A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

ismerem ezt a "csak" ennyit! Épp elég, főleg egyedül! Főleg panelban.

Ábel alszik, Mátét lefoglalja a nővére, nekem most úri dolgom van! Na de ezzel nem frusztrálni akarlak! De úgyis tudod.

puszi neked

Kép
Kép
tengdi

Újra itt. Itthonlévő egy gyerekem lefektetve, másik Nagyinál, Apa vidéken, és én ahelyett, hogy élvezném a csendet, szomorkodom. :oops: Olyan üres a lakás nélkülük. :oops:

Erika: Hú de szép nagy baba Lotti! És nagyon ügyin tartja magát. Máténak ez a gyengéje, megtartja a fejét, de karral nem támaszt olyan szépen. Az egereid budai rokonai nálam vannak, remélem csak néhány napos vendégségben... :lol:

Szitaagy is előjött, nem emlékszem mit olvastam... :roll: :oops:

Kép

Kép
hgrita

Tengdi, mi lenne ha nem engednéd Mátét aludni délután? Esetleg lemennétek sétálni vacsi-fürdés-fekvésig. Hátha a levegő elpillesztené estére. Persze ilyenkor télen ez nem olyan egyszerű, de hátha. Mondjuk én személy szerint utálok sötétben, hidegben sétálni, de ti hátha szerettek. :wink: Kivétel a karácsonyi kivilágított környék, esetleg egy kis forró teával, kürtős kaláccsal, no az jó! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Rita alapesetben nem alszik délután, de időnként anniyra kidől, hogy szinte elájul, mint pl ma. Képtelen voltam ébren tartani, majdnem, mint aki elájul.

Mikor meg alszik, akkor hiába viszem le este, akkor is iszonyat későn alszik el.

alvás, ivás, evés, na ez vele születése óta gond. A legelemibb dolgok. Illetve inkább hat hónapos kora óta, ne túlozzak.

Kép
Kép
tengdi

Gondolom már minden létező trükköt bevetettél... És ő jól érzi így magát a bőrében? Vagy vannak vele más gondok is? Olyasmikre gondolok, mint társas kapcsolatok, testvérekkel és veletek való viszony... Csak érdekel, ha publikus.

Andrisommal szerencsére az alvásproblémáin kívül más gondok sosem voltak, így jó tanácsokat nem igazán tudok adni. Ő mindent elfogadott, szívesen evett 6 hónapos kora után, 1 évesen elválasztotta magát, azóta nagyon - néha túlzottan is - jó étvágyú, már majdnem 18 kiló. :) Alváson dolgozunk, de ő pl tisztára olyan típus mint én, korán fekvő, korán kelő, ebéd után nagyon elpilledő. Mi jó páros vagyunk ilyen szempontból. :)

Kép

Kép
hgrita

Rita, enyém nagyobb is ma maminál alszik. ;) :lol.

Holnap mindenki gondoljon ránk... megyünk Pécsre a szemészetre... Kicsit azért ideges vagyok...

Pussz mindenkinek, menek fürdetni lassan...

Kép Kép
manósziget

Manó, mondom én hogy rokonságban vagyunk... :lol: Nagyon drukkolok nektek holnapra! :!:

Kép

Kép
hgrita

Help,please:Vikinek nem megy a kakilás.Már próbáltam nagyon sok mindent:infacol,tornáztatás,espumisan(ettől csak pukizik sokat),masszírozás,de semmi.Egyedül a szélcsővel megy neki a kakilás,de ennek meg nem örülök,hogy csak rásegítéssel megy.Látom,hogy szegénykémnek szinte bevörösödik a feje úgy nyomja,de semmi nem jön.Ja és ez kétnaponta van.Volt már valakinek ilyen?Még a Gripe Watert akarom kipróbálni,de érdemes egyáltalán?

Előre is köszi mindenkinek!
Vendég

Glicerines végbélkúp, bár az is rásegítés.... :roll:

Kép
babcika

[quote="tengdi"]m írta:tengdii is ma kaptuk a 3 hós oltást Andi

Mi még csak a két hósat Kép

Kép
v.andi

néha úgy elmenekülnék... Rita, értékeld a csendet, hatalmas kincs ;)
Tengdi, nem hívok senkit, sőt, legszívesebben oszlatnék ma, csak holnap szénhidrát nap, lehet sütit enni, s olyan odab.szós elalélós sütire vágyom, amitől az ízlelőbimbóim hátast dobnak :):):)

Lina, ha csak anyatejes, akkor semmi baj nincsen azzal, hogy ha 2naponta kakil, s azzal sem, ha heti 1x még ha vörösödik is a buksi. A szélcsövezéssel nagyon vigyázz, mert ha hozzászokik, akkor egy életre kínlódni fog. a szélcső taccsra vágja a záróizmokat.

vicger

Bocs, de nincs agyműködésem. Ma Margitnak lett 39 fokos láza..
próbáltam feltölteni egy avatart, de nem sikerült... remélem, nem kérdeztetek tőlem semmit, mindent elolvastam és semmire nem emlékszem... :oops: :oops: :oops: :oops:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Lina,tessék venni egy szélcsövet.Csodákra képes,komolyan!!!!
Én azt hittem beleőszülök a nem tudok kakilni sírásokba,de azóta,amióta használjuk,működik magától is,csak kellett egy kis segítség.

Kép
v.andi

Vicger:nem az a gond,hogy nincs kaki,hanem hogy lenne,de egyáltalán nem jön ki.Csak nyomná,de nem sikerül.

Andi:cső van,csak azzal megy a kaki és ez a gond.
Vendég

Vicger:kérdeztem a sógornömet is,ők is szélcsöveztek,de a keresztfiamnak semmi gondja nem volt tőle,a záróizmok is rendben működnek és megy neki a kakilás egyedül is.EZÉRT MEREM HASZNÁLNI,DE HA NEM MUSZÁLY AKKOR INKÁBB MELLŐZNÉM.
Vendég

Andi:MSN Messengert honnan tudok letölteni?
Vendég

Lina,nyugodtan használd,lehet naponta többször is,semmi baja nem lesz a picinek.Gyerekorvos mondta.
Nálunk volt olyan nap,hogy 4-5 alkalommal kellett használni.Ma már telerottyantja a pelust egyedül naponta többször is.

Kép
v.andi

Kép
v.andi

Innen már próbáltam de valamiért nem sikerül.
Vendég

Lina,esetleg a google-ba írd be: Windows Live Messenger
Van több hely,ahonnan le lehet tölteni.

Kép
v.andi

Szép jó estét!

Lina: Nekünk a laevolac bevált. Reggel 3 pici kanállal kapott Marcus belőle, most szünet van és helyette jó sötét kamillateát kap cukorral, az is segít.

Jaj de jó már két menyjelöltünk is van! :lol: :lol: :lol: Akkor már nem fogunk szomorkodni. De Mollikát szívünkben őrizzük :D

Panaszkodhatok kicsit????????? Nagylányomék vasárnap fellépnek egy szabadtéri színpadon népitánccal, én meg beírtam az üzibe, hogy nem szívesen engedem őt. Lesz -6fok, ők népitáncos szoknyában, harisnyában, félcipőben táncikálnak. Állitólag fűtik oldalról a színpadot, de akkor is :evil: :evil: :evil: A másik meg az, hogy a vasárnapommal ne rendelkezzenek!!!!!!!! Előbb kérdezzék meg, hogy vállaljuk -e! Oszt ma jön a lányom, hogy aki nem megy vasárnap, az nem léphet fel az iskolai műsoron se most, se máskor!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mivel beirtam, hogy apa dolgozik, azt is kitalálták, hogy majd elviszi más szülő, vagy a tanárnéni. Én meg próbálom magyarázni Annának, hogy megfázik, átadja Macinak, azt annnyi. Én is pedagógus vagyok, de ezt akkor se értem. :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Tele a hócipőm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna jobbulást lányodnak!!!!!!!!!!

Ja igen, és csak azért kapcsoltam be a gépet, hogy ezt elpanaszkodjam nektek, Maci most elaludt, ugyhogy megyek lassan én is hátha sikerül nekem is.

Bocs a kiborulásért :( :(

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Ja ezt a cukros sötét kamillateát mondta nekünk is a védőnő.Talán azt is megpróbálom,hátha beválik.Sima kristálycukorral?
Vendég

Igen Lina, sima kristálycukorral csinálom.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Tara,tettem fel új babazenéket a pic-re,töltsd le őket.Még teszek fel kettőt,épp feltöltök.

Kép
v.andi

Ja még egy kérdés és mehetsz. :D Azt mondta a védőnő,hogy hajnalban adjak neki annyit amennyit megiszik.Ilyenkor adjak neki cicit is?Vagy csak a teát?
Vendég

Lina,én nem adnék neki utána cict,de szerintem 2 kaja között add neki a teát,és ne kaja helyett.

Kép
v.andi

Ok,megpróbálom.
Vendég

JA ÉS KÖSZI,KÖSZI,KÖSZI NEKTEK!!!!! :D :D :D
Vendég

Taranee!

A helyedben én sem engedném el.
Az ilyenekre amúgy is ugrok.Mert egy padagógus legyen egyben pótanyja is a gyerekeknek...múltkor voltam bemutató órán, ami egész jó volt, de nem tetszett, hogy a tantónéni simán rányitotta egy kislány hátára a totál kitárt kétszárnyú ablakot.... :evil: A sajátjával is ezt tenné?

Kakigond: nem tudok okosat mondani :cry:

Kép
arvaerika

Tengdi!

Írtam privit!

Kép
arvaerika

Kép
v.andi

Nem régen értem haza a suliból .... aztán a vacsim mellett átolvastam amiket írtatok, de reagáláshoz most nekem sincs agyam :oops: bocs, csak röviden és összesítve:

tornázós, fordulós, kezüket ügyesen használó valamennyi babónak gratulálok, ... ja Veronika is Kép
(neveket nem írok, mert jónéhányra emlékszem, de senkit sem szeretnék kifelejteni)

nagyon jó képeket is hoztatok a változatlanul szép babákról. :wink: :D

Anna: Margitkának jobbulást, remélem, holnapra elmúlik a láz, Neked meg simi.

Manó: drukkok mennek ++++++++Kép

Viki: mi lett azzal a vacsorával? Nagyon elvesztél ma a konyhában :wink: :wink:

Na, most csak ennyire futotta ... Kép ... megyek alukálni ... Kép Mindenkinek nyugodt és szép éjszakát! Kép

KépKép
KépKép
madar

Nyaahhh megjöttem...

Rohadtul elfáradtam ma... nem bírok most visszaolvasni sem... majd talán holnap...

Manó... holnap drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden ok lesz!!!!!

Jó éjt!
vikiviktor

Móni... majd holnap mesélek... :wink: :wink:
vikiviktor

Andi,attól a tablón még mindenki 3 hós marad!!! :wink: itt az a lényeg lássuk mennyit változtak 3 hónap alatt!!!

Tengdi,hát tőlem csak ennyire tellett,bocsi!!

Erika,sztem...bár lehet ez sem megoldás,dehát ismersz már ,beletúrom orrom mindenbe!!!!(bár Madarnak segítettem a cicaproblémába)......no de ötletem.....nagylányod nem tudná 1-2 órára elvinni Balázst és Fannit egy játszóházba du,ha hazaért a suliból?????Sejtem én ,hogy néha tanulni is kell,de ha visszaemlékszem a saját délutánjaimra,na kb pont 1-2 órát álmodoztam,vagy semmit nem csináltam!!!!!Hetente legalább egyszer,és így csak Lottika maradna,hátha ő meg anyucikímélő alvásba merülne!!!!!!simisimi neked!!!!

Manó,drukkolok!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++

Lina,eddig nem volt gond???sztem a gw is csak annyit tud mint az infacol meg az espumisan,de ha megnyugtad hogy azt is kipróbálod akkor rajta......és kakilni csak szélcsővel tud,vagy van mikor magától is????

Tara,ohhh,ez kemény,én nem is tudom mit tennék!!!!

Lina nekünk szülésznő annyit mondott a cukorról,hogy 1-1.5 literbe egy kis mokkáskanál felét tegyük!!!!
barátnőm mesélte,hogy a cukor segít a végbélnél az emésztésnél vagy valami ilyesmi....szerintem hatni fog a teja :lol:

Anna,egy egész gyógykommandót küldök hozzátok!

Nálunk eldőlt a családom beoltatása......anyósomék mentek,apósom megkapta,anyósom csak azért nem mert köhögött(a cigi miatt),de később megkapja ő is....nővérem beszélt az orvostanhallgató keresztfiával,ő mondta hogy az egyetem szinte mindenki beoltatta magát a nővekvő megbetegedések miatt,a benne lévő higyany meg nagyon elenyésző,így abból gond nem lehet.....legalábbis reménykedjünk hogy nem vagyunk allergiásak rá!Szóval oltat a család!!!!Holnap a férjem is újból felhívja a körzetijét,én meg kivizsgáltatom a lábam meg a mellkas fájdalmam és valszeg én is oltatom magam!!!!

sutimano76

Nekünk még nem sikerült aludni.
Barni éppen üvölt,én meg elájulok a fáradtságtól Kép

Kép
v.andi

jelentem gyorsan feltettem sima mezei képet kettőnkről a albumunkba.......:) .......arrra hogy hova kelll nem emlékeztem :oops:
remélem így is jó.......- amúgy mé nincs egy 3 hós mappa?

én meg párom helyett gyűröm a reggelt.....mert enyhén fáradt szegény......-gondoltam hagy aludjon:)))

fúúú......kérdezett vki tőlem vmit? mert nem emlékszem.....én is fáradt vagyok ám.....:)....

KépKép
dorkamartini

andi....... már egyszer írtam de lehet nem olvastad....
próbáld meg ezt:
http://www.kismamablog.hu/category/baba-alvas

barátnőmnek nagyon jó tanácsokat adott a csaj
a magyar suttógónak hívják és tényleg mindenkinek válaszol.....

KépKép
dorkamartini

basszus most hogy megrendeltük dorkának a nagy ágyat vagy járóka vagy mi az...csomószor olvasom, hogy nem jo dolog.....
most nem azzé de a kiságyba már beszorul mert pillanatok alatt keresztben van....és én nem szívesen teszem le a földre.....kva hideg...... ha meg minden szart odateszek, hogy magasabban legyen akkor meg túl puha.....
dorki minél keményebb annál jobban tartja magát.....hehe a hasamon nem azzzé szerintem:)))

KépKép
dorkamartini

jajj találtam ám nektek photoshop oldalt:))))

mingyá
http://www.photoshopsuli.hu/ingyenes-kepzes

ingyenes leckék...... - talán hasznát veszitek

KépKép
dorkamartini

[quote="dorkamartini"]a írta:dorkamartinindi....... már egyszer írtam de lehet nem olvastad....
próbáld meg ezt:
http://www.kismamablog.hu/category/baba-alvas

barátnőmnek nagyon jó tanácsokat adott a csaj
a magyar suttógónak hívják és tényleg mindenkinek válaszol.....

Köszi Timi!
Korábban,amikor a non stop 4 iccaka volt,már írtam neki.Engem nem győzött meg :?
Leírtam neki,mi hogy zajlik éjjel,és ez volt a válasz:
Ez hasfájás lehet. Adj neki az esti és éjszakai etetések előtt Gripe Watert, ez megoldhatja a dolgot.
Lassan anyatej helyett gw-t iszik :lol:

Kép
v.andi

Andi, húúú, szegénykéim, nagyon kemény ez a nem alvás!! Nagyon tetszik az a link a mozgás segítésről! Olyan szupikat találsz mindig!!

Tara, én sem engedném, de azt sem teheti meg h többet nem léphet fel sehol!! Ez talán már igazgatóra is tarozna, h a néptánctanár mivel fenyegetőzik!!!! :evil: :evil: :evil: Annának simi, holnap megyek!!

Erika, gyönyörű Lotti!!!

Brumi? Gyere csak egy mondat erejéig h minden oké!

Lina, a kakiproblémában nem tudok segíteni, nekünk még mindig napi 3-4 van.

Anna, Margitnak gyógyenergiákat küldök!!!

Manó, mára soksoksok drukk!!!

Madar, milyen suliba is jársz?? Én a gyógypedet szeretném megcsinálni.

Álmos vagyok.

Szerintetek, éles sírás, zöld kaki lehet fogtól? De nincs megduzzadva az inye?!
És megint rángatja a cicit és üvölt rajta......

Megfigyeltem ha őszilevet iszok, akkor elkezd bukni a gyerek, amúgy meg nem.Lehet nem bírja?! :roll:

Kép
kata05

Süti!

Vikire nem merném bízni a gyerekeket, még annyira sem, hogy elvigye őket az utcán....
Most amúgy is nagyon haragszom rá, tényleg igez, hogy jjó, hogy az embernek van kb.10 éve, hogy megszeresse őket, mert a kamaszkor......

Andi!

Sajnálom az iccakákat, látom, nem túl hasznos tanácsot kaptál.Nem lehet könnyű. :cry:

Kata!

Fogacska valóban lehet a dologban...
Őszilé:igen, lehet attól a bukás(szerintem)

Kép
arvaerika

őszilé fincsi...... - lehet aaannnyira ízlik hogy oda-vissza ízlelgeti:)))

jajj mán tök régóta akartam kérdezni....:
tudtok ollan cd-t amin a éneklős mondókák vannak....?
nem naon emlékszem rájuk meg a dallamaikra illetve mindegyikre csak sorokban.....
tudom oldalakon fent vannak de jobb lenne betenni cd-t és ringatáskor hallgatni akkor belemászna mind a fülembe aztán mán tudnám egyedül is....
szóval van efféle vkinek?

KépKép
dorkamartini

háááát andi akkor nemtom....
lehet már túl elüzletiesedett ez a nőci is......
kár.....

KépKép
dorkamartini

gyün a hav...........

azzé mondjuk nemtom micsinál a hó odafenn hogy dorkinak fáj a pocija minden fehér felhő felbukkanásakor idelenn.......

köcsög hav!!!!!

KépKép
dorkamartini

[quote="dorkamartini"] írta:dorkamartiniszilé fincsi...... - lehet aaannnyira ízlik hogy oda-vissza ízlelgeti:)))

:lol: :lol: :lol: :lol:

Erika, úgy segítenék neked ha tudnék!!

Kép
kata05

És egy kép kerekfejűkémről(tegnapi friss kép):

Kép

Kép
kata05

Tara:te hogy csinálod a teát?Mennyi víz,mennyi cukor?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: