Van pár dolog, amit már többször akartam írni, csak mindig elfelejtem

. (Pedig ez már nem "kismama-agy", eredendően vagyok ilyen

)
Nappali alvás:
Boo, asszem te írtad, hogy mostanában kicsit zizi Zsiri, úgyhogy lehet nálatok is ez van...
Eddig Botond úgy "működött", hogy 2 órát volt ébren, majd 40 percet aludt, 2 óra ébren, 40 perc alvás....ez így ment egész nap. Aztán a 40 perceket 1-1,5 órára emelte. Kb. egy hete elkezdte azt, hogy mikor letettem, kis vergődés után ugyan elaludt, de 15-20 perc múlva felkelt

. Emiatt persze nyűgös volt, de visszaludni nem bírt

. Eszembe jutott, hogy régebben azt olvastam a Suttogóban, hogy 4-5 hónap körül megváltozik a babák alvásigénye: éjszaka 10-12 óra (1-2 ébredéssel), napközben egy délelőtti, és egy délutáni alvás. Így elkezdtünk szépen átállni: Egyre tovább tartottam ébren, bár nem volt nehéz dolgom, mert kézben bármeddig elvan, még ha fáradt, vagy éhes is

. Babakocsiban altattam, így ha rövid időn belül felébredt, gyorsan visszaringattam, mert ez ugye a kiságyban nem megy

. A délutáni alvás előtt nem sokkal pedig megetettem, hogy az éhség ne keltse fel korán. Így most úgy néz ki a napunk, hogy 7-fél8 fele kel (vagyis csak gondoljuk, mert mikor apa felébred magától, Botond már mindig ébren van, csak mivel már meg tud fordulni, a hátára vágja magát, nézelődik, molyol, meg magyaráz a forgójának, nagyon édes

), aztán 10 körül leteszem, másfél órát alszik, megebédel, egy óra múlva kapja a gyümölcsöt, két óra múlva eszik, és megy aludni. 2-3 órát szunyál, utána eszik, játszunk, ilyesmi, fél8 körül fürdés, fél 9 felé alvás

. És mióta erre átálltunk, megint egy hang nélkül alszik el

.
Szóval, ha valakinek mostanában kezdtek a nappali alvások zűrösek lenni, annál lehet hogy szintén "babaátállás" van

.
Fiúügyek:
Nálatok hogy "áll" a fütyi-dolog

? Mármint a fitymára gondolok...
Mikor Botond egész pici volt, alig lehetett neki felhúzni, kb. 2-3 milliméternyi rést tudtunk produkálni. Icipicit tovább ment már azóta, de nem jelentősen. Erre apa valamelyik nap mutatja, hogy ő felhúzta Botondnak

. A babának egy nyikkja nem volt, két helyen picit kipirosodtt a bőr, de egy napig fújkáltam Aloe First-tel, és semmi baja

. Nem csíp, nem fáj neki, és teljesen fel lehet húzni

. Apa 10 évesen magának tépte fel, és begyulladt neki, mint állat, a szomszéd kisfiúnak meg 2 évesen tépték fel, és egy hétig visítva pisilt úgy fájt neki

. Apa kezébe vette a dolgokat (

), és addig húzta, amíg Botond engedte, és végig engedte

. Szóval ezen túlvagyunk. Most minden fürdésnél felhúzzuk, megmossuk neki, így szerintem már nem fog újra letapadni!
Boo! Golyszlik?
Jaaaj, mit akartam még

.
Ja, igen.
Gyümölcs:
Azt már tudjuk, hogy az én fiam tankönyvi gyerek, mindent akkor csinál, amikor a szakirodalom írja

. Biztos ő is olvassa

. De ennek most nem örülök...
Elvileg egy baba 12 óra alatt emészti meg a kaját, és természetesen a kicsi fiam pont ennyi idő alatt teszi. Ezzel semmi baj nem lenne, ha nem 4 körül enné a gyümölcsöt

. Ez azt jelenti ugyanis, hogy hajnali 4-kor teljes éberséggel készül a zudításra, és úgy gondolja velem is megosztja ezeket a feledhetetlen perceket

. Szóval napok óta 4-től 5-ig várjuk a kakit! Ami menetrendszerűen diadalittasan meg is érkezik, peluscsere, és alvás. De azért ez így nem az igazi

. Szóval áttérünk a délelőtti gyümizésre, hogy ne éjszaka jöjjön a gyerekre a szapora

. Amúgy nem fosik, tök normális széklete van, aminek nagyon örülünk, de azért nem hajnali 4-kor

.
Tévé:
A fiam tévébuzi

. Menthetetlenül az! Most már hiába barikádozom el előle, addig forog, meg kúszik, amíg meg nem látja a tévét

. És ha kikapcsolom, akkor is szuggerálja, és aztán kikéri magának, hogy mért nem megy. Ilyenkor elviszem máshová, vagy játszok vele, de ez akkor is idegesítő

. Két fegyverem van: égőket tettem az ablakra, pont a járóka mellé, azzal most elég jól elvan, meg ha nagyon tévézni akar, beültetem a kandalló elé, oszt nézzed wazzeg, ahogy lobog a tűz! *aszt neked tévé

.
A másik, hogy mikor apával boxolnak, mindig megy valami zene, általában Pink, vagy Lady Gaga, és esküszöm nektek a gyerek már felismeri

. A nappaliban is zene szokott menni, és a múltkor ment a VIVa-n egy Lady Gaga szám, a bébi meg nagyokat kurjongatott, meg röhögött, meg ficánkolt. Na oké, biztos véleten. De azóta ezt már sokszor eljátszotta, felismeri a számokat, amiket már sokszor hallott!!!! És szerintem ez simán lehetséges is, hiszen a magzatok is felismerik elvileg, ő meg már mégiscsak 4 hónapos! Annyira édes
Ja, és vettem neki babazenét, mondván neki való zenét is halljon, de nem szereti

. A gyorsabb tempójú komolyzenét csípi még, meg Ákost, de a szimfónikus változatát

.
Még volt pár dolog, majd eszembe jut, biztos...
Breki!
Megvettem az Anyák lapját, Minócska nagyon cuki

. Az ügynökségen kereszül kerültetek az újságba?