A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

áááááááááá, lehetetlen reagálnom....
500nál tartottam, s eccer csak 513nál vagyunk....:):)

DE ebből a lényeg, h van beszélőkénk rendesen, témáink is, és reagálásaink is..
szóval elég jól éltetjük ezt a fórumot, s magunkat is és egymást is!
úgyh
fapapucsok hoha hoha,
tegyetek rendet varázsszóra!!!

Mindenkinek naaagy levegőőő, és kifúúúj:D:D:D:D

Ne legyen itt kakaskodás, ha valakinek vmi nem esik jól, vagy nem tetszik, számoljon 20ig /ha kell tovább/, aztán olvassa el még egyszer a hsz-t, és aztán mondja el a bánatát /vagy hallgassa el örökre:)/!!!!

Ki kire mire reagálás: szerintem mindenki pörög ezerrel , s ennek ellenére itt vagyunk, s próbálunk lépést tartani, s tanulni (én legalább is:D)..
Ha nem lennénk egymásra kíváncsiak nem jönnénk, nem próbálkoznánk a visszaolvasással!!

Szeressük egymást gyerekek!!Én úgy örülök Nektek, és hogy rátaláltam erre a fórumra... mindjárt egy évesek leszünk!!!

ennyire futotta, Apa beteg:( és ezért kimaradt az esti segítség, s most hulla meg még egy hulla vagyok!!

Csók a családnak, és mindenkinek szebb álmokat!!!

/MABE, gyere vissza!!!/ És ANdrisnak Bódóttágos Névnapotot, így a nap vége felé:)

Kép

Kép
móka:)

Tengdi!

Á, ez nem az a magyon felhúzhatós fajta, hanem Fisher Price-ék által jól kitalált dolog. A pihiszéke egyik lelógó játéka zenél, ha meghúzzák, de olyan jól van kitalálva, hogy olyan a markolata, mint egy csörgő, könnyű megfogni és nem is kell túl erősen meghúzni ahhoz, hogy zenéljen. Dóra érdeme "csak" annyi, hogy rájött, hogy tudja huzogatni és tudatosan teszi is. Egy jól mecsinált pihiszék, mert Dóra mindhárom játékkal szórakozik rajta, és ezzel kezdett el tárgyakhoz is nyúlni.
Ilyen a zenélőke:
Kép

Rita!

Nem klasszikus linzert szoktam, csak olyan sütiket, aminek linzertészta az alapja. Mondjuk simán meg lehet csinálni lizerként is, volt már rá példa, hogy tészta marad, rávaló nem és ishler lett belőle.
A receptet holnap felteszem a pic-re.

Astrid

Kép
astrid

Huuuu Imola gyere már vissza... vagy maradsz zugolvasó????? :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :wink:
vikiviktor

Jó reggelt!

Reggel 6-óta olvasok vissza,és még nem értem a végére. :shock:

Most csak pár dologra reagálok ami eszembe jut,mert lassan készülni kell az oviba.

H1N1 és barátai:én úúúgy félek tőle.Ha lehetne én még a macskát is beoltatnám.Na nem magamat féltem hanem a gyerekeket.Én oltatnám az egész családot,de apa azt mondta hogy belé ugyan nem bök senki semmit,és azt sem támogatja hogy Krisztiánt beoltassuk.Nagyon oltás ellenes,még a kötelező oltásoknál is húzza a száját. :?

Mosógépes sztori:sosem fogom elfelejteni,sírt az egész család amikor megláttak.Apám és tesóm a röhögéstől,anyám az ijedségtől,hogy hogy fognak kiszedni,én meg a félelemtől hogy ezentúl mosógéppel a seggemen kell majd iskolába járnom.De nem lett semmi bajom.Miután apám kiröhögte magát,kiszedett a mosógépből. :lol:

"Szaranyás" történetek:húú kemény.Nekem egyszer a nagy fiam esett le az ágyról,mondjuk akkor még kicsi volt,kb4 hónapos.Ne kérdezzétek hogy hogyan történt,nem tudom,pedig ott feküdtem mellette,és még fogtam is. :oops: De nem lett baja.
Szerintem nem tudunk mindig mindent kivédeni.Nem lehetünk a nap 24 órájában mellettük,hogy azt nézzük mikor mit csinál,mit vesz a szájába stb.Vagyis most még igen,de Nekik is megvan a saját kis világuk amiben néha kell hogy magukra hagyjuk őket.Szerintem.

Na megyek ébreszteni a fiúkat.De majd folyt.köv...
bniki01

Üdv!

Újaknak Pláneeeee!

Megpróbáltam Macit belelőőzni, de csak 10perccel sikerült, gyorsan írok és megyek hozzá.

Bex: Asszem te kérdezted a macit, igen Anna nagyon örült, azóta 4 macival alszik :lol: lassan nem fér el az ágyban :lol:

Rita: gyógytornász lehet érdekel majd, ma megyün vissza Maci lábával az ortopédiára, kiderül kell -e kiscipő vagy elég a masszír, de lehet megnézetném egy Dévényessel.

Brumi: írok majd privit ha lesz időm olvastam emilt tegnap.

Szép napot, igaz itt szakad az eső!!!!!!!!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Jó reggelt!

Brumi, einstein dolog érdekel engem is!

Madar, remélem depinek nyoma sincs mára!!

Móka, apának mi baja?

Niki, én is nagyon félek ettől a vírustól, ráadásként anyám oviban dolgozik, és tegnapra hirtelen a csoportjából 11 hiányzó lett. Mi meg hétvégén együtt ünnepeltünk. csak remélni tudom h nem hozott semmit haza!

Süti, számla :D , de apának mi baja? Még mindig ez az ügy?

Andi, lányok leírták az ötleteimet pelenka helyett, bár nálunk az van a feje alatt! Ma reggelre iszonyatosan lebukta. :(

Folyt köv.

Gyerekem aludt este 7-től 1-ig, majd fél 5-ig! :D

Kép
kata05

Haho!!

Hát már megint Kép Fiacskám éjfélig köhögött, lánykám meg 4-kor kelt, tehát jól kialudtam magamat, na mindegy. Evvan, én akartam gyerekeket Kép

Süti! Vessetek véget a fagyos hangulatnak, minnyá itt a szeretet ünnepe. Hát nem tudom, de mi ebből a szempontból nagyon jó páros vagyunk, a szombati fél napos hisztimet is elfelejtettük egy csók után, megbeszéltük, hogy apuka csak az ébredésig emlékszik, hogy mi történt, azóta nem, és így ok volt minden.

Kaja!! Nálunk a mindegy mit főzöl megy. De mostanában apa főz, persze ettől a konyha egy kicsit úgy néz ki mint amin tornádó söpört végig, na akkor szoktam puffogni ,de rájövök ,hogy milyen hülye vagyok, hiszen egyébként főznöm is nekem kellett volna.

Én gyerekem, a nagy, hát néz tv-t rendesen, és Kriszti kapaszkodj, már az oviban is van ilyen státusz izé. A Minimax-ot bár szereti , de nem nézi, mert a haverok szerint az már Blankának való. A CN-t nézné mindig, de az egy förtelem, viszont ha nem engedem akkor kiakad, így néha hagyom, és máskor meg a Disney csatornát nézi, az még elmegy. Én a Viasat 3-at nézem, hallgatom egész nap. Blanka néha nézi, de inkább nem. Tesóm viszont ha meg akar csinálni valamit akkor a gyereknek a mesecsatira kapcsol, mert az jó színes, és a bébikopmban ücsörögve nézi a gyerek, na persze, csak míg mondjuk eszik, wc stb. mert az én kis keresztlányom ölbebaba ám, és nem úgy, hanem amúgy, ha tesóm nem megfelelő 45 fokos szögben előre dölve fogja, akkor már ordítvas sikít, de könnye nincs, letenni nem lehet, mert nincs el a játszóív alatt, a játszószönyegen sehol sem Kép Itt ragadom meg az alkalmat, hogy segítsetek neki,hogyan tudná leszokatni erről, mert én már kifogytam az ötletekből.

Nálunk 6.30-kor már 10C-fok volt, Kép

Kép
babcika

Na persze, mire én megjövök mindig lelép mindenki Kép

Kép
babcika

Rita: Julcsi már tud korizni, ez már több :) 3 évesen vittem el, hogy tanuljon meg, és imádja azóta is, heti 2x megyünk, de ki nem hagyná. :wink:
Dévényes, ha Bibi nem tud jót itt, akkor lehet, hogy kérek majd kontaktot. :)

Féltékenység: nálunk is több kézben is megfordult már Mogyoró, de tényleg ahogy rám néz ... nem, nem éreztem még ... inkább azt, hogy annyira jófej kisember, hogy nagyon szeretek vele lenni, és ha dolgom van, nem szívesen bízom másra, mert szeretek vele lenni, és mindent nagyon jól el is tudok vele együtt intézni ... de ez nem féltékenység ... szerintem :wink:

Tengdi: tévedsz ... :lol: mi apánk aszongya, neki nagyon könnyű főzni, csak ne legyen tészta, krumpli és rízs, könnyű és kalóriaszegény legyen (estékről beszélünk, ugye), mert vigyáz a vonalaira, változatos legyen (havi 2x ugyanaz már unalmasnak számít), este akármelyik zöldség sem jó, mert "zuborog akkor a gyomra éjjel" ... és lehetőleg vmi különleges legyen, mert szereti, ha új dolgokat próbálok ki ... :roll: :roll: :roll:

Süti: ha megégett az baj :? biztosítós :twisted: de egyébként ez nem egy magas torta, nekem is olyan 5-6 cm magas, hisz tiszta csoki az egész, liszt alig :lol: szval hacsak lapos, az még nem biztos, hogy rossz :wink:
Biztosítás faxon vagy net, postán nem ér be és nem fogják elfogadni

KépKép
KépKép
madar

apa-főzés: nálunk imád apa főzni ... de mindent oda készítek neki, hagyma összegvagdalva, zöldségek tisztítva stb. stb. stb. ... majd közben mindent mosogatok, pakolok el ... és amikor kész a kaja, tök nagy rend van ... és ilyenkor megjegyzi .... "Látod, ennyi az egész." ...., na ilyenkor néha azért torkomon akad a falat :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kriszti apának drukk a deriváláshoz. ++++++++++++++
Kép

Süti: Kriszti forrócsokija bevált a fagyosság ellen? vagy ma?
iccaka tényleg bejött?

Móka apa gyógyulj meg gyorsan.

Kata: ha Lőrincre kell vigyázni, bevállalom bármikor ilyen alvókával. :lol: Depi elmúlt :lol: :lol: :lol: kösz

Babcika: éjszaka:( ez a két utóbbi nálunk sem volt igazi. Jancsika betegeskedik? gyógypuszik mennek.

Ennyire futotta most. Mennem kell ügyintézni, ma zsúfolt napom lesz. :?

KépKép
KépKép
madar

Madar,nincs forró csoki nincs béke!
megyek a postára faxon lemondani a biztosítást :(
iccaka szószó :?

sutimano76

Szép reggelt!

Niki!
Ahogy olvastalak, majd betojtam a nevetéstől a mosógéppel suliba sztorin.
h1 n1 :nálunk is ez a szitu, apa nem engedi, én meg félek...

próbálok visszaolvasni, csak mind3 gyerek itt lóg a nyakamon...

Kép
arvaerika

H1N1 dettó!!! Apa kijelentette neeeeem, én meg rettegek, már nem félek, rettegek :roll: :!: :!:

Kép
babcika

Süti: Jó az új hajad!!!! Már akartam mondani, de elfelejtettem :(

H1N1: Tegnap mondta védőnéni, hogy itt nálunk zárták be az ovit, és két gyerekben kimutatták a vírust. Kb 3 percre van az ovi, nagylányom is oda járt.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Nem tudjátok mi lett a kismamákkal, akiknak válságos lett az állapotuk a vírus miatt? Múltkor is volt ilyen kismama, de úgy utálom, hogy csak a szenzáció fontos, dehogy mi lett vele? Remélem jobban lett....

Tv nézés: nálunk a jimjam megy, bár Balázsnak már dedós. Ő állandóan CN-öt nézne, de csak a Scooby-doo-t engedem. Szerintem attól, hogy rajzfilmek, nem gyerekeknek valók.

Madar:de ügyes Julcsi!!!!És Veronika mellett jól mutat a baba

Kép
arvaerika

Blog-ot hol lehet megnézni?(én nem értek ezekhez :cry: )

Kép
arvaerika

Erika:ma reggel mondták a hírekben,hogy az egyik kismama elveszítette a 6 hónapos magzatát,meg nem is tudom melyik két szervét támadta meg a vírus.Szegényt nagyon sajnálom. :( :(
Vendég

Babcika, igen én is inkább rettegek ettől a nyavalyától! Én a picúrt féltem nagyon!

Madar, Julcsi versenyszerűen korizik? Örülök h depi huss!

Vicger, én nem érzek féltékenységet ha vki fogja manómat! Hisz olyan áhítattal tud engem nézni, mint senkit úgy!

Tettem picre új haj képet!

Kép
kata05

Erika:ezt most találtam,de ebben nem írják,hogy mi van a magzattal.Hogy melyik igaz azt nem tudom.

A vesét és szívet is támadja a kór

- Válságosra fordult az állapota az intenzív osztályon kezelt egyik kismamának, mert a vírus megtámadta a szívét és a veséjét - jelentette be tegnap a SOTE illetékes főorvosa. A hat hónapos várandós nőt reggel lekapcsolták az oxigenizátorról, mert a tüdeje már anélkül is képes volt elegendő oxigént felvenni. Állapota azért fordult válságosra, mert a vírus több szervét is megtámadta.

A másik, szintén a klinikán kezelt 21 hetes terhes kismama állapota stabil, de még őt is lélegeztetni kell. Mélyaltatásban tartják, állapota életveszélyes. Súlyos, életveszélyes állapotban van a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolt, H1N1gyanús 21 éves kismama is. A Szegeden ápolt nő állapotáról nem adnak felvilágosítást, de úgy tudjuk, hogy kritikus állapotban van, és hosszú ideje mélyaltatásban tartják. A négy közül egyik kismamát sem oltották be a H1N1 vírus ellen.

Négy új áldozat

Meghalt a szolnoki kórházban egy 18 éves fiú, akinek szervezetében kimutatták a H1N1 vírust - jelentette be hétfő kora este az ÁNTSZ. Csak a szociális otthonban élő fiú halála után derült ki, hogy a szervezetében jelen volt az új influenzavírus, a boncolási jegyzőkönyv azonban még nem készült el. A fogyatékos fiú csak a szezonális influenza ellen kapott védőoltást, a H1N1 ellen nem.

Karcagon, a Kátai Gábor Kórházban még a múlt héten halt meg egy H1N1 vírussal fertőzött tiszafüredi fiatalember. A fiú súlyos alapbetegségekben szenvedett, a múlt hét második felében került be a kórházba, de olyan súlyos volt az állapota már akkor is, hogy hiába próbáltak az orvosok segíteni rajta, pár óra múlva meghalt. Az elhunyt fiatalembertől levett mintából a laboratórium kimutatta a H1N1-et.
Vendég

halihó

Erika, a 6hós kismama az éjszaka meghalt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

féltékenység: nem olyan féltékenység, h másra jobban vigyorog v mittomén, hanem, h nem szívesen adom ki a kezemből

blog: [url]freeblog.hu[/url] , itt bejelentkezel a már ismert felhasználónévvel és jelszóval. rákatt a 2009szeptbabára és kész is :)

vicger

a baba is meghalt....

vicger

Jó reggelt,

itt is mocsok idő van. Brrrr, de utálom az ilyen időt!

Éjszakánk jó volt, 10-6 alvás és még mindig. ;) :lol:

Influenza ellen mi alga + c-vitamin...

Brumi, drukkok mennek holnapra! +++++

Andi, Ákos is gyömöszöli a pelust, de mivel vagy kúszik vagy forog alvás közben, így általában a hasánál végzi reggelre. :lol: A kifogó nem is rossz ötlet... meg a masnis se :roll:

Móni
, lányok nagyon helyesek. Míra is már adott Ákosnak babát. :lol:

Főzés
... én szeressek főzni, csak hát mostanában nem igazán van rá időm... meg valahogy nem úgy forog az agyam és sokszor fél nap gondolkodom, hogy pl. mi legyen aznap a vacsi. Nálunk Móniékkal ellentétben apikának tartalmas vacsi kell (na persze, mert szerencsés alkat és egyszerűen nem tud meghízni :twisted: )... ő is elég finnya volt, de kineveltem belőle a lassan 13 év alatt. ;) Ő nem főz.. már próbálkozott régebben párszor (bár ne tette volna :lol:), de én egyáltalán nem várom el... ebből a szempontból én a hagyományos felállás híve vagyok, én főzök ő meg segít másban, de nem kell a konyhámban kontárkodnia.

Baby Einstein... nekünk is megvan mind... Míra régebben nagyon szerette nézni, de mostanában nem köti le. :( De télleg sok mindent lehet onnan tanulni. És Süti, ne úgy képzeld el, hogy berakod neki és otthagyod... én spec mindig meséltem neki közben, meg kérdezgettem, mit lát milyen hangot hall... stb.

Kriszti, Atesznak nagy kalappal a deriváláshoz. Húú, micsoda emlékeket idéz el fel nekem. (külgazdász vok;))

Móka, csak úgy sugárzol. Olyan jó olvasni téged (is) Apikának jobbulást.

Astrid, tök jó lehet a pihiszéketek. Azért Fp-ék tudnak valamit, jó kis csapat lehet ott. De szék ide- szék oda, akkor is ügyes Dórid.

Tara, mi van Marci lábával? Én sztem erről lemaradtam... :oops:

Babcika, simi az éjszaka miatt. Janó meg van fázva? :?
Tesód babója mennyi idős? Próbálja meg, hogy pl. a játszószőnyegre nem csak leteszi, hanem kicsit játszik is vele, majd ott hagyja fél percre, aztán vissza megint játszi, majd megint el de már kicsit hosszabb időre... Én tuti valahogy így próbálnám meg hozzászoktatni az egyedül játszáshoz. Ja, és nem minden híre hóra felkapni.

Erika, úgy tudom mindkét kismami jobban van, de még altatják őket... Jesszus, most olvasom Linát... :, ezt még nem hallottam. :( Most meg Krisztit.... :( :( :(

Kata, új séró tecc. Bár nemtom milyen volt a régi. 8)

Mennem kell, Ákosom felébredt.

Kép Kép
manósziget

köszi az infókat!Hát nem jó hírek, sajnos :cry:

Kép
arvaerika

Babcika részvétem az éjszakád miatt :?
Móka, Apának jobbulást!

Mindenki egyen sok sok zöldséget /brokkoli, spenót, cékla/ s hagymát, fokhagymát! sikítófrászt kapnak tőlük a vírusok és bacik

vicger

Babcika tesód: Manó jól mondja :)

Astrid, hűazannya Dóri asszem fricskát mutatott a csapat babáinak, Lőrincet kivéve :) :) Valami van a vízben? :) :)

vicger

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés: aki szeretne BE dvd-t, annak postán tudom küldeni, pufi borítékban :)

Süti: igazad van, a szülői gondoskodást semmi nem helyettesíti!!! ... nem lesz zseni a gyerek, ha leül a BE elé, és egyedül nézi ...

De én Kriszti véleményét osztom: úgyis nézni fog egy idő után valamit, akkor legalább ne kontrollálatlan TV műsort (éééés ebből tényleg számára érdekes dolgokat lát, olyat, amit én nem tudok megmutatni neki pl a tenger alatti élővilág :) no meg a komolyzene jó hatással van az intelligencia fejlődésére !!!

Madar:holnap reggel meg tudjuk, hogy lesz-e teendő Lottival, de valószínűleg, ha lesz, nem tudja vállalni, mert fullosan be van táblázva ... csak azért sierült most időpontot kapni, mert valaki lemondta, de amúgy "nézésre" is csak karácsony után tudtunk volna menni ... szóval: lehet kérem a segítségedet, hogy kérdezz te is körbe ...

azért kicsit parázok, hogy mi fog kiderülni ... tudom, érzem, hogy nincs minden rendben vele .... és eddig is átéreztem Manó és Piciibo helyzetét, de most még inkább tudom, mit is éreznek ... :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Süti, te hogy tettél fel videot a pic-re???

Kép
babcika

HellóHalló!

Niki,
még nem is üdvözöltelek, ... üdv itt!!:D mosógép story:D

Süti, Madar, jó ügyintézést Nektek!!!

Kata
, fáj a torka, s úgy érzi beteg lesz, ezért a kanapéra költözött, s nem ad puszit:(.... de, remélem nem tart sokáig, mert nagy az ágy nélküle..
és itten van egy kép nyitott szemű Lőrincről:)

Kép

Babcika
, gyógyulást Nektek is!! és aranyos, h Te akartál gyereket ..:):)

Erika, olyan szépek vagytok a képeken!!

Kriszti, Apának drukk!!!

No, és most én is indulok, megyünk kis barátunkat megnézni, aki utánunk született:):)
ééés, nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra..
/ APa mondta, h de édes Momó kép, s nem Ő volt... /
most lecsekkolom, h még mindig ez a helyzet-e..

Szép napot Mindenkinek, a hüle eső ellenére is!!!!!

Kép

Kép
móka:)

átgondoltuk a hétvégi gyermekvasutazást: és lefújtuk .. kis helyre sok-sok gyerek lesz bezsufizva, zárt térbe, és kb 1 óra az út, meg még vissza is :roll: :roll: :roll: ... lehet túl para vagyok, de inkább nem ... találun "szabadtéri" Mikulást Lillának itt a közelben ... pl Domonyvölgybe is jön a Télapó :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, asszem lemaradtam valahol a kanyarban 8) miért lenne bármi gond a lánykáddal??

jelentem én még pizsibe 8) 8) 8) 8) 8) ilyen nem mostanában volt 8) 8) 8) 8) 8)

vicger

Janó csak este, éjcaka elején köhög míg mélyen el nem alszik, szokott nála ilyen lenni ,meg akkor kicsit taki is, de napközben szinte semmi :shock:

Kismama :shock: :shock: :shock: :cry: :cry: :cry: , hát most én is bőgök, de apa hajthatatlan, mert majd 10 év múlva kimúlok a mellékhatásától az oltásnak. Hát nemtom, tény,hogy egyik rokon mnk-társa az oltás óta le van bénulva :?

Kép
babcika

Én gyerekem ma van a Lovardába Oroszlánkirályon kb. 2 óra, és kb . 500 gyerek, de nem volt szívem megtiltani neki :roll: :roll:

Kép
babcika

Jó reggelt!

Most is csak egy gyors reagálás, és nem mindenre, mert még mindig csak a 498. oldalon tartok... :? :? :? :?

Süti! Klassz az új frizkód!

Kata! Lőrinc édes a képen!

Bex! Tomika nagyon helyes pasi! :)

Madár! Remélem a hangulatod javult (én most ott tartok az olvasásban, h. épp nem a legjobb... :( ) Szépek a lánykáid! Ez a babás kép Veronikával nagggyon klassz!! :)

Jobbulást Nektek Babcika!

Bibi! A Bébi Einstein engem is érdekelne...bár nem ismerem, de dícsértétek... Küldjek dvd-t? Utánvétes csomagként adod fel?

A Mabe féle döntést nem igazán értem, nem tudtam kitalálni, h. min bántódott meg... :(

Mi jól vagyunk, Tomikám édes, nagyon sokat mosolyog, szóval imádnivaló kispasi... :) egy nap kb 1000 puszit kap, csak nehogy puszimérgezése legyen...

Kép

Peppino
Kép

Kép
peppino

bibi - mi baj a pöttömmel? lemaradtam.....

enyim baba 2 napja 2 hónaposat játszik..... közben meg menni kéne megint turizni mert kifogy a ruhatárunk....:))

nálunk apa imád olasz kajcikat meg húsokat...... isteni steak-et ettünk tennap a husi napon:)))) meg szeret kísérletezni meg olvas kajás blogokat és gyűjti az ötleteket...:)))) csúcspasim van:))))
ja és rendbevágja konyha ( bár van ami kimarad.... de hülye lennék szólni:))) inkább csendben másnap súrolok:)

kari nem lesz baj a 90 miatt mert 24-husi nap akkor eszünk husit... utánna zöldségnapon töltöttkáposztát- persze husi nélkül
( kriszti ugye ha hússal együtt készül de a husit nem eszem az nem számít? )...mond hogy nem:))))
aznap este sütizünk... és 26-án csinálunk olaszos zöldséges spagettit amit párom istenien csinál..... aztán ennyi is...... pont jól jönnek ki a napok:))))
amúgy szerintem nem nagy dolog.......
simán lehet így kajcizni... én azt mondom egészségesebben kajálunk és nem fogyózunk.....semmi húúúú de nincs benne......
persze a megszokott chips meg milka okoz gondot....de....azt igazság szerint nem is kéne enni.....
mondom ezt a második napon....:)))))
de a mindmegette oldalon van fenn sok kajci és eszméletlen finomak és sokszínűek.....

KépKép
dorkamartini

lányok előbb nézzetek utána mit okoz a normál minden évben megjelenő influenza... és utána rájöttök, hogy sokkal veszélyesebb mint emez..... amiről már igazság szerint az se tudják mi meg hogyan mutálódott.....csak oltsuk meg oltsuk....

az altatás meg lélegeztetés mostanában bevett gyógymód...- szerintük jobban reagál a szervezet a kezelésre így....hát én nemtom.....
de épp a minap gondoltam rá.... hogy a mélyaltatás.....a babának nehogymá ne okozzon semmi bajt...
a vér oxigenizálása...- anyum is kapta...- utólag közölték azt akkor vetik be ha már semmi ötletük sincs..... erről ennyit......

szóval orvosok elmehetnek a sunyiba....... (bocs mabe... de nekem ez a tapasztalatom......

KépKép
dorkamartini

Manó! Köszi a receptet!

Kata! Megkukkoltam az új frizurád, nagyon jól áll !!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.12.01 10:56-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Reggeli ügyezés kipipálva. :)

H1N1: nem hallottam ezeket a híreket, de tényleg aggasztóak, bár tény, hogy eddig igazából azok estek áldozatul, akik más betegségben is szenvedtek, illetve kismámak (legyengült szervezet) .... én is úgy indultam a dolognak hónapokkal ezelőtt, hogy határozott nem-oltatás volt az álláspontom, aztán jött az elbizonytalanodás, a félelem .... és csütörtökön megkaptuk (Julcsi és én, apa csak ma vagy holnap fogja) ... és az indokom leginkább Veronika volt ... az életmódunkból adódóan állandóan jövünk-megyünk, apa is, én is, Julcsi is több közösségbe is jár ... úgy éreztem ahhoz, hogy Veronikát biztonságban tudjam ezt meg kell lépnünk ... egyébként se nálam, se Julcsinál semmilyen fáradtság-érzés, gyengeség, láz stb. nem volt az oltást követően.

Erika:
nagyok is otthon? Hogy-hogy? Valamit tuti figyelmetlenül olvastam :oops: :oops: :oops: Ráadásul ebben az időben ki sem tudtok menni a levegőre. :?

Kata:
egyelőre nem versenyszerűen korizik, bár azt mondják nagyon tehetséges, meg, hogy vigyük máshová, meg különórák .. stb. ... de mégcsak 6 éves, és ezt már 2 éve mondogatják .... én meg nem akarom ennyire lekötni ... bár nem tudom, hogy mivel teszek jót ... lehet később majd azt vágja a fejemhez, hogy miért nem vittük .... de én meg azt mondom, hogy most gyerek ... semmi ideje nem marad akkor arra, hogy játszon, ugráljon a pocsolyában, gyurmázzon tudomisén .... (ez is az egyik nagy dillemánk)... szóval marad nagyon ügyes amatőr ... majd, ha valahogy le tudom butítani, szívesen teszek fel róla videót, mert már olyanok tud ... :lol: :wink:

Manó: de a kedved jó, úgy érzem. :D :wink:
Köszönöm a punk Mírát, tegnap láttam. :lol: :lol: :lol:

Bibi: engem érdekel a BE dvd és szívesen elszaladok érte. :wink:
No, akkor körbe kérdezek én is dévényes ügyben és jelentkezem. Te meg ne idegeskedj előre ... tudod, pozitív gondolatok ereje ... ne tessék addig a rosszra gondolni, amíg nincs is ... mi meg drukkolunk Nektek ezerrel a holnaphoz +++++++++++++++++++++++++ apa van? el tud vinni? vagy esetleg segítsek be, fuvar? ... és simi-simi Neked :)
Domonyvölgy is átgondolandó, ha tartassz a tömegtől. Voltatok már? Én jó pár éve mindig elmegyek Julcsival a domonyvölgyi Mikulásünnepségre ... amikor jön a Mikulás egy viszonylag kis helyre (legalábbis a gyerekek számához viszonyítva kicsi csak) bezsúfolódnak a gyerekek, de nagyon és ott van kis műsor és utána jön a Mikulás (ez is megvan cc. 1 óra) .... háááát :roll: :roll: :roll:

Móka
köszi Lőrincet ... olan komoly pasi :wink: :lol:
Jó babázást Nektek. :)

Babcika: Jancsika köhögés, akkor jó, ha nincs gond. :)

Peppino: képet!!!!!!!!!!!! ... Isten biz ezt írtam, erre picit lejjebb pörget és ott van :lol: :lol: :lol: :lol: gyönyörűek vagytok!!! anya is!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Timi: Te/Ti miért is csináljátok ezt a 90 naposat? Emlékeim szerint szuper jól nézel ki. :) Kezdtek kedvet csinálni, bár egyszer már próbáltam, nekem annyira nem jött be ... de annyira jókat írtok róla, lehet teszek még egy kísérletet. :wink:
csúcspasi :lol: no, akkor tessék megbecsülni. :wink:

KépKép
KépKép
madar

:))) párom velem együtt volt terhes:)))) szóval mindkettőnkön van felesleg..... mozogni annyit amennyit szoktunk nincs most időnk .....és idő hiányában ez jól jön, hogy normálisan kajáljunk..... van érv, hogy ne hülyeségeket együnk össze fáradtságunkban....- lényegében ennyi.....

vitamin szempontjából sem utolsó egy dolog a rengeteg zöldség meg gyümi....így télvíz idején....

és tényleg tök jó receptek vannak fenn..- én a zöldség naptól tartottam...... de látva mik tartoznak bele már várom:)))

KépKép
dorkamartini

amúgy egy dolgot nem értek...... attól, hogy beoltódik valaki..... aaaz nem olyan mint a szunyogirtó, hogy akkor elkerülik a szunyogok.....
a baci akkor is simán ráülhet és behordozhatja a lakásba......szóval attól hogy x oltva van...... a vele élő y-t még ultrabrutál befertőzheti......

sztem ez olyan mint a placebo...... - így aki megkapta megnyugodott.. azt jóvan....

ne utáljatok ki...:)))) tudom sokan beadattátok.....

de megnézetném én azt az anyagot mi is van benne.....

KépKép
dorkamartini

MAdar, már bocs, de te miért akart fogyókúrázni?????

Süti, ne hagyd annyiban, a fagyos légkört gyorsan ki kell olvasztani, nem szabad konzerválni. HA már úgyis sérti a büszkeségét, hogy neked volt igazad, megengedheted magadnak, hogy ne várj rá, hanem te kezdeményezd a békülést!

Bocs, most nem tudok többet írni, mert E. felébredt

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Dorka lehet :) azért fehérjenapon inkább preferáljátok a szárnyasokat s a halat, mint a vörös húst ;) bár az is igaz, h nem30 kilótól akarsz megválni 8) :D :D

Peppino: de szépek vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madar, egyetértek, addig legyen gyerek, amíg lehet... bekerül a suliba s onnantól már egyre kevesebb ideje lesz bármire....

viszont az is igaz, h lehet dilemmázni :hagyjuk meg a gyereket gyereknek, vagy tegyük alá a lehetőségeket, amikből alkalom adtán választ és profitál...

mindenben van pro és kontra...

a nevelésben is van ugye a gyereket szabadon hagyó, meleg-engedékeny attitűdű nevelési stílus, minek az ellentéte a tekintélyelvű hideg-korlátozó nevelés. Az előbbinek a lényege, h a gyerek belső motiváltságtól vezérelve tesz mondjuk rendet, vagy tanul, vagy takarít vagy bármi;
az utóbbinál pedig külső hatásra /a szülő tekintélyének hatására: csináld, vagy szájon váglak...
namármost ezeket a nevelési módszereket több szempontból lehet összehasonlítani:
hosszú - rövid távú hatás,
szülőre, gyerkőcre gyakorolt jellemformálás
stb..

persze aztán van meleg-korlátozó nevelési stílus, meg hideg - engedékeny/ kvázi szarik a gyerek fejére
lehet választani...

azt gondolom, akkor tesszük a legjobbat, ha ezek a stílusok nem állandóak, hanem csecsemő-kisgyermekkorban meleg-engedékeny nevelési attitűdöt gyakorlunk, ami dackorszakban átvált meleg-korlátozóra, s kamaszkorban meg befigyel egy kis tekintélyelvűség...

na, kussolok, nem is tudom miért kezdtem ezt el fejtegetni.

közben befutott a védőbanyek, meg nagyanyósék is egyszerre :twisted: 8) 8) 8) 8) hirtelen úgy be tud szűkülni ilyenkor a tér...

már alig várom, hogy végre kirángassam a lakást a 4 sarkából... mert így lassan megfulladok...

vicger

Egészen elképesztő,mit műveltek itten iccaka.Ti nem vagytok álmosak???Én este 8 kor nem bírom a szemem nyitva tartani.TEgnap este 11-kor még küzdöttem Barnival,hogy aludjon,de én már szédültem a fáradtságtól.Fél 12-kor már apácska hozta át a hálóba a gyereket,és mellettem aludt,mert ülve is szédültem,nem bírtam lábra állni.

Bezzeg most,fél 9 óra alszik Barni.

Nem leszek közkedvelt:
Tv,nem vagyok ellene,de mértékkel mehet.Természetesen hatással van a gyerekre az abban látottak,de amit tud,azt nem a BE-ből fogja megtanulni.Brumika,ne érts félre,de tengert és az élővilágot meg lehet nézni a neten,akár játékosan is,és rengeteg sok könyv van,amiből szintén lehet "tanulni".Ettől a gyerek nem fog előbb beszélni,és nem lesz nagyobb szókincse,mint attól,amit tőlünk tanul.Elnézést mindenkitől,tudom utálni fogtok,de biztos kényelmes egy ilyen műsor elé leültetni a gyereket :oops: :oops: ,de valóban nem fog visszaválaszolni a gyereknek a tv.MInden gyerek más és más ütemben fejlődik,ezt már itt is bizonyították a gyerekeink,de az ilyen jellegű tudást nem a tv-ből fogja megtanulni a gyerek (szerintem).A gyerekeink már most figyelik minden szavunkat,és raktározzák őket.Már most szeretik a mondókákat,meséket,mert a hangsúlyból nagyon is "megértik",hogy ez nekik szól.Én ezeket tapasztalatból mondom,mert Dani szerencsére nagyon gyorsan kezdett beszélni.Pelenkázás közben mondókáztunk,mert az elvonta a figyelmét,és sokkal élvezetesebb volt,vagy elkezdtem neki sorolni az ABC betűit,szép lassan,és ugyanúgy tátogott,ahogyan én a betűket formáltam.8 hónaposan nevén szólított mindenkit,és 1 évesen tő mondatokkal beszélt.Ez nem egy szuper zseni módszer,hiszen 21 évesen fogalmam nem volt a gyereknevelésről,magától jött,ösztönösen.Szerencsém volt,mert bevált.
Természetesen ő is nézett tv-t,szelektáltan meséket,de nem sokat,mert inkább együtt játszottunk.Ma persze egész más a helyzet :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Jelentem, fotókat töltöttem fel a pic-re a találkozóról az albumba, a babakocsisortól vannak az új fotók. :)

KépKép
KépKép
madar

Niki... mosógép sztori.... Kép

Tara... kíváncsi vagyok mit mondanak nektek az ortopédián....

Kata... Lőrinc alvás... Kép bukás... :(

Babcika... éjszaka... Kép
Tesód babójának minden ok a csípőjével????? Ezt azért kérdezem, mert anyumék mesélték, hogy én is ölbebabó voltam adig amíg ki nem derült, hogy csípőficamom van és kaptam kengyelt... utána már semmi bajom nem volt... :wink:

[quote="madar"][ írta:madarb]Féltékenység: nálunk is több kézben is megfordult már Mogyoró, de tényleg ahogy rám néz ... nem, nem éreztem még ... inkább azt, hogy annyira jófej kisember, hogy nagyon szeretek vele lenni, és ha dolgom van, nem szívesen bízom másra, mert szeretek vele lenni, és mindent nagyon jól el is tudok vele együtt intézni ... de ez nem féltékenység ... szerintem :wink:
ugyanez a véleményem...
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Móni... már akartam kérdezni a csoki tortával kapcsolatban (még mindig nem készítettem el...), hogy 30 gramm liszt??? nem elírás????

Süti... biztosítás postán tuti nem ér be... és nem is fogadják el... :? :? :? Laptető bejött????

Móka apunak küldöm a gyógymanókat.... :lol: :lol: :lol: :lol:

nnna ezt gyors elküldöm, mert Dóri felébredt....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.12.01 11:39-kor.
vikiviktor

Timi: meg vagyok győzve ... :) holnap kezdem. :wink:

Anna: hááát, tudnék én mutatni ezt azt, de inkább nem teszem, majd amikor már bikiniben rohangálok Zánkán, na majd akkor :)
Olyan jó képem van Samukáról, nézdd meg a picen .... eccerűen imádom. :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok,
mindjárt visszaolvasok, addig egy kérdés:

hol tudok venni a kocsi hátsó ablakára napellenzőt - olyan tappancsosat. Tavaly vettem a benzinkúton -1000ft volt, de persze most télen nincs. A brendonban nem szép van, a neten egy helyen találtam csak, de az meg 4500 forint volt+postaköltség - ami sok

t-pk

Kriszti: akár miért is kezdted el, jó hogy leírtad ... egyetértünk, de olyan jó, hogy így össze tudod foglalni a lényegét a dolgoknak, már mentem is el magamnak ... oszt, ha Te nem, majd én kiadatom a Művedet. :lol: :lol: :lol:

Andi: nem vagy népszerűtlen .... legalábbis nálam :wink: egyetértünk ... nálunk napi 3 mesében van limitálva a TV-nézés, és az is csak Minimax ... de nagyon kíváncsi vagyok azért erre a BE :) mert én még nem ismerem. :oops: :oops:

Viki: Süti este sms ... ue. kérdés :lol: :lol: :lol: nem elírás, csak 30 g liszt kell, ez amolyan inkább csoki "csokitorta", a liszt csak összetartja. :wink:

KépKép
KépKép
madar

TV: ja, bocs, azért van kívétel, ha beteg, akkor sokkal több megengedett mert sokkal nehezebb is ágyban tartanom. :oops: :oops: :oops: de az is igaz, hogy eddig csak 1 gyermekem volt ... meglátjuk, hogy kettőnél is tudom-e tartani ezt az elvet ... vagy .... :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
madar

t-pk: passz, nincs ötletem, én nem használok ilyet. :oops:

Viki: Süti faxolni megy a postára, beszéltem vele. :D :wink:

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: