A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Zsu Kép

Drukk-drukk! Kép Szép három hét plusz nyolc hónap álmodozást és még szebb megszületett babá(ka)t!
Kép Kép

Iza Kép

Mi jövő pénteken megyünk először a Kaáliba.
Nekem is kellett egy kis idő, amíg lélekben felkészültem, hogy most már ez jön, nincs más hátra.
Egy biztos, azzal többé nem vádolhatom majd magam, hogy az időt vesztegetem. Ennél többet ígérő módszer jelenleg nincs.

Milena
milena

Zsu Kép

És hányból maradt 4 teljesen ép? Nagyon drukkolok, hogy sikeruljon!!!

Mandula
mandula

ZsuKép

Megy a drukk ezerrel,teljes szívemből remélem,hogy sikerülni fogKépKép

MilenaKép

Akkor mi most nagyon egy cipőben járunkKépIgazad van,csak előre szabad nézni és csak pozitívan.Remélem néhány hónap múlva már egészen "más" dolgok miatt kell izgulnunkKép

Puszi
Iza
Iza34

MilenaKép

Nektek már kész van az összes vizsgálat?

Iza
Iza34

sziasztok lányok!

köszi mindenkinek a gyors választ, hála az égnek még nem jött meg, és reggel a hüvely hőm 37 C volt. Gondolom ehhez tudni kellene hogy ugye előtte mennyi szokott lenni:-) ennek hiányában szimplán bizakodok:-)
nagyon drukkolok mindenkinek!
Paula
paula

Sziasztok!

Már itthon is vagyok! És már négyen vagyok!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mandula!
14-bőlKép. De lényeg hogy maradt életképes!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Szia lányokKép

Van köztetek valaki aki a szegedi Kaáliba járt vagy jár?
Kérdésem:hol lehet a leggyorsabban megcsináltatni az AIDS szűrést illetve a spermavizsgálatot?

Előre is kösziKép

Iza
Iza34

ZsuKép

Jaj,de jóóKépKép
Vigyázz magatokra,szurkolokKép

Puszi
Iza
Iza34

Zsu Kép
Vigyázz magatokra!!!

Paula Kép
Sajna én csak Pesten tudok ilyen helyeket...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsu!
Nagyon szorítok, hogy jól érezzék magukat a picurkák és jó erősen kapaszkodjanak az anyukájuk pocijába! Mostantól csak csupa szépre és jóra tessék gondolni, tudod, Skócia, hegyek, ugra-bugra gyerkőcök...KépKépKép
Hajni
hajnesz

Zsu!

Jaj, de jo, kicsit elmegyek dolgozni es te mar negyen jossz vissza?????? Juj, de jo!!! Nem gondoltam, hgoy ilyen gyorsan kesz is vagy vele!!!

Most mar csak azt kivanom, hogy minden rendben legyen, es 2 het mulva mosolyogva jojjel, es majd 8 honap mulva is meg mindig mosolyogjal!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

ZsuKép

Megy a drukk,vigyázz magatokraKépKép

Puszi
Iza
Iza34

Zsu Kép

Nem semmi! Kép Kép Kép Kép
Mit csinálsz a következő héten/hetekben?
Mennyire kell szigorúan venni a pihenést szerinted?

Iza Kép

Jövő kedden megyek a régi nőgyógyászomhoz, hogy megkapjuk az igazolást az inszemekről, de minden vizsgálatot újra meg kell csinálnunk (plusz még azokat is, amik eddig nem voltak) - úgyhogy azért még van egy-két dolog a beültetés előtt, de legyűrjük. Pesti vagyok, úgyhogy nem futhatunk össze a folyosón... Kép

Milena
milena

ZsuKép
Nagyon ügyesek legyetekKépHa módod van pihenj, feküdj amennyi jól esikKépDrukkolokKép

Puszi:Doris
doris

Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a pozitív energiákat! Olyan aranyosak vagytok!!!KépKépKépKépKép

Milena!

Én úgy gondoltam hogy tesztcsinálásig mindenképp itthon maradok(két hét), aztán ha pozitív vagyok akkor remélem még további 9 hónapra táppénzre vonulhatok! Az általános iskola nem éppen egy stresszmentes légkör, és tanulok az előző hibámból. Az előző lombikunk pont egy nagy ellenőrzés közepébe esett és én hülye bementem dolgozni hogy ne hagyjam cserben a kollegáimat. Levonult az ellenőrzés és másnap elment a babókám. Nem biztos hogy az idegességtől ment el de azért én most már nem bízok semmit a véletlenre. Csak itthon érzem a magam a legjobban és így a babókáim isKép. Ma ágynyugalom(most is a gép előtt ülökKép) utána meg nyugdíjas életet folytatok. Itthon maradok, sétálok a kertben, főzőcskézek, elrángatom a párom moziba stb. Próbálom kellemesen érezni magam.
Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu Kép
Tökéletes terv az elkövetkezendő 9 hónapra Kép Pihengess sokat!
Nagyon-nagyon drukkolunk nektek!!
(Beszélgess esténként a babókkal, hogy kapaszkodjanak nagyon erősen!)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsu!
Nagyon szorítok neked és a babókáidnak!
Kép
Vendég

LányokKép

Nem bírtam magammal és csináltam egy tesztet,ami halvány két csíkos lett(nagyon halvány).Ez a vérzés után történt.Addig nem mutatott semmit.Ettől függetlenül már lehet,hogy nem vagyok terhes,vagy még igen?!
Most már nem tudom mit gondoljak!

Puszi
Iza
Iza34

Iza Kép
Hallottunk mi már itt sokmindenről. Elég sok variáció lehetséges. Érdekelnek???
1) Terhes vagy, ott a babó a pocidban ez csak valami átmeneti vérzés volt, ami több kismamánál előfordul (REMÉLEM EZ A HELYZET)
2) Terhes voltál, de valami miatt nem tapadt meg rendesen a baba, emiatt volt a vérzés, és már nem vagy terhes

Amit javasolnék. Holnap el kellene menned egy vérvételre, hogy megnézzétek a betaHCg szintet és egy UH sem ártana. Amíg ezek nincsenek meg, addig nagyon nehéz bármi konkrétot is mondani.

Most is vérzel? vagy csak valami rövidebb vérzésed volt??? (ez számít)

Nagyon-nagyon drukkolok!!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja, még valami.
A HCG elég lassan ürül ki a szervezetből, ezért nem mondanám, hogy csinálj holnap tesztet, mert valószínűleg az is pozitív lesz, függetlenül attól, hogy van-e baba a pocidban vagy nincsen.

Nem akarlak elkeseríteni, csak inkább leírtam a tényeket, mint, hogy hiába reménykedj,

De nagyon-nagyon-nagyon drukkolok nektek, és nagyon-nagyon remélem, hogy ott a baba.
Hányadik napon vagy?
(Ha a 40. nap környékén, akkor már az UHn elvileg látni lehet a babát, a 45. nap környékén már szívhangot is mutatnak a jobb UHk)

Még valami eszembe jutott. Szerintem (és most pozitív hozzáállás jön) a mostani ciklusodban kitolódott az ovulációd (20-26. nap környékére), ezért nem mutatta a teszt korábban a babót. A vérzés reméljük csak amolyan kismama riogató vérzés, ilyen még lombiknál is sokaknál előfordul (a legfrissebb ilyen ismerősömnél tegnap derült ki, hogy a babának semmi baja... sőt ketten vannak a pocijában).

Szóval. Vérvétel, UH és valami progipótlás is kellene!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

IzaKép
Orsi mindent nagyon profi módon irt leKépKép Irány az orvos szerintem is...
ZsuKép
Jól teszedKép Én sem mentem dolgozni a beültetés után. Rengeteget pihentem és folyamatosan beszélgettem velükKépMondjuk nekem nem esett nehezemre, mert egyedül voltam szinte folyamatosan igy Ők voltak a beszélgetőpartnereimKépKép Ha nem akarsz hangosan szólni hozzájuk (van akinek nem jön)akkor magadban is kommunikálhatsz Velük, hogy ügyeskedjenek és kapaszkodjanak nagyonKépDrukkolok, hogy többet már ne kelljen dolgoznodKépKép
VikimiKép
Tündéri ez a kép.) Épp most vettem hasonló sapikat a gyerekeknek télire, azoknak is ilyen kis fülecskéi vannak persze ez a fotó tüneményesKépMindenkinek ilyen kis macikákat kivánok mihamarabbKépKép

doris

Sziasztok!

Noémi Kép
köszi az ötleteket! Sosem árt.

Voltunk a Családtervező Központban. Teljesen kultúrkörnyezet, szinte mint egy magánrendelőben. DE várni kellett egy fél órát, pedig időpontra mentünk. Mint utóbb kiderült, nem is kell időpontra menni, mert úgysem veszik figyelembe, akkor meg minek írják az internetes oldalukon?!

Az egész arra megy ki, hogy rengeteg kérdőívet kitöltsetek, gondolom megy a KSH-nak és felhasználják az adataitokat. Gyanús volt nekem, hogy az Állambácsi miért is szán erre ennyi pénzt? (Elvileg persze azért, hogy a betegségeket megelőzzük...)

Na mindegy. Volt egy 3/4 óra dumcsi (azaz kérdőívezés) a védőnővel.

Hőmérőzés a védőnő szerint:
Szájban vagy végbélben reggel felkelés előtt 5 percig. Három havi hőmérőzés alapján meg lehet mondani, hogy kb. mikor lesz a köv. peteérés. Peteérés az utolsó alacsony hőmérsékleti napon van, az előtte való 5 napon érdemes akciózni. A kétnaponkénti együttlétet javasolta, az se nem túl gyakori, se nem túl ritka. (Aki olvassa: itteni lányok nem javasolják a szájban hőmérőzést!)

"Beugrottam" a nőgyógyászhoz (hüvelytisztaság, rákszűrés), ott pont nem volt senki, nem kellett várni. Párom pedig kapott egy beutalót spermaanalízisre (itthonról vitt anyag, 3 órán belül meg kell vizsgálni) Ja, és lehet menni vérvételre (csak sima vérkép, hormontükör csak indokolt esetben), jódürítési tesztre meg hasonlókra.

Az egész ingyenes (feltétel a kérdőívek kitöltése).

Szerintem csak az menjen, akinek nincs jobb dolga. Itt a neten is össze lehet annyi infót szedni, mint amit ott kapsz, és a vizsgálatokat pedig máshol is megcsináltathatod. Két előnye: kultúráltabb mint bármenyik kórház és ingyenes. Hát ennyi.

Pilinke
pilinke

Pilinke Kép
Igen, szólhattunk volna előre, hogy ott a szájbant fogják mondani. Mindig mondják.
A vitt anyaggal egy gond van. Nem ellenőrizhető az elfolyósodási idő, ami viszont a megtermékenyítés szempontjából elég fontos. Ugyanis egy nem megfelelő viszkozitású ondó sosem fog eljutni a petesejtig.
A kérdőívezés tényleg elég mókás, annyi kérdést feltesznek, hogy abból már könyvet lehetne írni. Kép
Az Elevitet még mindig mondják?
Jó, hogy meglesznek ezek a vizsgálataitok.
(Annyit azért hozzátennék, hogy van ilyen színvonalú kórház pl. a Szabolcs utca andrológiája egészen lenyűgöző, de az ingyenessége vitathatalan. )

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,DorisKép

Köszi az infót és a tanácsokat.
Most vagyok a 38 napon?,csak vasárnap véreztem erősebben,azóta csak ritkán olyan rózsaszínes valami látszik.
A vérvételből az is kiderül,hogy csak voltam terhes??

Iza
Iza34

Ja,még valami.
A 14-20.napig külföldön voltam,így akkor nem történt semmi.Ha valami összejött,az csak utána lehetett.

Puszi
Iza
Iza34

Orsi Kép

Igen, az Elevit is megy.

Mi ez az elfolyósodási idő? A hígabb a jobb?

Pilinke
pilinke

Sziasztok Lányok!

Az előbb már próbáltam írni,de nem sikerült, hátha most fog.
Szóval mi még csak fél éve próbálkozunk, de azóta már két szomorú eseményen vagyunk túl. Áprilisban volt egy méhen kívüli terhességem, a 6. hétben derült ki, műteni kellett. Júliusban próbálkozhattunk újra, és úgy nézett ki, hogy összejön: halványan pozitív eredményt mutatott a teszt, késett a mensim (pedig soha nem szokott), majd sajnos 2 hét után elkezdtem vérezni. Mint később kiderült mensi volt. A doki is kicsit értetlenül állt a helyzet előtt, a HCG-m akkor 6, rá egy hétre 0 volt. Tovább bonyolította a dolgot, hogy az UH kimutatta, hogy a bal oldalon volt peteérésem, viszont a bal oldali petevezetőmet áprilisban kivették. Szóval igazából azt sem tudom terhes voltam-e.
Veletek történt már hasonló? Van ötletetek, hogy mi lehetett?
Adri
adri77

Iza Kép
A HCG szintből arra is lehet következtetni, ha csak terhes voltál. Ez egyértelműen látszik az értékből.
Holnap mentek a Kaáliba? Nézhetnének egy UHt!

Pilinke Kép
Az elfolyósodási idő normál esetben 20-30 perc. Ez az az időintervallum, amennyi idő alatt az ondó "átalakul" és folyósabbá válik. A hígabb sem jobb, az a jó, ha tartományon belül van.
Ha túl hosszú az elfolyósodási idő az gyulladásra utalhat, de ez ha viszed az anyagot nem derül ki.

Adri Kép
Ha volt HCG a szervezetben, akkor egészen biztosan elindult valami, mert HCG csak akkor termelődik. A 6os érték nagyon alacsony, így tényleg csak arról lehetett szó, hogy a petesejt megtermékenyült, de nem ágyazódott be valami miatt.
Kivett petevezető... na ehhez is tartoznak érdekes esetek. A petesejt elvileg !!!! képes a hasüregben át is vándorolni, de ez nagyon-nagyon ritka eset. Volt rá példa, hogy a méhen kívüli terhesség a hasüregben jött létre. Ne kérdezd, hogy hogyan... képes! Szóval lehetett erről is szó.
A másik. A tüsző ugyancsak elvileg !!! képes arra, hogy oldalt váltson, vagyis az, hogy az UHn még a bal oldalon volt, nem jelenti azt, hogy ott is repedt meg. Az orvosi magyarázatát ennek most elhagynám, mert az elég hosszú. Vagyis az is lehet, hogy a jobb oldalon repedt meg, és akkor a jó petevezetődön keresztül kezdte meg a vándorlását.

Szóval én ennyit tudok a témáról. Tudom, ettől okosabb nem leszel, mert ebből nem derül ki, hogy nálatok mi történt... csak leírtam az elvileg !!! elképzelhető eshetőségeket.

Sajnálom, hogy már ennyi mindenen át kellett mennetek. Remélem hamarosan ott lesz a babó a pocidban.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
Köszönöm a bíztató szavakat, és a részletes leírást. Hogy ez a petesejt mire nem képes?
A második eset óta már eltelt 3 hét, most már egy kicsit jobban érzem magam. Talán azért "könnyebb" túllépni rajta, mert mindkét esetben még csak a 6. hétben voltam. El sem tudom képzelni milyen lehet az, amikor valakivel pl. a 3. hónapban történik valami.
Az orvosra egyébként többször rákérdeztem, hogy kell-e most várakoznunk, azt mondta, hogy egyáltalán nem szükséges. Szóval próbálkozunk tovább, remélhetőleg hamarosan sikerül (jövő hét vége felé talán már eredményt is tudok!).

Sajnos ritkán tudok csak belépni, mert otthon nincs internetem, de addig is szorítok mindegyikőtöknek, hátha valakinek összejön!

Adri
adri77

sziasztok
lenne egy kérdésem. Már az 5. napja késik, de még mindig nem tesztelek:-) majd szombaton ... naponta többször érzem, hogy fáj görcsösen az alhasam. Elképzelhető a görcs terhesség esetén is? volt már valaki hasonló cipőben? köszi
paula

Sziasztok lányok Kép
bocsi hogy csak így "szelektíven" Kép jelentkezem, megkapott Paula Kép kérdése.
Paula Kép
Nekem egyfolytában mensis görcseim, hasfájásaim voltak, már meg is vettem a kifogyóban lévő betétemet, aztán egyefene csak teszteltem és pozitív lett! Kép
Szóval igen!! Drukkolok!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Szia Vanda,

nagyon köszi, de lehet, hogy ezen felbuzdulva veszek egy tesztt, és megprobálkozom:-) légyszi szorítsatok:-)
köszi: Paula
paula

Paula Kép
Úgy legyen!! (Én a 28. napon teszteltem Kép pozitívat, de teljesen változó hogy kinek mikor csíkosodik be ha ott a bébi)
Reggel tesztelj - ha nagyon nem bírod ki akkor akár ma is, de a reggeli vizelet koncentráltabb, biztosabb eredményt mutat.
Amúgy hány napos ciklusaid vannak?
Szurkolok!
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Már elég régen írtam, itt az ideje, hogy megtegyem újra. Nálunk sincs még mindíg semmi február óta. Azaz mégis, magas a prolaktinom. Nem szoptattam, sőt... a gyerekem 10 éves, de őt is csak 2 hónapig sikerült. Nekem is késett most 2 napot, pedig nem szokott, pénteken jött meg, és még mindíg barnázgatok. Szedem a Bromocriptint (2,5 mg)szombat óta, semmi bajom tőle, csak székrekedésem van.
Meglátjuk.

Adri 77!
Egy kolleganőmnek kivették a 2 petevezetékét. Megkérdezte, hogy akkor ő most nem is fog menstruálni? Erre azt mondta a doki, hogy dehogynem, a hasüregen keresztül fog távozni a pete és a lelökődött nyálkahártya.

Mindenkinek megy a drukk ezerrel!!!!!!

Kriszta

mohácska

szia Vanda!

ált. 26-28 naposak a ciklusaim, csak egyszer volt egy kilengés és késett úgy 8 napot, az okára nem jöttem rá:-( már akkor is azt hittem hogy összejött..
Dokinál voltam, és szerinte anatómialag rendben vagyok, most kezdődne a hormonvizsgálat stb., de nagyon szeretném megúszni:-)
Most a 33. napon vagyok.
köszi a bíztatást!
paula
paula

Paula Kép
Akkor a helyedben én bevállalnék egy tesztelést Kép Írd meg feltétlen, mi az eredmény. Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Paula Kép
Nekem sokat fájt a pocim a terhesség elején, így elképzelhető, hogy amitt érzed a mensis görcsöket. Ez teljesen normális.
Drukk-drukk!!!

Mohácska Kép
én sosem szoptattam, és nekem is magas volt a prolaktinom. A prolaktint nagyban befolyásalja a stressz, így azzal arányosan nőhet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

PaulaKép
Nagyon drukkolok én isKép

doris

Orsi Kép
Köszi!

Paula Kép
Nekem is fájt a hasam! Kb. onnantól, amikor meg szokott jönni.

Pilinke
pilinke

sziasztok4

köszi a sok biztató szót, de tegnap egy negatív tesztet sikerült produkálnom. Legalábbis mintha valamit láttam volna, de a férjem szerint ezt csak odaképzelem.(elég vacak tesztet sikerült vennem, csak ez volt a DM-ben Lily nevezetű, nem tudom kinek volt vele már dolga)
Még mindig nem jött meg, és a hőm 36.8, naponta egy egy tizedet esik. Le vagyok törve, mert már 9 hónapja próbálkozunk:-( És a legrosszabb, hogy most elkezdett késni, ez már a második hónap..
sok sikert mindenkinek és legfőképpen kitartást:-)))

puszi paula
paula

Sziasztok!

ZsuKép
tegnap nem tudtam írni, de nagyon drukkoltam. Örülök, hogy sikerült a beültetés, és remélem, hogy kapaszkodnak is rendesen a babók.
Vigyázz nagyon magatokra!

PaulaKép
Remélem nem kell újra csalódnod, bár szerintem a hőd elég alacsony. Állítólag ha van baba, akkor 37 felett kell maradnia. De nam akarlak elkeseríteni, sőt őszintén remélm, hogy te leszel az a kivétel, aki erősíti a szabályt!

Stella

Kép
stella9

Paula Kép
Sajnálom Kép Ez a hő csökkenése sajnos valószínűleg azt jelzi, hogy meg fog jönni. Nem tudom, hogy mitől kezdett el késni a mensid, nincs ötletem...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Paula
Sajnálom, hogy ilyen régen próbálkoztok és még eddig nem jött össze. Azért fel a fejjel, ha jól látom elég sokan szorítunk Nektek! Hogy egy kicsit bíztassalak olyanról is hallottam már, akinél csak kb. 2 hét késés után lett pozitív a teszt, előtte végig negatív volt. Szóval még nincs minden veszve...

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy van-e valamilyen jele még a mensi ideje előtt annak, ha terhes az ember? Vagy a jelek már csak a mensi ideje után jelentkeznek?
Köszi

Adri
adri77

AdriKép
Sajnos nem tudok semmiről, ami biztos jele lenne a terhességnek a mensi esedékessége elött. Sőt még akkor sem, ha már késik.
Jó lenne, ha lenne ilyen, mert szerintem nincs rosszabb, mint a várakozás. Megjön, vagy nem jön meg?!
Ilyenkor még tesztelni is felesleges. Csak megérzések vannak, ha vannak...
Hányadik napnál tartasz? Mikor kell megjönnie?
Drukk hegyek neked isKép!
Stella

Kép
stella9

Adri Kép
Tapasztalatból én azt mondom, hogy semmmi jele nincsen. Nekem nem volt. Sőt, a 7-8. hétig nem volt terhességi tünetem. Semmi sem. A hőm sem olyan volt, mint babásan kellett volna lennie... tehát én azt mondom, hogy van, akinél van tünet, van akinél nincs. A tünet megléte vagy nemléte nem jelent semmit sem!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok lanyok!

Kicsit passziv vagyok mostanaban, mert nem igazan foglalkoztam a temaval, es jo is volt. Kezdtem egesz jo lelkiallapotba kerulni, amikor is persze jott valami, amitol sikerult, hogy rogton rosszabb kedvem legyen. Ez van par napja, ugyhogy most magam alatt vagyok.
Szoval nagyon jo volt minden, gondoltuk, hogy akkor oktoberben ujra probalkozhatunk vegre, es hat remejeuk, hogy nem is kell sokat varni, csinalom a tornat, meg aloet is szedem, meg talpmasszir, na erre kiderul, hogy candidam van...
Na, tok jo, csak erre vartam. Na, persze eddig is megvoltak a tunetek, valoszinuleg a herpesz is ettol volt/van, meg viszketes itt meg ott, tudjatok, mellemen, fejboromon, egyebek stb.
Szoval ez mar megvolt regota, csak en nem tudtam, hogy ez a candida gomba, es senki nem is mondta nekem egyaltalan hogy ez egyaltalan az lehet, noha voltam borgyogyasznal, meg nogyogyasznal.
Nahat es ez ugye meddoseget okozhat, sot hat akkor lehet hogy ettol nem tudtam/tudom kihordani a babamat.
Aztan olvastam utana, hogy akkor dieta meg minden, el is kezdtem, most is csinalom, mar egeszen elfogadtam, de aztan olvasom, hogy ez ugye visszafertozodhet!!!! Na,most biztos van az en ferjemnek is, mert neki is van rendesen gombaja mindenhol sajnos. Meg nem volt ezen az alleriavizsgalaton, majd megy o is, dehat szinte biztos. Na, szoval en hiaba csinalom az egeszet, ha otole ugyis visszakapom!!! Mar egy csok is eleg, nem csak szextol!!!! Gondolhatjatok, hogy ot nem tudom tobb honapra erre a aidetara fogni!!!!

Jaj, valaki mondja meg, segitsen, aki errol tud valami, mert en most nagyon elkedvetlenedtem!!!!!

koszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok
Most olvasgattam vissza mik történtek veletek.
Lenne egy kérdésem lehet hülyeséget kérdezek, de mi a prolaktin? És mitől lehet magas. És ez nagyban befolyásolja a teherbeesést.Mert nekem mindig görcsölget a hasam és most vagy két hónapja nagyon fáj a mellem is. De sajna nem vagyok terhes mert ezidáig még mindig megjött.
Paula
Szorítok neked. Lehet tényleg egy vacak tesztet vettél, mert én is vettem már egyszer ezt a lily-t, de tényleg nagyon vacak volt. Igaz, ha valami jobbat vettem volna akkor sem mutat mást, de az a clear blue azt nagyon sokan dícsérik. Igaz legalább 3x annyiba kerül mint a lily. Én is csak azért nem vettem még ezidáig mert már elég pénzzel gazdagítottam a teszt gyártókat. De azért várjál még egy kicsit és ha nem jön meg akkor tesztelj még egyet.
greta
greta

Gréta Kép
A prolaktin a tejtermelő hormon. Normál esetben, ha épp nem szoptat az ember, akkor egy normális szinten van. Ha viszont valami miatt megemelkedik a szintje (ennek oka lehet a stressz, vagy pazsmirigy probléma, vagy még számos dolog), akkor ez gátolja a teherbeesést. Ezért mondják azt, hogy az, aki szoptat, az nem esik teherbe, mert ez a hormon meggátolja.
Ennek a hormonnak a szintje egy sima vérvizsgálattam ellenőrizhető. A magas prolaktinszint semmilyen tüneteket nem okoz, így csak vérvétellel mutatható ki.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DodoKép

Én a napokban kutakodtam utána ennek a candidának, mert az a gyanúm, hogy nekem is ez van. (Vagy már ezeket a tüneteket is csak bebeszélem, úgy mint a terhesség tüneteit.) Milyen vizsgálattal mutatták ki, hogy candidás vagy? Én azt olvastam, hogy nem okoz meddőséget.

Henci
henci

DodoKép
Kép Kép irgum-burgum, hogy mindig történik valami.
Egy dolgot írnék le. Ezt a lombikos dokim mondta, és ha végiggondolja az ember, akkor van benne valami igazság.
Tehát minden időszaknak megvan a maga felkapott betegsége. Most épp a candida ilyen. Ezzel van tele a sajtó, és emiatt túl hangsúlyozzák a dolog jelentőségét.
A baba kihordásának ehhez semmi köze. A candida nagyon hosszú idő után összenövéseket okozhat a petevezetőben, és így okozhat meddőséget, de a már kialakult terhességre nincs hatással.

Mivel mint nagyon sok fertőzés ez is ping-pongozhat a párok tagjai között, így nagyon fontos lenne, hogy a párodat is kigyógyítsák belőle. El kellene mennie egy andrológushoz, aki egyrészt megnézné, hogy mi a helyzet, másrészt megmondaná, hogy hogyan kezelhető.
Tudtommal a candida nem csakn diétával kezelhető... de ebben nem vagyok biztos. Egy szakemberrel kellene konzultálnotok. Viszont a párod nélkül semmi értelme annak, hogy te diétázz, mert minden nap visszafertőződhetsz.

Szerintem most vizsgáltassátok ki mindkettőtöket alaposan, és utána eldönthető, hogy hogyan tovább.

Sajna a candidáról sokat én sem tudok, de majd utánanézek egy kicsit.

Fel a fejjel!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: