Nem is meseltem meg nektek, hogy jartunk Lottika utlevelevel. Oktoberben voltunk Londonban a Nagykovetsegen elintezni a Magyaro-i anyakonyvezest meg az utlevelet Lottusnak. Azt mondtak kb 3 honap mig minden elkeszul es megkapjuk az utlevelet.
Erre felhivom a Budapesti okmanyirodat hogy megtudjam hogy allnak az utlevellel, mivel 11.-en utazunk haza. Ez mult het hetfon volt. Azt mondjak ,hogy mar elkeszult es el is kuldtek a Washingtoni Nagykovetsegre! Mondom mi van?

En Angliaban elek nem Amerikaban! Miert kuldtek oda? Azt mondja az ember: Miert nem oda kerte??? Miert kertem volna oda ha nem ott lakok!!! Szerintem ba....tak rendesen ellenorizni a cimet es a United Kingdom helyett a United States-be kuldtek a barmok.
-Mondom akkor most mi legyen?
-Hivja fel a Londoni nagykovetseget es kerjen ideiglenes utlevelet azzal haza tudnak jonni. Utanna irjon egy e-mailt xy-nak, hogy kerje vissza az utlevelet Magyaro-ra es mikor itthon lesznek atvehetik Pesten.
-Ok. Koszonom.
Egy hete senki nem valaszolt az e-mailemre. Tegnap ujra felhivom oket. Kozlik velem hogy innentol a Kulugyminiszterium foglalkozik a dologgal. Hivom oket hogy azzal a bizonyos xy-nal szeretnek beszelni. Azt mondja a no: Xy mar nem dolgozik.
En:

Mar nincs bent? Haza ment?
-Nem, nyugdijba ment.
-en:

Aha az jo.Akkor ez meg ez a problemam....
-Rendben. Kapcsolom az utodjat.
Ekkor mar baromi ideges voltam. Mondom akkor ebbol mar nem lesz semmi megint. Csodak csodajara. Az Xy szolt az utodjanak igy O tudott rola. Hala az egnek. Azonban az utlevel meg mindig Washingtonban van, mert meg nem tudtak vissza kerni magyaro-ra. Na mondom akkor hogy fogok vissza jonni Angliaba ha a kislanynak nincs utlevele? Ujabb ideiglenest kell igenyelnem?
De azt meg nem tudjak. Majd ertesitenek. Basszus meg az e-mail cimemet is akkor kerte el. Hogy akartak igy ertesiteni???
Szoval most ott tartunk hogy haza tudunk menni, de hogy hogy jovok vissza a kislannyal az meg kerdeses.