A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nikici: :lol: kicsi ország vagyunk, de tele hülyékkel.... :lol: :lol:

Nyuszi: nagyon sajnálom, hogy Lili nem alszik :( De talán Tike mondja jól: egyre több minden érdekli. azért nem tud/ akar aludni. Mi is hálózsákban altatjuk Katát, mert annyit kalimpál a lábaival, hogy nem hagyná magát elaludni :roll: :)

Off: illa berek, nádak erek, motorosok jó emberek :D
http://www.youtube.com/watch?v=5BvLRXdMXQU

Kép
agi125r

Tike!

Az a gáz,hogy éjszaka is többet kel,mint eddig. De ma rájöttem,hogy ez tényleg csak megszokás,mert amikor 1-kor felkelt,rátettem cicire és5 percet szopizott. Aztán aludt reggel 7-ig,de hadd nem mondjam el,hogy hogy.... Kb. 6* mentem oda hozzá a cumit visszarakni :twisted: Most már bánom,hogy rászoktattam,mert neki már kellék,ahogy a Suttyogó mondja. :cry: Csak nem tudom,hogy hogy szoktassam el róla. Ami nagyon érdekes,az az,hogy napközben meg cumizik az ujjával,de alalduni nem tud úgy.

Norka! Nagyon jók a képek,Jázmin még mindig nagyon szép! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nálunk is van cumi az elalváshoz, de amikor elalszik ( no nem rögtön utána, hanem kb negyed óra múlva) kihúzom a szájából. Szerencsére nem veszi zokon és nem is kéri utána. Napközbeni alvás viszont cumival van.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

[quote="ancsurti"]
írta:
ancsurti
Ja!!!SZAKAD A HOOOOO!!!Reggel ota eseget,de most egyre nagyobb pelyhekben hullik...lesz itt horopogas nemsokara!!!Most azert orulok neki :roll: :oops: :lol: csak ne tartana ilyen sokaig itt a tel!!!

Na megyek aprosagomert!!!

:evil:
Nekem itt nem hiányzik.
Na lehet, hogy bejön a fehér karácsony?
Hanginak mutasd meg! :lol:
Este már nem győztelek várni a gép előtt. :roll:
A füledet sajnálom!!!
demeter zoltanne

Szépen zajlik az élet, Nati ugatásszerű köhögésétől eltekintve egész jól elvagyunk. :)

Éjszaka:
Nem kéne elvárni, hogy minden baba aludjon éjszaka. :wink: Van egy szerencsés kisebbség, ahol alszanak, mi többiek meg megoldjuk az éjszakázást. Ahogy a növekedési fázisok követik egymást, az olyan, mintha egy új kis baba érkezne. Hiába 'következetes' valaki egy két hetes babával, az nem jelenti azt, hogy a baba nem fog megváltozni.
Az alvási ciklusuk rövidebb, mint a mienk.
Veszett gyorsasággal nőnek. Én emlékszem erre tini koromból, az tud fájni, a csuklóm, térdem, bokám igencsak sajgott. A különbség annyi, hogy ők sokkal gyorsabban nőnek, mint a tinik. Biztos nem jó nekik sem. Ezt sem lehet következetességgel kinevelni.
Most Daninál az a szakasz van, hogy este leteszem, otthagyom és elalszik. Szépen el fog múlni. :lol: Soha nem próbáltam szoktatni és amikor majd ismét kéri, hogy legyek ott vele, el fogom altatni, akár szopival, akár úgy, hogy csak mellette vagyok. Csak a seggrázás nincs benne a választható lehetőségek között.
Ahogy később is, új mozgásformák már a megjelenés előtt felborítanak mindent. Még nem a járásra kell gondolni, de hamár a fejében megfogalmazódott, hogy meg akar tanulni hasra fordulni, az a pár mocorgó agysejt már rögtön nem hagyja aludni.

A Suttogóval is óvatosan. Ez egy olyan módszer, ami beválhat. De azzal jár, hogy egy éjszaka akár százszor is vissza kell tenni a gyereket, ki tudja milyen hosszú időn keresztül. Nem a módszerrel van baj, ha ezt valaki nem tudja megcsinálni. A nő, aki kitalálta, egy angyali türelemmel rendelkező egyén volt, akinek minden gondolata a gyerek. Én nem ilyen vagyok, ha egy éjszaka akár csak 25x felébresztene a gyerek, nekem biztos megfordulna az eszemben az, hogy most vagy a gyereket vagy a páromat felkenem a falra. Na és persze ehhez a módszerhez az is kell, hogy vígan és dalolva nyugtassam le éjszakákon át a kis porontyot. Erre az én gyilkos hangulatom nem lenne éppen alkalmas, így nem a módszer helyességével, alkalmazhatóságával van probléma, hanem a kivitelezésével. Számomra lehetetlen. És itt jön a módszer csapdája: én csinálom rosszul, az én hibám. Na neeeem. Ilyen kukacos almát nem kérek.

