2004.08.24 17:55
2004.08.24 18:14
2004.08.24 18:24
.
.
. 2004.08.25 07:43
2004.08.25 08:01

Mikor hazaért az apja, akkor meg közölte vele, hogy "apa, kitakajítottam".
)) 2004.08.25 08:03
Néha persze nálunk is van sírás a kuyt amiatt, mikor akuty játszana, Emmának meg pl nincs kedve, meg fellöki, ilyesmi, de alapvetőennagyon szereti.
A render szoktatást ő úgy csinálta hogy rendet tartott körülöttem, de ennek épp elenkező a hatása, aza jobb módszer ha ha hagyjuk hogy agyerek maga rakjon rendet, és kibírjuk ha emiatt nincs mindíg rend
2004.08.25 09:46
2004.08.25 12:12
2004.08.25 12:27
, ez így van, de ez nem abban nyilvánul meg hogy mindneki tartson kutyát és mindneki szeresse őket, hanem épp ellenkezőleg, csak az tartson kutyát aki megfelelő körülményket tud biztosítani az adott fajta igényeihez mérten. És ebbe beletartozik a hely ahol tartja (lehet ez lakás vagy kenel vagy udvar, a fajtának megfelelő nagyságú és milyenségű hely), és az idő amit ráfordít. Sajnso Magyarországon még mindíg úgy vesznek az emberek kutyát hogy jaj d ecuki, beleszeretettem sé megveszi, anélkül hogy felmérné hogy meliyk fajtának milyen igénye van, és ez nem jó szerintem. 2004.08.25 14:35
)) 2004.08.25 17:42
2004.08.26 07:13
2004.08.26 08:19
Anyumék kutyája szokott ugatni, amikor idegen kutya megy el ház előtt (egyébként nem nagyon), ilyenkor az utca összes többi kutyája rázendít. Na, hát Dani is odaállt a kutyánkmellé és ő is ugatott. tök röhögtek a szomszédok. Anyuák kutyája szereti szaglászni a mályvafa virágait
, hát Dani is odaállt és ő is szaglászta. A poén, hogy a kutyának a kertben van egy megszokott helye, oda szokott nagywc-zni. hát dani is, na nem pont oda, ha előttünk a hintánál leguggolt, lehúzta a bugyiját és a fűbe kakilt és elkaszálta a füvet is a lábával, ahogy a kutya
imádja nyalogatni a lábáról
) és nincs kutyaszag, meg nem mászkálja össze a lakást, így lett nevelve. attól megőrülnék, ha mindenről fel le ugrálna, mnt pl. a szomszédék dobbermannja. na, ott náluk ténlyeg mindig büdös kutyaszag van, ők nem nagyon fürdetik, csak amikor már nagyon koszos. állandóan megeszi a szart a ligetből, a miénk nem, mert sosem vot megengedve neki, tényleg jól nevelt kutyus.
Alex úgy látszik mintagyerek. 2004.08.26 08:50
2004.08.26 11:47

. 2004.08.26 12:43
2004.08.26 14:36
) lesz majd, ha frissítjük a weboldalát. 2004.08.26 15:21
Pedig szedem az Elevitet. Egyebkent mindig is felt a kutyaktol, mondtam is az apjanak, hogy nem kene meg kutya, majd ha nagyobb lesz, de o azt mondta, majd igy megszereti. Hat nem ugy nez ki.
Vagy a sirba visz azzal, hogy Emike miert nem szobatiszta 2 evesen.Igaz, hogy folyekonyan beszel es mindent megert mar honapok ota, probalom is propagalni a bugyit, meg a bilit, de eroltetni akkor sem fogom.
En azt vettem eszre, hogy Emike velem kozel nem olyan hisztis, vagyis sokkal inkabb szot fogad nekem mint anyunak. Talan azert, mert en szigorubb vagyok vele.Meg azt hiszem anyu nem is tudja kezelni a hisztit.
Megjegyzem az en gyerekem kozel nem olyan hisztis, mint amiket neha irnak a lanyok.(foldon fetrenges, orditas, csapkodas stb.)
Tegnap ejjel szornyu vihar volt, csattogott, villamlott. Kimentem hajnali 2-kor ,mondom megnezem a kutyat, biztos halalra van remulve, meg szarra azik szegeny.Hat jol gondoltam, nem a hazikojaban hevert, hanem a hazikom,meg a fal kozti 15cmes resbe bujt bele. Dehat gyerek meg, biztos nagy a haz neki, nem erzi magat benne biztonsagban,nem?
Mikor beraktam a hazban es mondtam neki sit!(a parom miatt angolul "beszel" a kutya) csak nezett ram, nem jott ki, de mikor elindultam a kenel ajtaja fele ugetett utanam az esoben.
2004.08.26 17:45
2004.08.26 18:45
2004.08.26 20:55
, stb. Szerintem eleg keves az olyan nagyszulo aki vagy maximalisan hagyja a gyereket nevelni az unokakat az o elvei szerint, vagy mindenben egyetertenek. Szoval erted. Es azt veszem eszre, hogy egyre kevesebb turelme van nemcsak Emikehez, hanem a batyam gyerekeihez is. Most hogy vannak ugye kisebb unokai, elvarna a batyam 11 es 13 eves gyerekeitol, hogy azok mar felnott modjara gondolkodjanak/viselkedjenek. 2004.08.26 21:13
2004.08.27 07:54
Amióta babás vagyok, anyósomékhoz-tól is az apa hozza-viszi, bár azért majd megpróbálom megint én csinálni, amikor csak lehet.) 2004.08.27 07:59

Elhiszem hogy 2 gygyerek mellett nincs időd még kutyát nevelni is, ha meg a férjed haazjön gondolom ő is a gyerekekkel szeretne foglalkozni, és ez érthető is. Csak később tényleg nehéz megnevelni, nehéz helyzet.
Bár a shih-tzuról terjengenek olyna verziók is, hogy Tibetben a tibeti terrier mellett volt jelzőkutya
Ki tudja, szeret ugatni az biztos
De ha leviszem télen sétálni 10 perc múlva remeg minta nyárfalevél, és ha hó van lesántul, nem győzzük kiolvasztgatnia lábát. 2004.08.27 11:24
2004.08.27 12:06
2004.08.27 12:09
Tegnap volt életében először büntetésben a fiam! Hazajött anyósom és a fiam megint (mástól is) meggajdult. Fel-le rohangált a lakásban dobált mindent, csapkodott, tört-zúzott, mindezt persze hangosan kacagva, csak ne lőne túl a célon. Ezért 5 kemény perc kanapéfogságra ítéltük. Csakhogy lehüljön a feje.
Utána jobban lett
Ma is volt büntiben, még dél előtt. Addig addig piszkálta anyós hamutartóját az erkélyen (csak ott lehet dohányolni), pedig hányszor szóltam rá, míg leverte és eltörött. Na megint kanapéfogság, mellettem. Jött, bújt, a maga kis kifejezőképességével bocsánatot kért, majd megzabáltam, de álltam az ostromot
Ő meg jól tűrte a büntit. Egy szava sem volt, sőt, mintha nagyon is jól tudná, hogy jogosan nem engedem onnan el. Voltunk védőnőnél, igaz a pocakosság miatt, de ha már ott voltunk hát megmérettem Lucifert is. 90 cm és 16 kg. Nem is csoda, ha néha megszakadok mire felemelem
Igaz, volt, hogy éjszakákat átsasszéztam vele a hasfájóssága miatt és lehet az tett be nem az a pár kiló
Ülve is nagyon jól el lehet ringatni. Ahogy kényelmesebb... törökülés, vagy ha az ágyról lelóg a lábad. Ütemesen lehet mozogni ülve is, mint akinek valami rohama van
De jobb mint megszakadni, ráadásul később a nagy pocakoddal hogy fog menni? Vagy ha kettőt kell ringatva cipelni.... Mondjuk ez ránk is igaz, 2 gyerek nekem se fér el az ölemben... ajaj.

Ja és 543 dkg. Szerdán meg a terhesgondozóban és képzeljétek idáig csak 2 kg-ot híztam ami szerintem szuper, lévén, a Gáborral több mint 20-at
Csütörtökön a védőnő is megmért. érdekes módon 1 nap alatt még 2 kg-ot híztam.
Persze ez nem igaz, csak hát a mérlegek közötti külömbségek... Azért a 4 kg plusz se rossz, de jobban örültem volna ha stagnál a súlyom. Szerdán még úgy volt, hogy ebben a hónapban semmit sem híztam. Igaz a védőnőnél utoljára 10 hete voltam.
Pocsolyás időben gumicsizma és tócsaugrás a program. Ha meg esik, de nem szakad akkor meg esőkabátozunk. Bár fiam már 23 hónapos, de a másfél éves korszaka pont januárra esett... az se volt jobb
2004.08.27 12:23
2004.08.27 12:28
Szóval én azért nem adnám be ha nem mennék dolgozni, mert nekünk itt a játszó csoport, ami végülis uyganolyan csak én is ott vagyok, és ez így jó nki. De ha nem lenne játszócsoporta közelben,a kkor tutira beadnám fél napra, mert már nem tudok annyi programot kitalálni hogy jó legyen neki. És egyre jobban eljátszika játszóban is, azt veszem észre. van hogy hétvégén is húz be abölcsibe. nekem a bölcsivel inkábbaz egész anpos ottlét, hogy alig találkozunk és az ottalvás a bajom, nem a többi, egy délelötött tuti vidáman eltöltene ott, abból kb 1 óra ráadásul evés. 2004.08.27 12:29
2004.08.27 12:49
2004.08.27 13:48
2004.08.27 14:24
2004.08.27 14:46
Aztán kialszom magam (a kötelező pisitúrák és az éjszakai nyűglődés mellett) és nem hívom fel. Én is utálnám magam, meg mihez is kezdenék délelőtt magammal???
Nagyon cuki, de gabi a 16 kg-jával vékonynak mondható mellette és kb egyforma magasak is, egymáshoz mértük őket és max 1-2 cm az eltérés, de azt is csak azért hagytuk rá, mert egyfolytában izegtek-mozogtak

2004.08.28 13:00
Dec8, gondoltam többször is Rátok, most nálunk van betegségdömping. Most éppen az apjától kapta el, ebben a doki néni is megerősített, jó kis vírusos.
Nagyon jól tartod a súlyod, figyelj is oda. Nemsokára jön a vércukis vizsgálat, remélem jó lesz az eredményed. A védőnőnk egy jó kis példát állított elém annó, egy ikres kismama, aki száz kiló fölött lett terhes, összesen egy!!! kilót hízott az ikrekkel, szülés után meg jóval karcsúbb lett mint előtte. Mondjuk ez nekem nem sikerült, 13 kilót híztam.
Az előbb lefekvés előtt szólt a Betti, hogy "kaki man" (a v-t nem nagyon tudja kimondani) de nem volt a pelusban semmi, gyorsan ráültettem a bilire és otthagytam, mert egyedül szeret lenni, máskor is elbújuk, vagy ébredés után termel, mikor egyedül van. Hát, félig lett a bili, igaz 2 napja nem volt semmi. 2004.08.28 13:48
. 2004.08.28 20:32
. Olyan rossz volt, láttam a kis arcán, hogy fél, mert nem tudja, hol vagyok. Nagyon tartottam a következő naptól, úgyhogy már délután hazafelé, meg egész este, másnap reggel egyfolytában mondtam neki, hogy el fogok menni megint, de visszamegyek érte, ugyanúgy, mint kedden. Nem is volt semmi baj, mikor odaértünk, felült egy motorra és otthagyott, mint a pinty. Csütörtökön már 8-ra mentünk, és ott is ebédelt, pénteken meg ott is aludt, de nem volt semmi baj. Igaz, mindig mondom neki, hogy elmegyek, de visszajövök, ne féljen stb.
. Csak az nem tudom, meddig fog ez így maradni, mert ha rájön, hogy a bölcsi bizony mindennapos program lesz, lehet, hogy nem fog neki ennyire tetszeni...
.
. 2004.08.30 08:29
. Leginkább azt szeretik, ha valaki 1,5-2 ember helyett dolgozik.
, pedig már fél éve dolgozom, és pontosan tudja, hogy délután megyek érte...
. Solymesz is 15-16 kiló. (Nem tudom pontosan, mert az otthoni mérleg nem ér semmit...)
. Ha szerencsém van, még 2 hét (a 12. hétig), és lassan elmúlik. 2004.08.30 08:45
Érdekes hogy épp nyáron, dec 8-éknál azért közrejátszotta bölcsibe kerülés, érdekes hogy nálatok szó sincs ilyneről mégis ennyiszer beteg, nem mond erre valamit az orvos? Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint