A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

olvasok-olvasok .. lépést tartani képtelen vagyok ...

Flora: csokibaba csuda kispasi :)

Rita: olyan gyönyörűségesek vagytok ... szeretem a képeidet :)

és biztosan kihagyok/kihagytam valakit, aki szintén rakott képet, de ennyire emlékszem most :oops: :oops: :oops: ...

önző módon pár szó rólunk ...

fogzás nálunk is ezzerrel .. duplán :D :wink: Mogyorónak jön, de már nagyon :D :D ... Julcsinak megy :lol: :lol: :lol: most fog kihullani az első ... mozog már nagyon egy fogacska alul ... évek óta várta ezt :wink: :wink: lehet nem véletlen az egybeesés??? ... bár, Timi, inkább nem agyalom túl :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: szval lényeg a lényeg ez a fog kérdés nálunk most minden családtag életében nagy dolog .. jut eszembe, rá is nézek Kifli kutya és Nektarina fogazatára :lol:

vendégség tegnap frenetikus volt, kb. 15 fogásos kaja volt (nem nálunk) olyan 4-től 7-ig ettünk, mert 8-ra mentünk a színházba ... és valami költemények voltak, nincs lelkiismeretfurdalásom, mert ezeket kár lett volna kihagyni :wink:

aztán színház ... Thália: Tiszta kosz ... Szabó Győző és Póka Angéla ... feltette a koronát a vacsoránkra ... aki tudja, nézze meg ... Póka Angélát tudtam, hogy jól énekel, Szabó Győző humorát bírom, de hogy így énekel blues-t és ilyen elképesztően jó színész ... no, ettől azért leesett az állam ... szép este volt, csak aztán jó keveset aludtam, mert éjfél volt mire ágyba kerültem és akkor ébredés 1:30, 3:45 5:45 ... ja, valamikor közben Julcsi is .... félkómában közlekedtem a szobák között ...

most Mogyoró még alszik, várom az ébredést, megetetem, utána 3 óra csak rólam fog szólni .... ilyen nem is tudom, mikor volt utoljára ... elmegyek kicsit mozogni, meg szauna .... jaj, el sem hiszem ... :D :D :D addig anya vigyáz a gyerekekre ... aztán felfrissülve jön a főzöcske megint, mert este megint 10 vendég jön hozzánk ... holnap gyors pakolás és irány Villány gyerekestül ... juhééééjjjjjj :D

ott majd több időm lesz írogatni :)

ja, Rita, azt hiszem Te kérdezted ... amikor elmegyek itthonról, színház, suli stb. ... igen, régebben tudtam több tejcsit fejni, most is amikor lehet préselek még ki magamból, így mindig van tartalék a fagyasztóban ezzel operálok ... :wink: :wink: :wink:

kicsit összedobom még a konyhát, mert most már lassan tényleg ébred Mogyoró ...

KépKép
KépKép
madar

szép jó reggelt!

én is csatlakozok a fekve szoptatók táborához! Zoé is csak így hajlandó szopizni, sőt van, hogy még oldalra sem hajlandó fordulni, én hajoljak fölé, nem egy kényelmes pozíció! addig nem érdekel amíg szopizik rendesen, meg úgysem látja senki, páromon kívül, de mi van ha elmegyünk valahova. eddig egyszer a csípőszűrésen sikerült ülve szopizni, de egyébként megfeszíti magát és sír. így nem is megyünk hosszabb távra sehova, csak úgy hogy a következő szopira hazaérjünk!
én is gondoltam rá, hogy fejni kellene, mert hozzátápinál jól jönne a plusz tejcsi, de ugyanaz, mint Timinél, Zoé nincs el egyedül, és szopi után büfi, tiszta pelus, kezdjem a fejést, sterilizálás elmosás, pakolás, soha nem lennék kész, és már kezdhetném elölről, így lemondtam róla, majd esetleg akkor, ha egy étkezést kivált a főzi, addig én fejek, de az még messze van! most iszom a laktoherbet, ha elfogy kezdem az Andi féle Kecskeruta+ görög széna mag tea keveréket!
Bex: jobbulást nektek, remélem hamar meggyógyultok! Én is sokszor kiborulok, hogy páromon kívül, szinte nem is látok embereket, és nem beszélek senkivel, de remélem hamar elmúlik ez az állapot! már alig várom a tavaszt, akkor minden szebb lesz!

Képek változatlanul gyönyörűek!

felavattuk a manduca-t. hát nem aratott osztatlan sikert, pár perc múlva elkezdett fészkelődni, és mivel nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne kezdődik a sírás, de remélem megszokja, és megszereti egyszer, mert olyan jó lenne nagyokat sétálni.
Rita: ti a vállpántokat mennyire húztátok meg, mert jó hogy csak annyi van írva, hogy állítsa be a pántokat, de nem tudom, hogy így jól vannak- e, nem rontottam-e el valamit, és azért nem szereti? nekem kényelmes, nem túl szoros, és szerintem őt sem szorítja! a másik kérdés, az lehet, hogy a lábainak nem kényelmes, mert túl széles a derekam, és túl nagy terpeszben kell ülnie benne? bocsi, ha hülyeségeket kérdezek!

Andi: sajnálom az éjszakát, remélem azért tudtatok aludni valamicskét!

bocsi, ha valakire nem reagáltam

KépKép
Kép
s.vera

azért a képeket csak visszanéztük Julcsival

Peppino Tomi Mikulás :D :D :D tényleg még mindig elmondhatjuk, hogy olyan szép babáink vannak :)

Timi Dorki ... hát Tőletek csak mindig olvadozok ... tisztaság, melegség, szeretet ... olyan pihe-puha minden .... mindig ezt érzem, ha képeidet, Dorkit nézem ... :)

Sütikém ha ilyen édesen kíván Bernike jó éjt, akkor bánom is én, hányszor kelek fel egy éjjel ... szval jöhet minden este :)

Kata
Lőrinc is milyen nagyon ügyes nagyfiú már ... és csak halkan jegyzem meg, hogy nagyon jó kispasi ... hátha Petra zúgolvas :lol: :wink:

nincs kedvem konyhát rámolni :oops: :wink:

KépKép
KépKép
madar

ja és Kriszti annyiszor akartam már írni, hogy nagyon nagy dícséret, meg elismerés, meg minden ahogy ezt a 90 napost nyomod Kép Kép Kép Kép Kép

Timinek is, de úgy rémlik, hogy ti együtt apával, Krisztinek meg minden pillanatban ott a kísértés ..., mert Ő egyedül ... Timi és ezzel nem kissebbíteni akarom a Te érdemeid ... szval Neked is nagy tapsikolás Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

Ja, ja!!!

Krisztinek én is minden elismerésem, és már nálam is elindult a visszaszámlálás, január 2-től 90 napozok!!! Alig várom,hogy rámjöjjenek a régi gönceim :D

Kép
babcika

na és ugye ami külön baj, hogy Ábelt annyira zavarja Máté a szopizásban, hogy sokszor kínlódunk miatta. Nyugtalan lesz, ideges, forog, ki-be kapkodja a cicit, még akkor is, ha több helyiséggel arrébb van.
Egyébként is olyan nehéz, mert ha nem jön azonnal atej, akárhogy masszírozom előtte a mellem, kellene mondjuk 5-öt 6-ot szívnia, hogy a szív óhatástól beinduljon. Vagy a szájába is érjen. És már kettő után elveszti a türelmét, kapkod, nyűgös lesz. Bár lehet nem pont ez a baj, mert ha fejek kicsit, hogy azonnal sikerüljön, akkor is ezt csinálja.
Aztán van, hogy nem is eszik, ha igen, akkor van tejem elég, jól is lakik, tehát nem ilyen gondounk van.
Csak eddig annyi volt, hogy amint a szájába került szinte ömlött, spriccelt, na most ez már nem így van.

Viszont éjjel úgy 4-szer eszik általában, és akkor semmi ilyen gond nincs. Mert nyugi van.
Csak akkor meg az a gond, hogy hamar belealszik, nem eszik eleget, így viszonylag hamar ismét ébred.

De lehet nem így van, ahogy tippelem, ha van ötletetek, akkor írjatok, mert nem biztos, hogy igazam van.

Nekem az is furcsa, hogy Máténál Jolly Joker volt a szopi, kissé el is csesztem vele, de az biztos, hogy bárhol, bármikor evés előtt után, teljesen mindegy, bármikor mellre tettem, neki az megfelelt. Bármikor ezzel meg lehett nyugtatni.
Szerintem ő képes lett volna 24 órában is a cicvel a szájában lenni.

Hát Ábel nem. Nem kell neki megnyugtatásul a szopi, nem ismeri a komfortszopizás fogalmát.
Csak és kizárólag evés vagy szomjoltás esetén fogadja el.

És az sem mindig kell neki, hogy kézben legyen, van, hogy le kell tennem, viszont beszélni kell vele. Nem igényli annyira a dédelgetést, mint a bátyja a mai napig. Mondjuk lehet akaratlanul is úgy vislkedem vele, s neki ez sok, mert önállóbb személyiség már most. Amúgy is renegetegt dajkálom, neki ez biztos túl spk. Viszont nincs annyira el egyedül, a társaság az eszméletlenül kell neki már most.
Érdekes látni milyen más személyiségek.

Máté amúgy elérkezett abba a korba, mikor naponta dőlünk a nevetéstől, mert minden napra jut valami beszólása, vagy olyan húzása. Ez annyira élvezetes!

Kép
Kép
tengdi

és ha nem ismernétek, vagy nem emlékeznétek Póka Angélára, vagy ha csak szeretitek, vagy ... szval

http://www.youtube.com/watch?v=tR2QDBeiLTA

http://www.youtube.com/watch?v=mRib4W49Wy8

http://www.youtube.com/watch?v=I8V7jvWgcfk

KépKép
KépKép
madar

Timiéknek is persze :D

Kép
babcika

Babcika, majd rugdossuk egymás hátsóját :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

na és most rátok reagálva

mióta nem voltam annyi kép került fel, hogy nem tudok reagálni rájuk, ki ne hagyjak valakit, erre ügyelek, így tehát csodaszépek a csemeték, és milyen gyorsan fejlődnek, csak nézek sokszor én is, hogy már 3-4 hónaposak!!!! :shock:

hát igen, Máté már 2 hónapos kora után nyálzott, de iszonyúan, és 7 hósan jött ki az első foga.
Mondjuk én sem Jettával sem Mátéval nem emléákszem egy fog miatti rossz éjszakára sem, annyira jó lenne, ha ebben Ábel is követné őket!!!! egyfelől mert ezek szerint annyira nem viselte meg őket, másfelől kiéjszakáztam/éjszakázom mgama egy életre!

Kriszti
le a kalappal a fogyó előtt, jujjj de irigy vagyok!!! Persze a küzdelemért nem. :oops:
Nekem valahol nagyon elveszett az akaraterőm.
Anno én nagyon egészségesen éltem, rendszeres böjtnapokkal, és főztem a családnak, miközben én böjtöltem, na most arra sem vagyok képes, hogy ne nasizzak. Viszont 70 kg lettem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :shock: :shock: :shock:
ünnepek alatt, így nincs mese.

majd jövök, hívnak

Kép
Kép
tengdi

Vera
Nálunk is ez van, még fekve szemben sem nagyon szereti, de azt sem, ha én hajolok fölé, hanem elfordítja a fejét, pedig nem is tudom hogy tud így nyelni! :shock: nem hasfájós, levegőt nem sokat nyel...hát ha neki így jó!!

Kép
Kép
tengdi

jaj csajok, ne hozzatok már zavarba :oops: persze jól esik :D néha tényleg ultra gáz, de nagy általánosságban gördülékenyen megy, hála az égnek. S persze már nem sok van hátra... kilóból azért van még bőven... :? :?

Tara, ne vegyél mindent magadra ;)

Tengdi banyek... hogy bírod? Andival a tiétek lesz az év hőse cím.

Madar, de jó, h elmentetek színházba!!!! kicsit irigy :D de csak kicsit, ahogy lehet, mi is megyünk majd, de ehhez anyámat ide kell paterolni, meg Lucának végig kell aludnia az éccakákat, mert nálunk nincs mirelit :lol: :lol: :lol: :lol:

Babcika, menni fog az meg lásd!!!!

Enyém Lucagyerek ma überanyás.... ja jut eszembe! Luca buksija elkezdett száradni. illetve a bőr rajta :) na szóval ez nem igazán koszmó, de erre is jó a babe? mert már csal a fürcsis vízzel mosom a buksit, ráadásul előtte mindig olajozom, minden nap, s már nincs több ötletem. Olyan, mintha korpás lenne szegénykém.

vicger

drukkoljatok, hogy szomszédék ne szilveszterrezenek itthon!!!!!!!!!!!!!!!
panelban lakunk, s tavaly tűsarkúban a járólapozott szobában táncoltak, a fél lépcsőház verte nekik a csövet, de hiába.
Mivel másik lépcsőház, be sem lehet menni, kopogni, szólni.....borzalmas volt!!!!!!!

érdekes de a petárdáktól, dudáktól tudnak aludni a csöppek, akkor ébrednek fel rájuk, ha amúgy is kelnének pár percen belül.

Kép
Kép
tengdi

Manó hol vagy?
piciibo?

Mabe kíváncsiak vagyunk, írjál már részletsebben lécci!!!!!!!!!!

Kép
Kép
tengdi

Most nincs időm visszaolvasni. Bocs.

Scooper! Köszönöm az üzeneted! :) (csak ünnep másnapján vettem észre :oops: :oops: :oops: )Remélem, hogy a te karácsonyod is szép lett végül. A születés és a halál valahol összeérnek, csak sokkal fájdalmasabb az élet ünnepén átélni a halálát valakinek, akit nagyon szeretünk. Remélem, ahogyan telnek az évek, kicsi lányod mosolyának tündöklése elhalványítja a fájdalmat. Sokat gondoltam rád, a nagyapádra a családodra most karácsonykor. Azt a szeretetet amit tőle kaptál (amit írtál, abból úgy tűnt, hogy az egyik legfontosabb ember volt számodra, ha nem a legfontosabb abban az időben), add tovább azoknak, akik most élnek veled (meg azt is, amit tőlünk kapsz :wink: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[quote="kata05"][ írta:kata05b]Scoop, TILOS anyatejet mikróban melegíteni!!!!

Dorka, de valld be te is szívesen adnál anyatejet a babódnak!

semmi baja nem lesz tőle....mások is ott melegítik.....3 kislábosom ment tönkre, mire rájöttem, hogy mitől, azóta mikró

KépKép
Kép
scooper

[quote="dorkamartini"]m írta:dorkamartiniajdnem nem vallottam be:)))))))))) - megen nem engedett be a babanet......

persze, hogy szívesen.........de engem tényleg kikészített a fejés procedúra.......azért gondolj bele, hogy van egy gyereked és ahelyett hogy babusgatnád vígasztalnád egy fejőgépet nyomkodsz és nézed ahogy a párod puszilgatja altatja...... ez nagyon gáz ám egy idő után.... azért az anyai ösztönök erre úgy reagálnak, hogy hol a gyerekem, vele akarok lenni
más kérdés, hogy nekem fél óra kellett a fejéshez minimum....meg alig jött meg minden nyavalya....

csak azt akartam mondani, hogy (kirívó eseteket kivéve) senkit nem lehet elítélni akár ezt akár azt csinálja vagy ez vagy az megerőltető neki....... Mert nem biztos, hogy az ő helyzetében te nem akadnál ki és nem tennéd ugyanazt......
és mégegyszer mondom...szerintem nagyon számít hogy a baba milyen vérmérsékletű.....és mennyire könnyíti és nehezíti meg ezeket.....

én eleinte végig egyedül voltam vele, párom melóba, anyósom is, be is voltam szarva rendesen........de megoldottm...amíg fejtem, és ébren volt, mellettem vagy a lábamon feküdt, és dumáltam neki

KépKép
Kép
scooper

Helló mindenki

Kisfiam éjjel úgy elaludt az ölemben.....már zsibbadt a lában a kezem, a hátam beszakadt.....megmoccantam, ő is. Aztán nagy nehezen sikerült lerakni, de csak ide mellém az ágyba, mert alig tudtam alányúlni rendesen és a zsibbadástól felállni lehetetlenség volt. El fürdeni, mikor visszajöttem úgyanúgy feküdt :lol: akkor be a kiságyba hasra és vagy 10-15 percig nyűglődött, forgatta a fejét. Vártam, hogy mi lesz ébredés vagy sem. Nem, végül fél 4-kor ébredt fel. De ez nálunk úgy zajlik, hogy szopi vigyori és nem alvás minimum 1-1,5 órát. Aztán visszaaludtunk, fél 6-kor ébredtem, hogy nagyon fáj a hasam (tuti jók a frontok, ekkora hőmérséklet különbségek), akkor vissza kiságyba és fél 9-ig aludt még.
Felébredt, nagyon keveset evett, de több nem kellett. De egy óra múlva már éhes volt. Akkor bealudt és sikerült vagy 10-15 percig....
Én pakolásztam, mosogattam, kaját csináltam.... Tomi meg nyűglődött a fotelban, de nem sírt. Gondoltam befejezem amit kell, és felveszem. Mire végeztem, bealudt.... így ő most kinnt a konyhában...

Én meg gondolkozom ezerrel mit-hogy-mikor. Mert kocsim anyuéknál itt se nyomtató, se fénymásoló.... ezek kellenének hirtelen.....ja és ha ezek megvannak kell a párom aláírása, de ő melózik.
Hogy értsétek kaptunk a bíróságtól egy fizetési meghagyást, felszólítást mit tom én.... de eszünk ágában sincs fizetni és 15 napon belül ellenkeznünk kell. És az a szemétség, hogy nem 15 munkanap, hanem nap, amibe ugye az ünnepek elég rendesen belezavartak... úgy fest lesz egy perünk, csak még az nem tiszta ki kit perel. Az biztos, hogy első lépésként meg kell írni a bíróságnak az ellenkezést.
Megmondom őszintén nem akartam vele foglalkozni, nem hiányzik az idegeskedés, de nem tudok kimaradni belőle... ez a dolog húzódik lassan 1,5 éve és nem egyszer okozott gyomorgörcsöt, egyszer asthmás rohamot is várandósan. És hiába tudom, hogy igazunk van egy per nagyon nem hiányzik. És hiába van igazunk, ha nem mindenről van papír és nem tudjuk bizonyítani a bíróságon...

Tegnapihoz még annyi, hogy utoljára akkor volt ilyen "ok nélkül" bunkó (hónapokkal ezelőtt) mikor bent összetört egy sokmilliós autót. Persze nem az ő hibája volt, de érthetően bántotta a dolog. És ez persze napokkal később derült ki. Akkor szintén csak néztem, hogy mi ütött belé.
Nem vagyok érzékenyebb, mindenkit megvisel a 4 fal közti lét, főleg itt is vagyunk egy páran, akik eleve pörgősebb életet éltünk, mint az átlag.
Erre rájön, hogy nyűgi a kicsi, beteg, semmi nem jó. Amit persze, hogy rossz nézni, de ettől még én nem vagyok bunkó, várom, hogy hazajöjjön és miatta főzök, mert magam miatt mint sokunk nem állok neki. És soxor volt, hogy csak este 7 körül ettünk, mert volt fontosabb. Többször volt, hogy nem is főztem. Ezt csak azért írom, hogy értsétek, nem az volt a baja, hogy éhes. (Ez csak duma.) De a múltkor is evett egy szelet kenyeret míg elkészült a vacsi. Szóval nem tudom mi volt. De amikor közölte, hogy nem volt igazam, azt már nem tudta megmondani, hogy miben nem és miért nem. És ezért még napokig bennem lesz és bántani fog, de ő már tud úgy viselkedni akár egy óra múlva is, mintha semmi nem történt volna. :evil: :evil:
És ha a peres story miatt ideges, azt is megértem, de társak vagyunk meg kéne, hogy beszéljük, nem egymást megbántani, veszekedni...
Szóval megint bocs, jó hosszú lettem, de még bánt.
Ja, anyu jön értem a kocsimmal, megírom a levelet, átküldöm apósnak, ő kinyomtatja, párom hazamegy érte, aztán jön értem anyuékhoz a többi papírért és irány a posta... ilyen egyszerűen meg lesz oldva :? :lol: :lol: :lol: :lol:
bex13

[quote]S írta:coop, apit nem ismerem isten bizony, de lehet Te a mi apinkat igen

nem eszküszöm meg rá, hisz kicsi a világ, de sztem nem :lol: :wink:

ja és szoptatásról fejésről még, én nem ítélek el senkit....illetve egy valakit igen, akinek van tej, szopni is tud a baba, de nem szoptatja, mert kényelmesebb neki a táp :evil: ettől tudok frászt kapni.........nem is azért, mert tépi a törpe és fáj neki, vagy gyulladt vagy mittomén..mert nincs kedve :evil:

KépKép
Kép
scooper

[quote="scooper"] írta:scooper

semmi baja nem lesz tőle....mások is ott melegítik.....3 kislábosom ment tönkre, mire rájöttem, hogy mitől, azóta mikró

"csak" annyi baja lesz, hogy a mikró kinyírja az összes olyan immunanyagot, antitestet meg minden fityfirittyet amitől az anyatej különbözik a tápszertől.

vicger

Bex, per miatt részvétem :? :? :? :? Tomika meg egy kis drága :):):)

vicger

Scoop, egy cikk neked:

"Elfogadható-e az anyatej mikrohullámú sütőben történő melegítése és ha nem, akkor miért?
Válasz:
Mikrosütőben azért nem jó az anyatejet melegíteni, mert elpusztulnak a betegség elleni védelmet nyújtó fehérjék. Én a vízfürdőben való felengedést, melegítést javaslom, de azt is kíméletesen. 60C felett már jelentősen veszít "gyógyító" értékéből az anyatej. (A tápértéke ugyanaz marad.)
Sződy Judit "

Egy kutatás:

Mi legyen az anyatejjel? - Avagy jobb az óvatosság!
Mi sem egyszerűbb: fogjuk a lefagyasztott anyatejet, és mikrosütőben testhőmérsékletűre melegítve kínáljuk a babának. A kaliforniai Stanford University 1992-ben a nemzetközi gyermekgyógyászati szaklapban publikált vizsgálata előtt sok kórházban ez vált gyakorlattá. Szerény kutatásuk azonban azt mutatta, hogy már alacsony, 20-53 °C-os hőmérsékleten is károkat szenved az anyatej lizozim nevű, baktériumölő hatású enzime és egyes immunglobulinjai. Noha az immunglobulinok között csak magas, 70ºC fölötti hőmérsékleten végez pusztítást a mikrohullámú sütő, és további vizsgálatok is hiányoznak, nem árt némi óvatosság. Az intenzíven növő, fejlődő kisgyermekek ételeit mindig hagyományos melegítéssel vagy vízfürdőben melegítsük. Végül is nem sokkal macerásabb, mint a mikrózás.

Én csak jószándékból írtam hogy nem lehet!

Kép
kata05

Kriszti köszi az elit alakulatot, remélem hamar rendet vágnak. :wink:
Enyim védőnő szerint az ilyen gondra jó a Babe sampon.

Madar én szerettem a megasztárban Angélát, azóta semmit nem hallottam tőle sajna...
Az smst megkaptad? Ha nem, mégegyszer köszi a segítséget.
Egyenlőre megírjuk a pár soros ellenkezést és csak a számla visszaküldést igazoló pár sort és tértivevényt csatoljuk. Remélem jó lesz.
bex13

Andi milyen volt az iccaka??
Süti, hol a szeletelt pulykás kép???
bex13

[quote="laki papné"]M írta:laki papnéost nincs időm visszaolvasni. Bocs.

Scooper! Köszönöm az üzeneted! :) (csak ünnep másnapján vettem észre :oops: :oops: :oops: )Remélem, hogy a te karácsonyod is szép lett végül. A születés és a halál valahol összeérnek, csak sokkal fájdalmasabb az élet ünnepén átélni a halálát valakinek, akit nagyon szeretünk. Remélem, ahogyan telnek az évek, kicsi lányod mosolyának tündöklése elhalványítja a fájdalmat. Sokat gondoltam rád, a nagyapádra a családodra most karácsonykor. Azt a szeretetet amit tőle kaptál (amit írtál, abból úgy tűnt, hogy az egyik legfontosabb ember volt számodra, ha nem a legfontosabb abban az időben), add tovább azoknak, akik most élnek veled (meg azt is, amit tőlünk kapsz :wink: )

szívesen :wink: sajnos nem mindenkinek jutott :oops:
nagyon köszönöm neked, hogy ezt így megfogalmaztad, és persze, hogy gondoltál rám......meghatódtam, és most potyognak a könnyeim......annyival bővíteném, amit írtál, hogy a mai napig a legfontosabb ember az életemben, pedig már nem él

KépKép
Kép
scooper

Kriszti a beígért kép a ciciről:
Kép

sutimano76

bexnek kitartást, nálunk hasonló cipő :?

mikrózott tej: ezeket a dolgokat én is tudom, ezért is ragaszgodom kitartóan a napi egyszeri, reggeli szopinkhoz (írtam, hogy csak akkor hajlandó szopizni, Móniéknál is egyszer tudtam megszoptatni, de utána már nem)de miután a víz mindig felforrt, mire a tejcsi ehető hőmérsékletű lett, szerintem lényegtelen........fagyasztott tejet szobahőmérsékleten olvasztok...

és érzem én a jó szándékot, nem is azért írtam....
ja, és azt, hogy nem lesz semmi baja, nem a tejre akartam írni, hanem a gyerekre :wink:

KépKép
Kép
scooper

Süti sikerült képet tennem a pic-re :wink: :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Most nem reagálok,csak kérdeznék:

Vikinek a kaki még mindig nem nagyon akar menni.Ma már a 6. nap volt hogy nem volt kaki,reggel kicsit nyűglődött meg erőlködött így ment a szélcső és volt kaki bőven.Aztán felhívtam a védőnőt elmeséltem neki,hogy sajna cumisüvegből nem igazán iszik,kanállal sem tudok neki kamillateát adni,azt mondta,hogy adjam neki fecskendővel.Így tudtam neki adni,meg mellé javasolta a glicerines bébikúpot.Na azt is adtam neki,szegénykémnek nagyon nem tetszett,de ez van.Viszont így utána rögtön volt kakija,egész sokank mondható,de a kúp is kijött.Ilyenkor nem kell neki másikat adni ugye?Csak mert az mondta a védőnő,hogy adjam a kúpot és várjak 1,5 napot és ha addig sincs kaki,akkor adjak neki megint.De így hogy rögtön a kakival az is kijött így már nem tudom mit csináljak.
Vendég

Ja és szerencsére a bőre teljesen meggyógyult,de azért még kenjük a zsírozóval. :D :D
Vendég

Lina!

Nem kell még egy kúp, mert már volt eredménye :wink:

Kép
babcika

Süti, ez mellbevágó egy pulykamell volt, de megenném :roll:

Kép
babcika

Lina: Nekünk úgy mondta, dokibá, hogy a glicerines végbélkúp vizet von el a szervezetből és helyileg hat nem szívódik fel, csak az ingert adja meg, ha kakilt nem kell még egy Neki. Nálunk is 6 naponta kell használni, mert a kislegény "elfelejt" kakilni. :oops:

Taranee: Timi jobban ki tudta fejezni, hogy mit akartam mondani a fejés kontra tápra. Tudom, hogy jobb az anyatej, de egy nyugodt kiegyensúlyozott baba-mamánál jobb nincs. :wink: Az meg külön szörnyű amikor fejsz és ott van a baba nézi mit csinálsz és egy idő után igényli, hogy vedd fel, de Te még nem fejezted be és elkezd üvölteni, felveszed megnyugtatod és kezdődik előről. Remélem nem sértettelek meg nem volt szándékomban csak a "szenvedés a tápira" írtam, hogy van "szenvedés" az anyatejjel is. :roll: Mégegyszer senkit nem akartam megbántani, végképp nem azokat akik mindent megtettek érte, de mégsem sikerült. Azt mondják nálam okosabbak, hogy a mirigyállománytól függ, kinek van teje kinek nincs, a genetikával, meg nem lehet mit kezdeni, sajna :wink: ,de hidd el tudom milyen érzés, ha nincs az embernek teje, valahol mindig fusztrálja, hogy nem vagyok elég jó és ezen az érzésen nehéz átlendülni, mert tényleg jó ha van, de nem a legfontosabb a baba-mama kapcsolatban. Remélem azért még írsz? :oops: Lelkemre veszem, ha tényleg megbántottalak :cry:

Kép

Kép
zsu9

Süti: nnnyaaaammi :D :D :D

Tud valaki valamilyen jó bogyót hajhullás és körömberepedezés ellen, mert lassan kopasz leszek és köröm nélküli :shock: :shock: vitamin szedek, de úgy veszem észre nem elég :( :( :(

Kép

Kép
zsu9

Zsu, régen reklámozták az a revalid nevű izét, na nekem abból az a gyönyörű göndör fenékig érő haj maradt meg, és ha tényleg olyat csinál akkor az jó a Te bajaidra.

Ugyan Tara nevében nem írhatok, de nem bántódunk mi olyan könnyen, és nem is rólatok van szó, hanem azokról a nagyszerű anyukákról , akik úgy néznek a gyerekedre, mint a leprásra, mert ő tápszert eszik...közben meg azt nem veszi észre, hogy a gyereke a saját taknyát nyalogatja, miközben ő prédikációt tart :lol: , de pl rólam bármi ezzel kapcsolatos lepereg. :wink: És igen, a genetika fontos, anyukám alig tudott 3 hónapig szoptatni bennünket, én ezt örököltem Janóhoz, meg egy szopni képtelen gyereket, aztán meg ennek hozományaként az a picike mirigyállományom is kioperálódott, ami volt, és még hogy nem tudok szoptatni, de carul is néz ki :( De hagyjuk már.... legyintős smiley-

Kép
babcika

Köszi babci megnyugodtam, mert tényleg nem volt szándékomban senkit megbántani. :D :D Remélem Taranee is így gondolja :wink:

Igazad van emlékszem én is arra a reklámra!

Kép

Kép
zsu9

Köszi a válaszokat.Szerintem egyszerűen csak lusta. :D
Vendég

Zsú nem ismerek hajra meg körömre semmit. Nekem annyi hajam van és nagyon erős a körmöm.

Megjöttünk az oltásról! Jól viselte, de a másodiknál már sírt! 7200 gramm és 68 centire nőttünk meg.

Kép
kata05

Scoop,hasonlóság magyarázat :lol: :lol: :lol:

Kata,fogacska miatt simisimi,kép....mászkál a nagy fiú :D
én is mikoba melegítettem,sőt kiolvasztani is ott szoktam :oops: :oops: :oops:

én is utálok fejni!!!!de ha tápival kéne pótolni azt se bánnám!!!!

és a teljes igazsághoz hozzá tartozik,hogyha nem lett volna tejem,akkor én kértem volna,hisz Bruminak volt és fel is ajánlotta,a végén nem kellett,de ha nem lett volna tejem elhoztam volna az övét.
az unokaöcsém is így volt anyatejes,a nővérem együtt szült egy lánnyal akinek sok volt és 2 naponta buszoztam ki hozzá,hogy elhozzam a 2 napi adagot. :)
Babcika,a tápi miatt nincs előítélet senkiben itt legalábbis!!!

Dorka,miért ne tehetnéd cicizre????fáj,így hogy nincs benne tejci???

Jajjjjjjj,Szilvi ne csináld már,gyere és mesélj,panaszkodj,és mond el ami bánt!!!!De azon hogy tápi vagy anyatej ne rágd magad!!!!

Madar,kettős fogzás :lol: :lol: :lol: :lol:
színház,vacsi szuper!!!!!

vessetek meg de nem sterilizálok minden fejésnél,csak forró vizzel elmosom....kb 2 hetente dobom be sterilizálóba :oops: :oops: :oops:

Anna,képet köszi ,mindjárt mentem :D

Babcika,nekem a revalid cart se ért!nem lett seggig érő göndör hajam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BAbcika,én még még nem találkoztam olyannal aki elítélt volna valakit csak mert tápizott!!!!!ezért nem is értem ezeket a hosszúra nyúlt eszmefuttatásokat meg magyarázkodásokat!

Kata,oltás...nagy mondom én hogy nagyfiú....jó hát kettőnek én se örülnék!!!Szép méretek!!!!

Hajra nekem az elevit jött be ,körmödet meg áztasd esténként langyos olajba!!!!!

sutimano76

remélem nem hagytam ki senkit,ha mégis írjatok,bár nem hiszem hogy az én okoskodásomra várna valaki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi ma nálunk volt,ezért nem tudtunk jönni,jót dumcsiztunk!Bár babók hagyhattak volna nekünk több szabadidőt!!!!na majd legközelebb!!!! :D

sutimano76

[quote="scooper"] írta:scooper

Ne kis lábasba melegítsd... hanem meleg vízbe rakd az üveget.... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Kicsit eltűntem...
Csak pár mondat:
38 fokos lázam van, iszonyat fáj a torkom-pihenni nem tudok túl sokat, mert napközben egyedül vagyok a lányzókkal. A lányok 5ször kelnek éjszaka.
Sajna most nem is tudlak követni benneteket, de amint jobban leszek, jövök.
Ja és hozok majd 4 hós képet.

t-pk

Senkit nem ítélek el anyatej vagy táp miatt!!!!!

Tara... hatalmas simi és ölelés Neked!!!!
Kép És tessék jönni irgum burgum!!!!
vikiviktor

Kata... küldök Neked gyógymanókat.... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép és sok erőt!!!!!!!
vikiviktor

Manóóóóóóóóóóóóóóóóóóó hahóóóóóóóóóóóóóóóóóó hoooooooooollllllllllllllll vagy???????

Imola.... légyszi írj nekünk, mert kilukad az oldalunk... és elbírnád viselni, hogy ennyi lukasoldalúnőrohangál magyarhonban????? Kép Kép
vikiviktor

Anna ,kép mentve ,és Mese meg Samuka nagyon édesen alszanak együtt!!!!

sutimano76

Viki,mit csináltál Manóval amikor talizatok???????Azóta nem jött!!!!

sutimano76

Még nem taliztunk.... Kép
vikiviktor

[quote="babcika"]
írta:
babcikaUgyan Tara nevében nem írhatok, de nem bántódunk mi olyan könnyen, és nem is rólatok van szó :( De hagyjuk már.... legyintős smiley-

Süti, én már láttam, és ismétlem,,mert Ti ilyet sosem tennétek :D NEM RÓLATOK VAN SZÓ

Kép
babcika

A pulykaszeletemet mikor küldöd egyébként????? :wink:

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: