Boboka,a világért sem szeretnélek megbántani,de mivel leírtad,hogy mi a helyzet veletek,így muszáj reagálnom neked.
Először is maximálisan igazat adok Sütinek.Tessék előbb cicire tenni Nikit,és csak utána adni neki tápit,ha sír,semmiképpen nem fordítva.Ha tehetném,megtiltanám,hogy előbb tápizz.
Sajnos ott "hibáztál",hogy elkezdted méregetni cicizés után.Egész más az anyatej,mint a tápi,és egész más mennyiségben van szüksége a babának rá,mint a tápira.Könnyebben megnyugszik az ember,ha látja mennyit eszik a baba (bennem is van egy egészséges félsz,hogy elég e),de ha kiegyensúlyozott,megfelelően hízik,akkor teljesen mindegy,hogy mennyit szopik.Lehet,hogy a 45 perces szopi épp komfort cicizés volt.Nem biztos,hogy attól volt "bágyadtabb",hogy éhes volt.Neked sincs mindig jókedved.
Nem elég azt mondani,hogy szoptatni akarok.Természetesen elengedhetetlen feltétele a jól szopó baba,de szerintem nagyon határozottan el kell dönteni fejben,hogy mit akar az ember.
Azt meg csak félve említem,hogy tök mindegy,hogy a szakkönyvek mit írnak,hogy egy ekkora babának mennyit kéne ennie.Nincs 2 egyforma baba.Mi sem eszünk iszunk naponta ugyanannyit.Én például tegnap tök keveset ittam,meg is lett az eredménye mára.Érzem a tejcsin.
Csak egy saját példa.Hetente,2 hetente lemegyek az egészségházba megméretni Barnit.Utoljára kedden voltam,azt megelőzően pedig 2 hete.Eddig 160-200 gr között hízott Barni hetente átlagban.Most a 2 hét alatt a mérés szerint 70 grammot.magam is meglepődtem,mert nem vettem észre,hogy bármi jele lenne annak,hogy Barni elégedetlen,éhes.Nem mondta a védőnő,hogy ez kevés,vagy sok,de abban maradtunk,hogy egy hét múlva mérjük meg,és meglátjuk,hogy alakulunk.Persze nekem is "rosszul" esett,hogy csak ennyit hízott,de biztos ez egy ilyen időszak volt.Próbálok mindent megtenni (rendesen eszem,iszom,a lehetőségekhez képest pihenek),hogy akár még több tejem legyen Barninak,annál is inkább,mert lassan nálunk is jön a 3 hós ugrás.
Itt az élő példa Viki.Ő is visszahozta a tejcsit és nem is akárhogyan
Szóval én a helyedben jól átgondolnám,hogy mit szeretnék,és ha elfogadod szakember segítségét,akár azt is igénybe venném.