Szabi lassan 3 éves. Van, hogy felébred éjjel, mert rosszat álmodik. Ilyenkor annyi kell, hogy szabiszabiszabi, aludjál és visszafekszik. Az, hogy rosszat álmodik, nem nevelés kérdése. Még csak kis sem növi, mert akkor nem lennének teljesen normális felnőttek, akik rosszat álmodnak. Én csak remélem, hogy olyanok lesznek, mint én. Fej párnára letesz és ha rajtam múlik, delet üt az óra mikor először megmozdulok.

A fogzast meg ne is említsem :D

Nyuszi,
Ahogy fent is írtam, szerintem semmit nem csinálsz rosszul.

Oltás:
6 mikro(?)gr vírust tartalmaz, a fertőzéskor több ezer van a szervezetben. Ha már késő, nem osz, nem szoroz. (az arányra tuti emlékszem, csak a mértékegységekkel van problémám)

f.nikici,
Szegény kis balesetes. Natinál a saját szem szadizása volt egy ideig a műsor. Nem volt jó nézni, ahogy a nyitott szemébe nyomkodta a saját ujját. Szerencsére túlélte, de volt néhány alkalom, amikor ordított, mert valami gonosz manó ki akarta nyomni a szemét. Szabinál külön rossz volt, hogy nyitott kézzel kezdte a szopizást. Amikor az orrába dugdosta, az még ok volt, mert csak őt zavarta az akadály, de a szeme neki is túl közel volt.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Rettenetes éjszakánk volt :? ! Tegnap rengeteget aludt a bébi napközben (délelőtt 2 órát, délután 3at, és még 6-kor is elpilledt fél órára :shock: ). Emiatt direkt nem raktam le korán, gondoltam így úgysem lesz hamar alvás. Kúpot nem adtam neki, mert napközben tök jó kedve volt, 10-kor tettem le, 11-kor aludt el :shock: . De egy hangja nem volt, molyolt a kiságyban, meg morzsolgatott egy pelust, és elvolt 8) :D . Én is lefeküdtem, csak hogy részemről sok alvás nem volt, mert a kiffiam 4* kelt fel 2 óráig :( . Mindig felsírt, és alig bírt visszaaludni. Az 5. kelésnél adtam neki kúpot, addig próbálkoztam, hátha nem kell, aztán még egyszer felkel 4-kor enni, végül 7-kor ébredt. Jót aludtam :twisted: .
Délelőtt egy órát aludt, aztán mikor felébredt, benthagytam a kiságyban, és bekapcsoltam a forgóját, amíg megreggeliztem. Megyek be érte a szobába, gyerek alszik :shock: :lol: . Szóval visszacsuktam az ajtót, és mindjárt megyek takarítani...
Sztem az időváltozás miatt ilyen aluszékony, éjszaka viszont a foga cseszett ki velünk :? . De sajnos nem úgy tűnik, hogy holnap kibújna, mert felül(!) duzzadt neki egy kicsit, de nem fehérlik, meg semmi, de tuti hogy fáj csórikámnak :( . Remélem azért minél előbb vége lesz :roll: .

Nikici!

Botond fején apa talált egy dudort, de fingunk sincs, hogy került oda, mert mi nem vertük be a fejét ( :lol: ), ő meg nem jelezte, hogy önveszélyes lenne :lol: . Szóval nem értem :shock: . De már feltűnt, hogy nagyon jól dírja a fájdalmat, mert mikor mi véletlenül "kárt teszünk benne", meg se rezzen, mi mindig jobban megijedünk :roll: :lol: .

Ági!

Attól még megveheted :twisted: :lol: :lol: :lol: .
a "minden nagyon szép, csodálatos, mint egy álom" nő
:lol: :lol: :lol:
De láttad, az anyja is ilyen :shock: :lol: . azt mondta, ha fiatal lenne, ő is ráhajtana a Benkőre :lol: :lol: :lol: . Ha Lörcs nyer (sztem olyan, mint az Adams familyből a komornyik, Lurch :lol: ), akkor dugdosnia kell a mami elől a hapsit, nehogy éjszaka megugorja :lol: .

Nyuszi!

Nagyon sajnálom, nem tudok erre mit mondani :( . Tudom, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek nagyon kevés az alvásigénye, de ha Lili fáradt is, akkor itt nem erről van szó...
Vagy ő kipihent ennyi alvás után, csak nehéz szórakoztatni?

Ancsurti!

Botond annyira imádja azt a rénszarvasos "dalt", amit felraktál, hogy ha nem bírok vele, ideülünk, és tátott szájjal figyeli akár negyed órán át :shock: :lol: :lol: :lol: . Már a kedvencek között van :wink: . Köszikösziköszi :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

lorca: én meg azt mondom a Suttogóra, hogy NINCS két egyforma gyermek, ahogyan két egyforma felnőtt sem...hogy a manóba is lehetne ugyan úgy hatni rájuk...sehogy...
Dorki is szokta a szemgolyóját simogatni. :lol: :lol: Szerencsére már egyre ritkábban. :wink:

f.nikici

boo: szerintem is a szőkecsodálatosminden asszonyság nyeri majd el a vénkecskefelesége díjat. :lol:

dodi: éjszakátok :? Fogzásra én is olvastam, hogy a legjellemzőbb az éjszakai sírás, nyugtalan alvás, mivel fekve lüktet nekik az ínyük, mivel sok vér tódul oda, de a fene tudja mi belőle az igazság.
Dorki szakaszosan szenved a fogával, és Neki is ott van két dudor, de nem fehér...szóval szerintem nem mostanában lesz még foga, de már most is kínozza szegénykémet, 3 hós kora óta szakaszosan. :?
Ügyes Botond! Kispasi legyen is ilyen! :D Bár ha én okozok véletlenül fájdalmat dorkinak, nem panaszokdik Ő sem, ha esetleg a kulcscsontomat megfejeli, vagy összefejelünk, stb., de most tegnap tuti jól odacsaphatott azzal a dög nehéz manóval. Mondjuk mostanában az a mániája, hogy megfogja a zsinóros játékokat és dobálja fel-le a kezeit a játék meg ide-oda verődik. Szóval lehet most is ezt csinálta...azzal pedig ha teljes erejéből odaüt, nem lehet kellemes. :? Mára már semmi baj a szemével szerencsére, de a játékot már arra sem méltatja, hogy ránézzen... :lol: :lol: :lol:

f.nikici

nyuszi: Lili megnyugszik, ah kiviszed akár babakocsival akár autóval? Ugyanis ha Dorka már a kimenős szerkót meglátja, repdes...és képes az ajtóban felöltözve rám várni akár fél órát is szépen csendben. :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Lorca!

szabiszabiszabi, aludjál és visszafekszik :lol: :lol: :lol:
A Suttogó valóban nem Szentírás :wink: . Nekem nagyon bevált, mert mivel az elejétől fogva alkalmazom, nem kellett bevetnem azt, amit te is említettél, mert én sem bírnám, hogy 124* keljek fel a gyerekhez! De nem volt rá szükség, mert Botond azt szokta meg, hogy "idekint" az emberek ágyban alszanak (el), és ez neki ugyanolyan természetessé vált, mint hogy "idekint" az emberek ruhát hordanak :wink: .
De lehet, hogy a második babámnál már nem lesz ilyen egyszerű alkalmazni. Bnőm meg Ferbert áldja, hát én meg azt nem értem, de ő tudja... Mindenki úgy neveli a babáját, ahogy nekik az a legjobban bejön :wink: .
Most Botond is többet szeret kézben lenni, hogy nyűge van, de most sem alszik el a kezemben, hanem ha már látom, hogy nagyon kómázik, leteszem, és simán elalszik az ágyában :wink: . A "gond" szerintem az, amit te is írsz, a popsirisza, és társai. Ez is csak a szülőnek probléma, a gyerek élvezi :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Én is nagyon fáradt vagyok. Bendő nappal még csak csak, de este... . Ma 6-szor keltünk!!!! Marcinál ugyanekkor kezdődött, és eltartott a szopi végéig... . Azt hittem most ez kimarad. Nyuszi, abszolút megértelek!
Amit nem értek, ha nem lenne elég a tej akkor napközben is másfél óránként kellene ennie, de ő 3-4 óránként eszik, és most ebben a hónapban is 700 grammot hízott.

Katy, amikor Marci ekkora volt, akkor mi se Mikulásoztunk!

A képek nagyon jóóóóók!

Dodi a párod nekem valahonnan nagyo-nagyon ismerős!

Ancsurti a hóra én is irigykedem! Jobbulást!!!!

Nikici sajnálom a bibit!!!

kispiskóta

Én is hoztam Bendőről képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én úgy el vagyok bondtalanodva....
Vendég

Sziasztok! :)

Majd később. Egyelőre csak:

czigka!

Az apasztást úgy értettem, hogy kevesebbet fejsz egy nap. Ennyi folyadék pedig rendesen lehet ludas a dologban. :!: (Én jó, ha két decit meg tudok inni egyszerre. :roll: )

norka81!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :) Igen, nekünk is a őz oktató nénink. :wink:

f.nikici!

Nyugi, lesz még ilyen amikor valaki leamortizálja a gyereket. :lol: Az ilyen típusú baleseteknél ilyen irány a fagyasztó és valami jóóóóóóó hideget rátenni a búbra, hogy vissza húzódjon. Ha lehet, akkor még jobban fog üvölteni, de elég fél percig rányomni, és utána már kuya baja se lesz. :wink:

sillia!

Nekünk is ilyen hűtőrágókánk van, és Manó nagyon csípta. :wink:

Manóhoz is jött a Mikulás. Nem merte megnézni, hogy kapott ajándékott, mert azt mondtuk, hogy csak a jó gyerekeknek hoz, a rosszak pedig virgácsot kapnak a krampusztól. :lol: :lol: :lol: Úgy látszik van némi önkritikája. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Van egy kb. 50 éves "magán" Mikcsink, majd lefényképezem nektek. Őszintén szólva ronda -ha nem ijesztő :roll: -, mert kézzel faragott az arca, kissé bárdolatlan vonásokkal. De akkor készült, amikor még nem kaptak a gyerekek ajándékcsomagokat, mert nem mindenkinek telt rá. Viszont igaziból tud VILÁGÍTANI! 8) )

Amúgy kúrálgatom magam. Zsíroskenyér hagymával tuti recept. :lol: De van itthon ecetes, tormás reszelt cékla illetve házilag készült torma is. Nyomatok még Neocitránt nyomatok mellé. Ha ezeke nem hoznak rendbe, akkor semmi, és mehetek az asztaloshoz méretet vetetni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Dodi: várjuk, várjuk :D :D !

Nikici: szegény Dorkili :cry: !

Boo: internet felháborító :twisted: :twisted: ! Remélem most már valamit csinálnak. Tel.számlát fizetesd ki velük.

Ancsurti: füled :cry: :cry: ! Remélem ma már jobb :wink: , mit mond a doki ?

Ági: köszi a tanácsot :wink: ! Benkőt én már csak azért nézem, hogy halálra röhögjem magam, az tetszett a legjobban mikor az alkesz csajszi mondta, hogy mennyire szereti a harmonikát a harmónia helyett :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!! Ha most is erre gondolok már szakadok a röhögéstől :lol: :lol: !

Orsi: gratulálok a kolléganődnek :lol: :lol: !

Nyuszi: remélem, most már megjavul Lili, sajnálom, hogy ennyit szenvedtek :( :( .

Kispiskóta. Nagyon helyes Bendő! Tesópuszi :P , olyan édesek :D .

Bond: gyors gyógyulást :wink: !!!

Norka küldhetem a 6 hós adatokat? 7000 gramm és 67 cm.

Utógondozáson nagyon nagyon megdicsérték Domdirit, ügyi volt, amit kellett mindent megcsinált, sőt megállás nélkül mosolygott mindenkire és öltögette a nyelvét, nem tudom miért, de most ez az új szokása, hogy egy picit kidugdossa a nyelvét, olyan édes.
marietta1982

Íme a Miku, aki csak nekem kedves, de nagyon :) :

Szemből:

Kép

Oldalról:
Kép

És a világító lámpással:

Kép

Kép
Kép
200907?

És még két kép, amit mútkor beígértem.
Manó legújabb mániája, hogy feláll a kis könyvespolcra, és onnan áll neki az pelenkázón lévő dolgokat :? . Az egy dolog, hogy felmegy, de lejönni nem tud, így mindig kiveri a palávert. (Amúgy le tud jönni, mert már megcsinálta) Én meg egész egyszerűen eluntam, hogy minden nap kismilliószor kell elmondanom, hogy:
1. Ne másszon fel (és ne pakoljon)
2. Ha már felmászik valaholva, akkor jöjjön is le.
3. Olyan helyre ne menjen, ahonnan nem tud lejönni.

A múltkor ezért így nézett ki a dolog: mászás :arrow: paláver :arrow: anya feje :x :x :x :x , pelenkázóról lepakolás, hafeltudtálmenniakkorlejönnisletudsz :arrow: Manó dühöngés
Kép

A vége meg ez lett. Feladta és bealudt:

Kép

Persze nem hagytam ott, át tettem az ágyba. De már a tököm tele.

(Amúgy most is ott dekkol, kb. fél 12 óta. Megint lepakolta a könyveket, amiket elért. De most nincs paláver, elvan mint a befőtt. Hófehérkéről magyaráz valamit a tapétának. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Kispiskóta!

Nem tudom, honnan lehet ismerős....
Újpesten nőtt fel, ott jrt suliba, autóversenyzik, boxolt... :wink: Nem tudom, mivel segíthetnék... :roll:

Nekem anyu azt mondta, hogy a nagy babák, mint a mieink, már többet igényelnek, mint csak anyatejet. Hiába van belőle elég, nem laktatja őket eléggé! Gondolj csak bele, hogy te is mennyivel később leszel éhes egy szendvics után, mint egy pohár tej után :wink: . 3-4 órán át elvan vele, de éjszakára már nem!. Botondnál ugyanez volt: 3-4 óránként evett, éjjel meg óránként kelt :? . Gondolom olyan álmosak olyankor, hogy csak annyit esznek, amennyi éppen elég a visszaalváshoz...
Ennek az egésznek az az oka, hogy "normál" esetben egy ilyen korú baba nem 8-10 kiló, hanem mondjuk 6, és ha belegondolsz, 6 kilósan a mieinknek is elég volt a tejcsi. Átlagosan egy 1 éves (!) gyerek súlya a 10 kiló, annak pedig már jóval több kell, mint anyatej. Hülye egy dolog ez, hiszen az emésztőrendszere viszont még nincs kész arra, hogy olyasmit egyen, ami a súlyának megfelelő.
Szóval ha a mostani, nem túl áldásos állapoton változtatni szeretnél, adj neki valamit pluszba lefekvés előtt, ahogyan itt már páran csináljuk! Tudom, hogy a legjobbat akarod neki, de hidd el, neki sem jó az, ha 6* kel éjszaka, mert nem piheni ki magát ő sem rendesen, rólad nem is beszélve :? !
Amióta Botond kapja a pépet (+cicit) estére, csak egyszer kel éjszaka! És nem dagad tőle, hiszen az éjszakai evéssek alatt ugyanazt a kalóriát megette, mint most egyben lefekvés előtt! :wink:

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.12.08 14:27-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond

Manó új alvó helye :lol: :lol: :lol:
Huginak már látom adja az olvasnivalókat :lol: :lol: :lol:
Pelenkatartó teteje :lol: :lol:

Nyuszi

Ha emlékszel én is írtam 2-3 hete, hogy Odett egyszerűen nem aludt délután fél óránál többert. Nem aludt, hiába tettem meg mindent azért, hogy többet aludjon. Ez 1 hete már a múlté, megint visszatért a régi kerékvágásba, délután alszik 2-3,5 órát.Nem tudom mi volt vele.

Tudjátok írtam, hogy nem hízik Odett már 1 hónapja. A nem hízása azóta van, mióta 3-4 naponta kakil. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy amíg nem kakil ,addig teli van annyira a hasa, hogy nem tud egyszerre sokat enni (max. 80-at evett!), és amikor kakil, akkor kiürül a pocakja, és akkor tud sokat enni. És mivel elég ritkán van kakija, így nem is tudott hízni.
Most 3. napja minden nap kakil, és hízik is. Már hétvége óta 150-et hízott : :shock: . :roll:
Szerintetek is van összfüggés vagy hülyeség , amire gondoltam. Akik nem híznak, Katy , Nikici stb. nálatok minden nap kakil a gyereketek?

Lorca

Egyetértek azzal, amit írtál.

Kép
Kép
orsi777

Kispiskóta

Bende nagyon szép kisfiú :P
Tesós kép :P

Kép
Kép
orsi777

Dodi, és milyen tejpépet adsz neki?

Amúgy persze én is gondoltam, hogy adok. Ami visszatart, hogy Marcinál is ezért kezdtük meg a hozzátápit. És nem segített.

Amúgy tegnap este mi is elkezdtük a nevelést, egyedül elalvás terén és folytattam ma nappal is. Hát volt sírás, de én nem bírom már a közel 10 kilóját cipelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispiskóta 2009.12.08 14:44-kor.

kispiskóta

Orsi, Marietta köszi!

kispiskóta

Boo!

Anyu is azt mondta, hogy elvileg az a jobb, ha felhúzzák a bőrt, még ilyen pici korban, de ő sem javasolja soha, mert a szülők nem merik úgy kezelni, tisztítani, ahogy kéne, és egy gyulladás sokkal nagyobb galibát okozhat. Mi ki lettünk okítva, meg szemmel is vagyunk tartva, ezért mertük megcsinálni :wink: .

Kispiskóta!

Bendőnek nem csak a súly akkora, mint egy 1 évesé, hanem olyan is, mintha egy éves lenne :shock: :lol: :lol: :lol: . Nagyon helyes fiú amúgy, igazi pasi :wink: .

Bond!

Manó :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Látom, Hugi már korán művelődik :lol: .

Orsi!

Én is gondoltam erre, mikor Botond se kakilt. Ő ugyan hízott mindig egyenletesen, de jóval kevesebbet evett. Viszont mikor kikakilta magát 150-eket benyomott. Most majdnem minden nap kakil, és eszik is rendesen! sztem abszolút nem hülyeség, én is ezt vettem észre! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Anyu is azt mondta, hogy elvileg az a jobb, ha felhúzzák a bőrt, még ilyen pici korban, de ő sem javasolja soha, mert a szülők nem merik úgy kezelni, tisztítani, ahogy kéne, és egy gyulladás sokkal nagyobb galibát okozhat. Mi ki lettünk okítva, meg szemmel is vagyunk tartva, ezért mertük megcsinálni :wink: .

Kispiskóta!

Bendőnek nem csak a súly akkora, mint egy 1 évesé, hanem olyan is, mintha egy éves lenne :shock: :lol: :lol: :lol: . Nagyon helyes fiú amúgy, igazi pasi :wink: .

Bond!

Manó :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Látom, Hugi már korán művelődik :lol: .

Orsi!

Én is gondoltam erre, mikor Botond se kakilt. Ő ugyan hízott mindig egyenletesen, de jóval kevesebbet evett. Viszont mikor kikakilta magát 150-eket benyomott. Most majdnem minden nap kakil, és eszik is rendesen! sztem abszolút nem hülyeség, én is ezt vettem észre! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi

Háát nem tom van-e összefüggés a kg között, de Roló még csak most cirkálja a 6kg és ő is igényli a hozzátápit, ezért mondtam, hogy nekem tuti "szar" a tejem...
:roll: :wink: :lol:

ÓÓ Norkát összekevertem Norlikivel én buta :lol:

Bond

Manó innen cuki :lol: Onnan gondolom más :wink: :lol:

Kép kis ejtőernyős:-) Kép Nézz nézz az ég felé...

KépKép

KépKép
ronmay

Csajok!

Hozott a Mikulás egy fogacskát!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Jázmin kűszködik a fogzással és közben most vettem észre, hogy kibújt a bölcsességfogam fele. :shock: :shock: :shock: :shock:

Na, ezt adjátok össze! :roll:

Én nem is vettem észre semmit, csak elkezdtem piszkálni a nyelvemmel, mert olyan volt, mintha valami búb nőtt volna oda, erre érzem, hogy valami kemény. Bevizsgáltam tükörrel és akkor vettem észre, hogy az bizony fog!
Vendég

Norka :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Pffff...elszállt :evil:

Kispiskóta!

Eddig Milupa HA gabonapépet kapott, de most Sinlacot írt fel anyu, mert az még hipoallergénebb, még rostosabb, még hiperszuperebb...stb. :lol: A Milupát imádta Botond, az olyan volt mint a cukor nélküli tejbegríz. A sinlac ma debütál, kíváncsi leszek...
Egy komplett étkezés 160 ml lenne, én eddig 80-nal adtam Botondnak, ez után ugyanannyit még szopott, mint mielőtt adni kezdtem, szóval a tejem nem lett kevesebb :wink: .Viszont tegnap még evett volna pépet, szóval lehet, hogy emelnem kell majd az adagját...
Ha Marcinál a gyümi nem segített, szerintem most sem fog! a gyümölcs gyakorlatilag "desszert", max. arra jó, hogy két étkezés között nyújtsd az időt, de a ti esetetekben sztem egy délutáni gyümizéstől nem lesz éjszaka alvás. Ez a pép ez olyan funkciót tölt be, mint a tápszer, és akár adhatsz azt is, ha kanállal nem eszik Bendő, de Botond a cumit nem fogadja el, ráadásul a pépekben rost is van, ami még tovább kitart, javítja az emésztést, meg attól nem lesz "cicizavaros", hiszen kanállal kapja :wink: .

Ronmay!

A te fiad a normális súlyú baba elvileg :wink: . Lehet, hogy a tejed is kevésbé zsírosabb az átlagnál (ahogy te is :twisted: :lol: ), meg szerintem Roló emésztése se semmi, hiszen már 2-3 hónaposan 200-akat bevert :shock: .
Évekkel ezelőtt még az volt a "protokoll", hogy 4 hónaptól kezdik a hozzátápit, csak mostanában a nagy "anyatej-kampány" kapcsán módosult ez 6 hónapra. És korábban sem azért mondták a 4 hónapot, mert a kocsogok rosszat akartak a babáknak :twisted: :lol: , hanem mert egész egyszerűen a gyerekek zömének igenis szüksége van 4 hónapos korától plussz kalóriára. Ha megnézed, itt a többségnek már nem olyan elégedett a babája, mint korábban, sztem biztos, hogy emiatt is! Persze, akinek a babája nem igényel hozzátápit, az kizárólag szoptasson, amíg csak lehet, de akinek igényli a babája, az ne csináljon ebből sztem problémát, hiszen mi mindannyian kaptunk már ezt-azt ilyen idősen, mégis élünk-virulunk :wink: . Nem látom annak értelmét, hogy túráztassuk a gyereket, mert az LLL szerint ez így helyes, mikor neki már több kell, és anyuka is érezze magát jó sz@rul, mert "csak" 4 hónapig szoptatott kizárólagosan! Ez is szélsőség :? .
Szerintem jól teszed, hogy adsz neki kaját, mert ő igényli és kész.
Maradjunk annyiban, hogy a legtöbb baba igényli már ilyenkor, inkább az a kirívó, amelyik nem :wink: . És gondolom neked sem kell tukmálni a gyümölcsöt :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Norka!

Nem szóltál a fogtündérnek, hogy eltévesztette a házszámot? :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

ÉÉÉÉs IGEN! Megvan az első szándékos átfordulás :D :D :D Hátról hasra, balra, bár a keze még maga alatt marad, ezért visít, hogy forgassam vissza, de kb fél perc múlva újra csinálja. Olyan édes és úgy vigyorog mikor sikerül :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Dodi

ömm sztem kicsit normál alatti, mintahogy mi is....de hízik és ez a lényeg.. :wink: :lol: gyümölcsöt, aszem, zabálja, ha már meglátja a partedlit őrjöng :wink: :lol: és persze, hogy hű maradjon önmagához 180 gyümit eszik tízóraira, persze előtte cicizik, de sztem már nem olyan sokat kb 100körül, készül a gyümire...
ő igényli az új ízeket :wink: :lol: ez van :lol:
ameddig szoptatok egy percig nincs büntudatom, és mivel szereti, sztem még elhúzzuk nyárig, viszont utána már nem szeretnék... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

sillia! :)

Óó, most olvastam. :oops: :oops: :oops: ( :) )

ronmay! :)

Manó innen is cuki, de néha azért :evil: :evil: :evil: :evil: ( :lol: :lol: :lol: )

Fogakhoz, fordulásokhoz: :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Dodi, Marcinál semmi nem segített. Ugye 10,5 hósan választotta el magát, akkor meg javában ette a főzelékeket gyümölcsöket,gyakorlatilag csak reggel-este szopizott már 9 hós korától És attól ugyanúgy kelt éjszaka. Igaz ő a tejpépektől hidegrázást kapott, az istennek nem kellett neki. Szerintem anya zavara volt. :oops: Mondjuk a Sinlacról én is jókat hallottam, de azt csak receptre kapható, nem?
És kanalazni fogunk. Előbb utóbb megtanulja. Nálam ez Marcinál bejött, kezdettől fogva kanállal kapta még az almalevet is. Ha ezt szokja meg ez lesz a természetes.

kispiskóta

Én nem érzem úgy, hogy Odinak kevés lenne az anyatej, nagyon jó hangulata van, mosolygós, alszik sokat, van ereje , hogy forgolódjon, szóval én meg fogadom a védőnő tanácsát, és nem adok neki anyatejen kívül semmit. Főleg, most , hogy látom, hogy el kezdett a mérleg nyelve fentebb menni. A párom sem akar hallani arról, hogy elkezdjem a hozzátápit. Ahogy Ancsurti mondta, egész életében mást fog enni, most ennek van még itt az ideje. Nem olvastam az lll-t, meg semmilyen más könyvet, én úgy látom még ma!, hogy Odettnek nincs szüksége másra. Itt ezt le is zárom, mert szerintem ezt a témát már kiveséztük :roll:

Tike

Pont akartam írni, hogy ne aggódj azért, hogy Hédi még nem fordult meg., ráér még vele, erre tessék :P

Kép
Kép
orsi777

Jelentem,ma elég jó napunk van,ugyanis: délelőtt aludt a teraszon egy órát,aztán kaja 11-kor,aztán fél 1-kor láttam,hogy megint ásítozik,úgyhogy gyorsan letettem és aludt 3 órát :lol: Juhéjjj!
A gáz csak az,hogy a mai nap eddig még csak 3-szor evett,de még eszik fürcsi után fél 8-kor és ma megpróbálom az álometetést. Kiváncsi leszek!

Norka! Bölcsességfog :twisted: Nem fáj?

Bond! Manón be kell sz@rni! Nagyon cuki!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tike!

Juhuuu-juhuuuu :lol: :lol: :lol: .

Botond továbbra is csak hasról fordul hátra, és csak egy oldalra :roll: :? . De anyu megnézte, nem kötöttebb egyik oldala sem,csak erre fordult először, és ezzel meg is elégedett a kis lusti :twisted: :lol: . Forgási gyakorlatot kell csinálnunk a másik irányba és elvileg hamar menni fog :wink: . A hasrafordulástól pedig egy hajszál választja el, de csak nem billen át :? :lol: .

Ronmay!

Botond is örjöng, ha meglátja a pertedlit :shock: :lol: :lol: :lol: . annyira cuki! Ezerrel jár keze-lába, és nagyokat kurjongat, meg kacarászik :lol: . ugyanezt csinálja fürcsinél, meglátja a vízet, és begerjed :lol: . Ma ott ültünk apa mellett, amíg fürdött délelőtt, és a gyerek majdnem beleugrott a kezemből a vízbe anyira ficánkolt, hogy bemenne :lol: :lol: :lol: .

Én is egy évig szeretnék kb. szoptatni. Nekem olyan fura belegondonom, hogy a gyerekem a saját lábán jön oda a csöcshöz :roll: :lol: . Meg ettől teszem függővé a kistesó érkezését, mert nem akarok Botondtól semmit megvonni emiatt. Viszont nem akarunk nagy korkülönbséget, szóval ezért is lőttem be az 1 évet.

Kispiskóta!

Kanál: helyes :D :D :D :D !
Én is azzal adok mindent, pont amiért mondod, ez lett a természetes neki :wink: . És a 3. alkalommal már tök szépen evett, a péphez már partedli se kéne, mert max. a szája szélére jut pluszban :D .
Nekem azért nagyon nagy szívfájdalmam, hogy itt áll a rengeteg tej a hűtőben, és egyszerűen nem eszi meg :cry: . A szívem szakad meg emiatt! úgy tervezem, hogy majd a zöldségeket dúsítom azzal, úgy biztos megeszi :roll: . Pedig korábbanmegette cuisüvegből, ha mentünk valahová, aztán 3 hónaposan úgy döntött, hogy anyatejet csak az eredeti csomagolásból fogyaszt :? :lol: .
A tejpépre először ilyen fejeket vágott: :shock: :shock: :? :?
Másnap: :? :roll: :roll:
3. nap: :roll: :) :)
4. nap: :D :D :D
Azóta: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Orsi!

Szuper, hogy Odettnek elég a tejcsi :D ! Örülj neki! Én se adnék mást, sokkal kényelmesebb is :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Norka

Fogad :lol:
Gratulálok hozzá :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond

Nekem tetszik a télapód :lol:
és hogy világít?

Kép
Kép
orsi777

Nyuszi

Gratula a nagy alváshoz :P .Tudtál pihenni te is egy kicsit?

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Köszönöm, eddig még senki sem mondta. :oops: De tényleg.
Tudom, hogy már a tökötök tele van azzal, hogy sosem válaszolok egyenesen, mindig ki kell találnotok. :roll: :oops:
De ez most tényleg érdekes. Műszaki vénával rendelkezők előnyben, de Apákat is nyugodtan elő rehet rángatni, hogy törjék a fejüket. :wink:

Cserébe leírom Piroska történetét.
Valóban én kaptam, az első szülinapomra. Azonnal fellángolt a szerelem, mindenhová magammal vittem, egészen tizenvalahány éves koromig. :oops: Jött velünk kirándulni, külföldre, telekre, nyaralni, mindenhová. (Faterom el is nevezte "világjárónak". :lol: :lol: ) Éjjelente természetesen ő volt a kispárnám, és vele beszélgettem. :lol:
A nagy szeretgetéseben, és az idő előrehaladtával szépen lassan tönkrement. Elszakadt a ruhácskája, elporladt benne a szivacs töltet. :(

Annak idején úgy jelentettük be Manó érkezését, hogy Anyám kezébe nyomtam Piroskát, és mondtam, hogy legyen szíves megjavítani szeptemberre, mert kelleni fog... :lol: :lol: :lol: (Anyám reakciója: :shock: :shock: :shock: :shock: )
A reparálás elmaradt, de a keresztanyámtól most ezt kaptam szülinapomra ajándékba. Új ruhája lett, új töltetet kapott. 34 évesen megfiatalodott. :lol:
Manó hébe-hóba játszott vele anyáméknál. Most is játszhat majd, de Hugié megmegkapja az első szülinapjára, és onnantól az öve lesz. :D

(Később is kaptam még babát, de azzal már egyáltalán nem foglalkoztam. Piroska volt a mindenem. :P :P :P :P )

Kép
Kép
200907?

Orsi! Köszi,olvastam végre,nekem az is pihi! Nagyon jó könyvem van,végre volt energiám is rá,mert este nem sok van már :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hát komolyan csajok nincs mit :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond

Világjáró baba :lol: :lol:

Nyuszi

Könyv olvasás :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond!

Az én babámat Almának hívták :wink: .
A hogyanégakandeláber-játékba be se szállok, mert annyi műszaki érzékem van, mint Godzillának kecsessége :? :lol: .Ismerkedős játékot folytassuk, naaa!!!!! :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jól emlészem, hogy azzal valaki még adós?

Katy színésze?

Kép
Kép
orsi777

Nnnnnnna, most rácuppanaok:
[quote="katy76"]B írta:katy76ond!
Tessék a feladvány a kérésedre! :wink:

[quote="katy76"]
írta:
katy76Bond!
A Városligetes feladván tőlem van, és nem Orsitól. Senki nem akarja kitalálni, úgyhogy összegzem, amit tudni lehet róla, és adok még egy segítséget:
- Színészt kell kitalálni
- Névrokona megtalálható a Városligetben, van belőle szobor és sétány
- a szobor kapcsolatban áll a clevelandi Kossuth szoborral
Olyan déjá vu érzésem van. :roll: :roll: :roll: :roll:

Ismerkedős játékban ancsurti jön(ne). Én meg már azon gondolkodom, hogy egyszerűbb lenne papírra írni, és utána beszkennelni a sztorinkat, mert akkor ha részleteiben is, de azért össze tudnám hozni. Gép előtt ülve több idő amíg megírom. :roll: :?

Kép
Kép
200907?

DENZEL WASHINGTON! :D

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: