A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Gyorsan elolvastam a fórumot, amit Luna belinkeltél. Azt hiszem, még jobban meggyőzött. :wink: Csak jó lenne valahol olcsóbban találni. Egyelőre használtan nem árulja senki az általam használt oldalakon.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmünket, nekem nagyon bejön.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!!

Luna, így utólag is boldog szülinapot kívánok neked!! :D :D

Mézvirág, egyszerre adják be mind a két oltást, ugyanis, ha csak a H1N1.et kéred, akkor csak 3 hét múlva lehet beadni a szezonálisat.
Csodálkozva olvasom, hogy mindenkit ingyen beoltottak? Engem nem, pedig a háziorvosnál kértem én is. A két oltás + a beadás volt összesen 5000 Ft. Nem mintha sajnálnám, akár a dupláját is kifizetném csak ne legyen semmi baj, csak furcsállom, hogy az orvos akkor nekem miért nem mondta.

Hari, jó nagy pocakod van már, tisztára irigyellek :D :D . Valaki írta, hogy neki a gyomrával együtt nő, hát nálam is ez a helyzet :D Nem tudom mikortól kezd el úgy igazán nőni... tudja valaki?
Nekem reggel még alig látszik, viszont reggeli után, és ahogy tellik a nap úgy egyre nagyobb lesz a pocak.

Konkri, Detti, megértem az aggodalmatokat, de minden rendben lesz. :D :D :D Mi itt mindannyian nagyon szorítunk nektek. Én is mindig izgulok :D , pedig megfogadtam, ha a 13 hetesen a doki mindent rendben talál, akkor, maga leszek a megtestesült nyugalom. Egy nagy ... most is izgulok. Már nincs semmi tünet, most meg ez zavar :D , állandóan nézem a pocakomat, nőtt-e már. Úgyhogy nyugi, minden rendben lesz, senki nem néz rátok görbén, mert izgultok. :D

Handy, a én is szoktam érezni azt, amit te, azt a nagyon finom mocorgást :D Bármi lehet :lol: :lol: , de én is úgy gondolom, hogy akár még a babám is lehet :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Detti,
köszi az infót! :wink:

Hari,
mi van veled? jobban vagy már?
Vendég

Mézvirág,
jobbulást kívánok a torkodnak!

Én úgy tudom, hogy az első nemtom hány napban elég a száraz fürdetés is (amit Luna írt, h pelenkázásnál nedves kendővel áttörölni).

Talinn,
pocak ügyben é is úgy állok, ahogy te :wink:
Vendég

jajj most beszéltem anyámmal, és azt mondta, hogy beszélt az orvosával, és azt mondta neki (meg a nővérke barátnője is)h semmiképpen ne oltassam be magam.
jah.. persze meggyógyítani meg nem tudnak, ha gond lesz... :evil:
hétfőn beszélek a védőnővel, meg felhívom a dokimat is, aztán amikor este jön anya, már remélem meggyőző érveim lesznek az oltásért.. :?
Vendég

GEOOO: És azt is indokolták, hogy miért ne oltass? És ha nem oltatod be magad és netalán elkapod a betegséget és kórházba kerülsz, akkor az anyukád orvosa illetve a nővérke barátnője majd meggyógyítanak? Ezzel nem akarlak rábeszélni az oltásra. Természetesen te döntöd el, hogy szeretnéd-e vagy sem. Mondjuk te a suli miatt is elég sokszor mész emberek közé, nem úgy mint mondjuk sokan közülünk, akik itthon vagyunk a nagyobb gyerkőccel. Hát nem tudom... nehéz döntés előtt állsz, az biztos.

Lányok, oltatott valaki anélkül, hogy kikérte volna a nődokija tanácsát? Illetve annak ellenére, hogy esetleg nem javasolta? Tehát az érdekelne, hogy van-e olyan köztük, aki csak és kizárólag saját maga döntött az oltás mellett?!
Vendég

Heni, lehet en leszek ilyen :) Nekem a dokim azt mondta o abszolut tamogatta, de mikor jottek a hulyesegek (szerintem azok) az itteni sajtoban (masok mint odahaza, es azota is baromi nagy a csond) akkor elbizonytalanodott, ez volt mikor talalkoztam vele. Azota lehet helyreallt mar a lelki bekeje es megint javasolja, de ha nem en akkor is beoltatom magam, mert hat ugye szabadon donthetek :)

luna6

Heny! én mondhatni a dokim javaslata ellenére oltattam, de mondom van 1 orvos barátunk , aki azt mondta hívjam fel az infektológus főorvost a László kórházban,, mert ő biztosan ért hozzá, de ezt már korábban leírtam. szóval szerintem 1 szakmabeli biztos jobban ért hozzá, mint bármely védőnő(nem akarok senkit megbántani), vagy körzeti doki, akik nincsennek úgy benne a témában stb.
de az tény, hogy nekem is azzal lett tele a hócipőm, hogy még min.2 hónapig azt nézzem, hogy ki tüsszentet vagy köhögött mellettem nem is beszélve a gyerekekről, és kitől kaphatom az influt, szerintem többet ártottam volna az állandó idegeskedéssel
Talinn! tudta a dokid, hogy terhes vagy? szerintem én simán visszamennék, és visszakérném a pénzt, hiszen neked ez ingyen jár.

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Sziasztok!

Köszönöm a pocakos dícséreteket. Amúgy nekem is csak akkor ekkora, ha állok, ülök, vagy oldalt feszkem. Ha hanyatt vagyok, akkor kissebb :lol: Vagy legalább is máshogy áll :roll:

Oltáson túl vagyok, bent a cégnél beoltottak, miután mondtam, hogy adják ide az ampullát, majd én beadom magamnak itthon :lol: Ezek után a doki jobbnak látta beadni. Nem is értem miért :lol:

Most ment el a szülésznő barátném, mert így viszont a páromhoz jött ki. Őt is beoltattam, nehogy már ő kimaradjon a jóból :lol:

Handy, nálunk Lili is be lett oltva, mert ő kruppos és a doki ajánlotta. Nem fájt neki és utána sem volt semmi panasza. Köhögött ugyan, de nem valószínű, hogy az oltástól.

Zsuzsa, nekem nem kellett nyilatkozat, de a kislánynál igen. 2 helyen is alá kellett írnom, hogy én akarom neki beadatni.

Konkri, miért rossz hír az, ha lány lesz? Valamiről lemaradtam? Gondolom fiút szeretnél, de azért a lány is jó nem? Tőlem mindenki kérdezi, hogy mit szeretnék. Valahogy nem is tudom. Talán azért nem állok ki egyik mellett sem, mert nem akarok "csalódni". Úgy tervezem, hogy ha kiderült a neme, akkor pont olyat szeretnék :lol:

Bibócska, jó hogy jobban vagy, de pihenj sokat hogy így is maradjon! Nekem azért nagyobb a pocim, mint gondolnád, mert Lilivel nagyon kitágultak a szalagjaim szerintem, meg kis gebe vagyok. Így rögtön nagy dudornak látszik még egy jó vacsora is :lol: Lilinél azért még koránt sem volt ekkora pocim ilyen idősen.

Csilla, szerintem nem volt korai az oltásod, ne agyalj ezen. Sok helyen írják, hogy az első trimeszterben is szabad. Pár napon meg aztán tényleg nem múlhat semmi. Úgyhogy legyél nyugodt, biztos hogy jól döntöttél!

Heni, az én nőgyogyim nem azt mondta, hogy nem ajánlja az oltást, hanem hogy ő nem oltaná be magát. Mármint ha terhes lenne, akkor sem. De mivel én már aludni sem tudtam a sok hülye gondolattól, nekem azt tanácsolta oltassam be magam.
Képzeljétek az AFP-hez a véremet pont 24-25-26-án kell levenni, így ünnepek alatt kell bemennem a kórházba. Gondolom fognak nekem örülni :roll:

Ezzel a fürdető vödörrel kapcsolatban én csak azt nem értem, hogy azt mondják a köldökcsonkot az elején nem érheti víz. Azt hogy lehet ebben kiküszöbölni? De amúgy jópofa, főleg ha tényleg nincs is hely egy kádhoz.

Mézvirág, nekem is szokott így görcsölni, ahogy leírtad. Lilinél nagyon be voltam tojva ilyenkor, hogy biztos valami baj van, de mindig azt mondták, hogy húzódnak a szalagok, meg nő a méhem stb. Most épp ezért nem is aggódok miatta, bár néha tud ilyesztő lenni. De szerintem amíg nincs más tünet, mondjuk vérzés, addig ne aggódj, valószínűleg tényleg csak változik a belsőn és ez ilyen fura szúrásokkal görcsökkel jár.

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok,

Jó régen voltam már,már lehet el is felejtettetek, de sajna 3 gyerek mellett nem tudok túl gyakran jönni. Na meg olyan jól összeszoktatok, hogy nem nagyon akartam zavarkodni. :oops: :oops:

Mondom azért megpróbálom, hátha fel tudom venni a fonalat újra. :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, készülünk a karácsonyra. Gyerkőcök ajándéka már megvan, még a szüleimnek és a húgomnak kell valami. :lol: :lol:
Menüt összeírtam, már csak be kell hozzá vásárolni.

Csütörtökön megyek genetikai uh-ra és kombinált tesztre. Már nagyon várom, hogy láthassam a kis lurkómat. Remélem jól érzi magát odabent, mert nekem semmilyen terhestünetem nincs. :lol: :lol:
Első laborjaim jók lettek, ellenanyagom negatív, de ezt még majd többször nézik, mert A RH- vagyok.

Fiúkat már vagy 1 hónapja beoltattam, Barbikát hétfőn. Senkinek semmilyen mellékhatása nincs. Én kedden megyek, engem is beolt a házidokim. A nőgyógyászom a 12. héttől ajánlja. Nem szívesen oltatok, de most első a 3 gyermekem és az én életem. Persze kis pocaklakót is imádom, de nekem most elsősorban a már itt lévőket kell védenem. És nagyon remélem és imádkozok, hogy kis négyeskének ne legyen semmi baja az oltástól. Muszáj volt rangsorolnom. :oops: :oops:

Követem ám az eseményeket, örülök hogy mindenkivel minden rendben van.
Bibócska neked pedig gratulálok a kisfiúhoz. :lol: :lol: :lol:

Megpróbálok többet jönni, de ti mindig annyit termeltek, hogy szinte alig lehet követni. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Detti, én is szeretnék bandázst, meg csinos kismama nadrágot. Némelyik nadrágomhoz már nem kell öv, és úgy is kényelmetlen. Nem akarom elszorítani a pocakomat, jövő héten szétnézek.
Én pont az édeset kívánom, ez vajon mit jelent? Hallottam olyat, hogy édes-lány, sós-savanyú, akkor fiú lesz. Erről mi a véleményetek? Főleg már szült kismamik? :roll:

Hari, jobbulást, remélem hamarosan nem lesznek már tüneteid, tudom, milyen rossz ez, múltkor torokgyulladásom volt. Még a néhai rossz közérzetre rádob egy lapáttal...

Heni, jó nagy volt a pocakod! Te már nagyon jól "haladsz", 15. hét. Én egyelőre a dec. 16-ot várom, hogy minden rendben legyen.

Luna, boldog szülinapot így utólag, és a pelusok szépek. Viszont nekem a mosható pelus valamiért durvának tűnik: a víz meg ami benne van... Nem tudom elképzelni, világosíts fel légyszi, hogy ez hogy működik. Max. folyó vízben tudom elképzelni a mosását, vagy még ki is kell főzni? :oops:
Más: ez a kádszerű valami ez mit tud? Olyan, mint egy vödör. :oops: Az a baba az elején nagyon ééééééédes.

Geo, én is kutyával álmodtam, de én azt, hogy lefújtam szegényt bors spray-vel, aztán egész reggelig lelkiismeretfurdalásom volt. :lol:

Hari, fantasztikus a pocakod, jó sokat nőtt.

Konkri, a gyomrom nekem is gáz, valamint én is félek a 12. héttől (vagyik 13. mikor lesz az uh) Na meg én is úgy érzem, hogy kislány lesz.

Handy, én 26-ra vagyok kiírva, te pedig 27-re. :lol: Kíváncsi vagyok, hogy alakul majd ténylegesen. Hát én is pont ugyanazt a fura mozgást éreztem múltkor, de a párom mondta, hogy még biztos nem a baba. Meg olvastam is, hogy csak később lehet érezni, de akkor is olyan jó érzés volt. Szuper, hogy letetted a cigit! :wink:

Zsuzsa, Heni és többiek: a háziorvos ingyen adja be az oltást? Azért, mert kismamák vagyunk? Mert alapból fizetni kell, ha jól tudom.
Valamelyik nap vacsoráztam, és nekem is akkora lett a hasam, mintha jövő héten szülnék, aztán olyan rosszul voltam, felkelni sem bírtam. Most ez szerencsére nincs, ma pizza lesz a vacsi. :twisted:

Ami miatt még izgulok, a 9-i uh, megnézik, mik azok a csomók a hónom alatt... Egyik ismerősöm mondta, hogy neki is volt és elmúlt, ez egy ici picit megnyugtatott.
foltivspicur

FOLTIVSPICUR: Kismamáknak ingyenes a védőoltás. Tallin fizetett érte, bár senki nem érti, hogy miért.
Én elmentem a háziorvoshoz mindenféle előzetes bejelentkezés nélkül és mondtam neki, hogy oltás-ügyben jöttem. Miután ismertette a lehetséges mellékhatásokat újra megkérdezte, hogy akarom-e az oltást, majd beadta. Nem írtam alá semmit, (bár vannak orvosok, akik aláíratnak egy nyilatkozatot). Nem kellett gyógyszertárba mennem, hogy felvegyem a vakcinát, semmi ilyesmi nem volt. Benyúlt a hűtőbe, és már készítette is. Elméletileg az ingyenes oltások a háziorvosoknál vannak.
Hallottam, hogy oltóponton is oltanak ingyen, de Szegeden NEM!!! Ott még a kismamáktól is elkérik a pénzt! De ezt az infót ne vedd készpénznek, én se elsőkézből hallottam.

Örülök, hogy többen is beadattátok úgy az oltást, hogy nem igazán adtatok az orvos véleményére. Azt hittem, csak én vagyok ilyen makacs és önfejű, hogy mindenféle intelmek ellenére oltattam.

A jövőhetem elég húzós lesz. Hétfő Boginak oltást intézni, majd hivatali ügyeket intézni, kedd védőnő, szerda vagy csütörtök nődoki, péntek vérvételek. Húúúú....jól betábláztam magam.

http://babystrology.com/tickers/baby-ti ... abycount=1

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Henibaby,
mindenképp oltatok, épp ezért idegesített fel anya, mert még lesz vele egy kis vitám ezek szerint.. :?

Szia Judy,
tényleg rég voltál, de jó h írtál :wink:
én is összeírtam a karácsonyi menüt, de még picit korrigálni kell. nálatok mi lesz a kaja? :)
amúgy nekem is pont csütörtökön lesz 12hetes genetikai uh és kombinált teszt is 8) :lol:
Vendég

Sziasztok!

Luna, Neked mindig tök jó házi receptjeid vannak, köszi!
:)

Hari, beoltottak úgy, hogy hol a torkod fáj, hol meg náthás vagy???? És nem lett semmi rosszabb azóta????
Azért kérdem, mert engem is elkapott mára a nátha is...
Mindig ez van, múlt héten volt beteg a gyerek, nálam minden évben 1 hét késéssel jön ki... :roll:
Úgy döntöttem, beoltatom őt is, viszont erre a két hétre kiveszem az oviból, hogy védjem magamat és a Kistesót, sokak szerint beszari dolog, de ha a Csongi hazahoz mindent , nekünk végünk. Januárra meg akkor már mindenki oltva lesz...
Szerencsére egyik mama tud majd segíteni, hgoy néha ne csak az én nyakamon lógjon a fiam!

Tallin! Én vagyok a nagy hasas, de nekem délutánra akkora nagy hordó áll a hasam-gyomrom helyén...hogy az elképesztő. Ez számomra takargatni való dolog, olyan, mintha elhíztam volna, mint egy malac!!!!
:oops:
Tegnap anyósom is megjegyezte este, hogy most sokat híztál,nem??? Hát, elég durva volt, mivel csak a felfúvódott hordó-hasamat látta... :roll: Reggel mikor felkelek,még nem, de később...

Köszi a nyugtatást mindenkinek, hasgörcsök ügyében, nem túl gyakori, de én is arra gondoltam, hogy mivel 2. jobban tágulok belül, vagy drasztikusabban...

Na, mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
mézvirág

Mézvirág, fájt a torkom és náthás is vagyok,de lázam nincs. Egyelőre nem rosszabbodott semmi. Kicsit fáj a karom. Ez minden.

Na meg migrénem van, de az nem az oltástól.

Kép
Kép
hari

[quote="foltivspicur"]L írta:foltivspicuruna, boldog szülinapot így utólag, és a pelusok szépek. Viszont nekem a mosható pelus valamiért durvának tűnik: a víz meg ami benne van... Nem tudom elképzelni, világosíts fel légyszi, hogy ez hogy működik. Max. folyó vízben tudom elképzelni a mosását, vagy még ki is kell főzni? :oops:
Más: ez a kádszerű valami ez mit tud? Olyan, mint egy vödör. :oops: Az a baba az elején nagyon ééééééédes.

koszonom a koszontest! :)
Milyen viz van a moshato pelusban? Es miert kene folyovizben mosni? Nem ertem. Nem tudom mas hogy szokott, en speciel minden mosogeppel mosok, a moshato pelenka is mosogeppel mosodik, vasalni nem kell (nem is szabad). Aztan meg megszarad es megy a gyerek fenekere. Fozni sem kell. Az anyaga tunik durvanak? Hat a mi hatsonkon meg boven tetrapelenka volt es felnottunk, ezek annal sokkal kifinomultabb rendszerek mar nedvszivo retegekkel (van polaros, meg pluss erzetu, ezer fele ahogy olvastam). Egeszen biztosan mas mint egy eldobhato pelus a popon, de az meg tele van mindenfele vegyi anyaggal amitol ugye olyan gelszeruen osszeall a tartalom, aztan abban van a gyerek, ugyhogy lehet valogatni, hogy miben uljon, textilben vagy moshatoban :) Akik hasznaljak azok kozul sokan allitjak, hogy sokkal kevesebb a pirosodas a popon, ezt nem tudom, bar en az unokaocsemet meg pelenkaztam textilbe, de az meg csak sima tetra volt. Hat majd menet kozben kiderul, en legalabbis ki fogom probalni, aztan vagy bevalik vagy nem :) Azert remelem igen, mert emlekszem meg a felhasznalt pelenkamennyisegre es hogy az mi penz volt (na meg le sem bomlik ugye, bar azt elismerem, hogy elsodlegesen en nem okomamisag miatt akarom kiprobalni :))

A vodor, hat hasonlit egy vodorhoz mert ugye az is :) Mit tud? Onmagaban semmit vegulis, a gyereket tovabbra is nekunk kell furdetni :D Amiben megis mas, hogy ennek nem egyenes belul az alja, vagyis a gyerek nem tud benne ugy leulni mint egy vodorben (vagyis nem ul es nem terheli a gerincet mig nem szabadna), emiatt ido elott mig nem kene nem is tud benne felallni sem. A szukossege meg allitolag az anyamehre emlekezteti oket, es szeretnek benne relaxalni, a hasfajos babaknak (jaaj a nagyobbik lanyom hetekig uvoltott orak hosszat estenkent) kulonosen ajanljak, mert megnyugtatja oket. De elmagyarazni en nem tudom a mikentjet, marmint hogy hogyan hat rajuk, de tala geoo volt aki belinkelt ide egy magyar hivatalos oldalt, esetleg ott lehet szakszerubb leiras rola.

luna6

Luna,
nekem még lenne egy kérdésem a mosható pelusokról: az oké, hogy mosógépben mosod, de a kakit azt előtte ki kéne szedni belőle, nem? :roll: és sztem Folti erre értette a folyóvizet. vagy te hogy csinálod?
Vendég

Sehogy :) Egy darab pelenkas gyerekem sincsen jelenleg :D Amugy meg hat pont ugy kell csinalni, ahogy anyaink is csinaltak a textilekkel, ok sem kakistol mostak :) A darabos dolgok mennek a vecebe, a pelenka meg megvarja a mosast. De ha nagyon foltosnak tunik at lehet mosni epeszappannal (biztos mas is jo) a varakozas idejere is. HOgy ki hogy tarolja a szennyes pelusokat az mar valasztas kerdese, vannak ra alternativak. (jahh, egyebkent alternativakent lehet am kapni bele papirbetetet... mondhatnam, hogy pont ugy mint ahogy volt a tetrakhoz is, de gyanitom a legtobb topiklako olyat nem nagyon latott (max rajta alkalmaztak), amolyan hartyaszeru papir kozepre kerul, es ha teljesen darabos a szeklet, akkor ember lanya kiemeli papirostul, be a vecebe, pelus meg a mosasba. Nem uj talalmany ez kicsit sem, csak az anyagokat es nedvszivasukat meg a dizajnt tovabbfejlesztettek, mint ahogy meg azt rajtunk hasznaltak.)
Azt alairom, hogy igy mosni kell tobbet, es a papirpelus mennyivel egyszerubb, feladom, leszedem kidobom... de az is teny, hogy az nem bomlik el es a vegen az egesz fold egy nagy papirpelus raktar lesz, na meg horror draga is, es hat ebben nincs vegyszer abban meg valami kell legyen (bar ennek meg a bekerulesi koltsege nagyobb eleinte, de azt mondjak az okosok, hogy boven megterul, plane ott, ahol tobb gyerek is hasznalja aztan a pelusparkot. Na ez nalunk nem lesz, nagyon valoszinu :))
En az elso kettot papirpelusoztam (bar az elsot azert, mert szuletesekor ajandekba hoztak nekem tobbhavi papirt es ugy raszoktam, hogy ugymaradtunk, de eredetlieg 16 eve nala meg textilezesre keszultem, meg akkor tetraval, hajtogatassal, vasalassal) es nem voltak gondjaim a dologgal, de mukodokepes alternativanak talalom ezt, ugyhogy ki akarom probalni, mert ha bevalik, akkor nem csak nekem lesz jo hanem tettem is valamit a kornyezeter. Ha meg nem, hat akkor marad a papir. (amugy olvastam, hogy tobben akik textileznek idonkent azert hasznalnak papirt is, hosszabb utra, repuleskor, vagy ha masra bizzak a gyereket, annak a dolgat megkonnyitendo)

luna6

Köszi Geo, pont erre értettem. :lol: Szóval nem tudom elképzelni, hogy hogy jön ki belőle, mert én úgy tuti nem tenném be a mosógépbe, hogy tele van a pelus. Erre értettem, hogy durva, nem az anyagára, csak nem fogalmaztam elég konkrétan.
foltivspicur

info akkor meg reszleteiben:

a papirokrol egy reszletes bejegyzes (papirbetetek is moshatoak alltalaban parszor): http://moshatopelus.blogspot.com/2008/0 ... teszt.html
(ez egy prefoldos pelust mutat, tehat nincs teljesen egyben minden, hanem van belso es kulso retege is. de vannak moshatok amik nem darabokbol allnak hanemminden egyben)

3 perces video magyarul, ami megmutatja hogy kell lecserelni a textilt es mit kell vele tenni hasznaltan: http://moshatopelus.blogspot.com/2008/0 ... nkval.html

es igy kell feladni a pelust ami nem egyben mindenes, video magyarul (2 video):
http://moshatopelus.blogspot.com/2008/0 ... atban.html
http://moshatopelus.blogspot.com/2008/0 ... ban-2.html

de szinte mindenre van valasz a blogban, balra a menuben ki vannak emelve a temak, ez a focime:
http://moshatopelus.blogspot.com/

(remelem nem tunik ugy, hogy en erre barkit is ra akarnek beszelni :) egyreszt meg en sem hasznaltam csak nekem nagyon szimpatikus, es gondoltam megmutatom, hatha masnak is tetszik, masreszt semmifele peluserdekeltsegem sehol nincsen, eskuszom!! ugyhogy csak infoterjesztes miatt tettem am be, semmi bajom a papirpelussal, csak ez engem vonz :D)

luna6

[quote="foltivspicur"]K írta:foltivspicuröszi Geo, pont erre értettem. :lol: Szóval nem tudom elképzelni, hogy hogy jön ki belőle, mert én úgy tuti nem tenném be a mosógépbe, hogy tele van a pelus. Erre értettem, hogy durva, nem az anyagára, csak nem fogalmaztam elég konkrétan.

kozben leesett :) na de hat anyukad sem kakistol tette bele tuti :) bele lehet tenni azt a betet papirt es azzal egyutt kiszedni a szilard szekletet. a folyosat meg hat beza le kell dorzsolni, ahogy szinten anno tettek is. (mondjuk magamat ismerve egy beteg hasmenos gyereknel tuti en is az eldobost alkalmaznam mig helyre nem jon)

luna6

Sziasztok!!

Heni, én nem azért fizettem, mert akartam, hanem, mert az orvosom nem szólt, de az asszisztens sem. Mind a kettőnek mondtam, hogy terhes vagyok, egy kicsit már látszik is, szóval igazándiból én sem értem ezt.
Megkaphattam volna ingyen, mint óvónő, csak az üzemorvos nem vállalta a beadás felelősségét. Hát ennyi.
De már nem aggódom rajta, most már mindegy. A lényeg, hogy most már nem kell aggódnom :D
Te mikor mész genetikai uh-ra?
Ki mikor megy?
Az AFP eredmények mikor készülnek el a vérvétel után?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Luna, köszi a teljeskörű felvilágosítást. :idea: :shock: :)
foltivspicur

Sziasztok!

TALINN: Genetikai uh. a 20. héten lesz, azaz január 11-én. AFP jövőhét pénteken, akkor leszek 16+2. A védőnő nekem azt mondta, hogy az eredmény kb. 2 hét múlva van meg.

Én a tetrapelenkákat 3 napig gyűjtöttem egy vízzel teli vödörben, persze minden nap átöblítettem őket + cseréltem a vizet. Mielőtt a gyűjtővödörbe kerültek, előtte is mindig tiszta vízben csap alatt átöblítettem őket. Tehát 3 naponta volt csak pelus-mosás. Gondolom ez a mostani "modern" moshatóaknál is megoldható így. Bár lehet rosszul tudom.
Vendég

Heni, jol sejted. A mostaniakat is igy mukodtetik :) Bar ahogy irjak - mert ugye en meg nem probaltam - van egy 'szarazon' tarolos technika es ez az aztatos verzio. De pelenkapark meretetol fuggoen a legtobben 3 vagy max 2 naponta mossak oket, de sokan meg a ruhakkal is egyutt ezert mehet amugy is surubben a gep. (persze ez is egyeni ugye, hogy van aki a bebi ruhait is sokaig teljesen kulon mossa, akkor jobb nagyobb keszletre berendezkedni, hogy osszejojjon egy mosasra mar gazdasagosabb mennyiseg, van aki megegyutt a tobbi cuccal ami nem extra kategoria, es akkor rendeszresebb lehet a mosasuk. azt hiszem en az elsonel kulon mostam a bebicuccokat a masodiknal meg a ket gyerek cumojat mar tuti egyben, de lehet az enyemmel is, mas meg nem volt mert harman voltunk :))

luna6

Drága kismamák...
Kívánok mindenkinek boldog miku napot és csodás vasárnapot...
Remélem mindenkinek hozott valamit a jó öreg mikulás bácsi:-)
legyetek jók pusszancs mindenkinek!!
bibócska

Luna,
köszi a választ :wink:

Csatlakozom Bibócskához, mindenkinek kellemes hétvégét!! :P
Vendég

Na franyó, írtam egy csomót azt elszállt...

Csilla, Hari: nem az lenne a rosszhír, ha lány lenne, hanem az ha bajt találnának. Én Így értettem.

Fiú, lány kérdés: már írtam korábban is, átgondoltam a dolgokat és a két gyerek érdekében és a kapcsolatukat tekintve szeretnék fiút. Ha magamnak akarnék jót, akkor lányt szeretnék, de inkább a két gyerek legyen jól meg egymással, ha már mi nem leszünk és erre úgy látok több esélyt, ha mindkettő fiú. Illetve ha 3an lennének - mert ezt is úgy gondolom, hogy 3 testvérben van valami fura összetartó erő, főleg ha még úgy is nevelik őket, hogy fontos a család.
A kettőből ha egy kihúz az már 50%, de ha 3ból egy kihúz azt a másik kettő még visszahúzhatja. Én így látom, mert így tapasztaltam. Ha Marcell lány lenne, akkor mindegy lenne, de ő nem az az óvó,féltő típusú báty lenne, hanem a kicsinálom, verjük meg a hugit típus.

Jaj ma volt a mikulás előadás, hát úgy sajnáltam szegénykét:
1.: egy játéknál hívták ki a gyerekeket és kérdeztem tőle, hogy kimész e, mondta igen - hát erre kiment a teremből... :) én meg futottam át az előadáson ki érte :)
2.: kiment hogy ő is mond a Mikulásnak verset, de meg se szólították, biztos nem gondolták, hogy ilyen kicsi és mond verset, én hülye meg nem kísértem oda, hogy segítsek neki :(
de nagyon bátor volt és egyedül ment ki a mikuláshoz.

Mosható pelus: hát igen, környezet barát, de én azt hiszem még is az eldobhatót választom, főleg így két kicsivel... illetve ahogy írtad Luna, anyáink is ezt csinálták... de a tejes laza kakit elég gáz kimaszatolni a pelusból... sőt igazán csak 7-8 hónaptól van esély arra, hogy masszívabb legyen a kaki, mert húst csak onnantól ehet, de ha sok zöldséget eszik mellé, akkor esély sincs a nudli vagy bogyó szerű kakira, így én kihagynám, hogy napi 1 órát is töltsek összességében azzal, mire kimaszatolom a kakit mindből... főleg hogy ezt azonnal kezelni is kell... nem állhat ott egy percet se. Illetve rendben, hogy lehet mosni környezet barát módon is, de úgy gondolom, hogy egy pelus mosásához, azért teljes, magas hőmérsékletű mosás kell és azért ez is energia és víz pazarlás - bár tudom, hogy a szennyvizet meg újra visszaforgatják... meg Duna, meg egyebek... de ilyen szempontból én most akkor is a kényelmet választom.
Illetve olyanról is hallottam, hogy akinek van még kazánja, az a használt pelusokat ott égette el... azért ha szépen össze van csavarva ahogy kell, jó kis masszív csomag és jól ég, jobban mint a színes szórólapok, ami meg sehogy...
Szóval én ezt választom inkább, de mindenki szíve joga!

Nekem anno a fürdetővödör se nyerte el a tetszésem. Arra szerintem tényleg jó, hogy hasfájós babának jót tesz a melegvíz, mert beindítja a kakit, a beleket megmozgatja és anya méh feeling... de fürdetni nehézkes benne. Én mindennap fürdetés párti vagyok, főleg mert hogy láttam olyat, aki minden másnap csak törlőkendővel törölte át a gyerekbőrét - na a törlőkendő lehet akár milyen szuper és márkás, azért azt a trutyit intenzíven nem kenném bele a gyerek pórusaiba, elég a fenekét áztatni vele. Én szigorú fürdetőkrémes vagyok! Azt használtuk 1,5 évig. És sose volt semmi bőr gond, koszmó és egyéb. Illetve a fiúknak a kukiját szintén minden nap meg kell mosni és huzogatni - tudom, hogy ez is nagy vita kérdés az orvosok közt, de mi ezt is betartottuk és elejétől kezdve huzogattuk, mozgattuk, hogy ne tapadjon le, vízben mostuk. hát ez ebben a vödörben számomra nehéz. vagy a lábújjai közt kimosni, vagy fülét... nekem inkább bejött az a fektető tartó, vagy szimpatikus a olyan kád aminek forma kialakítású az alja, vagy a szivacs betét... majd a hátát a Luna által említett kórházban használt fogással csináltam én is... bár nekünk 2. naptól kezdve egy fénypont volt a fürdés, majd később a 2-3 hónapos kori esti hiszti is ezzel szűnt meg. remélem most a nyári estéken alvással tudom majd áthidalni ezt a 3 hónapos hiszti kort. volt olyan akinek nem volt (én nem ismertem senkit) ?

Majd hasfájásra ajánlom az Espumisan és Grip water cseppeket - ez utóbbi főleg szuper, mivel hűtőben kell tartani és így hidegen még jobb. De vegyük úgy hogy senkinek sem lesz pocó fájós babája, mindenki odafigyel az étkezésére és akkor nem lesz gond.

Na gyerek kakkantott, úgy hogy vége a litáliámnak...

Ja még oltás: én sajna legkorábban jövő-jövő szerdán tudok menni :(

Ú de csikar a hasam. Délutáni szieszta után, két dolgot kívántam: habos süti és kovi ubi - ez utóbbi mellett döntöttem és tessék. Sebaj mindjárt megyünk anyóshoz húslevest enni :)
Tegnap meg sógornőméknél volt tatár de hát ugye nekem azt nem lehet enni :( szomorú is voltam, pedig ettem volna!

Kép
Kép
Kép
konkri

Szep napot mindenkinek!

Konkri, mibol gondoltad hogy a torlokendovel valo lemosasa a gyereknek az agyonkremezett gyari popsitorlovel tortenik?? Vannak erre is textilkendok es a jooreg es bevalt viz is megfelel, en speciel erre gondoltam :) (a moshato pelusokat nem szabad kifozni, illetve magas hofokon mosni, a 60 fok nem tesz kulonosen jot nekik, de az maximumkent idonkent alkalmazhato, ugyhogy ez mar nem az anyaink idoszaka egyaltalan... de total ertheto ha kenyelmesebb az eldobhato, nekem is az volt a preferenciam eddig :))

luna6

szió mindenkinek!
most jöttem a védőnőtől. Háát, azt mondom elviselhető, de ez a nő nem fog a kedvenceimhez tartozni sajnos. megpróbálom nagyjából összeszedni miért.
1. nem szeretem, ha valakinek van véleménye, és nem mondja el, hanem csak így célozgat. na rákérdeztem a h1n1-es dologra, erre csak mosolyog, és annyit mond, hogy ezt kérdezzem a nődokitól, mert erre nem tud mit mondani. ő biztos nem oltatná be magát. nade az lenne a dolga h tanácsot adjon... :twisted:
ez most akkor a véleménye a h1n1-ről? vagy ő magát nem, de egy kismamát beoltatna? na meg azt mondta, hogy ez az influenza sem más, mint a sima, és ő ettől egyálalán nem fél. jah.. addig én se féltem, amíg csak mexikóban voltak emiatt halálesetek... azt mondta influenza mindig is volt, mindig is lesz, kismamákat meg nem szokás gyógyszerezni, meg oltogatni... :roll:
2. nem izgatta, hogy a doki mikorra írt ki, milyen idős terhességet állapított meg, ő csak írta a saját számait...
na most több már nem jut eszembe, ha még igen, akkor azt leírom majd.
a kiskönyvemet megkaptam, sima fehér. :)
hát, nagyjából ennyi, mindenkinek szép napot :wink:
Vendég

ja, a vérnyomásom 120/70, de azt mondta, csak 140 fölött gáz :lol:
Vendég

Luna, bocsesz, most olvastam a betétről... de én azt hiszem akkor is az eldobhatót választom... mert fél évig tuti lottyos kakink lesz :)
A vödörrel meg egyéb cuccokkal úgy vagyok, hogy itt van a 2 éve jól bevált felhalmozott cuccom... tehát nem hiszem, hogy cserélek...
Nekem igazán most a szobával, alvással lesz gondom, mert mi együtt alszunk Marcussal, imádjuk így és nem mellesleg takaró és zsákfóbiás, tehát egész éjjel takargatjuk. De most a picivel mi lesz? Van még 2 plusz szobánk, de én nem szeretnék a picivel külön menni a fiúktól... :( inkább kéne valami kisméretű kiságy, amit az én felem mellé tehetek, bár pelusozni akkor is máshova kell menni.

Geo: készülj fel, hogy nem ritka, hogy a védőnő-nőgyógyász-gyerekorvos-(szülésznő) ellentét közé csöppensz. Előfordulhat, hogy 2 tök más tanácsot fogsz hallani, s kibővítve azzal, hogy anyu, anyós, barátnő, mi... szintén más álláspontokon leszünk. De nyugi, ne aggódj! Te vegyél mindig nagy levegőt, gondold át a hallottakat, olvasottakat és dönts egyedül, max a férjeddel vitasd meg! Nyugi, mostantól az az időszak fog következni, hogy júniusig és még utána fél-egy évig különböző tanácsokkal leszel bombázva. De Te dönts! Úgy is tudni fogod mi a legjobb!
Sőt meg kell, hogy mondjam, hogy tudnék arra is példát mondani, mikor két különböző tanácsot hallottam, de mind a kettő jó volt - így visszagondolva.
Ezért ne akadj fenn, ha a védőnőtől nem azt fogod hallani, amit az orvosoktól. Annak esetleg utána járhatsz, hogy milyen a lexikális tudása a védőnőnek vagy van e gyereke... tulajdonkép, ő nem csak a terhesség alatt kísér téged, hanem még utána 2-3 évig. Ezért ha nagyon nem szimpi, vagy nem tetszik, akkor jelentkezz át máshová és keress másikat.
A legjobb viszont az szerintem, ha nem azt mondja meg, hogy mit csinálj, hanem ha elmondja, hogy milyen alternatívák közül választhatsz...
De még ott van az a verzió is, hogy tényleg te rakod össze a dolgokat és őt elkönyveled mint kötelező szolgáltatás...
Egyébként a terhességed megállapítása egy pontos ciklus és mensi esetében nem nagy etvasz, a Henyhez hasonló pár hetes csúszás elég ritka szerintem. Persze ilyen hetekben a down és afp esetében fontos még (bár az afp vizsgálat egy nagy szar), de egyébként nincs sok jelentősége. Igazán a hetek számának tudod mikor van jelentősége, ha a 26. hét körül kezdődik meg a szülés (az életképesség miatt), vagy egyéb 40. hét előtti szülés esetében, bár itt is a 37. hétnél már nem számít a koraszülöttnek a baba.

Tegnap elfelejtettem: Hari vagy ki írta, hogy érez finom mozgásokat: hát szerintem lehet érezni, illetve egy rutinos várandós meg tudja különböztetni a bélbubit a méhétől, bár ez még nem a baba, hanem csak néha megrezdül a méh... ezt elképzelhető, hogy már van aki érzi, hisz belül egy 4-5 centis poronty úszkál, érezhetünk néha rezgést remegést. főleg az aki mensi alatt is érzékeny volt.

Megjavult a vonalzóm... mitől?

Ja és Geo a vérnyomásod lassan úgy is le fog menni, ne aggódj!

Luna: a minden másnap törlőkendőzés, vagy véletlenül kimaradt fürdés esetén úgy értettem, hogy aki nem fürdetett minden nap, annál ezt láttam... ennek nem vagyok híve. Persze te moshatsz sima vizes kendővel is :wink: :lol:
Egyébként krémekben, fürdetőkben én ragaszkodtam a gyógyszertárihoz, viszont popsikrémet a folyton kakiló kor után már nem használtam mindig, most is csak este nyomjuk, így szerencsére nem is lett nagyon érzékeny a popó se, kb 2-3 szor volt a luknál piros, de az is a fogzáskor.

Viszont azt nem vágom, hogy a napi egyszer, de van hogy 2 naponta kakiló gyerekem most napi 2-3szor kakkant? Pedig nem nagy zabás és nem is fosi-mosi a kakija... Hmmm... de nem izgulok ezen, mert semmi kórosat nem tapasztalok, az meg nem gáz, ha egy nap még is többször kakil.

Kép
Kép
Kép
konkri

geooo! igen érdekes a védőnőd, tényleg lehet, hogy igaza van de az tény , hogy ennyi terhesnőt se hallottam meghalni az influenzától, stb. a másik, hogy a védőnőim (eddigi 2) mind annyi baromságot hordtak össze, csak amikor váltani szerettem volna védőnőt, akkor világosítottak fel, hogy nem lehet mert körzetileg vannak kirendelve :evil: , lekopogom, most 1 kis fiatal anyuka a védőnő hátha ez jobb lesz!
konkri! osztom a 3 gyerekről alkotott véleményed én is, mindig idelyukadunk ki a férjemmel, hogy mi lesz ha mi már nem leszünk stb
, az hogy milyen testvérek lesznek szerintem nevelés kérdése, amit még én is csak tanulok, és nem könnyű.

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Huhh megjottem... merthogy karacsonyi bevasarolni mentunk. Gyereket (gyerekekt, unokatesok) nagyreszt letudtuk, enyim csaladomat is, mehetek apostara a csomival, maradt a parom csaladja de az mindig egy parttalan dolog, emberre rabizom majd o elszuttyog a problemaval, mert otlete az nincsen egy szal se de tyurelme sem, hogy kitalaja... igy rahagyom az egeszet majd o megoldja munkaidoben illetve ebedidoben sajat maga :D Mondjuk az teny, hogy en is gondban lennek ha nekem kene kiotlenem anyosnak meg aposnak barmit is :)

Konkri: menet kozben eszembe jutott a folyos kakirol az a verzio , mikor a gyerekeim egy nagy rottyanas utan mindenfele jolzarodo pelenka ellenere is nyakig trutymakosak lettek :) Teljes atoltozes es gyerek csapba logatasa segitett, hogy erre hogy kepesek fekvo helyukben??!! :D De mind a ketto kepes volt ilyesmire :D

Na en a kulonalvo csoportba tartozom. Nincsenek elveim, nem azert, hanem igy alakult. Illetve hat nem volt ingerem egy agyban aludni a gyerekkel allandora, de nem mert ellenerveim voltak, csak pl az elso gyerekem nem birta mellettem anno a babakocsiban alvast, folyton bulizott ejjel (gondolom felkelt a nagyok mocorgasara) es onnan kezdve volt viszonylagos nyugalom ejjel, hogy attetem a sajat agyaba a sajat szobajaba (panel igy kozel is volt, jol hallottam) az valamiert neki bejott, ugy tunt o ott akar aludni :) Aztan a kisebbikkel meg eleve igy csinaltam, minden elgondolas nelkul, elso naptol kezdve gyerekszoba sajat agy, fix idoben villanyoltassal :D (anyam szerint ez a ridegmarha tartas tipikus esete :D) Kesobb nekem (kizarolag nekem az en esetembenm mas helyett nem allitom, hogy ot tis jo) ez hasznosnak bizonyult, mert 3 hos koratol egyedul neveltem es meg ott volt a nagy is, es hat valamennyit aludnom is kellett, szerintem ha mellem csephadarozott volna kezevel labaval meg zombibb lettem volna, mint igy is voltam. (a draga noci volt, hogy ejjel vagy 10x kelt fel cicizni, es nem hagyhattam nagyon uvolteni, mert akkor - kalandos elet - egyutt laktunk exferjemmel, bar o kulon lakreszben de kozos fallal - es hat nem oa o bebije volt, nem akartam magamra haragitani a bombolessel :) De vegul sokkal jobban vette az akadalyt mint gondoltam :D )

Vedono: hat az nekem ugye most nincs. de emlekszem, hogy mivel lakcimet valtottam ugye hogy egyedul maradtam a csajokkal az uj vedono valami 3 honapos kesessel valahogy 6 honapos kora korul jott eloszor (es utoljara :D) a csajhoz, es total rosszul volt, hogy mi az, hogy a 6 honapos gyerek semmit nem eszik vagy iszik extraban, csak anyatejet. Ott megigertemneki - csak hagyjon beken - hogy meg a heten elkezdem hozzataplalni, ettol megnyugodott, tobbet nem lattuk :D De az elozo, pesti vedonom pl egy tunder volt mindenben.

Fuhh, azert popsitorlovel nekem sem jutna eszmbe gyereket furdetni :) Na de en az egyszer hasznalt es csak pisis papirpelenkat sem szaritanam a radiatoron meg egy korre, a minap valami topikban olvastam errol :D Otletesek az emberek, mit nem mondjak. A gyogyszertari furdeto nalunk is nagyon bevallt, a johnsosn nagyon szaritott, de hat van amelyik kamillas es az eleve szarit... nekem pl van kulsoleg kamillaallergiam, lehet engem jobban zavart ezert mint a gyereket (na meg csipkebogyo allergiam szinten kulsoleg... na de olyan furdeto szerencsere nincs)

Kezd vegre megulepedni bennem az iment betermelt Whopper es hagymakarika :D Most ontenek ra egy kis 3in1 nescafet, ha valaki esetleg el vele gondoljon ram azt kortyolgatva!!! Itt sajna nem lehet kapni a keszletemet meg mar feleltem.

luna6

Na ha mar erre jartam kerdezek is. Biztos van aki hasznalt mar az elsonel (masodiknal) bebiort vagy minek hivjak. Nem a legzesfigyelore gondolok, az nem tema (franciaknal pl nem is lehet kapni be van tiltva vagy legalabbis kozeli idokig be volt, itt nalunk nem tudom mi a szitu) hanem az a bebvitelefon vagy mi...aminek egyike a gyerekszobaban van masika meg anyukanal. Eddig kis lakasban laktam mindig, de a mostani magyar leptekkel merve giganagy (ittenivel messze nem, olcsobb volt pl mint egy harmadekkora a varosban) es ide azt gondolom igy latatlanba, hogy kene. De remlik, hogy ismerosoknek volt amelyikkel volt baja, hogy taxisokat is vettek rajta meg a szomszeddal is 'osszeakadt'... szoval azt sem tudom milyen iranyban kene a temaban elindulni, ezert egylore csak kerdezem kinek milyen tapasztalatai vannak es melyikkel. Annyit sejtek, hogy nekem olyan kene ami egyiranyu, tehat en nem akarok visszabeszelni sem a gyereknek sem nem kell monitor sem, csak a hangot halljam a lakas masik vegeben is. Valakinel iranyelvek, otletek, tapasztalatok??

luna6

Ó Luna én is ettem volna!

Nekem tegnap akovi ubi nagyon betett, főleg hogy ittam rá, majd éjjel két óránként wc járat...

Na én pont azért kezdtem együtt aludni a gyerekkel, mert így nem voltam mosott szar. Mert én meg arra jöttem rá, hogy oké, hogy így is szoptatok, de legalább nem kell kimásznom az ágyból és így már sokkal jobb volt és cseppet se voltam fáradt. Nem mellesleg imádjuk most is alváskor összedugni az orrunkat, vagy kezét fogni... de közben szerencsére nem lett anyámasszony katonája, hanem pont hogy férfias :) meg ez azóta kivitelezhető, mióta nem kakil éjjel, így éjjel nincs pelus csere... bár ismertem olyat, aki pont hogy pici korban aludt a gyerekkel...
ja plussz szerencsém, hogy még nem vagyok kötött időben így a gyerek is jó időben kel, de ehhez is kellett az együtt alvás, van hogy 9kor kel, azért ez szuper :) bár a picivel úgy is korábban lesz, nem is tudom hogy fogok bírni egy 5-6 kor kelő babát :) nem baj, addig alszom :)

hát ez a pelus szárítás meleg! Én is szárítottam egy két pelust, de azt csak azért mert a gyerek mániákus fürdőkádba mindent beledobálós... tehát az enyém csak picit vizes volt... na de a pisit... akkor minek szedi ki a gyerek alól, ha alig pisis...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, nekünk van és jó. kb 6-7 ezer volt... volt hogy kint a kertben ment a party, őr lógott a gatyámon és szólt ha ébredt a gyerek...
és nem visszabeszélős, ilyenről még nem is hallottam, az nem a walki-talki?

De sztem 5-7 ezer forintot megér még próbának is... nekem csak a közelbe tett mobil zavart be, de attól is csak súgott...

Egyébként ha nagy zuhi van akkor sajna közvetíti a tetőablakon a kopogást, vagy nyitott ablaknál a kutya ugatást meg a fagyis kocsit...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kerdezhetek az egyuttelvassal kapcsolatban valami kenyesebbet? Illetve hat kerdezek es rad bizom, ha nem tema nyugodtan mondd es ne valaszolj :) De hogy oldjatok igy meg a csaladi eletet (hogy korbeirjam es ne irjak direktbe :D) Bar nalam ez egyaltalan nem kozponti kerdes plane nem a kezdeti idokben, de erosen gyanitom, hogy a paromnal az lenne mar elvi szinten is, gyakorlatban meg plane, ha ugye ott van a gyerek a csaladi agyban :) (en ezt nem ellenervkent hoztam fel, hanem kivancsi vagyok tenyleg, hogy ezt az ember lanya hogy oldja meg, mert azt elhiszem nagyon is, hogy egy kis szuszmakolo bebi jo erzes az agyban :))

luna6

Nem walkitalki, azoknal a gyereknek is kene nyomi a gomto ugye, ha o akarna szolni nekem, de gondolom amikor anyuka beleszol akkor neki valoban ugy kell csinalni mint a walkitalkinal, hogy gombot nyomni. En lattam mar ilyet de csak boltban, hogy vissza lehetett szolni... meg olyat is aminek kameraja volt az egyik vegen a masikon meg monitor. Hat egy emeletes keroban lehet jol jon, azert ennyire itt nem gaz a szitu remelem nalunk :) Na szoval akkor pont olyan fog nekem kelleni, ami neked is van :)
Tetoablakunk nincs, kutya aki ugat olyan sincs a kozelben, brutalis esozesek annal inkabb (tegnap este le is zartak megint az utcankat, mint legutobb harom hete, csak combig ero viz volt elakadt jarmuvekkel... az itteni nagy esozesek azok kb olyan tropusi jelleguek, ilyet odahaza ezzel az intenzitassal es idotartammal meg sosem lattam... ellenben nincsenek nyari viharok nagy dorgessel, villamlassal, fakicsavarassal) de az meg a tetoablaknal zavarna be ha jol ertem. Repter van a kozelben de remelem azzal nem interferal egy ilyen kis masina, bar egy magyar ismerosomnek volt valami ilyen gondja is, ok ferihegy kozeleben laknak, ha jol emlekszem zugott nekik tole... de annal talan mi meszebb vagyunk es nem is pont a legifolyoso alatt. Akkor remenyeim szerint ez itt fog mukodni.

luna6

Luna :), hát sima ügy, mint írtam, vannak másik szobák, meg nappali, meg fürdőszoba...
tudom, hogy jó volna úgy aludni, hogy összebújunk, de az én férjem és én is inkább elfordulós, hason alvós, nem összegubancolódósak vagyunk...
egyébként meg mikor lefekszünk, a gyerek még vagy 1 órát tozsog és akkor szoktunk összebújni- mármint csak úgy simán... néha a gyerek is oda bújik közénk, vagy ránk :)

valami mindig kimegy a fejemből amit írnék... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Geo: találtam Neked egy babakocsit, ha jól emlékszem, ez talán hasonlít ahhoz amit kinéztél és picit olcsóbb...

http://aprosagokboltja.hu/shop_art.php? ... cat=957807

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="konkri"]L írta:konkriuna :), hát sima ügy, mint írtam, vannak másik szobák, meg nappali, meg fürdőszoba...
tudom, hogy jó volna úgy aludni, hogy összebújunk, de az én férjem és én is inkább elfordulós, hason alvós, nem összegubancolódósak vagyunk...
egyébként meg mikor lefekszünk, a gyerek még vagy 1 órát tozsog és akkor szoktunk összebújni- mármint csak úgy simán... néha a gyerek is oda bújik közénk, vagy ránk :)

Hat az osszebujas nem gaz nalunk sem, en is abszolut kulon alszom meg hason meg hattal mindenkinek :D De ezek szerint akkor mi tuuul kenyelmesre vettuk a dolgot :D:D na majd atgondolom meg ezt :D:D (mondjuk iden oszig nem gondolkodtam volna az tuti, nem volt futesunk... egy 12-15 fokos lakasban asszem nincsenek alternativak a vastag paplanos agyra :D:D de yuheee, iden mar vegre 5 ev ota eloszor nem fagyok jegge telente)

luna6

Sziasztok csajok!

A múlt héten bejelentkeztem a munkaügyi hivatalba, mivel 17-én letelik a gyes (bár ezt apuka igényelte, így egyszerűbb volt elintézni, viszont én voltam itthon Bogival).
A munkaügyiben közölték velem, hogy nem kapok semmiféle pénzbeli ellátást, mivel Magy.o.-on egyetlen napon sincs ledolgozva (mikor ide költöztem, két hét múlva megszületett Bogi és azóta vele vagyok itthon - szóval ezért nincs ledolgozott nap). Elküldtek a szociális osztályra, hogy ott próbáljak meg intézni valami segélyt. Ott viszont azt mondták, hogy csak akkor jár segély, ha már 1 éve regisztrált munkanélküli vagyok, addig nem. Mikor rákérdeztem a hölgytől, hogy szerinte jól van ez így, hogy semmi jövedelmem, ráadásul ebből a "semmiből" fizetek havonta 4500,-Ft TB-t? Csak hápogott és azt válaszolta, hogy nincs ez jól, de sajnos nem tud segíteni. Mondom neki: akkor kihez, hova forduljak segítségért? Mire ő: azt ő nem tudja.
Na most ezek után mit csináljak? Nekünk nagy érvágás, hogy kiesik az eddigi havi 25.000,-Ft (gyes). Az egyik ismerősöm az javasolta, hogy menjek táppénzre. De erre vonatkozólag viszont végképp nem tudok semmit. Nem tudom, ez jogilag hogy működik. Kaphatok-e valami kis pénzt vagy sem?
Ha valaki közületek tud nekem segíteni ebben, azt nagyon megköszönném. Pontosabban abban, hogy kihez fordulhatnék, melyik hivatalnál próbálkozzak stb. Teljesen el vagyok keseredve, hogy mi lesz velünk addig, míg megszületik a másik baba? Legrosszabb esetben még összébb húzzuk a nadrágszíjat és valahogy átvészeljük az elkövetkező fél évet. Viszont ha most történetesen nem lenne mellettem a párom, akkor teljesen jövedelem nélkül lennék és ez senkit nem érdekelne?
Előre is köszönöm!

Ma beoltattam a lányom is. Csak egy szisszenést produkált, mikor megkapta az oltást. Utána közölte mindenkivel, hogy "nem is fájt a szuri!" Nagyon büszke voltam rá. Már csak azért is, mert vagy 2 éven keresztül, amint meglátta az épületet, ahol a gyerekorvos rendel rákezdte a sírást, és sokszor még megvizsgálni sem lehetett normálisan, csak akkor hagyta abba, amikor már vagy 20 lépést megtettünk a hazafelé irányába.

Remlélem mindenki jól van.
Vendég

Heny sajnálom!
Az én javaslatom, hogy menj el a helyi illetékes államkincstárhoz! Ott érdeklődj!

A tb-re van egy privát kiskapu javaslatom, ami még hasznos is lehet: ha van érettségid, akkor menj el nézz körül a 2 éves okj-s felsőfokú szakképzések között, nappali tagozatra jelentkezz - mert nappali tagozatos hallgatók, tanulók tb-jét az állam fizeti. Én a GDF - en dolgoztam, nem a legjobb hírű, de tény, hogy aki akar tanulni és erre későn ébred rá, van lehetősége... a bejárás pedig nem kötelező, mert mivel sokan már dolgozó fejjel ébrednek rá, hogy jó lett volna tanulni, munka mellett nehéz megoldani a bejárást, de a könyvek nagyon jók, az előadásokat pedig dvd-n ki lehet kölcsönözni.

Most amúgy te magyar állampolgár vagy?

Egyébként nem értem miért nem jár Neked a gyes? Ja most már értem - hogy a szülésig nem jár... hát igen...tényleg talán a betegácsi lenne a megoldás és akkor a gyesből számolnák a betegácsi pénzt? vagy van olyan hogy passzív betegállomány, ami 40 nap.
Ja és a TB-t egyébként miért fizeted? Lehet rá kérni méltányosságot az önkormányzatnál és akkor nem kell fizetni.

De tényleg menj a helyi MÁK-hoz...

Kép
Kép
Kép
konkri

Azért fizetem magam után a TB-t, mert hivatalosan párom van Gyesen. Attól tartok, hogy a táppénz így nem oldható meg, mivel ugye a gyes-t párom igényelte meg. A Tb-vel kapcsolatban mindenképpen megyek az önkormányzathoz, hátha mentesülök a fizetés alól.
Még nem vagyok magyar állampolgár, azt csak leghamarabb 2013-ban kérhetem. És ugye az sem biztos, hogy jóváhagyják. Bár addigra, ha minden jól megy lesz két magyar állampolgárságú gyerkőcöm, és talán ezt figyelembe veszik majd.
Ez a tanfolyamos-képzéses dolog nem is rossz ötlet. Függetlenül attól, hogy sikerül-e az önkormányzat által a tb elintézése. Tanulással csak nyerhet az ember, sose lehet tudni, mikor jön jól az ilyesmi.
Köszönöm válaszod! Örök hálám érte.
Vendég

Heny, korabban ajanlgattam mar Geoonak a kovetkezo topikot, neked is csak ezt tudom javasolni, ha valaki kepben van a tbs anyukas gyerekes ellatasokban (mondhatni erre szakosodott es jobban szokta tudni a ceges tb ugyintezoknel is) az szakbarbar (es zsanna) az alabbi nicken, ha nekiindulas es telefonalgatas elott valakit megkerdeznel merre menj, akkor ebben a topikban erdemes megkerdezni oket. Nincsenek allandoan a gepnel persze, van, hogy varni kell rajuk kicsit de erdemes:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=95643130

Sajna nekem sem jar semmi. Odahaza azert nem mert nem tartozkodom ott, itt meg mert egyreszt szinte smemi sem jar az itteni anyukaknak, masreszt ami megis az leginkabb munkahoz kotott, azt meg nem talaltam es hat ez igy is marad :(

luna6

szép estét kislányok...
remélem mindenki jól van.
henikém sajnálom hogy ilyen problémákkal kell küzködnöd és remélem hamarosan lesz valamilyen megoldás.
a tp. HA JÓL TUDOM azért nem lehet nálad mert nincs munkahelyed.hiszen azt azért kapjuk mert ezzel igazoljulk hogy nem tudunk dolgozni ebből vagy abból az okból...
a passzív tp. meg szintén akkor jó ha estlegesen megszünik a munkahely és hogy addig se szakadjon meg a munkaviszony.ez most 30 nap lett..de kicsit lehetett volna segítőkészebb az a nőci akivel beszéltél hiszen ha ők nem segítenek akkor honnan várja az ember???
bízom benne lesz valamilyen megoldás.

geo gratula a kiskönyvedhez.hát igen lesz aki ezt fogja mondani lesz aki azt de végül is minden döntést magadnak kell meghozni mintahogy a felelősséget is neked kell vállalnod.

mi jól vagyunk.ma vettem goleint most azzal szórakoztatom magam...bejár egy darabig :D :D
puszilok mindenkit vigyázzatok magatokra.
bibócska

LUNA: Köszönöm a linket, már írtam is nekik. Remélem tudnak segíteni. A hivatalokkal nekem valahogy nincsen szerencsém. Nagyon szeretnek kitérő és nem érthető válaszokat adni, vagy egyszerűen azt válaszolják "sajnálom, nem tudom" - persze ezt a legegyszerűbb válaszolni.
Ja, ma még azt a választ is a fejemhez kaptam, hogy "háááát, el kell menni dolgozni!" Mire én: Ön szerint ebben a nagy munkanélküliségben csak úgy kapkodnak a 4 hónapos kismamákért?" Erre ő: Ja, hát úgy nehéz. - és ezzel le voltam rázva.

Egyébként számomra az is érthetetlen, hogyha mondjuk most nem várnék babát és bárhogy is igyekszem, mégsem sikerül állást találnom, akkor 1 évig 0 a jövedelmem. Kérdem én: ebből a "rengeteg" pénzből hogy lehet megélni? Ugye, mert szociális segélyt csak 1 év után igényelhetek... roppant érdekes jogszabályok ezek. Akik kitalálják, biztos nem szenvednek anyagi gondokkal.
Vendég

Tudod Heni, azt kell, hogy mondjam, hogy nem mondok semmi megkülönböztetést, mert nem lehet általánosítani (hisz van köztük cigány és nem cigány is - bocs hogy így írom de ez van), szóval van egy réteg nálunk, aki ha azt mondanák nekik, hogy nesze itt egy állás menj el a tescoba dolgozni - hát nem menne akkor se. az meg már részlet kérdés hogy a munkát jól is végezze.
Én hallottam velem egy idős 3 gyerekes roma anyukától, szó szerint: családival együtt megkapom a 'nyócvannégyet', akkor nehogy már elmenjek dolgozni!... no comment... és sajnos ez a réteg, akik nem szívesen dolgoznak, a gyermek áldással is úgy vannak, hogy ha jön, jöjjön, majd lesz valami.
és nem mondom kétszer azt se, hogy akiket az útszélén látok ácsingózni - na ők se mennének el rendes munkát végezni, még ha utánuk dobnák se...
(számomra az volt megdöbbentő látvány, mikor egy terhes, cigiző kurvát láttam...)
így azt kell, hogy mondjam, hogy emiatt a réteg miatt szívnak a becsületesek. és ahogy Luna jól megfogalmazta egy olyan ország ne jótékonykodjon (pl. 2 év gyed, sok finanszírozott állami oktatás...) ahol amúgy is nagy a szükség. (az más kérdés, hogy nálunk a 2 év gyessel és a sok államilag finanszírozott képzéssel a munkanélküliséget akarják eltusolni)
de azt is meg kell mondjam, hogy akik miatt történtek nálunk a változások - na őket úgy igazán nem is érintette, de engem spec igen a szocpol és gyes kérdéssel.

no hagyjuk ezt a szomorú, enyhén politikai kérdést...

remélem Heny megoldódnak a gondjaid.

Kép
Kép
Kép
konkri

Bibócska: mi az a golein? és hogy jár be egy darabig? gondoltam hogy hátha gobleint írtál, de az meg hogy járna be egy darabig??? :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: