A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! Legyen ez egy szeretettben, boldogságban gazdag év mindenki számára!

Mi egy jó barátainknál voltunk néhány házzal idébb, hazajöttnk Virág szokásos fürdés idejben, lefürdött meg evett, aztán lefektettük és visszamentünk és anyósom vigyázott Virágra itthon, mert úgyse akart menni sehová szilveszterre. Hajnali 4ig voltunk odaát, társasoztunk stb, jó volt nagyon. Szerencsére Virág nem ébredt fel a durrantásokra, végigaludta, pedig nagyon hangos volt itt is. És nagyon kegyes volt a kisasszony mert negyed 10ig aludt, így én is tudtam aludni kb 5 órát. Idáig jól bírtam, most kezdek fáradni...

Barbi,
Nagyon sajnálom, hogy nem vagytok jól! Hihetetlen, hogy ennyire és pont most kapott el benneteket ez az akármi. Aggódom értetek, kérünk helyzetjelentéseket, hogy ki hogy van. Mennek a +++ok!

Boni,
Nagyon édesek az állatkás képek!!

Kép
Kép
dia123

Aproo,
Mi is az Irfranview-t használjuk kicsinyíteni, én nagyon szeretem. De a Picassa-n is lehet kicsinyíteni, utána meg exportálni egy mappába a képek közé. Néha így is szoktam, amikor nem egy-egy képet akarok kicsiníteni hanem egy egész mappát stb.

Kép
Kép
dia123

Szia Dia!

Aranyos vagy, hogy aggódsz értünk, nagyon jól esik!
Egyet ma megtanultam: ne hívjátok a rókát szilveszteri buliba, mert komolyan veszi és a sündisznó barátját be se engedjétek!
Romjaimban vagyok, szúr a gyomrom, az emésztörendszeren zöme, róka koma is kiugrott emberesen, pedig csak wc-re indultam. Még jó, hogy a vödröm nélkül egy lépést sem teszek. Imi és Regö jobban vannak, már ettek is egy kicsit, Eni kb. hozzám hasonló állapotban.
Felhívott az imént a sokat emlegetett barátnpöm, de nem azért, mert csuklott, hanem mert megint velünk akart szilveszteri maradékot enni. Mondtam neki, hogy ha mindig így füszerez mindent, mint legutóbb, akkor már csak virtuálisan fogunk a jövöben enni, akkor a gép kapja a férgeket, nem én! :)

Mentem, mert lefodulok a székröl.

Puszi: én
Vendég

Halihó!

Sziasztok, még egyszer szép új évet mindenkinek.

Sztem a múltkor csak magamban örömködtem, szóval Adri, örülök a házikó elkészült felének, Dorcának mennek a pusszok-drukkok és még férjedet akartam kérdezni, hogy mi van vele?

Én is csatlakozom sajna Barbihoz (Nektek gyors, nagyon gyors gyógyulást!!!!), bár nálunk még nem tudom mizu, vírus, vagy "csak" a szokásos terhesség....
:oops:
Levi ma reggel hónapok óta először nyakig összepipilte, kakilta magát, pedig már hetek óta szorulós, és még volt egy hatalmas hátközepéig adag. Ezért félek, hogy nem csak én kaptam ajándékot.
Sajna Luca mielőtt jöttek, előtte egész nap feküdt ugyanilyen, vagy hasonló(?) tünetekkel, majd zargatom holnap ha nem múlik...
Azért nem lenne jó kidőlni, mert most két napig ezer felé megyünk, illetve kéne mennünk, utána meg hétfő, kedd, szombat ügyel Péter. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi,
Hát persze,hogy aggódom értetek!Főleg érted most hogy ott van a pocidban valaki, nehogy baj legyen! De reméljük, hogy ez "csak" egy vírus ami hamar átfut rajtatok. Annak örülök, hogy Imi és Regő jobban vannak azért. Próbáljatok probiotikumot szedni, hátha segít felvenni a bélbolyhokban zajló harcot azokkal a fránya vírusokkal! Na és próbálj aludni egy jó nagyot, ha tudsz, az mindennél fontosabb!!

Aproo,
Na neee, szegény, ti is?!?! Levivel te is próbálj valami normaflore félét szedni. Jobbulást nektek!

Adri,
Én is nagyon szorítok Dorcáért!!Majd kérjük a beszámolót, hogy mi volt!

Kép
Kép
dia123

ZSigi is lebetegedett :cry:
Vendég

Hú csajok, nem kezdődik valami jó ez az év, gyógyuljatok meg nagyon gyorsan!

Mindenkihez küldöm a ++++++ energiákat!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Dia!

Sajnos elfogyott a Normafluor rezervünk is, ezért lett a baj ekkora. Eddig ezzel a szerrel mindig sikerült a bajt megelözni ill. a kibontakozásában visszafogni. Rendeltem anyámtól frissítést, remélem tényleg fog is küldeni!
Mivel ma ünnepnap volt, még csak be se tudtam semmit se szerezni. Pedig úgy megkívántam egy gyenge gagyi zacskós levest, bármit megadtam volna ma érte, ha megkaphattam volna!
Na de majd holnap beszerzem ami kell: szölöcukor, ropi, banán, gumimacik, tasakleves, perecek. :) A banda feltámadóban van, jót kajáltak fél 10-kor! :shock:
A jelek szerint megmaradunk, a rókát a kis szúrós barátjával meg kiküldetésben részesítettük, mire visszaérnének, nevet változtatunk, hogy ne találjanak meg minket. :)
Utoljára 7 éve voltam ilyen beteg ezzel. Akkor a munkahelyemen szedtem össze, Eni alig volt pár hetes. :( Eninek volt másfél évesen utoljára, akkor is baráti adományként kaptuk a vírust, mert egy éppen gyógyulóban lévö kislány beleivott Eni poharába és ö olyan gyorsan megitta a maradékot, hogy még közbe sem tudtam lépni. Az illteö ismerös egy német orvosnö volt, aki a higiéniáról csak tanult, de szintén nem alkalmazta a privát életben.
Eddig az általam ismert orvosok mind házi disznók otthon... Bár, lehet, hogy a disznó kikéri ezt magának, mint sértést, mert ö a valóságban tényleg egy tiszta állat!
Na elballagok és lefektetem magam. Tegnap még nyirkos takaróm (Regö telibe hányta és ki kellett mosnom, de nem száradt meg teljesen estére) idöközben megszáradt.

Apró nyomjad a normafluort, akkor nem lesz akkora a baj!

Puszi: mi
Vendég

Barbi, örömhír, hogy ettek!

Zacsis levest ne is mondd. Ma sikerült kemény 3 félszelet piritóst ennem, ami benn is maradt egész napra. Én alapból nagyon leveses vagyok, de ilyenkor tényleg csodákra képes ez a nem éppen biocucc. :-)

Én inkább a protexinre esküszöm, tök ugyanaz mint a normaflor, csak állítólag többféle jótékony baci van benne, mint a normaflorban, ezért hatékonyabb. Emiatt írtam ezt is Nektek. De ki mire esküszik persze!:-)

Boni, Zsiginek gyógypuszi, megint torok? :cry:

Levim még tartja magát szerencsére, bár az esti kakaó fele ment csak le, de hányni nem hányt, és neki egyenlőre tényleg "jó", hogy nem napi 8x kakil. Már rémes a popója és sírva erőlködik, annyira fáj neki. Ma meg egész nap gyógyulhatott így. Mert elintézte délig a dolgait. :roll: :oops:

Én meg 9kor ki akartam dőlni, de apa sajna rávilágított hogy Forrest Gump megy és az mindkettőnk gyengéje....de most elpályázom.
Holnap családi foci (ahol apa az öregekkel játszik már családosként a fiatalok ellen, tiszta gáz) És nekünk is menni kéne, persze nem leszek már kapus, de Levi úgy élvezné és annyira nem akarom négy fal közé zárni a nyígom miatt. Szóval ma éjjel kialszom ezt a tetü hasgörcsöt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jajj lányok!

gyógyuljatok gyors ütemben!!! Barbi, nem semmik vagytok! barátnőnek viszonzásul valami finomat!? :(

Aproo, láttunk Titeket tegnap a Savoya kúthoz menni! :) már csak elsuhanóban. mi is tankolni, utána még auchan-olni egy utcsót!

Boni, szuperek az állatkás képek, és az új avatarod is! Zsiginek is jobbulást! mi a baj nálatok???

Dia, nagyon édes Virág, hogy ilyen jól aludt az éjjel! nálunk Beni az első tüzijátékra megébredt, aztán már csak közöttünk volt hajlandó tovább alukálni! de nem is baj. már mi is kornyadoztunk éjfél tájékán! ellenben családilag olyan 1/4 10 magasságában keltünk!

nem is tudom, hogy mit akartam még... ja, igen, Aproo, mi is a irfanview nevű progit használjuk! imádom!

elvileg már jó az aláírásom, nem!?

CsengeAndi, kellemes időtöltést nektek, aztán hozzál ám képeket! :) köszi a gratut! remélem, hogy minden oké lesz! (biztosan!) csak olyan messze még a 14-e... :S

mi ma családlátogatáson ismét! ma jelentettük be a kistesót, mert a férjem nem bírt a szájára ülni... mindenki nagyon örül. és végülis Beninél is a pozi.teszt+bHCG vérvétel után el lett mondva...

mi a szomszédban szilvesztereztünk. gyerekek nagyon jól elvoltak kivételesen. csak gazdasszony volt szegény szarul. mára meg még szarabbul van... torokfájás, fejfájás, takonykór. szerencsére láz nincs! remélem, hogy mi nem kaptuk el! végülis nem puszilkodtunk :)

BUÉK még egyszer lányok! mindenkinek egy szuper évet!!!

Aproo, aludd ki a bajod! holnapra jó szórakozást!!! ;)

sophie27

Hú szegények, mindenkinek jobbulást!!!

Sziszka, szerintem nekünk mindegy melyik nap, mondd meg Te , nektek mikor jó... Vagyis a csütörtök nem jó nekünk, de azonkívül azt hiszem nincs programunk.

Deichmannban voltam nemrég, de csak futólag... gyerekcipőt néztek?

jó éjt mindenkinek!!!

yuyu79

Reggelt, bocsánat,hogy nem írok nem reagálok sok mindenre,de apa itthon van, és ilyenkor a gép közelébe kerülni... :evil: :lol:

drága gyermekem valószínű megfázott. nem emlékszem írtam e,hogy végre eljutottam fodrászhoz,( 10 évet fiatalodtam) fiúk itthon maradtak, és apa hívott hogy ZSiga átbucskázott ágykarfán, utána sírt hányt és persze álmos volt.( én mondtam alvásidő közeleg) .ő "bepánikolt" és lerohant vele az orvosi rendelőbe a cipőt csak kézbe kapta, és sapkát nem találta :cry:(csukja a fejre húzva)ő is egy szál pólóban ( persze ő is beteg) ( onnan persze elirányítottak minket kórházba.. szerencsésre nem lett baja Zsigának, de megfázott. tegnap már nagyon rondán köhögött, folyik nózi, estére szerencsére sikerült hánynia jó adag slájmot... ma beviszem a MAdarászba nézzék meg azért a bronchitises hajlam miatt... :cry:

ő nehezen viseli ezeket az esés dolgokat férfi létére is...

ja egyébként Csiguszba belebujt egy rosszcsontmanó, mert egész nap pörög, engem üt lapáttal, távirányítóval vagy ami éppen a kezébe kerül.. és harap.. elharapta a légzésfigyelő zsinórját is reggelre.... ( ááá)( amikor beteg én bekapcsolom, mert volt már,hogy álmában hányt a köhögés miatt és így nyugodtabb vagyok.. ) karácsonyra megkaptam egy barátnőmtől a gyereknevelés kézikönyvét (még anno DMben én nézegettem, nem azé mert célzás lenne hihi) ) majd átlapozgatom.. :roll:

ja próbáltam azt csinálni,hogy nem figyelek rá amikor ütöget, de akkor meg elkezdi erőből húzni a hajam... na de azt már nem bírom..
:lol:

anyósom vigasztal,hogy B. ugyanilyen volt... semmi nem használt.. valószínű nekünk is bérletünk lesz balesetire :shock:

jobbulást minden betegeknek! és természetesen Dorcinak én is nagyon drukkolok!

ja Zsiga már két napja átalussza éjszakát apa csinált neki jó kis pehelypaplant, imádja.. ki se akar bújni alóla! :lol: apja fia

ja és előkerült apa szánkója, már csinálják karfát rá, és kaptunk egy 90cm ist is.. :lol: de jó,hogy nem kaptunk sehol drága pénzé..

na megyek, apa ébredezik, átveszi uralmat dogozik :lol:
Vendég

ja és ja-val nem kezdünk mondatot! :lol:
Vendég

Boni!

Nálunk is jellemzö módon akkor esnek a gyerekek, ha a párom vigyáz rájuk. Sapka, sál, ilyesmi nála is felejtös dolog, a megfázás be is van programozva.
Nem tudom, hogy a férfiaknál miért nem Windows rendszer van, hanem Linux. Így mindig azt csinálnak, amit akarnak, még a lehetöségeket se lehet igazán behatárolni. :)

Apro!

Most esett le a tantusz, hogy mi az a protexin. Csak hallomásból ismerem, de én is jobban örülnék neki, ha abból - is - betárazhatnék. Nem a Normafluorra esküszök kifejezetten, csak az volt itthon, jobb a semminél! :)
Hess hasgörcs!
Én jobban vagyok, ha még nem is az igazi az egész. Lassan elcsattogok a boltba, a felsorolt vágyak tárgyai biztos konkurencia mentesek... :)
Itt esett egy kis porcukor az égböl. Szánkóhoz még kevés, biciklizéshez lehet, hogy sok. Kiderül.

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Boni, nálunk is detto, ha apa viszi sétálni, mindig meg van sértődve, ha öltöztetés után megyek megnézni a végeredményt. Sapka ugyan a fején, de mindkét füle mint a manóknak, visszahajolva, innivalót soha nem készít apa és tuti le kell rángatni a térdéről a nacit Lecsónak, hogy ne legyen kinn az egész lába.:-) De már haladunk, egyre jobban megy a dolog. Bevallom, rettegek is picit a nyártól, meg a szüléstől, mert Levi még mindig csal velem hajlandó enni. Apa a szilárd katonákat már adogathatja, de mást nem.
Meg most 3 napja megint picit pépesíteni kell. Nem is értem ezt a Manócskát. Egyszer csak normál állagot fogad el, egyszer meg csak jó leveses pépeset. Kicsit szeleburdi.

Rosszcsont Zsigi meg: üdv a klubban. :-) Bár nálunk az a sláger, hogy odasóz, mondjuk hogy áu, ez nagyon fájt, gyorsan szeretgesd meg anyát/apát akkor jön, cicahangot ad ki és szorosan átölel, meg összevissza puszil. Meg kell zabálni! De ez persze nem tarja vissza attól hogy 2 mp múlva újra ne adjon nyaklevest a traktorjával. Ilyenkor jön a figyelmeztetés és ha nem hagyja abba, akkor sajna egy kézrecsapás is. Mert kistesóval majd nem lehet ezt eljátszani...

Levi ma reggel óta csak ölben, 10kor már kókadozott, de aludni nem akart, elmentem sparba, persze a pénztárnál derült ki, hogy a tárcámat tegnap nem tettem vissza a táskámba, így jöhettem haza, mire Levi bepakoltam a kis ülésébe, elkavarodott a kocsikulcs. Keresgélés, hazarobogás, vissza fizetni, de előtte újra mindent kipakolni, mert újra be kellett ütni. Szóval a fél órás vásárlásból lett másfél órás. Focit így hanyagoltuk mára, hazajöttünk, pici kaja Levinek, aztán ágyikó, de még így is negyed órát berzenkedett az elalvás ellen.
Én meg most ettem zacsis levest (Barbi, köszi, jólesett) és most jön a teszt, hogy mit reagál odabenn a pocak+lakója....

Barbi, protexin dm-ben van. Ha jól emlékszem, az van a közeletekben és szombaton is nyitva! Gyógyszertár nálunk csak ritkán van szombat déltől, de hátha nálatok jobb a helyzet.

Itt nálunk akkora szél van, hogy a kisablakot már kétszer kivágta...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na megjártuk a Madarász utcai klinikát. kapott ZSigi befúvást, meg itthon is 4szer kell ismételni.. most ébred, megyek
Vendég

Barbi, örülök, hogy jobban vagytok!
Ha gondolod, akkor mi is össze tudunk állítani egy kis túlélő csomagot vészhelyzet esetére és elküldjük, vagy már kibékültél anyuddal? Na mindegy, ahogy gondolod!Lényeg, hogy jobban vagytok!

Julcsi, nekünk a hétfő ami kiesett, de a kedd már jó, szerintem úgy jönnénk, hogy Málnus a délutáni alvást letudja az autóban, aztán a cipőbolt és ti...mi szólsz? Igen, a gyerekcipőket akarom megnézni, hátha találok valami jó akciót, ha jönnétek ti is, akkor szívesen eljövök értetek!

Boni, azért a hányás miatt, lehet, hogy én is elvittem volna, Málnus is esett már la jó néhányszor, de sosem hányt, szerintem én is megijedtem volna. Éljenek az átaludt éjszakák :) Nekünk egy újabb keserves éjszaka után megint lett egy fogunk, a 6. :) Már csak évek kérdése és mi is átalusszuk majd :D

Apró, jó szórakozást nektek holnapra, remélem te is jobban leszel, és jó, hogy Levi megúszta!

Itt itt durva az idő, iszonyú szél van, és állítólag ma még hó is lesz, jó hogy holnapra pihenést terveztünk, így el tudunk menni szánkózni :)

Zsófi, jó hogy örültek a kistesónak ;)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

[quote="sziszka78"
Boni, azért a hányás miatt, lehet, hogy én is elvittem volna, Málnus is esett már la jó néhányszor, de sosem hányt, szerintem én is megijedtem volna. i[/quote]

én is, csak én felöltöztetem :wink:
Vendég

A hányás az még hagyján, de ha eszméletvesztés is van, na akkor van gond. Csak ez érdekli öket igazán a kórházban... :(
Sziszka mi van Dadomival? Sose jön már, amióta dolgozik. Anyámmal beszélö viszonyban vagyunk, de a lényeges pontokban még nem sikerült zöld ágra vergödnünk. :(
Vendég

Na újra itt vagyok, valamit el akartam mesélni még a lányos anyukáknak:képzeljétek, egy jó ismerősünk kislányát ezen a héten műtik meg, mert össze nőtt a puncija (nem tudom pontosan, de ha jól értettem, akkor a kisajkai) Mivel én még sosem hallottam ilyet, és a védőnő sem mondta, hogy ilyenre is figyelni kell, nagyon meglepődtem. Nálunk szerencsére semmi baj, de az öcsémék 7 hónaposánál is elkezdett hártyásodni, ők időben észre vették. Én azt hittem ilyen problémái csak a fiús anyukáknak vannak, erre tessék :(

Barbi, Dadomiról sajnos semmit nem tudok, utoljára Málna szülinapján beszéltem vele lassan fél éve, azóta nem válaszol mailre, az utolsó babatalira is meghívtam, de arra sem válaszolt :(

Boni :) Persze én is....

Ja, és estére megint áttört egy fogunk, ki érti ezt, fél évig semmi, és most 3 nap alatt 3 fog.... :shock: :shock: :shock:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, akkor Málnus nagyon belehúzott fogügyileg :shock: Remélem hamar túl lesz rajta... Akkor kb hánykor érnétek így hozzánk szerinted? Nekünk nem kell most semmi cipő szerintem, de majd beszámolsz, milyen volt a választék... Én meg addig megpróbálom elaltatni Enit, mostanában elég nehezen megy a délutáni alvás... Ma csak negyed 4-kor dőlt ki, de azért általában 2-ig sikerül elaltatni :roll: De jöhettek kedden, vagy ha mégse jó, akkor akár szerdán is, vagy pénteken :wink: Csütörtökön védőnőhöz megyek...

Na jó éjt, aki beteg, annak továbbra is jobbulást!!

yuyu79

Julcsi, mi is fél kettő körül szoktunk elaludni, kb. akkor indulnánk, és onnan legalább egy óra vagy még több mire felébredünk, körülnézünk stb. Eni mennyit alszik délután?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vera, kb. 5. alkalommal szakadt meg a feltöltés két nap alatt, szóval átmenetileg feladom a dolgot :( Aztán majd kitalálom, hogy jutnak el a képek hozzátok, jó?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz nekünk 12 fogunk van eleinte meg alig akartak kibújni 8)

Barbi nálunk a hányás is már agyrázkódásgyanúnak számított! ezért kellett mennünk a Madarászba, ahol megvizsgálták.
Vendég

Sziasztok!

Julcsi szólt, hogy hiányoltok :wink:
Ne harizzatok, olvasgatlak benneteket időnként, de írni már nem nagyon van időm. A mi babanetes csapatunkkal átköltöztünk az anyatanyára, mert itt egyre több és egyre durvább támadás ért bennünket a zugolvasóktól.

Gratulálok minden kistesó-várónak!!! :lol:

Sziszka! Hova írtál nekem e-mailt? Nem kaptam tőled... :(

Én közben munkahelyet váltottam, most a mentősöknél dolgozom mint kirendeltségvezető, december 1-jén kezdtem. Egyenlőre tetszik a munka, a fizu sem rossz, a társaság sem. Ez már 8 órás meló, hát elég nehéz hozzászokni, hogy este érünk haza a gyerekekkel és otthon még vár a "második műszak", de majd belerázódom. Dominik eddig bölcsis volt az itteni városi bölcsiben, nagyon szerette, én is teljesen meg voltam elégedve velük. Holnap viszont már az ovit kezdjük, kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni, bár teljesen ismerős terepre kerül, hisz Dani ovijába fog járni ő is, csak másik csoportba.
Nagyon furcsa, hogy véget ért a babázós időszak, valamilyen szinten hiányzik is. Használjátok ki, ameddig tudjátok mindannyian ezt az időszakot, így visszatekintve, tényleg ez az egyik legszebb, legcsodásabb időszak az ember életében!!! :D

Sziszka! Azért ha talit szervezel, gondolj rám, szívesen megyünk, sms-ben mindig elérsz :D , az a biztos.

Mennem kell, fiúk engem akarnak :wink:
dadomi

Szia Ildi!

De jó hallani rólad :D
Ide írtam nekem már kétszer is talán...<bakadani@tolna.net>, azt hiszem a könyves mailt kaptam innen....nem a férjed???
Mindenképpen szólok ha lesz valami! Örülök, hogy jól vagytok, remélem szeretni fogod az új melót!

Két órája alszik a lányom, ilyen hónapok óta nem volt...szegény éjjel nagyon sokszor fent van a fogai miatt.... :(

Julcsi, ha ez így lesz holnap is, akkor lehet, hogy csak alvás után indulunk, majd meglátom...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ildi, azért nem hívtalak, mert közben volt egy telefoncserém (tönkrement), és nem tudtuk lementeni a számokat, így nagyon sok elveszett, köztük a tiéd is sajnos, ha eszedbe jut írd meg nekem, hogy el tudjalak érni! Köszi!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi! Elküldtem neked priviben a telefonszámomat meg a másik e-mail címemet. Nem tudom mi van a tolna.net-es e-mail-emmel, most néztem, augusztus óta nem is jött levelem... :evil: Kipróbáltam a freemail-ről küldtem magamnak egy levelet, és nem ment át... Írtam is a tarr-nak, hogy sürgősen javítsák ki a hibát. Egyébként kezd nagyon elegem lenni a tarr kft-ből...

Most mennem kell, ezer dolgom van még, holnap kezdődik az ovi, össze kell készíteni mindent, van egy halom vasalnivalóm, meg a nappaliban támadt játék-robbanást is el kell tüntetnem mert már lépni sem lehet. Gyerekek csak előpakolni tudnak, elrámolni már nem és mindig egymásra mutogatnak, hogy a másik pakolt elő! :evil:

Pocakosoknak jó babavárást!!! Olvaslak benneteket, majd próbálok jelentkezni időnként, bár holnaptól megint beindul a mókuskerék :(
dadomi

Szilvi, Eni kb 1 és negyed órát szokott aludni, de ma először nem aludt semmit, 8-kor ki is dőlt most, de már 6-kor is csak kókadozott :wink: Majd dobj egy sms-t ha már körvonalazódni látszik, hogy mikor értek ide.... várunk Benneteket!! Akkor kedd, ugye? Azért Málnust remélem nem kínozzák sokáig a fogacskák :cry:

Ildi, jó ovikezdést Dominak!! :D

yuyu79

Micsoda pangás van itt egész nap...csak mi pihenünk itthon? :)

Julcsi, igen, kedd :) Addig még jelentkezek!

Ildi, legközelebb nem menekülsz ilyen könnyen, el kell jönnöd ;)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szisz én voltam, de érdemben a témához nem tudtam szólni :lol:
Vendég

Sziasztok!

Először is: Sikerekben gazdag, és nagyon boldog Új Évet kívánok mindannyiótoknak!

Nagyon köszönöm a szülinapi köszöntéseket, jól esett, hogy eszetekbe jutottam. Apró! Én is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked, így utólag!

Zsófi! Micsoda hír! Csak halkan gratulálok én is a pocktesóhoz, remélem problémamentes lesz nálatok minden!

Boni! Örülök, hogy túljutottál a negatív gondolatokon! Remélem nektek is összejön a kis pocaklakó gyorsan! De végül is én azt vallom, hogy akkor úgyis jön, ha el van rendelve. És végső esetben még ott az orvosi segítség, de remélem, hogy arra nem lesz szükség!
Zsigit én is alig ismertem meg a karácsonyi fotókon! Tök sokat változott! Azon meg isznyat jót röhögtem (bocs, gondolom nem viccnek szántad, de elképzeltem), hogy Zsigi elharapta a légzésfigyu zsinórját.... A kis vadóc! Remélem múlik nála ez a verkedősdi! Jobbulást neki! Remélhetőleg gyorsan kilábal a náthából.

Szuszu Andrisát is jó látni, ő is milyen helyes nagyfiú már! Na meg sorolhatnám: Eni, Virág, Laura, Áron...

Barbi! Nem semmi amin itt az év utolsó napjaiban végigmentetek! Örülök hogy már jobban van mindenki. Vigyázz magadra nagyon.... Rókaűző vödröm nekem is volt terhesség elején
:lol:

Többi pocakosnak: Rókakoma mondjon le!
Ritus! MEgy a drukk, hogy még pár hétig maradjon pocaklakó odabent!

panna1

Karácsony nálunk is jól telt. Rékának nagyon tetszett a karácsonyfa, na meg az ajándékok is. Mi koradélután díszítettünk, amíg Törpi aludt, de nem lehetett fent tartani, míg a kaját is megcsinálom, így díszítés után lejöhetett, mert hogy meghozta a Jézuska a fát. Aztán mondtuk, hogy ha jó gyerek lesz, estére rek alá ajándékot is.
Állatkertes Legot kapott, játék hordozót (bár utólag belegondolva igazi kiszuperált jpbb lett volna, mert abba bele is tud ülni), meg gyöngyfűzőt (persze olyan nagy fa elemeset.

Másnap reggel indultunk Szegedre, persze kicsit késve, férjem hajtott mint őrült, Réka rövid időn belül összehányta magát a kocsiban (még majdnem én is). Autókázás előtt tutu nem adok neki tejes pépet többet, mert lehet, az is a ludas.

Karácsony anyósoméknál, sok vendég, sok gyerek, mentünk még ott is rokonokhoz, ott is sok gyerek, sok felnőtt. Jó volt, az egyetlen negatvum, hogy RÉpa vagy megfázott, vagy összeszedett az egy évvel idősebb másoduncsitesótól köhögős-náthás vírust. Elkezdett taknyolni, mire vasárnap anyumékhoz értük Nyíregyre.
Ott is nagy családi parti: tesómék, unokatesómék nagyim, nagybátyámék.... Minden kircsi, Répa megint elvarázsolt mindenkit.

Hétfőre RÉka jól benáthásodott, orrporszi sokszor. Este szülinapomra kitaláltam, hoyg menjünk moziba, ha már van peszta otthon. Az Avatart néztük, iszonyat jó film, ha valaki el tud menni, mindenképp ajánlom. Én teljesen a folm hatása alatt voltam, míg haza nem értem.
Otthon sajna fogadott anyum a hírrel, hogy Réka 2x hányt éjfélig. Persze bűntudatom lett, a másnapra összeszervezett baráti esti dorbézolást lemondtam, hogy a kis betegemet ápoljam.
Szerencsére többi este már nem volt hányás, így szerdán végre rég látott barátnőmmel is tudtam talizni, és jót dumálni.
Réka ismét sütött ezúttal a nagyikkal . PErsze hozott neki a Jézuska anyuméknál pici nyújtófát, táblát, na meg köténykét, így tekjes beleéléssel gyúrt, a nagyik nagy örömére..

Szilvesztert mi Dunakeszin töltöttük, 4 családdal egy házban, ott is aludtunk. RÉka is jól érezte magát a sok gyerekkel, meg a sok játékkal. A picik kb kor szerint kidőltek sorban úgy 10 körül, mi 3-4ig bírtuk a strapát. Még másnap is ott aludtunk, Réka tök jól elvolt, DÁviddal a 4 hónapossal fiatalabb kissráccal . Semmi vita, semmi veszekedés. Ami azért pozitívum, mert ezévi síelésünkön velük leszünk egy apartmanban.
Aztán tegnap hazajöttünk és ma igazi családi napunk volt, hármasban... Végre.

Holnaptól indul a mókuskerék, férjem dolgozni, én meg hajthatom az építkezés dolgait, de jó volt ez a kis pihenő!

panna1

RÉka lassan meggyógyul, már csak néha kell szippantani,bár szerintem kicsit szilveszterkor még ráfázott a betegségére, mert nem volt túl meleg. De legalább a köhögős alvások megszűntek, így nem kell aggódnom a hányás miatt .

héten igyekszek feltölteni én is a képeket, aztán hozok nektek is néhányat.
Jó éjt mindenkinek, most borozgatunk APjával, így az ünnepek lezárására.... :wink:

panna1

Sziasztok!

Ritussal mizu? Niki, hozod majd a nagy hírt?

Panna, örülök, hogy jól teltek az ünnepek!

Zsófi, kár, hogy nem futottunk össze múltkor.

Mi javulgatunk, még nem 100%, de alakul!

Lányok, ha esetleg ismerősi körökből lenne: keresek pár babacuccot, használtan, de jó állapotban: hordozó, esetleg a bergon babakocsit lecserélném egy másikra, ami nagyobb(na nem a bergonnál, csak hogy lehet olyan hajó méretű is), és lehet a hordozóval szett is, majd ha kiderül a babó neme, rucik....és majd majd talán még egy esernyőkocsi, ha a mienk kipurcan, de ez tényleg távoli jövő, egy év. A többi azért tavasszal már esedékes.
De az egészből a leglényegesebb egy max. egy gyerekkel használt, jó állapotú hordozó, mert a mienket úgy néz ki, eléggé rendesen széthordták.
Szóval ne habozzatok szólni!

Vki tervez esetleg börzézni majd áprilisban?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Aproo!
Az ital árára én se emlékszem nálunk elég lassan fogy Miku max 1dl iszik meg belőle egy nap.Ha tesco felé járok megnézem.
Nekünk van babahordozónk Nania márkájú megkimélt állapotban.A Brendon honlapján nincs fent este felhozom a pincéből ha érdekel és lefotózom.Illetve Miku kiságya is feleslegessé vált ha valakit érdekel .http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90115997
Sziszka!
Ne aggódj a képekért majd sikerül.Addig is Bingózunk Mikunak annyira tetszik állandóan azt kell játszani.(már egyedül is kitudja rakni)
vera
l.veronika

Jó reggelt!

Panna én is jót röhögtem rajta.. apa már megszerelte, újból működik :lol:

verekedés remélem elmúlik..

jó lehetett a szilveszter, mi itthon voltunk, éjfélkor egyedül, anyukám is így volt, fiúk kidőltek felhívtuk egymást új évet kívánni :lol:

délután viszem vissza drnénihez, remélem javult :lol:
Vendég

Sziszka, bocsi nem akartam szíved fájdítani utazásunkkal :)
Hirtelen felindulásból mentünk a keresztlányomékhoz Udvarhelyre, már rég voltunk. Kicsit húzós volt ez a két hét, több mint 2000 km-t utaztunk, tegnap 12 órát utaztunk hóban, jégen, ködben, Zsombi ebből kb 3 órát aludt... éjfélre érkeztünk meg. Most mosok, pakolok, takarítok :) ha lesz egy csöpp időm majd teszek fel pár képet.
Vendég

Sziasztok!

Én még 2 in 1, a kórházi cucc összecsomizva, de azért még várunk, mert még korai lenne. :)

Zorka náthás vagy a fene sem tudja, inkább a foga, mert szombaton folyt az orra, vasárnap nem ma meg néha és szegénynek megint 4 foga jön egyszerre. A múltkori 6 egyszerre jövő után nem lepődöm meg. Ez most a 4 szemfog, bár a nyelvével folyamatossan az utsó rágók felé piszkálódik, szóval a 4 lehet, hogy több.

Én is eladnám majd a babakocsinkat, nekem baby point van, hajszál pontossan ugyan az mint a pierre cardin, van hozzá hordozó, mózes és sport rész is, a mózes nem is lett használva, mert Zorka nem szerette. Majd tesókocsit szándékozok venni, mert Nekem Zorka jól elvan a babakocsiban és a motor és egyébb eszközökre még nem jött rá, vagyis kis béna vele hármat hajt és leszáll. Színben: a mózes és a sport rész narancs a hordozó zöld színű. Ha valakit érdekel szóljon.

Egyedül vagyünk Zorkával, nagyon húzós, mert megszokta, hogy mindíg van akit rángatni lehet, mindíg van körülötte 3-4 ember, de most én egyedül és ez nekem fárasztó nagyon. Most kidőlt, mondjuk én erőltettem, mert szeretném, ha tartaná a napi 2 alvást (nekem ez így jobb lesz), de már nem nagyon akar aludni kétszer.

A fotók tündériek!

Zsófi gratulálok csak csendben :)

Majd a hírekkel természetesen jövünk, vagyis Nikit kérem meg, mert apa el lesz foglalva.

Jaj izgulok, leginkább azért félek, mert itthagyom cunust 3 napra és ilyen még nem volt, meg félek, hogy el fog távolodni kicsit, a keresztlányomnál ez volt, nem értette a helyzetet és háttérbe vonult, kicsit elidegenedett az anyjától, szegény sógornőm meg küzdött utánna, hogy újra bújjon.

A betegeknek jobbulást, mennek a drukkok

A többi kismami hogy van?

Huh ennyi jutott eszembe, majd még megpróbálok jönni!

Ja és Isten éltesse az ünnepelteket.

Ritus

Kép
rituspoc

Halihó!

Ritus, ne aggódj, azért bizti vissza tudod majd csalogatni Zorkát. De ne feledd el, neki ez hatalmas törés, hogy eltűnsz, aztán újra elkerülsz, de már nem Ő lesz az egyetlen. Sztem ezt mi felnőttek is nehezen viselnénk. Amúgy én is tartok ettől az egésztől, főleg, hogy Levi ugye enni sem hajlandó mással. Ez lesz majd a következő időszak feladata.

Babakocsival én is még pont ezért várnék, mert Levi is imádja még, szóval lehet hogy tesókocsi kellene. De ugye nekünk még ott a nyár, hogy megtanuljon mocizni, meg elkezdje élvezni a sétát!:-)

Hordozó Vera köszi, várom akkor. Fényképezőgépet kérdeztem még, ha van egy perced, hogy hogyan szuperál???
Kaját meg megbeszéljük akkor mindenképp!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ja Vera engem is érdekelne hogy a fényképezővel meg vagy é elégedve? :lol: megvennéd mégegyszer? :wink:
Vendég

Boni, mizu?
Zsiga? Szőnyeg (ez nem baj, ha csúszik, ezen a héten derül ki, hogy földönfutóvá tesz-e a munkahelyem, vagy visszavonulót fúj....szóval ha csatabárd, akkor csúszik a gyed, minden.... :twisted: :? ) ?
Nektek is befigyel egy új fényképező?

Ja , ezt el kell mesélnem. December 23.a óta nem ment tönkre semmi, már azt hittem az új év tényleg új év. DE: csak nem voltunk sokat itthon. MA reggel a redőny zsinege elszakadt felhúzás közben és az egész visszazuhant a keretébe, de olyan erővel, hogy azt hittem, az ablak is jön vele együtt.....komolyan ez már a vicc kategória. Azt hiszem semmihez nem szabadna nyúlnom.... :roll: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ezt kétszer küldte el....

Boni, ZSófi, az infanview letölthető simán netről?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ritus, örülök, hogy még egyben! mikorra vagy pontosan kiírva? nem csináltál kis kukisodnak vonalzód, így elég nehéz fejben tartani... :) mindenképpen informálj, ha van már valami! drukkolunk!!!

a tesókocsi miatt adod el a babakocsid? de az mekkor helyet foglal vajon az autó csomijában!? én is gondolkodtam, de szerintem pl. BKV-ni képtelenség vele... :(

Vera, mennyiért adnátok a kiságyat? és a fehér, vagy a nyír színű van nektek? mi az a Bingó?

Aproo, sajnálom a pech szériát! vagy hogy is nevezzem!
a progit pedig a szoftverbazis.hu -ról ingyen letöltheted! nagyon könnyű a kezelése! ;)
börzézni tervezem! sőt, nem csak kilátogatni, hanem eladni is, ha már addigra kiderül a babó neme, stb.

CsengeAndi, üdv újra itthon! képeket feltétlen hozz! Zsombi aztán hogy bírta az autóút további részét? mi a taktikád ilyen helyzetekre?

nem is tudom, hogy mit akartam még...

sophie27

Zsófi,Boni!
Nagyon megvagyunk elégedve a fényképezőgéppel jól szuperál.
Megvennénk mégegyszer föleg hogy most akciós, 10 ezerrel olcsóbb :shock:
l.veronika

Veraaaaaaa, juj, mi most gyűjtögetünk rá, de így szuperjól hangzik. Media Markt? És most mennyi? Nem tudod véletlenül, meddig tart ez az akció?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vera szia!

Engem is érdekelne mi az a bingó?!

Ritus!!!!

Nagy nagy drukk, hogy minden zökkenőmentes legyen és Zorka se húzódjon nagyon vissza! Egyetlen jótanács, ha elfogadod/fogadjátok!: Kérjétek meg finoman az ismerősöket, ha jönnek, vagy látják a picit az utcán, ne csak róla beszéljenek és áradozzanak, hanem a nagyobb tesóhoz is, sőt, esetleg előbb hozzá, mert ő már érti, és nagyon rossz érzés neki, ha más körül forog a világ. Többeknél láttam sajnos, hogy itt csúszott el a dolog, ami figyelmetlen ismerősüknek köszönhető és a szülő győzi helyrerakni később!!!!!

KépKép
koadri

huh, Adri, ez nagyon jó tipp! köszi! :) nálunk még nem annyira aktuális, de én is hallottam ezt már, hogy tényleg jó, ha nem az újszülött van először ajnározva!

Verocs, majd dobsz privit kisággyal kapcsolatban!? köszi!

Ritus, Te is megírhatnád, hogy mit kérnél a V3-ért! ;) köszi!

sophie27

Sziasztok!

Ritus, Zsófi, Pocakosak: a tesóméknál 2 hónapos a kistesó és mi előre megbeszéltük, hogy ki mit fog csinálni a nagyobbal. Először is ajándékot kapott, meglepi programot csináltunk neki pl. nagyon szereti a kisunokanővrét és most vele aludhatott, sokszor mehetett hozzá játszani, amit előtte ritkán lehetett. Ha ott van nem kérdezzük a kistesót az anyukától csak tőle. Ja! Ami nagyon fontos, hogy anyuka a maradék időt csak vele tölti, most anyukám főz nekik szinte minden nap, ... még úgy tűnik, hogy bevált.

Zsófi! Mi a helyzet Barbi ruháival, ha nem siekrült felrakni, akkor szólj és elmegyünk érte és felrakom a zsibire, ahogy azt régebben megígértem.

Apro: nekünk ilyen hordozónk volt, mi nagyon szerettük, bár ritkán használtuk, mert itthon babakocsi, bevásárlásnál kenguru, a részletek a leírásban.
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3283666
Vendég

Ma voltunk először bölcsibe, mert 18-tól újra dolgozom, 4 órában, minden héten csüt-péntek. Szóval sikerült nagyon-nagyon jól megegyeznünk.

Itt tahitótfaluban találtunk egy waldorf ovit és családi napközit 1-3 éves gyerekeknek. Ma elmentünk és nagyon pozítiv volt az első benyomásunk apával, holnap foylt köv.

Részletesebben, helyben főznek szigeti alapanyagból (bio zöldség-gyümölcs, házi tejtermék, saját befőzés, kertből szedett teábavaló,...) nem színes, barátságos, természetes berendezés és játékok, kevés létszám 6 fő, Kisdedünk lesz a 7. Elfogadható ár. Kedves, nyugodt gondozó. Szóval minden szupernek tűnik. a vártnál is jobban tetszik. Ja! és közel van.
Honlapjuk: Bár ez majd Csandinak lehet aktuális. http://www.szamocawaldorfovoda.freeweb.hu/
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: