A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

beindult az élet, észbe se kapok, de már 601, és az előbb még 599 volt :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Viki nem semmi Dóra baba súlya! :shock: Ő mennyivel született?
Laurát ma fürdés előtt meztelenül hasra tettük, már rég nézegettük így a hátsóját. Hát megállapítottuk tiszta Anyja popója van: nagy és hájas :D
Pedig ő csak 6500g de olyan husi combja és popója van hogy csak na!
Vendég

[quote="vikiviktor"]N írta:vikiviktorem tudom miért is akarok neki teát adni... talán az íz miatt.... :? :? :? nem tudom... de szerintem úgy döntök, hogy még mégsem adok..... köszi... kellett egy kis "löket"... :) :wink:

talán mert jó látni, ahogy jóízűen fogyasztja, issza... ugyanugy, ahogy jó látni, ahogy a baba cuppog az almának és a többi gyümölcsnek. Mert jó érzéssel tölt el, hogy ízlik neki, amit készítettem, s ezzel igazolva látom, hogy jól csinálom a dolgomat, jó anya vagyok. Ez lenne egyébként a szoptatással is, ha átlátszó lenne a mell :) de itt a látvány ugye más szempontból megnyugtató :) a szopi után beájult baba, a szája sarkából legördülő tejcsepp :)
Egyébként az étel, az evés, az ezekhez való viszony alappillére az emberi kapcsolatoknak, a szeretet s a kötődés egyik manifesztációja-kifejeződése, s a hozzá kapcsolódó zavarok is. Nem csak gyerekkorban, hanem egészen életünk végéig. Jellemző ez leginkább a nagyanyáink-anyáink korosztályára, az egyél kisfiam még egy kicsit szindróma, meg a : hát ezért gürcöltem egész nap a konyhában, meg a nektek csináltam, ki eszi meg, ha nem te/ti stb :):):)
Na, szóval a lényege amit mondani akartam, hogy teljesen megértem Viki, hogy teát vettél :)

vicger

Ezen a Baby Desing etetőszéken én is gondolkodom már rég óta.... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Etetőszék:
és mi a véleményetek azokról, amiket székre lehet rátenni? Talán székmagasítónak hívják? Az helytakarékos. Vagy az piciknek nem jó?

t-pk

Köszi Kriszti.... :oops: :oops: :oops: attól totál nem félek, hogy nem elég a tejem vagy ilyenek.... de most úgy dönöttem, hogy mégsem adok még neki.... :oops: :oops: :oops:

Szuszika.... 3700 grammal született Dóri és 3400-el jöttünk haza a kórházból.... :wink: DE fogalmam sincs mért hizik ennyire... végig kérdeztem a családot és (aZuramét is... :wink: :wink: ) és senki nem nőtt ennyire.... :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: de dokink azt mondta nincs semmi gond... ő ilyen... Igaz mikor doki vizsgálton vagyunk... a doki állandóan a hurkáit tapisgálja és röhögi... és a haját csodálja... nnnna az a másik dolog amit nem tudunk honnan "lett".... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: nayu-ágra gondolunk, mert tesóm babója is hajasan született... (lásd picassa... ) (sőt neki már kellett fodrászkodni is.... :wink: :wink: )
vikiviktor

Atinak asztalra tehető széke van, imádja, helytakarékos is. De Lucának kell vennünk másikat, mert ezt nem fogja oda adni neki Ati, az hótbiztos :roll:
De ez a fajta csak akkortól jó, mikor már biztosan ül a törpe. Addig marad a hordozóban etetés. Megmondom őszintén, eszem ágában sincs kiadni súlyos tízezreket egy etetőszékért, amit használunk max egy évig. :roll: :roll:

vicger

T-pk: én véleményem (vagyis inkább apikáé... nekem elsőre nemugrott be.... :? :? :? :wink: :wink: ) hogy később simán elrugja magát az asztaltól ha megtámasztja magát és akkor borul székestől... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: én ezért inkább lemondtam róla.. Nálunk nyerő... amit tuttti veszünk (ami asszem Krisztiéknek is van... ) az asztalhoz szerelhető!!!! Mert ha megyünk bárhová pl: anyós-túra minden vasárnap... :wink: ahhoz is ideális... és helytakarékos is!!!!!
vikiviktor

mi is visszük mindig anyuékhoz :):):)

vicger

én lagziba láttam... tök jó ötlet.... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

A kaliforniai Oakland rendőrsége 2 órát töltött egy fegyveres kifüstölésével, aki saját házában barikádozta el magát. Miután a rendőrök már 10 flakon könnygázt használtak el, egyikük észrevette, hogy a keresett bűnöző ott áll közöttük és azt kiabálja: "Jöjjön elő és adja fel magát!"

KépKép
Kép
scooper

Viki biztos idősebbnek is nézik Dórát gondolom. Biztos valamelyik ük-ük nagyszülő volt ilyen :D A lényeg, h gyönyörű kislány!
Etetőszék nálunk a kutyák miatt kell már most, mert ha a földre teszem a hordozóban állandóan nyalogatják, mikor elfordulok egy pillantra. Ha meg felteszem a pultra, félek leesik. Sokszor néz minket mikor eszünk, szeret velünk lenni az asztalnál, de ülni ugye még nem tud.
Vendég

10 centi hó van, és még esik

KépKép
Kép
scooper

Luca is érdeklődve figyeli az ebédlőasztalnál történő eseményeket, meg úgy általában a kaját, s módszeresen meg akarja szerezni, legyen az ropi, vagy narancsgerezd :):):):) Ati drágám, meg néha elkezdené már a hozzátápit, egyelőre még sikerült meggyőzni a koraiságáról :D:D:D

vicger

Apikáék most értek fel a fővárosba... és már indulnak is haza.... Dóri meg alszik... asszem műsor lesz éjjel.... :shock: :shock: :shock: :shock: de nem hagyom! :lol: :lol: :lol: :lol: aludni fog... pozitív gondolkodás.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kriszti ... tőled már rég megakartam kérdezni, hogy hogyhogy KisAti nevét nem Gergő kapta? Vagyis, honnan jött az első szülőtt fiúnak a Gergő? És Vica, hogy hogyhogy Vica? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

viki, én úgy tudom, hogy a nagyoknak más az apukájuk :roll:

KépKép
Kép
scooper

Most számoltam ki, hogy a 90 naposom utolsó napja pont húsvét vasárnap.... :shock: :shock: :shock: :shock: ez a 90 napos tulajdonképpen majdnem "befér" egy böjtbe... én egyébként is alig alig eszem húst.... :wink: :wink: :wink: :wink: és régebb a böjt sem volt nagyon másabb egy méregtelenítésnél... vagy nem? Lehet, hogy nem jól tudom.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: akkor bocs.... :wink:
vikiviktor

Viki, Krisztiéknél pontosan az a helyzet, amit Scoop írt... Ezért is van gondban Kriszti a holnapi nappal, mikor jönnek haza a nagyok az ex-szel.

Kép

Kép
hgrita

Viki, mit csinált teapa Pesten, ha felért és már indulnak is vissza? Csak nem szállító? :wink: :lol:

Kép

Kép
hgrita

[quote="scooper"]v írta:scooperiki, én úgy tudom, hogy a nagyoknak más az apukájuk :roll:

Húúúú bocs Kriszti... tényleg.... most jutott eszembe nekem is... de egy hülyevagyok.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: fejétfalbaverősszmájli.... Kép
vikiviktor

Rita... apikát megkérte nővére, hogy apika menjen el vele "navigációnak".... mert ő vezet... csak nem tudja hova-merre kell menni... :roll: :roll: :roll: és a keletibe vitték apika nővérének élettársának nővérének lányát és barátját..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Anyám mennyit írtatok........ :shock: :shock: :shock: :shock: most csak ezt az oldalt sikerült átolvasnom, vagy néggyel lemaradtam délután óta :oops: :oops: :oops: Lesz mit olvasni az éjjel :D Egyedül vagyok a babókkal így egy kicsit zsufi az este 1 órába telt mire mindhárman lefürödtünk. :shock: :shock: Mire Dávidot is 1,5 órás seggrisza után letettem az ágyba megszólalt a telefon, természetesen a szobába...visítás ezerrel :evil: :evil: :evil: kezdhettem elölről.

t-pk: most vettem etetőszéket ilyet Kép

Ahogy nézegetem amíg kicsi még nem éri el az asztalt, amikor meg elérné lábbal már lejjebb is kell állítani (4 fokozatú) és akkor már nem éri el. Nálunk muszáj volt a hely miatt ilyet venni, de nekem eddig tec...bár még nem tudtuk kipróbálni. :lol: Később jó lesz neki kisszéknek.

Kép

Kép
zsu9

Ráadásul délután barátoknál voltunk... keresztlányunknál és akkor kapta a hívást... :? :? :? és addigra már megivott egy pohár bort is... :? :? :? úgyhogy tényleg "csak" navigációként funkcionál.... meg társalkodó.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kriszti ari lehet Kisati a hozzátápival :D
Rita nálatok Andris nem próbálkozik?
Nálunk szerintem a kutyák elvenni fogják Laurától a kaját, vagy Ő fogja dobálni nekik, már látom :D
Vendég

[quote="vikiviktor"][ írta:vikiviktorb]Rita... apikát megkérte nővére, hogy apika menjen el vele "navigációnak".... mert ő vezet... csak nem tudja hova-merre kell menni... :roll: :roll: :roll: és a keletibe vitték apika nővérének élettársának nővérének lányát és barátját..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

Hát, nem egyszerű a családfa... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Zsu... te apikád hol van, hogy egyedül vagy? Szoliban?

Jaaaa el is felejtettem írni.... keresztlányunk augusztusban volt 3 éves.... már két napja izgult és várta Dóra-babát... egy csomó játékot előkészített neki... és úgy gondolta, hogy majd futkosnak egy jót... nnnna ezzel szemben a döbbenetet kellett volna látni az arcán amikor meglátta Dórit a hordozóban és rájött, hogy itt futkosás nem lesz.... :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Zsu ez jópofa kisszék, de ehhez ülni kell tudni nem?
Vendég

Viki ez ari lehetett :lol:
Vendég

Szuszika, szerencsére nem, eddig... :wink: Mostanában nem nagyon foglalkozik Mátéval, vagyis "csak" a játékokkal macerálja, de nem bánom. Gondolom majd ha lekerül a földre, azaz kúszik-mászik, esetleg elvesz dolgokat, akkor a személye is érekesebb lesz. És lehetek majd résen... :lol:

Kép

Kép
hgrita

[quote="vicger"]n írta:vicgerem értem néha a dokikat. mi a fenének szívni a gyerek orrát, ha nincs megfázva, nem váladékozik stb??? :shock: :shock: :shock: :shock: az h cebion cseppet az ember ad, arra azt mondom okés, c vitamin, csak használ. Na de gyulladáscsökkentőt???????????? bakker, csak azért mert még nem tud beszélni, minek tömni minden szarral? én se szedek csak úgy gyulladáscsökkentőt /meg semmit sem, csak c vitamint tabletta formában hellyel közzel, leginkább savanyúkáposztát. Szóval döbbenten állok az effajta szemlélet előtt és nem értem, nem értem...
szörcsöghet a lurkó akkor is, ha száraz a lakás levegője. Ilyenkor a sóoldat párologtatása is csodákat tesz, s egyébként is jó a felső légutaknak: Tálba edény, bele egy fél zacsi só, rá víz, s kész. Lehet szekrény tetejére, ágy alá, radiátorra stb.

Én azt mondom, h feleslegesen, alapos ok és indok nélkül ne adjunk semmit a gyerekeknek /meg magunknak sem.

Miért kell tálba edény?????ha simán rakom egy tálba a sót és úgy öntöm rá a vizet az nem jó???????????

sutimano76

Hú papppám benemállaszám.... :? :? :? :? Andi remélem alszotok és Barni is!!!!!!

Süti... Te hol vagy ma???????
vikiviktor

Cocát öltek ma anyósnál :( . ha ezt szolinak lehet nevezni :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
zsu9

Viki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jajaja, ahogy a csajok mondták :D

Egyébként olyan fura... anno, mikor exhez mentem hozzá, ragaszkodtam a lánykori nevemhez... a világból ki lehetett volna kergetni azzal az ötlettel, hogy a fiú az apja nevét kapja 8) 8) 8) 8) Aztán ugye a jósorsom elnavigált a nagy Őhöz, s meg sem fordult a fejemben, hogy más legyen a nevem, mint az övé... s soha egy pillanatig nem filóztam neveken, mikor megéreztem, hogy Ati megfogant. Az első pillanattól kezdve Ati volt :shock: :shock: :shock: :shock: Vannak dolgok földön és égen... s ha már idézet, legyen pontos: "Több dolgok vannak földön és egen,Horatio, mintsem bölcselmetek Álmodni képes." (Shakespeare) Szóval ja...
Vica és Gergő egyébként már kiskamasz koromban determináltak névileg... Imádtam az Egri csillagokat :D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D

vicger

Süti ezt nem értettem én se, ezt a tálba edényt
Vendég

Süti... csak hívnom kellett s már itt is vagy!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tán telepátia.... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2010.01.02 22:40-kor.
vikiviktor

Viki, de aranyos lehetett. :lol: Aztán mit játszottak együtt? :lol: :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="dorkamartini"]j írta:dorkamartinia és szerintetek?
tök jól elvan...játszik bugyborékol:)....aztán elfárad....és minden alvás előtt egy 5 perc vígasztalhatatlan sírás..... aztán elalszik rajtam és durmol egy órát....
olyan mintha a pocija fájna.... de csak ha elálmosodik? ha meg sok volt az input akkor miért úgy húzódzkodik mint aki görcsöl?

van, hogy alvás közben is így felsír de egy kis csssss meg ringatás és alszik tovább

éééés ha véletlen elalszik a kiságyban..vagy éjszaka.... - simán tekereg pukizik ujjacska be cumizás és alszik tovább egy nyikk nélkül..
olyan mintha csak az ölemben hisztizne.... viszont napközben csak az ölemben alszik el.....és csak így...

hm? vmi ötlet?

próbáld meg hátha vágyik már nappal is az önálló elalvásra!!lehet az a baja :roll: :roll: :roll:
nálunk ez tök rapszódikus ,van hogy szopi közben alszik el van hogy magától,mondjuk rajtam csak 3 -4 hetes korában 2×.
viszont nagylányok lettünk mert leszoktunk a cumizásról!!!!

sutimano76

Gréti "olvasott" Dórának az Anna és Petiből.... :lol: :lol: :lol: :lol: meg simogatta a lábát.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: meg májkrémes-kenyérrel akarta etetni.... :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: meg rázott neki mindenféle csörgő bigyót.... :) :) :)

Kriszti... ezt az ember érzi legbelül... :wink: :wink: :wink: hogy kit vállal fel és kit nem.... Én például 5 éve el sem bírtam volna képzelni, hogy férjhez megyek... s megteszek bármit is egy férfiért... satöbbi satöbbi... aztán nnnne.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="vicger"]n írta:vicgerem értem néha a dokikat. mi a fenének szívni a gyerek orrát, ha nincs megfázva, nem váladékozik stb??? :shock: :shock: :shock: :shock: az h cebion cseppet az ember ad, arra azt mondom okés, c vitamin, csak használ. Na de gyulladáscsökkentőt???????????? bakker, csak azért mert még nem tud beszélni, minek tömni minden szarral? én se szedek csak úgy gyulladáscsökkentőt /meg semmit sem, csak c vitamint tabletta formában hellyel közzel, leginkább savanyúkáposztát. Szóval döbbenten állok az effajta szemlélet előtt és nem értem, nem értem...
szörcsöghet a lurkó akkor is, ha száraz a lakás levegője. Ilyenkor a sóoldat párologtatása is csodákat tesz, s egyébként is jó a felső légutaknak: Tálba edény, bele egy fél zacsi só, rá víz, s kész. Lehet szekrény tetejére, ágy alá, radiátorra stb.

Én azt mondom, h feleslegesen, alapos ok és indok nélkül ne adjunk semmit a gyerekeknek /meg magunknak sem.

Miért kell tálba edény?????ha simán rakom egy tálba a sót és úgy öntöm rá a vizet az nem jó???????????

Gratulálok, nyertél egy értő olvasás díjat :D:D:D:D nem kell tálba edény :oops: :oops: :oops: túlbuzgó voltam :oops: :oops: :oops: s az agyam és a kezem nem egyszerre járt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Süti, gratulálok a cumielhagyáshoz. :lol: És van valami trükk erre, azon kívül, hogy ne szoktassuk rá alapból? :wink: Máté még elalváshoz igényli, aztán kiesik neki és csak nagyon ritkán keresi utána. Ha ébren van, szerencsére sosem kell.

Kép

Kép
hgrita

Mi most szoktunk rá 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: azon csodálkoztam épp, így olvasgatva Ranschburg tanár urat, h többször javasolja a cumit a kétségbeesett anyukáknak. Mondván nem ördögtől való :D

vicger

Viki, akkor legalább jól elvoltak. Majd pár év múlva mikre fogja tanítgatni... :wink: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Vicger, én is pont most olvastam (újra) ezt tőle. És ezzel nyugtatom magam. :wink: Bár egyszerűbb lenne most, ha az ujját szopizná, amiről tudom később esetleg nehezebb leszoktatni, de jó lenne, ha most menne a maganyugtatás cumi nélkül is.

Kép

Kép
hgrita

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Viki, akkor legalább jól elvoltak. Majd pár év múlva mikre fogja tanítgatni... :wink: :lol:

na ja.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

cumimal érdemes vigyázni, enyém apa még elemi elsőbe is vitte volna, de rádumálták, hogy ne vigye, ma otthon, ha hazaért megkapja... :lol: :lol: :lol: enyém gyerek titta apja, már most cumifüggő

KépKép
Kép
scooper

ujjszopi: én 7!! éves koromig szoptam az ujjam. :oops: :oops: :oops: aztán mikor suliba mentem azt mondtam ennyi volt. :D :D

Kép

Kép
zsu9

emberek ma nem alszom az tuti ...

Kép

Kép
zsu9

Rita... most olvastam blogod... ez a köszöntő nekem is egy kedvenc.... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

ebbe a laptetűűűűűűűűűbe lehet valami egyik gyerek sem alszik. :evil: :evil: megyek altatni

Jóccakát !

Kép

Kép
zsu9

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: