A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Helló Zugevők :D !

Normális reakciózás talán hétvégén :roll:.

Köszönöm a hozzám írt szavakat, bíztatást.

Konakiont Svájcban összesen 3-szor adnak, 2szer még a kórházban születés után, utolsót az egy hónapos kontrollon....csak gondoltam érdekes :roll:

Opel Corsa-ért épp megesz a sárga irigység! 8)

Gréta haja meg mint a janicsároké: szinte kopasz és a feje búbján egy hosszú vastag tincs.

Még egy dolog csípte el a szemem:
Kankalin, nincs az ivásnak köze a tejhez :shock:? ÓÓÓ. Pedig ezügyben olyan rendes vagyok (vállveregetős smile), gyümi teát iszom rengeteget és cukor nélkül (még egy vállveregetős smile) hogy jusson hely a zugevős csokinak :wink: . (ja, közös ismerősünk az egyetlen, akit nem zenélés közben ismertem meg, hanem közös barinőn keresztül, apropó, neki is novemberi a babája)

akkor a talira viszek svájci csokit :wink:, már beszéltem a nagykövetséggel hogy legyen útlevele Grétának a taliig.

Megvolt a(z elvileg) 6 hetes kontrollom, minden oksi.

Ja igen, még azt akartam tegnap mesélni, hogy elvittem Grétát is ebbe a csoportba, megkezdtük a közösségbe való járást, nos, a csúcspontja a foglalkozásnak az volt, mikor sírt az egyik gyerek, mert (ugyebár) a fiam megzúzta, a fiam azért sírt, mert letoltam, Gréta meg erre ébredt fel és Ő is belekezdett egy tőle nem megszokott ordításba...gyönyörű volt mondhatom, szép dolog az anyaság :lol:

Képregényt szívesen küldök rólunk priviben, aki szívesen megnézné gyerekeim (amolyan családi fotóalbum). puszi, jó hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Megint csak kutyafuttában tudtam olvasni. Mert...
Úgy tűnt, hogy Bibi napok óta nem alszik rendesen. Ezért tegnap írni kezdtem mennyit alszik napközben. Kb. 2,5 órát reggel fél héttől este 6-ig, azt is ezer részletben. Lehet, hogy nem elég neki a tejci?
Apa szerint ez a gond. Ezért a cumisüveg már elő van készítve, de nem volt szívem még adni, mert tudom, hogy akkor ezentúl mindig pótolni kell majd, mint Blaninál.

Kriszti, neked azért nem mondok semmit a bogyószedésről, mert ezek szerint lehet, hogy mégsem csináltam jól.

Friday, jöhetnek a képek. Ne aggódj már Bors miatt, jó Anya vagy!
Vagy ha rosszul csinálod, akkor én is...bár tudom ez nem annyira megnyugtató, de tudnék mit mesélni.
Blani tegnap szándékosan fejbedobta Apát egy fajátékkal, mire ő teljesen felkapta a vizet és leordította Blani haját. Aztán én félrenevelem a gyereket, mert mindent lehet. Én meg, hogy nem foglalkozik vele...stb... nem is volt kedvem jönni ezután, meghát itt is volt sírás.
Amúgy én azon már nem izgatom magam, ha Blani a korabeliekkel verekszik. Az unokatesóival már 5 hónapos kora óta megy, akkor már volt hajtépés, mert fogni már tudott.

Oltásról még írok, mert úgy látom egy kicsit félreérthető volt, illetve túl kevés infót írtam és így egyoldalú lett.

Mangora, Fleur, tényleg konkrétan mi a baj a Mei-Tai-al?

Mangora, köszi, még neked is reagálok a privire, illetve láttam, hogy jelöltél, köszi.

Bibi megint 10 percet aludt, szerintetek mi lehet a gond? Kv-t már nem iszom. Kicsit zaklatott vagyok már emiatt, ezért is írok össze-vissza. Eddig éjszaka legalább aludt, de most már akkor is rengetegszer felébred.
Próbáltam már: hátha fázik, v. melege van, büfiznie kell, éhes, peluscsere, zaj stb. Még a gépet is kiakapcsoltuk, hátha a sugárzás...

Kajcsi: röviden: annyi a súlyom, mint amivel szülni mentem :oops: asszem ez mindent elmond.

Kép
Kép
34372

Orrtisztítás: azért írom, mert nekem bevált Blaninál és Bibinél is, de ez saját módszer:
Hasra fordítom pár percre és kifújja az orrát. Viccesen hangzik, de működik, ott van a produktum a peluson.

Kép
Kép
34372

sziasztok

Kata üzijét hozom:

elesett ma a jégen,nemrég jöttek meg a balesetiről.tenyérnyi fekete vérömleny a bal medencéjén,a háta majd beszakad.... holnap meg temetés.ezért nem tud sajna jönni. :( :cry: :cry:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Szegény Kata! Még ez is, nagyon rád jár a rúd. Jobbulást!

Mangora, irigyellek a Corsa miatt. Én is nézegetem az autókat, ha visszamegyek dolgozni, veszünk egyet nekem is. Vagyis kicsit előbb, hogy összeszokjunk :-)

Friday, érezd Magad vállveregetve általam is. Igen, tudom, hogy a közös ismerős kisfia is novemberi, egy napra voltunk kiírva.
Kérek szépen képeket!

Reni, sajnálom a veszekedést, ez már biztos a fáradtság miatt volt. Remélem, már helyreállt a családi béke.
Van olyan nap, napok, hogy Zsófi is alig alszik. Erre a héten meg szinte állandóan, napközben is. Ehhez jött még a gyerekorvos megjegyzése, hogy csendes a gyerek. Gondolhatjátok, mit össze kombináltam már....

Tegnapi ebédet ettem, azt hiszem, kicsit megülte a gyomrom, fájt a fejem du., hányingerem volt és ment a hasam :-( Már jobb.

Közösségbeszoktatás: a közelben van egy játszóház, van baba-mama torna is. Oda szeretnék elmenni Zsófival, meg is kérdezem, hogy hány hetes kortól ajánlják.

Szép estét!
Zsuzsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.01.08 21:09-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én is kimaradtam a nagy beszámolóval, de Lilla egy katasztrófa volt :(
Én meg elmentem fogorvoshoz, h betömje a fogam, nem volt tünet, csak tudtam, h van. Erre töméskor beroppant a lyuk, nem kértem fájdalomcsillapítást...kra fájt. De betömte, tett bele gyógyszert is és reméltük, h lecsillapodik. Nem jött be :( másnap kihúzta, mert bölcsesség fog volt és azt nem érdemes gyökér kezelni. Amúgy kisebb is volt mint kellene, gyerek húzóval tudta csak kihúzni....:?
No de estére belázasodtam, igen vacakul voltam és még tegnap meg ma is fájt :(...de azért már jobb....csak remek programot csináltam magamnak.
Lehet a lázasodásnak már több összetevője is volt, mert már marhára kimerültem idegileg, lelkileg és fizikailag is....volt pár nagyon mélypontos napom és addig nem is akartam jönni itt rontani a levegőt, de most már jobb egy picit.
És ebből az egészből meg következik a tejes probléma :( így most nyomom az innivalót, mert szerintem segít és a More Milk +-t mert jókat hallottam róla. Marha drága volt, így ajánlom, h hatásos legyen.

Reni
A Mei-Tai-al semmi gond, isteni én imádom :lol: :)

Kata
:( :( jajj vigyázz magadra, még szerencse, h a héten a szüleidnél vagytok.

Utolsó oldalt olvastam csak vissza....már nem merem írni....egyszer csak ismét felbukkanok :)
Reni neked is kitartást. Az írásaidból úgy érzem Blani meg Lilla nagyon hasonlóan reagáltak a tesó témára. Nagyon át tudom érezni....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Kata, jobbulást neked! Elég komolyan hangzik ez az esés. Holnapra pedig szorítok! Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Fleur, igen, én is szoktam rátok gondolni, és persze Blani is emlegeti Lillát. Képzeld, még emlékszik rá:) Értem már, hogy miért rágta mindenki a fülem a testvérféltékenység dumával. Akkor úgy gondoltam, hogy -bár nem lesz könnyű- megoldom. Mondjuk most is így gondolom, csak féltem a családunkat, hogy ne érje maradandó károsodás. Köszi a bíztatást :) Nektek is +++++ A fogorvos miatt is együttérzek.
Mei-Taiból melyik fajta van nektek? Mikortól lehet használni? Írtam Emesének és azt válaszolta, ha a Picasaról rendelek, akkor 6500, de ott nincs minden típus. Egyébként meg 12 e körül van. Szerinted? Egyébként bizonytalan vagyok, amit most Mangora erősített is.

Friday már rég akartam kérdezni, de mindig kimaradt, hogy mi a kapcsolatotok a zenével? A párod dolgozik ott kint? Írtad, hogy amerikába is szeretnétek élni? Világjárók vagytok? (még múltkor olvastam a blogot, de ezek nem derültek ki)

Zsuzsi, neked is akartam már írni, csak nagyon el voltam a saját problémáimmal. Most már 10 perce alszanak a csajok, lenyugodtam kicsit. Jobb is, hogy elküldtek hallásvizsgálatra, mert már többször aggódtál Zsófi hallása miatt, így remélhetőleg megnyugtat majd az eredmény. Furi, hogy a kórházatokban nem volt vizsgálat, bocsi, de én úgy tudtam, hogy mindenhol van.
Egyébként arra emlékszem, hogy többször is írtál már olyan éjjeli ramazurikról, amit Zsófi rendezett, hogy attól tartottál, átjönnek a szomszédok. Ezek szerint nem mindig csendes! :wink:
Amúgy előfordulhat, hogy lerakódik váladék a gyerkőcök fülében ami besűrüsödik és gátolja a hallást, de egy speckó fülmosással ki tudják szedni. Próbálj nem aggódni, nem lesz semmi gond.
Nekem is furi lenne elképzelni, hogy a folyadékbevitelnek nincs köze a tejtermelődéshez. Szerintem van...

Én is zugevő vagyok. Mi magunknak nem veszünk édességet, így mindig Blaniét dézsmálom. Tőle kunyizok egy-egy falatot.

Most ennyi...
Jó éjt mindenkinek
R

Kép
Kép
34372

Kata! :( :( :( :( :( :( Jobbulást és sok-sok pozitív energiát küldök!!!!! Még jó, hogy nem vagy most egyedül!!!!

Zsuzsi, ne kombinálj, amííg nem voltatok a vizsgálaton!!! Mikorra kaptatok időpontot?

Nekünk a január tiszta orvoshoz járkálós lesz (ortopédia, kardiológia, csípő kontroll) Ja, és tegnap voltunk asebésznél a sérv miatt, két hét múlva kell a kórházba menni hozzá a műtét részleteit, időpontját egyeztetni, de vmikor február elején lesz és 3 napot kell bent tölteni. Amúgy a Betesdába, van vkinek tapassztalata róla??? Remélem van olyan szobájuk, ahol 24 ó-ban mellette lehetünk!!!!

Na mentem, mert apa ma kimenőt kapott, céges parti van, Marci meg egész nap kétszer fél órát aludt délelőtt csak fél 11 óta... Már kicsit fáradok :D Délután még apukám is volt itt, kicsit unokázott, bár még nem tud Marcival mit kezdeni, inkább csak nézegette :D

És tegnap megvolt az első igazi mosolya is Marcinak. Az elsőt én kaptam, de utána apának is tartogatott egyet :)

Ja, és a mai nemalvás mellé nemevés is társul... Szopizik, de tápszer-oótlásból alig eszik... és fogyott tegnap óta a mérleg szerint 50 grot, pedig nem is kakilt... Mi lehet??? Front van???
Most iis alig evett és bealudt... Szép éjszakának nézek így elébe :)

Reni, lehet hogy elérte Bibi a növekedési ugrást? Adj magatoknak még 1-2 napot és szoptass sűrűn, remélem rendeződik a dolog pótlás nélkül is!

Mangora

Kép
mangora

Szoptatós cikk innen bnetről....K betű para
https://www.babanet.hu/taplalkozas.php?content=articles-60

Kata
szívesen
kicsit megnyugszol/otok a tej is helyre fog állni, csak ne add fel.

Oltás:
de jó, h már ilyen sokan túl vagytok rajta. Ha jól emléxem Lilla csak az elsőtől lett lázas. Azt is anyukám vette észre..:? nagyon gyakorló szülő voltam még. Most már rebben egyet a szempillája és tudom, h beteg lesz :)

Dy
Fúú ez aztán ajánlat. :)
De jó hogy leírtad a teás dolgot. Én is így fogom csinálni, remélem segít majd.

Móni
Nyaralásban nagyon egyet értek veled. Nem kell nagy felhajtás, meg kötött programok sem. Ekkora gyerekekkel még nem lehet. De még kicsit nagyobakkal sem nagyon.
Ilyenkor még mindenben hozzájuk kell alkalmazkodni. Amit írtál, h csak ti és apartman az nagyon jó ötlet. Mi próbáltunk étteremben kajálni :) mikor Lilla 8 hónapos volt az első nyaralásnál még nagyjából összejött, de idén már elég érdekes volt....
Oltásra mi az egy hónapos kontrollon kaptunk időpontot.

Zsuzsi
Az orrspary nyomókája sztem is enyhén szólva hülyén van megoldva és nem nagyon esik kézre. Én is mindig gondolkodom rajta, h vajon most sikerült fújni vagy nem.

Amúgy orrszörcsögés nekünk most minden hajnalban ez a program :(, de nem beteg vagy ilyesmi csak mindig szörcsög az orra meg furcsán horkangat és nem kap rendesen levegőt. De az az érdekes, ha sikerül mélyen elaludni akkor meg nem szörcsög...én ezt nem értem. Amúgy reggel mindig leszívjuk neki.
Mi azt választottuk egyelőre, h orrspray és aztán mi szájjal szívjuk ki az porszívós orrszívó csövével.
Nálatok is van ilyen szörcsögés. Férjemnek nagy volt az orrmandulája, ki is kellett venni...remélem nála nem ez lesz a gond, de megemlítem majd a dokinőnek.

Kata
Jó hogy írtad, h csak márciustól mehetünk úszni :)
Babamasszázst is mondtad neki? Remélem nem haragszik.

Friday
No már aggódtam, h csak a Dani ekkora :) de látom Gréta is jó súlyban van.
Cumit meg bárcsak ne tapasztalatból írtam volna. :(.
Boldog szülinapot utólag :)

Rucik
Hát ugye mi az 56os méretet jóformán nem is hordtuk, így már 68as méretnél járunk.

Áfonyácska
Tejjel nekem pont ez van most :( neked rendbe jött már? Mit csináltál ha igen?
Cumi van...ilyenkor tényleg nagyon jó tud lenni, csak később óvatosan mielőtt nagyon függő lesz. De amúgy Dani pl elkezdte preferálni az újját és az öklét. Cumit kitúrja és hangosan cuppog a kezén :lol:

Szilvi
Ha lázas lesz csak aznap tart. Elvileg.

Vick
Én is ugyanígy érzek Lillánál :( remélem nálatok és nálunk is elmúlik. Még szerencse, h csak az egyik gyerkőc.

Babák a babákkal képek nagyon édesek.

Móni
Annyira szeretlek azért amit beírtál a testvérféltékenységgel kapcsolatban. Ad egy kis reménysugarat és leteszem, h állandóan magamat hibáztassam, h félre neveltem a gyereket. Mostanában megkaptam ezt egy párszor :(

Szóval ökölrágás nálunk is van. Szerintem csak annyi, h most találnak rá a kezükre. Itt dől el, h cumizni vagy ujjat szopni, vagy egyiket sem fogják. Gondolom.....bár Lillánál nem emlékszem ilyesmire.

Dy Van étvágya a csajnak :)

Mangóra
Sajnálom, h a Mei tai neked nem jött be azt hiszem az én ajánlásomra vetted :(
Akkor most már hamarosan lesz a műtét??

Kata
Program, igen ott szoptasd meg kendővel letakarva magatokat vagy a kocsiban.

Vick
Pelenkázón gagyogás nálunk is van :lol: a falon nálunk van egy polc ott vannak a pelusok és alatta egy zsebes tároló mindenféle izével.

Móni
Mire vagy kíváncsi a Mei tai-al kapcsolatban. Én abban viszem már most is Danit, mert elég nagy és tartja is rendesen. Nekem a most olyan van ami fejrészen párnázott, ez nekem különösen bejött.
Alul jó szorosra kell kötni. Ha nagy esetleg egyszer visszahajtani az alját. Ilyenkor még a baba lábát bele kell rakni, nem terpeszbe, mert ahhoz még kicsik és a pántot a testén kersztezve megkötni...nagyjából ennyi.
Nekem az az egyedüli hátránya, h jó hosszúak a pántok és mikor ilyen trutyi időben kint kell megkötni az izgalmas :lol: (mondjuk kocsiból kiszállva)
Viszont a kenguróból én úgy érzem kiborul mikor legugolok vagy lehajolok és Lillához kell. De látod kinek mi jön be. Mangórának nem tetszett.
Kérdezz nyugodtan.

Zsuzsi
Nyugi elvileg születés után is megnézték a hallását. Ő ilyen csendes baba.....szorítok!!!

Igen én is ezt akartam még írni, h mi is csatlakoztunk a DM baba bónusz programhoz és kaptam 2db c&as féláras kupont is kezdésnek..no annak nagyon örültem. Kaptunk már ilyet ajándékba és Lillának sok jó cuccot vettünk így. Nagyobb dolgokat.

Cumi
Sztem sem gáz a cumi....engem csak az zavart, hogy Lillának állandóan lógott a szájában és most már akadályozta a beszélésben (már nem :) ) viszont ezt meg én szúrtam el, mert nem léptem időben, h csak alváshoz kapja meg. A bnőméknek sikerült simán.
Cumi csak alváskor az ágyban van.
De Dani úgy tűnik inkább a kezét szereti, tehát ez sem lehet mindig a szülő döntése, ha ő azt választja akkor az lesz..

Fiú, Lány??? jajj csajok ne tudjátok hányszor megkaptam ezt...Lillánál mindig azt kérdeztés kisfiú????? (nem fiú csak buzinak nevelem talpig rózsaszínben :lol: )
most mit gondoltok mit kérdeznek talpig kékben?? Kislány???? Pedig Dani igazán nem lányos :)

Friday
Nehogy emiatt sírj. Ahogy írod tünemény fiad van és nem nevelted félre. Ő máshol vezeti le a feszültséget.
Na és Vick is ezt írta és én is azt tenném amit ő írt. És olyankor el kell vinni kicsit e tett helyszínéről és ha tovább csinálja elmondani neki, ha így viselkedik el kell mennetek onnan.

Édesség jajj ne is mondjátok...Mikulás, karácsony miegymás...igyekszem visszafogni magam most már...

Mangora
Gratulálok a kocsihoz....

Reni
Mei tai...hjajj ha tudnánk találkozni kipróbálhatnád az enyémet. Nekem Mesitől van a második :) én nagy rajongó vagyok...Nekem a sima fejpárnás van nem a csukjás.
Én nagyon szeretem. Elvileg 3hós kortól, de már beleteszem a Danit....

KépKép
KépKép
fleur

Szerintem a hogy vagyunk témához nem írok most sokat, mert nagyon depis voltam...talán már jobb...kop kop....nagyon sokat veszekedtünk Lillussal apával felváltva...kiabáltam is vele :( és a mélypontos napon még a végén zuhanyozás is lett. Az egy nagyon rossz nap volt :( érdekes módon akkor volt a fog bajom is és éjjel lázas lettem.
Remélem Lilla kicsi lelke hamar megnyugszik az enyém is, mert így nagyon rossz mindenkinek. Férjem már valamelyik nap azt mondta, h így lassan már nem szeret itthon lenni (és meg is értem :( ) persze velünk van nem megy el.
A pszichológus ismerősünk azt mondta, h ez így jó, mert kiadja magából, a kérdés nekem már csak az, h meddig is tart ez?? Míg megőrülök, vagy előtte azért véget ér.....
Nálunk ugye a baj a dac korszak+cumi és végül a tesó féltékenység. Most már a cumit elfelejthetjük mint probléma okot.
Nem tudom írtam e, de az ismerősünk azt mondta, h még most is azt mondja, h adjuk vissza a cumit. És végül hosszas tanakodás után vettünk újat.
Férjem hazajött és mondta neki, h volt Erzsi néninél és megtalálták a cumit. Lillának teljesen átszellemült feje lett kérem a cumimat.
Megkapta.
Az én cumim. A sárga cumim....láttátok volna azt a pár mp-nyi boldogságot. Aztán bevette a szájába és megszakadt a dolog. Nem tudta, hogyan szopizza és kb 2 perc múlva lerakta.
Azóta is el el kéri néha, ha eszébe jut, de hamar leteszi és beszédben már zavarja így legtöbbször ezért rakja le. Mindig mondom neki ha kéri és elmegyünk otthonról, hogy ha odaérünk eltesszük nehogy megint elvesszen, de még mindig azelőtt kérés nélkül megkapom, mert nem kell neki.
Sajnos a hiszti ettől nem szűnt meg, sőt kicsit erősödött is néhány napra.

Dani szerencsére édi bogyó.. Persze néha ő is nyűglődik és tök jó mikor Lilla itt nyafog ő meg ott. De már nagyon kommunikatív velünk. Irtó hálás ha végre vele foglalkozunk. :) vigyorog és olyanokat gagyog, hogy az már kész mondat. :)
A vizet meg egyszerűen imádja.
Lehet volt ami ismétlés volt :) akkor bocs

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, szerintem nekem a mai-teiel az volt a gondom h kabát fölé vettem fel. Lehet alá jobb lett volna. Na, majd azért még tavasszal próbálkozunk. Meg nekem fura a kötözgetés és attól tartok, hogy lazára kötöm és alul kicsúszik... hmmm

Na mentem, talán itt a vállamon büfizés közben végre elaludt Marci! És most este legalább megette a szokásos esti adagját is! Megyek én is elteszem magam holnapra!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Reni
Próbáltad mérni, hogy mennyit eszik? Ami nekem a válságos tejes időszakban bejött, az a fejés minden etetés után és legalább 6 deci innivaló minden etetés közt. Már 3 napja nem fejek, mert bőven elég a tejcsim megint.

Képzeljétek! Vettem egy colát magamnak. Kicsit bántam is,de nagyon megkívántam, pedig figyelek, hogy egészséges ételeket, italokat egyek. Csoda történt, mert megittam kb. 2 decit és úgy belövellt mind a két mellem, hogy csuda! Talán a tejproblémások kipróbálhatják, hátha nekik is segít.

SZerintem ez " az ivásnak nincs köze a tejcsihez" butaság. Mindenki azt tapasztalja úgy látom, hogy nagyon is köze van hozzá.

Evés: Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen kényszeres evő. Néha látom Ricsin, hogy mosolyog rajtam.Aztán mindig azt hangoztatja, hogy így is nagyon szép vagyok. ( Lóg a hasam, 8 kiló plusz van rajtam, sonka combok, pfujj) :wink:
Szóval képes vagyok 4-5 teljes szelet kenyeret megpakolva megenni 1 evésre, és mivel mi a lányoknak nem nagyon adunk édességet, így este, mikor lefeküdtek elkezdem nyomni magamba a csokikat. :oops:

Nekem kengurum volt a lányokkal is és nagyon szerettem! Most még nem tudom, beletehetném-e már Vincét,de újra azt fogom használni.

Fleur
Nálunk is van dac-korszak (3 éves) és persze a féltékenység is. Hanginál 3 borzasztó nap volt, amikor is a 3. este elsírtam magam és mikor beszéltem hozzá és eltakarta a fülét, hogy nem hallgatja, amit mondok, akkor elvettem onnan a kezét és hangosan mondtam, hogy ne csinálja ezt tovább, mert nem bírom már, hogy így viselkedik velem. Onnantól megváltozott. Elgondolkozott és egyre aranyosabb, többet bújik hozzám, és szófogadóbb is. Érezte szerintem, hogy nem lesz így jó senkinek.

Még azt akartam írni, hogy Vincének is délelőtt van a cicin forgolódós, magát húzgálós evése, amikor fogalmam sincs, eszik-e rendesen, de hogy egyfolytában ficánkol az biztos. Elhúzza a fejét a ciciről, majd újra bekapja és ez így megy kb. 20 percig, aztán nem is kell tovább. Viszont a délután 3 óra körüli evésnél meg intenzíven 1 órát szopik.Biztos kell nekik egy kis lazítás, mikor nem terheli a pocakot, aztán bepótolja.
Most 5350 gramm és 59 centi volt szerdán. Ma 2 hónapos, úgyhogy ma mérek mindent.

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

MArci a tegnapi nem alvás után éjszaka alvási rekordokat döntögetett. Kb este fél 11-kor aludt el, ébredt egyszer fél 4-kor, majd reggel 9kor :shock:
Délelőtt fent volt, de most megint alszik :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Vick, örülök, hogy rendeződtek a dolgok Hangival.
Jó, hogy írod a colát, néha úgy megkívánom. :oops: Pedig nem nagyon ittam régen sem, kb. havonta egy pohárral. Komolyan mondom, kívánósabb vagyok mint terhesség alatt, úgy ahogy Mangora is írta.

Fleur, remélem, a fogad helye hamar rendbejön. Sajnálom, gondolom, a láz már mindennek az összehatásaként jelentkezett.

Mangora, ki érti a kisbabákat? De jó, hogy Marci ilyen szépen alszik. Nekünk hasonló az éjszakai rendünk kb. egy hete. Nekem határozottan tetszik :-)

Igyekszem nyugtatni magam a hallásvizsgálat miatt, de nagyon nehéz. Legszívesebb örökké bőgnék, de tudom, hogy nem lehet, Zsófi miatt nem. Valóban nem fordul a hang irányába, de vannak zajok, amikre határozottan összerezzen. Vannak, amelyekre nem vagy nem mindig. Kísérletezem titokban mindenfélével, mert a párom megtiltotta, hogy terrorizáljam a gyereket.
Tudom, hogy a gyerekek nem egyformák, Zsófi pl. már egy hónapja mosolyog, Marci pedig még csak most kezdte.
Majd meglátjuk, csak lennék már egy héttel öregebb. Január 15-én megyünk, Mangora. 14-én csípővizsgálat-kontroll. Szép kis hét elébe nézünk.

Vendégek várunk, 3-ra, de az előbb szóltak, hogy fél órát késnek. :evil:

Szép délutánt Nektek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur, köszönöm ezt a cikket. Megerősített sok mindenben.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Vick, próbáltam mérni, hogy mennyit eszik, de evés előtt annyira ficánkol, hogy képtelenség pontos adatot kapni. Az eredménytől pedig (30-40g) rosszul lettem, úgyhogy inkább nem is mérem. Amúgy lehet, hogy azért eszik egyfolytában mert egyszerre csak ennyi van. Azóta próbáltam tápszert, de nem eszi meg, kiköpködte. Ha tényleg éhes lenne megenné?

Neked sem lehet egyszerű 3 gyerkőccel. Tökre bírom Hangit azok alapján, amit leírsz :) Nektek amúgy megoldható lenne a tali? Titket is szívesen látnánk :)

El nem tudom képzelni, hogyan vittél két gyereket kenguruban? Ez valami speckó szerkezet, vagy egyikük babakocsiban volt?

Mangora, jó sok dokilátogatás van betáblázva. Majd írd meg, hogy mikorra írják ki a műtétet. Uncsitesómék vitték mindig a Bethesdába a gyereket, semmi rosszat nem hallottam róla.

Zsuzsi, Bibi sem néz mindig a hang irányába. Van, hogy szólongatom és nem néz oda. Nem lesz gond, ne légy elkeseredve. Jó lenne már mielőbb túlesni a vizsgálaton. Felhívom ma a sógornőmet, ő amikor dolgozik, akkor hallásvizsgálatokat is végez. Most mondjuk már évek óta gyesen van, de azért megkérdezem mit mond, hátha meg tud nyugtatni, vagy valahol soron kívül is lehet vizsgálni.

Fleur, mi is sokat beszélgettünk Apával a megnyugtatás-cumi kérdésről. Elgondolkoztatott, amiket írtál és:

Most elmentek cumit venni Bibinek és Blaninak is.... (most kövezzetek meg)

Legyél türelmes magaddal és Lillussal is. (bagoly mondja...) Engem is sokszor kihoz Blani a sodromból, de olyan kicsi még, csak hirtelen sokkal többet várnék tőle, és fusztrálja, hogy nem tud ennek megfelelni. Abból amiket a játékaival beszél rájöttem, hogy azt hiszi, ő rossz gyerek és baromi lelkiismeret furdalásom van emiatt. Én inkább magamat emésztem, de az sem jobb...Attól fájt a hasam több mint egy hónapig. Még most sem az igazi...

Friday, ügye azért jönni fogsz? Ja és már ábrándozom a beígért svájci csokiról :) Giandor és Lindt a kedvenc :lol:

Mennem kell, megjöttek a cumivásárlók.

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,
Kata, remélem, kicsit jobb már és múlóban a fekete folt. Vigyázzatok, tényleg rohadt csúszósak az utak (és megint lehűlés várható).

Fleur, rémesen hangzik a fogas történet:( jobbulást.
Ez a K-betűs cikk tényleg jó, és megnyugtató is. Viszont a tejtermékekről nem tudok lemondani az istennek se, pedig az lehet, hogy tényleg gáz.
Én tényleg nem értem, hogy lehet elvárni egy néhány éves gyerektől, hogy higgadt felnőtt módjára viselje a "trónfosztását".
Biztos van százból egy, aki ezt elviseli, mert angyali jó természete van, de a nagy többség igenis hisztizik ilyenkor. És inkább hisztizzen, mint elfojtson.
Sok-sok-sok türelmet kívánok, és nagyon tetszik Vick története Hangával.

Zsuzsi, Dávid se fordul mindig a hang irányába, viszont összerezzen bizonyos zajoktól (nem mindig konzekvens ebben sem). Ja és ahányszor volt dokinál, meg se nyikkant... Szóval...
Remélem, semmi gáz nem lesz.
Gyomrod jobb lett?

Vick, rendesen megkívántam a kólát, ki fogom próbálni, hátha.

Reni, bocs ha félreértettem, amit az oltásról írtál.
Valószínűleg ez tényleg nem egy egy-két mondatos téma:)
Én is azt akartam javasolni, hogy mérd, mennyit eszik, de mi épp az imént mértük, és evés előtt a mérleg többet mutatott, mint utána
:P
Szerintem ezt a tápszer dolgot meg kellene beszélni dokival, és ha ő javasolja, esetleg másikat próbálni.

Mangora, Dávid szokott enni minden hajnalban, az a "sztrájk" csak egyszeri eset volt, és akkor is úgy gondolom, hogy éhes lehetett, csak valami miatt nem volt hajlandó enni. Azért annyira nem vagyok mazochista, hogy én szoktassam rá a hajnali evésre:)

Azt az előetetéses tanácsot én is olvastam, lehet, hogy jó lenne, de már nem tudom beilleszteni a szoptatási "rutinba": a bukás ellen azt is javasolják ugyanis, hogy 1) ne várjam meg, míg sírva fakad, azonnal tegyem mellre a babát 2) pelenkázzam evés előtt, ne utána. Ezeket én be is tartom. (igyekszem).
Szóval azt már nem várja ki Dávid türelmesen, hogy fejegessek és kanállal kínálgassam.

A hordozókendőről és a mei-tairól azt mondják, hogy jobb a baba hátának-gerincének, mint a kenguru, mert nem tartja mereven, hanem hozzá idomul. Szóval nekem ezért szimpatikusabb -csak tudnám rendesen belerakni a gyereket...
Gratula az autóhoz:)

Friday, nekem bármilyen svájci csoki jöhet

Most kb. ennyi.

Jó étvágyat és szép délutánt mindenkinek,
Móni
monke

Nagyon gyorsan egy könyvelőt nekem:)
Szilvi, Dorka, merre jártok?

A kérdés a következő: létezik, hogy a TGYÁS-om összege ugyanannyi (sőt, kicsit több), mint a szokásos nettó fizetésem?
monke

Móni,
igen, nálunk a nagyobb családban az oltástéma eléggé vitás, mivel az egyik unokatesómnak a 6 hónapos babája 2 nappal az oltás után meghalt, és biztos benne, hogy a diperte oltástól. Amúgy bölcsőhalálnak könyvelték, tehát a dokiknál fel sem merült, hogy az lehet. Ezután kezdett el az unokatesóm kutakodni, és rengeteg anyaga és nem hivatalos állásfoglalása van, csak már rég beszéltem vele én is. Ezek miatt írtam a múltkor, hogy lehet, jobb, ha nem kapnak semmit. Egy másik unokatestóm jól fejlődő kisfia másfél évesen autisztikus tüneteket kezdett produkálni és azóta is komoly problémák vannak vele. (ezt sem ismeri el semmilyen magyar fórum, de én olvastam erről amerikai doki kiadványát és igenis lehetett a higanyos oltástól. )
Egy baráti párnak pedig épp az agyhártyagylladás elleni oltástól kapta el a baba a betegséget és csak a szülők gondos ápolása tartotta életben még 3 évig, de nem fejlődött már tovább szegény.
Véletlenül sem akarok elriasztani senkit és ezek tényleg szélsőséges esetek, ezért is nem írtam eddig amikor szóbakerült a téma, de nem árt tudni, hogy vannak ilyenek is. Biztosan vannak oltások, amik jók, de a legtöbb oltás utóhatásairól semmiféle statisztika vagy adat nincs, pedig gyerkeknek/babáknak adják!!!! ????

Én még nem olvastam Fleur által küldött cikket, de megnézem...

Igen, a tápszerből még az volt itthon, amit a kórházi doki felírt, de úgyis megyünk oltásra és akkor majd feliratok másikat.

Én nem tudom evés előtt pelenkázni, mert óriási a balhé a kajáért.

Mangora én is gratulálok az autóhoz :) Ez előtt nekem is mindig corsám volt, és teljesen bevált :)

Kép
Kép
34372

Mangora
Örülök, hogy lett egy autócskád!Azért ez sokat segít a mindennapokban. Új vagy használt?

Kata
Gyógyulj meg mihamarabb!

Reni
Még ha kicsit mellé is mér a ficánkolástól,azért még ez elég kevés neki. Tényleg próbáld folyamatosan szoptatni( 2 gyerekkel ez nem megy könnyen, tudom)Sajnos nekem is így ment el a lányokkal szépen lassan, nem tudtam megállítani a folyamatot. Remélem neked sikerül.

Én is kívánok mindent, néha rémesen nagyon! :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Hogy ne nagyon pihengessek feladatot kaptam. 9 nap múlva farsang az oviban. Eszter barika, Hanga kutya akar lenni. Agyalhatok, hogy csináljam meg a jelmezt. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Reni, nagyon megköszönném, ha beszélnél a sógornőddel.
Köszönöm, amiket írtatok, Zsófi sem konzekves zajokkal kapcsolatban. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj. A péntek azért annyira nincs már messze ahhoz képest, hogy állami szervről van szó, de nekem mégis messze van, nagyon.

Köszönöm, hogy leírtad a szomorú tapasztalatokat az oltással kapcsolatban, ezt az oldalát is látni kell. Bevallom, erre eddig nem is gondoltam.

Próbálj megnyugodni, nem idegeskedni és sokat pihenni, hogy legyen elég tej.

Vick, szép feladat, várjuk majd a végeredményről a képeket.

Móni, létezik, hogy többa TGYÁS, mert a ... járulékokat nem vonják le belőle. :-)

Zsófi ma alig aludt, most dőlt ki. Kíváncsi leszek, ki fog este aludni. Tegnap éjjel fél 1-ig műsorozott.
Reni, persze, hogy sír Zsófi, hangosan, szerintem már túl hangosan is (ez a net szerint a halláskárosodás egyik jele). Gondolhatjátok. A párommal össze is vesztünk emiatt éjfélkor. :-(
Jó éjszakánk volt.

Mindenkinek szép estét és nyugodt éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

csak egy gyors bejelentkezés aztán holnaptól igyekszem szorgalmasan visszaolvasgatni és reagálni.

Köszi a jókívánságokat, az évszázad esése után nagyon jól esett.
A bal hátsóm és derekam tenyérnyi részen lila-fekete színben pompázik és rohadtul fáj, mert a boltból kijövet megindultam a legfelső lépcsőfokról, végig kb 3 lépcsőn és a lépcső széle vaspánttal van rögzítve, az tett be igazán.Ja, ónoseső volt a javából...
Volt gerincröngen meg medence, csak zúzódásaim lettek.
Bevallom aznap este éjfélkor bevettem egy fájdalomcsillapítót, nem bírtam tovább.
Amúgy csak krém van rá.

A tegnapi temetés nagyon szépen lezajlott, ma még misén voltunk, aztán délután jöttünk csak haza.
5 nap után rengeteg mosnivaló van, atya ég, mire végzek.
Márk viszon nagyon édi volt, nem volt cirkusz, bár sokat dajkálták és este 10-11től minden nap reggel fél 7-3/4 7ig alukált.
Itthoni esti mérlegelés:pontosan 5 kg:lol:

puszi mindenkinek és jövök holnap

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Kata,jobbulást!!!!!!!

Képzeljétek átaludta a drágám az éjszakát!!!7-kor kajáltunk és most is alszik :D

Tegnap megvolt az első hivatalos látogató!!!Gyönyörű kisruhákat kaptunk és nem mostani méret hanem jóval nagyobbak,aminek nagyon örülök,mert mostaniból rengeteg van.

Szerdán megyünk oltásra,félek egy kicsit,hogy fogom végígnézni hogy megszúrják??? :shock: Anyukámnak szóltam hogy kísérjen el,most legalább az elsőre.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,

Krisztina, én nem néztem oda, amikor szúrták szegénykémet. Az asszisztensnő fogta le, én csak felkaptam, amikor már lehetett. Borzasztó volt, nagyon sírt, de hamar megnyugodott.
Gratulálok az éjszakához és kicsit irigyellek is.

Kata, üdv. újra köztünk, jobbulást és gyere!

Nekünk megint nehezen aludt el Zsófi este, pedig nappal is alig aludt, iszonyú fáradt volt már. Ölben altattuk, és csak harmadszorra sikerült.

A szombati látogatókól 19-es rózsaszín Puma-cipőt kaptunk. :-)

Jaj, lányok, én annyira kivagyok a vizsgálat miatt. Ha ránézek Zsófira, sírni tudnék, belehalok, ha neki valami baja lesz. Ő az én kis mindenem, olyan tünemény, nem létezik, hogy vmi baja legyen. Persze, ha lesz, akkor is imádni fogom és mindenben támogatom, de mi lesz vele, ha mi nem leszünk?
Bocsánat, de ezt muszáj volt kiírni magamból. Próbálom többet nem előhozni a témát...

Zsófi reggel akkorát bukott, hogy át kellett öltöznünk mindkettőnknek, plusz a padlószőnyeget is ki kellett súrolni :-(

Mindenkinek szép nappot!
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Kata, gratula a szép gyarapodáshoz, és örülök, hogy újra itt.
Krisztina, Anna ruhái eleve csodaszépek:) Várjuk a képeket az új ruhácskákban:)

Zsuzsi, akkor én most Krőzusnak érzem magam. Bőven jut nasira:)
írd meg nyugodtan az ilyeneket.
Megértjük, szerintem mind hasonlóan érzünk.

Az oltástól én is féltem... annyi vigasztal, hogy kis buta, és ő még nem fél. Végülis ebben főleg a félelem a rossz, nem maga a szúrás. Kisiskolás korában lehet, hogy rosszabb lenne neki.

A rózsaszín pumát majd hordhatja a 86-os sötétzöld melegítővel:)

Dávid éjjel háromkor evés közben annyira bepisilt, hogy hálóinget kellett cserélnem, sőt, zuhanyoztam is.

monke

.Sziasztok!

Gyors bejelentkezés aztán majd megprobálok jönni meg visszaolvasni rendesen!

Mire mindig jönnék addigra vagy éhes a drágám, vagy jönnek anyukámék, v anyosomék stb.. ! DE mától megprobálok jönni!

Kata Jobbulást! Sajnálom nagyon h elestél, Márknak meg gratula hát mi még a 4 kg t se értük el! :( !

Ma meg nem semmi napunk lesz, délbe megyünk a védőnőhöz aztán én meg fél 5 re kontrollra úgy hogy ma nem lesz unalmas napunk !

REmélem a védőnő meg lesz elégedve a kis drágámmal, mert az otthoni mérleg szerint gyarapodik a súlya!

Zsuzsi nyugi nem lesz semmi baj Zsófival csak a dokik szeretik beparáztatni az anyukákat, figyu mikor megyünk a védőnőhöz és leteszem őt az asztalra, nézelődik és nem sír csak akkor amikor a hideg mérlegre teszi rá ! Máté is csöndes jobb lenne ha egész nap sírna???CSak akkor sír ha vmi baja van éhes, pelus, fáradt! Nem lesz semmi baj és pozitiv gondolkodás ,hogy nem lesz semmi baja és ne parázz ezen nagyon mert akkor bevonza a bajt az ember!!! :o :lol: :wink: ,úgy hogy nyugi , nem lesz semmi baja!!!

Oltás hát mi csak a kötelezőket adatjuk be mert beszéltük a párommal h ha mindenre beoltatnánk akkor az immunrendszere milyen lesz ,muszáj h az immunrendszere is reagáljon és dolgozzon!! Mi ennek a hive vagyunk!! Igaz most mi beoltattuk magunkat de csak az ő érdeke miatt de nem vagyunk oltás pártiak!! :wink: !

Mangora sajnálom a mütétet,de tényleg az a legjobb ha túl lelnnétek már az egész procedurán!

Fleur sajnálom a fog dolgot de már remélem meggyógyultál!!

Nem tudom mi van kis drágámmal de már egy órája vigyorog, és gagyog itt mellettem az ágyon ja és reggel mikor fel kelt 6 kor apa helyére tettem és aludt 9 ig de csunya pukikra ébredt fel, és anyát meg teli mosolyokkal ébresztette, tehát ma úgy néz ki jó napunk lesz!!! kaptam is tőle sok sok energiát, úgy hogy Kata ha fáj az oldalad akkor nézzél Márkra! :wink:

Na eltörött a mécses mennem kell!!!

Puszika majd még írok!!

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Móni, jó kis éjszakai program :-)
Most esik le, hogy akkor Te már megkaptad a tgyás-t. Gratulálok! Na, én még nem. Az ok: a könyvelőm (a párom) rosszul töltötte ki a papírokat és a foglalkoztatói igazoláson az én TAJ számom helyett a Zsófiét írta. A múlt héten felhívtak az OEP-től, hogy ugyan egyeztessünk már... :-)

Tegnap méredzkedtem a Húgomnál, nem híztam, sőt, fogytam. Szóval eszem szépen tovább :-)

Szilvi, Neked is köszönöm a megnyugtató szavakat. Kb. így viselkedik Zsófi is az orvosnál. Itthon meg be nem áll a szája, gagyog, nevetgél.
Kitartást a mai naphoz, majd gyere és számolj be, hogy mi volt az orvosoknál.

Meggyőztetek, pozitívan állok hozzá :-) Legalábbis megpróbálom, megígérem. Már jobb. Imádom azt a kis prücsköt.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Én is novemberben szültem, ha szívesen láttok szeretnék csatlakozni Hozzátok. Már a babavárás alatt is olvastalak Benneteket és azóta is, de sem a várakozás, sem a szülés nem volt egyszerű. Most már viszont egyenesben vagyunk, így rendszeresen tudnék jönni.

Judit
petra09

Sziasztok!

Petra! Gyere és mesélj, mi nem volt egyszerű. Azt hiszem mindannyiunknak volt valami "nem egyszerű" dolga :D

ZSuzsi, tényleg ne gondolj a rosszra, mert bevonzod azt! Nálunk is az van, hogy Marci nem következetesen reagál a hangokra, még az enyémre sem figyel, ahogy Móni is írta, össze sem rezzen mindig mindenre. Szóval ez is olyan, hogy fokozatosan alakul ki. AMúgy meg szerintem nem stresszeled ZSófit azzal, ha kísérletezel, nem értek egyet a pároddal, bocsi. Hiszen úgyis hozzá kell szoknia ezekhez a zajokhoz, és inkább most szokjon hozzá és rezzenjen össze, minthogy később majd ne viselje az erős zajokat és ne tudjon nyugodtan aludni, mikor zaj van! SZóval szerintem kísérletezz!!!

Móni, én is etetés előtt teszem tisztába Marcit, egyre jobban viseli és egyre türelmesebb. Remélem Dávid is fejlődik majd e téren, de ezek után tényleg megértem, hogy nem akarsz/tudsz fejni és kanalazgatni :D

Szilvi, majd számolj be hogy sikerült a napotok és mi volt a védőnőnél meg a dokinál! Egyébként tényleg igaz, hogy rengeteg energiát az a bébi, ha csak ránézek el tudok olvadni és meg kell zabálni :D

Kriszti, Anna új ruháiról majd tényleg jkérünk fotót! Remélem jól sikerült a vendéglátás és az elsőt újabbak fogják követni :D

Kata, örülök, hogy kicsit jobban vagy! Mi is megyünk 15-én a Heim Pálba a kardiológiára, és a héten még az okmányirodát is el kell intézzem, ha minden más meglesz hozzá (az auzó miatt), úgyhogy nekünk is rohangálós hetünk lesz!
Ja, és tényleg ez az egész hónap olyan rohangálós lesz... Még jó, hogy megvan az autó!

Vick, az autó használt, 6 éves.
Hangi után Eszter nem kezdte el a hisztit? Mennyire különbözőek, pedig ikrek! Hihetetlen!

Na, megyek, mert a nagyi nem hagy! Épp lejárt a mosógép és mindenáron ki akar teregetni, de sokkal gyűröttebbek lesznek a ruhák, ha ő tereget! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Rosszabb, mint a gyerek!!! Pl párom ingeit is újra kell vasalni utána, mert egyszerűen gyűrött marad minden. Egyszerűbb minden, ha én csinálom, de akkor meg megsértődik... Így ha ő vasal, és esténként sutyiba újra vasalok, ha ő tereget, akkor megyek és újra teregetem a ruhákat... Brrrr! És még az is idegesít, hogy minek csinálja, hiszen tök felesleges... Na megyek, mert fontoskodik szegénykém. (Pedig tudom hogy csak segíteni akarna, de.... :( )

Mangora

Kép
mangora

Petra,szivesen látunk,mesélj magatokról!!!

Az új rucikban még nem tudok fényképezni,mert olyan 1 éves körüli ruhák,de örülök hogy ilyen nagyokat kaptunk,mert mostani nagyon sok van.
Na ,azért ha valami új ruci kerül rá,felrakom :wink:

Szilvi,bejelöltelek az iwiw-en :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Gyere, Judit, mesélj :-)

Mangora, köszönöm a szavaid, megnyugtattál, Te is. Kísérletezek tovább :-)
Azt hiszem, Tőled sokat tanulhatnék türelem terén. Hihetetlen, hogy mennyi energiád van. Minden elismerésem. Segítség nélkül neveled Marcit és még ott a Nagyi is. Legalább most már az autó ott van, gyorsabban tudsz intézkedni.
Akkor 15-e hármunknak is nagy nap lesz.

Na jó, Krisztina, jó lesz egy év múlva is a fotó, majd akkor küldöm én is a zöld melegítős és a puma-cipős képeket :-)

Bosszús vagyok, kávéfőzőt rendeltem a neten, futár szállítja ki, de még sehol. Sétálni meg nem tudtunk kimenni miatta. :evil: Még jó, hogy a kávémat már megittam, elkacákodtam a gondolattal reggel, hogy megvárom az újat, még jól tettem, hogy nem tettem :-)
Ja, és elromlott a hajszárító :-(

Puszi
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Nincs mese, kissé késve mint a többi kétgyerekes anyukánál , de elérkezett hozzánk is a dackorszak. Ma ezeket olvastam:
https://www.babanet.hu/faq/pszicho/dac02.php
http://www.ovonok.hu/a-gyermekkori-duhk ... intes.html
http://velvet.hu/poronty/2010/01/08/duh ... _a_kisfiu/

Küldöm szeretettel...a cikkek szerint normális ami nálunk van...ez még csak az első nap mondjuk...

az ígért képeket este megpróbálom küldeni, igyekszem bepótolni elmaradásaim, puszi

Kép
Kép
friday

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Mit meséljek? Mire vagytok kíváncsiak?

November 24-én született a lányunk, ő a Petra. 3800 gr-mal és 52 cm-rel, ami azóta 60 cm és 5100gr. Épp ma reggel mértem kaki után, szopi előtt. Én egyébként (biztos túl aprólékosnak tartjátok), minden evésnél mérem. Az elején voltak gondjaink. Kicsit nehezen indult be a tajam, a mellbimbóm viszont kisebesedett és emiatt miután hazajöttünk egy párszor pótolni kellett és az egyik szopi mindig cumisüvegből ment és azt a mellemet csak fejni tudtam. Így tudtam, hogy mennyi tejcsire van szüksége, cserébe kezdettől fogva előbb 3 óránként most már 4 óránként kért enni. Éjszaka egyszer kel (szerencsére :)), mert akkor ált. még a nevemet sem tudom. Ő az első gyermekünk, rövid ismeretség után éreztük azt, hogy jöhet a baba. :) S jól döntöttünk.
A terhesség alatt viszont a 16. hétig hánytam, fogytam 12 kg-t, a avégére is csak 5-el voltam több, mint mikor teherbe estem. Ennyi haszna volt. :)

Sok hasznos tanácsot és megerősítést kaptam Tőletek, már akkor is, mikor még csak olvastalak Benneteket. :) Köszönöm! :)
petra09

Sziasztok!

most csak gyorsan bejelentkezem,később megpróbálok visszaolvasni...

Nagy szív fájdalmam van csajok! :cry: Grétus szombat óta nem hajlandó szopizni. :shock: :cry: :cry:
Nagy ritkán elfogadja a cicit,de az esetek többségében üvölt,mint a sakál,és tol el magától. Teljesen lemerevedik annyira ordít. Aztán nagy nehezen lecsillapodik,elalszik,és mosolyogva ébred,és ha szerencsém van,akkor szopizik. Tejem az van bőven,úgyhogy most fejek gőzerővel,ha nagyon sztrájkol,akkor cumisüvegből kapja,de abból is kész tortúra megetetni,mert nem igazán tud üvegből enni...
ennek ellenére jó kedvű,éjszaka ugyanúgy alszik, csak a délután és az esti utolsó szopi a nehéz. Hogy most elkezdtem fejni,annyi tejem van,hogy dől belőlem... Szóval ez is egy jó módszer a tejgyarapításra... :P

Beszéltem ma a védőnővel,és mondta,hogy ezt neveik "szopási sztrájknak". Kitartónak kell lenni,és erőltetni kell a szoptatást. Ez a sztrájk meg amiatt van,hogy nemsokára meg fog jönni a mensi,és ilyenkor megváltozik a tej íze,és sok babának nem tetszik. Sajna köztük van Grétus is. De ez általában csak 2-5 nap, és redbe jön minden......

drukoljatok,hogy továbbra is tudjak szoptatni!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Én is csak gyorsan:
Petra, üdv!
Mangora, sok türelmet a nagyihoz. Tényleg nem vagy semmi, hogy így megbirkózol mindennel egyedül.

Zsuzsi, igen, megkaptam a TGYAS.t, még én is meglepődtem, hogy ilyen hamar. Hát.. .ami késik nem múlik, de jellemző, hogy mennyire áttekinthetetlen az adminisztrációja, ha a párod is rossz TB-számot írt be.
Gratula a nem-hízáshoz!!

Edina, szorítunk nagyon-nagyon!!! Szegényke, ismerős helyzet, és nagyon rémes:(

Ez a meg fog jönni egy feltételezés, vagy érzed is? Csak mert még ezer oka lehet a sztrájknak, valami ételt nem szeret, a hasa fáj stb stb stb...

Mindenesetre tényleg ne add fel!!!

Pusz
M[/img]
monke

Judit
Üdvözöllek köztünk! A mellem nekem is így volt, bár sebesen is szoptattam és eleinte én is mindig mértem. Miután szépen hízik már csak 3 naponta este fürdés előtt mérem.Hol kevesebbet, hol többet eszik, de ha hízik nincs gond. Anyukám mindig azt mondja: Mi sem eszünk mindig egyformán. Igaza lehet.

Friday
Köszi, el fogom olvasni, ha lesz időm.

Toldiszilvi
Nagyon ráéreztél, mert 2 napja Eszterrel nem lehet bírni, Hanga meg egész kis segítőkész lett. Még jobb is, hogy nem egyszerre tört rájuk, akkor megbolondultam volna. :lol:
Ő kicsit másképp adja elő a dolgokat,mert mint egy oroszlán rámmordul, ha nem tetszik, amit mondok és néha mint egy őrült visítva ordít egy nagyot. ( Kiadja a dühét.) Érzem az ordításban az erőt, ahogy kijön minden méreg.

Voltunk ma a " 6 hetes" kontrollon, minden rendben, nem is kell menni többet. Szerdán megyünk oltásra, akkor kérünk beutalót csípőultrahangra is.
Vince 5500 gramm és 61 centi. :)
Tejem ( lekopogom) napok óta rendben, eszembe sem jut a cumisüveg!

Zsuzsi
Nekünk meg porszívót kellett vennünk, mert már 2 helyen tört el alkatrész.( 11 éves gép volt, imádtam)

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Zsuzsi, köszi az elismerő szavakat, nagyon jól estek! Azért ti is sokat segítetek mindebben, rengeteg energiát merítek már az olvasásotokkal is :)

Judit, gratulálunk Petrához és bocsi a Petrázásért :) Kérünk képeket is majd :) Jó, hogy náltok rendeződött a tejhelyzet, mi még mindik kb felét, 2/3-át pótoljuk evésenként tápszerrel!

Edina :( Szopási sztrájkra annó azt hallottam jó, ha te ébreszted a gyerkőt és még félűlomba próbálod szopiztatni, esetleg próbáld meg. Kitartás és drukkolok, hogy hamar rendeződjetek!!!. Mensi miatt :(

Friday! Te mint mindig ezt a problémát is annyia könnyedén veszed! Hogy van energiád mindehhez? Én még a fórumot is alig bírom néha olvasni idő hiányában 1 gyerkővel, te meg még minden mást is!!!! Hajrá!!!

Kriszti, akkor beérjük más képekkel is! :)

Mangora

Kép
mangora

Mangora:
Köszönöm szépen. :) Lesz kép is, csak valamiért ma nem tudtam az iwiwre sem feltölteni. :( Nem semmi türelmed van!

Vick:
Sajnálom és kitartást Neked! Bár, amennyire "megismertelek" azzal nincs gond. :) A mérés inkább engem nyugtat meg, mert anélkül nem igazán tudpm besaccolni, hogy mennyit evett és a kisasszony képes beájulni 30 után is, de akkor fél óra múlva sír, hisz egyébként 120-140-et szokott enni.

Akinek van már gyerkőce, tényleg ilyen "tünetek" előzik meg a mensit? Pár napja nálunk vannak hasonló jelenségek, mint Edináéknál, de csak este. A mensire gondolni sem akarok!!! :)
petra09

Judit, azt nem tudom, hogy ilyen tünetek előzik-e meg a menstruációt... de azt tudom, hogy hasonló jelenség előfordult nálunk is (már szinte napi rendszerességgel) és még sokan írtak ilyesmiről.
Szóval nem törvényszerű, hogy attól van.
monke

Edina, nagyon sajnálom, szorítok nagyon, hogy átlendüljetek a holtponton. A helyzet ismerős, csak nálunk nem ennyire drasztikus. Néha előjön, de nem ilyen tartós mint Nektek.

Judit: szerintem nem feltétlenül előzik meg ilyen tünetek a menstruációt, sztrájk jó pár hete nálunk is előjön, de a menzeszem még nem jelentkezett, szerencsére. Igaz, most megint érzem a petefészkeimet, még régebben.
Gratulálok Petrához és várjuk a képeket!

Edina, Neked igazán megjött a múltkor, ugye?

Vick, mi ez a 6hetes kontroll? Debrecenben szokás? Krisztináék is voltak. Vince nagyon szépen fejlődik, örülök, hogy a tejed is rendeződött. Gratulálok.
Eszterrel sajnálom a dolgokat.

Friday, hát akkor nem lehet elkerülni a dackorszakot? Várjuk a részleteket, hogy tanuljunk.

Mangora tanácsát szopási szrtájk esetére megjegyzem. Bár nálunk nagyon ritkán (vagyis csak éjszaka és reggel) van az, hogy alvásból ébredve kér Zsófi enni.

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Igen, itt szokás,hogy a babát is és a mamát is megnézik 6 hetes korban, hogy rendben megy-e minden. Nézik a gyereknél a reflexeket,súlyt, hosszt, fejkörfogatot és mellkas körfogatot mérnek. Az anyukánál meg tulajdonképpen egy nőgyógyászati vizsgálat.Nekem nézték a sebemet is.

vick
Kép
Kép
ervick

Mangora
Igen kabát fölé sztem sem jó, legalábbis én nem tudom elképzelni. Nekem van egy jó nagy kabátom ami alá aláfér.
Nagyi :(

Szerintem most jönnek mennek a frontok és az megviseli a babákat. Minket is...

Reni
Ugyan miért köveznénk meg a cumi miatt....:).
Én már csak tudom.....
Hát igen nagyon igyekszem. És mióta nagyon nagyon összevesztünk (zuhany) és azóta én is próbáltam magam rendszerezni jobb lett a helyzet..Remélem nem kiabáltam el.
Most már vannak egészen csodás percek, amiért megéri két gyerekesnek lenni, amilyennek elképzeltem. Végre ilyen is van. Már kezdtem nagyon csalódott lenni, hogy csak külön külön szerethetem őket.

Móni
Persze jogos a hiszti, csak mikor a nap 24 órájában és még éjjel is ez van akkor az ember nem mindig tud megértő lenni. Hogyha te annyira szereted és foglalkozol vele és a kicsi rovására és ő meg nem hagyja, mert az egész napot a hülye hisztikkel szúrja el, akkor ennek mi értelme?
És ő miért nem látja, hogy sokkal jobb lenne, ha nem egész nap csinálná a műsort.....ezt nehéz elfogadni még akkor is ha tudod, hogy kicsi. Marha fárasztó.

Kata
Gratulálok az 5 kg-hoz :)

Zsuzsi
Próbálj meg nem nagyon aggódni. Már csak pár nap van a vizsgálatig.

Oltás: csak addig rossz nekik míg szúrják őket. utána hamar meg lehet nyugtatni most még a babókat.

Petra gyere bátran és mesélj :)

Dy
Nagyon szurkolok!!!!

TGYÁSt én is megkaptam, de nekem sokkal kevesebb mint a fizum :(

Vick
Lilla is olyan mint Eszter visít meg sikít. Elég idegtépő.

Judit
Nekem a lányom 3 hónapos volt mikor megjött és nem volt szopi sztrájkja. Szóval fene tudja.

Ma fél 8kor kidőltek a gyerekek. Hozzá tartozik, h Lilla megint nem aludt délután és lényegében negyed 6 körül óta már nem sokat aludt.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, igen, el tudom képzelni:(
Arra értettem, hogy nem tudom elképzelni, miért hibáztathat valaki téged emiatt, illetve miért gondolják ilyenkor, hogy a neveltetésükben van a hiba.
Nagyonnagyonsok türelmet kívánok.
Puszi
M.
monke

Sziasztok,

Edina, nagyon jó, hogy írtad ezt a sztárjkot, mert lehet, hogy nálunk is ez van. Megint ment a visítás a cicin, azt hittem, hogy éhes és nincs tej. Teljesen puha is volt, nem jött belőle, ha megnyomtam. Készítettem tápit, nem nagyon ette, végül vagy 15 ml-t elnyamnyogott. Visszatettem cicire, elaludt rajta. Rakom be az ágyába, valahonnan folyik valami...pár másodperc alatt eláztatta a tej a lepedőt, takarót.

Zsuzsi, megkérdeztem a sógornőm, de sajna szalonokban nem vizsgálnak csecsemőt, így azt mondta, hogy mindenképp meg kellene várni a vizsgálatot, nem tudott mást javasolni.

Na, fel is ébredt megint. 10 perc volt.

Akkor jó éjt mindenkinek.
R

Kép
Kép
34372

Jajj Reni annyira sajnálom, hogy ez van nálatok. Félek, hogy ki fogsz merülni. Milyen tápszert adsz egyébként?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Reni, köszönöm, hogy megkérdezted. Kibírjuk péntekig, muszáj. Emellett a csütörtöki ortopédiai kontroll már eltörpül.
Sajnálom a szopisztrájkot, ezek szerint Titeket is elért. Kitartást!
Mi újság a cumikkal? Bibi is kapott végül?

Móni, mikor is van az elmaradt ortopédiai konzílium? Hogy vagy egyébként? Rég írtál már Magadról. Dávidka szeme?

Zsófi tegnap este fél 9-kor kidőlt, ilyen még sosem volt. 1-kor és 5-kor kelt enni. Igaz, 5-kor sürgős gagyognivalója is támadt kaja után és fél 7-ig ébren volt, szerintem kialudta magát.
Kísérletezem tovább Mangora biztatására, egész jó eredményekkel. Mintha meg akarna nyugtatni. Muszáj is, mert a tejem kezd apadni :-(
Kata is mondta, hogy figyeljem a kezét és tényleg, bizonyos zajokra úgy reagál.

Vick, igazad volt cola-ügyben, segít.

Fleur, örülök, hogy kicsit rendeződtek a dolgok.

Újabb intéznivalóm van, szemüveget kell csináltatnom. Most vettem észre, hogy az üvegnek a széle meg van repedve több helyen. :-( Bosszantó, tavaly januárban csináltattam és csak itthon hordom. :evil:

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick,
köszi, remélem, hogy hamar visszaállunk. Éjszaka 2 óránként kajált Bibi, aztán 3-kor, kialudta magát, mint Zsófi és ébren volt fél 6-ig. Akkor Blani kelt...
Milumil tápszer. (gondolom a kórházi doki velük van "szerződésben"). Megkóstoltam, borzalmas, keserű.
Kólát én is iszom nagyritkán. Most megyek és meghúzom az üveget :)

Zsuzsi, igazán nincs mit. Milyen tesztelés? Úgy látszik nem olvastam figyelmesen.
Sokat aggódsz mostanában. Nem lenne jó, ha a tej rovására menne. Mindig elámulok azokon a tejmennyiségeken amiket Edinával írtok.
Én is betettem a szemüvegem a kocsiba még szeptemberben, hogy kell bele egy új csavar, mert kiesett. Azóta ott van.

Ja, levágattam a hajam, olyasmi a fazon, mint Zsuzsié (egyik nap láttam a wiwen az új képet, nagyon helyesek vagytok rajta :))
A színe túl sötét lett.

Csak nincs időm a többieknek írni...azért gondolok rátok. Pussz

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

tegnap nem értem ide,csak Zsuzsival értekeztem telefonon.
Ma meg 11ig nem volt áram,szerencsére időben végzett az elmü a munkállatokkal.
Tegnap megjött a pihiszék,szuper,köszi mindenkinek az ötletet.

Szopi sztrájk nekünk az év első napján indult.Azóta nincs,de az hogy a 8-fél 9es etetést tápszerrel pótlom már rendszeres, mindenféle tuningolás ellenére.
Ezután Márk még 11 előtt szopizik egy keveset és negyed 7ig meg se nyikkan.
Ha ennek ez az ára.
Mi pénteken 9re megyünk a budai egközpontba Márkkak, aztán én d.u 5re a nődokimhoz kontrollra.Apa elvileg szabin lesz.

Edina, Reni, szopisztrájkot sajnálom, remélem hamarosan rendeződik.

Zsuzsi, szerintem nem lesz baj, veled vagyunk mind!egyetértek Mangorával, nyugodtan teszteld Zsófit.Kávéfőződ remélem ma megjön.

Móni, mi újság veled testileg?Te rendszeresen adsz tápszert vagy csak néha?

Fleur:? Hülye akiben felmerül a gondolata is hogy te nevelsz rosszul.Ezek természetes folyamatok, amik Lillusnál lejátszódnak,csak idő kell és jobb lesz.Sok erőt és türelmet!

Mangora, gratula a kocsihoz. A járgányt is irigylem, meg a bátorságodat és elszántságodat.Én egyedül ritkán vezetek sajna :oops: Marci műtétjén tényleg jó lesz túllenned szegénykém.Nagyi ténykedése :?

Friday, sajna Bors viselkedése miatt:Ugyanazt tudom írni mint Fleurnak...És nyugodtan írd ki magadból ezeket a dolgokat.

Reni, én is megrövidültem hajügyileg is...Biztos a tied is csini, fotót kérünk majd.Csajokhoz kitartást.Szuper anyuka vagy!

Enikő, majd válaszolok a prividre még ma ígérem...

Vick, örülök,hogy rendben van minden veled és Vincével is egészségileg.Még jó, hogy a lányok felváltva dúrciznak,neked is sok türelmet. :oops:

Mi beba star aktívot vettünk és a dokinénivel azt is írattam fel most.

na megyek teregetni,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Annának nincs vmi jó kedve.....de ma is csinik vagyunk :D

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: