A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Sziasztok!

Luca babának boldogat!!

Megjöttünk, de most csak egy kérdésre futja:

Aki tápozik, segítsetek már, kb. egy héttel ezelőttig napi 1 kaki volt, aztán egy hete 2 naponta 2 kaki, de ugyanolyan. Most meg tegnap is meg ma is 2 és hát olyan nagyon folyós, szinte majdnem vizes, és hát olyan sárgás. Nem minden kaja után van, volt tegnap délelőtt, aztán délután 7-kor, ma délelőtt 10 körül, meg délután 5 -kor, szerintetek ez így ok, van valakinek hasonló??? Baba egyébként viszonylag nyugodt, csak öklözik de nagyon, meg panaszkodik, de nagyon jól elvan, mosolygós, nem sír... Vettem neki most normaflor-t az ártani nem árt, ha adok neki egyet.? Remélem... :roll:

Kép
babcika

Nem táposok véleménye is érdekel!!!!

Kép
babcika

Babcika, nekünk is eddig napi 1 kaki volt, tegnap is egy de nagyon folyós, ma 2... nem tudom, mitől lehet (na, ettől okosabb nem lettél :D)

3 napja mindentől bőgök, illetve mindenhez savanyú uborkát eszem... röhögtem, mi van Angéla, terhes vagy?? aztán rájöttem, h ez nem is olyan vicces....... ti mit csinálnátok, ha hirtelen kiderülne, h terhesek vagytok megint????

én megtartanám, nem kérdés, de bakker, nagyon necces szitu lenne...

floranan

hahó, Babcika sajna érdemben segíteni nem tudok, de ha a kedve jó, a bőre feszes s a baba élénk, akkor nem h nagy gond, de igazából gond sincs. Egyébként azt szokták mondani a babáknál is, mint a terhességnél is, h minden normális és az ellenkezője is. Lehet, h megváltozott a gyomor emésztőenzim összetétele, megérett, nem hiába mondják a hasfájás végének a 3 hónapot, hisz ekkorra érnek be/meg az emésztőenzimek. Szóval no para, ha nem nyálkás és orrfacsaróan bűzös, akkor nyugi van!

Süti, ááá nem verem kenterbe az eddigi 50 napomat, hisz mindjárt végzek :lol: :lol: :lol: :lol: most már csak 76.40 vagyok;) mínusz tej :lol: :lol: :lol: egyébként tényleg nem történne tragédia, csak akkor megint fehérje nappal kellene folytatni, akkor viszont a karácsonyi koncepció borulna, azt meg nem akarom, mert így 24-re esik a husi nap, s mivel Atesz aznap szolgálatban lesz, így legalább tud enni bent az ünnepi kajából /ilyenkor mindig ünnepi ebéd van, s együtt eszik az egész csoport /

vicger

Babcika... sajna én tápos ügyben nem tudok Neked segíteni.... :cry: :cry: :cry:

Luca baba Isten éltessen neved napján!!!
Jaaaaaj nagyon szép baba vagy!!!!!

Móni.
.. talán holnap összedobom... :wink: :wink:

Itt is szállingózott a hó... de nem lett belőle semmi... :cry: :cry: :cry:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.12.13 19:27-kor.
vikiviktor

Flora :shock: :lol: :lol: :lol: először biztos izgalmas lenne, de mondjuk 1 év múlva már annál jobb :!: :!: :D :D :D olyan szépen összenőnének, arany életük lenne, na meg Neked is ;)

hihi tényleg, lassan jönnek majd a kistesó projektek :D :D :D :D

vicger

[quote="vicger"]h írta:vicgerahó, Babcika sajna érdemben segíteni nem tudok, de ha a kedve jó, a bőre feszes s a baba élénk, akkor nem h nagy gond, de igazából gond sincs. Egyébként azt szokták mondani a babáknál is, mint a terhességnél is, h minden normális és az ellenkezője is. Lehet, h megváltozott a gyomor emésztőenzim összetétele, megérett, nem hiába mondják a hasfájás végének a 3 hónapot, hisz ekkorra érnek be/meg az emésztőenzimek. Szóval no para, ha nem nyálkás és orrfacsaróan bűzös, akkor nyugi van!

mi van, ha nyálkás és büdi?

floranan

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket :D :D :D

vicger

Flora... tuti hülyét kapnék.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Huuuuuuuuuu 555. oldalon vagyunk.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Fora!

Én kijelentettem apának, hogy 22-én ne számítson semmire tőlem, mert az előzményeket ismerve, én már a gondolattól is babás lennék :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Flora, én el sem tudom képzelni... Mindenesetre gyanús vagy :wink: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Flora,én előbb szeretnék egy egész éjszakát aátaludni,de ha becsúszna tuti megtartanám akár milyen nehéz is lenne...bár a csaszis seb miatt nemtom mit mondana a doki!!! :roll:

Hú,Kriszti de szigorú vagy!!!!!!ja én úgy gondoltam,hogy nem máshogy folytatod,hanem a zöldségnap csúszik egy napot!de sztem nem lenne nagy gond ha a zöldségnap kimaradna és 2 szénhidrát lenne...a gyüminapon úgyis tisztulsz!

Babcika,a mi kakink még mindig folyós és aranysárga,de nem büdi!!!ha nem rögtön trotty után szedem ki(mondjuk alvás közben csinálja),akkor a folyósabb részt felszívja a pelu,de vannak benne kicsi darabos részek.....de ezek már születése óta!!

sutimano76

Luca-baba gyöngyöcske! Elvetettük a Luca-búzát, kíváncsi vagyok mikor fog kikelni :roll:

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

Madar köszi a bemutatást...... már igazán kíváncsi voltam, mert annyit tudtam, hogy boros dolgokkal foglalkozik.....

Nálunk Róza-csillagánizs nem igazán szeret fürödni... még szokja...így lehet nem lesz babauszi :roll:

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

Anna még mihez szoktál mosódióhéjat használni a mosáson kívül? Ma próbáltam először és szuperül kimosott :D .

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

Egyszer valamelyik gyereknek megmostam a haját :wink: , de általában csak mosni szoktam vele :wink: , különben elméletileg lehet mosogatni is, meg fürödni is vele, ilyenkor célszerű előbb oldatot készíteni belőle és azt használni.

Tara, remélem Annád nem fázott meg (mindig akkor jutott eszembe, hogy én adnék rá két hosszú ujjú pólót a blúz alá, amikor nem voltam gép közelben :oops: )

Jó éjt mindenkinek!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ja, Orsi a fehér ruhákhoz kell valami fehérítő, mert különben 2-3 hónap után elszürkülnek, barnulnak.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Luca babának boldog névnapot!
Süti a segberugást átadtam Bexnek! :D
Madar köszi a csokrot! :D
Anna köszi a gyógymanókat,ugy néz ki használt! :D Ja és használja a fokhagymás kúrát!
Andi köszönöm kérdésedet jól vagyunk :D
Jelentem Bex gyógyulóba! :D

Kép
lipót beatrix

holnapra erős fagyot mondanak :D megfagynak a h1n1 bacik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: remélem legalább egy hétig ilyen hideg lesz, s akkor a járványnak annyi.

Flora, egyébként lehetséges tesó?

Süti, nem csábulok, ne kísérts! :):):)

Luca köszöni a köszöntéseket, ennek örömére cseszik aludni ;) Ati meg szolidarít vele :? 8)

vicger

Vicger, hogy érted?
Hogy most lehetséges, h jön már a tesó? Nem :D
A jövőben mindenképp!!!! Én egyke vagyok, és a mai napig utálom ezt. Kisorinak lesz tesója, ha valamiért máshogy nem, akkor örökbefogadással, de lesz!!!

floranan

eddig szarakodtam a falinaptárral(dm-es)májusnál abbahagytam...ja de egy asztalit megszerkesztettem,de aztán rájöttem,hogy nem kell :roll:

na jó éjt!!!

Andi,csak a kezecskéset küld el légyszi,a többi ráér!!!!!

sutimano76

[quote="floranan"] írta:floranan
[quote="vicger"]h írta:vicgerahó, Babcika sajna érdemben segíteni nem tudok, de ha a kedve jó, a bőre feszes s a baba élénk, akkor nem h nagy gond, de igazából gond sincs. Egyébként azt szokták mondani a babáknál is, mint a terhességnél is, h minden normális és az ellenkezője is. Lehet, h megváltozott a gyomor emésztőenzim összetétele, megérett, nem hiába mondják a hasfájás végének a 3 hónapot, hisz ekkorra érnek be/meg az emésztőenzimek. Szóval no para, ha nem nyálkás és orrfacsaróan bűzös, akkor nyugi van!

mi van, ha nyálkás és büdi?

akkor ott van valami kis bibi, pl nátha, vagy megfázás vagy vmi baci

vicger

Jó reggelt :)

Bocs, Flora, tegnap ezt nem vettem észre.
A lehetségest úgy értettem, hogy lehetséges e, hogy babás vagy, és ezért csúszik az ubi :D:D:D

vicger

Helló Kriszti, már alig vártam,hogy valaki felkeljen :D , a gyerek alszik, én meg fenn, mert nem tudtam vissszaaludni :?

Luca jól aludt és hamar elaludt aztán este? És Ati?

De jó nektek, már csak 3-at kell aludni és mentek ikejázni, meg a csajokhoz!!! Én nem mehetek, beférek a nagyok helyére nem???? :lol: :lol:

Kép
babcika

Na megyek fürizni, addig ébredezzen mindenki!!!! Ez parancs!!! :lol: :lol:

Kép
babcika

Szóval nem keltetek fel!! Na jól van Kép akkor beszélgetek magamban...

Kép
babcika

Képzeljétek, lett 7 kiskuttyunk, de ebből 4 sajnos megfagyott, így maradt 3 , őket megtartjuk. Kép és megvan a fenyőnk is, meggyőztem apukát legyen töves, és el is ment megvenni, mondtam 2500Ft nem sok érte, erre hazaállított egy töves ezüst fenyővel, hát az már húzósabb volt, de nagyon szép és szép lesz majd kiültetve is, persze csak ha az immáron 5 fősre gyarapodott kutty-család ki nem pislantja, de akkor szétkapom őket, mint foxi a lábtörlőt, vagy hívok egy vérszomjas macskát és Kép

Kép
babcika

waoooooooooooooo

mit reggeliztél Babcika? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Te lenni kicsit vérszomjas :D:D:D

Ati is kilőtte magát aztán két perc alatt :) Luca is bealudt 11kor, naná, hisz megbeszéltük, hogy hamar elalszik, mert korán kelünk. Igy is lett. 11kor alvás, 4kor kelés 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

most mindjárt megyünk aldiba, kinéztem ott egy kreatív szettet még Vicának, occsóér, meg a sütihez veszünk csokíííííííííít :D:D:D

szegény kutyusok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: a maradékra vigyázzatok nagyon!!!!!!! Tessék bevinni őket a lakásba, de minimum valami kuckót, ahol nincs hideg!

vicger

Van építve nekik ház, meg van bent jó meleg fotel-maradék, de a nemnormális anyjuk nem nagyon törődik velük, ki bírnám nyírni azt a dögöt, az előző kölykeit is mi nevelgettük tehéntejen, csak hát ott legalább meleg volt, mert koranyáron születtek, de most is jól bevackoltunk nekik, meg most mintha már kezdene támadozni az anyai ösztön, és melegíti őket a nyomoronc.... :?

Kép
babcika

Jó vásárlást nektek!!!!

Kép
babcika

jó reggelt! :) itt havacskás, meg szállingózós :D

Andi: néha küldd már apát hozzánk is egy kis beszélgetésre ... :wink: ... mi még mindig kb. 4-5 naponta eggyel működünk :roll:

Kriszti: Ati - OK értem :wink: hát akkor meg hagy legyen "antiszoc", neki is lehet ... sztem nem Ő az első gyerek, aki így viselkedik a dokinál :wink: ... és én sem fogom magamra venni 17-én ... :wink:
mama drága :? :? :?

Flora: kisori nagyon ügyes Kép ... de friss képet is kérünk ám róla

erről jut eszembe ... :oops: :oops: :oops: Süti mindjárt megfenyít ... keresnem kellene, de vhogy ez mindig éjjelre marad és akkor meg elájulok ... :roll:

Anna: miért bámulod a falat :roll: Kép
szívesen gyakorlom a tanultakat, kérdezzetek csak majd bátran :D :D :D
Nálunk Julcsi volt pocak, aztán meg pocok lett belőle
:D

Flora: húha!!!!!!!!!!! ez izgalmas :D :D :lol: :lol: minek drukkoljunk? Kép vagy Kép :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt, jó reggelt!!!
Itt nálunk még csak nem is szállingózik... de k...a hideg van!!!! (én is a baci-pusztulás miatt örülök a hidegnek.... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Móni....
Julcsi milyen szépséges a szemüvegben (is).... :wink: :wink: :wink: :wink: nagyon jól áll neki!!!!
vikiviktor

Babcika: sajnos a kérdésedre én sem tudom a választ ... csak okoskodnék :oops:
Dec. 22. Kép
Kiskutyusok ... bizony, bizony ... melegre velük :)

Viki: lesz ma sütés? :wink:

Beatrix: kösz a híreket, Bex-nek további gyógymanók ... már Annáéktól elindultak :lol:

KépKép
KépKép
madar

Viki: gyere, itt dönörűen esik ... igaz, Bibi? :wink: :wink: :wink: majd sütünk itt együtt :)

Kriszti: jó vásárlást :wink:

Lassan én is lépek, 9:45-től oviban angol bemutató óra ... meglessük Julcsit :D :D ... remélem, Mogyoró nem lesz beszédes kedvében, mert pár napja azt gondolja, hogy a normális beszédhang a sikongatás ... valahogy ezt ötvözi az eökkel ... :lol: :lol: :lol: :lol:

majd du, meg éjjel jövök, mert este a Törley pezsgő készítését tanulmányozzuk gyárban

KépKép
KépKép
madar

Most próbálok némi életet lehelni az agy-helyembe :lol: és reagálni:

Móni! Julcsinak nagyon jól áll a szemüveg, és ahogy nézem büszkén viseli is!!! :D

Anna! Örülök,hogy rendbejöttetek!!!

Bex! Remélem Te is rendbe jössz!

Rita! Nagyon kerestem, hogy mit szántál nekem is a blog-ban, de lehet hogy még nagyon reggel van, nem találam??? :roll:

Kriszti és Manó!! Kabátok hurrá, én is erre vágyom, vagy rámjöjjön, vagy kapjak újat :D

Kriszti! Luca 3 hós képe nagyon édes, és fenntartom a véleményem, szerintem Gergőre jöbban hasonlít, mint Atira, vagy lehet mindhárman egymásra :) Vonatozós diád nagyon jó, és megintcsak extra jól nézel ki, szerintem neked tök mindegy hány kg vagy, kisugárzásod olyan, hogy ..... :D

Viki! Dóri jól néz ki az új könyvecskéjével, és tök jó,hogy így bealszik a dolgok nézegetése közben.

Brumi! Ha nem is volt még szülinapod, akkor mégsem írom meg a férjecskédnek mikor születtem, jó lesz előszülinapi ajándéknak is
Na nemtom még mit akartam??? :roll: :lol: :lol:

És akit elfelejtettem felköszönteni, annak mindenkinek nagyon boldog mindent!!!! :D

Na a többi meg elfelejtettem már ... :?

Kép
babcika

Babcika... kutyusok.... :cry: :cry: :cry: a maradékra vigyázzatok... s mind megtartjátok??? :shock: :shock: :shock: vagy elajándékozzátok??? vagy eladjátok???? :wink: :wink:
Tegnap este mi is azon gondolkodtunk, hogy Alexel mi lehet??? De apika lement és megnézte... mondta, hogy rakott be neki egy régi kabátot.... egy ilyen zárt istálló részben van addig amíg nem lesz normális hely kialakítva neki... 8) 8) 8)

Móni...
délutánra tervezem.... :wink: :wink: de nem ígérek semmit.... :? :? :?
vikiviktor

Jó ill. jobb reggelt...

Nem hiszem hogy lesz időm visszaolvasni (most), így csak helyzetjelentek. Bocsika.

Vasánap hajnalban Míra 1/2 3-ig 20 percenként keltett... belázasodott.... Erre Ákos azzal fejelte meg a tegnapi napot, hogy egész nap nem aludt!! De szó szerint! :? délután pencizett be (ölben) egy fél órára, de amint leraktam felébredt. Gondoltam majd este elalszik... hát persze 11-ig szopi-ringatás ment felváltva.
Erre ma éjjel Míra szegényem megint lázas volt... 36,8 lett hajnalra úgy, hogy este kapott lázcsillapítót... Mióta fent van mindenen sír-hisztizik... semmi nem jó neki. Öcsi kel, kegyünk dokinénihez nehogy valami komolyabb bajság legyen... :?

Kép Kép
manósziget

jajjj eeengedjétek be kutyusokat naaaaaooon hideg van....

viki oké oké hogy (rejtelmes okkokk miatt barna a vizsi:))))....) de naon pici szőre van..... meeegfázik...... küönben is szeretet ünnepe jön......
velőscsont puhi takaró odabenn fini meleg.....:)))

JULCSI CSUDACSINOS VAGY AZ ÚJ SZEMCSIBEN!!!!!!!
Megengeded, hogy fotózzalak valamikor? :)))

párom rámpirított és elcipelt meleg dolgokat venni:)))) van jóóó meleg bakancsom vastag zoknival:))) vastag nacim meg rá kabi:))))))
persze nem tudtuk megállni:))))) dorki kapott egy meleg kismellényt meg egy puhi vastag kezeslábas valamit:)))))
és a kismellénybe van egy kis rész ahova bele lehet írni a nevét telefonszámát:))) de olyan kis designos - ma vettük észre:)))

kaksi - én nemtom.... én nem aggódok miatta.... Mindenesetre vmi szerecske beadásával én kivárnám a 4 napot.... meg szerintem egy kicsit hígabb tápi is elég lenne....Most már kezdenek növögetni a kis szervezetük regenerálja magát.... legalábbis meg kell hagyni a lehetőséget neki....had próbálja meg......

KépKép
dorkamartini

Jaaaaj csajok úgy izgulok.... most telefonált párom, hogy a barátnőm már szülőszobán van.... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

fúúúú mano
a többiek tutti küldik a gyógymanókat:)))) szóval én neked küldök inkább nyugiperceket....:)))).....remélem odaérnek

KépKép
dorkamartini

Manó... jaaaj nem irigyellek... Mírának indítom a gyógykommandót.... Kép Kép Kép Neked pedig nagy simi.... Kép
vikiviktor

süti most én félreértettem? a 3 hós az baba mama kép, nem?
vagy küldjek csak dorkit? mostmánnemtom.....

KépKép
dorkamartini

a tortához milyen étcsokit vesztek??????????

a régi főzőcsokit vagy igazi csokit csak étet?
azzé kérdem nehogy túl keserű legyen.......

KépKép
dorkamartini

Hát Manó, nektek aztán kijut rendesen ezekkel az orvoshoz járásos kórházba járásos esetekkel!!! Azt kívánom ez legyen az utolsó, és gyóyulást Mirának!!!

Ma éjjel azt hiszem sikerült egy :shock: órát aludnom több részletben. :evil: :evil: :evil: Ez volt a legdurvább éjszakám az utóbbi években és nem, nem elsősorban Ábel miatt, Máté lelkem nem óhajtott Álomországba menni éjjel. ( sem ) De azért Ábelt sem kellett félteni. Tejem szinte nuku a pihenés hiánya miatt...

Lucának utólag is boldog névnapot!!! tegnap netmentes napom volt, pedig eszembe is jutott!!! Nagyon édes leányzó, barna a szeme? Már kialakult? Mikorra várható ez, én már elfelejtettem, azt is Máténak mikor lett barna.

Kép
Kép
tengdi

Timi...a 3 hós baba kép,a baba-mama mindegy!Új rucikért irigy!!!!majd fotót kérünk ha szépen beöltözöl!!!!
A tortáho én sima torta étbevonót vettem,és tökéletes lett!!!

Julcsit talán még meg se dícsértem milyen csudacsini a szemüvegben!!!!

Manó...gyógymanók indultak!!!remélem semmi komoly!

Viki,barinőnek mennek a drukkok a gyors szüléshez!!!

Madar én nem fenyegetek,ha valaki nem küld hát lemarad a tablóról!!!

Az éjjel azt álmodtam,hogy jöttünk hazafelé,erre egy kanyarban párom úgy előzött hogy 2 kocsi miatta kocc.....és aztán valaami hatalmas bevásárlóközpontba kötöttünk ki,ahol volt kórház is,meg a szokásos összevisszaság egy álomba,aztán megláttuk hogy jön a két autós feldúlva,előlük menekültünk,majd párom ott hagyott Bernivel,és a végén kikötöttünk egy olyan lakóházban,ahol a lépcsőház a lakáson ment keresztül :roll: és én az egyikben elkezdtem nézelődni,és találjátok ki ki lakott ott??????.............

sutimano76

Mindenkinek szép havas jó reggelt!!
Most megyek takarítani, de majd jövök...

t-pk

Sziasztok!

Lucának így utólag is nagyon boldog névnapot!!!

Julcsi csodaszép a szemüvegben, igazi kis nőcis!

Manó: jobbulást Mírának!!!!!!!

Mi jól vagyunk. Mókuska most alszik. úgy látszik alakul a szopi, vagyis azzal nem is volt probléma, hanem talán jobb lett a tejcsi, mert már péntekig (1 hét alatt) hízott 140g-ot, az már nem is olyan rossz! remélem így megy továbbra is. azért veszek még tejserekntő teát is, és mandulát, meg kesudiót. biztos ami biztos, mindent bevetek, hogy táplálóbb és több legyen a tejcsi az én kis Drágámnak!
Boboka te se add fel, csak próbálj meg ne idegeskedni, és minden rendbe jön!
Kutyusokra mindenki vigyázzon! Blanconak is fázik a seneke, és inkább bent húzná a lóbőrt egész nap a nappaliban (pedig ő egy nagy erős dog)! most mind a két kutyó kapott új párnát az ikeából, Blankoé a szürke, Bettikének szép piros van!

bocsi akire most nem reagálok, de megyek eszek valamit, amíg Mókuska alszik, mert ha felébred nem biztos, hogy egyhamar kajához jutok, s nem akarok úgy járni, mint korábban.

KépKép
Kép
s.vera

Vera szuper,hogy alakultok!!!Küldj te is friss fotót Zoéról!!!

sutimano76

Na ki lakott ott Süti???

a vót pasid?
a miniszterelnök?
Czeizel Endre?
Valamelyik fórumos mami?

Mikor akarnád megírni????

Képzeljétek, nem tudom mi van a lányommal, de napok óta alig akar enni, és ölben meg csak fürcsi után, meg hajnalban, egyébként csak úgy eszik meg nagyjából 100 ml-t, ha lefektetem és mellé fekszek és úgy cumkózik, ha ölbe veszem feszeng :roll: :roll: mi a piccs lehet vele, már kezdek kétségbeesni, mert az én gyomrom, bélrendszerem sem az igazi, és holnap oltás lenne 3 hós. Ja és tegnap 17 óra óta nem volt még kaksi, tehát ezt én nem hasmenésnek nézem, csak valami nemtommi, de azért kapott egy normalort, az nem árt meg, már csecsemőként is kapta.

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: