Sziasztok!
Azt hiszem, a mi rejtélyünk megoldódott: úgy tűnik jön Botond foga

. Anyu azt mondja, hogy 6 hónapos kor előtt nagyon ritkán bújik ki az első fogacska, de minden jel arra utal... Szóval vagy rendhagyó lesz ilyen téren a fiam, vagy másfél hónap szenvedésnek nézünk elébe

. Tegnap tetőzött az agyrém: egy újabb pocsék éjszaka után reggel 7től gyakorlatilag folyamatosan üvöltött a kisfiúcska fél kettőig, amikor történetesen beájult a fáradtságtól

. Elszaladtam gyógyszertárba, és utána kapott fájdalomcsillapítót, amitől adélután már rendben volt, éjszakára meg kapott kúpot, amivel nagyon jól aludt, egyszer kelt enni, és kész. Már rég volt ilyen

.
Tudom, hogy korai még, de minden jel a fogára utal: 3 napja sokkal veszettebbül rág, mint eddig, patakokban folyik a nyála, zuborog a hasa, ami fogzásnál gyakori, és valamilye fáj, mert tipikusan úgy sír. De nem a hasa az, szóval csak a fogára tudok gondolni. Reggel is kapott cseppet, most alszik, semmi baja. De nem élhet gyógyszereken

!
Norka (vagy bárki)!
Leírnád kérlek megint annak a bogyónak a nevét, amit Jázmin kap? Anyuék mennek ki Ausztriába, és tudnának hozni...
Nagyon köszi, előre is

.
Nikici!
Neked akartam írni az altatásról....
Botondnak tényleg két perc az alvás, vagy ha több is, akkor is csak megfordul, nézelődik, meg motoszkál, aztán kiabál, hogy fordítsam vissza hasra (az még nem megy neki

), és alszik

. Sztem ez 50%-ban az ő érdeme, 50%-ban a miénk. Én az elejétől kezdve nagyon következetes voltam az altatás terén, mert sok rossz példát láttam, és meg akartam előzni a "bajt". Botond is bepróbálkozott minden olyan dologgal, amivel akármelyik baba, de tény, hogy jól nevelhető is! (Bár a Suttogó szerint 3 nap alatt minden rossz szokás leküzdhető!!!)
Arra nagyon ügyeltem például, hogy itthon mindig a kiságyban aludjon el! Persze, én is imádom, ha időnként hozzám bújik, és hallom a lélegzetén, meg ahogy elernyed a kis teste, hogy közeleg az alvás, de mielőtt álomba merülne, mindig leteszem. Mostanra annyira természetes neki, hogy a kiságy az alvás helye, hogy még cicin sem alszik el, hanem kiköpi a cicit, megdözsölgeti a szemét, jelezvén hogy álmos, és ha akarnám se tudnám már a cicit a szájába tuszkolni

. Ilyenkor leteszem, és pillanatok múlva már szuszog

.
Persze nagyritkán előfordul, hogy nyomat egy kis hisztit, mint pl. az előbb

. Láttam, hogy álmos, ezért bevittem aludni. A hátára vágta magát és nézelődött egy darabig. Utána kiabált, hogy fordítsam vissza (

), megtettem, erre nyivákolásba kezdett

. Kivettem, megnyugtattam, de teljesen biztos voltam benne, hogy csak hiszti, mert mostara meg tudom különböztetni a valódi sírást, meg a hisztis sírást (gondolom ti is)

. Visszatettem, kezdte újra. Na jó, akkor viszlát, nem szórakozunk egymással. Ahogy becsuktam az ajtót (!) csöndbe maradt és elaludt (üveges az ajtaja

). A kis sz@ros, mi?
Tegnap este detto! Bevittem lefeküdni, de nem akart aludni. Semmi baj, ha nem akar, nem muszáj. Kivittem magunkhoz, erre kiflibe megfeszülve vinnyogni kezdett (tipikus hisztipóz), oké, ha nem tud normálisan viselkedni, akkor lehet egyedül hisztizni a szobájában

. Két percig nyüszögött (ez szó szerint nyüszögés) , újra bementem és megmondtam neki, hogy ha tud normálisan viselkedni, akkor kijöhet hozzánk. Kivettem, és még fél órán át, mint a kisangyal úgy viselkedett, aztán simán elaludt

.
Tudom röhejesen hangzik, hogy így viselkedek egy ilyen pici gyerekkel, de esküszöm érti

. Ahogyan a hisztijük is teljesen tudatos már, éppúgy szerintem a mi viselkedésünket is sokszor megértik

. Ráadásul, ha már most így nevelem, ez lesz neki természetes. Két évesen már nehéz lenne bevezetni a következetességet, meg ezeket a módszereket sztem.
Eleve sokan vallják, hogy a babákkal úgy kell viselkedni, mint a nagyobb gyerekekkel, nem kell gügyörészni meg ilyenek. Én ebben azért nem hiszek, de tény hogy ilyen téren nekem ez bevált.
Meg ugye a SUTTOGÓ

. Én magamtól tényleg nem tudtam volna kitalálni bizonyos dolgokat, úgyhogy alapvetően nagyon sokat köszönhetünk annak a módszernek! Látod, Boonak is mennyire bejött

. És nem csak a mi életünket könnyíti meg, hogy többnyire "szót értünk" a gyerekünkkel, hanem a babák is sokkal kiegyensúlyozottabbak ettől

.
Kivéve ha jön a foguk

...
Olvasolvasolvas....