A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Babcika, szorítok, hogy minden rendben legyen++++++++++++++++++++
Vendég

Barni jaaaaaaaaj de édes.... :lol: :lol: :lol: :lol: Dóri is alszik egész délelőtt...
Hogy lásd leírom egy napunk... pölö tegnap éjjeltől.... :wink: evett 22:25-től (kb 1 órát...) aztán le tudtam tenni... aludt reggel 5-ig... evett és úgy gondolta reggel van.... oszt elkezdtett dumálni... beraktam a kiságyba, mert már nem bírtam tartani... (meg majdnem elaludtam...) és dumált tovább a kiságyban fél 7-ig... akkor már kiabált... megint evett ... és elaludt... 10:50-kor ébredt... evett... pihiszékben elvolt 12:30-ig... (persze közben kellett szórakoztatni... :wink: ) majd megint elaludt... és még mindig alszik... kábé alszik fél 3-ig... és akkor fent van este 10-ig 11-ig.... néha bealszik nyolc körül kábé fél órát... nnnno nekünk ilyenek a napjaink... én abszolút nem panaszkodom... ne értsetek félre.... :wink: mert ez így nekem ponjó!!!!! Mert én későn fekvő vagyok... s tegyük fel Dóri elalszik mondjuk este 9-kor akkor tuttttti ébred hajnalban 3-4-kor... nnnno én lenni akkor/olyankor zombi.... :? :? :? :? :? (mert azért néha becsúszik azért olyan is.... ) A gáz majd később jön el... amikor oviba kell menni... mert akkor át kell majd szoktassam előbbi lefekvésre, hogy nappal ne legyen zombi.... :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

csak egy kérdés: hogy csináljátok a képekkel, hogy a háttér homályos, és csak egy része éles? vagy hogy valami fekete-fehér valami színes rajta ( Andi te szoktál ilyeneket) photoscap van a gépen, de nem tudom pontosan hogyan és mit kellene állítanom! én itthon csinálok naptárt, a naptár részét megcsináltam exelbe, és most próbálok képeket szerkeszteni rá, és ha kész csak vastagabb papírra ki kell nyomtatni! előre is köszi a segítséget!Kép

KépKép
Kép
s.vera

Zsu... a 6 kaki az átlag... van hogy több van, hogy kevesebb... de a kevesebb az 4.... annál kevesebb még nem volt... tudom ám pontosan... :wink: mert füzetet vezetek... most nevethettek.... Kép de én agyam már egyenlő a nullával... :? :? :? :? és Dóri születése óta vezetem a füzetet... és oda beírom minden nap, hogy dátum... mikor kezd enni, óra:perc... melyik ciciből... pelus minőség: kaki, pisi... és adott időszakban mennyi volt... (annyi vonalat húzok mondjuk kaki mellé ahány volt....) és akkor még azt is felírom, hogy adtam neki vigantolt... meg konakiont.... mert ezt is elfelejtem ha nem írom fel... meg kétszer sem akarok adni.... már egy kis füzet betelt.... :wink: :wink: már a másodikat írom.... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:
vikiviktor

[quote="astrid"]K írta:astridata!

Boldog szülinapot! :)

Tengdi!

Sima szülésre nem szoktak adni a biztosjtók pénzt. Császármetszésre igen, mert az műtétnek számít. De van olyan feltétel, hogy x idővel előtte kell kötni. Nekem van ilyen biztosításom, de ettől függetlenül nem vállaltam volna be egy császárt (az egy császáromra egyébként 150 eFt-ot fizettek). De természetesen, mint minden biztosításért, ezért is kell fizetni havonta.

én voltam pontatlan, nem biztosító, valami más dolog ez, de ne írjak olyanról, amiről gőzöm sincs, mivel nem érintett, nem is jegyeztem meg semmi többet róla...de sima szülésért is fizetnek, húgom még előtte áll, lehet ő bele is ment....

Kriszti!

Igaziból nem sok pártnak kellene bejutnia... (Azt ne hidd, hogy pl. a Fidesz nem ugyanazt csinálná vagy csinálja, mint az MSZP. Ott is a haverság számít, meg az, hogy ki jár jól. Orbánék sem óbudai panelban laknak...)
:oops:

Kép
Kép
tengdi

Nem érvényes 2 nap alatt 10 oldalt írni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Jaaaaaa és megvolt az első főzésem... Kép vagyis már többedik... de a 90 naposon az első.... :wink:
karajt és pipicicit sütöttem sütőben.... bekentem szárnyas fűszerkeverékkel mustárral beleraktam egy sajtot (lapkát) összetekertem jénaiba tettem kicsi víz... rá alufólia... oszt sütöttem 40 percig... kivettem meglocsoltam... tetejére lapka sajt... vissza sütő kb 5 perc... jött uram... oszt betettük arcba.... :lol: :lol: :lol: :lol: bevallom egy vékony szelet kenyeret ettem mellé, mert én hülye nem vettem rizst tegnap.... :? :? :? :? és nem is tudtam, hogy milyen köret mehetne még.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: meg ettünk hozzá salit amit még tegnap készítettem, hogy ne keljen ma... :wink: sali: 1 fej jégsali, 2 paradicsom, 1 pritamin paprika és só....
Jaaaa a sajt kisült a husiból... és lett sajt öntett.... de így is jó volt...
Egyébként apika nagyon aranyos velem... azt mondta, hogy amíg csinálok minden nap kaját ... addig ő is csinálja velem a diétát... csak valéamit ki kellene neki találjak gyümi napra... mert azé 9 órát dolgozik... keményen fizikai melót ... félek, hogy a gyüminapon összeesik... Erre valami ötlet csajok?????? Kép

Nekem nagy segítség lenne, ha valaki összetudná foglalni (akár a blogon... :wink: ) hogy melyik nap milyen élelmiszert lehet... mert ez így nekem, hogy hús nap: hús, tejtermék... az elég kevés info.... :? :? :? bocs... de béna vagyok.... :? :? :? :? Meg bevallom őszintén az alap dolgokról tudom, hogy hova soroljam be... de a köretekkel azért van egy kis bajom.... :? :? :?

Jaaaaaaaaaaaaa és Kriszti.... ez jár Neked!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Erika... köszi az oldalt... Kép de nekem az a bajom, hogy nem értek egy kukkot sem angolul... odáig már eljutottam, hogy pölö egy kép és csillagok vagy szívecskék röpködnek... de több képet hogy kell?????
vikiviktor

Viki. olyan ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!! jó, h nem vettél rizst, mert az zöldségnapra való;)
kaják: pl egy heti/havi menüre gondolsz? mert a blogon a kaják be vannak kategorizálva, h melyik napra jó. vag hogyan szeretnéd?
húsnapra köret lehet ugye a zöld sali, meg savanyúság, meg joghurtos, majonézes saláták, vagy akár sajt.

köszi :oops:

Babcika ne aggódj nagyon, vigyázunk rád ;)

vicger

Scooper:szilikon cumi van a cumisüvegen.

Andi:megzaba a kiskrapekot ahogy alszik... :D

Viki:sütés éljen!!! :D Ahogy leírtad biztos fini lehetett.

Nitacska:anyós menjen a búsba.Én is egyetértek abban.hogy ennél még az albérlet is jobb.

Kriszti:nagyon csini vagy.Megvonások :twisted: :twisted: :twisted:

Kata:Nagyon boldog szülinapot!

Na megvolt a nagy őszibarackpürézaba.Ezt látni kellett volna.Olyan fejeket vágott tőle,hogy én meg majdnem hátast vágtam a nevetéstől.De azért nyalogatta szorgosan.Kb 2 kanálnyit evett meg,aztán utána vigyorogva várta a cicit. :D
Vendég

Babcika, gyönyörűek a gyerekeid! :D

Ez a lovas viszonyítási alap azért nem semmi :lol: :lol: (muraközi, lipicai, póni :lol: :lol: :lol: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Viki,köszönöm,hogy leírtad egy napotokat.Nálunk is hasonló van,csak pici időeltolódással.Amivel nem is lenne baj.Ráállok én az 01-01 ig életre,csak akkor legyen így.Az a baj,hogy rapszodikus,nincs benne semmi rendszer.A kamasz meg ugye éhesen jön haza,valamit csak kell főznöm,de ha nem alszom eleget,semmi kedvem semmihez.

Vera,igen a photoscape-val csinálom,vagy a photoshoppal.

Lina,remélem lesz kaki.Kíváncsian várom,mikor.Egyébként csak azért nem értem a gyerekorvosotokat,hogy mindenhol azt tanácsolják,hogy fokozatosan szokassuk a babákat az ízekhez.Ő pedig egyből bele a közepébe,adj neki őszit. :shock: :shock: :roll: :roll:

Kép
v.andi

Kriszti ... az a gáz, hogy nem bírom megfogalmazni mit is akarok... :? :? :? igen kábé ezt amit írtál... hogy ma lehetett volna e rizs?! ezekszerint nem... :? tudom, hogy blogba kategorizálva van... :wink:
Meg este vacsira ehetek egy vékony szelet vajas kenyeret? Mert húst nem bírok este is enni... (meg egyébként is túl teljesítettem a hús evésemet már ma.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
vikiviktor

[quote="v.andi"]M írta:v.andiost ne vágjak be neki egyet :?: :?: :lol: :lol: :lol: Há mé alszik nekem egész délelőtt :?: :!:

Kép

jajj nagyon édes ez a kis gazfickó!!!

Különben van egy ötletem!
Fenyegesd meg, hogy
Majd ha kamaszkorában éjjeli buliból hazamegy, és másnap déelőtt aludna, te állandóan felkelted! :lol:

Kép
Kép
tengdi

Andi... teljesen megértelek!!!!

Dóri felébredt kábé fél órája.... :shock: :shock: :shock: :shock: neszeneked fél három.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

drága Viki,a kenyér az egyetlen ami felejtős ebbe a diétába!!!vacsira szelj össze parit,ubit meg amit még szeretsz,vágj hozzá sajtit és főtt tojást és keverd be majonézzel!!!!

sutimano76

Kint még mindig zaj van,Berni nem tud itt bent aludni :twisted: ,folyton felsír!!! :cry:

sutimano76

ááá, totálisan lehetetlen Veletek lépést tartani :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

Bocs, de nem tudok visszaolvasni, itt állandóan zűr van (Hetény sk. megütötte a sebét egy lego-házzal, Samuka mindenfélét csinál ezerrel ,Emese is ébren, úgyhogy bocs, majd egyszer jövök. Pedig nagyon hiányoztok.
És akartam írni, hogy nem tudom, miért ,de Timi és Viki folyton összekeveredik az agyamban, még a kislányok is nagyon hasonlítanak az én szememben, szóval bocs, ha véletlenül fordítva címezem a hozzászólást, nem szándékos, nem tudom, miért van...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Lányok Nagyon köszönöm a köszöntéseket! Jólesett!!

Nincs időm és kedvem most írni.Ma horror napunk van. Egész nap sír(sztem fog+hó)! Párom csak holnap jön haza!

Kép
kata05

Andi, küldtem privit

Barni nagyon szííííp :)

Enyim gyermek is alszik már három órája, mi is elég későn fekvők vagyunk :lol:
bár most éjszaka is nagyon szépen aludt Nini

Kata, nagyon boldog szülit kívánok :)

Lőrincnek simi simi+++
Vendég

Frocli: hatalmas tapsikolás BencénekKép

Rita: alvás hurrááááá .. akkor most én is kérek egy laptetűt, mert enyim gyerek 3 napja elromlott (persze magához képest) ... most elszégyeltem magam (bocs Andi)

Lakáshitel: jót nem tudok ajánlani, de a CIB-et kerülje, aki tudja ... (máá, bocs, ha van érintett, ez saját tapasztalat)

Tengdi: pont ezt szerettem volna kérdezni egy hozzáértőtől ... mert igen, én is ezt olvastam, hogy vannak a napok szerinti H,K, Sz stb. és van a másik .... Te ezt olyan jól leírtad, hogy nem ismételném, szóva nem ez kicsit zavaros volt, mert ugye, a kettő lehet, hogy üti egymást .... húúú lehet, hogy ebből a zagyvaságomból, most semmit nem érteni ... de megnyugodtam, hogy akkor lehetetlen mindennek megfelelni ... :D :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kata: én is épp most hívtam páromat, hogy holnaptól vigye magával Zoét, mert már nem bírom, folyamatosan sír, ha leteszem, de már néha ölben is! bár most elszórakoztatja magát a játszószőnyegen. szerintem néha direkt csinálja, ha azt hiszi kicsit alacsony a vérnyomásom!

KépKép
Kép
s.vera

most fejeztem be az ebédet, tejfölös pipimell, és cékla! bár az idegeimnek jó lenne egy kis csoki, de majd csütörtökön!

KépKép
Kép
s.vera

Andi: photoscape ok, de ott mit kell beállítani, én olyan süsü vagyok hozzá, és eddig bármit nyomkodtam nem olyan lett

KépKép
Kép
s.vera

Kriszti

Ez azt jelentené, hogy itthon én csinálom, saját lakáson? Mert ahhoz azért sztem ez alakás kicsi.

Madar

Hát nem lehet követni ezeket, én pl Oroszlánban álló Holdnál igyekszem hajat vágatni, erre ügyelek, mára már többre nem tudok odafigyelni.
De az biztos, hogy Kosban álló Holdnál pl itt a fórumon is - holott itt más nem tudott róla, - sokkal többen számoltak be a picik nyűgösebb viselkedéséről, fejfájésról, otthoni vagy egyéb vitáról, s asszem Imola is akkor lépett le...

Kép
Kép
tengdi

anna:))) - én vágtam múltkor, hogy nem rám gondoltál..de mire olvasás után odaértem , hogy írjak.... pffff
hát tudjátok na... ismerős ez mindenkinek..:))))

én megaszontam, hogy gatyafelkötős hét jön:))))) de kinevettetek
Kép

ezzzoooo - nekem fengshuismindenttudó emberem aszonta eccer
az mindennapos dolgok átvitele ezoterikus formába igencsak veszélyes
ugyanis
ha elkezded egy idő után rááll- most mondjam azt, hogy a szervezet? pedig igen.... - na és ha mondjuk azon a napon balesetveszély van és elfelejtesz tenni ellene - a védettséged eltűnik és tutkó bajod lesz

azt mondta akinek nincs ideje, vagy energiája, elszántsága a mindennapos procedúrákhoz, az inkább tágabb időkben gondolkodjon ami neki is realizálható és úgy próbáljon rendet tenni maga körül....
mert a naponkénti leosztás még neki is néha sok - pedig csak ezzel foglalkozik....

csak gondoltam elmondom......:)))

vigyázzatok ezekkel, mert ebben a témában félinformáció vagy téves dolog sokkal nagyobb bajt kavar mintha semmit sem tettetek volna - mondja ezt egy boszorkány leszármazottja:))) szóval tessék komolyan venni:))))) irgum burgum

KépKép
dorkamartini

Erika, Aranynap foglalkozott hitelekkel ha jól emlékszem!!

Majd jövök!

Kép
kata05

[quote="kata05"][ írta:kata05b]Erika, Aranynap foglalkozott hitelekkel ha jól emlékszem!!

Ha jól emlékszem,akkor a Volksbanknál

Kép
v.andi

Figyeljetek már!

Máténak még most is eléggé befelé állnak a labujjai, ez normális 2 és fél évesen? A nagy és a következó nem is annyira, inkább a 3 kisebb. Pedig a cipőre világéletemben nagyon ügyeltem, sőt erre költöttem is, mert nagyon fontos, hogy jó legyen. Bár valamenniyre nekem is de a hasonló korú gyerekeiteknél milyen?
Mondjuk el akarom vinni vagy ortopédiára vagy Dévényeshez, szimplén egy állapotfelmérésre, merthogy ilyen inaktív és ez nem hagy nyugodni.

Kép
Kép
tengdi

Babcika: gratula a teljesített gyümölcsnaphozKép

Tengdi:
enyim gyerek (mármint a nagyobb), 2 évesen kezdte a "kényszer szocializációt" ... imádta :wink: :wink: :wink: csak ismételni tudnám Kriszti, Babci szavait :)

Andi: Barnikám :D :D :D :D .. imádom ... :D :D :D

zsalyam:
ez nagyon jó volt, kösz ... szeretem ... :)

Erika:
Lottinak Kép

KépKép
KépKép
madar

ja holdnaptár
ha
benned nincs egyensúly
a lakásban nem jól áramlik az energia
vagy ahol még sokat tartózkodsz akkor nem azt mondom, hogy teljesen de mindenesetre elég alap lángon fog működni a holdnaptár is....

belülről kifelé rendet tenni

jjjja....
és a lomtalanítás igen igen fontos.... irtó sok negatív energy

mondjuk ha kaptatok karira porfogót vagy ami naon nem tecc, vagy ha ránéztek azonnal bunkó anyós jut eszetekbe.. nnnya attól azonnal megszabadulni..
tényleg!:)))

KépKép
dorkamartini

Andi: ha még nem rendeltél Osanit, nekem is kellene egy. Bocsi, de a visszaolvasás miatt maradtam el. Ha már megrendelted, majd jövök a következő körben.

KépKép
moncsie

Vera,szerkesztő,szűrőknél kiválasztod a terület fókuszon kívül.Majd muti meg mit alkottál

Kép
v.andi

[quote="dorkamartini"]a írta:dorkamartininna:))) - én vágtam múltkor, hogy nem rám gondoltál..de mire olvasás után odaértem , hogy írjak.... pffff
hát tudjátok na... ismerős ez mindenkinek..:))))

én megaszontam, hogy gatyafelkötős hét jön:))))) de kinevettetek
Kép

ezzzoooo - nekem fengshuismindenttudó emberem aszonta eccer
az mindennapos dolgok átvitele ezoterikus formába igencsak veszélyes
ugyanis
ha elkezded egy idő után rááll- most mondjam azt, hogy a szervezet? pedig igen.... - na és ha mondjuk azon a napon balesetveszély van és elfelejtesz tenni ellene - a védettséged eltűnik és tutkó bajod lesz

azt mondta akinek nincs ideje, vagy energiája, elszántsága a mindennapos procedúrákhoz, az inkább tágabb időkben gondolkodjon ami neki is realizálható és úgy próbáljon rendet tenni maga körül....
mert a naponkénti leosztás még neki is néha sok - pedig csak ezzel foglalkozik....

csak gondoltam elmondom......:)))

vigyázzatok ezekkel, mert ebben a témában félinformáció vagy téves dolog sokkal nagyobb bajt kavar mintha semmit sem tettetek volna - mondja ezt egy boszorkány leszármazottja:))) szóval tessék komolyan venni:))))) irgum burgum

feng shuisat nem pontosan értem :oops:

De utóbbi az tény, egyetértek vele, bár azt gondolom, mindenkinek akkor éppen arra a tapasztalásra volt szüksége.
Meg aki pl bedől "ezoterikus" gondolkodásából fakadóan egy Gyurcsok féle távgyógyítónak, vagy egy 2 napos angyalidéző tanfolyamnak.... az valamiért meg kell, hogy tapasztalja azt ami annak a következménye....
Sajnos ebben a témában irdatlan mennyiségű elérhető könyv és "szakértő" van, s igazán előtérbe nem a valódi tudású kerül többnyire...ez hülye kifejezés volt. Tehát a valóban hiteles emberek sokszor a háttérben vannak. Előtérben pedig a kóklerek.

Magam részéről 20 év ilyennel való foglalkozás után úgy gondolom meg tudom különböztetni a búzát az ocsútól... :lol:

de mindennap imádkozni és/vagy meditálni, abból még nem hiszem, hogy rossz származott volna. Max nem sikerül igazán szívből, vagy elkalandozik közben az ember...
a többi dolog az már más...de akkor is mindig kap az ember kisebb jelzéseket, figyelmeztetésket, hogy nem oké, amit csinál

Kép
Kép
tengdi

spickey: mennyugi ... csak megfontolt :wink: :wink: :wink: :wink:

Bancika:
Blanki is nagyon ügyes :D ... majd megfordul, ha akar :wink: Drukkok mennek +++++++++ de rendben lesz minden

Viki:
gratulálok a főzéshez, ügyes, nagyon ügyes :)

Kata: Kép

KépKép
KépKép
madar

Dóri sem fordult még meg... majdmegfog.... :wink:
vikiviktor

Karen Kingston Rend a lelke mindennek c. könyve a lomtalanításról szól, meg a tértisztíásról, de nehogy azt higgyétek unalmas!!!! Eszméletlen izgi!!!
Nem lehet letenni. Ás a túlsúllyal is összefüggésben lehet a felhalmozott lom...
De ajánlatos mrtékkel nekikezdeni, én anno nagy elánnal belevettem magam és úgy felkavartam mindent magam körül, hogy húúúúú!!!

Madar
A 2 évessel már kiegyeztem, azt már akkor tudtam, mikor megfogantam, hogy annál tovább aligha megy. De még az egy évest nem tudtam megemészteni. Máté 15 hónapos korában még naponta legalább ötször szopizott. Tudom ez sok volt, és tudom Ő Ábel, nem Máté....csak hát....de írjatok, írjatok még...lehet, ha sikerül elfogadnom, akkor nem is lesz rá szükség.

Kép
Kép
tengdi

állandóan kidob a babanet... :? :? :? :? :? titeket nem :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

Tengdi: jeleznéd előre, hogy mikor áll Kosban a Hold ??? :wink: ... csak hogy felkészüljünk rá előre lélekben? :D :D :D
no,majd én is megfigyelek. :)
lábujj ..sajnos nem értek hozzá, úgyhogy én mihamarabb megmutatnám egy szakembernek.

Vera: Neked is: Kép

Timi: milyen a fengshuimindentudód?

KépKép
KépKép
madar

Anna... sebaj.... :wink: értjük mi Timivel, hogy mi van.... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Tengdi... én sem értek lábujjacskákhoz.... Kép

kezdek éhes lenni... délben ettem... akkor mikor is ehetek?????????????? és azután mikor ehetek?????????????????

és a tojás minden nap mehet? vagy csak hús napon???????????????????????????????????

bocs egykezezek................
vikiviktor

Viki: Mogyoró is csak véletlenül jó régen, azóta sem ... :wink: :wink: :wink: :wink:

Tendi: akkor majd írok még, csak rohanok, mert ovi :)

Képzeljétek: egészen jól túléltem a kávét tej nélkül reggel (mert ugye, akkor csak gyümi) ... szval menni fog ez
:wink:
küldök is magamnak eeeeeeeeegy ... Kép

KépKép
KépKép
madar

ez a kosaholdban engem is érdekelne előre...... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

ja, Viki én belépni alig tudtam, de egyébként meg baromi lassúúúúúúú :?

KépKép
KépKép
madar

Móni ....húúúúúúúúúú de ügyes vagy...... Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

nekem is lassú... habár ma én is lassú... nemigazán vok ma toppon.... :? :? :? :? Kép
vikiviktor

OSANIT:

Kata 2 db,zsalyam,tengdi,süti,viki,kata 2 db,spickey,madar,manó,tara,timi,Scoop,Kriszti,Boboka,Moncsi,én

Ha jól számolok ez 18.Rendelek 20-dt,biztos el fog fogyni.
Arra gondoltam,hogy a cd méretű buborékos borítékban el tudom mindenkinek postázni.Most néztem a posta honlapját,sztem 200 ft-nál nem lesz több a posta ktg.

Kép
v.andi

Kata, Madar!

Köszi :wink:

Babcika!

Glittery.com-ott van olyan, hogy photo flipbook, arra rámész, akkor kiadja, hogy tölts fel 4 képet.Ha megvan, akkor kiadja amit be kell másolni az aláírásodba a profilnál(url-lel kezdődik.de szólj, ha nem megy... :wink:

Kép
arvaerika

glittery helyett glitterfy.com

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: