A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Scoop, negro???????????? ejnyebejnye! mindjárt kölcsönkérek Vikitől fenékelverőssmilét :D:D:D

vicger

ezt a fogzásra való bigyót, amit rendelni kel, ha valaki rendel, szóljon, nekem is kell....ha tényleg jó, akkor jöhet... csak a postaköltség végett :wink: talán jobb, ha egybe többet rendelünk

KépKép
Kép
scooper

kriszti, én negro nélkül megpusztulok, mivel állandóan be vagyok rekedve, de nincs időm eljutni egy fül-orr-gégészhez.........

KépKép
Kép
scooper

Úgy tudom a Dentinox zsibbaszt... és szopi előtt nem jó adni...csak utána.

A homeós bogyókba én is betársulnék...igaz Rózának még nincsenek erős tünetei..."csak" nyál sok és kézrágás....de ami késik nem múlik...

KépKép
KépKép
zsalyam

hársfavirág tea Scoop!!! ;) irgumburgum! vaaaaaaaaagy: lándzsás útifű szirup, a világ legjobb torokgyógyírja ! egy nap alatt rendbe rak :)

Osanit rendelésben benne vagyok! jó ha van a háznál.

vicger

ez a lándzsás utifűszirup micsodi? egy nap alatt rendbe rak? majd utánanézek a patikában ....most volt egy éve, hogy elkezdődött, azóta állandóan van, és állandóan tapad a váladék a torkomra

KépKép
Kép
scooper

[quote="zsalyam"] írta:zsalyamgy tudom a Dentinox zsibbaszt... és szopi előtt nem jó adni...csak utána...

Ok, köszi az infót.

Kép
frocli

Ati nálunk nagyon megszenvedte a fogakat, az őrlőkről már nem is beszélve, éjszakánként óránként ébredt sikítva a fájdalomtól. Na, ekkor szereztük az osanitot. Tényleg klasszisokkal jobb volt, mint a chamomilla, addig azt használtuk. De gondolom ez is egyénfüggő, mint minden ;)
Na, lényeg ami lényeg, hogy ez a nyálazás és nyűgösség van, hogy csak a kezdet, s a brutál része még most jön majd pár hét múlva, s minden egyes fogacska megkínozza a csemetét. De van olyan is, hogy csak a nyálazás és a nyűgösség, na meg a mindentrágó effektus utal a fogzásra, s észrevétlenül bújnak elő. Vica s Gergő nem kínlódott sokat, Ati viszont nagyon.
Egyébként, csak h egy kis ízelítő legyen a fogzásról, felnőtt ember nem bírná elviselni ezt a fájdalmat, amivel egy egy fog áttörése jár. Úgyhogy nagyon nagyon nem egyszerű a babáknak, s ahhoz képest egy fenékringatós, sejhajrázós nap kutyafüle 8) :roll:

Rita, merre jársz Te is???????????????????? Sikerült dokival beszélni? Remélem egy kicsit megnyugodtál attól, amit írtak a csajok! ehhez a témához én se tudok hozzászólni, csak annyit, hogy minden a legnagyobb rendben lesz/van! ;)

vicger

[quote="scooper"]e írta:scooperz a lándzsás utifűszirup micsodi? egy nap alatt rendbe rak? majd utánanézek a patikában ....most volt egy éve, hogy elkezdődött, azóta állandóan van, és állandóan tapad a váladék a torkomra

Dr. Theiss a márka. Nagyon nagyon hatékony és hatásos gyógynövényszirup. Ízre nem a legjobb, olyan jégeres ;)

vicger

Hát igen Kriszti én is attól tartok, ez még csak a kezdet...Keve nálunk is nagyon megszenvedte... hú mindent próbáltam kínomban... nem tudott aludni se éjjel se nappal....de ez tényleg egyénfüggő
Állítólag a családi legendárium szerint nekem 4 hós koromba észrevétlenül kibújt a fogam...... hát nemtom ebből mi lehet a valóság :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

délelőtt óta több mint 3 oldalt kell visszaolvasnom :shock: :shock: :shock:

Babcika: tudom, hogy 1-jén kezdted. :wink: én azért nem, mert akkor még nem voltunk itthon, éd a szállodában főleg az első napokban ezt lehetetlen betartani, később, már motiváció az is, hogy "ha már ennyi energia és lemondás benne van ..."
Villányban voltunk néhány napot, 30-án mentünk és most jöttünk haza :)

Timi: Veronika sem forog még, kétszer történt meg még régebben, de azt inkább a véletlennek tudom be, de ő is már erősen halad a kúszás felé :roll: :roll: :roll: én sem tudom, hogy ez probléma ez ... várom a lányok válaszait :?:
börrögés témában osztom anyukád véleményét :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Osanitban én is benne vagyok meg tesóméknak is kérnék!

Lándzsás útifű szirup: legjobb a köhögés ellen!!! Én szeretem az izét is! :lol:

Kép
kata05

A dentinox nem alkalmazható 3-4 hónapos kor alatt!
http://www.pirulapatika.hu/210090350/be ... inox_n_gel

Kép
v.andi

Fog: tényleg egyénfüggő. Nálunk egyiküknek sem volt komoly gondja a fogzásnál, az egyikőjüknek 3 hónaposan foga volt. De volt olyan a legkisebbnél, hogy egy nagyobb nevetés közben láttam meg, hogy kijött a hátsó örlői. Teljesen észrevétlenül búj ki valamikor.
Most látom Dórinál, hogy időnként jólesik neki az, ha masszírozom az ínyét, de komolyabbnak nem tűnik.

Astrid

Kép
astrid

kriszti, jégert szeretem :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,ez a negróért :lol: Kép
Kriszti,Te pedig mentsd el,mert mind 90 napos főgurunknak szükséged lesz még erre a szmájlira :lol:

Kép
v.andi

ügyeskedő babáknak Kép ... és a megfontoltabbaknak is Kép :D :wink:

zsu: 90 napos hsz-eket én kopiztam ki, átküldöm mindjárt :)

KépKép
KépKép
madar

Kriszti!

Karácsony, ajándék, stb.: minden klassz volt, gyerekek örültek mindennek, én is tudtam pihenni. Bővebben nincs időm, mert annyi mindent kéne néznem a neten, plusz Viki a s*ggemben, hogy mikor ülhet már ide ő is chatelni, napközben Balázs is netezne, párom Avatar-t nézte rajta délután.hiába, na, kevés ide az egy gép :cry:

Kép
arvaerika

Kép

Lotti a sógorommal karácsonykor

Kép
arvaerika

Kriszti pont azt akartam írni én is, amit zsalyam javasolt: ismerős, barátnő vki "véletlenül" ott van ... :?: áá már látom, más vki?

Manó: nagyon szépek és jó hangulatúak a képeitek :D Olyan vidámak és boldogok a gyerekek :D

Erika: jövő héttől visszaáll az élet a rendes kerékvágásba, talán akkor többet tudsz jönni :wink: :wink: :D

KépKép
KépKép
madar

sziasztok!

nem jövök egy nap, és nem győzök visszaolvasni! most végeztem, de ébredés van, irány pancsizni!

KépKép
Kép
s.vera

nnya megen hőemelkedés.....- hogy ez mi a fittyfene..... már unom.... közben meg idegeskedek........naon..... hjajjjj.....
de lehet elkezdtem szedni a oscillot és annak a felerősítő első tünetei.....nemtom...
aztán persze ráparáztam arra is hogy fáj a lapockám és tutti a tüdőm .. de most rájöttem hogy van egy gubacs ott ahol fáj.... a tüdő meg csak nem dudorodik..max a 7 kilós gyerkőc emelgetése meg vele ülése...:))))..mer persze hogy a legkényelmetlenebb szék van a gép előtt:))))

okés dorki miatt már meg is nyugodtam..:)))

ha rendeltek ilyen homeost én is benne vagyok..... ha nem akkor rendelek én..... nekünk naon jó lenne...

mano - basszus el is felejtettem írni kurrrrrva jól áll a barna haj! már lelkiismeret furdalásom is lett hogy nyáron csináltam neked photoshop festést... akkor előbb befestetted volna.....

képzeljétek én egyszer elmentem hosszú fekete hajjal akkor volt hajas szalon kaposváron, hogy szőkét szeretnék.... lehet e... közölték persze semmi gond....
4 órán keresztül voltam ott aztán dobtam egy hátast..... 12 rugó volt....(98ban..vagy akörül vhol) mondjuk egy deka elszíneződés vagy hajtörés nem lett utána... ez tény..... de az összes lóvém ráment..... nem is gondoltam, hogy eeeenyibe kerülhet egyáltalán haj... brutál volt.....bőgtem ezerrel.... mondjuk bevallom azért is mert 4 óra alatt totál megváltoztam.. és bezony elsőre nemnaon tetszett.....

nálunk aaaaakkora szél van, hogy huppog a tető.....- nem csodálkoznék naon ha eccercsak elszállna..... :shock:

KépKép
dorkamartini

nekem 1 évesen jöttek ki a fogaim... - viszont cserébe csudaszépek voltak.... meg azok a mai napig is....
reméltem dorkinak is lesz pár nyugis hónapja a pocifájás után de sajna nem... jönnek a fogik ezerrel....:)))

ja és én ittam minden este baileys... és most 56 vagyok... szóval szerintem a bor az gyümölcs:)))))..és nem okoz nagy gondot:))) alkoholizáljatok nyugodtan:))))

jóóóólvan madar... csak csak kiderül mitől az a sok energy.. reggel kávé este borocska.. maaaajd elárulod eccer mit iszol napközben? - ...és akkor mi is követjük a tempód:))))

különben párom épp tennap közölte, hogy tudom e hogy 1 hónap alatt 4 kilót fogytam..... :shock: :shock: :shock: ...... és tényleg......
jóóó tudom az én fogyizásomtól kituttok akadni de azzé nem semmi..mer ettem pirítós meg azzé nem tartottam én be olyan szigorúan ezt a diétát........

KépKép
dorkamartini

megőrülök:barni felkelt3negyed 7kor,cicizett,es alszik tovább.egész nap szinte alszik
ha nem hagyom aludni,üvölt áááááá

Kép
v.andi

Andi, menteném, csak nem t'om hogy kell :roll: 8)

Timi, nyugi, hőemelkedés az nem gond, s bármitől lehet. Szóval no para ;)

Fogyó: kisebb-nagyobb bűnözések beleférnek, úgy is lehet fogyni vele, csak nem tizenkilókat. Másfél hónap alatt 13 kg ment le, bűnözés nélkül, s ha ez a hülye karácsony nem lett volna, akkor meg van a 20 kiló. De tésztanapon sütin életem 8) 8) s nem egy-két szeletet ettem meg 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) s így most megállt a fogyás egy cseppet... de a sütik isteniek voltak :D:D:D
Igaz, én amúgy is alkohol ellenes vagyok nagyon. gyűlölöm.

vicger

Kriszti:jobb klikk,kép mentése más néven

Kép
v.andi

Zsu: ment privi :)

Timi: hőemelkedés ... nem tom mi lehet, de huss onnan ...
Villányból hazafelé végig iszonyat nagy szél volt ... mi lesz ebből?
fogyi ... nem akadok ki, hanem ösztönzöl :) és persze, hogy jár a hatalmas taps. Kép
energy, kávé, borocska ... keddtől kv tej nélkül lesz :roll: :roll: :roll: illetve minden 4. napon tejjel :D ... borocska - teccik a nézőpontod, hogy gyümölcsnek tekintsem :D :D :D :wink: :wink: :wink:

Manó: tényleg naon jó a hajad (is) :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

enyim gyerek reggel 9-től 1 ébredéssel du. 16-ig aludt ... csak enni kelt fel, kicsit beszélgetett velünk, aztán szunya tovább .. Andi, lehet együtt iccakázunk? :roll: :wink:

egyébként naon megdícsértem a csajokat ... annyira jófej gyerekek voltak az úton, meg Villányban, meg már jó ideje ... :D :D :D

Kriszti: egy jó borocska ... ne máááá ... olyan nagyon jól tud esni egy-egy finom vacsi után ... :wink: :wink:
gratulálós-tapsikolós elismerésem ezúton is küldöm ... nagyon kitartó vagy... és ez is doppingol :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Andi, inverz alvás - ilyenetek van. ez ugye azt jelenti, h a csecsemő az ingergazdagság ellensúlyozásaként az alvásba menekül, s éjszaka, amikor pedig nagy a csend, ingerkeresővé válik. Okosat nem mondanak sehol a szakirodalomban ... :evil: :evil: :evil:
Ötlet: nappal legyetek ingerszegények kb 2-3 hétig. erre elvileg ingerkereső lesz Barnus drágasága :):)

Móni demár :) mondhatni rossz élményeim vannak az alkohollal kapcsolatban... s nem én ittam....

vicger

Andi!
http://www.babanet.hu/faq/szoptat35.php

itt van pár kérdés szintén nem alvás ügyben... Sződy Judit válaszol

vicger

Kriszti: OK megértem, de inni nem csak úgy lehet ....

KépKép
KépKép
madar

[quote="v.andi"]S írta:v.andicoop,ez a negróért :lol: Kép
Kriszti,Te pedig mentsd el,mert mind 90 napos főgurunknak szükséged lesz még erre a szmájlira :lol:

most már tudom, miért zsibbad a fenekem :lol:

mennyiségbeli problémáim vannak, nekem ezt fokozatosan kell csökkenteni, mert kilukadt a gyomrom a 20 dkg-mos ebéd után :? viszont tejfölös-mustáros-sajtos-fokhagymás-hagymás-gombás sült csirkemellett ettem majonézes kukoricával :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="madar"][ írta:madarb]Kriszti: OK megértem, de inni nem csak úgy lehet ....

tudom ;)

vicger

Kriszti: OK megértem, de inni nem csak úgy lehet ....

KépKép
KépKép
madar

bocs,amikor újra felnyitottam a laptopot újra elment :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
madar

Móni, meggyőztél. ;) Kedden kezdek én is. :lol: Legalább hétfőn lesz időm normálisan megtervezni a hetet.

Szuszika... és mindenki, akit etetőszék iránt érdekelődik. Már frissitgetem az oldalam és próbálok mindent feltenni, ami kapható partnereimnél. De ha van spéci kívánság, akkor csak kérdezzetek nyugodtan. Természetesen kedvezményt mindenki kap.
Bambinoworld.... olyan alsó középkategóriás. Tud aok mindent, de messze van mondjuk egy PP-től minőségben. Baby Design nem rossz, pont megfelelő mind árban, mind minőségben, sztem.

Scoop, apika nem morci... ilyen alapból. Jól álcázza a dolgokat. :lol:

Andi, köszike, de a hajam épp most olyan semmilyen... már kopott kicsit, de kari előtt már nem értem oda a fodrászhoz, de majd nemsokára. ;) Kicsit sötétebbet szeretnék... csak most még dobja le a szőke picit.
Karikatúra innen van: http://www.kovzsi.hu
Leó :lol: Szemlyesen nem ismerem, de már váltottam vele pár e-mailt tavaly :lol:

Zsú, te kaptál már jelszót gmail-re? Ha még nem, akkor CSAJOK UGYI NEM BAJ, HA MEGADOM A JELSZÓT?? Ott van a táblázat meg minden csupa jó dolog. Minnyá irok privit. Nem kezded inkább te is kedden, mert akkor aztán télleg mindenkinek mindig ugyanolyan napja lesz?
Nem talizunk majd valamelyik nap?

Eddig jutottam.

Kép Kép
manósziget

Lili Fruzsija - kicsit megkésve, de :oops: - mindenféle szépet és jót kívánok első névnapodra Kép

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Ez egy tegnap esti kép.... kb 9 kg már Dóri.... :shock: :shock: :shock:

Kép
vikiviktor

Manó: de jóóóó :D :D :D akkor hajráááááá

KépKép
KépKép
madar

jaj, a kis zebe-zaba :D :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Tengdi Ábelnek meg ma van :D :D :D kicsifiú Neked is boldogságos első névnapot

Kép

KépKép
KépKép
madar

én is kedden kezdem a fogyit, addig keresgélek recepteket a mindmegettén! meg persze azok is megvannak amiket ti javasoltatok! remélem így én is be tudom majd tartani, mert egyedül biztosan nem menne!

Ma mértük Zoét, és 5400g, vagy a múlt héten volt rossz a mérleg, vagy ezen a héten hízott kevesebbet, de összesen a négy hét alatt hízott 450g-ot! ez már nem is olyan rossz.

KépKép
Kép
s.vera

Vera: szuper :) alakul a csapat :wink:
Zoé baba csak így tovább, ügyes kicsi lány :D

KépKép
KépKép
madar

Csajok, most olvasom, hogy holnap lesz a hajápolás napja. Jól sikerülhet a házilag végzett hajfestés. :)
1892-ben, e napon (mármint január 3.) született J.R. Reuel Talkien, a Gyűrűk ura c. könyv szerzője. :)

Viszont ma sok-sok éve, 1839-ben e napon készült az első fotó a Holdról. :D

KépKép
KépKép
madar

Viki: 9 kg!!!! nem semmi

KépKép
Kép
s.vera

Andi, találtam Ranschburg prof-tól egy ötletet:

"Kedves Levélíró!
Kéri, hogy bíztassam, amit én nyugodt lelkiismerettel meg is teszek: higgye el, nem rontott el semmit, a legtöbb babának hónapokra van szüksége ahhoz, hogy az alvás-ébrenlét ritmusa kialakuljon, és vannak babák, akiknek ehhez egy-két esztendő kell. (Ez nem a neveléstől, hanem veleszületett temperamentum-jellemzőktől függ.). Tudom, hogy nehéz kivárni azt az időt, amikor már nemcsak a gyerek, de az egész család nyugodtan töltheti az éjszakát, de biztos lehet benne, hogy ez az idő elérkezik, sőt, azt kell mondanom, minél türelmesebb, minél kevésbé alkalmaz „szigorú nevelési módszereket” – amiket a rokonok és az ismerősök ilyenkor lelkesen javasolnak – annál biztosabban, és annál hamarabb érkezik el. Ne felejtse el: ha a gyerek nappal vidám és jó kedélyű, nem lehet kialvatlan! Valószínű, hogy Ön tényleg több alvást igényelne – vagy legalábbis folyamatosan alvással töltött éjszakákat – de a gyerekkel nincs baj. Azt javaslom, próbálja ki a „fehér zajt”, amit leveleimben már sok szülőnek ajánlottam – esetenként sikerrel. A dolog lényege az, hogy az ilyen temperamentumszinttel született babák általában ingerkereső típusok, vagyis a teljes csend inkább zavarja, semmint megnyugtatja őket. Sok babát ismerek, akik kizárólag akkor alszanak folyamatosan, ha a porszívó működik! Tegye meg, hogy valami halk, ritmusos zajforrást helyez a gyerek ágya közelébe (lehet ez egy régi, vekkeróra ketyegése, vagy ügyesen beállított rádió zúgása), és figyelje – ha lehet, írja meg nekem is – nem válik-e folyamatosabbá a gyerek alvása. A ringatás pedig egészen természetes – kisfia rendszeresen ezt a ringást érzékelte az anyaméhben, valahányszor Ön helyet változtatott. Erre a ringatásra nem lesz sokáig szükség, de szervezetünk egy életen át „emlékszik” rá, hogy ez mennyire megnyugtató: gyermekkorunkban ezért hintázunk, ezért kedveljük a függőágyat, és ezért találtuk ki a hintaszéket is."

innen szemezgetek:
http://www.saxumkiado.hu/ranschburg/index.php?kulcsszo=alv%E1s

vicger

Kriszti... fagyasztó.... :evil: :evil: :evil:

Andi... és mások.... mindenki a chamomilla 15 ch-t használja?????

Boboka... én sem értem, hogy miért kellene mindig szívni az orrocskát amikor nincs is szörcsögés.... :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: nem értem.... :roll: :roll: :roll: :roll: én nem is szoktam... lehet, hogy kellene.... :?: :?: :?: :?: :? :? :? :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:

Laktoherb tea: szerintem (de csak szerintem...!!! :wink: :wink: :wink: ) ezt is kúra-szerűen kell alkalmazni... mert a szervezet, ahogy más gyógyszert, vagy szert megszok... úgy megszokja ezt is és nem használ úgy... vagy így.... :) (húúúú ezt ismét sikerült jól megfogalmazni.... Kép )

nooo ezt elküldöm mielőtt elszáll....
vikiviktor

Nem a baba fejét kell alátámasztani.... :wink: :wink: :wink: hanem a kiságyat kell megemelni a fejnél... (ahogy Kata is írta...) :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

[quote="kata05"] írta:kata05
[quote="scooper"]
írta:
scooperszörcsögést nem csak a nátha-válladék okoz...nálunk a nyála csurog mindig hátra, mert a fejét nem lehet alátámasztani, mert nem tud úgy aludni :?

azért kell az ágylábát fejnél megemelni,hogy enyhén lejtsen mert a fejét nem tudod alátámasztani

Naa most jutottam ideáig... és Kata le is írta.... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Timi... ezt a hó mizériát Dóri nagyon megérzi... és ezt a hülye szelet is... tiszta zizi.... :? :? :? igaz most beájult... de amíg fent volt egyik pill.-ban nevetett hangosan ... másikban ordított hangosan...!!!! :? :? :? :? :? Ráadásul apika elment ma este Pestre... és valamikor éjjel érkezik... úgyhogy anyummal tartjuk a frontot.... :wink: :wink: :wink:

Scopp... nálunk sincs ágyláb... hanem teli... mi polcot/polcokat tettünk alá.... (többet... minnyá megszámolom mennyit... 4-et) :wink: :wink: Nekünk már a kórház óta (6 hetes volt Dóri...) van alatta a bukás miatt.... :wink: :wink: de eleinte raktunk a szivacs alá törcsit... ahogy Kriszti is írta....
vikiviktor

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: