A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Tibu!
Ne aggódj, Liv a legjobb helyen van, szerintem azzal segítessz a legtöbbet, ha minél többször mész be hozzá, és folyamatosan próbálod nyugtatni, hiszen most ez a legfontosabb neki és a babának egyaránt!
Nagyon izgulunk értetek!!!

Macs
A köldökcsonk nálunk kb a nyolcadik napon esett le, úgy, hogy egyszercsak már nem volt sehol! Az alkoholos vattával való törlés után mindig alaposan és bőven púderozd, az nagyon jól szárítja.

Erka
szekera

Noémi!
Nagyon édes a kisbabádKép! Sok egészséget nektek!

Erka
szekera

Tibu!
Ne aggódj, nekem a dokim azt mondta, hogy ha betöltöttem a 32, hetet, akkor már nem kell aggódni a baba miatt, nem lesz semmi baja. Különösen ha a SOTE-n van, a hol a legjobb műszerek állnak rendelkezésre. Nekem a barátnőm szült tavaly a SOTE I-n, ő nagyon dícsérte, mindenki tündéri volt vele. Fel a fejjel, szorítunk, minden szuper lesz Kép

szülés:
én egyre többet gondolok rá, tudom, hogy nem lehet felkészülni, de mégis jó lenne. A barátnőm, akivel egy napra vagyunk kiírva a Gyengéd születés vagy Szülés gyengéden, nemtom acímét olvassa, ő abból merít. Én is próbáltam megszerezni, de úgy néz ki, h. hiánycikk, még a Fővárosi Szabó Ervinben sincs kölcsönözhető példány, ha meg netről rendelek, késő lesz mire ideér Kép

Viszont hallottam egy tippet egy frissen szült mamitól: amikor jöttek a fájások, és várta a férjét haza, beült a kádba, és meleg vizet csorgatott a pocijár a zuhanyrózsával, szerinte ez nagyon jó, és ellazította a méhet, azt mondta könnyű szülése vlt, mire beért már a szülőágyra fektették Kép Majd én is ki szeretném próbálni.

puszi mindenkinek!
zsófi
papzso

Sziasztok!

Babs, Noémi édesek a babák, még egyszer gratulálok hozzájuk! Kép

Tibu, sok-sok erőt küldök nektek, minden rendben lesz, ne aggódjatok! Kép

Edit, köszi a múltkori infókat!

Ezen héten már nem dolgozom, végre nyugodtan foglalkozhatom a készülődéssel és a még hiányzó babacuccok beszerzésével. Szerintetek popsitörlőt milyet jó venni? Vagy tök mindegy?
Sógornőméktől megkaptuk a babahordozót, aminek nagyon örülök, hogy nem kell venni. Eddig az egyik barátnőjénél volt és kicsit izgulni kellett, hogy visszadja-e, de most már nálunk van! Át kell még suvickolnom. Ezeket a babahordozókat úgy kell rögziteni a kocsiba, hogy menteiránnyal háttal és a biztonsági övet csak keresztül húzom rajta vagy a biztonsági övet valahogy még át is kell fűzni az egész hordozón? Egyelőre nem jöttem rá.

Kedvenc védőnőm megint alakitott, utoljára nyár elején voltam nála, most bejelentkeztem hozzá, ő egyszer sem keresett és most közölte, hogy elmegy szabira 3 hétre, szept. közepén menjek hozzá. Akkor már a 36. héten fogok járni! Akár szülhetnék is... szóval részéről semmi segitség nincs. Nem nézi a vérnyomásom, nem hallgattunk egyszer sem szivhangot... Még jó, hogy amúgy jól informált vagyok és sok segitséget kapok máshonnét, de mi van ha egy olyan kismami kerül hozzá, aki tök tudatlan? Úgy néz ki, hogy ezek után felkutatom magamnak önállóan a gyerekorvost is és felveszem vele a kapcsolatot. Jó, hogy védőnőnek megy az ilyen... Kép

Szép napot!

Macsek
34+0

Kép

Kép
macsek11

Bébihordó Intersparban 8000, akció van, mi két napja vettük.
papzso

Zsófi! Nekem megvan a könyv, ha kell odaadom. Csak mikor és hol? Van valami ötleted? Merre laktok?
linato

Macsek!

Az újszülötteknek készült babaüléseket mindig a menetiránynak háttal kell bekötni. Aminek nincs bekötőtalpa, azokat úgy, hogy a biztonsági öv egyik részét (ami az ember hasánál menne) az ülés fölött kell áthúni, a másik részét pedig az ülés háta mögött (remélhetőleg van rajta valami rögzítőszerkezet, övvezető, ahova be tudod akasztani)).
Nagyon fontos, hogy olyan autóba, ahol az első utasülésnél is légzsák van, nem szabad a babát bekötni. (Vannak olyan autók, ahol az utasoldali légzsák kikapcsolható, kikapcsolt állapotban már szabad.)
Popsitörlő: szerintem mindegy. Nálam egy elvárás van: ún. vastag törlőkendő legyen, pl. szeretem a Johnson's babyt (főleg, ha kapok akciós 2-es vagy 4-es csomagolásút) vagy a Nivea törlőkendőket, de próbáltam már a DM saját márkáját és szerintem az is jó (nem nagyon járok DM közelben, ezért szoktam inkább a másik kettőt venni). Valaki írta feljebb, hogy ő neki a Huggies jött be.
Védőnő: én összesen 2(!!!)-szer láttam. Másodszorra épp nekem is azt mondtaKép, hogy elmegy 4 hétre szabira... Igaz, részben én is hibás vagyok, mert elvileg én is mehetnék terhesrendelésre az egészségházba, de ez két gyerekkel kicsit macerás, másrészt nekem is az a tapasztalatom, mint neked, hogy úgysem csinál azon kívül semmit, hogy a meglévő eredményeimet beírja a kiskönyvbe. Ezért aztán vettem vérnyomásmérőt, most meg már a CTG-knél úgyis mérik. A szülésznőm a múltkori gyomorfájás panaszom után megnézte a vizeletemet is (amit egyébként ugyanolyan egyszerű módon a védőnő is megtehetne).
Azért nagyon örülök neki, hogy az első gyereknél nem ilyen volt a védőnőm, mert nem tudom mit kezdtem volna.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szüléstörténet.
Már az első jósló fájásoktól nyomon kisérhettétek a topikban, mivel nem tudtam mihez hasonlítani a fájásokat, nem tudtam hogy ezek már szülési fájások voltak, persze nem annyira intenzívek.
Szerdán délután elmentem a postára, 16.kor még a háziorvosnál várakoztam hogy kiírjon:o Akkor már fájt a méhem az összehúzódásoktól, de ezek szerint jól bírtam.Kép
Délután ötre hazaértem, ekkor szóltam a páromnak hogy siessen haza mert úgy érzem valami ma történni fog.20 perc múlva hazajött, akkor kezdett folyni a magzatvizem, szép világos színe volt, nyákdugót nem láttam, lezuhanyoztam, összedtük a cuccokat, és begyalogoltunk a 200 méterre lévő MÁV kórház szülészetére, épp műszalváltás volt 17.40-kor rámtették a CTG-t, szép hullámokat produkált, baba szívhangja rendben volt, néha a fájások miatti összehúzódásban letolta a baba a vizsgálófejet.
A szülészet nővérkéje nagyon kedves volt, azt mondta kb 20 perc még ideér az orvos, mert az ambulancián van, hát vártam ötperces aztán kétperces fájások jöttek, azon gondolkoztam hogy majd két fájás között hogy mászok fel a vizsgáló székre.Megérkezett a doki (nagyon szimpatikus)kérdezte ki a gondozó orvosom, mondta hogy szabin van a helyettese meg szerintem mire beér itt lesz a baba,azt mondta talán 12-re megleszKép
Kértem hagy szüljek akkor nála, ne hívjuk a dokim helyettesét úgyis minden orvos még szülés terén.
(Megjegyzés:a TENA szupert ajánlom, nagy szolgálatot tett,szülésnél jól bevált a mandula olaj és orbáncfű olaj (bár mandulat mondtak, belecsempésztem az orbáncfűt is, az gyorsan tágít és puhít) a gátvédelemnél).Ja és igyatok málnalevelet is, ártani nem árt, van akinek használ is.
A viszgálatnál derült ki hogy a méhszáj eltünt csak egy kis perem láthatóKép Jó gyorsan eltünt.
Felvettem a hálóinget, és egy adag tenával felszerelkezve mentünk a szülőszobára.
Két angyali szülésznő fogadott (itt is köszönet nekik)Velem kezdék a műszakot )KépLegalább frissek voltak.Talán a labdát kellene kipróbálni, rúgúztam a labdán,hasamon a ctg-vel, egy perces fájások jöttek, kapaszkodtam az ágyon lévő tolókarba.Párom leküzdte a félelmét és végig velem volt, masszírozta a derekam, vizet adott, és jól elbeszélgetett a szülésznőkkelKép
Két fájás közt még kérdezgetett a doki, adatok felvétele stb, mindenre válaszoltam, fokozatosan erősődtek a fájások, érezhetően egyre lejebb került a babó feje, minden fájásnál mély levegőt vettem és fájás végén kifújtam,így elég oxigénhez jutottunk mind a ketten, és a fájást is enyhítette egy kicsit. Vártuk a tolófájásokat, amik nem is várattak magukra, levették a cTG-t, fel kellett feküdnöm az ágyra, un szülőpóz, jött a doki is, nyomtam és nyomtam és nyomtam (és kiabáltam is néha)4-5 dik tolófájásnál szóltak hogy látják a baba fejét (és hogy szép hajas baba)Kép
Közben kérdezték hogy mikorra tervezem a következő babátKépHogy ilyen jól megy.
Még 2-3 erős tolás után kicsússzant Heléna fejecskéje (20.oo perckor), aztán nem éreztem már semmit, a pocakomra fektették, nem kiabált, és rögtön szopizott isKép El voltam alélva az örömtől, apuka közben elvágta a köldökzsinórt.Szülők lettünk,a baba meg tiszta apja Kép
Utánna 10 percre a méhlepény is távozott, a szülésznő megmutatta hogy néz ki.Kérdeztem vágtak e? Azt mondták nem kellett, viszont egy repedést okozozz a babó keze kijövetelkor.
A doktor kitisztított, és varrt egy kicsit, nem éreztem semmit a varrásból (azt hiszem kaptam érzéstelenítőt), a méhüreg tisztítás kicsit kellemetlen volt.
Utánna pisit kellett produkálni, ami sikerült, csak elszédültem , arra ébredtem hogy fekszem a földön ,szólítgatnak, a gyermekágyas részlegre vezeő utat már hordágyon tettem meg.
Elvitték babót fürdetni és megfigyelni, sajnos csak reggel találkozhattam vele újból.
Másnap már egész nap velem volt de még éjszakára elvitték, utánna éjjel nappal együtt voltunk, ismerkedtünk 9 hónap után újból egymással.
tejcsi is van, jól megtanult szopizni.
2,5 óránként éhesek vagyunk, szeretünk a mami hasán aludni, de a kiságyat sem vetjük megKép
Ennyi.
Noémi anyuka
fantikbaba

Sziasztok!

Babs! Noémi!
Csodaszépe babáitok vannak!
Noémi!
Irigylésre méltó a szüléstörténeted! Szerintem minden kismama ilyenről álmodik!!!

Tibu!
Nagyon drukkolunk nektek! Próbálj meg minél több erőt adni Livnek!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 31+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Noémi: fantasztikusKépKép hasonlít az enyémhez, csak nekem sajnos vágni kellett az elsőnélKép Most jó lenne elkerülni. Nekem a búzacsírát ajánlották, akkor most a mandulaolaj a jó??
Málnalevél teából napi 3-4 csészével kell inni, ugye?

Védőnő: hát, a mienk sincs a helyzet magaslatán, mentségére legyen mondva, két körzetet is visz egyszerre, kb. 60 babára kell figyelnie.
Nem is tőle szoktam a dolgokat kérdezni, hanem a dokim védőnőjétől, ahova járok.

Lau
lau

Beszti, köszi a választ az autósülésről!

Lau, nekem is búzacsiraolajat meg az orbáncfüvet ajánlották, de gondolom, több olaj is jó, mert valahol mintha a mandulaolajat is olvastam volna.

Noémi, nagyon szép a szüléstörténeted, mindenkinek és magamnak is ilyen szülést kivánok! Kép Tartsa meg a baba a jó szopizós szokását! Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Ezekkel az olajokkal mit kell csinálni, hol és mikor kell masszírozni? Én olyat keresek, amit szülés közben a párom a derekamra tudna kenni, ill. bemasszírozni. Ezek olyanok? És a málnalevél teát közben kell inni, vagy csak szülés előtt, kúraszerűen?
Vendég

Amúgy mostanában kis-és nagydolgok után olyan módon tud fájni az alhasam, hogy nem bírok kiegyenesedni, össze kell görnyednem, vagy leguggolnom, vagy pl. az előbb is 4kézláb tudtam csak bemászni a szobába, annyira fájt. Volt már nektek hasonló? Olyankor kicsit görnyednem kell és pár perc múlva elmúlik az egész, de addig borzasztó a fájdalom. Mi a fene lehet ez?
Vendég

Nekem csak olyan szokott lenni, hogy amikor már 1 napja nem volt nagydolog és készülődik, akkor mintha kicsit beszorulna vagy a gyerek odébb nyom valamit és akkor kicsit fáj, nem tudok kiegyenesedni, de csak pár másodperc és elmúlik. Kb. 1 hete produkálom ezeket a tüneteket. Lehet, hogy nálad a baba jobban nyom valami ideget, más ötletem nincs.

Kép

Kép
macsek11

Igen, hasonló az érzés nálam is, de mostanság kicsit erősebbek ezek a fájdalmak.
Vendég

Vajon hol vannak a többiek? Napok óta nagy a pangás!
Vendég

Sziasztok!

Én olvasgatom mindig, mi történik, csak írni nem nagyon szoktam (mióta 160 g-os diétán vagyok a cukrom miatt, depis vagyok egy picit - meg csoki elvonási tüneteim vannak Kép.)

Noémi: szép a baba, gratulálok, és nagyon szép volt a szülés történet is. :o Igazán nagy szerencsétek volt, hogy ilyen simán és hamar ment minden! Remélem, nálunk sem lesz máskéntKép.

Macsek: bár én még nem próbáltam ki az autósülést, nekem úgy rémlik, hogy akkor kell menetiránynak háttal bekötni, ha az első ülésre tesszük, ha viszont hátra, akkor rendesen, menetiránnyal szemben. (pesze, lehet, hogy tévedek - meg az is lehet, hogy minden fajta másmilyen)

Ja, és eddig azt hittem, hogy csak a hasam nőtt a terhesség alatt, de most tele van a testem terhességi csíkokkal (a felkaromon belül, és a combjaim belső felén), amik ráadásul úgy viszketnek, pedig kenegetem rendesen. (amikor meg rávettem magam, hogy felmenjek bőrgyógyászhoz, kiderült, hogy szabin van - ilyen a formám)

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi!

Bocs, hogy ellentmondok, de:
Újszülöttnek való autósülés alapvetően kettőféle van:
1. 0-13 kg-ig jó autósülés (ez egyben hordozó is egyben ill. bizonyos márkáknál ez a fajta tehető Travel Systemként a babakocsira)
2. 0-18 kg-ig jó autósülés.
A 2-at természetesen tovább tudod használni. Viszont mind a kettőnél igaz, hogy az újszülöttet akár az első, akár a hátsó ülésen utaztatod a menetiránynak háttal kell bekötni. Ennek az a magyarázata, hogy ütközés esetén a kisbabára ható erők igy a legkedvezőbbek (ill. ezért kagylóalakúak az ülések).
A 2. ülésfajtát a 9-10 kg körüli babasúlytól a menetiránnyal egyező módon is be szabad kötni (a következő ülésfajta pl. 9-36 kg-ig használható és ezt már menetiránnyal egyező módon kell bekötni).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Tibu,
fel a fejjel, a 32. hettöl mar nem lehet semmi baj a babaval! Nekem legalabbis azt mondta a dokim, hogy ha most születne mar nem lenne semmi gond. Anyukam engem is toxemiasan szült, igaz 9 honapra, de a 33. hettöl mar nem fejlödtem semmit: 42 cm + 2500 gramm. Szoval nem szabad elkeseredni! Livnek sok sok puszi es kitartas! Meglatjatok nem lesz semmi baj!

Babs, Noemi,
gyönyörüek a babak! Barcsak mar mi is ott tartanank!
Noemi, hat nem semmi a törteneted! Szerintem mindenki ilyen szülesröl almodik!

Lanyok,
köszi az aggodast miattam, mar jol vagyok, tegnap meg pihiztem egesz nap, ma mar jobb. Nem tudom mitöl lehetett a dolog,verkep vizelet rendben, lehet, hogy tenyleg csak valamit nagyon nyomott a baba, de tenyleg nagyon szar volt. Most sokat pihizek, labam felpolcolva es semmi stressz.

Hat nem semmi vedönök vannak otthon! Mondjuk itt a nemeteknel nem is foglalkozik veled csak a szüles utan. Elötte egyszer telefon, hogy megis ki mi vagyok, aztan legközelebb akkor jön, ha mar otthon vagyunk a babaval. Szoval nem tudom, hogy mi a jobb. MOndjuk itt is felhivhatod, ha kerdesed van, de ha nem is ismer szerintem nem igazan tud ugy segiteni, ahogy kene. Na meg nagyon sokan istennek kepzelik magukat es dokit jatszanak.
Na ennyit mara belölem, legyetek jok, mindenkinek panaszmentes es szep estet!
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok lanyok!

En itt vagyok, bar nem ulok egesz nap a gep elott, de minden nap legalabb 5x vagy 6x benezek es visszaolvasok. Na meg igyekszem irni is.
Szoval itt vagyok. Kép

Noemi!

Tunderi a baba es tortenet is. Kép Kép Kép

Nos mara befejezem, mert nagyon almos vagyok es megyek aludni. Kép

REggel majd jovok.

Aludjatok jol!

MAgi
Vendég

Lanyok!

Mindenki ilyen jol aludt???

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Szia, én elkezdtem mailt írni a szörnyű éjszakámról, de eltűnt minden irományom egyszerre... Én nem aludtam jól!!! Egyfolytában keményedtem és még most is. Front?
Vendég

Sziasztok !

Én tegnap voltam pocsékul, persze ehhez lehet, hogy az is hozzátett, hogy előtte este jó alaposan "meghúztam" a hasam, amikor megemeltem egy tatyót, amiben Hanna holmijai voltak. Ugye most kaptuk vissza őt, ki akartam pakolni Kép
Tegnap nekem is folyamatosan keményedett a hasam, alig bírtam lebotorkálni Hannáért az oviba. És akkor még ehhez bónuszként megkapjuk a hidegfrontot is. Ma azért már valamivel jobb.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Hááát, ez már csak így lesz a végéig (gondolom). Én a magam részéről máris mennék szülni. Holnap évnyitó a kiscsajnak, nem tudom, el merjek-e menni vele, vagy küldjem Apát... A kedves szülők egyrészt nem szeretik átadni a helyüket, állni meg nem nagyon esik már jól, később meg azokban a kis székekben igencsak elgémberednék. Meg az is jól nézne ki, ha onnan mennék szülni. Legszívesebben begubóznékKép
Vendég

Málnalevelet kúra szerűen a 36. héttől, napi 3x2 dl.

Timóca ne aggódj, én is diétán voltam a cukor miatt, és semmi baja a babónak, és nekem se.
A mandula olaj és orbánc keveréke masszázs olajnak is jó, tulajdon képpen ezek un. bázis olajok, ezekbe szoktak keverni mindeféle illóolajokat is (muskotályzsálya , rózsa stb)
De gátvédelemnél jobb az illók nélkül használni.
Megúsztam a hascsíkokat, a mellemen viszont vannak, sebajKép Ja és majdnem a születési súlynál vagyunk.Amúgy 5 kg-ot vesztettem a súlyomból szülés után.

Autós ülés.
A tesco is akciózza az autósülést 0-18 kg-ig (REMI márkájú), szept 3-tól.9000 Ft az hiszem.Ez csak ülés és nem hordozó.

Tegnap volt itt a védőnéni, mindennel elégedett, a héten várjuk a gyermekorvost is.

Tegnap fürdettük először a babót, a férjem olyan profi volt hogy ezt a feladatot átveszi tőlemKép Teljesen máshogy csinálta mint ahogy a kórházban mutatták.A kórházban persze állandóan sírtak a picik fürdetésnél, most meg végig élvezte a babó.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,
en sem aludtam valami jol! Allandoan elzsibbadnak a kezeim ugyhogy erre mindig felebredek felorankent. Na meg pokokkal almodtam ugyhogy nem volt valami jo. Tegnap este ugyanis felfedeztem egy majdnem tenyernyi nagysagu dagadt fekete pokot a haloszobaban a falon, parom probalta elkapni de nem sikerült, bemaszott a ruhasszekreny möge. Mondtam, hogy addig nem vagyok hajlando lent aludni, mig a pok ki nem lesz vive onnan. Szegeny apanak tizenegykor kellett elhuzogatnia a szekrenyt es pokra vadaszni, de meglett ugyhogy az agyamban aludtam. Termeszetesen ettöl egesz ejjel pokokrol almodtam. Nalunk annyira kell vigyazni, zöldövezetben lakunk majdhogynem az erdö szelen es ha csak szellöztetni vagy bukora kinyitom a lenti ablakokat akkor azonnal jönnek a dögök. De ma veszek egy olyan de olyan vastag szunyoghalot es az összes ablakot es teraszajtot becsinalom vele!!!!!
Egyebkent egesz jol vagyok.
Tegnap nekem is eltünt ketszer is a hosszu iromanyom, lehet, hogy valami a nettel nem volt jo?
Na megyek. Puszi mindenkinek.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Most megint eltűnt, amit írtam... Na, mindegy, csak annyit írtam, hogy szerintem érdemesebb jobb minőségű gyerekhordozóba/autós ülésbe befektetetni, ezen nem érdemes spórolni (a biztonság miatt). Persze lehet, hogy a Tesco-s sem rossz, nem ismerem ezt a márkát.

Becsinálod az ablakokat???Kép Amúgy én is iszonyodom a pókoktól, legyenek bármilyen kicsik is, nem tűrök meg egy darabot sem. Meg általában minden rovartól félek.
Vendég

Jó reggelt!

Megvizsgáltam az autósülést és elvileg felfedeztem rajta hol kell átbújtatni a biztonsági övet. Kép

Mostanában minden éjszakám olyan, hogy folyamatosan álmodom a babával kapcsolatban, de hál istennek elég kipihentnek érzem magam igy is.

Motiot, tök jó, hogy már jobban vagy! Kép

Timi, nekem a mellemen alul jelentek meg csikok és nagyon szomorú vagyok miattuk, sokat kenem őket, de még igy is viszketnek néha. A hasamon nincs csik egyelőre, de viszketni az is viszket főleg nap végére. Ja és a mellbimbóim is szoktak viszketni + hiperérzékenyek...Kép Most kezdődnek az utolsó hetek nyűgjei??? Mindegy, ennél rosszabb ne legyen!

Andi, mostanában nálam is egyre többbször van a begubóznék hangulat vagy a bambulok csak magam elé. A párom mindig aggódik, hogy miért szomorkodom, de mondom neki, hogy nem vagyok szomorú, csak úgy el vagyok magammal. Ilyenkor készülődik a lelekünk és a szervezetünk az új jövevény fogadására.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Igen, az új jövevény! Bárcsak már itt lenne. Napról napra egyre türelmetlenebb vagyok. Minden apró rezdülésre azt hiszem, talán ez már az lesz, aztán mégsem akar beindulni a dolog.
Most annyira alacsony a vérnyomásom, hogy nem bírom tartani a fejemet, asszem, le kell picit feküdnöm. És megint bekeményedtem... Csak történne már valami!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bevallom tegnap olvastalak Titeket, de olyan magamat is nehéz elviselni hangulatom volt, hogy inkább meg sem mukkantamKépKép Mára jobb a hangulatom, bár hajnalban ideges voltam egy pöttyet.
Kedvenc felettünk lakó "idegbajos" (mi csak így hívjuk a férjemmel a felettünk lakó családból az anyukát) hajnali öttől hétig klumpában rohangált fel-alá, mikozben férfiakat is megszégyanítő módon káromkodott. Eléggé mocskos szájú a szentem, és az összes családtagjával csak üvöltözve bír kommunikálni.
Azért az mázli, hogy nem rá ébredtem, mert kicsi Botond megelőzte őt, és bokszrohamokkal tudatta, hogy ő most egy kicsit felébredt, játszunk! De amikor visszaaludtam volna, rákezdett a nő.
Eddig egyetlen egyszer sem mentem fel hozzá szólni, hogy viselkedjen már közösségi lényként. Azért nem, mert arra gindoltam (illetve ismerve a fajtáját tudom nagyon jól), hogy ha meglesz a bébink, itt fog tobzódni az ajtó előtt, hogy hallgattassuk már el a dedet, mert őt zavarja a zaj. Na majd akkor visszavágok az összes lenyelt "kígyómmal-békámmal". Most, hogy kezdődik a suli, minden reggel üvölteni fog a gyerekeivel. Ilyeneket például: b**d meg, hová tetted a tetves iskolatáskádat a k**va életbe. Mert ugye a "hogyan neveljük intelligensen gyermekünket" nagykönyvben is ezt a kérdésformát lehet olvasni, főleg, ha egy 7-8 évesnek akarjuk nekiszegezni a kérdést??
Na jó, hagyjuk a kedves szomszédokatKép

Noémi, Babs, csak irigykedem a szép babócákra. Kezdek attól félni, hogy a mienk ronda lesz. Olyan szépek az itt feltett kicsik, hogy tutira ki fogunk lógni a sorból.

Szombaton voltam a dokinénimnél. Tapogatás alapján azt mondta, hogy nem egy óriás a bébi. Akkor ennek örültem, de olyan rossz, amikor elkezdek belegondolni abba, hogy csak célozgatott, vagy konkrétan azt mondta amira gondol. bíztatom magam, hogy tutira nem lesz mini a gyerek, mert semmilyen extra vizsgálatra nem küldött, semmilyen leletem nem rossz. Max tényleg nem ötkilós a lurkó (persze ezt nem is bánomKép)

Azért az egy kicsit fura, hogy bár a 37. hetet taposom, ezen a héten még nem kell mennem CTG-re. Jövő hét hétfőre kell időpontot kérnem, meg vizeletmintát vinnem, és akkor veszi le a mintát a tenyésztéshez a hüvelyből. Igaz, hogy a méhszájam 3000 pontos (kész olimpiai bajnok - dopping nélkülKép), de azért nem szeretném, ha meglepiből mégis a vizsgálatok előtt jönne a baba.

Ma függönyt akarok varrni a saját hálónkra, meg felvarrni a gombokat a kislurkó hálózsákjaira, meg lemosni a bejárati ajtót, meg mit tudom én. Ma pakolhatnékom van.

Szép és kellemes napot mindenkinek!
Anyukák, hogy vagytok? Szépen szopizgatnak a babócák? Apukák mennyire szerettek már bele a csöppökbe?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hat igen, becsinalom Kép ! Irtozok meg a gondolattol is, hogy ejjel almomban maszkal rajtam egy ilyen dög! Na meg kesöbb a baban! Iszonyat!
Ezt a begubozos hangulatot en is ismerem, parom mindig kiakad rajta, hogy mar megint mi van es hogy miert vagyok ilyen bamba, mar semmit nem lehet kezdeni velem. Na meg mindenre eleg elesen reagalok mostansag.
A csikok engem hal Istennek eddig elkerültek ( kopp kopp )mondjuk nem is nött a mcicim csak egy meretet, pedig igy is folyamatosan csöpög. Hasam meg meg mindig nem erte el a 90 cm-t sem, pedig mar igazan nagy a baba is meg azert a 32. het vegen mar lehetne nagyobb is. De nem banom, jobb igy.
Trompipi,Kata,
vigyazzatok magatokra, sok sok pihi, nem kemenyedni!!
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Csirkesz, már mailt akartam írni, hogy hova tűntél!Kép
A szomszédos témához ajánlom szíves figyelmedbe az www.index.hu fórumán a "Zavaró szomszédok" című topik-ot. Sok-sok érdekességet, tanulságot, vicces hozzászólásokat olvashat ott az érdeklődő. Sajnos én is érintett vagyok, szinte minden irányban deviáns szomszédaink laknak. Vagy csak nekem alacsony az ingerküszöböm?Kép

Babaszépség: hidd el, Neked a sajátod lesz a legszebb. Ronda baba amúgy sincs. Vagy legalábbis szeretném ezt hinniKép.

Én már elmúltam 37 hetes, és én sem voltam CTG-n. Holnap megyek dokihoz, kenetet vesz, és talán elküld ctg-re is. Remélem. Történjenek már a dolgok!!!

Kitartást a mai naphoz! Én ma semmit nem vagyok hajlandó csinálni a fekvésen kívül.

Motiot, megfogadom, amit írtál. Sok-sok pihi!!!
Vendég

Az tuti hogy a 3000 méhszáj semmit sem jelent (maximum annyit ha nyílik vigyázni kell), mert ugye milyen gyorsan O lett belőle.

Szépen szopizik, néha olyan kis mohó, mérges is tud lenni ha nem találja a cicit, néha jóízűen lóg rajta, de még félálomban is szívogat.
8.10 kor evett és még mindig alszik.De fél óra mulva készülhetek, addig is cici masszázs lesz.
egyenlőre nem is fejek, de kipróbáltam az Aventet tényleg csúcs szuperül szív, és nem fáj.
Mivel a babó tiszta apja, azonnali szerelem van köztükKép
Ma van a szülinapom, ugye megmondtam hogy ajándékként itt lesz a babó.Kép

Noémi
fantikbaba

Noémi, nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!!! A baba a legszebb ajcsi, ha jól sejtem. Torta lesz?
Vendég

Remélem leszKép Jó lesz jövőre dupla augusztusi szülinap.
fantikbaba

Kedves Szülinapos Anyuka!
Boldog szülinapot kívánok, és hogy ne csak magadtól kapj babátKép a nagy napra, íme egy tőlem isKép:
Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Noémi,

http://www.funnies.com/Cakem.html

Én ezt küldöm.

Andi
Vendég

Na jó, ez nem kifejezetten kisgyermekes
anyukáknak való, de sajna nagy hirtelen csak ezt találtam...
Vendég

Andi, miért nem, egy hapsi mindig jól jön a háznál, nem???????

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Trompipi HEHE nagyon tetszettKép Köszi.
Köszi Csirkesz.Kép
fantikbaba

Akkor jó, ha tetszett Nektek. Kicsit féltem, hogy "meg leszek vetve".
Vendég

Csirkesz,

Szomszédokról csak annyit, hogy alattunk egy vénember lakik a még vénebb mamával, és ahányszor találkoztunk, mindig kihasználta az alkalmat, hogy jól lecsesszen, miért nem nevelem meg a gyerekemet, mert állandóan rohangál a lakásban és rohadtul zavarja. Mindannyiszor elmondtam neki, hogy 1. napközben a gyerek oviban van, 8 órakor meg már ágyban, arra a pár órára nem fogom lekötözni, 2. egy 4-5 éves gyereknél meg szerintem eleve lehetetlen elérni azt, hogy lábujjhegyen járjon, 3. valszeg ő is volt gyerek, kicsit próbáljon visszaemlékezniKép
Na mindegy, most majd jól megtanulja a kutyafittyet, ha megszületik a 2. számúnkKép

Na, most lehet, hogy úgy tűnik, hogy mi abszolut antiszociálisak vagyunk. De más gond nincs velünk. TÉNYLEG !!

Noémi,
Happy Birthday !

Motiot,
De jó, hogy Ti zöldövezetben laktok ! Én már nem is emlékszem, mikor láttam pókot utoljára Kép

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Mindenkinek jó, és szép napot kívánok!

Csirkesz!
Amikor olvastam a szomszédaidról,olyan de zsavu érzésem volt, a felettünk lakó kétgyermekes család anyukája pontosan így beszél, és olyan hangerővel, hogy a lakótelep zeng tőle. Igaz mostanában nagy a csend körülöttük, de gondolom náluk is a nyari szünettel magyarázható a dolog. Volt olyan, hogy azon gondolkodtam szólni kellene valakinek, mert egy-egy ordítozás közepedte (akkor a férjjel volt vitája) hallottam egy-két dirr-durrt, aztán néma csönd. Aztán tizenöt-húsz perc múlva találkoztam vele a lépcsőházban, úgyhogy megnyugodtam, nem történt semmi baj.

Ezért is vágyom én mindenképpen egy szép kis kertes családi házikóra. Ha azonban arra kerül a sor, biztosan először megnézem a szomszédokat!

Tegnap voltam NST-n, természetesen a bébi előtte és utána is produkálta magát, csak közben szunnyadt békésen és mozdulatlanul. Azért azt mondta a hölgyike, hogy van itt egy-két kisebb összehúzódás, úgyhogy nem ismételtünk.

Erka
36+2v.3
szekera

Lányok!
Látom mindenki nagggggyon elégedett a környezetével. Hihetetlen, hogy milyen nagy az ostoba emberek népsűrűségeKép Egyszer azt kellene megtenni, hogy az összes ilyet egy házba költöztetni - bár azt hiszem, több várost fel lehetne tölteni velük. Aztán szépen lassan kiidegelnék egymást. Az a baj velük, hogy egy roppant erős burok veszi körbe az agyukat, így semmilyen normális emberi szó, hang nem tud beférkőzni odaKép
Holnaptól reggelente végigkísérhetem a reggeli ceremóniájukatKép

ErkaKép
Boldog névnapot kívánok!KépKép
Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Nagyon aranyos vagyKép! Köszönöm szépen!Kép
szekera

Erka, tényleg, de bamba vagyok (a legjobb barátnőm is Erika pedig, és őt már megköszöntöttem). Szóval: boldog névnapot!
Vendég

Egy kép a lányomról. Gyk.: ő nem az, aki a pocakomban lakik...KépKép
Vendég

Noémi: boldog születésnapot! Kép
Erka: boldog névnapot! Kép

Kép
Kép
timóca

Andi!
Szerintem nagyon hasonlít rád a csajócádKép Valami különleges alkalommal készül a kép? Már csak a smink miatt gondolom.
Szép kislány, hessegetheted majd a fiúkat az udvarlós időszakbanKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Csak egy nyári kép a Budapest Plázsról, ahol kipingálták őkelmét. Most nézegettem a telefonomat és ráakadtam, átküldtem magamnak (sajnos nincs digitális gépünk egyelőre, pedig kelleni fog).
Itt küldök még egyet, de nem bizti, hogy jól fog rajta látszani.
Fiúk: biztos, hogy lesz balhé, ha eljön az idejeKép.
<!--attachment: Niki1-105143.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*57.7**Niki1%2ebmp --><center><pre>
Kép
Niki1.bmp (57.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: