A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Bibi!

Biztos nem véd? én ezt nem tudtam...benne van,, hogy h1n1, ,vagy ezek szerint abból is van több....

cikk:tényleg sokkoló

Nekem van a közvetlen környezetemben gyerek (tanítványom) aki oltástól bénult le.

Én már teljesen szkeptikus vagyok, nem hiszek sem kormánynak,sem x orvosnak. Történt már pár dolog, amikor ha orvosra hallgattam volna, nem lennének a gyerekeim.
De ehhez meg kellett érnem 40 évet. Biztos, ha fiatalabb lennék, hiszékenyebb is

Madar: Tök igazad van, minden ellen nem védhetünk(sajnos). De kis eredmény is eredméány....

Kép
arvaerika

utálom az ilyen ködös időt. fáj a fejem, minden bajom van :( :( :(

A krém nem hűl, piskóta összeesett

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

na jó...
mégegy dolog és én is konyecolok....

azért undorító (ellenben a chipssel) mert a legérzékenyebb pontodon tesznek labilissá..... mi legyen a gyerekeddel.....
olyan reklám nincs hogy ha nem eszik chipset a gyerek akkor.....vagy ha eszik akkkor....
mindenki tudja hogy nem alma..... aztán vagy engedi a gyerkócnek vagy nem.....
de itt most nem ez a szitu.....

ihajjjjja de szép fotók!!!!!!!!:)))))))

KépKép
dorkamartini

dorki egy percre sem letehető......

nem is tudom mikor volt ilyen utoljára......

gondolom hasonlóképpen érzi magát mint anna:)))) csak nem aggódik a piskóta miatt:)))

KépKép
dorkamartini

Húúúú csajok... jöttem olvasni... és azóta plusz 2 oldal van.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Nooo asszem két ablakot nyitok... s kezdek reagálni... mert ha végig olvasom akkor nem marad meg semmi.... :roll: :roll: :roll: :roll:

Manó... asszem mi is ugrunk... 2 óránként halunk meg olyan éhesek vagyunk.... Míra hiszti napindítónak.... :evil: :evil: :evil: simi Neked!!!

Andi... éljen éljen lement a láz... ezekszerint gyógymanók odaértek.... :lol: :lol: :lol:

Kriszti... köszönöm a szopis-sztrájkos írásod!!!!! Húúúú pont jókor jött... már kezdtem azt hinni, hogy utál a gyerekem.... Kép fogmosó trükk nagyon tecc.... :lol: :lol: :lol: és a kupacos-képet én is megnézném.... :lol: :lol: :lol:

Tara... fejlődési ugrásnak hívják... vagy mi a szösz.... :wink:

Dorka... überhét miatt nagy simi Neked... Én személy szerint nem tudok Dóri nélkül menni sehova... még a körmöshöz is viszem... de azt úgy oldom meg, hogy benne van a babkocsiban és alszik...anyum meg toligálja... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Gyerekagykontroll jó lehet... én még nem hallottam róla... :roll: :roll: :roll: :roll:

Niki..
. köszi... ezen én is röhögök.... Kép

Süti..
. uh... dejó, hogy minden ok.... Kép

nnnnooo ezt egyenlőre elküldöm... folyt. köv....
vikiviktor

Móni... drukkok mennek.... +++++++++++++

Orsi... (zsalyam)... üdv köztünk... látod látod... milyen jó, hogy becarattunk, hogy elmegyünk innét... oszt egyből jelentkeztél... amit nagyon jól tettél!!!! Tessék képeket hozni, mert mint ahogy a lányok is írták... nagyon nagyon kíváncsiak vagyunk.... :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) Jaaa és asszem eddig még nem is volt Orsink... (ha igen akkor bocs.... )
Köszi a cikket!!! Én hiszem, hogy a betartott "szabályokkal" nem fogjuk elkapni... és hiszem, hogy ennek is köze van a pszichéhez....
:wink: :wink: Én tegnap vezettem be szabályt... amit mi már csináltunk csak a tágabb környezet nem... nálunk már születés óta(Dóri születése óta... :wink: :wink: ) van itthon fertőtlenítő folyadék... (Sterillium a neve...) és mindenkivel kezet mosatok + fertőtlenítő... ahányszor bejön hozzánk a szobába... vagy valami olyant csinál... Hm... most mondhatjátok, hogy ez macerás... de én egyébként is macerás vagyok... és figyelek és ha nem csinálják, mert elfelejtik... majd én jól szólok!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Mert én figyelek ám!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nnnno ennyit a háegynegyről... jaaa meg akinek kétségei vannak.... már van mutációja is... nem is egy... s arra a beadott oltás nem véd.... :wink: :wink:
DE itt jegyzem meg, hogy amit én most leírtam az ránk (a családomra ) vonatkozik!!! Nem ítélem el azokat akik beadatták, vagy beadatják az oltást!!!! :wink: :wink: :wink:

Nooo ezt is elküldöm el ne szálljon... ha már ennyit írtam.... :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Anna elszökött a suliba? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: valamit nagyon nagyon jól csinálsz :) :) :) :) mi a titkod? :wink:

enyém legkisebb is megmakkant, semmi nem jó neki :( :(

vicger

Anna... köszi a fokhagymás infót... DE én eddig mióta szoptatok nem ettem fokhagymát... :? :? :? Te/Ti igen???? Nem fájt babó hasa??? Mert én kipróbálnám... :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll:

Orsi...akkor készíts aktuális vonalzót... :wink: :wink: :wink:

Rita.. nem irigyellek... Andriskának mennek a gyógymanók.... :wink: :wink: :wink: Dejó dejó hogy Máté megtalálta a kezét!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Húúúúúúúúúú Orsi de széééép gyerkőceid vannak!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

ja én sem az ellen hadakozok aki oltat...... nehogy félremenjen.....:)))
azok ellen - felsővezetés - akik ilyen helyzetbe hoznak......
szóval aki oltat az tegye és dehogy ítélem el.....

dorkinak csak egy póz jó...- még jó hogy ülhetek:))))...nnnnna az lenne igazán car ha mozgásban kéne vele lenni egész nap.....
(én még ráadásnak menzeszelek is.......:))))......gyüminapon..... hidegfronttal.....hüle bolygóállással.....egyedül....

KépKép
dorkamartini

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Kriszti, te írtad - ha jól emlékszem - hogy azért nem adatod be, mert nem tudnád megbocsátani magadnak, ha valami történne... Jól emlékszem? tudod, szitaagy Tulajdonképpen, mitől tartasz az oltással kapcsolatban? Csak érdekel, no.

én a magas higanytartalomtól, ami idegrendszeri károsodást (bénulást) okoz ... senkit nem akartam / akarok paráztatni, ezért nem is írtam eddig, de : a tágabb környezetemben a magyar oltóanyagtól mind féloldali bénulás, mind szívmegállás volt 2 héten belül, ez nem jelent meg a médiában ... enkire sincs ráírva, hogy mire van hajlama, viszont a döntéshez szükséges mindkét oldal érveinek ismerete.

Fontos tudni:

- a vérzéses tüdőgyulladás, a H1N1 szövődménye, arra hajlamosaknál/érzékenyeknél fordul elő

- az oltási reakció (bénulások, shock, szívmegállás), arra hajlamosaknál/érzékenyeknél fordul elő

Naaaa, ez után ,hogy döntsek???? Oltassam Lillát és magamat, vagy ne ... ha meg elkapja a picit, abba belehalhat ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="vicger"]R írta:vicgerita, pont az ellenkezőjét írtam, hogy most ott tartok, illetve tegnap tartottam ott, hogy be kéne adatnom magamnak, mert ha bármi történik akkor soha a büdös életbe nem bocsájtanám meg magamnak.....

csak most megint egy másik oldal került előtérbe a belinkelt cikk alapján, mégpedig az, hogy szeptemberben még kifejezetten és hangsúlyozottan ellenezték a kismamák oltását, s nem mellesleg egy várandós nő még egy szerencsétlen coldrex-et sem ihat meg elvileg, nem hogy egy védőoltást kapjon?????????????
De most nem??? Nem érzitek, hogy mekkora anomáliák, ellentmondások vannak itt?

Pontosan ... ÉÉÉÉÉS a szoptatós mamikról is ez volt az álláspont: mert ugye a szoptatás miatt most le van gyengülve az immunrendszerünk ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Orsi!

Üdv köztünk!

Kriszti!

Én bezzeg tudok fekve szoptatni :oops: :cry: :wink: :lol:

Anna: külön a méz meg a fokhagyma?Együtt nekem nagyom brutál :evil:
(mondom ezt én, akinek az egyik kedvenc kajája a kakaós-tejfölös nokedli)

agykontoll:én szívesen kipróbálnám

Kép
arvaerika

Napocskásabbat!

Köszönjük a gyógymanókat,eddig hatottak!Igaz ma többet alszik,mint szokott,de ki kell feküdni azt a fél kúpot :lol: :lol: :lol:

Anna,beszarás,elszökött :shock: :shock: :shock: bár Dani is ilyen lenne.

Viki,nálunk is ilyen szabályok vannak otthon,mert megelőzni adott esetben meg tudjuk.Barni születése óta kötelező a fertőtlenítős kézmosás.

Rita,Andrisnak gyógymanócskák.Máté annyira ügyi kispasi :)

Orsi,örülök,hogy megérkeztél hozzánk.Szépek a gyerekeid.A képek szuperek,jó tanuló voltál :wink: :lol: :lol:

Süti,örülök,hogy minden rendben a kis menyemmel.Persze ez nem volt kérdés!

Madar,nem lettél népszerűtlen!!! :lol:

A fejlődési ugrásokhoz kitartás.

Kép
v.andi

Voltunk sétálni, hát nem mondom, hogy szuper időnk van. Hideg is van, meg a végére neki is eredt kicsit így nyúlcipőben jöttünk haza.

Két dolgot nem is meséltem... :lol: Kedden ugye nyitni kellett az elsőt az adventi naptáron... Nekem ilyen zsebes csillagokból álló van, ami fel van lógatva a falra. Na szóval már hétfőn montam Mírának, ha jó lesz minden nap, akkor reggelre a kismanók mindig dugnak be neki vmi kis ajándékot. :) Kedd reggel jön ki a szobából (én a konyhából lestem 8) ) Nyúl a naptárhoz és tapogatja van-e benne valami... éééééés képzeljétek el volt!!!! :lol: Azt a meglepetést és örömöt amit a kis arcán láttam... áááá... naná, hogy eltört nálam a mécses. És hozta boldogan, hogy anya nézd itt jártak a manók és hoztak nekem ajándékot. :) Mondanom sem kell ugye mi most minden reggel az első dolga. :lol:

A másik... tegnap erre járt a Mikulás! :shock: (egyik trafik előtt szokott minden évben kiülni) és hát apával pont véletlenül arra jártak. ;) Azt a megilletődést... megmukkanni is alig mert... de azért a végén csak beszélgetett vele és még az ölébe is beleült.

Visszaolvasok...

Móni, hajrááá a 90 naposhoz. Recepteket meg dobálni picre a fogyis mappába. ;) Mindmegette tele van vele.
Délutánra mennek a drukkok! +++++

Süti, uh rendben :lol:

Fogyókúra, nekem ami bevált anno az a narancsdiéta... Ha vki nem ismeri és érdekli, szívesen leírom. Én még sosenem csináltam a 90 napost, de most a szopi miatt egyenlőre nem merek belevágni egy durvábba. És a lassabb fogyás az tutibb is. ;) Ugye azért lesz aki velem (és anyummal) tart januártól??????

Zsalyam, jó hogy nekiveselkedtél és írtál nekünk. Soha nem késő. ;) Akkor majdnem egyforma korú gyerkőceink vannak. .) Keve mikor született pontosan? És képeket ugyi kapunk? :lol: Látom a csajok is már kértek. :lol:
Húú, de szépek. Jó ez a képecske róluk.

Astrid :( Azért mostanában különösen örülök annak, hogy nem most vagyok épp pocis...

Andrisnak gyógypuszi, neked meg simi és kitartás.... nem eccerűű. :) Ortopédia biztos rendben lesz, de majd gondolunk rátok. +++++
Azt hittem azzal, hogy Máté is megtalálta a kezét azt akarod írni, hogy rágja.... mert enyém fiam gégésznek készül az tuti és saját magán gyakorol... érdekes mód csak este, de akkor aztán sokszor majdnem megfullad, annyira bent jár a szájában. Másképp még nem érdeklik a kezei, de a szemével mi sztem végig le leszünk maradva ... és csak le, nem pedig el. :?
Tegnap akartam kérdezni csak aztán elfelejtettem mi jót rendeltél a fiúknak? Megmutizod? Látom linkeltél.

Oltassunk-ne oltassunk, asszem én ebből inkább kimaradnék. :?

[quote="vicger"]A írta:vicgernna elszökött a suliba? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: valamit nagyon nagyon jól csinálsz :) :) :) :) mi a titkod? :wink:

Vagy még ott is jobb, mint otthon! ;) 8) Bocsi Anna, de ezt nem tudtam kihagyni. Puszi

Erika, kakaós-tejfölös nokedli?????!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép Kép
manósziget

Egy gond van: aki látott már élő 3 vagy 5 éves gyereket (nekem épp ekkorák vannak), az nem gondolhatja, hogy higéniás szabályokkal bármilyen fertőzés biztosan elkerülhető, max. csökkenthető az esélye... Csak egyszer kell őket elvinni vásárolni (vagy pl. ebédelni az Ikeába :wink::D) és végignézni, egy ekkora gyerek mit csinál, aminek a nagy része egyszerűen megakadályozhatatlan. Mert pl. tuti végighúzza a kezét a hűtőpulton, az ablakpárkányon, a mozgólépcsőn, liften, korláton, széken, stb., mielőtt-után-közben váratlanul a szájába veszi a kezét, orrába nyúlkál. Nem azt mondom, hogy feleslegesek a higiéniás szabályok, csak annyit, hogy ezekkel 100 %-ra nem lehet kizárni dolgokat. Nem véletlen, hogy a nagyszámú fertőzések épp gyerekközösségekben következnek be és nem csak a H1N1-nél...
Szóval hogy védjük meg gyermekeinket?

Astrid

Kép
astrid

Erika,kakaós tejfölös nokedli Kép Kép Kép

Kép
v.andi

Nálunk megelőzésre megy a gyerekeknek az oscilo heti egyszer, emellé Kevének immunerősítő bogyesz és multivitamin szirup.
De most már szerintem mi is bekapjuk a heti egy oscilo adagot és az immunerősítőt is....
Plussz kitaláltam, hogy minden nap egy pohár friss alma-cékla-sárgarépa facsarmány ....
állítólag a feketeretek is jótékony lereszelve esténként.... majd ezt is esszük.... na meg finom házi tyúkhúsleves lesz sokszor...

Manó - Keve 2007. május 23.-án született :D

KépKép
KépKép
zsalyam

Képzeljétek!!!! Az előbb írt Robi sms-t (Komlón van tanfolyáson), hogy ő is tudja ugyanúgy rezegtetni a szemét, mint Ákos!!!! Azt mondja egyszercsak berezgett neki és utána úgy csinált, mintha kancsalítana és járt neki izomból! :shock:
Asszem most valamelyest megnyugodtam, mert így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy öcsinek szemtekerezgése van... és nem komolyabb...
De akkor elvileg ezt a szüleinek is észre kellett volna venniük Robin, mikor még pici volt... hmmmm.... Ő csak azt tudja, hogy kancsal volt és ragasztani kellett a szemét meg szemüveg kellett neki....
Lehet így már más lesz a leányzó fekvése, majd jövő héten ezt is megemlítjük a dokinak.

Kép Kép
manósziget

Erika, kakaós-tejfölös nokedli... :shock: :lol:

Én például szeretem a sárgabaracklekváros-sajtos kenyeret... :lol: Nagypapámtól tanultam...

Kép

Kép
hgrita

Húúúúúúúúúúúúúú csajok... milyen vita alakult itt ki.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Erika.... kakaós-tejfölös nokedli... ??? :shock: :shock: :shock: :shock:

Móni... egyáltalán nem lettél népszerűtlen... tudod... van, hgoy más a véleményünk... DE itt vagyunk egymásnak... és van kivel megbeszélni ... és stb. stb.... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Manó.... Míra és a n aptár.... :lol: :lol: :lol: :lol: Milyen diétába kezdel januártól???? És milyen az a narancsos????
vikiviktor

Rita, te se vagy semmi. Lekváros-sajtos kenyér?! Miket nem esztek.

Viki, 90 napost megprószálom. Másikat minnyá felrakom picre.

Kép Kép
manósziget

Rita... atyaúristen.... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: sárgabaracklekváros-sajtos kenyér.... ??? :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

A férjem a túrós tésztát sok szalonnával és tejföllel eszi,és agyoncsapja sok vaniliáscukorral.

Mano,hát így tényleg más a helyzet.Ezek szerint Robi szülei ezt nem vették észre.

Kép
v.andi

Zsalyam,üdv itt!!!!jobb később mint soha!!!

Kriszti,na a töltött tojgli pont jó fehérje napon!!remélem kipihented magad!!!

Madar,jaj,remélem nem kell újra átmosni!!!

Hú Dorka,az tuti lenne,de még babástul is komoly szervezés,hogy többen össze tudjunk jönni,na ehhez vedd hozzá,hogy apák is otthon legyenek.....szerintem ez most még lehetetlen,én mondjuk meg tudom oldani,leadom nővéremékhez,de amíg szoptatunk ez ,ááááá ez még nem menne,a talin is mindig szoptatott valaki!!!

Astrid,nem jó hírek...én ezért nem nézem a hiradót!!!

Rita+++++++++++++++++,kéznézés Hurrrrráááááá!!!

Zsalyam által belinkelt cikket valaki feltenné a picre légyszi,mert nekem azt írja ki hibás oldal,kösziiiiiiii!!!!!!

Peppino,A picen az osztrák csokitortáról beszélünk,ott a recept!!!

sajnos most csak eddig jutottam,majd este jövök!!!

sutimano76

Manó... így már lehet, hogy Ákosnak örökletes a szeme vagy mi a szösz.... huuuu ez már biztatóbb!!!!

Astrid...
. megértelek!!! és mindenkit ahol pici baba mellett van még nagyobb egy vagy több... DE nekem (még csak) Dóri babám van ő az egyetlen gyerek nálunk... meg persze én néha.... Kép Kép
vikiviktor

most csak gyors Astridnak: a higiéniás szabályoknál nem ilyenekre gondoltam, hanem az alapvetőkre: napi fürdés, wc után kézmosás stb. Ami nekünk természetes, az máshol van, hogy kivitelezhetetlen az életkörülmények és az igénytelenség miatt. ---> utalok itt a korábbi hsz-kre.

Manó, ez tök jó!!! /szem/

vicger

[quote="zsalyam"]T írta:zsalyamöbb dolgot se értek ezzel az influval kapcsolatba, de az egyik:

A vírus hogy hogy nem jut át a magzatra? Nem értem! Hiszen amikor véletlenül beteg baba születik, pl. valamilyen rendellenességgel akkor azt halljuk biztos valami vírus okozta. Nálunk ismerősi körbe van ilyen, a baba puklival a fején született és az egyik szemével is gond van --- erre mondták, hogy a mama elkapott valami vírust és tünetmentes volt....

????

A mi gyerekorvosunk azt mondta (homeopata is), hogy ha fél a szülő akkor beoltja a gyerekeit.... szerintem ez fontos hozzáállás ....
ha fél valaki akkor tényleg jobb az oltás.

Orsi

Szia Orsi, üdv köztünk !!! : Nagyon édesek a gyerekeid, az enyémek között is hasonló korkülönbség van ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kriszti!

Nem a te hozzászólásodra reagáltam :D:D. És igaziból nem is Vikiére... :)
Csak már többször olvastam, hogy így-úgy higéniás szabályokkal megelőzhető az influenza, stb.
Mi tartunk alapvető higiéniás szabályokat, nem élünk rossz körülmények között, ugyanakkor nem gondolom, hogy mindentől meg tudom őket és magunkat óvni így...
A te hozzászólásodban azzal nem értek egyet, hogy önmagában a körülmények szerintem nem ennyire nagy jelentőségűek abban, hogy egy betegség ma tömegesen fertőz vagy nem (most nem épp az influenzára gondolok), hanem bizony kellhetnek azok az oltások is a fertőzések terjedésének megakadályozásában. Mert ha már csak 1 gyerek van egy gyerekközösségben, ahol nem ugyanolyan a helyzet (és ne legyünk rasszisták, ez nem csak bizonyos népcsoportra igaz), akkor az behozhatná a gyerekközösségbe.

Astrid

Kép
astrid

[quote="madar"]K írta:madarriszti, nem kötözködöm, isten,biz., de már úgyis népszerűtlen vagyok :oops: így megkérdezem bátran ... ez a cikk miért hitelesebb, mint bármelyik másik, honnan tudjuk, hogy totál hihető infók stb. ???

Egyikőtök sem népszerűtlen !!!! ... semmiről nem lehet tudni, amit olvasol, hogy milyen érdekek irányítják azt, aki megírta ... vagy, egyszerűen mi motiválja ...

rólam tudjátok, mennyire nem vagyok orvosság párti, de nekem eszembe se jutna, hogy a kötelező védőoltást ne adassam be :oops: ... és a prevenárt is beadattam, mert jobban félek a betegségtől, mint az oltás következményétől ... más kérdés, hogy én a védőoltásokat "homeos védelemben" adatom be a kislányoknak ... van egy szer, ami csökkenti az idegrendszeri károsodás veszélyét ...

H1N1: én azért hezitáltam eddig, mert össze - vissza beszéltek a "hozzáértők" ... pl kismamát, szoptatóst oltsunk-é vagy sem ... ééééés most azt gondolom: a kisebb veszélyt abban látom, ha beadatom ... Lillának is ... homeos védelemben, ő alkati szert is szed, és most makkegészséges(nek tűnik) ... aztán rábízom magam a védőangyalainkra ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="tisz"]S írta:tiszziasztok!

Megint jól lemaradtam.

Köszönöm,hogy szívesen láttok.Ide nem fogom leírni az ajándékötleteket,majd csak karácsony után. :) Ki tudja ki olvas. :?

Nagyjából olvastam,amire emlékszem:

Oltás: Mi 2 hete beoltattuk magunkat.Elég sokat vacilláltunk rajta,de a gyerekek miatt döntöttünk így.Bencének (a nagyfiam) bronchitise van,ami akkor jön ki nála,ha taknyos,beteg.Ezért neki a szezonális influ oltást beadattuk,a H1N1-et nem.De pár napja erősen gondolkozom,mert valahogy meg kell őt védenem ez ellen.Nem szeretnék megint fulladást,kórházat.Erika,ezt a másik oltást is patikában lehet kiváltani,vagy ez is ingyenes lenne?Talán ezzel beoltatnám.

Anna jobbulást a gyerekeknek!

Andi hogy vagytok?Remélem Barni kialudta a lázat.Ja,most olvasom,hogy minden rendben.Örülök.

Babcika valahogy juss el orvoshoz!Tudom nem könnyű,én sem tudok a két gyerekkel sehova sem eljutni a sétán kívül.(Pl.6 hetesen sem voltam még) :oops:

Vicger fogmosás :D

Madar 90 napost én is szeretném,csak előbb pont mint Neked,kell terv+ receptek.Amint ezek megvannak,kezdem is.Majd lehet kérek ötletet tőled és Krisztitől.
Remélem Veronika szemével nem lesz semmi gond!
Matyinál még pocaklakóként láttak vesetágulatot,mikor voltunk UH-n 4 hetesen,azt mondták nem növekszik,ne foglalkozzak vele.(aha,nem az ő gyerekük)Elég összecsapott vizsgálat volt szerintem.Szeretnék elmenni egy másik helyre,most már jó lenne egy kontrol.Majd írd meg mi volt.

Zsalyam üdv.Hasonló életkorú gyerkőcökkel rendelkezünk. :D

astrid kismama :cry: .Nem hallottam.

hgrita este megy a drukk.Hiszti nálunk is este volt.

Eddig jutottam,nem merek frissíteni,mert biztos sokat írtatok,és most mennem kell.Később igyekszem jönni.

Bocsi akinek nem reagáltam!

Tisz: a Fluvarix NEM véd az ellen a H1N1 ellen, ami most fertőz !!! ... ezt a háziorvosunk mondta ... :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kép

KépKép
dorkamartini

Manó: én veled tartok fogyival, de én ki akarom várni, hogy 6 hósak legyenek....akkor mégse veled, csak utánad :wink:

Szalonnás..van.cukrós...úúúúúúúúúúú :shock: nem semmi
Én a borsóleveshez ettem régebben kenyeret+szalonnát...jó fogyis :lol:

t-pk

Dorka-Dorka!!

Ne fájdítsd a szívem ilyen profi képekkel!!! :lol: :lol:

Kép
babcika

Mindent olvastam,de most nem tudok reagálni.
Önző módon csak magunkról pár szót.

Éjszakánk fenomenális volt,bár ez gondolom betudható annak,hogy tegnap szinte semmit nem aludt.
Viki este fél 8tól reggel fél 8ig aludt közben egy fél 5ös evéssel. :D Nagyon ügyes kislány volt!

Ma délelőtt vásárolni voltunk.Jól haladunk a karácsonyi ajándélkokkal,már a fele megvan.Voltunk Sparban is,azt Viki végigaludta.

Negyed 2kor kellett volna elvileg ennie(az a 3 óra,de igény szerinti szopi van,ezt mégis be szokta tartani napközben),de 1kor elaludt és még mindig nyomja a szunyát.Remélem azért éjszaka is fog durmolni. :D

Oltásról csak annyit,hogy mindenkivel egyetértek.Mi is csak Viki miatt adattuk be,de ha ő nem lenne akkor nem kértem volna.Apika ugye mindenféle emberekkel találkozik nap mint nap,én meg inkább csak elővigyázatos vagyok.

Most megy a Mosó Masa Mosodája ezerrel,már a harmadik adagot mosom...

Este majd még jövök és megpróbálok reagálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.03 15:37-kor.
Vendég

Dorka, kép tuti jó...

t-pk

Ja nászasszonykám, én is fogyizok veletek, de csak akkor ,ha január 2-án kezditek. Január 1-jén nem szabad fogyizni, takarítan stb, mert akkor egész évben azt fogod csinálni, és hát én nem akarok egész évben fogyózni,mert az azt jelentené, hogy egész évben még mindig malacka leszek :D

Kép
babcika

Nem boldogulok a vonalzóimmal...... próbáltam kicsit frissíteni őket,
de állandóan azt kapom, hogy túl hosszú aláírás.
Tud valaki segíteni?

KépKép
KépKép
zsalyam

Hellóhalló!!!

mi oltattunk! a rokonokat is arra kérjük/kértük!
én sem bocsátanám meg magunknak soha, ha más felelőtlensége miatt kap majd el Soma valamit. :oops:

Zsályám!üdv. itt!!Szépek a gyerkőcök!

Anna, gyerekeknek jobbulást!

blogot még nem néztem, de igyekszem!

dévényes torna: nagyon szeretjük!

Madar,nekünk is kell menni 3 hósan veseultrahangra, majd beszámolok mi volt.

Tegnap mindentbelemuffint sütöttem, nagyon jó lett!

Dorka édes, és a többi gyerkőc is!!! Most csak villámátsuhantam vagy 20 oldalon...............

ja, és nálunk is ugrás van!

puszi mindenkinek :wink:

KépKép
csikipetra

Húúúú Dorka nagyon jó kép! :wink:

KépKép
KépKép
zsalyam

Jajj, tegnap édesapa olyan jót főzött,hogy ma már kétszer ettem belőle, de még kívánom, mondjuk utána a konyhát azt senkinek sem kívánom :lol: :lol:

Kép
babcika

Manó... én is tartok veled... vagyis megpróbálok... :wink: :wink: de segítesz majd, hogy mit/miket egyek??? Mert én eléggé ötlet szegény vagyok ilyen téren... :? :? meghát tudod... :wink: nem vagyok egy konyhatündér... Kép de próbálkozom!!!!

Nooo épp az előbb "buktam" meg a higiénés szabályommal.... :cry: :cry: :cry: :cry: vagyis pontosítok... nem buktam meg... csak elindítottam egy lavinát.... :cry: :cry: :cry: :? :? :? :? az apám nem igazán fogja fel mit akarok.... :? :? :? :? noooo szépen elmagyaráztam... ezt ő úgy értelmezte, hogy ok nem nyúl Dórihoz... de ellentétben minden játékát megfogdossa..... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: nnnoooo én minnyá felrobbanok... nooo a lényeg, hogy jól összekaptunk... DE akkor se hagyom magam!!!! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

jajj lányok megpucoltam x darab naransot vagy mandarin vagy mifene ez:))))) és olyan narancsos kari illat lett:))))))
úúúgy szeressem:)))))

tegnap meg amikor sétiztünk a fenyőfákból jött a kariillat:)))

talán holnap manóék mézeskalácsais ideilletozik és akkor már teljesen bezsongok:)))))

hétvégén én is nekiállok díszíteni meg minden aztán kezdhetünk ötletelni:))))) mit hova tegyünk illat meg csak úgy miatt is...:)))

jaaaa akkor már megkérdezem..... - természetes illat? van ami ad?
én illóolajozni szoktam de most a narancs miatt eszembe jutott hátha tudtok valamit....

fahéjrudat vettem de őszintén szólva nem volt semmi hozamodványa csak ha rányomta az ember a nózijára...... - pedig nekem nem kicsi:))) szóval érezhettem volna:))))

KépKép
dorkamartini

[quote="arvaerika"]B írta:arvaerikaibi!

Biztos nem véd? én ezt nem tudtam...benne van,, hogy h1n1, ,vagy ezek szerint abból is van több....

cikk:tényleg sokkoló

Nekem van a közvetlen környezetemben gyerek (tanítványom) aki oltástól bénult le.

Én már teljesen szkeptikus vagyok, nem hiszek sem kormánynak,sem x orvosnak. Történt már pár dolog, amikor ha orvosra hallgattam volna, nem lennének a gyerekeim.
De ehhez meg kellett érnem 40 évet. Biztos, ha fiatalabb lennék, hiszékenyebb is

Madar: Tök igazad van, minden ellen nem védhetünk(sajnos). De kis eredmény is eredméány....

Erika: igen, abból is van több ... :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Dorka... dejó kép... dehát milyen is lenne??!!!! Dorkinak ez az új haja????
vikiviktor

[quote="dorkamartini"]j írta:dorkamartinia én sem az ellen hadakozok aki oltat...... nehogy félremenjen.....:)))
azok ellen - felsővezetés - akik ilyen helyzetbe hoznak......
szóval aki oltat az tegye és dehogy ítélem el.....

dorkinak csak egy póz jó...- még jó hogy ülhetek:))))...nnnnna az lenne igazán car ha mozgásban kéne vele lenni egész nap.....
(én még ráadásnak menzeszelek is.......:))))......gyüminapon..... hidegfronttal.....hüle bolygóállással.....egyedül....

Hú, ezt nagyon jól leírtad: kik a felelősek azért, hogy ilyen helyzetben vagyunk .. hogy nincs pártatlan, független tájékoztatás egy ilyen kérdésben ... és bocsi: de akárhogy döntök (oltatok, nem oltatok) mindkét szituban manipulálva érzem magam ... itt tartunk ...

Dorka: kitartás, tényleg car napod lehet ... simisimi neked !!!!!!

Anna: akartam írni, hogy nagyon-nagyon tetszett a kendőd, tisztára beleszerettem :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hú képzeljétek az előbb Dóri megfogta az egyik játékát csakúgy... és többször is... húúúúú énlenninagyonboldog... Kép olyan édes... és én gyors leakartam fotózni...háááát ez a k...rva elem nem most merült le... plusz a tartalékokat is elfelejtettem feltölteni.... Kép
vikiviktor

[quote="dorkamartini"][ írta:dorkamartiniimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1259850889.3797.jpg[/img]

tiszta-tiszta kicsitimi: rövid, sötét parókával ... :):):) ...nagyon drága :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lilla is cuki az alvós képen!!
és jó sokat nőtt.
egykezezek

KépKép
csikipetra

Hurrá hurrá megkaptam a tgyástom.... visszamenőleg két hónapot... nov. 18-án bementem reklamálni személyesen Kép és meg lett az eredménye!!!! Kép

Nooo én lépek most... mert apika minnyá itthon...én meg gép előtt.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Szép estét mindenkinek!!!!
vikiviktor

én ma egyedül vagyok :cry:

KépKép
csikipetra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: