A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Csajok!Kép
Kata!
Nekünk is van hajvágónk itthon.Akkor azzal tényleg lehet a bundást vágni?Nem ráz meg az áram?Nem fog megvágni?Parázós vagyok.Kép11.-én ha a párod dolgozik,akkor nem tudna a bébicsősz vigyázni picurra?KépAnnyira jó lenne,ha ti is itt lennétek Micával!Kép
Barbi!
Szerencsére az én férjem se pedofil és a terhesség előtt is zebra voltam.KépÉn a bundást nem merném gyantáztatni.Kép
Gigi!
Pedig elolvashatnád a Gombóc levelét,mert tanulságos,hogy mennyi roma gyerek született 2002-ben.Tudod mire gondolok?KépKépÍrtam emailt.Puszi mindenkinek.Dia 24+6

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Én is a hajvágóval csináltam régen. Eddig legalábbis. Ugyanis tegnap (miután ez volt a téma)amikor elmentem tusolni, gondoltam lepillantok és megnézem mi a helyzet. Na mit látok???? Hogy nem látom!Kép És még van két hónapom..... Szóval szerintem a szülésig marad a bundus..Kép
Na elolvastam a név statisztikát. Megnyugotdtam, hogy azért nincsen túl sok Olivér. A kedves papája nevével áll egy sorban (ő Viktor)

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szevasztok bundások!

Egy dolog vigasztalhat minket, hogy ha esetleg jön a jégkorszak, nem fog befagyni a nunánk, mert melegíti a bundus! Kép
Ez a hajnyírós dolog elég bizarr! Nem tudod megvágni magad vele?
Barbara
babar

BarbaraKép

Benned megint nem csalódtamKépKép
Én nem szoktam nullásra lenyomni. Csak a végéből kicsit fazonírozok.Kép Mindig a legújabb trendnek megfelelően!KépKép Most épp Kóbór Jánosos!!Kép
Györesz nagyon jó témát hozott fel, mert még mindig ezen rágódunk! Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!

Lesz az még Kojak-stílus, de csak akkor, mikor már olyan öregek leszünk, hogy kikopik! Kép
A nőknél két örök téma van: a szőrtelenítés és a szex.Mivel a másodikat nem művelhetjük, ezért nem borzoljuk az idegeinket. Marad tehát a bundus borzolás.
Na befejeztem a nuna témát mára! Tegnap este óta másról sem tudunk írogatni!
Az a baj, hogy nem jut más téma az eszembe! Lehet, hogy egy kicsit egysíkú a gondolkodásom? Kép
Ma nagyon depis vagyok, mert annyira csumpin nézek ki! Már nem jön rám semmi hosszú nadrágom, ezért anyám régi farmerjában vagyok és annyira szarul nézek ki benne, hogy nem merek emberek közé menni. Szerencse, hogy a munkahelyem csak az Apu lát, mert mindenki más szabin van! Mondtam is a páromnak, hogy ma már el kell mennünk az ajándék nadrágokért és még egy cipőt is szeretnék őszre! Brühühű....Kép
babar

BarbaraKép

Jajj már lassan elkezdelek sajnálni! Nekem is kéne cipő őszre csak amig ilyen az idő addig állandóan be van dagadva a lábam. Úgyhogy az frankó lenne ha ma megveszem dagadt lábbal, aztán jön a hűvös és kiesik belőle a kecses lábacskám. Na én meg ettől az időtől vagyok ki teljesen.... Utálom. Miért nem lehet 20 fok kör? Eddig nem nyavajogtam, de most már!!!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Semmi szex,semmi szőr,semmi malackodás?!Kép

Jól van,látom a hidegfront nem csak az én kedélyállapotomra van rossz hatással.
Fel a fejjel,hamarosan ezek a dolgok feledésbe merülnek!Kép

Gigi!
Két hete vettem egy állítható derekú kertészfarmert,az jó lesz szerintem végig,csak a nyáriakba már nem férek bele.Tényleg lehetne hűvösebb!
Szépen sikerült híznom Raullal,de a szoptatás alatt hamar lement a nagyja,mostani terhességem előtt 3 kiló maradt még a 32-ből.Alaphelyzetben kórosan sovány vagyok.
Azért majd teszel fel otthonkás képet?Kép

Dia!
A hajvágó csak rezeg,éle nincs,nem tudod megvágni magad vele és ha nem egy kád vízben ülsz az áram sem ráz meg.Kép
Tényleg tudom ajánlani,nekem bevált.
Merre jársz ma?Kép

Györesz!
Hogy vagy?
Livvel nem váltottatok sms-t mostanában?Tudsz valami újat Róla?
Ha írsz Neki puszilom és szorítok!
Ti már intézitek az apaságit?Nálunk annak idején mindenbe belekötöttek (mint most a házasságkötésnél is),úgyhogy a fiamat először az én nevemre anyakönyvezték.

Marica?!

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Látjátok ritkán írok, de akkor nagyon jó témát vetek fel! Ezt a hajvágó dolgot lehet, hogy én is kipróbálom!

Gigi!
Én sem tudom, hogy mi a fenét fogok felvenni szülés után. Minden gatyóm extra szűk, csípő fazonú. Lehet, hogy ezeknek örökre búcsút mondtahok. Nekem van egy kismama farmerem amit már kinőttem, azt hiszem azt fogom felvenni. Még szerencse, hogy ősszel szülünk, így legalább nyárra talán kinézünk valahogy.

Kata!
Köszi jól vagyok! Mindjárt megnézem, hogy Liv férje írt-e azóta a másik topikra és ha nem akkor küldök egy sms-t és majd infromállak titeket.

Voltam ma egy barátnőmnél, aki 3 héttel van előrébb mint én, de hát neki akkora pocija van, hogy szinte nem is éreztem kismamának magamat mellette! Azt mondta, hogy neki is az utóbbi pár hétben nőtt ilyen termetesre!

Most nem jut eszembe semmi érdekes téma!

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Küldtem Livnek sms-t, el is ment, de még nem válaszolt! Írtam neki, hogy mindenki drukkol és puszilja!
Azt tudom a másik topikról, hogy már a Sote I. számú klinikán vannk, ha véletlen meg kell szülnie a picurt!

Györesz 31+4

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajokKép

Szerintem én is a kismama gatyóimat fogom hordani a szülés után.
Ma elvonszolódtam tornára. A fárasztó részeket kihagytam.Kép
Györesz én azért nem vagyok annyira biztos benne, hogy én nagyon csini leszek jövő nyáron.Kép
Én ma egy olyan ismerősömmel találkoztam aki hat héttel jár elöttem, de olyan nagy külömbséget nem láttam kettönk között.
Kata, csak a szoptatás miatt ment le???? Olyan hihetetlen!!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Vissza írt Liv az sms-re!

Ezt írta:
"Jól vagyunk mindketten, csak nagyon félek. Nem tudni, mikor kell megszületnie, 2 nap, 3 hét.....?
Szóval félek, de próbálok erős lenni. Egy "akkoris kútvölgyis anyuka"Kép"

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Csak röviden írok,mert hulla vagyok.Egész nap szabtam vartam,a konyha sarokülőre huzatot és hozzá illő függöny kisérőt.KépMár alig látok a fáradságtól,de még nem fekszem le mert a párom most jön haza Sopronból és még őt megvárom.Nagyon féltem,hogy valami baja lesz.KépPuszi mindenkinek.Jó éjszakát.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!

Férjed biztos épségben megérkezik hamarosan Én is olyan vagyok,hogy akkor nyugszok csak meg,ha hazaér a párom.Kép
Akkor ma nagyon ügyes voltál,biztos szép lett a konyhád.
Jó pihenést!

Györesz!

Köszi Livről a tájékoztatást!Nagyon rossz lehet most Neki,remélem minden rendben lesz!
Rajtam is mindenki csodálkozik,hogy csak novemberben szülök és nem ikreket várok.Már most nagyon nehéz a pocim és beleakadok dolgokba.Egy ideje nem is mérem.
Gondolom most is jó sokára fog valamennyire összehúzódni.
Emlékszem,milyen sokk ért a fiam születése után:
Császár volt és mikor már tudtam magamról,benéztem a takaró alá.Homokzsákot tettek a hasamra,én pedig naivan gondoltam,hogy máris tűnőfélben a hatalmas pocak,biztos hamar összehúzódik,stb.
Másnap,mikor felállítottak,láttam meg,hogy a hasam majdnem a térdemig lóg...Kép
Hát iszonyatos élmény volt!Kép

Gigi!

A szoptatással nekem tényleg nagyon sok lement,aztán majdnem a többi is teljesen,éppen a mostani terhesség előtt jegyezte meg a párom,hogy kezdek megint nagyon csontos lenni.
Na,most aztán nagyítóval sem talál kiálló csontokat rajtam!Kép
Jaaaa,hogy szülés utánra gondoltátok,hogy milyen ruhába fértek bele?!
Na,köszike,legalább ezen is elrágódhatok.Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok, Jó reggelt!

Ezek a frontok tönkre tesznek! Tegnap este megint rengeteget keményedte, úgyhogy meg is fogadtam, hogy ma többet fogok feküdni! Muszáj kihúznom még legalább 5 hetet!!!

Tegnap leadtuk a rendelést az asztalosnak és lehet, hogy már jövőhéten kész is lesz a pelenkázó. Akkor kimosok mindent és bepakolom picurka cuccait. Szeretném, ha hónap végére minden a helyén állna!

Az én párom azt hiszi, hogy ha megszülök, akkro rögtön leesik rólam minden felesleges kiló és máris úgy fogok kinézni, ahogy régen. Próbálom neki megmagyarázni, hogy azért ez nem olyan egyszerű és könnyen elképzelhető, hogy míg szoptatok addig egy kicsit husosabb leszek a kelleténél, de szerinte én olyan alkat vagyok akin nem nagyon fog meglátszódni a szülés! Hát legyen igaza, de én tudom, hogy úgy sem így lesz!

Egyenlőre nem tudok mit írni, mert még korán van! Megyek reggelizni, mert már éhesek vagyunk!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 31+5

Kép
Kép
györesz

DiaKép

Gondolom férjed rendben megérkezett! Hogy te milyen rendes háziasszony vagy. Szépítgeted a lakást.Kép Én már attól rosszúl vagyok, ha a férjem ingjéről leesik egy gomb.Kép De ez családi örökség, mert anyu is kb. ilyen nagy varró zseni. Úgyhogy ő aztán tuti nem fog az unokájának kiskabátot kötögetni.Kép Bár gyerekkoromba jártam kézműves szakkörbe. Úgylátszik nem volt rám akkora hatással.Kép

Kata, GyöreszKép
Tesomról van egy olyan kép ami a szülőszobán készült, mellén a baba és a hasa helyén csak egy horpadás.Kép Ja és a régi farmerjében jött haza.... Nem tom,hogy csinálta.
Ez a homokzsákos módszer nagyon humánus!!Kép Nem fájt???
Na ettől a frontoktól én is kiakadok. Igaz törpikémet nem nagyon izgatja. Tegnap elmentem tornázni. Nálunk még nyár volt amikor elindúltam itthonról, mire 20 perc múlva a kórházba voltam már majd meg fagytam a nyári ruhámban. Mindenkin nagykabát, pulóver csak én fagyoskodtam. Persze erre vártam, na de nem 20 perc leforgása alatt.

Szegény Livre egy csomót gondolok. Épp ma reggel meséltem a férjemnek.
Azt álmodtam, hogy bementem a kórházba és a doki meg akarta indítani a szülést, kaptam is valami injekciót. Erre én mondtam neki, hogy még csak a 32. héten vagyok. Kiderült összetévesztett valakivel. Föl is riadtam.
Na most befejezem!!

Puszi, Gigi 31+5

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Na itt vagyok a párom 11-re szerencsésen hazaért.KépNe gondoljátok,hogy házitündér vagyok,csak egyszerűbb feladatokat tudok megcsinálni mint beszegés stb.Igaz,egyszer már vartam Pannának egy ruhát és egy nadrágot,de azt meg a Burdából szabtam ki.KépMa du.nem leszek,mert megyek szülésfelkészítőre,aztán 6-ra a dokimhoz.De este majd benézek.KépPuszi mindenkinek!KépDia 25+0

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Na ma megvívtam anyóssal az első csatámat. Átjött velem az asztaloshoz (Ő ismerőse), hogy megbeszéljük mégegyszer a pelenkázóval kapcsolatos dolgokat. Mindenféleképp az Ő elképzelését akrata rámerőltetni, de én nagyon határozott voltam és nem hagytam magamat, úgyhogy pont úgy fog kinézni a pelenkázó ahogy én azt megterveztem!!!!

Hát eddig ennyi történt!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Lehet, hogy már írtam (akkor bocsi), hogy az én anyosóm meg azon akadt ki amikor a bútor mizéria volt, hogy mi miért akarunk olyat ami egy bútorcsaládból való???!!! Nem értette, hogy miért nem lehet más színű a kiságy, más a szekrény és más a pelenkázó. Túlzottan igényesek vagyunk.Kép Ja és az újszülött nyugodtan aludhatna a babakocsi mózeskosarában is.....Kép
Jól tetted, hogy nem hagytad magad, mert úgyis te fogod napjában többször is használni és nem ő. De ugye külön laktok tőle? Mert ha nem: öszinte részvétemKép
Képzeld meg van az első NST időpontom: szeptember 28. Már most beírt a szülésznő, gondolom jó sokan szülünk vele. Azok közül akik rendszeresen írogatnak szerintem mi szülünk elöszőr. Vagy teljes képzavarban vagyok?

BarbaraKép
Nincs gusztustalan téma, már hozzá sem szólsz???? Kép

Hol vannak a többiek???? Maricának nem kéne már itt lennie??? Nekem valami kedd dereng!

Puszi, Gigi Kép

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Hát igen, talán mi leszünk az elsők, de az is lehet, hogy megelőzlek! Tudod a gyógyszer abbahagyása miatt! Persze örülnék, ha legalább a 38. hétig kibírnám, de majd meglátjuk. Az is lehet, hogy a végén majd meg kell indítani! Sose lehet tudni!

Az jutott ma az eszembe, hogy csak a Livnek tudom a mobil számát, de Ő már sajna nem fog kijönni a kórházból szerintem!
Jó lenne, ha mondjuk a Tiéd is tudhatnám, meg legalább még egy valakiért! Ez a tali miatt is jó lenne! Ha nem gond megadnád a számod? Az e-mail címem: dammgyorgyi@freemail.hu
Előre is köszi, majd én is megírom az enyémet!

Sajna az anyósékkal lakunk! Még az a szerencse, hogy külön vagyunk a tetőtérbe. Csak a konyha egy!
Nagyon aranyosak, nagyon kímélnek, stb. csak hát olyanok mint egy anyós, após. Szeretnek mindenbe egy kicsit beleszólni! Kicsit félek is emiatt, hogy mi lesz, ha meglesz a baba, mert mindenről van saját elképzelésem, hogy majd mit hogyan szeretnék és nehezen fogom viselni, hogy Ő biztos ezer, meg ezer jó tanácsot akar majd adni! Azért remélem nem lesz nagyon gáz! Majd megpróbálom már az elején leépíteni kedvesen, hogy tudja mennyit lehet!

Tényleg sehol senki???!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia GyöreszKép

Mindjárt megírom emilben a telefonszámom. Legalább tudsz közvetlenűl értesíteni amikor megszületik a baba. (persze még egy darabig nem)
Az egyik barátnőm is sok gyógyszert szedett, de neki nyitva is volt a méhszája és feküdnie kellett. A 36. hét végig szedte a gyógyszereket, akkor már abbahagyhatta, mert már mindegy volt, hogy mikor születik meg a kicsi. De nem sokkal hamarabb szült.
A legtöbb anyóst és apóst azért a jó szándék vezeti. Tanács szempontjábó én is kicsit félek. Hogy hogyan fogom a saját elképzeléseimet megvalósítani, úgy, hogy azért mást ne sértsek meg a véleményemmel. Mondjuk ez más téma, de egyik nap voltunk az ismerősünknél (direkt nem írok barátságot, mert a férjem van üzleti kapcsolatban a fazonnal) és mesélte a lány, hogy abba a kórházba került be a barátnője ahol szülni fogok, és jajj de jó most már tudja hová kell jönnie látogatni. Én meg csak mosolyogtam bambán mert nem akartam megsérteni, hogy szerintem nekem bőven elég lesz a szűk családom és egy-két olyan barátnőm akik tényleg közel állnak hozzám. Szerinted mennyi idő múlva ideális már itthon is vendégeket fogadni?? (baba nézésre gondolok) Házisárkány sem akarok lenni, de azt sem szeretném ha minden szart ráragasztanának a kicsire. Minden nap újabb és újabb kérdés merül fel.Kép

A Dia és a Barbara együtt vannak felkészítőn. A többiekről én sem tudok semmit.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Köszi a telefonszámod, én is elküldtem az enyémet!

Hát szerintem az első 2-3 hétben nem szokás látogatni! Én a leges legjobb barátnőmet is a kórházban, aztán a 3. héten látogattam meg! Szerintem ez így normális. Ezt mindenkinek tudnia kell, hiszen az elején nekünk is hozzá kell szokni az új helyzethez, összeszokni a kicsivel, kialakítani a mindennapokat. Persze anyukám, apukám, testvérem bármikor látom, de a többieket inkább késöbb!!!!
Szerintem ezen senkinek sem szabad megsértődnie!

Ma már lehet, hogy én sem írok, mert nemsokára itthon a párocskám, aztán megyünk vásárolni, meg gondolom Ő fogja bitorolni a gépet!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Megkaptam a számod, köszi. Jó vásárlást. Holnap "találkozunk".Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Itt vagyok már én is.Igaz csak addig amíg megírom ezt a levelet,mert megyek az ágyikóba.KépGyöresz ne hagyd magad az anyósnál!KépGigi BN puszi.Én bemehetek hozzád a kórházba??KépBarbi neked is üdv,igaz nemrég találkoztunk.KépSajnos nem tudtunk sokat dumcsizni,de majd jövőhéten.OK?Javaslom ti is gyertek fél 3-ra.KépJa!Képzeld hétfőn is találkozunk,mert én is megyek vérvételre ezért lesz egy óránk dumcsizni.KépPuszi mindenkinek!KépHolnap jövök!Gigi holnap írok emailben beszámolót"tudod miről?".Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Anyós,Após,brrrrr...Kép
Abból a szempontból örülök,hogy a rokonság messze van,hogy biztos nem fognak megrohamozni a szülés utáni hetekben,pláne a kórházban.
Mikor a fiammal hazamentünk (vagyis Anyuékhoz ugyebár Kép )sokáig csak a szoptatással,pelenkázással tudtam foglalkozni,ráadásul a gyerkőc hasfájós volt,örültem,hogy élek,nemhogy vendégeket fogadjak!
Egy délután,pár nappal a hazamenetel után végre eldőltem,mint egy zsák és arra ébredtem,hogy valaki bámul a képembe:egy ismerős csaj volt,aki hallotta,hogy megszültem,gondolta beugrik.Anyu valahol az udvaron lehetett,ő sem látta,hogy simán besétált a szobába.
Tökre kiakadtam.Kép
Nos,ezek a dolgok nem fognak hiányozni,viszont a segítséget Anyukáktól,normális (???)Anyóstól szerintem kár visszautasítani.

El vagyok kenődve rendesen,eddig úgy néz ki,hogy nem fogom tudni összehozni a 11.-ét.KépKépKép
Még próbálkozok azért,hátha,de kevés reményem maradt.

Csajok!Tényleg nagy a pangás,mi van Veletek?

Dia!
Te is olyan keveset írsz mostanában.Tudom,tudom,más dolgod is van,csak hiányzol.Kaptál ma már ennél szebb vallomást?!KépKépKép

Puszi.
Kata
28+4

Kép
Kép
ruszlána

Helló!

Szülés utáni cuccokkal kapcsolatban. Én is Mesivel jó 25 kg-t híztam, Imivel 16-ot, szóval nekem se lehetnek nagy reményeim most se. Kép (Barbara, dejóóó neked!!!) Nekem is lement mindig, de nem a szoptatás alatt, hanem utána. Tehát még első nyáron mindig dagadt voltam, és kábé karácsonyra fértem bele a szűk rucijaimba. Így aztán, mivel a gyerekek két évente jöttek, a szűk nyári ruháim már 4 éve pihennek, mert mindig vagy dagadt vagyok nyáron, vagy terhes.Kép

Na amit mondani akartam: Nekem bejöttek apuci farmerjei. Eredetileg begombolva is simán le-följöttek, szülés után meg pont jók voltak szűk gatyának (kicsit hippi stílusban). Szerintem ami 3 hónapos terhesen jó volt rátok, az megint jó lesz szülés után nem sokkal. Addigra a kismamaruhákat már látni se bírtam!!!Kép

Miért nincs annyi pénzünk, hogy vegyünk egy ruhatárat minden méretünkre?!?!Kép

Vica
mvica

Szia Kata Asszony!Kép
Örülök,hogy hiányzok neked.KépTe is hiányoztál nekem amikor 1-2 hete nem írtál sokáig.KépNa meg volt oda-vissza az udvarlás.KépKépMiért nem tudsz jönni 11.-én?KépNe tedd velem!Akkor nem is találkozunk soha?KépLégyszi intézd el.KépKépzeld volt egy kismama a felkészítőn,aki megkérdezte a szülésznőt,hogy milyen szinű hálóingben lehet szülni.?KépKépNoormális??Különben jó sokan voltunk.Puszi,holnap jövök.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Tegnap azért nem írtam, mert nagyon el voltam kenődve. Kedd este beszéltem egy főiskolai barátnőmmel, akinek a kisbabájával szörnyűség történt. Nem szeretnék senki riogatni, ezért nem írok részleteket!
Tegnap voltunk szülésfelkészítőn! Elég érdekes volt, de ezen a milyen színű kérdésen én is kiakadtam! Különben nagyon hasznosnak tűnik az egész!
Dia!
Ne haragudj, hogy nem tudtunk beszélni, de rohantunk tovább a párommal! Hétfőn te is 7:30-ra jösz? Akkor végre tudunk egy kicsit kettesben dumálni! Neked is szimpatikus volt a kórház szemlélete? A férjem nagyon meghatódott, hogy ő fürdetheti elsőnek a babát. Mondta, hogy a felkészítő végére már szilárd elhatározással fog bejönni a szülésre! Majd meglátjuk! Azért vannak érdekes kismamák! Milyen kérdések jutnak az eszükbe?
Csajok, tegnap annyira rosszul voltam, hogy azt hittem elpusztulok. Bementünk az IKEA-ba a férjemmel, hogy veszünk egy-két dolgot a gyerekszobába és annyira elkezdett fájni a hasam, hogy le kellett feküdnöm. Ha feküdtem nem volt semmi gond, de mikor felkeltem csak összegörnyedve tudtam járni. Nagyon megijedtem és mondtam a férjemnek, hogy most én inkább mennék. Ebből tudta, hogy nagyon rosszul vagyok, én az IKEA-ból vásárlás nélkül távozni. Ilyen még nem volt a történelemben. Lementünk a kocsiba és annyira fájt, hogy felhívtam a dokit. Ő mondta, hogy most azonnal gyógyszertár és tessék inni magnézium pezsgőtablettát. Ez megtörtént és akkor már kezdett jobb lenni, de még éjszaka is éreztem. Aztán az éjszaka közepén rámjött a hasmenés és utána sokkal jobb lett. Talán összekajáltam valamit, de nagyon rossz volt! Kép
Anyóssal kapcsolatban annyit, hogy ki akar venni 1 hónap szabit a gyerek születése után! Kemény dió lesz, mert 2 nap után már egy kicsit idegesít, de remélem majd megoldjuk.
A látogatásról annyit, hogy én szeretném ha még a kórházban látogatnának meg minket, utána pár hétig pihi legyen! Már bejelentettem a családnak, hogy idén karácsony sztornó a mi részünkről, ajándékokat le lehet tenni az anyuéknál! Kép Azt azért nem hagyom ki!
Ráadásul január 8.-án lesz a férjem 30 éves és szeretnék neki egy bulit rendezni. A haverjai segítenek, de addigra valahogy össze kell szedjem magam, hogy két szoptatás között el tudja menni koccintani.
Márciusra meg már síelést tervezünk. Persze én nem fogok síelni, de törpének biztos jót fog tenni a hegyi levegő! Remélem összejön. Már találtunk egy jó helyet Ausztriában, nincs messze és adnak gyerekágyat is. Pályaszállás, de kocsival is oda lehet menni. Sok kisgyerekes családdal mennénk! Persze a család hülledezik, hogy lehet egy 3 hónapos csecsemővel elindulni! Végül is ott is csak eszik és alszik! A jó levegőn biztosan jobban fog menni neki!

Na megint jó hosszú lettem, de bepótoltam a tegnapot!
Puszi
Barbara
babar

Szia Barbi!Kép
De,hogy haragszom,tudod,hogy én is siettem a dokimhoz.KépÉn hétfőn 7-re megyek,hogy 8-kor meglegyen a második vérvétel,mert azt mondta a dokim,hogy szoktak morogni a csajok ha utolsó percben kell levenni a vért.Mert fél 9-kor bezár a bazár.De ott leszek veled amíg végzel mert ráérek.OK?Kép

Azt a fürdetés dolgot elmeséltem a páromnak is,és nagyon örült,hogy őt fogja előbb megismerni a gyerek.KépSzóval benne van ő is.Nem tom látad-e azt a kismamát aki előttünk ült zöld felsőben.Azon röhögtünk,hogy elaludt és bólogatott lefelé.Nagyon fáradt lehetett.Kép

Remélem nincs semmi baj a pocakoddal és picurral!Biztos csak hascsikarásod volt.Kép

Hát csajszi te nagyon bátor vagy ha 3 hónaposan sielni viszed a picurt.KépÉn biztos nem merném,de hát én parázós vagyok.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Akkor megyek én is 7-re, legalább előbb végzünk. Nem biztos, hogy kell második vérvétel is. Nekem a doki azt mondta, hogy csak akkor vesznek második kört is ha az első eredménye magas lett! Majd meglátjuk, addig is jól el fogunk ott kaszinózni. Neked is 1 kifli és 2dl tej a menü reggelire?
Azt a bóbiskolós kismamát a férjem is kiszúrta. Ott röhögött rajta, aztán mondtam neki, hogy a végén még én is ilyen leszek. A mellettünk lévő csaj meg állandóan borzolta - túrta a férje haját, mintha valamit akarna tőle! Kép Ők biztos nincsenek eltiltva. Az a rózsaszín tündérke se volt piskóta mellettünk. A hátsó sorban meg volt egy kismama aki állandóan helyezkedett, pedig kisebb volt a pocakja, mint a miénk. A férjem szerint ő tipikus "nagyon terhes kismama". Az ilyent nagyon nem csípi. Mondta is nekem, hogy szeretné, ha a 9. hónapban is csinos lennék. Volt egy-két elég elhanyagolt mami!

Szerencsére már nem fáj a pocakom is Ficánka is mocorgott már ma! Én is remélem, hogy nincs gond. A doki szerint beindult az extra növekedési fázis. Mondta, hogy most 1 hónap alatt akár meg is duplázhatja a súlyát a kis lurkó, ahhoz meg hely kell, hát ezért fáj ilyenkor. De szerintem csak összeszabáltam valamit. Tegnap ettem ringlót és tejet is ittam. Lehet, hogy összevesztek!

Puszi, Barbara
babar

Barbi!
A második vérvétel a kifli után lesz.Tehát:7-kor vérvétel éhgyomorra,aztán eszünk és 8-kor ismét vérvétel.Érted??

A rózsaszínű tündérkének volt gondja a hálóing szinével.
De hát te most is csinos vagy.Hátt akkor mi lehetett rólam a véleménye?Pont néztem,hogy egy kismama volt aki nálam is kövérebb volt.KépTe nekem a felem vagy kb.Kép

Tegnap mondtam a dokimnak,hogy hallottam,hogy nincs beöntés és borotválás.De én szeretnék beöntést kérni.Vigyorgott és azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele a kaki,pisi természetes.De mondtam neki,hogy mégis csak ciki.Erre újabb vigyor volt a válasz.KépNa most mit csináljak?Kérdezte,hogy voltam-e fenn a szülőszobán,mert az Éva volt az ügyeletes.Hát ha én ezt tudom!De hát rohannom kellett.De majd jövőhéten.Ti jöttök szobára?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Úgy látom kb. 5-en maradunk a hosszú táblázatból?
Kép
Azért remélem a többiek is jól vannak!Kép

Dia!
Még mindig nem tudom a fiamat kire hagyni aznap,ha pedig Vele megyek,akkor kb.fél mondatot tudunk beszélni.
Mindenkinek az a hétvége gázos,Anyut sem tudom elhívni akkor.Kép
De soha ne mondd,hogy soha!Kép
Ha nem most,valamikor biztos megismerkedünk személyesen!
Úgy látom a Ti előkészítőtökön is vannak érdekes emberkék és rendkívül okos és lényeges kérdéseket tudnak feltenni!
Egyébként kiderült,hogy ott milyen színű hálóingben lehet szülni?Én a következő felkészítőn akarok rákérdezni nálunk!KépKépKép

Barbara!
Ez a rosszullét elég ijesztően hangzik!Kép
Nekem mostanában fájdogál a hasam alja időnként,lehet az is a növekedéstől?Aggaszt a dolog,kedden megyek az orvosomhoz,addig próbálok nem parázni.
Azért ez a ringló-tej kombináció ütős lehet!Kép
Még az is előfordulhat,hogy Anyósod segítséget jelent,persze csak akkor,ha nem fog idegesíteni.Neked aztán az idegeskedésre lesz a legkevésbé szükséged akkor.

Puszilom a topik maradék maroknyi lakóját!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Hali Kata!
Háát már te is a hálóing szinével jössz??KépTermészetesen mindegy milyen szinű.Tee!KépCsak azért gondoltam,hogy lehet,hogy már nem találkozunk,mert te már előrébb vagy mint mi a Barbival.De azért még gondolkozz,hogy lehetne megoldani a dolgot.Kép OK?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Nekem teljesen másképp mondta a doki. Reggel 6-kor itthon reggeli 1 kifli + 2 dl tej. Utána irány a kórház. Pontban 7-kor kopogni, vérvételre jöttem most kell csapolni. Ezek után lesz eredmény, ha nem jó újra csapolás!
Na akkor most hogy legyek okos? Azt hiszem eszem itthon és legfeljebb megyek mégegyszer! Ez van! Lehet, hogy nem nézi ki belőlem a doki, hogy magas lenne a cukrom! Aztán közben lehet, hogy én vagyok a Szent István kórház cukros-nénije! Kép

Én azt hiszem a hupi-lila csipkés-szalagos hálóingemben szeretnék szülni, ami legalább a földig ér, hogy jól fel kelljen hajtani. El tudom képzelni, hogy valaki belibeg egy szexi kis baby-dollban, mert neki csak ilyenek vannak. Az tuti, hogy valami agyonmosott "már nem kell" darabot fogok felvenni, amit utána lehet, hogy kidobok. Ha nagyon trutyis lesz, nem fogok vesződni a mosással.
Én csak egyben reménykedem, hogy sima un. fiziológiás szülésem lesz! Figyelitek ezt a szót tegnap tanultam! Akkor minden létező dolgot ki tudok majd próbálni! Azt elhatároztam, hogy nem fogok szülési tervet készíteni. Megmondom a dokinak és a szülésznőnek, hogy szeretnék minél szebb szülést, de ha kell avatkozzanak be. Ők biztosan jobban tudják a dolgukat.

Lehet, hogy a férjemet nem hozom el a filmes előadásra. Azt mondta a kavics-szájú néni, hogy még a nőknek is ütős, nemhogy egy pasinak.
Ja előttünk egy apuci is szendergett az előadáson! Kép
Puszi, Barbara
babar

Dia, BarbaraKép

Ti aztán nem semmi csajok vagytok!!KépKép Nagyon kifinomúlt kritikai érzékkel rendelkeztek!Kép Sajnos én is ilyen vagyok, a férjem meg rosszúl van tőle.Kép Nagyon meg kell majd néznem, hogy jövőhéten mibe menjek. Basszus akkor még hajat is kell mosnom, pedig már kezdett rasztásodni!Kép
Amikor voltam előadáson mondta a doki, hogy nem tudjuk elképzelni, hogy micsoda papucs költeményekben szoktak megjelenni szülni. Ő egy sima lemosható gumi papucsot javasolt.
Én mint rangidős hagy füzzek valamit hozzá a cukorso vérvételhez. Ennek az a lényege, hogy egyszer megnézik éhgyomorra aztán esztek és utána mégegyszer leveszik a vért. Úgyhogy szerintem elötte semmiképp ne egyetek. Mivel az éhgyomri adatot veszik alapul. Max. majd ott gyorsan megeszitek ha mégis kell.
Nálunk is van egy olyan fajta előadás amiben levetítenek egy szülést. Tuti nem megyek el megnézni, mert semmi kedvem azt nézni, hogy hogyan tipródik egy idegen nő. Na a férjemnek meg más se kéne!Kép

Voltunk ma reggel dokinál. Megnézték a törpikét ultrahangon is. Már két kiló a becsült súlya és azt mondta a szongráfus néni, hogy jó hosszú combjai vannak. Lehet, hogy az 56-os cuccok két napig lesznek jók? A 35.héten meg levesz kenetet és megnézi, hogy nincs e benn sztekokokkusz (anyám ha ezt egy hozzáértő olvassa Kép )bacilus, mert ha igen akkor a szülés elött adnak antibiotikumot, mert amúgy a hüvelyben megfertőződne a picur. A doki már nagyon lelkes, hogy nemsokára szülünk.Kép
Na jó sokat írtam, de ezt még el kell mondanom mert teljesen kitértem a hitemből:
Szóval ülök bent az uh. vetkőzőjébe (nem kellett vetkőzöm) és fülelek.Kép A lényeg, hogy egy nő volt elöttem, aki ELÖSZÖR volt orvosnál és kb. 33 hetes terhes volt!!!! Kérdezték tőle, hogy mikor mensturált utoljára. Ő azt nem tudja, januárban volt neki egy csepp. Már két gyereket szült és nem vette észre, hogy terhes. Ja és persze dohányzik mint az állat. Nagy tiszteletem a szonográfus nőjé, hogy ezek után is normálisan tudott vele beszélgetni. Totál kiakadtam!! Én meg azon rinyálok, hogy árt e ha öblítőt használok!!! Mit neki nyakiredő, AFP, genetikai uh. Legszívesebben jól bokán rúgtam volna!!!

KataKép
Olyan jó lenne, ha valahogy meg tudnád oldani, hogy elgyere!

Puszi mindenkinek! Gigi 31+6

KépKép
gigi28

Gigi!

Én is gondoltam arra, hogy a macis mamuszomat is beviszem a kórházba, hátha hideg lesz december közepén! Kép Persze viszek gumi papucsot is!

Barbara
babar

Sziasztok!

Barbara!
Nekem is volt már kétszer is az a tipusú fájásom ami rádjött az IKEÁban. Olyan húzódos. Én úgy hívom. És a dokim azt mondta, hogy rátapintok vele a lényegre, mert húzódnak, vagy feszülnek a szalagok. Ami normális, ahogy nő a baba(CSak annak nem normális aki épp átéliKép, mert bitangul fáj és valóban csak fekve lehet elviselni).
Szóval én a második ilyen fájás óta, minden este megiszom egy magnézium-kálcium pezsgőtablaettát, és ha fárasztó volt a napom akor rádobok egy magneB6-ot is. Abból baj nem lehet. Most ezer kop-kop, azóta nem volt ilyen fájásom.

A cukorvizsgálatról meg annyit, hogy ne egyél otthon, mert valóban az a lényeg, hogy éhgyomorra veszik le, majd eszel(mármint Ti, mert nálunk a Söfibe undorító cukros levet kell inni és két órát várni), ez a terhelés és leveszik úgy is. Majd a két adat eredményéből jön ki a lényeg.

Na, mindenkinek szia

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

BarbaraKép

Vannak azok a magas sarkú papucsok aminek a tetején helyes kis pompom van. Én egy olyat próbálok a nagy napig beszerezni.Kép
Nekem is volt ilyen görcsöm. Én elmentem a dokihoz is, mert azt hittem itt a vég. Ő is azt mondta, hogy a méhet tartó szalagok húzódnak. Én akkor no-spát szedtem két napig. Azóta nem volt. Igaz néha érzem a szalagokat, de hát ez természetes.
Na megnyugodtam,hogy jól mondtam a cuki vizsgálatot.

Puszi, Gigi

Megint pangás van!!!!!!

KépKép
gigi28

Látod Gigi ez a papucska jó ötlet!
Én nagyon vizuális típus vagyok! Elképzelem magam, ahogy akár egy jóllakott vizilóbébi betipegek a szülőszobára a helyes kis rózsaszín baby-doll-omban, egy ilyen szatén bevonatú tollas papucskában és természetesen az elmaradhatatlan áttetsző selyem köntöskében aminek a szélét szintén marabu toll ékesíti. Igaz, hogy közben majd összetojom magam a fájásoktól és csorog a lábamon a magzatvíz, de sebaj fő, hogy csinosak legyük. Ja esetleg még bedobok egy-két hajcsavarót is a hajamba, amit egy szexi kendőcskével rögzítek, mert ugye nem akárhogy megy szülni az ember lánya.
A vízióm gyönyörű!

Jó akkor miattatok üres hassal megyek vérvételre és majd a Diával elfalatozunk az egy óra alatt!

Puszi, Barbara

Ebbe a topikba csak sztahanovisták írogatnak néha? Mindenki dolgozik, hahó fél 4 ilyenkor már nem kell dolgozni!!!! Igaz én 7 óra óta húzom az igát, de 4-kor tipli haza! Ma megyek fodrászhoz! Kép
babar

Szia Gigi!Kép
Itt vagyok csak szundiztam egy nagyot.KépTegnap nem válaszoltál,hogy én mehetek-e látogatni a kórházba!?Láttad az emailt?Rengeteget írtam.KépJa!
Tegnap a dokinál kiderült,hogy még mindig van egy kis folyásom.KépHát ez soha nem fog elmúlni??Mondtam neki,hogy ne Clion 100-at írjon fel mert a múltkor is az utolsót kidobtam mert csípet.Erre kaptam másfélét,de ez már csak 3db-os.

Én a szülésre Vietnámi papucsba fogok menni.A multkor volt a tv-ben,hogy a hovédségtől most lehet kapni mert kiárusítás van.KépKép

Barbi!
Szerintem kérdezz rá a dokinőnél a vérvételre,mert szerintem félreértettél valamit.Látod más is nekem ad igazat.Nekem a párom is jön a vetítésre,mert birja az ilyesmit.Ha nem birná,akkor a szülésre se vinném be,mert akkor azt pléne nem birná.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Most kérdeztem meg a dokit és azt mondta, hogy reggel 6-kor egyek és utána 7-kor vérvétel. Állítólag azoknál szokták az éhgyomros vérvételt csinálni, akiknél volt már cukros a családban, esetleg a vizeletükben magasabb a cukor aránya, vagy valami más tényező van náluk, ami hajlamosíthat a cukorra.
Tehát marad a kaja és utána csapolás. Ha esetlegesen nem lesz jó az ereményem, akkor kell menni éhgyomros vérvételre.
Azért is ajánlotta nekem az egyszeri vérvételes bulit, mert nagyon alacsony tud lenni a vérnyomásom és múltkor sem találtak eret.
Hát majd meglátjuk. Beszéltem egy barátnőmmel, ő is az Istvánban szült februárban és neki is enni kellett előtte.
Legfeljebb megyek mégegyszer.

Barbara
babar

Ezt találtam az Istvános topikban, érdekes:

Szoval. A szules faj. Nagyon faj, nincs mese. Akarki, akarmit mond, a
szules egy rendkivul kellemetlen folyamat. De te is tudod, hogy at kell
menni rajta, tehat a kerdes az az, hogy mikeppen lehet minimalizalni a
fajdalom hatasat rajtad. Mert errol van szo, a pszichologiai tenyezo ami
meghatarozza azt, hogy mennyire engeded meg magadnak a fajdalom
ateleset. Keves ember (meg keves orvos is) tudja, hogy a morfium peldaul
nem allitja meg magat a fajdalmat, hanem a fajdalom tudatosodasat
kapcsolja ki! Az is tudott, hogy nagy sportesemenyeken sportolok neha
repedt vegtaggal vegigjatszak a meccset, mert a tudatuk annyira masra
koncentral, hogy nem tudatosodik bennuk egy megrepedt lab vagy kar altal
okozott, amugy rendkivul jelentos fajdalom. Es amikor a meccsnek vege
van, a fajdalom hirtelen elkezdodik. Tehat a tudaton mulik minden. Az,
hogy te akarod ezt a gyereket, es orulsz neki, az mar egy fel gyozelem.
Hosszu evek tapasztalata szerint, akik orulnek a gyereknek, jobban
viselik az egeszet . A masik felere pedig ezek az egyszerunek latszo, de
egyaltalan nem konnyen betarthato szabalyok vonatkoznak:

Ne VARD a kovetkezo fajdalamat (mehosszehuzodast). Amikor az egyik
elmegy, azonnal iranyitsd a tudatodat valahova mashova. A "hovat" neked
kell eldonteni. Talan Bugi bacsival beszelgessel valami MASROL, ha van
TV a szobaba nyugodtan nezzed, ha nincs vigyel magaddal radiot, magnot,
CD-t, akarmilyen zenet amit esetleg elvezel. Ne szegyellj massal
foglalkozni szules kozben!

Teljesen engedd el magad fajdalmak kozott. Lazitsd el az osszes izmodat,
tudatosan. Az ellenkezoje sok energiat hasznal, es a vegere amikor
nyomni kell, nem lesz, ami tobbszorosere hosszabithatja meg a nyomo
fazist.

Nyoges, siras, orditas, akarmilyen variacioja ezeknek ugyan egy
termeszetes reakcio, de attol nem fog semmi kevesbe fajni. Viszont
noveli a fajdalom tudatosodasat, es szinten nagyon hasznalja az
energiat. Egyszeruen utasitsd magadnak vissza, hogy hangokat adjal ki.
Helyette csak lelegezzel lassan es melyeket. Ez nagyon fontos.

Ne vitatkozz az orvossal vagy a noverekkel. Abszolut vesd magad ala
mindennek amit mondanak. Ha valami olyant mondanak, amirol ugy erzed
hogy nem vagy kepes vegrehajtani, akkor is hajtsd vegre. Ha valami
olyant mondanak, amirol ugy erzed hogy teljesen lehetetlen vegrehajtani,
AKKOR IS azonnal csinald meg. (A jozan esz hatarain belul persze (:-))

Szamits arra, hogy sokaig fog tartani az egesz. Nem lehet tudni meddig
tart, es sokszor latom, hogy az elejen meg mennek a dolgok, de amikor
hosszabb ideig tart mint amire az anya szamitott (valami okbol) a
kontroll osszeomlott.

10cm mehnyaktagulasig minden automatikusan tortenik. De onnan neked kell
kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy tobb orat, es ha
hiszed, ha nem, rajtad mulik a zome. Es az a legfajdalmasabb resz. Tehat
ezt kell leginkabb a fejedbe verni. Es itt kell leginkabb lekuzdeni a
fajdalomtol valo felelmet. Igen, faj, igy is ugyis, de ha gyorsan tudod
csinalni, hamarabb vege van. Hogyan kell nyomni? A kovetkezo hasonlatot
szavalom a betegeimnek, jo eredmennyel (ezt): mintha egy borzaszto
szekrekedesed lenne. Nem vicc. Nem korulbelul ugy, hanem PONTOSAN ugy.
Ha szeklet jon, nemhogy nem szegyen, hanem annak a jele hogy jol
csinalod. Nagyon fontos ODA LE koncentralni a nyomas erejet. A
termeszetes reakcio az, hogy arcba, mellkasba nyomni (szemei kiguvadnak
cimu musor), de sajnos az nem jo. Koncentralni kell tudatosan a nyomast
ODA LE. Es minden mehosszehuzodast maximalisan ki kell hasznalni. Mivel
nagyon faj, a termeszetes reakcio egyszer nyomni, aztan elsumakolni a
hatramarado idot. Ne e ngedd meg magadnak ezt a "luxust". Ha jon a
fajdalom, vegyel egy mely lelegzetet, tartsd benn az osszes levegot, es
nyomj, OTT LENN, mintha szekrekedesed lenne. A fajdalom neha visszatart
attol hogy IGAZAN nyomjal. Ezt se engedd meg magadnak. Minel jobban
nyomsz, annal hamarabb tortenik. Ha elfogy a levego, gyorsan fujd ki, es
ha a mehusszehuzodas meg mindig tart, gyorsan lelegezzel kettot, a
harmadikat tartsd benn, es nyomjal mint egy gozmozdony. Es egeszen addig
csinald ezt amig tart a mehusszehuzodas. De ha elment, azonnal engedd el
magad, minden izmodat, es PIHENJ. Nyomas kozben akarmilyen hangot kiadni
TILOS. Nem, nem azert mert akarkit is zavar, nem errol van szo. A dolog
mechanikajarol van szo. Ha hangokat adsz ki, a tudoben levo levego
nyomasa leesik, es minden joindulatod ellenere nem tudsz igazan nyomni,
de meg ugyanugy faj, ugyanugy hasznalod az energiadat. Tehat meg egy kis
nyogest se engedj meg magadnak.

Ha kepes vagy mindezt beturol beture betartani, sokkal hamarabb
atjuthatsz a nyomason mint az atlag. En neha latok "termeszetes
nyomokat", akik minden atlagot felulmulva, mint egy presgep tudnak
nyomni, es meg az elso gyerekuket is percek alatt kepesek kinyomni. Ne
szamits percekre, ahhoz kell az a termeszetes valami, nem is tudom mi,
ami nagyon ritka, de az bizonyitja hogy lehetseges. Es amikor mar ugy
erzed, hogy "innen mar lehetetlen, ezt nem tudom tovabb csinalni", akkor
meginkabb csinald tovabb. Es ne vitatkozz senkivel, csak csinald. Kiveve
persze akkor, ha az orvos vagy a nover azt mondja, hogy ne nyomj, ami
tobb okbol lehetseges, leginkabb ha a baba szivhangja leesik, nehany
perces piheno gyakran segithet.

Gatmetszes: abszolut bizd az orvosra. Meg akkor is, ha esetleg
feleslegesen fogja csinalni. Miert? Mert a felesleges gatmetszes neked
ugyan kellemetlen lesz egy ideig, de mindig konnyebbe teszi a baba
megszuleteset. Gyakran tenyleg nem kell, de a ketely abba az iranyba
kell hogy eltolodjon, hogy kell. Ugyanakkor, ha az orvos megprobal neked
jot tenni es azert nem vag, esetleg kritikus perceket veszit, aminek a
baba ihatja meg a levet. Tehat ne probald az orvost ezen iranyba
befolyasolni.

Epiduralis:a csabitas majdnem ellenallhatatlannak tunik. De sajnos
nagyon sok olyan esetet lattam, ahol addig minden rendben ment, es utana
nem. Ezzel nem azt mondom hogy utasitsd vissza, de vard meg amig az
orvos ajanlja. Es ha amugyis gyorsan megy a dolog, ne vesd el annak a
lehetoseget, hogy esetleg anelkul. Kerdezd meg az orvost, hogy
hasznalnak-e epiduralis narkotikumot. Az ugyan nem kapcsolja ki teljesen
a fajdalmat, de nem befolyasolja a szulest. Ha hasznalnak, orommel fogja
"csak azt" adni.

Oxygen maszk: nem tudom hogy nalatok hasznaljak-e, de ha igen es adnak
egyet, nagyon zavaronak tunhet, de tartsd az arcodon minden korulmenyek
kozott.

Csaszar: ha kell akkor kell es kesz. Ha a baba bajba kerul, nincs vita,
meg kell csinalni. De ha ugy erzed, hogy az orvos vaccillal, duplazd meg
energiadat, es mond meg neki hogy varjon meg egy kicsit. Mikor fordulhat
ilyesmi elo? Mondjuk ha nagyon lassan megy a szules, foleg a nyomoas
fazisban. A baba ugyan jol van, de valami miatt lassan jon kifele.
Gondolj arra amit mondtam (szekrekedes, gozmozdony) es probald meg egy
ideig. Lehet hogy erre egyaltalan nem kerul sor, de ha igen, jusson ez
eszedbe. Megegyszer: ha az orvos egyertelmuen mondja, csak fogadd el. Ez
csak arra vonatkozik, ha o esetleg belefaradt (van ilyen) es te magad
erzel ketelyt a hangjaban. Akkor csak oszinten kerdezd meg:"Ez
elkerulhetetlen doktor ur, vagy meg probalkozhatok meg egy kicsit?" Meg
fogja mondani.

Fogos szules: sok orvos mar egyaltalan nem hasznalja USA-ban, tobbnyire
a perek miatt. Inkabb csaszaroznak. De az igazsag az, hogy a fogo
teljesen artalmatlan, ha gyakorlott kezekben van, es rendkivul modon
elonyos a babara nezve. Ma mar feltetelezni lehet, hogy aki egyaltalan
hozzanyul a fogohoz, az tudja hogy hogyan kell hasznalni. Tehat ne ijedj
meg ha meglatod. Borzaszto szerszamnak tunik, de zsenialisan lett
kitalalva. En meg egyetlen babat, soha sem karositottam a fogoval (ugyan
ritkan hasznalom csak, de ha kell akkor szoszerint eletmento lehet).

Na es ha most megijedve ulsz a computer elott, akkor majdnem elertem a
celom. Akkor meg egyszer, meg ketszer, meg haromszor olvasd ezt el,
minden betujet verd a fejedbe, es garantalom, hogy jobban fog menni mint
ezek nelkul.

Mr Spock
babar

DiaKép

Olvastam az emilt és válaszoltam is. Vagy azóta küldtél meg egyet? Na mindjárt megnézem. Amikor arról írtam,hogy nem akarom, hogy lerohanjanak a kórházban, akkor nem rád gondoltam te butus.
Asszem a Barbi írta, hogy inkább a kórházban látogassák meg többen mint otthon. Van benne valami. Csak azt nem akarom, hogy reggeltől estig ott üljön valaki. Ráadásúl olyan valaki akit nem is érzek magamhoz közel.

BarbiKép
Én is vizuális típus vagyok!Kép Ez volt a jelszavunk a barátnőmmel a szakközépbe. Kb. vele leveleztünk ilyeneket az órán. Volt egy füzetünk és feltünés nélkül írogattuk egymásnak a hasonló állatságokat.Kép
Nekem ez a vércukor vizsgálat nagyon furcsa, mert az én családomban sem volt senki cukros és bárkivel beszéltem eddig, az mind éhgyomorra ment. Mindegy, Te úgy csináld ahogy a dokid mondja.
Ez a Mr. Spock gondolom nem a híres Dr.Spock. Én annyiban nem értek egyet ezzel, hogy mindenki azt mondja, hogy a kitolás fáj a legkevésbé, az már a kellemesebb része. Ordításra és őrjöngésre én sem készülök.Kép Max. ha már nagyon nem bírom, kap egy kokit a férjem a fejére.Kép Na majd megpróbálok gőzmozdonyként viselkedni és egy hangot sem kiadni.Kép
Szegény kisfiam kiakart mászni az oldalamon amig olvastam ezt az irományt.Kép Te elmész tollászkodni, minkent meg lestresszelsz. Köszi rendes vagy, gyere máskor is!!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Azért nem írtam eddig, mert elmentem a barátnőmmel, aki 35 hetes kismama a Megatoysba. Én már nem vettem szinte semmit, csak egy doboz Aventes tejgyűjtő zacsit amibe majd a lefejt tejcsit tudom lefagyasztani. Nagyon elfáradtam, több mint 2 órát császkáltunk! Most pihenek!

Gig!
Már 2 kiló a picurka? Hű akkor az enyém is akörül lehet! Ez nagyon jó!!!!

Barbi!
Szerintem minden kismamának csinálnak terheléses vércukor vizsgálatot, de ezek szerint a Te dokid nem tartja olyan fontosnak. Biztos abból az eredményből majd leszűri, hogy szüksége-e vagy nem. Minden esetre úgy csináld ahogy Ő mondja, nála biztos ez a módi!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Ide még nem írtam, néha előfordulok az őszi kismamákban, de lassú internetem lévén, leginkább csak gyorsan átfutom az írásokat.
A vércukorhoz: két féle vércukorvizsgálatot csináltathatnak az orvosok, az egyik az ún. pp vércukor, ez a próbareggelis, amikor otthon reggel eszel, aztán egy óra múlva rátöröd a laborosokra az ajtót, hogy "de most azonnal, mert letelt az idő!". Ezt akkor szokták csinálni, amikor korábban nem merült fel semmilyen cukorral kapcsolatos probléma, merthogy az tizenvalahányadik heti vérvizsgálatban is van elrejtve vércukorszintmérés éhgyomorra, és ha az jó volt, akkor először (a humánusabb orvosok) ezt a reggelis változatot csináltatják. Ha ennek az eredménye rossz vagy ha volt korábban probléma a cukorral, akkor jön a terheléses cukos, ami a rettegett éhgyomor, cukros lötyi vagy valami hasonló borzalom, várakozás, újabb bökés. Erről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert hála istennek, nálam kimaradt.
Barbi! Ha neked csak reggelizned kell, akkor drukkolok, hogy ne legyen vele semmi probléma, ne küldjene további vizsgálatokra.

Üdv: Persela 35+1

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Szia GyöreszKép

Bizony törpikéink már ilyen súlycsoportba tartoznak. Heti kb. 200 grammot gyarapodott. Öt hete voltunk a Praxisba és akkor volt 1040 gramm. Ha igy folytatja a gyarapodást akkor három hét múlva a súlya alapján már nem számítana korszülöttnek. Úgy tudom, hogy 2500 gramm alatt beszélnek koraszülöttségről.
Még zacsit én sem vettem, meg kell még valami pelenkázós tatyót is néznem.
Föltettem az elöbb a baldachint. Hát mire rájöttem, hogy hogyan kell a vasra ráfűzni az anyagot.....Kép Semmi térlátásom.....
Maricáról nem tudsz valamit??? Kedd már elmúlt és ahogy néztem sehová nem írt. Remélem nem azért mert valami rosszt hírt kapott a dokinál.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Én úgy emlékszem, hogy azt írta a Marica, hogy mivel megy táppénzre, ezért bízik benne, hogy sikerül otthon is elintézni az internetet, lehet, hogy még nem jött ez össze. Legalábbis remélem, hogy nincs semmi baja!

Úgy irigyellek, hogy láthattad a picurkát!!! Én majd csak a 36. héten láthatom. Akkor a gyógyszert is abbahagyom és indul az izgalom ezerrel!!!
Gondold el milyen izgi lesz! Jujjjjj, már annyira várom!!!!

Mi nem teszünk fel baldahint! Két barátnőm is levette elég hamar, mert úgy vették észre, hogy zavarja a picit!!! Pedig van nekünk is, de valahogy feleslegesnek tartom, persze szép, de mégsem tesszük fel!!!
Ma megkaptam az asztalostól az árajánlatot: 47.000 lesz a pelenkázó. Számítógépen megszerkesztette és adott róla egy képet, hogy milyen lesz. Úgy néz ki, hogy jövőhéten kész is, akkor kimosok mindent és bepakolom a rucikat!!! De jó lesz, mert hiába van meg minden még semmi nem áll a helyén!!!

Eddig hányan vagyunk a talira? Gyarapodtunk?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Babar, majdnem találkoztunk! Mi is tegnap akartunk menni az IKEÁba a gyerekekkel, de Mesi beteg lett, úgyhogy kihagytuk. Hát ez ugrott. De biztos meghaltam volna, ha meglátlak ott vajúdni!

Nekem Imivel még a Rókusban csinálták a terheléses cukrot, de azt tudom, hogy a Gajdos csodálkozott, miért kellett. Volt cukorproblémám? Én meg nem értettem, mi baja, mert mindenhol megcsinálják mindenkinek. Hát úgy látszik, ő a kivétel. Akkor én is megúszom!!!KépKép

Ez a Spock szerintem nem egészen komplett. Legalábbis ha ő Mr., akkor van jogom vitatkozni vele, akkor biztos legalább kettővel többször szültem már, mint ő. És a kitolás egyszer sem fájt, és tágulás közben bizony üvöltöttem is, a "másik" tudatállapot meg (mikor már nem éreztem fájdalmat) teljesen magától jött, szerintem a TV halálra idegesített volna. És igenis szóltam, mikor az oldalamra akartak fektetni, hogy úgy rögtön meghalok, és nem lett belőle botrány, maradtam ülve és kész.
Szóval semmit se higyjetek el feltétel nélkül! Főleg azt ne, hogy a saját szüléseteknél csak bábok vagytok.

Üdv, Vica (Gigi: streptococcus)
mvica

Sziasztok!

Nálunk is volt vetítés az előkészítőn,de igencsak light-os:a szülés-része kb.2 perig tartott,de egy csomó verset mondtak és szép tájakat is mutogattak.Kép
Inkább a légzőgyakorlatokat nyomatták benne.Nem volt túl nagy szám.Gondolom mindenhol mást vetítenek.
Mr.Spocktól elsőre kicsit levert a víz,de majd elolvasom még párszor.
Kíváncsi vagyok,hogy most megtapasztalom-e a kitolási fázist,vagy megint császár lesz.
Igyekszem felkészülni erre is,arra is.
Ne nevessetek ki,de a szülőszobai csinosságról jutott eszembe:elsőnél burkot repesztettek,hogy meggyorsítsák a dolgokat.Na,attól kezdve a fájások teljesen megszűntek.Mivel mindenki otthagyott,sétálgattam és élveztem,hogy milyen elegánsan,könnyedén szülök,nem is értettem mit vannak egyesek úgy odáig.Kezdtem bánni,hogy nem csináltam meg a hajam és talán egy kis smink sem ártott volna.
Nos,pár óra múlva,egy kis oxitocin hatására már nem gondolkodtam ilyen dolgokon.Kép
Mondjam,hogy a szoptatás is megtréfált?:még nem indult be a tejem,kihozták a babát,kicsit cumikált édesen (előtte jól megitatták Kép )én pedig majd kicsattantam a büszkeségtől,hogy mennyire megy ez nekünk máris.Komolyan,kezdtem magam egy szappanopera frissen szült,pirospozsgás kismamájának érezni,aki karján a deddel szelíden mosolyog.
A rákövetkező napokban ettől a képtől nagyon-nagyon messze álltam!Kép
Hát,ilyen hülye vagyok.Kép

Barbi!
Hogy sikerült a frizurád?Melír,vagy festés lett végül?

Dia!
Holnap még egy gyerkőclepasszolási-lehetőséget megpróbálok,de aztán nincs több ötlet,egy másik időpontben kell megismerkednünk.

Gigi!
Szép nagy már a baba!Kép
Az a 33. hetes kismama nem semmi!Szegény gyerekei!Kép
A ceglédi kórházban az a trend,hogy minden szülő nő kap egy vénás kanült és tenyésztéstől,mindentől függetlenül antibiotikumot is kap bele,amit,ha kell 6 óra múlva megismételnek.

Jó kis szómenésem volt,bocsi!Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Hát itt vagyok gyönyörű csíkosan, friss frizivel. Egy probléma van, hogy a fodrászokat nem lehet leszoktatni arról, hogy belekenjenek az ember hajába mindenféle rögzítőt. Ezek hatására reggel, mikor felébredtem úgy nézett ki a búrám, mint egy jól megtermett bukósisak.
Ez a Mr. Spock engem is egy kicsit kiakasztott. Tipikus pasi, aki soha nem fogja tudni átérezni milyen dolog szülni. Arról nem is beszélve, hogy el sem tudnám képzelni, hogy vajúdás közben esetleg egy brazil szappanopera eseménydús képkockái peregnének a tévében. Lehet, hogy pár perc után kidobnám a tv-t az ablakon!
Gigi!
Egy barátnőmnek is volt a gyerekágyra baldachinja de pár nap után letépte az ágyról, mert állandóan beleakadt a feje. Én esetleg majd egy szúnyoghálós baldachnint teszek a gyerekágy fölé, vagy csináltatunk szúnyoghálókat az ablakokra. Nincs valami bevált olcsó szúnyoghálósotok?
Ma végre megérkeznek a képek a gyerekszobába, már nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek!
Tegnap találkoztunk egy ismerős házaspárral, ahol 2 pici gyerek van. Hát mit ne mondjak életveszély. A kisfiú rögtön megcélozta a drága borok állványát, még szerencse, hogy vastag falúak az üvegek és nem tört össze, mikor 2 emelettel lejjebb bukfencezett Boldizsár szorgos közreműködésének köszönhetően. Nagyon aranyos volt a lány, adott 10 kismama nadrágot. Ebből kb. 5 jó is rám a többi meg nagy. Van közte farmer, téli és 7/8-os nadrág is. Nagyon örültem neki!

Na puszi, Barbara
babar

Sziasztok!

Lányok! Most lehet, hogy utálni fogtok, de nem fogok tudni menni a talira. Nagyon le vagyunk égve anyagilag! Jövőhéten ki kell fizetnünk a pelenkázót, csekkeket befizetni, dokihoz is megyek és még csak hó eleje van. Bármennyire ciki, de nem lesz felesleges 4000 forintom! Remélem nem nevettek ki, de most tényleg nagyon kell spórolnunk!!!

Puszi
Györesz 32!!!!!

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: