:
- levonjatok a zsebpénzetekből, ha rosszak vagytok
- szobafogságra ítéljelek titeket, ha még rosszabb vagytok és
- Anyák napjára mindenkitől körbeajnározás, tenyéren hordás, és full kényeztetés jár. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
(És mielőtt belekötnétek: gyereknapot csak egy bizonyos kor alatt tartanak az anyukák. Ekkora korban már nem. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Drága Bond :D !

Természetesen a teljes kontinensre, bár kezdetnek lehet,hogy elég lenne a Szabadság-szobrot a képmásodra formálni, nem? Csak a fokozatosság kedvéért :lol: :lol: :lol: !
És minden igaz, amit a "jogaidról" írsz, de ha le akarsz vonni a zsebpénzünkből, engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet: azt anyuci adja!!! :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jó reggelt, szép napot mindenkinek. Nócikám oviba ment, nem tudtam visszaaludni, komolyan gyomorgörcsöm van, hogy mi lesz. Igyekeztem úgy tenni, mintha semmi gond nem lenne, de jobban izgultam, mint anno, mikor először ment oviba.
Szegénykém hófehér volt reggel, már hetek óta sápadt, de most még sápadtabbnak láttam. Míg elment pisilni, mondtam ezt apának, azt mondta, biztos csak amiatt a h...e takarékos izzó miatt látom így. Hát remélem, tényleg.
Esti termésetekhez:

Katy: nem vettem, kaptam egy kis köteg spárgát. Amúgy amikor szezonja van, főzök magunknak is. Szoktam Megdinsztelni, és tojással, de csináltam már csőben sülve vagy csak simán párolva is.

Bond:
[quote]h írta:endegabi!

Nagyon szépen köszönöm!
De először várd meg amíg megérkezik, és jó. Aztán pedig sűrűn gondoljál ránk, miközben sütsz-főzöl. de legfőképpen: KÉRÜNK BELŐLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem tudom, mennyire lesz ez lojális a sok-sok diétázóval szemben????? :lol:

Cikk,vagyis a címe: az apukáról szól. Vagy 3-szor veselkedtem neki tegnap, mire rájöttem.

Szobor: hááááááááááááááááát, nem is tudom….. :lol:

Boo:
[quote]A írta: gyerekem ma kipancsolta az összes vizet a kis kádból rájött a rúgkapálhatnék, és nem akarta abba hagyni ennek az lett az eredménye, hogy az egész fürdőszoba úszott a vízben

Akkor a gyermekeink most együtt jutottak el ide, mert Vicus már pár napja kezdte a locsizást (apa mutatta neki :D), aztán tegnap este begazult, paskolta a vizet, mint a hajólapát, közben pedig hatalmasakat pislogott. :lol:

Kispocok: tüdőszűrő: :x (nagyon szégyenlem magam, de bizony évek óta nem voltam, terhesség elején védőnéni is letolt miatta, de hát akkor nem mehettem. Úgyhogy az első adandó alkalommal nekem is menni kell.)
Kézfejed borogassad. Érdekes, hogy kb 20-szor adtam már vért, ott mindig elsőre gyönyörűen le tudják venni azt a 4 dl+vizsgálathoz mennyiséget, de ha vizsgálat miatt kell mennem SZTK-ba, 90%-ban szétcseszik a vénám, vagy 2-szer szúrnak.

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi,
nyugiiiiiiiiiiii!!!!!!
Változtatni úgysem tudsz rajt :D hogy mi lesz!
Mindenesetre szorítok én is!

Köszi, borogatom, már nem annyira vészes.

Futok pakolni, mert 2 hónap után jön a védőnyanyi :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 06:51-kor.
Vendég

H.Gabi!
Spárga: úgy mindjárt más. :wink:

Dodi!
Nálunk is az van, hogy ha a 6 órához közel esik a reggeli kaja, akkor már nem alszik vissza (ill. egy-másfél óra múlva beájul, de addig szórakoztat engem). Ezért én is a hajnali 3-4 órai kajálást szeretem, mert utána még vissza tudunk aludni. 5-kor már mi sem.

Egyébként mióta hozzátáplálok, Petra jobban alszik. Kb. másfél hete beállt arra, hogy 11-12 között még felébred egy kis utóvacsira, aztán 2-4 között kér enni, és utána csak fél 7-7 körül. És aztán némi dumálás után vissza szoktunk aludni 9-fél 10-ig. (ma én már nem feküdtem vissza, mert megyünk a tesómhoz, és összeszedem magam, míg Petra alszik, illetve szedném, csak már megint feltartotok!) :lol: :lol:

Kispocok!
Én is álmos vagyok már este 10-kor, de én az a típus vagyok, hogy mindent azonnal meg kell csinálnom (belső kényszer hatására :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:)
Szóval ha pl. fogmosás közben észreveszem, hogy egy pötty van a tükrön, akkor gyorsan megpucolom az összes tükröt a lakásban (nincs sok, csak a fürdőszobai, meg a gardróbnak két ajtaja van tükörből). Ez nyilván nem normális dolog, de inkább legyek takarítás-mániás, mint az ellenkezője. Ez még mindig jobb.
Amúgy mikor dolgozom, akkor ez nem ennyire abnormális, olyankor meg szoktam találni a határt. Akkor is takarítok, de nem ilyen sokat. :wink:

Kép
katy76

H.Gabi!
Az jutott az eszembe, hogy szerinted nem lehet, hogy Nóci valami miatt esetleg nem szívesen megy az oviba? Nem elképzelhető, hogy a kis szervezete a megbetegedésekkel védekezik az ovi ellen? Tudod, szokták mondani, hogy ha a lelkünk nincs rendben, akkor hajlamosabbak vagyunk a betegségekre. Lehet, hogy tök hülyeség, csak azért jutott eszembe, mert hogy Te is tiszta stressz vagy már az ovi miatt.

Kép
katy76

Köszi lányok.
Katy :) : alighanem igazad van.

Már múltkor is írtam, hogy Nóci nem az óvónénik kedvence, pedig ő tényleg igyekszik. Sőt, imád középpontban lenni, szerepelni, és elég rosszul éli meg, hogy mellőzik kicsit (bár ez már korántsem annyira észrevehető, mint első éven.) Sajnos néha ezek miatt a vélt vagy valós kudarcélmények miatt elég viharos érzelemkitörései is vannak (ez itthon is van néha), és bizony a kis társai közül volt, aki mondta, hogy azért nem játszok a Nórival, mert folyton sír.
Az óvónők szerint (és ezt idézem az 5 éves státusz-jellemzésből): "a veleszületett vesebetegsége, és az azt követő kórházi kezelésekből kifolyólag gyenge idegzetű, túlzottan érzékeny gyermek"

Amióta Vicus született, meg csak rosszabbodott a helyzet, többször is mondta, hogy nem akar oviba menni, mert akkor többet vagyok a Virággal, mint vele.

Szóval már félek, hogy megint azzal fogadnak, hogy ezért sírt, meg azért sírt, illetve, hogy nem játszanak velem, meg attól, hogy pár nap, és újra beteg lesz.
Most azt fontolgatom, hogy csak délig lenne, ebéd után elhoznám, de nekem az irtó macerás lenne, hiszen ha reggel is én viszem, fél 10 kb, mire hazaérek, 3/4 1-re meg menni kéne érte, Vicus sem óramű pontos, úgyhogy az ő napirendjét is feldúlná....

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Kaja:nálunk Lili már átállt a 4 órás evéskre,ami a következőképp néz ki: 8 szopi,12 szopi (előtte 1 órával néha kap már egy kis zöldséget),fél 3 gyümi,4 szopi és fürcsi után,fél 8kor szopi. Általában ő is olyan 4-kor ébred először,amit én is jobban szeretek,mint amikor később kel,mert akkor nálunk sincs nagyon visszaalvás :lol: Tegnap képzeljétek el,hogy ugyebár délután 4kor szopizott,7-kor fürcsi és amíg én szellőztettem a szobáját,bealudt apánál,úgyhogy letettük az ágyába,mondván,úgyis mindjárt felkel még enni. Aha,fél 2-kor :shock: kelt először. Nagyon durva,hogy kibírta addig.

Dodi! Szerintem is tök jó a Lili-féle cikk,őszinte tényleg,bár arról ha jól olvastam nem volt szó,hogy végülis hogyan szült :lol: ,csak azt írta,hogy amikor rátették a mellére,már el is felejtette a vajúdást :lol:

Boo vs Lilisgabi! Csatlakoznék Katyhoz és Bondhoz,miszerint ahány ember,annyi féle vélemény. Amúgy szerintem sem esett neked Boo,csak véleményt nyilvánított,amire számíthatsz itt mindannyiunktól,ha leírsz valamit.

Kispocok! Csaj a tüdőszűrőnél :twisted: Szeretem az ilyen primitív embereket

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi! Bocsi,rosszul írtam:Lilu-féle cikk. Ebből látszik,hogy csak a gyerekem jár az eszemben mindig :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 06:51-kor.
Vendég

Czika :) : megértettem :D
Amúgy jár már Ő is.... együtt megyünk a Nóciért :D

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

[quote="kicsidodi"]D írta:kicsidodirága Bond :D !
És minden igaz, amit a "jogaidról" írsz, de ha le akarsz vonni a zsebpénzünkből, engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet: azt anyuci adja!!! :twisted: :lol:

...és mivel én vagyok az anyátok, én is vonok le belőle. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

[quote="czigka"]
írta:
czigkaBond!

Ha már túlléptük azt a kort, hogy gyereknapot tartsunk, akkor te hány éves vagy?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mármint szellemileg, vagy biológialiag. Utóbbi 35, előbbi pedig már az öregkori gyermekség felé hajlik. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kép Tőlem-Nektek :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sillia :) ez gyönyörű! Friss a kép?

Kép
Kép]
hendegabi

Éjjellények! Ti a ciciből szopit hogy oldjátok meg éjszaka. Én fekve rávágom, azt menet közben valamikor beájulunk, egészen a következő kajáig.

sillia! :)

Ez bjutifúl! :o :D :D :D

Kép
Kép
200907?

A virágot most fényképeztem reggel :)

Én ülve szoktam szopiztatni éjjel, Lóci a hónom alatt. Van egy piros huzatú párna, azon szopizik újszülött kora óta. Bár már elől hátul lelóg róla, azon szeret szopizni.
Nem érdemes lefeküdnöm mellé mert kb. 8-10 percet szopizik aztán leteszem és alszik tovább.
Hajnalban szoktam magunk közé venni mert akkor már nem alszik vissza.

De ezennel szeretnék eldicsekedni:

Vége az éjjellénykorszaknak!

Lóci már két hete 1-2-szer kel csak éjjelente. És hajnalban is csendben elcicizget amíg mi alszunk.

Most így utólag örülök, hogy a sok noszogatás ellenére nem hagytam sírni, nem szoktattam le erővel az éjszakai szopikról.
Lám, mindennek eljön az ideje.

Tegnap készítettem a rántást a levesbe, amikor feltűnt hogy gyanús csend van...
Benézek, és ezt látom

Kép
A szárogató alsó szintjéről lerángatta ruhákat :shock:
Én mindig visszateszem a plédjére de őt sokkal jobban érdekli a tágasabb világ. Addig forgolódik kepeszt amíg nem éri el amit akar. Kedvence pl. a fiók gomja :roll:
És tegnap már kihúznia is sikerült a fiókot :shock:

A szememet nem nagyon szabad levenni a kis Csibészkémről...

A tegnapi és a mai séta már nem volt zökkenőmentes, induláskor sírás volt. De sikerült elterelni a figyelmét és megnyugtatni anélkül hogy kivettem volna a kocsiból. Az igaz, hogy a cél érdekében bohócot csináltam magamból a buszmegálló népes közönsége előtt :D Kép
Kép
Vendég

Hendegabi

Én sokszor jártam úgy Rékával, hogy mire odaértünk az oviba, sírt hogy rosszul érzi magát. És nem szimulált, fal fehér volt néha még öklendezett is.
Ilyenkor hazafordultunk. Féluton volt a bolt, mire odaértünk (kb. 10perc), már csokit kért.
Az összefüggés elég egyértelmű és Nócinál is bizonyára ez a helyzet.
Sajnos nem sok minden t tudunk tenni ellene. Hiába mondogatnád Nócinak hogy "jaj de jó neked az oviban" ha egyszer ez nem igaz.
Talán próbáld azt mondani neki, hogy már csak picit kell kibírnia és utána iskolás nagylány lesz...

Mindenkinek aki beteg:
GYÓGYULJATOK!

Azt szeretném kérdezni, hogy a rizst ti hogyan adjátok? Egyszerűen megfőzöm és átpaszírozom?
És a zöldborsóval is kétségek között vagyok. Van ahol 8 hónap után javasolják, ugyanakkor a 4 hónapos kortól adható bébiételekből található zöldborsófőzelék.

Tegnap először turmixoltam kaját Lócinak (idáig paszíroztam)
Nos, maradok a paszírozásnál. Igaz, hogy sokkal tovább tart, de a turmixolástól olyan más íze lett a kajának. Sárgarépa krumlit turmixoltam és a répa elveszítette a jellegzetes édeskés ízét, helyette az egésznek valami markáns, csípősjellegű íze lett

:?

És husis kaját hogyan tudnék neki készíteni?olyat eddig csak bébiételben kapott.
A babaszakácskönyvet olvastam, de hátha van valamelyikőtöknek használható és bevált ötlete :)
Vendég

Sillia: Virágért : irigy-irigy.
Enyém állapota jelenleg:
Kép

Nagyon jó, hogy ilyen szépen alakulnak az éjszakáitok. :D
Csibészke: hát Lóci valóban az, csak rá kell nézni. Tudod mi jutott eszembe Csibészkéről?
Kép
Ismerős valakinek? :roll: :oops:

Séta: induláskor Vicus is sír, öltözni utál, és amíg én öltözöm, azt sem bírja.
Kaja: Eleinte én is csak passzíroztam, de most jobbára 2 napra csinálok neki kaját, úgyhogy botturmix, utána levesszűrőn átkeverem.
Husit én a levesből vettem ki neki, apróra elvagdostam késsel, hozzátettem főtt a krumpli-sárgarépa darabokhoz, és együtt botturmixszal pépesítettem.
(én nem éreztem más ízét, de az állaga teljesen más, sokkal krémesebb)

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi

Én is a Rumcájsz-ból "loptam" a Csibészke nevet :lol:

Lócinak nem annyira az öltözéssel van baja hanem az a mozdulat váltja ki a sírást amikor beleteszem a kocsiba. Most inkább megszakadok és cipelem le-fel a negyedikről hurcibástól. Mert ha még fennt a lakásban beleteszem a hordozóba és lennt már csak hordozóstól ráillesztem a kocsira, úgy jobban szereti.
Mindenesetre az a sírás amit ebben a kocsiban művel, össze sem hasonlítható azzal a kétségbeesett sikoltozással amit a másikban művelt.
Most bánt a dolog, mert én a kezdetektől gyanítottam hogy valami nem jó neki abban a kocsiban és mégis többször megpróbáltam abban tolni.
Egy használt babakocsinak lehet aurája? Mert egyértelműen FÉLT benne Lóci

Én is két napra csinálom a kaját.
Végre találtam valamit amit szeret, és ez a babán. Úgy nyitogatja a szájacskáját mint valami madárfióka :lol:
Azóta könnyebb megetetnem vele mást is. A reszelt almát továbbra sem szereti, összerázkódik és olyan furcsa arcot vág tőle..

A husit azért kérdeztem, hogy hogyan lehetne turmixolás nélkül megoldani.
Én a vadasmártáshoz is paszírozni szoktam a zöldségeket. Én úgy érzem (és apa is) hogy változnak az ízek a turmixolástól. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.14 13:36-kor.
Vendég

Sziasztok,
védőnyanyi lerendezve (persze sok újdonságot nem hallottam tőle), megebédeltem, nasiztam, kávéztam, Kispockom húzza a lóbőrt kb két órája :lol: , úgyhogy most kb van még fél órám :lol:

Katy,
takarítás :lol: :lol:
Ovi-ötlet szerintem is logikusan hangzik...

Hendegabi,
várjuk a beszámolót az oviról, nagyon!

Sillia,
de szééééééééééééép ez a viráááááááááááááág!!!!!!!!!!!!!
És Lóci annyira helyes csibész-pasi! De jó, hogy már nem éjjellény !
Azért megnéztelek volna a buszmegállóban :lol: :lol: :lol: :lol:

Hendegabi,
Rumcájsz!!!! és Panka (?) Hurráááááááá
...én még Kisvakondot is szerettem nagyon.

KépKép

KépKép
kispocok13

Én csak érdemit bejegyzést tudok alkalmazni: Panka, Csibészke, Rumcájsz, Jicsinyi erdő. (Mond ez valamit a fiataloknak? :roll: )

Kép
Kép
200907?

Kaja nálunk így néz ki: 8 körül ébred, reggelizik. Fél12 körül ebéd, aztán szundi, 3 körül uzsi, néha 6 körül is, 8 körül fürdés után vacsi. Aztán alszik egészen reggelig :lol: :lol:

Kérdés:
melyik étkezéskor kezdjem adni a gyümölcsöt? Eddig beiktattam egy új délelőtti nasit 10 körül, és akkor kapta. Szerintetek ez jó így? Védőnyanyi áldását adta rá, de azért a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék.

Sillia,
zöldborsó: állítólag a héjja gázos, úgyhogy azt passzírozni kell, de amúgy adható már.

KépKép

KépKép
kispocok13

Én úgy szoktam, hogy délelőttre a táblálóbbat, este felé pedig a könnyebbet. Pont úgy, ahogy a felnőtteknek kell(ene :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

És még egyet kérdezek, gyorsan, mert már ébredezik...

Bölcsi...
Mikor és hogy érdemes elkezdeni tájékozódni, ha 2010 vége felé kezdeném bölcsibe járatni? (azért ily korán a kérdés, merthogy állítólag kevés a hely és sok a bébi)

Honnan tudom hogy milyen bölcsik vannak a környéken? Rákeresek neten, oké, de utána csak bemegyek körbenézni? Vagy vannak nyílt napok? Bármelyik bölcsit választhatom? Mikor és hogyan kell beíratni? Mennyivel előtte?
Tapasztalt anyukák, plíz help mí!

KépKép

KépKép
kispocok13

[quote]V írta:égre találtam valamit amit szeret, és ez a babán.

kb 6szor olvastam el, mire rájöttem: banán :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reszelt alma itt sem bejövős, asszem nem erőltetem tovább, holnap jön az őszibarack :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Már nyugodtan skubizhatod. :? Vannak nyílt napok, ott mindent megtudsz, amit csak kérdeztél.
(Esetleg szétnézhetsz a helyi önkormányzat honlapján. A miéneken egész részletes leírás található)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.01.14 13:48-kor.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: