A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Na, Gio, pont egyszerre írtunk. Nekem sem könnyebb a légzés, sőt, semmi sem könnyebb :lol:
Vendég

Ja, és nagyon csini vagy, sztem rajtad egy deka sincs a Dórán kívül.
Vendég

Anyukám húzta nagyon a száját az orrszívóra, amikor mondtam, hogy veszünk. mert neki egyből az ugrott be, hogy a mostani óvodásai nem tudnak orrot fújni egyáltalán. Mondja, hogy régen nem volt ilyen gond, de mivel sokan az egész nagy gyerekeket sem tanítják meg orrot fújni, hanem porszívózzák, maguktól képtelenek :? Megnyugtattam, hogy mi meg fogjuk tanítani időben rendesen kifújni az orrát. Tanítottam én már putriból jött ötévesnek, és nehezen, de sikerült :lol:

Enyim Picúr meg eléggé lent van, csak nem tudom, hogyan csinálja :shock: vagy nagyon minike, vagy nagyon összetudja gömbölyíteni magát. :lol: Most megint nagyon keresztbe nyomakodik :( Nem tudom, mikor fog már megállapodni..

briell

sziasztok
apkatának nagy gratula!
mi még egyben bár nemtudom meddig.péntek éjjel és szombat napközben nagyon sok színtelen folyásom volt nemtudom mitől(főleg éjjel nem is szokott)de nem lehetett a nyákdugó mivel színtelen volt.aztán szombat este elkezdett fájni a hasam de nem az egész hanem csak alul és szinte folyamatosan és nyilalt a derekam + székelési ingerem volt és szédelegtem egész éjjel szinte semmit sem aludta. :( vasárnap a has és derékfájás folytatódott késő délutánra átment és éjjel szerencsére tudtam aludni de ma megint fájdogál és keményedik és néha a hüvelyembe is nyilal.ja és pénteken ugye írtam hogy rosszul voltam szédelegtem hát nem csoda 139/80 volt a vérnyomim :shock: és nekem 90/60 körüli szokott lenni

Kép
Kép
anitaaa03

briell 2ből a legnehezebb választani mert azok már tuti kedvencek :wink:
manócskákról nincs hír?

Kép
Kép
anitaaa03

Judy
akkor együtt szenvedünk:-)
Ma szülős napom van, JÖJJÖN KI! címmel. Néha magam sem tudom követni magam, de igazából arra vágytam az elején - félelmemet mesterséges úton legyőzendő - hogy érezzem magam annyira cudarul a végén, hogy azt kívánjam mindegy hogy csak jöjjön ki:-)

Nos...Viszont most még olyan szívesen kérnék pár napot hogy embernek érezzem magam és be tudjak még vásárolni nyugodtan karácsonyra.
Azt nem értem én sem hogy egyszerre nyomakszik lefelé a buksival hólyagra gyúrva a kicsike és az sem egy tuti érzés, most meg még a tüdőm is kell neki?? :shock:
Vendég

anita: hát tényleg úgy néz ki, már nem sokáig tart :) Dokihoz, ctg-re mikor mész legközelebb?

briell

Briell
és miért nem adjátok mindkét nevet? :-)
Vendég

ja és a hétvégén még kevesebbet mozgot picur és azóta is 120-130 körüli a vérnyomim.csak az a baj hogy nemtudom mikor menjek kórházba mivel ugye az elsővel fájásaim se voltak úgy.félek h késő lessz de attól is h feleslegesen bemegyek :?
úgy írigylem azt akinél elfolyik a víz akkor egyértelműen tudja h menni kell

Kép
Kép
anitaaa03

Anita
húha ez izgalmas! Lehet holnap már a férjed jön a hírekkel? ?

Évával mi lehet még. Rég hallottunk róla is, úgy emléxem ő is dolgozott/dolgozik mint Lemon.
Vendég

briell csütörtökön kell mennem az még odébb van

Kép
Kép
anitaaa03

Ja, a második név már megvan, három meg mégsem lehet :lol: Illetve lehet, de igazából azt nem tudjuk, hogy hogyan szeretnénk hívni.
Az egyik név gyakori viszonylag, de az egyik legszebb női név szerintem, és férjem nevéhez is illik.
A másik ritkább, és az férjemnek nem annyira tetszik, gyerekkori ismerősök miatt. Engem viszont kicsit ehhez húz jobban a szívem.
Nem vagyunk egyszerű esetek :oops: :lol:

briell

Anita, lehet hogy most neked is elfolyik, ki tudhatja előre. Mindenesetre drukkolok!

Briell, áruld el, csak nekünk naaaaaa, légysziiiiii!!! Nem mondjuk el senkinek! :lol: :lol:

A légzés nekem még megy, viszont engem is elért a félóránként pisilés.

/
lemonsong

Na, mi is befutottunk egy déli ébredéssel :)
Én már ezt bírom nehezen, hogy éjjel nem tudok aludni, aztán nappal punnyadok, de emiatt éjjel megint csak nem tudok és így tovább :evil:
Meli: karira már én is szeretnék itthon lenni, úgyhogy "nyomhatjuk" egymás mellett :) A szoros értelmében :lol: :lol: :lol:

Az én kis pocim is nagyon lent van... a hólyagomat állandóan nyomja, annyira, hogy amikor vizsgálat van, mindig fáj, mert nem tudok ellazulni :? Mondja nekem a doki, hogy lazábban legyek, de úgy érzem ha lazítok, oda is pisilek az orra elé :shock:
Vendég

Sziasztok!

APKATA: én is gratulálok itt is a gyönyörű pici Rékához!!! A harmadik fórumos baba is megszületett :D

MELI: hála Istennek ma a lányok kedve jobb. Én uúgy feszültebben ébredtem, de legalább lenyugodtam! Ééééééés süt a nap :D

LEMON: nem kell a babának semmi, de én azért pár pelust és popsikrémet, meg popsitörlőt viszek be!

DORKA: vizeletet se szoktak nézni CTG-nél???

GIO: biztos még nincs lent a pocakod, a babó meg egyre nagyobb, és most érte el azt a méretet, ami téged is leterhel :wink:
Egyébként én is nehezen kapok levegőt, ha ülök!

Kata
labkat

És Annáról van valami?
Vendég

Briell
várjátok meg a szülést és lehet ha ránéztek a kislányotokra egyértelművé válik
Vendég

gio az a baj h szülés elött kérik a nevet :?

Kép
Kép
anitaaa03

Gio: ez jó ötlet :) lehet, hogy így lesz végül.

Anna szerdára van kiírva ugye?

Gombi: nálatok akkor most béke van? Amúgy a karácsonyra hazajönni verzióval én is kiegyeznék :wink: A 12-ével már nem lenne gondom, bár aznapra még vendégeket hívtam :lol:

Kíváncsi vagyok, Kata milyen infókkal jön a kórházról.

briell

én már egy ideje kapok levegőt.
viszont megint szédelgek és most néztem a vérnyomim az jó :?

Kép
Kép
anitaaa03

Tényleg előtte kérik a nevet?
Hm...Gondolom azért nem baj, ha variál az ember a szülés befejeztével egy kicsit:-)
Merjen valaki ellentmondani egy frissen szült nőnek :twisted:
Vendég

elötte kérik mert el is kezdik tölteni a papírokat meg biztos az is benne van h ha valami baj lenne vagy ugye császárnál ha altatás van

Kép
Kép
anitaaa03

Briell: hát békének nem mondanám, változatlanul ugrál körülöttem, és próbálja kitalálni a gondolataimat.. tegnap már volt egy beszélgetés, amikor is én beszéltem, ő hallgatott... Egy napot hagytam emészteni, és ma folyt.köv.... szerencsére ma is szabadnapos :roll:
Ha a karácsonyi otthonléttel már Te is kiegyezel, akkor hármasban is "nyomulhatunk" :)

Olyan éhes vagyok, de nem kívánok semmit.....
Régen olyan egyszerű volt a reggeli: nem is reggeliztem.. itthon semmi, mindig rohantam, aztán a munkahelyen egy nagy tejeskávé, kitartott délig... fő az egészséges életmód 8)
Vendég

gombi tegnap nekem sem volt étvágyam.ma viszont már 2x ettem :)

Kép
Kép
anitaaa03

Anita: és vki nem tudja, hogy fiú, vagy lány?????
Akkor elkérik mindkét verziót????
Vendég

Briell: még egy kis ruha kérdés, szerintem az agysejtjeim már elpusztultak... de ha maradt is pár, már azok is kimúlóban.... :oops:
Szóval: a szülésznőm azt mondta, hogy vigyünk be bodykat, és hogy bent pólyában vannak a babák... A pólya az olyan vastag, hogy rugit nem is kell rájuk adni????? Már összepakolgattam, persze én is a szebb bodykat... és mellé tettem még a rugikat is, meg külön a hazajöveteles cucc--- hát rengeteg.. szóval ha nem muszáj, nem viszem a rugikat....???
Vendég

gombi nemtudom mert nálunk tuti volt h fiú ezt a dokim is megerősítette aki ugye ott volt

Kép
Kép
anitaaa03

Na olyat már hallottam hogy mindenképp kell fiú-lánynév is hogy legyen, függetlenül attól hogy a 4d és egyéb kütyük mit mutattak:-)
Hát majd kiderül. Ez legyen a legkisebb gondunk szerintem:-)

Gombi
jó ez a gondolatolvasás. Végre átadhatod magad az édes pihenésnek, gondolj ki valamit, mondjuk egy nagyadag somlóit, vesd papírra, hagyd el a lakás vmelyik látható helyén és várj...:-) Sztem 10 perc és ottlesz! :)
Vendég

Nálunk is tuti a lány (a kromoszóma vizsg. miatt), csak arra gondoltam, hogy egy csomóan "meglepit" szeretnének a baba nemét illetően...
Meg hallottam extrém esetet is, szóval még mi is meglepődhetünk :-))))
Vendég

Gio: gondolok én olyanokat... hajjjjjjajjjjjj :D
Már negyed órája szuggerálom a kedvenc kapuccsínós bögrémet :lol: most vmiért nem működik :)
Vendég

na lányok én lefekszem mert megint nagon ramatyul vagyok.nemtudom mi lessz ebből de már kiderülhetne :?
mindenesetre nálam ezek szerint a 2. szülés nehezebb lessz elsőre nem volt semmi bajom

Kép
Kép
anitaaa03

Nálunk is tuti, hogy fiú, a kromoszómavizsgálat miatt. Lánynévvel nem is készültünk. Ilyenkor már csak nem érheti meglepetés az embert, legfeljebb ha elkeverték a leleteit. Gombi, nálatok ráadásul kétszer kellett volna elkeverni... Szóval szerintem azért bízhatunk benne!

Málnalevél teából mennyit érdemes inni? Én napi 2-3 bögrét csinálok, hátha nagyobb mennyiségben jobban is hat, végül is nincs sok időm, ide gyorsérlelés kell. :lol:

/
lemonsong

Gombi,nyomjuk 3-an :lol: :lol: :lol:
Ezen a pólyás dolgon én is agyaltam,eleve marhára haragszom a pólya dologra,a világ legszarabb dolgának tartom belenyomni abba a gyereket,de 4 napot kibírok a véleményemmel,itthon meg úgyse lesz benne.De szerintem télvíz idején igen kevés.De mivel az én szülésznőm is csak a bodykat rakatott be velem,szerintem rugit adnak,ha hideg van és kéred.Vagy nem???Briell,mit tudsz???Apkata ha hazaérne addig és lenne ideje véleményezni,milyne egyszerű lenne...

Briell,hajrá nevek!!!!2 már jóóó,én akkor voltam ki,amikor az én 10-es listámról apa mindent kihúzott :twisted:
Anyukám ugyanilyen hepciás orrszívó ügyében és tény:D nem is tud jól orrot fújni.De az is tény,h a mi időnkben(hjaa :P )minden 2 gyereknek fel volt szúrva a füle min.1x, 2 éves koráig.Nekem 3x :? Szóval inkább legyen béna orrfújó,mint állandó fülfájós...

Póki,zord apuka
:lol: és te hogy tanítottad meg a kisfiad erősen kifújni???D nem érti :lol:

Kata,és a fiúk,aktívak ma???Gergő igen,de tegnap punnyadós volt.

Anita,hű,de kevés van neked is már!!!Ügyesen végighordtad,ahhoz képest,h milyen sok bajod volt neked is.

D végre alszik.egy hete újabban minden ebéd után hiszti van,olyan álmos,mint állat,de fészkelődik,nem akar aludni,szenved.Aztán bőg egyet és alszik két órát :roll: :roll: ki érti ezt????

Gio,telihold....lehet,nálam kicsalogatja Gergőt....most én is úgy vagyok,h a héten már szívesen szülnék.Mondjuk szerdán,csütörtökön...csak sajna akkro nem leszek itthona picikémnek mikulásra.Na mindegy,minde nem lehet egyszerre...

Judy,én úgy hordom a csizmám,h csak afeléig tudom felhúzni a zippet 8) irtó szexi....

Kép Kép
meli1118

Meli
már szülnél? Csigavér:)

Anita,
nálad nagyon úgy tűnik a "végét járod", amúgyis csak 4 nap. Jujj, nagyon izgulok és drukkolok!!

Én tegnap kezdtem a málnalevelet , de csak 2 dl iszom egy nap, egy teáskanálnyi levelet áztatok 10 percig. Persze a férjem tolná belém ezerrel, ő már nagyon szülni akar :D
Apropó van akinek székrekedése lett tőle? Viccesnek találom hogy rá van írva, hogy hasmenés esetén ajánlott :)
Mondjuk az a legviccesebb hogy én ebben nem igazán hiszek. Tapasztalt már szült barátnőim hiába tolták a homeot vagy ezt., a gyerekeik különféleképpen jöttek -láttak-győztek, könnyebbséget nem okozott
Vendég

Meli: kössssszzzzziiiiiii :)
A pólyás hozzászólást!!!! Tudod, én megkaptam anyóséktól, hogy anélkül majd meg sem merem fogni a gyereket, meg tél van hideg van kell a pólya stb :) :) :)

Szerdán megyek a klinikára, írtam Katának smst, hogy ha még bent lesznek és nincs látogatási tilalom, és még ő is hozzájárul, akkor rájuk kukkantok!!! Még nem válaszolt, bár biztosan nem a telóval van elfoglalva..
Na megyek, mert csak nem készül a kapuccsínóm...
Vendég

gombi: gondolom elég a body, mert több helyről ezt hallottam, rugit sehol sem mondtak. Nekem most a fürdetés egy nagy kérdőjel. Ki és mikor fürdeti a babákat? Azért kicsit félek attól, hogy ha a csecsemősök tényleg olyan szörnyűek, nagyon elveszett leszek egyedül a csecsemőápolás terén :?
Alig várom már, hogy Katát kikérdezhessem :lol:
Barátnőmnek, aki két éve volt benn, koraszülése volt, tehát teljesen más volt a helyzete, hiába kérdezném.

briell

Nálunk 2 nevet kérnek!És szigorúan szülés előtt.Ahogy bekerül az ember a szülőszobára akkor kell megmondani a szülésznőnek.

ANITA!
Nagyon kevés időd van már,így bármi elképzelhető :D Lehet,hogy reggelre lesz mégegy fórum babó :roll:

LEMON!
Málnalevélteából naponta 1 bögre!
Vigyázz,mert simán túl lehet adagolni az ilyen teákat is.
Nekem anno sikerült a szopiteát dúladagolnom.Iszonyat rossz volt!

Múlt héten vettem 20-20dkg trüffel-eszterházi szaloncukrot.És valahogy,nem is tudom hogyan,de épp most fogytak el :D
NA de megfogadtam,hogy nem veszek többet.Semmijet!Akkora már a hátsó fertájam mint egy ház...... :oops:
Vendég

GIO!
Nekem székrekedést csinál a málnelevéltea.De szerintem ez alkat kérdése is.Én nagyon székrekedéses vagyok.

BRIELL!
A fürdetés kifog alakulni.Mi anno fél 6-kor fürdettünk,aztán 6-kor,aztán fél 7 lett belőle és így végig aludta az éjszakát Zita.
Most úgy tervezem,hogy 6-kor lesz.Nálunk a fürdetés apa dolga.
Vendég

Na, én meg csütörtökön megyek be :) Igyekszem addigra a szülésznővel is megbeszélni egy randit, és minden kérdésemet összeírni, bár nem vagyok benne biztos, hogy teljesen tisztában van a csecsemőosztály működésével. Az már nem az ő felségterülete.

briell

meli nálunk az esti alvással van baj h ő még nem álmos meg 100x fel kell inni pisilni vagy puszit adni mikor mi jut az eszébe.
akkor ez a sok vacak érzés a szülés közelségére utal?és szerintetek várjam meg az 5 perces fájásokat vagy lehet nem is jelentkeznek úgy csak burokrepedés után?kitudja lehet már szombat éjjel kinyílt a méhszáj és burokrepesztéssel meg is szültem volna :lol: de azért most már egyre jobban parázom.ja és a mi kórházunkban is látogatási tilalom van

Kép
Kép
anitaaa03

az baj ha a pulzusom 98?

Kép
Kép
anitaaa03

Sprite
:lol: Ez jó! Mi ma veszünk szaloncukrot...De már előre rettegek, hogy karácsonyra betermelem az egészet...
MOndtam a férjemnek hogy vegyen majd ő is és dugja el. Nevetséges...Mint egy 5 éves olyan vagyok most a csoki miatt :-)

És a vég: leültem a fürdőszobában, hogy alulról tisztogassak meg néhány dolgot, pl. mosdó alját, ilyenek...Nos...A felállás...kemény 10 percig tartott :shock: Mint egy bogár jobbra-balra dőlöngéltem, hasizomból nem ment nyilván és valahogy nem találtam a helyem ott a földön :D :shock:
Vendég

Anita
mennyi idő beérni a kórházba? Nem akarsz esetleg telefonon konzultálni a dokival?
Vendég

Sziasztok!
Hírt hoztam Manócskákról:
Pénteken megszületett Joakim 3290 grammal és 50 cm-rel. Villámszülés volt, jól vannak, ma már jöhetnek haza!

Mindenkinek jó babázást, könnyű szülést kívánok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hurrá, hurrá! A negyedik baba is megvan!!!

Anita, a 98-as pulzus tök normális terhesség alatt! Még több is elmegy!

/
lemonsong

nagy gratula manócskáknak hát jól éreztem én hogy van velük valami :D de jó nekik ma már mennek is haza :)
gio max 30 perc de mivel a párom dolgozik így dupla idő mivel haza is kell érnie.hát szerintem a dokimat hiába hívom mert úgyis megint az mondta mint ctg-n amikor kérdeztem hogy magzatvíz elfolyás vagy rendszeres fájás de egyik sincs.mindenesetre ha holnap reggelig megmaradnak a tünetek akkor szólok a páromnak hogy maradjon itthon és menjünk be a szülőszobára ott a vizsgálatok után úgyis kiderül hogy mennyi idő van még.csak attól félek hogy esetleg bent tartanak valami miatt :?

Kép
Kép
anitaaa03

lemon köszi.mert én azthalottam hogy 90 fölé nem mehet de ezek szerint ez is rémhír

Kép
Kép
anitaaa03

Nagy Gratula Manócskáknak és a kis Joakimnak!!!

Pont néztem, hogy már ők is esélyesek voltak. Istenem, villámszülés, de jó lehet... :shock:
Szerintem Anna is elment sunyiban szülni!!

Anita, már csak pár nap. Féllábon is.... :lol:

Gio, vicces lehetett a mosdó alatt, legközelebb vigyél könyvet, hogy ne unatkozz!!! :oops: bocsi, rossz vicc
Vendég

Manócskáknak nagy gratula!!!!

jajj, de jó, csak beindultunk még december előtt :)

gio: ez vicces lehetett :lol: Én is voltam már hasonló helyzetben. Azért, ha egyedül vagyok itthon, igyekszem ilyen akrobata mutatványokat már nem csinálni :D

Megyek is málnalevélteát csinálni :wink:

Ja,a fürdetésnél most csak a kórházi fürdetésre gondoltam, merthogy végig nálam lesz a baba. Este elviszik a csecsemősök, és megfürdetik, vagy nekem kell/lehet?

briell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: