A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sajó: Nagyon drukkolok Nektek is! Nagyon jó dolog ha van az ember közelében ebben a nehéz helyzetben egy gyermek.. :D
Én is sok örömöt találok barátaim gyermekeiben, keresztlányomban, nagyon megtudok hatodni amikor kis orrát az arcomhoz dugja és maama dünyögi. 18hónapos még nem beszél és a keri az elejéről lemarad. De így még meghatóbb! :D
emerenc

Zsuzska: Üdv a csapatban!
Itt nagyon jó helyen leszel! Maximálisan biztos kezekben!
Egy kicsit elcsodálkoztam, hogy milyen módszereket alkalmaztak...kezdettől Dévaihoz járok és egy percre sem bántam meg.
Ahogy Julcsi is írta két naponta van UH, hétfő,szerda, péntek fél8ra kell menni, megvizsgál majd utána küld vérvételre a Nyirő Gyulába.
Nekem ma szerencsém volt 8kor végeztem Dévisznél, 9kor már a véremet is levették 10re már haza értem. (Most szabin vagyok)
Amikor megjön mondjuk hétfő délután, akkor kedden reggel rögtön mész vérvételre,majd hívod Őt és add egy időpontot. Ha szombaton jön meg, hétfő reggel mész azonnal vérvételre stb.
Remélem sikerült érthetően elmondanom. :D
emerenc

miciona: Nagyon drukkolok, hogy jövőhéten Te is kezdhess!
Nagyon hideg van reggel, általában a lányok fél8körül jönnek csak, nem kell sokkal hamarabb oda menni, mert szét fagysz. Igaz most nem voltunk még nagyon sokan, mondössze öten.
emerenc

Sziasztok!

Először is mindenkinek Boldog Új Évet szeretnék kívánni.
Én is alkalmaztam a nem jelentkezem taktikát hátha...
De nem :( :(
A novemberi leállított stimu után neki futottunk a decembernek.
De semmi nem alakult túl jól. 3 tüszőből kettő maradt, egy indult be...
Aztán semmi.
MOst a padlón vagyok mert ez már a 4. alkalom volt. Számomra voltak ugyan furcsaságok, de mindegy ez már a múlt.
Mondrooka azt hiszem át tudom érezni mi játszódhat benned le :(
Én is azt hittem már terhes vagyok, végig magas hőmérséklet, ragyák, enyhe hányinger, hasszúrkálás.
Aztán mivel az intézmény zárva volt én nem bírtam tovább várni elmentem HCG-re és egy nagy 0 lett.
Így abba is hagytam az utrot nem kínoztam magam tovább még 1,5 hétig. Így mire Dévaihoz kerültem már a mensin is túl voltam...
NEkem már immunológiai is volt, nekem annyit mondott hogy ha nem donor akkor legközelebb majd az az új progi zselét adja... most nem jut eszembe a neve.
Most egy ideig tuti pihenés.Aztán hogy hogyan tovább, meg hol az nem tudom.
Dévai nagyon nem lelkesít és közölte nekünk soha nem lesz közös gyerekünk.NA ez a sikertelenség után betette a kaput... :? :(
Bár nem vagyok az a feladós fajta....

Szóval én most olvasó üzemmódra váltok és drukkolok mindenkinek.
Addig meg vigasztalódom hugim ikreiben akik karácsonykor születtek meg :)

Zsuzska, üdv itt...NAgyon fura amit meséltél, nekem a barátnőm a Kaáliba ment át és ott sikerült a 4. lombik neki. Ő csak jókat mondott hogy mindenki milyen figyelmes volt.Ezek szerint ez orvos függő is?
madrin

Madrin: Nagyon sajnálom....Nem szabad bele nyugodni,hogy nem lehet közös gyermeketek, mert ahogy mondani szokás: Isten útjai kifürkészhetetlenek! Bízzni és hinni kell benne!És még rá ér más megoldáson gondolkodni, szerintem.

Te, hogy oldottad meg a cetroid (nem biztos,hogy így írják)injekció beadását? Azt mondták nekem, hogy az elsőt jobb ha orvos adja be, mert allergiás reakciót is kiválthat és jobb ha rögtön tudnak újra élezteni... :wink: Holnap este 8kor kell. Gondoltam a Jánosba megyek, de hogy találom meg az ügyeletet?
Meg tényleg be adják e ? Mintha erről régebben lett volna szó.

Jaj Szimba de hiányzik a bölcseségeid....jó lenne ha jönnél, pár mondat erejéig...
emerenc

Én még Cetrotide-t a BMC-ben kaptam először, de ott soha nem mondták hogy orvos előtt kéne beadnom...
Így fogtam és ugyanúgy beadtam mint a többit...
NEm lett semmi baj picit piros lett a helye.

Nem tudom a Jánosban ki adná be, de sok embert ismerek aki a helyi ügyeletre megy be és ott adatják be.
VAgy ha szerencséd van akkor épp a beadási időben rendel a házidokid.
Bár én kerülnék minden közösséget főleg ahol beteg emberek vannak, mivel én még nem oltattam be magam.
madrin

Sziasztok,

Emerenc,
én bölcs nem vagyok, de egy praktikus tanácsot tudok adni cetrotide beadásra. Nekem este 8 volt az időpont. Én közel lakom kórházhoz, besétáltam , az ügyelet tele volt, felmentem a nőgyógyászatra, és a nővérkének mondtam , mi a pálya. Mondta, hogy oké ő beadja, de ne merjek allergiás lenni, mert akkor futhat a dokiért. Ezt megbeszéltük , nem engedett el kb. 30 percig , aztán, hogy nem történt semmi haza sétáltunk. A nővérke kapott a zsebébe kávéra valót:)
Velem a sima injekciónál is kedvesek voltak az ügyeleten, amikor még nem mertem magamnak szurni. A 3. nap után megtanultam.
miciona

Sziasztok!

Sajo! Remélem a január végi kezdés jó lesz nektek! Sára nagyon aranyos kislány lehet, jó olvasni a sorokat amiket róla irsz!

Madrin! Sajnélom, hogy a fórummegvonás sem segitett. :cry: Dévai miért moondta ilyen biztosra, hogy nem lehet közös babátok??? Az immunológia ilyen rossz lett vagy mi?
Mindezek ellenére szerintem sem szabad feladni!

Emerenc! Neked nagy év elei drukk! Igazán jó lenne, ha meghoznád az első 2010-es pozitiv tesztet! :)

Miciona! Te meg hozhanád a másodikat! :wink:

Kép
kislibus

Szia Madrin!

Sajnálom :(((((
Lehet, hogy dokit váltasz? És mi miatt nem látja a közös gyereket Dévai? Nem tudom, jó-e váltani, na nem azért mert a másik doki nem ugyanolyan jó akár, de ahogy látom Dévai már a 2. doki a BMC után. Mivel minden intézet más protokolt használ lehet, hogy pont 3. , 4. alkalommal tapasztalja ki egy doki neked milyen összetételű hormon a megfelelő és te pont addigra váltasz. Egy bnőm nővére az 5. alkalommal fogant meg, pedig nem is valamelyik híresebb klinikára járt, hanem a Baross utcába, de ő kitartott a doki mellett . Pedig a 4. után én is kértem a hugát, hogy nem kéne váltani.
Persze Dévisz tud mogorva lenni, de aztán ,ha a folytatás mellett döntesz csak kitalál valamit mindig.
miciona

Zsuzska,
üdv a Dévais fórumon. Na pont most írtam Madrinnak, hogy nem biztos, hogy jó váltani, de azért nem hiszem, hogy rosszul döntöttél volna. Nekem is van bnőm ,aki a Kaáliba jár, most készül a negyedik lombikra. Ő nagyon meg van elégedve a dokijával. Az érdekes, hogy neki mindig long protokol volt ,Dévai meg nem híve.
A lányok leírtak mindent a stimuról. Kicsit időrabló a stimus 2 hét, de bármikor lehet változtatni azáltal, hogy 2 naponta ellenőrzik a tüszők méretét, a hormonszintet. Remélem sikert hoz neked Dévai.
miciona

Kedves Emerenc mi a keresztneved? Köszi a segítséget, még egy kérdés. ha hétvégén jön meg hétfőn hova kell vérvételre menni? A Dévaiban leveszik?Te hol állsz a programban? Hányadik stb..?

Igen Madrin ez orvos függő, pl egyszer elment a dokim szabira és a legjobb orvosuk a Krizsa helyettesített a Kaáliban, ég és föld volt, még a mobilját is megadta, és mondta bármikor hívjam ha gond van. Az én dokimat meg sosem tudták telefonon kapcsolni (mobilját letagadta)mindig az asszisztencia próbált segíteni.Dévai nekem is mondta ezt az új progizselét, az jó lenne, mert az Utrogestánt nem bírtam, csípett így napi 2 ampulla progi szurit kellett a páromnak beadni fenék izomba, mert nem akartunk naponta bejárni kórházba. Ő mindent beadott nekem, sosem volt gond, nem mondták hogy orvos elött kell..Ennek ellenére mindig megjött a szokásos menszesz, még a tesztig sem tudtam reménykedni, ami elég hervasztó volt...
Nekem is már 3 sikertelen volt, azóta nem vagyok a régi folyton mélabús vagyok. De ne adjuk fel, ne hallgass senkire, Dévai is mondta nekem, sok furcsa dolgot megélt már amit reménytelennek ítélt meg..
zsuzska69

Kedves Miciona , köszi!
Ez az, hogy nálam mind a 3 short protokoll volt (10 napos), nem változtatott a dokim a Kaáliban, tiszta állóvíz volt, pedig lehet a long hatásosabb lett volna. és a tüszőket is csak egyszer nézte legutóbb. Ezért váltottam, persze Dévainak leadtam a kezelési lapomat hátha kifundál valamit....Az már változás, hogy nem szedetett fogigátlót elötte. Te hol állsz a programban?
zsuzska69

Köszi az infót.

Nagyon fontos, hogy bízzunk a Dokinkban. Dévisz tényleg tud morci lenni, de maximálisan meg lehet benne bízni! Hála Isten sikerült ráéreznem a lényére így engem kifejezetten mulattat.
Mindig sikerül egy kicsit nevetgélnünk. :wink:

Libusom! A proféta szóljon Belőled! :D
emerenc

Dehogy adom fel :) soha... vagy majd 10 év múlva akkor már úgyis unokámnak kéne lennie :)

NEm tudom hogy váltsak e vagy sem.
Dévai nagyjából ugyanazt a protokkolt csinálta amit előtte a másik dokim.
Nekem inkább azzal van bajom hogy egyszerűen soha nem adott pozitívat nekem.Minden uh-nál elmondta hogy le kéne állni, ebből nem lesz gyerek...
Decemberben már úgy mentem oda hogy bármit mond nem érdekel.
De hétfőn nagyon kiakasztott, amióta hozzá járok mást nem hallok csak a donor spermár/petesejtet....
Így viszont nehéz hinni a sikerben.
Szerintem én pont rosszkor mentem át pont akkor ment el a másik doki és tényleg volt hoyg 4-5 órát vártam hoyg bekerüljek és senkitől nem lehet elvárni hogy este 10-kor kedves legyen az emberrel.
Az immunológiám kíváló volt, szerinte kromoszóma összeférhetetlenség van... Amire nincs orvosság és hogy csak nyugatabbra tudnám ezt megvizsgáltatni egy rahedli pénzért.
NA mindegy most pihi van ,meg pénz gyűjtés...

Zsuzska ha hétvégén jön meg az nem baj mert 2-3-4 napi hormon kell így bármikor jön meg valamelyik napba beleférsz.
madrin

Tavaly ilyenkor volt az első lombik, és most várom , hogy megjöjjön és induljunk a következővel. 2008-ban már volt egy leállított stimum. Szóval beültetésig még csak egyszer jutottunk el. Remélem most tovább is jutunk. Nekem csak a beülti után a 18.napon jött meg a mensim, akkor csak az utro elhagyása után 2 nappal. A 11. napon halvány pozitív tesztem volt , de a hivatalos teszt előtt 2 nappal már alig látható , végül semmi. Szóval bízom, hogy elindult akkor is vmi, de most meg is kell maradnia :))
Mi a neve ennek az új zselének nem tudjátok? Mivel tud többet, mint az utro? Ja és mindenkinek ezt adja már Dévisz?
Jaj Szimba tényleg hiányoztok............:((((((((((
miciona

Zsuzsi: Emerenc a keresztnevem. :wink: Priviben elküldöm.
3ovuláció indukvióm, 6 inszemem volt, 2009 áprilisában, júliusban volt egy leállított hormon kezelés, most ha minden jó lesz, az első lombik jön..
Nyirő Gyulába kell menni, de elvileg kellett, hogy kapjál beutalót, azzal ingyen leveszik. Ha nem kaptál, bekell szerezni, mert hormon vérvételre már házi orvos nem tud beutalót adni, csak szakorvos.
emerenc

Madrin,
az a kérdés,hogy nyugatabbra megvizsgálni tudják, hogy mi a gond,vagy kezelni is?
Talán neten meg lehetne nézni, hogy mennyire nyugatra van olyan klinika, ahol foglalkoznak már ilyen kezeléssel, mert ha Európában, akkor talán meg lehetne érdeklődni mennyi az annyi. Több mint itthon finanszírozás nélkül ,stb.
miciona

sajna csak vizsgálni :(
Egyébként Ausztriában kérdeztük mennyi egy lombik: 3500 Euro a kezelés és 2500 euro a gyógyszer. Szal számunkra felejtős :shock:
madrin

Vannak 2008 novemberi friss hormon leleteim, akkor is kell ismét? Úgy tudom fél évig érvényesek.
Madrin!
Velem is közölte a doki az első konzin, hogy 10 % esély, mert lassan 41 leszek .De a hormonjaim tökéletesek, mindig értek a tüszők így nem érdekel. Mindig a megtapadással volt gond.Amíg egyetlen tüsző is megérik van remény.A kromoszóma összeférhetetlenség vizsgálatot szerintem itthon is meg csináltatni, már annyi magánklinika van .
de hogy ez a gond, ez is csak feltételezés nálad, nem tény..
Te hány éves vagy?
Egy példa természet furcsaságaira: Egy ismerösőm, aki már javában klimaxolt és nem jött öszze a gyerek 45 éves koráig ,tünetei miatt miomát állapítottak meg, de kiderült hogy terhes, azóta már meg is szült.Tehát igen is vannak csodák.
Emerenc miért állították le a hormonkezelést?
Mikor kezded a következőt?
Ez a progizselé reményekkel tölt el, legkésőbb hétfőn kell mennem, akkor rákérdezek, múltkor azt mondta, olyan friss találmány, még nincs is a gépben...
zsuzska69

zsuzska: Már elkezdtem. Azért lettem leállítva, mert nem nőttek megfelelően a tűszőim. Most is nehezen indulnak be. Pedig óriási adagokat kapok,szerintem, merional 3ampulla, a másikból is 3, clostilbegit 1db. Természetesen döngetem rendesen a futópadot. Ahogy Szimbánétól tanultam 3részre elosztva. Most itthon vagyok, meg tudom oldani.
Érdekes jan1én kezdtem a hormont, 2án voltam snowboardozni, és teljes fel élénkülés volt tapasztalható a tűszőimnél, a futás nem hozza meg azt az eredményt! Kár, hogy nem lehet állandóan stimu alatt bordozni. :D
emerenc

Nekem ez a sportolási láz is új, itt hallom először. A Kaáliban nem adtak életmódbeli tanácsokat.Csak a bő folyadékfogyasztást javasolták. Miért hasznos a futás? Emerenc tényleg jó sok hormont kapsz, csak megindulnak azok a tüszők.Mindig ugyanazt kapod?
Mikor mész UH-ra? majd írj mi újság.a múltkor a kaáliban feküdt mellettem egylány, két petéje érett meg, azóta írt hogy az egyik megtapadt.. Én sz.tem hétfőn kezdek a Dévisznél.Kiváncsi vagyok milyen kezelést ír ki...
zsuzska69

Zsuzska,
ha esetleg van időd olvasgass vissza itt a topikban, sok mindent leírtunk, leírtak a többiek, lehet olyat is ami eszedbe sem jutna, hogy fontos lehet. Esetleg kiemelhetem Szimba írásait.
A futás a keringés fokozás miatt hasznos. Mert a hormonoknak el kell jutni a célhelyre és ezt segíti a fokozott keringés.
miciona

Modrooka, Madrin,

Sajnálom, hogy nem sikerült :(
Drukkolok, hogy minél hamarabb kezdhessétek a következőt, és az sikerrel járjon!

Micike,
Mi még nem is 'beszéltünk' idén :) Drukkolok neked is nagyon a kezdéshez!

Emerenc,
Jaj de jó hogy már itt tartasz, hajrá-hajrá! :) A cetrotide-ról sajnos nem tudok nyilatkozni, nekem az valamiért nem kellett.

Zsuzska,
Mi nagyon szerencsések voltunk, két inszem után az első lombik sikerült. Jó sok petém lett, és meg is termékenyültek szépen, de túlstimulált lettem így csak egy babát kaptam vissza, aki már csak 10 hétig fog a pocakomban lakni (remélem hogy annyit viszont fog). :)
Sok sikert neked is! A vérvételhez kell beutaló, szóval szerintem ha megjött hívd Déviszt. Tényleg nagyon sok okosságot tudsz meg, ha visszaolvasol, Szimba hozzászólásaiban szerintem minden benne van, amit tudni érdemes.
A sok folyadék és futás mellett (a futást mindig meg kell beszélni a dokival, mert a tüszők bizonyos érettsége után már kifejezetten tilos, nekem asszem a 10. nap körül már nem szabadott), a sok húsevés is fontos, ha jól tudom ezt sem hangoztatják a Kaáliban.
vjulcsi

Boldog új évet mindenkinek! 8)

Bocsi, amiért annyira eltűntünk a decemberi kudarc után, de ez a kis szünet már mindenképpen kellett.
Annyit még az előző program kapcsán el kell mondani, hogy az ellenőrző UH nem a szokásos eredményt hozta, hanem két "valamit" láttunk, egy 7*4 és egy 4*4 mm-eset. (Ez tökéletesen belefért a történetbe, mivel alapból is volt egy nap különbség a két embrió kora között.) Azzal a tudattal mentünk a vérvételre, hogy vagy kettő van, vagy pedig nulla. Sajnos ez a mézesmadzag nem tett jót nekünk, bár én realistaként nem adtam 1-2 %-nál nagyobb esélyt a sikerre. Délután jött a hidegzuhany, 1-es ß-hCG lett, tehát nincs, illetve nem volt semmi. Dévisz ekkor a telefonban a "hogyan továbbra" donort ajánlott, első körben az én kiiktatásommal (:evil:), a másodikban pedig mindkettőnk "lecserélésével". Természetesen erről szó sem lehet, de a telefon nem adott alkalmat az ezzel kapcsolatos bővebb eszmecserére. Az immunológiai vizsgálat szóba sem került. Ami érdekes, a Decapeptyl miatt most tényleg lenne értelme egy hosszabb szünetnek, ennek ellenére Dévisz azt mondta, hogy egy hónap múlva hívjuk. Ezt már szeretem: csapjunk bele a lecsóba! A gond csak az, hogy az elmaradt műtétemre most már illene időt szakítani, főleg annak tudatában, hogy ezt követően megint melegebb lesz és nyáron megint katasztrofális, még a tavalyinál is rosszabb spermakép várható. Amúgy a párom mondta Dévisznek, hogy nálunk mindig volt visszakapott embrió, még a kevés kiindulási tüsző ellenére is, tehát a megtapadásnál van a gond. Dévisz szerint is csak az eddigiektől eltérő génkonstelláció lenne a változás, de hát nekünk éppen ezzel van a bajunk. Pont ezen nem változtatnánk, semmi pénzért sem. A lényeg: folytatjuk, de az már biztos, hogy nem egy hónapon belül lesz a kezdés.
Gondolom, nem meglepő, hogy a december nem karácsonyi hagulatban talált minket. Tekintettel erre, meg arra, hogy az egész évünk csak a lombikozásról szólt, a karácsonyt az össznépi mű jópofi helyett inkább egy nyaralásra (telelésre) cseréltük. Remélhetőleg ez a kis pihenő kellő mértékben feltöltötte az aksikat, a többit majd meglátjuk. 8)

Madrin, Modrooka: sajnálom, hogy nektek sem alakult jobban a történet. :( Remélem, Ti sem adjátok fel a harcot és összefutunk még Dévisznél valamikor, terhesgondozás alkalmával... 8)

Emerenc: sajnos már későn jöttem, de - ha jól sejtem - az égvilágon semmi problémát nem okozott a Cetrotide. Az elsőt bármelyik ügyeleten be lehet adatni és felesleges parázni. (Elég betipegni a legközelebbi kórházba.) Egy kis bőrpír és viszketés nyugodtan lehet a szúrás helye körül, ez teljesen normális. Komolyabb reakciókra kb. akkora az esély, mint Dévisznek egy 2 hetes nyaralásra júniusban. Elvileg van, de annyira minimális, hogy nem éri meg félni miatta. A mai adag már otthon, mindenféle aggodalom nélkül is meglesz. 8)

Évi: a ciszta miatt biztosan kevesebb a tüsző, mintha nem lenne ott. Remélem, egy hónap múlva már nyoma sem lesz és együtt kezdhettek Sajóékkal. 8)

Miciona: ahogy Torgyi papa mondaná: a horoszkóp mondjon le! :) Legközelebb csak a 2. c.napi kiindulási állapot alapján döntjük el, hogy belevágunk-e, mert a csillagok is tévedhetnek. Az biztos, hogy a hosszú protokollt ejtjük.

Zsuzska: ha bármilyen kérdésed van (akár a szükséges életmóddal kapcsolatban is) írd fel egy papírra és bátran kérdezd meg Dévisztől is. Ha azt mondta, hogy a vörösök érkezésekor hívd és hogy ebben a ciklusban kezdhettek is, akkor nem biztos, hogy kell újabb hormonvizsgálat. Egy méhszonda és egy UH lesz, majd - ha minden OK - felírja a gyógyszereket és az 5. napon kezdhetitek a szurikat. 8)
szimba

Szimba!

HURRÁ!!! HURRÁ!!!HURRÁ!!! VÉGRE!!!VÉGRE!!!VÉGRE!!!

MÁR ANNYIRA HIÁNYOZTÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!! HIÁNYOZTATOK!!!!!!!!!!!!!
Ennél csak akkor fogok jobban örülni, ha a másik topikban jelentkeztek majd!!!
Mi volt az a két kis valami, amit Dévisz látott?! Nem derült ki?
Jól tettétek, hogy kiruccantatok! Merre jártatok, meleg vagy hideg tájakon?
JUJJ!!! ÚGY ÖRÜLÖK!!!! Már nagyon vártuk a Szimba család visszatérését! (ugrálós smile)

Sajo
sajo

Szimba! Örülök, hogy itt vagytok és nem adjátok fel!!!! Nagyon-nagyon drukkolok nektek! :)
Mikor gondoltad a műtétet?

Kép
kislibus

Hello Szimbáék! :D Jaj de jó, hogy itt vagytok! Úgy örülök! :lol:
Ma este megyek a cetritidet beadatni, jókor jött a válaszod! Egyáltalán nem parázok, csak a magyar egészségügyet ismerve, azon izgulok, hogy pont 8kor betudják adni nekem. Már arra is gondoltam, ha nem találok senkit a János wcben beadom és kiülök a váróba, hogy szem elött legyek. :lol: :lol:
Igazatok van, én sem tudom elképzelni a donor beiktatását. /
Főleg, hogy az én kis sejtjeim kiíktatásairól lenne szó. :twisted: /
emerenc

Zsuzska: Remélem a holnap Uh már mutat jelentős tűsző növekedést, és nem leszek leállítva. :? Érdekes ilyent még eddig nem éreztem, iszom a 3l folyadékot, de alig birok pisilni, és fáj a bal vesém. Valószinüleg mellékhatása vmelyik gyógyszernek. Majd megemlíttem holnap. Csak nehogy az legyen a válasz, hogy na, akkor leállunk! :lol: Te éreztél hasonlót?
Vagy valaki?
emerenc

Drukkolok Zsuzska a kezdéshez!
emerenc

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre, közben nagyon sok minden történt.
Eddig csak egy konzin voltam az intézeben, akkor még a Vass dokinál. Közben elkezdtem járni fonalbeültetéses akkupunktúrára és a doktornő javasolta, hogy amíg tart a kezelés, ne kezdjük el a következő lombikot. Az ötödik akkupunktúrás kezelés után spontán terhes lettem, sajnos az 5. hét körül elment a baba. Ez egy nagy csoda volt, mert előtte már végigcsináltunk 4 inszeminációt, 4 beültetést és egy sikertelen stimut.
Szerintem érdemes megpróbálni egy ilyen akkupunktúrás kezelést, az ember nem veszít vele sokat. Igaz egy kicsit fájdalmas, de ha segít, megéri.
agnyes

Emerenc, én még ilyen mellékhatást nem tapasztaltam, de voltak vádligörcseim legutóbb. Szerintem megzavarja só-víz háztartást, kevés sot fogyassz az nem árthat , de holnap okosabb leszel már. Biztos nem lesz leállítva a stimu, ne aggódj.
zsuzska69

Emerenc!
Aggódom miattad! Nehogy leálljon a veséd!!!!!!!Nem keresnél fel egy ügyeletet?!!!

Sajo
sajo

Szép estét!

Egy kicsit eltűntem. Remélem nem haragszotok! :oops: Apa a héten kezdett csak dolgozgatni, így még együtt voltunk amennyit lehetett.

Zsuzska: Üdv nálunk. Remélem tudtok kezdeni és sikerrel is jártok!

Madrin, Modrooka: Nagyon sajnálom, hogy nem jártatok sikerrel. Jó lett volna, ha jó hírekkel jöttök az új évben! De majd a köv. alkalommal.

Szimba: Már én is hiányoltalak benneteket! Sajnálom, hogy rosszúl végződött a dolog decemberben, de nagyon-nagyon szorítok, hogy a következő beültinél végül baba is legyen. Kipihentétek magatokat?

Évi: Sajnálom a cisztát, de remélem a köv. ciklusban kezdhettek végre!

Emerence: Jó lenne, ha megnézetnéd magad az ügyeleten. Én amikor ennyit ittam, kb. fél óránként Wc-re jártam.

Akit név szerint nem említettem, természetesen annak is nagyon-nagyon drukkolok a kezdéshez.

Most már próbálok majd többet jönni!

Jó éjszakát!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Jó reggelt!

Szimba,
tudod írtam, hogy még nincs olyan nagy gyakorlatom, és ne vegye senki készpénznek amit írok. Főleg, hogy nincs is pontosítva a születési óra. Ettől függetlenül tényleg úgy gondolom, hogy tavaly év vége óta nagyobb eséllyel indultok. Szimbáné eredményei ezt igazolják is. Azon persze kár gondolkodni, hogy mi lett volna, ha normál protokol szerint mentek. Ennek is kellett adni egy esélyt.
Már azt hittem különben, hogy ki is regiztél , meg is néztem egyik nap. Nagyon örülök, hogy folytatjátok.
Írtad a műtétet. Emlékszem viszont, hogy a legutolsó eredményeid egész jók lettek. Akkor most mégis szükség lehet a beavatkozásra?
Képzeld nekem a prolaktinom teljesen rendeződött magától. Tudom Szimbáné is bromozik. És nem a futástól ,mert a műtét miatt nem tudtam futni. Szerintem a csomó hatott vissza a hipofísire. Ezt mondta a fogorvosom is ,akinek hasonlóan a csomó kivétele után helyreállt a hormonértéke. Na erről kérdeztem Dévait, a sebészt is, a citológust is a műtét előtt és szerintük nincs összefüggés a kettő között. Aztán egy hónap alatt teljesen visszaállt az érték és azóta is tartja magát. Tudom, hogy Szimbánénál nem ilyen gond miatt magas a prolaktin csak érdekesség képpen írtam le , hogy mennyi mindenre nem tudnak az orvosok válaszolni, mert nincs bizonyítva, pedig néha ami logikusnak tűnik az is. (na jó, meg a Plútó elhagyta a bakban lévő jupiterem :))))))) )

Agnyes,
Sajnálom, hogy nem kisbabával végződött a dolog. Az ,hogy spontán terhes lettél ennyi minden után , tényleg csodaszerű és nagyon jó hír a jövőre nézve. Az viszont csúnya dolog a sorstól, hogy mikor azt hiszi az ember, hogy végre sikerül amire évek óta vár, akkor mutat egy fityiszt. Arra nem emlékszem, hogy nálatok csak veled van gond, vagy a pároddal is. Gondolom ,ha férfi baj is van akkor neki is kéne járni, nem? Vagy ez kimondottan a beágyazodást segíti?

Csomee,
magatokról nem írtál semmit! Mikor voltatok utoljára uh-n, illetve mikor kell menni újra?

Emerenc,
nem volt probléma a cetrodide-vel ugye? Melyik nap lesz szerinted a punkció? Tényleg milyen a forgalom reggelente Apánknál?
miciona

Sziasztok,

már régóta fontolgatom, hogy írjak nektek, Julcsika is már sokszor ajánlott titeket (szia Julcsi :lol: )...

Ha nem bánjátok én is csatlakoznék hozzátok.

Novemberben volt az első lombikunk, sajnos sikertelenül. :o(

Februárban indulnánk újra, csak... Képzeljétek, ma 20. napra megjött... :o( Ez volt a lombikos mensi utáni első. Valaki járt már így??? Elvileg 19-re van új időpontom Dévaihoz, de szerintetek hívjam fel? Így nagy valószínűséggel ugrik a februári kezdés, mert 11-e előtt nem kezdhetek.

Emerenc, a cetrotide miatt ne aggódj, én a szülészet-nőgyógyászatra mentem a Jánosba, és ott a recepción mindig van valaki, de az sem tragédia szerintem, ha 5 percel később kapod meg.

Mindenkinek sok-sok babában gazdag Új Évet kívánok!
kkata23

Kata! Szerintem hivd fel, majd megmondja mikor menj. Januári kezdés nem lenne jó???

Csomee! Bizony, irj magatokról is! (Esetleg képet is dobhatnál, ha már van .)

Agnyes! Jó, hir hogy spontán bebabásodtál, de nagyon sajnálom, hogy elment! Erre Dévai mit mond? Hozzá jártok még?

Miciona! Örülök, hogy a prolaktinod rendbe jött, az nagyon-nagyon jó hir! Nagyon szurkolok a kezdéshez! :D

Kép
kislibus

Libus,
láttam a képet a másikon :)
november óta nagyon látványos méretű lett a pocak :))

kKata,
üdv a Dévais topikban!
A lombik után hány napra jött meg? Általában az utro miatt akkor jóval 30. nap után. Nekem így volt 37-38. nap körül és aztán visszaállította magát a rendszer. Nem lehet, hogy nálad is ez lehet? Gondolom kenetre kell menned jan 19. Vagy rosszul értek valamit? Addig elmúlik a mensid nem? Vagy hormon beutaló is kell? Egy telefont megér a dolog. A lombik előtt volt már inszem is?
Hány petét sikerült leszívni novemberben, és hányat kaptál vissza?

Julcsi,
írtam pü-t!
miciona

KKata23: nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha általában kb. 28 napos ciklusaid vannak és most csak 20 napos lett, az jó eséllyel cisztát jelent. :( (Kimarad a sárgatest fázis :arrow: hamarabb leválik a méhnyálkahártya.) Mindenképpen hívd fel Déviszt! Ha ciszta van, akkor szóba jöhet a fogigátlós indulás, amivel kitolható ez a ciklus és így a február nem kerül veszélybe. Ha ciszta van és Dévisz a fogigátló mellett dönt, akkor ezt már most el kéne kezdeni, ezért hívd még ma! Ha nincs ciszta, akkor jó eséllyel csak március legelején kezdhettek.

Csomee: ha kipihentük volna magunkat, nem láttunk volna semmit. :D (Ez minden nyaralásnál így van.) Szóval nem pihentünk sokat, de arra mindenképpen jó volt ez a néhány nap, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból és legalább a karácsonnyal szükségszerűen együtt járó stresszt elkerüljük. 8)

Miciona: tudom, hogy a "csillagokat" nem tudtuk ellátni kellő mennyiségű információval és látjuk, hogy a hormonrendszer most jobban működik, mint 2 éve. 8) Az az októberi ciklus lett volna a miénk a sok tüszővel, de azt elbuktuk. Sebaj, legalább már tudjuk, hogy ez is előferdülhet, csak ki kell várni. Nem szabad belevágni akkor, amikor sokkal kisebb az esély. A műtét nélkül a here szépen lassan tönkremegy. Most a hideg idő miatt az eredmény nem tükrözi a rossz hűtés hatásait, de ahogy megjön a meleg, ismét katasztrofális eredmény várható, ráadásul ilyenkor nyilvánvalóan felgyorsul a herekárosodás folyamata is. Egy picit abban is bízom, hogy a jobb vérellátás miatt a minőség is javul valamelyest, de - amint már írtam korábban - nekem az is jó eredmény, ha a további romlást sikerül megakadályozni. 8) Amúgy Szimbáné prolaktinja többé-kevésbé normális, csak akkor indul be, amikor elkezdjük a stimut.

Emerenc: A vese környéki fájdalom nem jó jel. Lehet, hogy egy vese UH jól jönne, ha másért nem is, legalább megnyugtatna. Főleg vizet iszol? Lehet, hogy a tea jobb lenne. Ha a vérnyomód és a pulzusod jó, akkor 1-2 kávé is nyugodtan belefér. Egy biztos: napi 3 liter folyadék mellett a wc látogatása gyakori program kéne hogy legyen, függetlenül attól, hogy a futógépen mennyit verejtékezel. Ennek a mennyiségnek már mindenképpen meg kéne hajtania a vesét. :roll:
szimba

Köszi lányok, hogy írtatok.

kislibus, február 11 előtt semmiképp nem kezdhetek a 3 hónap szünet miatt.

miciona, a lombik után nekem is 38-39 napra jött meg, és most 20 napra. Végülis igazad van, a két mensi együtt visszaadja a normál rendszert. 19-én szerintem is kenet lesz, meg esetleg vv, de most hétfőn úgyis mennem kell, az akkor 4. napi lesz, lehet, hogy azt el is fogadja és nem kell menni.

Lombik előtt nekünk nem volt inszem, kiskatonák miatt csak a lombik jöhet szóba, így "szerencsémre" az átjárhatóságit is megúsztam... Sajnos csak 6 petét sikerült leszívni, bár több tüsző volt, 5-öt tudtak megszúrni, 3 megtermékenyült, és mivel túlstimu gyanús voltam ezért csak 2-t kértünk vissza.

Te most hol tartasz? Januárban kezdesz?
kkata23

Szia Szimba,
képzled veletek már találkoztunk is ám, csak nem mertelek letámadni. Nektek akkor volt a visszaültetés, amikor nekünk a leszívás. Titeket nem tudtunk soha megelőzni, bármilyen korán is mentünk. :D
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nektek... Olvastam, hogy már sokmindenen túlmentetek ti is. Nálunki is sajnos visszér a probléma...

A cisztával viszont megijjesztettél. :( Fogigátlót semmiképp nem szeretnék szedni. :(
kkata23

KKata: sejtem, hogy ki vagy. Ha jól emlékszem, valamelyik fagyos hajnalban 5-en beszélgettünk a bejáratnál, akkor Ti a harmadik helyet csíptétek meg. :P :D
Ne aggódj a ciszta miatt! Ez is csak egy lehetőség (koránt sem biztos, hogy Nálad is ez van), másrészt még rengeteg időtök van próbálkozni és a sok tüsző, valamint a kis hiperstimu kulcs a sikerhez. Mivel az első csak ritkán sikerül, a másodiknál sokkal nagyobb az esély a sikerre és - ha úgy alakul - egy hónap várakozás nem számít. Ráadásul akkor már jobb idő is lesz hajnalban. 8)
szimba

Szép napot!

Kkata: Üdv nálunk. Szerintem is hívd fel Dévait, majd megmondja, hogy hogyan tovább.

Agnyes: Nagyon jó, hogy spontán is sikerült teherbe esned. Sajnos én is így jártam tavaly júliusban. Az 5 hét környékén meggondolta magát a picuri. Nálunk egyébként 0,001% esély van a spontánra és mégis összejött. Ami a legjobb, hogy most már tudjátok, hogy normál úton is van esély.

Mi egyébként nagyon jól vagyunk. Szerencsére elég jól viselem a terhességet egyenlőre. Néha émelygés van, cicim akkora, mint két lufi és inkább azok fájnak. Utoljára dec 18-án voltunk uh-on. Ott apánk mindent rendben talált és szépen dobogott a pici szíve. Most jan.12-én kedden reggel megyünk megint uh-ra. Már nagyon várom, hogy lássam, hogy minden okés odabennt.

Most mennem kell, majd még jövök!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Szimba!
Merre jártatok? Mit kaptatok hideget, vagy meleget?

Sajo
sajo

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtatok miattam. Már lényegesen jobban vagyok, átálltam a kamilla teára és már kezd vissza állni a pisilési rendszer. :oops: Nincs semmi elváltozás,a vesémen.
Rendben volt a tegnap esti szuri a Jánosban, a szülészeten egy nagyon kedves nővér beadta nekem, kiültünk a férjemmel a váróba félórára aztán, mint akik csak megpihentek eljöttünk. :D

Hétfőn lesz a punkcióm. Kapaszkodjatok meg! Egy azaz 1db aktív tűszőm van. Nem a legjobb, de nekem sajnos ez az arány. Dévai persze csoválta a fejét, hogy kár folytatni, de aláírtam, hogy ragaszkodom hozzá és uccú. Tulajdonképpen nekem pont elég egy. :wink: ( Természetesen tisztában vagyok az esélyeimmel,(esélytelenségemmel) de nagyon híszek és bízom, hogy Isten megsegít, és Dévai Doki szakmai tudásában is. :lol: )
Én is járok akumpunktúrára, nagyon jót tett a nyálkahártyám minőségének, minden Uhán megdicsérte Dévisz, 7mmről, 11mmre nött. Ez jó.

Agnyes: Sajnálom, hogy elment a babód. De van remény, ez bizonyítja a spontán teherbe esés is. :wink:

KKata, üdv nálunk! :D

Csomeekám épp ma gondoltam Rád, hogy vajon, hogy bírod a várandósságod és a Kittivel való teendőket. Örülök, hogy jól vagy!

Miciona: Ma már többen voltunk. Többnyire a lányok 1/48körül érkeztek, én 7re értem oda és első voltam. De nagyon hideg van, szinte érzed, ahogy beléd fagy a vér. Vastag zokni, és meleg nadrág feltétlenül kell, nem akarom írni, hogy bunda bugyi, de bizony az is jól jönne...

Sajo: Te Drága! :lol: Drukkolok továbbra is a kezdésetekhez!
emerenc

Csomee! Örülök, hogy jól vagy, remélem nagyot nőtt a baba az elmúlt hetekben!

Emerenc! Örülök, hogy minden rendben a veséddel!
Az a lényeg, hogy azaz egy megtermékenyüljön és be is ágyazódjon! (Azt már csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy még egyből is lehetnek kétpetéjű ikrek). Szurkolok nagyon!

Miciona! Igen, hála Istennek növekszik szépen, meg a baba is! Pedig az elején nagyon nagyon aggódtam, hogy ne legyen semmi gond és hála a Jóistennek nincs is. Most már kezdek megnyugodni, hogy renben lesz minden. :)

Kép
kislibus

K.Kata!

Én is így jártam, a 4 lombikból kétszer bekevart a mensibe, korábban jött meg 2 hónapon keresztül. Valószínű, még dolgoznak a hormonok, biztos a peteérés hamarabb történt emiatt ne aggódj....

Emerenc! Örülök, hogy rendbejött a pisilésAz egy pete is valami, úgy hallottam külföldön megy a lombik az egyetlen spontán ért petével is, tehát van esély szerinte, főleg ha a méhnylkh.ilyen szépen alakul.Lazíts, pihenj, egyél tápláló ételeket hétfőig.

Szimba, köszi a jó tanácsot, elhiszem hogy nem volt fényes a karácsony, nekem a tavalyi két sikertelen lombik beárnyékolta az egész évet.Nálunk is felmerült a donorkérdés, a párom rossz eredményei miatt de idáig a 12 petesejtemre találtak ugyanennyi spermiumot, amiből átlag 5 embrió be is indult..tehát itt is a megtapadással van gond, erre meg nincs recept, bár úgy tudom az 5 napig tenyésztett embriók sokkal nagyobb eséllyel tapadnak meg.mi még sosem próbáltuk ezt a verziót..Akkor már inkább örökbefogadás, ha a szerelmem gyermekét nem hordhatom ki..De nem adjuk fel. Még megkérdezen Déviszt az Aspirin kúráról, amely állítólag növeli a megtapadás esélyét, valahol írnak is fel a kezelés folyamán..
zsuzska69

Köszönöm Zsuzska neked is a segítséget. Szorítok neked, hogy ne kelljen örökbwfogadáson gondolkodnotok!

A tanácsotokra felhívtam Déviszt, és már voltam is nála. Szerencsére ciszta nincs és semmi rendelleneset nem talált. Remélem tényleg csak a hormonok kavartak be, pedig mini adagon voltam... Azért most egy kicsit megnyugodtam, csak hát veszélyben a február.
kkata23

Sziasztok!

KKata: Az már legalább fél siker ha nincs ciszta és más egyéb ragadozó. Március egy nagyon szép hónap, már olyan farkasordító hideg sincs...de még az is lehet, hogy a február is bejön,és már is tudsz kezdeni. Tudom a legrosszabb a várakozás.... :wink:

Zsuzska: Erről az aszpirinkúráról még sosem hallottam.Majd meséld el, hogy mit mondott rá a Doki.Nagyon kiváncsi vagyok.
Jövő héten már lehet, hogy kezdesz is? Ezek a kezdések mindig nagyon izgalmasak! :)
emerenc

Emerenc! Most nézem csak mit irtam. Egy petesejtből kétpetéjű ikrek... Ennél lököttebb azt hiszem már nem nagyon lehetek... Mindenesetre drukkolok hétfőre!

Kép
kislibus

Kislibus: a természet sok mindenre rácáfolt már! :lol:
Az elmúlt napokban láttam egy természet filmet egy nöstényoroszlánról. Valahol Afrikában, nem messze lakott településtől élt egy oroszlán falka, de a bennszülöttek kiírtották őket, mert rájártak a házi állatukra. Ez az egy lányoroszlán maradt életben, óriási traumát átélve, egy útjába kerülő antilop bébit, nem, hogy levadászta volna, hanem mint a kölykét istápolta. Összebújtak,nyaldosták egymást. Csodájára is jártak a környék falvairól busznyi kiváncsiskodók. A furcsa párnak egy hím oroszlán vetett végett, elkapta és megette a bébit. A nöstény úgy gyászolta az antilop bébit, mintha saját könyke lett volna!
Utána még öt ilyen bébit fogadott be. Majd nyoma veszett.
Persze akik készítették ezeket a felvételeket, nem akartak bele szólni a természet dolgába, így nem lett túl pozítiv a vég, de tanulságos mindenesetre.
emerenc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: