A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Boboka, sajna akkor üdv a hasfájós táborban.... :?
Én nem szívom egyáltalán az orrát. Ha igen akkor physiomer orröblítő(sokkal jobb mint a sterimar v fluimar, igaz drágább is), kiszívom+luffeel hoemos orrcsepp, de csak ha meg van fázva, de az csak 5 hetesen volt hál istennek!! A szörcsögés nálunk is volt, de nem az orra miatt. El fog múlni, ami nagyon jó állítsd a magasabbra fejnél az ágyát.Tuti módszer, én sem hittem, de a dokinő tanácsára megcsináltuk és elmúlt! Mi cebiont kaptunk szerintem az is elég.

Kép
kata05

[quote="zsu9"][ írta:zsu9b]Boboka: mi is kaptunk calcimuscot pár hete, nagyon jó gyulladáscsökkentő és mi nem szívtuk az orrát állandóan :shock: csak ha nagyon folyt a trutyi, orrcseppet is csak két napig használtam, de a calcimuskot 4 napg adtam napi 1 kapszulával és nagyon gyorsan helyrejött, Nálunk bevált :wink: :wink:

De jó, hogy nem csak én gondolom, hogy nem kell mindig szívni :)

Ezzel a calciumbigyóval meg azért vagyok csak bajban, mert ha tényleg makk egészséges, akkor minek adjam?
De bizti nem ok nélkül írta fel, úgyhogy ma elkezdem adni
kicsit bizonytalan vagyok vagy mégsem? :):):)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.02 12:11-kor.
Vendég

[quote="kata05"]B írta:kata05oboka, sajna akkor üdv a hasfájós táborban.... :?
Én nem szívom egyáltalán az orrát. Ha igen akkor physiomer orröblítő(sokkal jobb mint a sterimar v fluimar, igaz drágább is), kiszívom+luffeel hoemos orrcsepp, de csak ha meg van fázva, de az csak 5 hetesen volt hál istennek!! A szörcsögés nálunk is volt, de nem az orra miatt. El fog múlni, ami nagyon jó állítsd a magasabbra fejnél az ágyát.Tuti módszer, én sem hittem, de a dokinő tanácsára megcsináltuk és elmúlt! Mi cebiont kaptunk szerintem az is elég.

ezt kipróbáljuk (ágy állítás)
Vendég

Mennem kell, ébredés van :lol:
Vendég

[quote="zsu9"][ írta:zsu9b]Scoop: említetted, hogy kimazsoláztad a 90 napos hozzászólásokat, lennél oly drága elküldenéd privin lééééééééécccccccciiiiiii :wink:

az nem én voltam :lol: :lol: :lol: szerintem móni talán, ő rémlik, de nem bizti :roll:

KépKép
Kép
scooper

zsu, én alapból teszek bele citromot, de natur is imádom....nálam is volt, hogy egy darabig nem ittam, több lett a tej, de aztán kevesebb, és újra ittam, megint több....szerintem nem minden szervezetre hagy ugyanúgy...na ezt értelmeses megfogalmaztam, de azért remélem értitek :lol: :lol:

ez a kopaszi-gát jól néz ki, lehet meglessük, ha lesz kis felesleg

szörcsögést nem csak a nátha-válladék okoz...nálunk a nyála csurog mindig hátra, mert a fejét nem lehet alátámasztani, mert nem tud úgy aludni :?

KépKép
Kép
scooper

"Folyadékot annyit érdemes fogyasztani, amennyire szomjas, de anynit mindenképpen! Túl sokat nem jó inni, mert akkor felborulhat a folyadékháztartása, és az a tejtermelés ellen hat. tejnek egyáltalán nem kell lennie az elfogyasztott folyadékban, sőt, mivel sok baba érzékeny lehet a mama által elfogyasztott és az anyatejben megjelenő tehéntejfehérjére, így napi fél liternél több tej vagy ennek megfelelő tejtermék fogyasztását nem szoktuk ajánlani szoptató édesanyáknak."

Forrás: LLL Schneiderné Diószegi Eszter
IBCLC szoptatási szaktanácsadó

Kép
v.andi

Tejserkentés:én több dologgal próbálkoztam,és azt vettem észre,hogy tulajdonképpen mind segített,de kúraszerűen.Megemelte a tej mennyiségét,de egy idő után,mivel nem fejek,így beállt Barni igényének megfelelően.Azt is tapasztaltam,hogy ha néha kevesebbnek érzem a mennyiséget,az nem is kevés.Nem tudom megmondani miből gondolom,hogy épp nem elég.Ez is egy érdekes dolog,mert nem üvölt kajáért a gyerek.

"A mellek puhasága természetes jelenség, egy idő után mindenkinél bekövetkezik, ahogy beáll a kereslet-kínálat egyensúlya. Idővel már sohasem feszülnek úgy a mellek, mint az elején. Ez nem jelenti azt, hogy lecsökkent a tejmennyiség, csupán annyit tesz, hogy megszűnt a kezdeti ödémás és vérbő állapot, és beállt a kínálat a kereslethez."
LLL Schneiderné Diószegi Eszter
IBCLC szoptatási szaktanácsadó

Kép
v.andi

[quote="scooper"]
írta:
scooperszörcsögést nem csak a nátha-válladék okoz...nálunk a nyála csurog mindig hátra, mert a fejét nem lehet alátámasztani, mert nem tud úgy aludni :?

azért kell az ágylábát fejnél megemelni,hogy enyhén lejtsen mert a fejét nem tudod alátámasztani

Kép
kata05

Boboka: én kb 1 hónapig szívtam Laura orrát naponta többször, mert ő is szörcsögött. De rendesen csak akkor jött ki ha fújtam bele tengervizes orrsprayt. De elgondolkodtam rajta, nem okoz-e gondot a nyálkahártyán, volt már h vérzett is neki, így abbahagytam a szívást. Pár napig még szörcsögött, aztán elmúlt, már sose szívom. A szárazat kipiszkálom neki. Fürdésnél meg feloldódik és kiszedem kézzel. De a Cebion cseppet adom neki minden nap.
Vendég

nem értem néha a dokikat. mi a fenének szívni a gyerek orrát, ha nincs megfázva, nem váladékozik stb??? :shock: :shock: :shock: :shock: az h cebion cseppet az ember ad, arra azt mondom okés, c vitamin, csak használ. Na de gyulladáscsökkentőt???????????? bakker, csak azért mert még nem tud beszélni, minek tömni minden szarral? én se szedek csak úgy gyulladáscsökkentőt /meg semmit sem, csak c vitamint tabletta formában hellyel közzel, leginkább savanyúkáposztát. Szóval döbbenten állok az effajta szemlélet előtt és nem értem, nem értem...
szörcsöghet a lurkó akkor is, ha száraz a lakás levegője. Ilyenkor a sóoldat párologtatása is csodákat tesz, s egyébként is jó a felső légutaknak: Tálba edény, bele egy fél zacsi só, rá víz, s kész. Lehet szekrény tetejére, ágy alá, radiátorra stb.

Én azt mondom, h feleslegesen, alapos ok és indok nélkül ne adjunk semmit a gyerekeknek /meg magunknak sem.

vicger

jön a hav......
szerintetek megint naon megérzik babákok vagy azért lassan hozzászoknak?

mi homeos calciumot kaptunk a szemdagadásra..de azt mondta dokinéni használjuk akkor már mert jót tesz.... szval mi heti egyszer egy golyót nyomatunk.....
de ez a calcimumus nemtom mi......

nekem nem fáj ott a heg körül hanem ollan furi kezd teljesen elmúlni az érzéktelenség.....
néha megijedek, hogy érzem:))))).....azzé ilyenkor eszembe jut, hogy tényleg nem kis műtét ez a császárosdi......

az a viburcol kúp meg mindenhol az van éjszakára.......de nekünk azzal semmi baj nincs dorki napközben nyűgi....most akkor illenkor mi van?

KépKép
dorkamartini

[quote="kata05"] írta:kata05
[quote="scooper"]
írta:
scooperszörcsögést nem csak a nátha-válladék okoz...nálunk a nyála csurog mindig hátra, mert a fejét nem lehet alátámasztani, mert nem tud úgy aludni :?

azért kell az ágylábát fejnél megemelni,hogy enyhén lejtsen mert a fejét nem tudod alátámasztani

nincs az ágyunknak lába :roll: mondjuk alátehetnék valamit......majd jocci megnézni, amikor hazaért

KépKép
Kép
scooper

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="kata05"] írta:kata05
[quote="scooper"]
írta:

nincs az ágyunknak lába :roll: mondjuk alátehetnék valamit......majd jocci megnézni, amikor hazaért

Noncsi matraca alá tegyél pl összecsavart törölközőt , máris meg van emelve :)

Timi, kábé 3 éves korukig nagyon kis érzékeny radarok, utána már kicsit tompulnak a szenzorok

vicger

ja és szerintetek?
tök jól elvan...játszik bugyborékol:)....aztán elfárad....és minden alvás előtt egy 5 perc vígasztalhatatlan sírás..... aztán elalszik rajtam és durmol egy órát....
olyan mintha a pocija fájna.... de csak ha elálmosodik? ha meg sok volt az input akkor miért úgy húzódzkodik mint aki görcsöl?

van, hogy alvás közben is így felsír de egy kis csssss meg ringatás és alszik tovább

éééés ha véletlen elalszik a kiságyban..vagy éjszaka.... - simán tekereg pukizik ujjacska be cumizás és alszik tovább egy nyikk nélkül..
olyan mintha csak az ölemben hisztizne.... viszont napközben csak az ölemben alszik el.....és csak így...

hm? vmi ötlet?

KépKép
dorkamartini

kriszti magyarul akkor gyün a hó mi meg kössük fel a gatyánkat.....:)))))))))))

KépKép
dorkamartini

Timi, nálunk is hasonló a szitu.. ilyenkor kicsit besokallnak, "feszültek" azért a sírás. fáradtság az ok. nálunk az ölben alvást felváltotta a hordozóban szunyókálás zenére. Kapott tesómtól egy chicco "első álom holdat" Mozartot és Bachot játszik, imádja/juk, nagyon nagyon kellemes, andalító zene, na arra szokott beájulni

http://www.amazon.co.uk/Chicco-Musical-Nightlight-Goodnight-Nursery/dp/B001CCY164

Kép

vicger

jaja :):):) de legalább biztos előrejelzést adnak :lol: :lol: :lol:

vicger

Vicger, nagyon jó a hold!!!!!!

Dorka, nálunk is nappal van a műsor, de inkább mint éjszaka!

Kép
kata05

Kata és nem csúszik le Lőrinc a székben? Hugom mondta, h az Ő kisfia mindig lecsúszott és fel kellett kötnie a lábtartót.
Vendég

[quote="vicger"] írta:vicgerTálba edény, bele egy fél zacsi só, rá víz, s kész. Lehet szekrény tetejére, ágy alá, radiátorra stb.

Ezt hogy kell érteni? A sóra öntöm a vizet vagy külön tálba?
Vendég

Kriszti: calcimusc-ot adnak pl. méhcsípésre is (csak más formában) ez semmi extra, nem antibiotikum, csak segíti a szervezet védekezőképességét, ha már nem megy a szervezetnek magától. Nálunk a nagylánytól kapta el, akinek ömlött az orrából a takony és köhögött. Nála sem múlott volna el csak úgy a sós víztől...Én speciel ilyen piciknél bízok a dokinkban, csak "úgy" Ő sem ad gyógyszert. Nekünk többet használt, mint az orrcsepp az biztos. Ennyiből négy hónapos korukig annyi minden ellen vannak beoltva mint a kánya egy kis calcimusc-tól nem lesz semmi bajuk szerintem, bár lehet, hogy csak én gondolom így...

Kép

Kép
zsu9

Calcimusk ampullát nekünk is adta a régi dokink Jancsikának mindig, köhögésre, megfázásra stb. ..

Kép
babcika

[quote="dorkamartini"]k írta:dorkamartiniriszti magyarul akkor gyün a hó mi meg kössük fel a gatyánkat.....:)))))))))))

Azt hittem Barninál "rosszabb" nincs :lol:

Kép
v.andi

Juj ez a zenélő holdacska nagyon szuper. Kép Kép Kép
Próbáltam többször Barnit magamra kötni,de üvöltött.Nem tetszett neki a terpesz.

Kép
v.andi

Szuszika,sóra öntöd a vizet egy tálba.

Kép
v.andi

Sziasztok! Látom vége az ünnepeknek, beindult a topik. Végigolvastam, de reagálni nincs időm, majd talán később megpróbálom.

Viszont nekem van egy naaaagy kérdésem, abban szeretnék tippeket, tanácsokat kérni, akinek van tapasztalata az ilyenben.

Szóval, mi nagyon bátor emberek vagyunk, ezért szombaton elutazunk 2 hétre Németországba, ahol ilyen apartmanban fogunk lakni. Én Bencével vonattal megyek, szüleim kocsival, párom 1 hét után jön utánunk. Tehát, a nagy kérdés, hogy milyen jó kis tippetek van utazásra. Olvasgattam erről cikkeket, de csak nagyon általánosan vannak a dolgok leírva.

A problémák, amik most felmerülnek a következők: Nálunk is megy ezerrel a fogzás, mint ahogy többen is írtátok. A szopi sztrájk is emiatt van/volt, csak anno ez volt az első tünet, közben sorra megjelent minden más. Az éjszakák megbízhatóan jók, nappal csak néha nyügis, viszont eléggé híg a kaksija, és most van hogy napi 4-szer is van, régebben meg kb. 2 naponta volt. És persze mindent gyömöszöl a szájába. A rágóka meg íny-masszír csak nagyon keveset segít. Viszont nem tudom milyen homeopátiát adjak neki, mert amiket a kismamablog is ír, ott egyikre sem tudok ráismerni. A vibrucolt egyszer adtuk neki, nem tudom segített-e. Tegnap már egész jól szopizott, hiszti nélkül, de ma de. be sem akarta venni a szájamba a mellemet, csak sírt. kb 3szor próbálkoztam óránként (a végére ugye már majd 6 órája nem evett), így adtam neki cumiból tejet, most alszik.

A vonatút olyan 10 órás lesz, és most elkezdtem félni, hogy hogy lesz a szopizás, lévén, hogy nappal megyünk, és egy légterűek a kocsik. Szerintetek, adjak neki vibrucolt az út előtt? Milyen módon vigyek lefejt tejet magammal, és hogy tudom felmelegíteni neki a vonaton?

Ezt az Osanit majd megpróbálom beszerezni Németországban, bár egy elég kis városban leszünk, de hátha.....
Ja és még kérdés, homeos bogyókat ti hogyan adjátok be neki? Ezek olyan nehezen oldódnak vízben, hogy 10 percig kell kevergetni. Így picit nehezen kivitelezhető a 15 percenként 8 db.... de az óránként 1 sem tudom hogyan müxik... Szóval erről is írjatok légysziiiii. Nagyon köszi. :roll:

Uff. És akkor most próbálok reagálni is. :)

Kép
frocli

Fogzásról még: ugye anno írtam, hogy szopizás közben, egy pár perc után Bence elkezd erősen sírni, fene tudja miért. Közben rájöttem, meg olvastam Spock-nál, hogy valószínűleg, ilyenkor lekezd nagyon fájni az ínye. Ugyanis szopizás alatt vérbőség keletkezik az ínyében és egy idő után ez tud nagyon fájni neki. Ilyenkor én adok nekik valami rágókát egy picit, vagy egyszerűen várok 1 percet és akkor úgy tűnik tud megint szopizni. Gondoltam leírom, hátha valaki hasonló cipőben jár, mint én.

Kép
frocli

Frocli,innen is megrendelheted.Biztonsággal megkapod
http://babatervezok.otthona.net/shop/ma ... e6d9859296

Ahogy Leo írta is,érdemes egyszerre többet rendelni.Ha kell másnak is,szívesen összehozom,csak szóljatok.Szerintem én is rendelek.Lehet jön Leo Magyarországra,majd megkérdezem tőle,és akkor azt is megspóroltuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2010.01.02 15:21-kor.

Kép
v.andi

Timi, Andi, Kata, nagy simi nektek és kitartást!!!

Scooper, Zsu hajrááá a 90 naposhoz!!!

Babicka, vonalzó passz... Ezek néha azt csinálnak amihez kedvűk van :?

Szuszika: Etetőszék téma nekem még új, még én sem tudom milyet akarok majd venni, de majd akkor megkérdezem mik a tapasztalataid. :lol:

Scoop: Paróka - én azt hittem ez egy régebbi képed... :roll: Szóval a szőke fiatalít, bár neked lehet ez még nem célos. :wink:

Timi, szerintem ez úgy van, hogy mikor mozgásfejlődés van, akkor kevesebbet beszélnek. És az hogy előbb mászik mint forog, szerintem nem vészes, majd azt is megtanulja. :)

Astrid: Igen, azt hiszem TGYÁS-t max a baba 24 hetes koráig lehet sajnos csak kapni.... :(

Kriszti: fagyasztó :evil:

Taranee: pedig ezt akartam is kérdezni tőled, hogy biztos a tápi lett 2-szer annyi? Erről szerintem csak szóltak volna a híradások....

Manó: Aztaaaa Ákos milyen nagyfiúnak néz ki. :) És nagyon aranyosak vagytok így együtt.

Kép
frocli

[quote="v.andi"]F írta:v.andirocli,innen is megrendelheted.Biztonsággal megkapod

Ahogy Leo írta is,érdemes egyszerre többet rendelni.Ha kell másnak is,szívesen összehozom,csak szóljatok.Szerintem én is rendelek.Lehet jön Leo Magyarországra,majd megkérdezem tőle,és akkor azt is megspóroltuk.

Köszi a linket, de attól félek ez már nem ér ide időben, elég rosszak a tapasztalataim a német postával kapcsolatosan....

Kép
frocli

homeo. én műanyagkanálba egy -két csepp vizet teszek, bele a golyók, s kb 4-5 perc alatt szépen feloldódnak.

utazásra extra tippem nem nagyon van, nekünk a múltkori pesti túra volt extrém kategória a hó miatt, de csemeték nagyon jól bírták, Luca ha kérte a cickót, kapott, teljesen jól el volt a hordozóban, hol ölben. Igaz, nálunk a szopi könnyedén, gyorsan megy. ha üvegbe akarsz vinni lefejt tejet, akkor termoszba, vagy hogy hívják, c.üveg melegen tartó termoszba teszed az üveget, talán kibírja addig hővel, míg kell.

calcimusc, nem a szerrel van gondom, mert ha kell akkor kell, na de folyamatosan???

vicger

sópárologtatás: persze, a sóra öntjük a vizet :)

vicger

Erika? Bibi? Süti? Flora? T-pk? Móka? többiek?

vicger

sima kv termoszba önts kicsit melegebb tejet, mint ahogy eszi, és akkor öntsd át neki üvegbe, mikor kéri a kaját....azok a cumisüveg melegentartó hungaroceles szarok semmit nem érnek, ami meg jó, az qurva drága....legjobb a kv-termosz

KépKép
Kép
scooper

[quote="frocli"] írta:frocli
[quote="v.andi"]F írta:v.andirocli,innen is megrendelheted.Biztonsággal megkapod

Köszi a linket, de attól félek ez már nem ér ide időben, elég rosszak a tapasztalataim a német postával kapcsolatosan....

Frocli,ez egy személyes ismerettségem,tuti megkapod a csomagod :wink:

Kép
v.andi

Kriszti te leszel a 90napos diéta főguruja :wink: ugye nem gond, hogy újból kérdeznék....
szedek zöldárpa tablettát...minden nap kell ...ez nem gond? Muszáj szednem...mert Róza kutacsa elég nagy állítólag ásványianyag hány miatt.

KépKép
KépKép
zsalyam

Orsi, egyáltalán nem gond, nyugodtan szedd!

vicger

Atesz ma szolgálatban... holnap reggel haza se jön... bulizni fognak tűzoltóék 8) :? :( 8) de ex meg holnap hozza a nagyokat... s lehet, h Atesz nem ér haza arra... én meg nem szeretném exet beengedni a lakásba.. de Vicáék tutira meg akarják mutatni neki Lucát, meg Atit, meg a szobájukat meg mindent... annyira idióta egy szitu... jaj.

vicger

Kriszti egy jóbarátnő meginvitálása arra az időpontra? :wink:

KépKép
KépKép
zsalyam

Vicger!

Vagyok, de zugolvasóvá váltam....

Scooper!

Súlyban én is dettó.... :cry: (67-76 kg). én nem 90 napozok, de próbálok kevesebbet enni, meg kapok egy szobabicót vagy elliptikus izét.
Tényleg van valakinek jó minőségű ezek közül, ami bírja a stapát. Decathlon-ban lesz leárazás jövő héten...

És mindenkinek köszönöm a köszöntéseket és utólag is boldog új évet kívánok mindenkinek!

Azért igyekszem jönni néha...

Kép
arvaerika

BÚÉK Mindenkinek!

Süti, klassz lett a 3 hós mozgófotó, köszönjük!! :)

Remélem mindenki jól van!! :)

Pussz

Peppino
Kép

Kép
peppino

Orsi, a jóbarátnő az ország másik végében van :(
Erika, miazhogy zugolvasó????????????? Ejnyebejnye!!!! Hogy teltek az ünnepek, nagyon elfáradtál? Csemeték örültek a karácsonynak? stb stb :):)

vicger

én most reggelizem, egy zöldalmát, meg már kaja a sütőben.......és bűnőztem, benyomtam egy negrót, utána esett le, hogy nem kéne :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="v.andi"] írta:v.andi

Frocli,ez egy személyes ismerettségem,tuti megkapod a csomagod :wink:

Nem is a rendelés, hanem a posta miatt félek, hogy nem ér ide... És szerintetek egy ilyen csomag mennyi időre elég, ha 15 percenként kell adni belőle 8-at. Ezt amúgy nem értem, mennyi ideig kell adni, amig nem nyügi, vagy amíg nem fáj neki...? Nálunk Bnece csak szopizáskor sír miatt, elötte adjam?

Kép
frocli

[quote="scooper"]s írta:scooperima kv termoszba önts kicsit melegebb tejet, mint ahogy eszi, és akkor öntsd át neki üvegbe, mikor kéri a kaját....azok a cumisüveg melegentartó hungaroceles szarok semmit nem érnek, ami meg jó, az qurva drága....legjobb a kv-termosz

Köszi, ez jó ötlet, kaptunk is most karira egy állítólag jó termoszt. 8)

Kép
frocli

Most jutott eszembe... fogzásra... borostyánkő nyaklánc....
bár erről is megoszlanak a vélemények
Kevének volt, talán használt is ( egy ideig :roll: )...

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

Szerintetek érdemes kipróbálni a Dentinox-ot szopizás elött Bencén? Úgy értem az ínyt bekenem szopizás előtt és akkor talán simábban fog szopizni? Vagy nem jó, mert rögtön lenyeli..?

Kép
frocli

[quote="scooper"]s írta:scooperima kv termoszba önts kicsit melegebb tejet, mint ahogy eszi, és akkor öntsd át neki üvegbe, mikor kéri a kaját....azok a cumisüveg melegentartó hungaroceles szarok semmit nem érnek, ami meg jó, az qurva drága....legjobb a kv-termosz

Köszi, ez jó ötlet, kaptunk is most karira egy állítólag jó termoszt. 8)

apának van egy, teát szoktam neki belerakni, este tűzforrón, másnap délbe még várnia kell egy kicsit, miután kiönti pohárba, mert égeti a torkát :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

dentinox-szal nincs tapasztalatom, az ugye lokálisan hat, zsibbasztja az ínyt.
a homeós bogyókat egy órával előtte ha adod akkor már bőven használ szopira. Egy ilyen csomagban bőven sok van, nekem még Atiról maradt, pedig aztán használtuk rendesen ;)

Borostyánkő nyaklánc, én is rendeltem most, a héten elvileg itt lesz :)

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: