A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Aproo!Nekünk szabad a péntek megejthetjük az üzletet :D
Zsófi!Még 2 kilótól szeretnék megszabadulni.
Sziszka!Január vége febr eleje a tervezett időpont,amint közelebbit tudok szólok.
vera
l.veronika

Sziszka, jövő héten nekünk is csütörtökre van már programunk, a többi nap egyelőre szabad :)

Zsófi, köszi a kérdést, mikor írtam, utána nem sokkal már hazaért a férjecském. Kiderült hogy nem 7-től hanem 8-tól volt a kézi, ennek megfelelően tovább is tartott.... fő a tájékozottság :roll: Na de itt a hétvége, most megint itthon lesz egy kicsit.

Enit megint másfél órán keresztül altattam most délután, most már 3/4 órája alszik. De ha nem erőltetném nem is aludna, akkor meg este 6-kor már nem lehet bírni vele :roll:

Jövő szombaton disznóvágás Anyuméknak, Zsolti már előre "örül"... De Eni élvezni fogja, főleg ha jönnek az uncsitesók is :lol:

Két hét múlva meg megyünk 3-masban üdülni Balatonfüredre :D Jól kezdjük az évet, mi? :wink: De hát nyáron úgyse fogunk tudni menni sehova valószínűleg...

Zsófi, én is tantum verdét akartam ajánlani... Remélem azért jobb már :wink:

Vera, grat a fogyáshhoz!! Többiek? :wink:
Párom is nekiállt most januárban fogyózni, állítólag egy év múlva több mint 10 kilóval kevesebb lesz :wink: Ezért is jár mostantól többet sportolni :roll: Kevesebbet is eszik, de eddig talán még hízott is a fogyás helyett...

yuyu79

Ja amúgy tegnap meg ma babaruhákat válogattam, olyan jó volt :) Elhoztuk sogornőméktől a kinőtt kisfiús rucikat, van egy csomó, megint mázlink van :wink: Csak hely nincs, ide-oda pakolgatok, meg zacskózom be a nem használt cuccokat... :roll: amik egyelőre Eni ágya alá kerülnek :wink:

yuyu79

Zsófi, jobbulást, én is a tantum verdét mondtam volna, nekem az mindig segített, de biztos vannak tuti homeós bogyeszek is...

Apró, köszi a higítást, kicsit bambi vagyok, elfeledkeztem a listáról, amit átküldtél, tényleg abban benne van minden:)

Vera, hmmmm somlói..... ahhh, de hiányzik, bár anélkül is úgy ki van rügyezve az arcom, mint aki most serdül:((

Yuyu, nálunk is hasonló a helyzet alvás ügyben, mostanában 2-nél hamarabb nem hajlandó lefeküdni du., azt is az én erőszakolásomra, egyébként estig pörögne.... de jó lehetett babaruhát válogatni, nekem is itt tornyosulnak a cuccok, meg öcséméknél is, de mivel még nem tudjuk biztosra, hogy kire számítsunk, így én még nem álltam neki válogatni:) de rég volt már részem disznóvágásban:(( hú az jó buli, mármint az evés részére gondolok, a többit nem szerettem, volt benne részem bőven még "lánykoromban";)

sniky

apropó, anyósom... most tudtam meg, hogy nem is itt van a szomszédban, hanem Kolozsváron a másik nővérénél, így legalább nem kell izguljak, hogy mikor nyílik az ajtó, mert ugye azt előre sosem tudtam, így volt, hogy lefeküdtem aludni Barnussal du. és arra ébredtem, hogy vki motoszkál a lakásban... fincsi érzés, mondhatom...

Apró, sajnálom a párod beosztása körüli mizériát, mi hétfő óta vagyunk elapátlanodva, kb. jövő hét keddig, mert rengeteget dolgozik, nincs segítsége, most tanítja be a váltótársát, + ma este és holnap este is zenélni megy, ami azt jelenti, hogy utána haza sem jön:((( kicsit elegem van ebből, de nem tudok mit tenni...

sniky

Szisz, tök jó lehetett tegnap a jégkorizás, én utoljára kb. 13 évesen voltam az öcsémmel, de nagyon szerettem és azóta is hiányzik, csak nem volt hozzá partnerem és egyedül meg nem volt kedvem....

sniky

Vera, "szabad a péntek" szabad szombat, szabad szappanozni....:) kicsit az agyamra ment a mai nap, hehe...:)

sniky

Csajok olyan édesek a képek, a régiek és az újak is egytől egyig!!!!

Nagyon köszi a drukkokat, de tegyétek át 15.ére, akkor lesz a műtét, kedden megyünk vérvételre és pénteken műtét. Nagyon izgulok, annyira nem hiányzik! Mindenkinek jó egészséget és BUÉK, mert én még nem is kívántam!

KépKép
koadri

Zsófi köszönjük szépen!!
makadu

Sziasztok!

MI is hazaértünk :)

Adri, bocsi, én emlékeztem valamiért 7.-ére, de áttesszük :oops:

Sniky éljen az anyós mentes övezet!

Apró, Zsófi, jobbulást nektek, nekünk a ceruzát szokta megtalálni, de nincs olyan fal a házban, ami ne lett volna még radírozva :roll:

Julcsi, de jó nektek, majd csináljatok sok képet! Jó már a fényképező? Még nem tudok napot mondani, de kitaláljuk még jövő hétig! Eni az elejétől engedte a copfot? Málnus nem engedi, hogy csatot tegyek a hajába :( Zsoltinak kitartás!

Fogyi: én ímmel-ámmal csinálom, most épp vega hetet tartunk, és csak gyümölcsöt vacsizunk, de igazából feladtam, mert nincs értelme márciusig fogyózni, aztán ha kismama leszek, akkor úgyis csak hízok majd....

Azt hiszem nagy mázlista vagyok benneteket olvasva, mert az én férjem sokat van itthon, és olyan jó, amikor már nagyon vágyok a kikapcsolásra, vagy a babanetre, akkor mindig ő játszik Málnussal, és amióta minden este együtt fürdenek, azóta Málnus látványosan elkezdett apásodni :)

Vera, nagyon várunk ám már!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Irtó édesek ezek a csöppségek! Komolyan, egytől egyig!

Niki! Tök jó, hogy Barnus már ennyit beszél! Pedig azt mondják, hogy a csajszik a dumásabbak...

Velünk minden ok, Répa kikeveredett már pár napja a náthából végre. Tegnap voltunk dokinéninél, kapott Törpi oltást (pervenar), meg mérték: 86 cm, 11,9 kiló.
Elég durván belehúzott mostanság, el is kezdtem overallt keresgélni vaterán, teszveszen, mert kezdenek neccesek lenni...

Na most csak ennyi voltam, mert még picasa-zni akarok, és már 1 óra. Apa Elment építkezést ügyintézni, majd csak vasárnap délben jön, addig kettesben RÉkával.
Na hamarosan én is dobok képeket, csak előbb picasa....
Jó éjt mindenkinek!

panna1

Reggelt!

Yuyu :lol: jó válogatást!

Snicky Kolozsvár nincs közel :lol:

Szisz ceruzahelyzet ismerős :wink: köszönöm a segítséged, tesóm talált lomisoknál memo lotot :lol: :oops:

vizierőmű még szánkózás közben is Kép Kép

tegnapi nap katasztrofális volt, délután nem tudtuk letenni, csak ölben volt hajlandó lenni, végül apáűa vállán nosztalgiaalvás volt
Vendég

Panna traki tetsz rékának? Zsiga egész nap nyúzza, meg az autópályát és a lovat
Vendég

ja fogyi stagnálok, kari miatt gondolom :oops: de most újult erővel folyt.köv.mérlegem nincs :roll: nadrágon veszem észre...
Vendég

Boni, a képről jutott eszembe, hogy mi is vettünk Málnusnak ilyen szívószálas poharat nemrég, és nem jön rá, hogyan kell szívni, mert nagyon nehezen jön belőle, csak úgy, ha a fogával összeharapja a nyakánál. Pedig kis dobozos üdítőt ki tudja inni ügyesen. a tiétek is ilyen?

<
sziszka78
Tolna

Szisz nem kell összeharapni a nyakánál :roll:

de ha vízszintesen tartja akkor nem jön, csak ha függőlegesen.most kipróbáltam :wink:
Vendég

Apró, áruld el légyszi melyik névre gondoltatok :)

Csak pár kép gyorsan, még csak most töltöttem le őket.

Niki, jók voltak a nosztalgiaképek :)

Kép csillagszórót nézünk

Kép ajándékok a fa alatt :)

Kép gyere, ne félj, ez csak egy sóbánya

Kép vonat is van

Kép egy kicsit koszos lettem

Kép el is fáradtunk
Vendég

Panna jól megnyúlt a lánykád... Eni kb 13 kiló már, de ő se nagyon lehet több 85 centinél...

Sziszka, a szívószálas pohárból Eni se tud inni, pont ezért, mert azt is megemeli, mint a csőrőspoharat :wink: Pedig abból is nehezen tanult meg egyedül inni, sokáig tartanunk kellett neki :lol:

Fényképezőnk már van új :D A hajgumit sokszor kiszedi Eni, bár van amelyiket nehezebben, viszont a csat nekünk se jött be, az könnyebben kicsúszott meg még hamarabb kiszedte...

Adri, akkor a 15-ére koncentrálunk :) -Pedig azt hittük már túl vagytok rajta :(

yuyu79

Édes Zsigi a lábzsákkal a szánkón, meg a Andi Ti is fiúkkal :D

yuyu79

hehe és ha tudnák, hogy a fa etetőszék széke van rárögzítve gumipókokkal, sőt a Zsiga biztonsági öve is az :lol: ( szerk. megj.)

Andi nagyon édesek a gyerekeid!
Vendég

Sziszka! Én is ezt szoktam érezni, amikor a fórumot olvasom... másmint apa ügyben. Én is nagyon örülök, hogy apa mindig itthon alszik, nagyon ritkán van (max havi 1*, hogy nem), meg a reggelek, esték, sokszor ő várja reggel, meg a szabad hétvégék... szóval nem "áradozom" tovább...
Vendég

Sziasztok!

Irigykedem is picit lányok. Tudtam persze, hogy milyen orvos-feleségnek lenni, tesóm, sógornőm is az és láttam, de akkor is brutál. És érdekes, hogy a dokik egyre többet ügyelnek, főleg amíg ugye nincs saját betegkörük. Mert persze nem pártolom a hálapénzt, de amíg nincs ami kiváltsa és 80-90 ezreket keres egy közel 20 éve praktizáló doki, addig nincs nagyon más lehetőség. Pontosabban van, hogy arabok dokik lesznek csak itthon. Mert emiatt rinyál már a fél ország, emiatt meg a hálapénzt miatt, de az összefüggést nem látják... :?

Olyan rossz volt, pont a kocsiban ültünk pénteken, amikor az egyik rádióműsor vezetője témaként feldobta pont ezt és olyan "kedvesen" fogalmazott: hogy telózzanak be a kedves hallgatók és mondják csak el, mennyire kéne még szorítani az egészségügy nadrágszíján meg megfogni és megszorongatni még jobban a dokikat, merthogy betegre keresik magukat....de így szó szerint. És pocsék dolog volt ránézni Péterre, aki épp 3 ügyelet után, totál kómásan vezetett és semmit nem szólt, de el tudom hogy érezhetett, hogy egy öntelt barom huszonéves rádióvezetőnek a jó meleg felvételi szobában nincs jobb dolga mint szapulni azokat akik egyszer lehet, hogy az ő egészségét is ápolgatják majd. Vagy épp egy mentőautót mosnak ki a mindenféle "szarból" miközben őt hallgatják.....
:oops: :evil:

Andi, amennyiben Péter, akkor ahhoz első névnek a Zétény illik leginkább.
De fiúnevekből nálunk a Zétény, Zalán, Nimród a befutó.
Meg ahogy éjjel megálmodtam, eléggé rémálom volt: fiú született és első zavaromban Ausztráliának neveztem és a kekeckedő gyerekdoki meg nem volt hajlandó átnevezni a kivonaton. 3 napig rohangáltam a sógorom és a gyerekdoki után és tök izzadtan ébredtem. Uh, szóval nehéz volt, de a lényeg, hogy fiúcskát álmodtam. :wink: 8) Majd meglátjuk....

Képek szuperek! Istenem a sóbarlang külön nagy nosztalgia. Még mindig azok a jó büdös buszok mennek le?

Dorcának meg sok sok drukk. Majd gondolok Rátok nagyon!!!Én aznap megyek a 12. hetes uhra és ma tudtam meg, hogy kicserélték a régi kútvölgyis gépet egy csúcsmodellre, és már azzal nézegetnek majd. Hátha lesz 4d... :lol: :lol: :lol:

Boni, etetőszék hiperszuper ötlet!!!

Csajok a MOM Parki cund(nem engedi a gép a kis jelecskét)a-ban van kismama részleg? Karácsony előtt óta nincs egész dél-budán sehol kismama bandázs és már olyan nagyon gázak a gatyáim. Még be tudom gombolni, de már eléggé szorít. Pénteken addig megyek, amíg nem találok egyet.

Na, lépek fürdetni Prücsköt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka Nekem van egy fekete bandázsom , elküldjem? vagy apa bevigye munkahelyre és beugratok érte? lehet a farmerom is itt van.. nekem egyenlőre úgysem kell.. :roll:

Sajnálom Pétered! a fiúnevek mind naggyon tutik!
:lol: Ausztrália a legjobb :wink:
Vendég

Aproo, én az Allee-ban láttam C&A-ban, feketét, igaz, csak 1 db volt, de még mindig 2e, mint anno, 2007-ben... :) amúgy a MOMban van kismama részleg, de elég kaki, szerintem... :(

nagyon sajnálom a rádióműsort... nem lehetett jó Péternek ezt hallgatni, csak tudod, én úgy gondolom, hogy az emberek iszonyat módon általánosítanak :( és ez nagyon rossz! de szerencsére van még derék orvos az országban, és én hiszek bennük!!! fel a fejjel! amúgy végül milyen szakot választott Péter???

fiú nevek nagyon jók! álmod nem lehetett semmi... :S én csak lányban gondolkodom :P háhta! :D

Boni, szuperek a fotók! nagyon ötletes ez a fa etetőszékes kreáció! szívószálasból Beni sem tud nagyon inni, néha sikerül neki, de leginkább nem!

Andi, nagyon jók a képek! gyerekeid édesek nagyon!

ma Beni kb. 10 percet sem aludt napközben. na, jó, a kocsiban, míg jöttünk haza, meg mentünk át anyóshoz, de ennyi! :S kész vagyok, hogy mi lehetett ma a levegőben!?

Panna, nagyon hosszú Réki! :) mi jövő pénteken megyünk méreckedni, meg elvileg kiskönyvért is, szóval akkor majd bővebben rólunk, bár Beni szerintem nincs még 13 kiló, de nagyon megnyúlt ő is! 86-os ruhákat hordunk már egy jó ideje...

Adri, nagyon drukkolok 15-re!!!

most megyek! gyerkem nem altatható mai napon! :( készen vagyunk!

sophie27

sziasztok!

Tegnap iszonyat napunk volt, délelőtt Andiméknál partiztunk a telepi babákkal aztán mentünk oltásra így Mormikámnak kimaradt a délutáni szunya , csak a kocsiba jutott neki 2x fél óra így egész délután iszonyat hiszti és nyűglődés.
Áron kicsit sírt az oltáson de nem vészes, engem meg kidöntött valami nátha nyavalya, gondolom az oltás kihozta. Most nyomom magamba a neocitránt meg az 1000es c-vitamint.

Boni szánkó ötlet szupi, találékony anyuka :) Zsigi hogy van amúgy?
Nekünk is van szívószálas , de Áron is mindig megdönti aztán mutatja hogy nincsen , meg ha nagyon sok van benne és megnyomja akkor folyik belőle, de szereti. De még mindig a nyavalyás cumisüveg a nyerő :(

Van még baba aki még most is cumizik ? Áront próbálom leszoktatni, de nem megy. Ha nyügös kell, neki és még alváshoz is :(

Csenge nagyon jók a képek, szépen össze öltöztetted a fiúkat karikor.

Aproo teszvesz vaterán is szoktak lenni bandázsok újjak is sztem nem drága 1600 körül. Zalán mostanság elég felkapott név, Ausztrália :lol: :lol:
http://teszvesz.hu/search.php?sg=0&string=band%C3%A1zs
http://www.vatera.hu/baba_mama_c879.html?q=band%E1zs

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

hahó lányok:)

nagyon jók a képek, külön tetszik CsengeAndi karácsonyi képe, olyan édesek a fiúk az egyforma pulcsiban, szépek vagytok, na...:)))

Rituson felbuzdulva úgy döntöttem eladom a babakocsinkat és benevezek egy testvérkocsira:)) ha vkit érdekel szóljon bátran. Pierre Cardin PS692-es bordó/fekete színben, komplett 3 résszel (mózes, hordozó, sportrész) + lábzsákok, esővédő, mózes fejrésze több fokozatban emelhető. Nagyon szeretem, de úgy érzem egy testvérkocsi jelentősen meg fogja könnyíteni a hétköznapokat:)

sniky

Sziasztok!
Rég jártam erre, nem tudom hogy csináljátok, de engem Zsófika és a házimunka teljesen leköt! :lol:
Viszont Mecsi mindig mesél Rólatok és örülök, hogy szépen cseperedik Mindenki és gratulálok a kistestvérekhez! :D
Amiért most jöttem, elég borzasztó!
Már az indexbe begépeltem a szöveget, onnan másolom ide:
Nem tudom hogy kezdjem!
Unokabátyám, akivel igazából soha nem nem tartottuk a kapcsolatot, viszont megszakadt a szivem, mikor anyukám elmondta mi történt velük! 2 hete született meg kisfiuk, anyukájával otthon voltak, mikor 3 napja anyukájának elkezdett fájni a lába, combtőnél. Hívta férjét a munkában, hogy nem tud lábra állni, nagyon fáj a lába. Férje haza ment a munkából, megmaszírozta neki, picit jobb lett. Felállt, hogy bemenjen a pici babához, mikor jött vissza, ajtóban összeesett, hívták az orvost, mire kijött az orvos, pont akkor meghalt a felesége! Azaz nem is felesége, most akartak összeházasodni.
Most ott a 2 hetes kisfiú egy tapasztalatlan apukával és szerencsétlen apuka azt sem tudja mit csináljon, mihez nyúljon.
Nem áll anyagilag a legjobban, és nem tudom hogy fogja megoldani a munkát és a gyereknevelést együtt, ezért azt szeretném kérni Tőletek, ha van valakinek olyan felesleges baba ruhája,játéka vagy bármi hasznos babaholmija, amit sem eladni, sem elajándákozni vagy megtartani nem akar, az küldje el neki postán vagy ha Budapesten van, elmegyek érte akár személyesen is és leviszem nekik vidékre.

Megadom email címem, amin oda tudom adni a postacímet:
kecskemetiandrea@freemail.hu
vagy esetleg írjatok ide is, ha bármi jó ötlet, segítség lenne!

Hálás köszönet előre is!
Kívánok további sok sok örömöt és egészséget!

Kép
andaka

REggelt!

Andaka :cry: sajnálom hogy ilyen hírrel jöttél pénteken hazamegyünk szülőkhöz, mindenképp utánanézek hasznos dolgoknak! mindenünk ott lennt van...
hasonló körülmények között ment el párom rokonának felesége :cry: kitartás unokatestvérednek! :cry:

MEcsi köszönöm jól :lol:

etetőszék szánkóra nővérem ötlete :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Borzalmas ez a történet! Szerencsétlen férj és baba! Nem lehet, hogy embóliát kapott? Ha két hetes a baba, nem tud igazán az én cuccaimmal még mit kezdeni, még nagyon nagyok. De visszatérünk rá ! Amire igazán szüksége lenne az apukának, az egy tartós segítség, mondjuk ha lenne az elhúnyt anyukának lánytestvére vagy anyós, vagy saját rokonságból, ismerettségböl valaki. Ilyenkor olyan kár, hogy messze vannak a rászorulók, én bevállalnám a kisfickót! :)
Ilyenkor eszembe jut annak az ismerös fekete anyukának az esete, akiröl meséltem. Ott is egyedül maradt az apuka anno nagyon hirtelen nem sokkal a szülés után a csecsemövel és a két éves forma fiúcskával. Ö is dolgozik, s egyedül neveli a két gyerekét és nagyon ügyesen boldogul. Kínjában belejött... :)

Sziszka!

Mi újság a képeiddel? Annyira sajnálom, hogy ez történt veletek! Mi mindig egy külsö vinyóra mentjük hetente a rendszerünket, így nincs gond. Én beleörülnék, ha kinyúlna a gépem és az összes kép odalenne!

Boni és Csenge!

Nagyon szuperek a képek, édesek vagytok! Jó hely lehet a sóbánya. Én még sose voltam ott.

Apró!

Tudod nálunk mindenki orvos, a nagyszülök is. Könyvet lehetne írni a magyar egészségügyröl, vagy egy horrorfilm forgatókönyvét. Miért nem vándoroltok ki mondjuk hozzánk? Itt nagyon kapósak az eü. dolgozók! Orvos és ápolóhiány van, a fizetés más nagyságrendü, mint otthon, a kórházak modernek és jól felszereltek, az atmoszféra is kellemes.

Tegnap de. elkúsztunk bevásárolni a nagy hóban. Nem volt egyszerü ügy. Aztán gyors ebéd és mentünk szánkózni. Én a kisebbik szánkót Regövel a babakocsihoz kötöttem és így küzdöttük magunkat elöre. Eredmény: éjszaka alig tudtam aludni a fájdalmaktól, a nyakam és a vállaim mintha betonból lennének. Fáj az egész hátam és hányingerem is kínoz még mindig. Ma passzolok, mert ez nagyon megeröltetö menet volt. Még több hó esett éjszaka, nem tudom, hogy hogy fogunk az oviba eljutni nap mint nap. Odafelé még ok. lenne szánkóval, de visszafelé egész idö alatt buckának felfelé kell húzni másfél km-en keresztül és enyém mindig a hazahozatal...

Megyek, mert megint - vagy jobban mondva még mindig - éhes vagyok.

Puszi: Barbi
Vendég

Andaka, nagyon sajnálom a rokonodat, de sajnos egyelőre nem tudok segíteni, mert nálunk a családban is sok most a gyerek és 2 van éppen útban.... De remélem lesz segítsége, mert ez így egyedül nagyon húzós :(

Nekünk a péntek éjjelünk volt nyűglődős, 3/4 5-től 7-ig csak nyűglődött Eni, u :( ána meg aludt fél 10-ig. Így délután 4 után aludt csak el, 6-kor meg sírva ébredt, adnunk kellett neki egy kicsi Nurofent, az segített kicsit. Szóval még mindig fogzunk :roll: Múlt éjjel is mellettem aludt, de csak pár percig nyüszizett párszor...

Aproo, lehet hogy tényleg költöznötök kéne, de ez is nagyon nehéz döntés :(

Barbi, nem nagyon kíméled Magad :roll: Nehogy aztán valami baj legyen :? :? :wink:

yuyu79

sziasztok!

rossz hírrel jöttem... :(

hajnalban lett egy angyalkánk! így most kicsit magunkba vagyunk roskadva, de az vígasztal, hogy van Beni, meg szeretjük egymást, meg ilyenek! szóval értitek!

gondolom, hogy ennek így kellett lennie...

hajnalban 5:30-kor arra keltem, hogy Beni nyüszizik, áthoztam hozzánk, aztán éreztem a hasamat is. kimentem pisilni, de véres volt a papír... aztán keltettem Apát, elkészültünk, és bementünk a Szt. Imrébe, Mecsi, szerintem a dokid vizsgált a nőgyógyásztaton... valamilyen Zsolt, azt hiszem, de most nem rémlik, majd megnézem az ambuláns lapomon... szóval vért vettek, még mindig van bennem bHCG hormon, aztán meg megvizsgált, és uh-n is látta, hogy nem lát semmit...

na mindegy, nem ragozom! most megyek főzni, és kicsit lekötni magam! majd jövök!

nem akarom túldramatizálni, csak sajna már jól beleéltük magunkat...

sophie27

Zsófi! Sajnálom! Fel a fejjel, 3 hónap múlva újra várhatjátok a kistesót és akkor biztosan minden rendben lesz!

Mecsi! Mi cumizunk alváshoz, kb 9-10 hónapos kora óta nem kell napközben, de az alváshoz mindig, bár amikor ellaszik kiköpi. Mondjuk még nem próbáltuk nélküle...de most azt hiszem a bölcsi miatt nem változtatunk. Majd 1-2 hónap múlva.

Pénteken kaptuk meg a 15 hós oltást. Méreteink kereken 80 cm és 9680 gramm. Elvileg meg kellett volna 3*-ni a súlyát, ami a mi esetünkben 11,1 kg. 16 foga van és makk egészséges.

Adtam neki az oltás előtti napon 2* az oltás előtt és után is thuya-t remélem elkerül a mellékhatás.

Aproo! Egyetértek Veled a párod miatt, illetve az orvosok témában, de azért amit s zülészeten és egyéb műtéteknél csinálnak az orvosok az nekem durva. A pofátlanság teteje! Anyukámat 1,5 éve műtötték visszérrel és az orovs az első vizsgálat előtt közölte, hogy mennyit kér, a nagymamám szemmütéténél ugyanez, aki adott pénzt annak volt kézcsók, aki nem az le volt sz..va. A Párod a ritka kivételek egyike. Lehet, hogy el kellene gondolkoznotok, hogy kint nem lenne e jobb a megélhetésetek és az sem mellékes, hogy a párodat elismerik és megbecsülik, nem úgy mint itthon.
Vendég

Zsófi, rettenetesen sajnálom!!!!NAgyon remélem, hogy egy szempillantás alatt eltelik majd a 3 hónap várakozás!
Jövő héten többször kell mennem Miklósra.... :? ...(meló miatt) meg végre talán eljutok Andiékhoz is a kismamaövért, olyan jó lenne picit bandázni. Persze ha van hozzá kedved!

Andaka, sajnálom a rokonodat nagyon! Sajnos nálunk is úton egy törp és Levi cuccainak 80%-a kölcsön volt. Egy pici doboz rucim van eltéve. De lesz börze április 25.én, oda megyek, meg jó páran sztem kinézünk, és ha addigra kialakul, hogy mire volna nagy szükség, akkor sztem aki tud bevállal pár rucit, játékot. Hm?

Mecsi, ez szuper ötlet, látod, tök hülye lettem, ez eszembe sem jutott.
Csak egy bibi van, hogy nem tudom, mekkora méret kell nekem. Van esetleg vkinek méret táblázata? Bandázs? Gondolom, a derékméretet kell nézni. Mert akkor teszelek egyet.

Sniky, mennyiért akarsz megválni tőle?

Boni, neked külön köszi, de mindenképp szeretnék egy sajátot, ki tudja mekkorára növök, tudod, aztán jól kinyúlik meg minden...de aranyos vagy!

Igen, egyik felem már pakolna is és húzna ki nyugatra, de azért nekem 2 tesóm gyerekekkel, Petinek 6 tesója, unokatesók, egyre öregedő nagyszülők, dédik, apukám a szívbetegségével....találkozók majd napi rendszerességgel. Nagyon nagyon nehéz lenne itt hagyni ezt mind. Tudom, csak pár év lenne, mert többet úgysem bírnánk ki, de egyenlőre inkább itt próbálkozunk. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő. Még reménykedünk, de ha annyira húzós lesz a dolog, akkor nem fogunk sokat tökölni.

Lassan én is elvánszorgok, már leszedtük a fát, most a mosogató alatti beázást javítjuk épp, mert 2 hónap és már nem férnék be oda, aztán még itt a kaja, én meg sajna nagyon elkaptam vmit. Éjjel sikerült 2x is hányni, annyira köhögök. ÉS persze a 3 óra alvással sincs megelégedve a kis Mazsola....
:?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, rettentően sajnálom, hogy elvesztettétek a babát :cry: :cry: :cry: ilyesmire sosem számít az ember, de sajnos gyakran megesik...

De tényleg próbálj meg nem nagyon Magad alá kerülni, és az is vigasztalhat szerintem, ha most összejött, biztos megint hamar össze fog :wink: Szóval fel a fejjel! ++++++++++++++++++

yuyu79

Hogy mi lehetett az oka, azt gondolom nem lehet tudni...? Vagy mit mondott még a doki?

yuyu79

Sziasztok!

Köszönöm, kedvesek vagytok!
Barbi, szerencsére van segítségük! 3 hónapra visszajöttek abba a faluba, ahol Attila lakott, ott pedig egy rokon családnál laknak, ahol két gyerek is van! Az az anyuka foglalkozik most a pici Adriánnal és mondta, hogy míg nem rendeződnek a dolgok, ne is vigye el az apuka, segít szívesen ! Az apuka is ott van, de ő eléggé össze van zuhanva.
Anyukám pont ma volt látogatóba, mondta,hogy a pici kezdi már elfogadni a tápszert, mert anyatejes volt.
Trombózis lehetett az anyukánál! Vérrög alakult a combjában, mikor felált átment a tüdejébe. :cry:

Zsófi, nagyon nagyon sajnálom a babát!

Kép
andaka

Zsófi drága! igazán nagyon sajnálom, de próbálj nem nagyon elkenődni, erre tényyleg nem számít az ember, de biztos hamarosan babázhatsz te is megint! Doki nem mondott semmit, hogy mitől lehetett?

Andaka, nagyon sajnálom a rokonodat én is, borzalmas lehet ezt feldolgozni, már ha egyáltalán lehet:(( felfoghatatlan, hoyg tényleg ennin múlik egy emberélet...:( tényleg jó lenne, ha tudna az apukának vki nap, mint nap segíteni...

Apró, 50e-et szeretnék a babakocsiért, az új ára 70e körül van.
Egyelőre még nem hirdettem meg vaterán, gondoltam nektek szólok, de hamarosan oda is felteszem, ha itt nincs rá jelentkező. Jobbulást neked!

Yuyu, nekünk a tegnao éjjelünk volt nagyon hasonló a ti pénteki éjszakátokhoz. Nem sokat aludtunk, és persze megint egyedül voltam vele, mert apája zenélni volt tegnap is és nem aludt itthon, így minden rám maradt. Ma már kicsit zombinak érzem magam:((

Barbi, vigyázz nagyon magadra, tényleg nehogy baj legyen, ne hajszold túl magad!

sniky

Sziasztok!

Hát szörnyű Andim története, mesélte mi történt. Most apuka elköltözött egy ismerős családhoz ahol segítenek neki , ott már nagyobbacska gyerekek vannak és anyuka elvállalta a segítséget. Csak most annyira össze van zuhanva szegény férj , hogy azt se tudja mit hogy :(

Én nem vagyok valami jól, Áron meg elég nyűgös, de elvagyunk.

Zsófi sajnálom :( Gondolom még nem igazán tisztult ki a szervezeted és talán emiatt történt. Fel a fejjel !!!!

Aproo Barbi ötlete nem is olyan rossz, vagy ha csak ő dolgozna kint egy ideig akkor még több fizetést és több juttatás is járna nektek. Bár elég húzos bevállalni ilyet érkező 2eskével. De gondolom te is inkább azt választanád hogy Peti legyen veletek otthon és többet lássátok.
Bandázs Mindenhol más a méretezés , de ugye ezek rugalmas pamut anyagok téged ismervén kb. L-eset kéne varratni venni. Ha van teszes bejelentkezésed kérj az egyikről méretet és akkor kb tudod mekkora kellhet neked a méreteid alapján.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Gyerekszáj:) :

Az előbb tettem tisztába Barnust, kibontom a pelust, jól meglepődtem, akkor adagot találtam benne, meg is kérdeztem tőle:

"Honnan van Barnuska ez a hatalmas kaki?"

Erre ő, szó szerint:

"Apától kaptam:))))))"

Azóta is ezen mosolygok:)

sniky

Zsófikám, annyira szíven ütött amit írtál :cry: remélem nem kell sokáig várakoznotok kistesóra!!!! és nyugodtan dramatizáld túl!aztán tovább, előre!
((((((((((((((((((ölellek ))))))))))))))))))))
Vendég

Snicky, olyan hihetetlen, hogy ilyen szépen beszél már Barnus...mi egyenlőre egész nap tünde nyelven nyomjuk :lol:
Vendég

lányok! nagyon jól esik a kedvességetek!!! de tényleg!

azt hiszem, hogy apával nagyon jól fogtuk fel a dolgot. nem szeretnénk rágódni rajta, biztosan így kellett történnie, és tényleg óriási dolog, hogy van egy Benink, aki mindezt kárpótolhatja nekünk!

doki nem mondott még semmit. ugye ez egy sürgősségi osztály, ahova bementünk, szóval nem a saját dokimnál voltam, oda jövő héten tervezem elmenni!

az itteni doki (dr Bardóczy Zsolt - nagyon rendes, kedves volt!!!) annyit mondott csak, hogy az alapbetegségeim (cukor, pajzsmirigy, ami szülés után alakult ki) is okozhatják, de nagyon sok oka lehet... ugye akkor kaptam h1n1 oltást is. szóval kár találgatni! amúgy a cukorra a diéta, a pajzsmirigyre pedig a gyógyszer a megoldás, ha ezek okésak, akkor elvileg nem lehet gond, de persze mindig benne van a pakliban, sajna!

nem kell várnunk elvileg, mivel magától történt a dolog, szóval nem műtéti úton kellett befejezni, így azt mondta a doki, hogy nem kell pihenőt tartani, ha akarjuk, akkor lehet már a következő ciklusban is próbálkozni. persze ezt még nem tudjuk, lehet, hogy mégis várnánk picit, de még nem tudom! majd letisztul!

most egyébként annyi, hogy olyan, mintha menstruálnék... a doki semmit, az ég világon semmit sem látott a méhemben, szóval lehet, hogy nem is volt ott semmi!? nem tudom. majd az endos dokimmal beszélek, aztán beszámolok a fejleményekről...

Aproo, okés, gyertek csak, itthon vagyunk, szívesen bandázunk! próbálok túllendülni ezen. talán azért is könnyebb, mert még nem láttam a kis dobogó szívű pöttyünket! szóval nem láttam még "őt"...

sophie27

Boni, én is sokszor csak kapkodom a fejem:) tegnap reggel pl. arról beszélgettünk, hogy kik a babák, soroltuk a neveket: "Barnuska baba", "Beni baba", "Zorka baba", "anya baba":) na itt megálltunk, mert mondtam neki, hogy anya nem baba. Erre pici csend után megszólalt magától, hogy "kislány":) olyan édes volt! Igaz beszélgettünk erről korábban, hogy ő is és apa is kisfiú, anya pedig kislány, de az már nem most volt és ő mégis emlékezett rá és mondta:))

sniky

Zsófi, talán mégis jobb lenne - de ez csak a saját véleményem - ha rendbe tennétek először ezt a cukor, pajzsmirigy dolgot és utána vágnátok neki "tiszta lappal" a kistesónak. Már csak azért is, hogy csökkentsétek a kockázatokat mindkettőtök részéről / érdekében. NAgyon szorítok nektek, hogy mihamarabb rendbejöjj, de örülök, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá. Semmi nem történik véletlenül...

sniky

Sziasztok lányok!

Rég jártam erre, jó sok minden történt azóta!

Zsófi,
Nagyon sajnálom! :cry: Szívből kívánom, hogy mielőbb tudjatok próbálkozni megint, és hamar összejöjjön. Tényleg ne rágódj az okán, semmi értelme. Küldöm a virtuális ölelést, hátha segít egy picit...

Mecsi,
Virág is cumizik még ezerrel, bár főként este alváshoz, de azért napközben is kell néha. Nem erőltetem a leszoktatást, majd mielőtt oviba megy talán akkor. De amúgy sem cumizik egy felnőtt sem, nem aggódom emiatt... :wink:

Sniky,
Nagyon édes Barnuska aranyköpése! Ezek írjad! :wink:

Na felkelt Virág, majd még jövök és próbálok még reagálni dolgokra...

Kép
Kép
dia123

Niki, nagyon édes Barnus. Nekünk most két napja megy a szíjjja, de mindenkinek, meg tenap nézegetett egy új könyvet, csupa idegen állat van benne, tehát nem a megszokottak (van benn keselyű, farkas, koala, mi eddig tanyasi állatokat tanultunk) na és meglátott egy oposszumot, ami nyomokban hörcsögre és macskára is emlékeztet. Erre teljesen belelkesült, hogy végre egy "ismerős arc" és elkezdett hozzábújni meg nyávogni. Annyira vicces volt.

Dia, jó hogy jöttél, már hiányoltunk.

Zsófi, azért az furi, hogy nem látott semmit a doki. MIindenképp menj el a saját dokidhoz is! És igen, amiket felsoroltál, abból az oltás azért eléggé necces.
MAjad csörgetlek, ha megvan, hogy mikor megyek. Sztem hétfőn délután bizti, de akkor rohanok haza, mert apum jön Levi vigyázóba. És akkor tudok meg talán egy másik időpontot, mert szembesülnek vele, hogy biza nem a kilépő papírjaimat megyek aláírni.....

Niki, babakocsira én is megpróbálok segíteni, de első sorban sztem tedd ki a védőnői kp.-ban. Nálunk ott nagyon hamar cserélődnek a dolgok.....
Tesókocsit hol nézel? Használtat? Én még nagyon filózok, mert messze még a július, de Levi az utcán még nem hajlandó sétálni, csak kocsizni....nem tudom. Mindenesetre van egy peg perego mózessel, egy gracot felajánlottak hordozóval. Sztem eladom a bergont és majd utána kiötlöm mit akarok. Vagy tesókocsi és akkor megy a per perego is, vagy az marad és egy 3 kerekű terepkocsit szerzek be itthonra.
A tiéteknek mekkorák a kerekei?

Mecsi, mi is cumizunk, de szigorúan elalváshoz csak. Ha felkel még 1-2 percig azzal dumál, de már van hogy magától viszi a helyére utána Levi. :wink:
Amúgy szóba került az is, hogy ingázna picit Peti, mert Angliába járnak ki magyar doki hétvégi ügyeletre. Péntektől vasárnapig 300-500 ezer plusz repjegy. Csak azért ez is ideig óráig működik csak, ha nem akarom, hogy 40 évesen meghaljon szívrohamban....:-(
Méretezésre rákérdezek....köccc

Beleki, totál igazad van, egy csomó orvos lenyúlós, az enyém is az volt, pedig benne van az orvosi eskübe, hogy kollégától pénzt nem fogadunk el.... :roll: De sajna a rendszer kényszeríti rá a legtöbb dokit. Na nem a cicinként 200 rongyra, hanem a sima hálapénzről beszélek, amit nem utasítanak vissza, de legtöbben nem jószántukból, hanem mert 80 ezer ft.-ból ma nem lehet megélni. A sima kórházi fizu meg ennyi. Meg ugye egy csomó doki "csak" magános, nekik nincs is hivatalos fizujuk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Zsófi, annyira sajnálom! DE jó olvasni, hogy így álltok hozzá, kívánom, hogy a legjobb döntést tudjátok meghozni! Nagyon szorítok nektek!

Mecsi, alváshoz még mi is cumizunk, bár úgy mint Katáék, azzal alszik el, de nagyon hamar kiköpi, napközben egyáltalán nem igényli, viszont autóban utazás közben el szoktuk venni, ha elfogy a türelme.

Most nekünk is vacak éjszakánk volt, szóval nem vagyok túl jó formában...

Andaka neked akartam még írni, hogy nagyon sajnálom, szörnyű ilyeneket olvasni, nekünk most nem nagyon van mit adnunk, ami volt azt odaadtuk Dorcáéknak....ráadásul tesómék is elvittek minden gyerekruhás dobozt....Azért nagy szerencse, hogy van egy ilyen segítőkész anyuka a közelben, azért ezt kevesen vállalnák el! Remélem jól alakulnak a dolgaitok!

Barbikám, minden kép elveszett, néhány napja voltunk bent, és semmi esély arra, hogy meglegyen az a vincseszter, az is lehet, hogy már el is adták valakinek, mert nekünk beszámolták az újba :( Szóval az az egy mázlink, hogy a picasán van fent kép, de pl összesen 3 db pocakos képen van :( azt hiszem már nincs remény, hogy ezek meglegyenek....végül nem jöttetek Magyarországra?

Na megyek, kicsit ki vagyok purcanva, és még anyámék is jönnek....de sikerült rábeszélni a férjemet, hogy nézzük meg mi is az Avatart :D Jövő héten elmegyünk Pécsre :)

Julcsi, kedd vagy szerda a jobb neked?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na újra itt ,apa fürdeti Virágot.

Aproo,
Köszi a hiányolást, jól esik ám! :wink:
Nagyon sajnálom a férjed, hogy ennyire hajszolják és fizu meg nuku. Neked sem lehet egyszerű, elhiszem. Ez minden orvosnál így van, vagy pont a ti kerületetekben van esetleg orvoshiány is azért van ez? Kitartást!

Képek mindenkiről szuperek! Tényleg nagyon sokat változtak!

Csenge,
Hol van ez a sóbarlang? Nagyon jók a fotók!!Látszik, hogy élvezték!

Szisz,
Sajnálom a képeket! :cry: Nálunk történt ilyen kb fél éve, és a szomszéd számítógépzesni/programozó valami programmal előtudta ásni a képeket + dok-okat a gépről. Néhány mappa hiányzott csak, de összességében majdnem minden meglett. Esetleg ilyen próbát nem akartok még tenni?

Kép
Kép
dia123

A héten beírattuk Virágot a helyi bölcsibe, elvileg meglesz a helye, szeptembertől beszoktatás. Emiatt viszont nagyon aggódom, mert ma először voltunk Virágal a gyülinkbe, ott van gyerekmegőrzés, sok sok játék és nagyon kedves vigyázók. Viszont Virág hallani se akart arról, hogy én elmenjek. Pedig anyukám is ott volt, először ő maradt ott vele, de nem, bekellet hívniuk engem mert nagyon sírt, semmi se tudta elvonni a figyelmét. Persze tudom, új a környezet stb, de akkor is, az anyukám se volt jó, pedig ő vele itthon elvan Virág gond nélkül, simán eltudunk menni és nem sír. Itt viszont folyton "anya, anya". Másnál is van ilyen? Még teszünk azért egy pát próbát mert szeretnénk járni oda a gyülibe és szeretném, ha Virág is menne, de egyenlőre így nem tudom, mi lesz. Na meg a bölcsibe menés se tudom, hogy hogy lesz így, mert mondta a fő gondozónő, hogy ha 2-3 hét után is nagyon sír, nem veszik be.... :roll:

Kép
Kép
dia123

Ja meg azt nem írtam, hogy most próbáljuk azt, hogy apa fektesse le aludni, de azt sem engedi, úgy sír, mintha valami hatalmas nagy baj történne. Már 2 este próbáltuk így, de nem túl biztató. Ez most ilyen anyás korszak???Persze, valahol jól esik hogy ilyen fontos vagyok számára, de ugyanakkor teher is, meg neki sem jó ez....Remélem kinövi hamar...

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: