A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Mi is itt, csak a tegnapi nap valahogy eltelt anélkül, hogy hogy tudtam volna írni :) MOndjuk olvasni olvastam :)

Zsuzsi, én minden reggel (délelőtt) iszom egy kávét, de nagyon lazán és jó sok tejjel (inkább tejeskávé). Ilyet a kórházba is adtak és a védőnő is azt mondta, hogy délelőtt még lehet meg ha terhesség alatt is ittam, akkor már úgyis hozzászokott a baba!
A babaruhákat én nem mosom külön. Ahhoz nincs elég...:(

KAta, anyóssal ne foglalkozz, örülj, hogy anyukádék így segítenek!
Köszi a dícséretet a képekről! Igyekszünk nőni :)

Fleur, ismerős, amit a párod otthonlétéről írsz. Valahogy mióta egyedül vagyok itthon kicsit könnyebb. Mondjuk sokat lendít a dolgon az is, hogy nem főzök, hanem rendeltem ebédet magamnak! A takarítás meg várat magára, vasárnap jön a takarítónő. Ahhoz még nem érzem magam elég erősnek...:(

Pelus: miaz 1-es huggiest használjuk, ez is gumis!

Móni, hogy telt a délelőtt kettesben? Grat az első lépésidhez!!!

ALvás: szerintem már 3 hetesen elég nagy a gyerek, hogy 4-5 órát aludjon. Én éjszaka nem ébresztem fel, nappal meg csak azért, hogy ne boruljon nagyon a napirendünk, de akkor is kivárom a három és fél - négy órát, ha magától nem kel. Amúgy úgy veszem észre, ha rendesen eszik, akkor a 4 óra átlagba kijön.

Tegnap és tegnap előtt is voltunk sétálni a környéken. Jól esett, mert itt még a nap is sütött. Ma meg patikába kellett menjünk. Képzeljétek Marci nagylábujjai begyulladtak, már hét elején mutattam a védőnőnek, de azóta rosszabb lett, úgyhogy reggel felhívtam a gyerekdokit, ajánlott rá kenőcsöt meg mondta, hogy tegyek rá dunsztkötést. Hát, nem volt egy egyszerű mutatvány a kis izgő-mozgó lábára rátenni a kötést :) Kíváncsi vagyok rajta lesz-e mikor felébred :)

Most megyek, mert lassan kelni kell :)

Szép napot mindenkinek!
Puszi

Mangora

Kép
mangora

Hali!!!

Mostmár nekünk is kevés egy cici :(
Kaptam egy tippet,tejserkentő kapszula álítólag jobb mint a tea.
Kipróbálom,mert a teától egyébként is rosszul vagyok már.

Csuklás,nálunk is előfordul napi 1x 2x,egyszer adtam neki citromlevet,de szegénykém majdnem megfulladt tőle,így azt inkább hanyagolom. :( inkább cicire rakom egy kicsit.

Ma is nagyot sétáltunk,fedezem felfelé a környéket,hogy merre érdemes sétálni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Móni
Krisztinával egyet értek! A védőnőm,sőt a kórházban is nekünk is azt mondták,hogy alvó gyereket nem szabad felébreszteni! :shock:
Ha éhes,akkor úgyis fel fog kelni enni. Szopizásnál természetes nálunk is van éjjel pelus csere...

Kata
csuklásra valóban nem a legjobb a citromlé. Pár csepp forralt víz,vagy tea,vagy egyszerűen csak tedd mellre,szopizik egy pár kortyot,és minden ok! :wink:

Grétával mi is egész nap kettesben vagyunk. Apával csak reggel,és este van játék...

Táskába pisilős sztori nekem is nagyon tetszik!
:lol:

mosás
én külön mosom a Gréta ruháit,külön baba mosószerrel. Valóban nem sok a ruha,így én inkább összegyűjtöm,és egy héten 1x mosok. úgy már elég szép mennyiség összegyűlik...

Szopizás
csajok,én a laktoherbre esküszöm! aki úgy érzi,hogy nincs elég teje,kezdje el inni! Saját tapasztalatból mondom,hogy valóban hatásos.

Fleur
mihamarabbi összeszokást! valóban nem lehet egyszerű 2 kicsi gyerekkel.

Kata
anyós :twisted:

tegnap előtt dicsekedtem,hogy minden ok a sebemmel,hát erre most megint kezd begyulladni. :twisted: Vasárnap megint mehetünk,úgy néz ki meg kell nyitni...

na,megyek,mert nem hajlandó aludni a kisasszony... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

ma így kettesben is elég sok minden megcsináltam a 2-3 órák alatt, míg Márk alukált,most d.u meg együtt alukáltunk a nagyágyban, jól esett. Csak éjjelre teszem a kiságyába, nappal had szokja a hangokat.

Laktoherb nekem is beindította a tejet, de úgy vettem észre, amíg 5 napig ittam, Márk akkor visított a hasgörcsöktől eszeveszettül, állítólag vannak babák, akik érzékenyek rá.
Én most napi 1 alkoholmentes sört iszok a 3-4 liter víz mellett.

Babaruha mosás. van amikor külön, van amikor együtt, ahogy épp összejön.
Ariel egész jónak tűnik, eddig nem mutatott Márk allergiát,viszont ha kakis a body széle, azt sajna muszáj beáztatni vagy kihipózni, 60 fokon se jön ki.Vanish se veszi ki.

Edina, sebet sajnálom, ez már nagyon dúrva azért szegénykém, amit elviselsz.
Sétáért irigylem ,aki már így mehet, bár jövő héttől mi is,már várom.
Otthoni sütikből mindenkinek küldök légipostán,ok?Ablakot nyitni majd holnap dél körül :)

Takarítás elmaradása,ismerős, nálunk apa már 1x összeporszívózott,addig mi bevonultunk a hálószobába, de azért nekem se ártana már megcsinálni.
Amíg alszik a gyerek, nem akarom felébreszteni, ha fenn van meg azért nem porszívózok.

Fleur, teljesen igazad van, Lillát nem kéne 2 évesen hülye kérdésekkel zaklatni, amúgy is össze leet keveredve most szegényke és kicsit háttérbe érezheti magát.
2 gyerekes hiszti, jól bírod, annál könnyebben menenk le a kilók.
te, ha legközelebb talizunk, azért megismerjük ám egymást, el ne fogyjunk.
Rólam ez a 3 napja tató hasmenés iszonyat sokat levitt,mérlegen nem mértem.
köszi a megnyugtatást vele kapcsolatban.
mi még nem kaptuk meg a taj kártyát.

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Akor ezentúl én is együtt fogom mosni a ruhákat, vagy ahogy kijön. Most bénázok itt pár kis ruhával. Persze, nekem is sokszor kell áztatni. Annyi nekem sincs, hogy egy hetet kivárjak, minden másnap mosni kell :-(

Hú, Mangora, ez a tejeskávé jó ötlet. Terhesség alatt is ittam napi egy lightos kávét, 1 kanál nescafe, jó sok víz és tejpor.
Megnyugtattál.
Hogyhogy begyulladt Marci lábaujja?

Kata, TAJ-kártya nekünk múlt hét pénteken jött meg, a kórházban csütörtökön töltöttük ki a papírokat, tehát rá két hétre. Igaz, mondták, hogy csak hétfőn viszik át az OEP-be (bocs, új neve nem jut eszembe :oops: )
Te hypozód is a ruhát? Eddig még nem mertem, de van már olyan folt, amit se a Persil, se a Vanish nem vitt ki.
Aztán számolj majd be, hogy mi finomat hozott Anyukád?

Edina, sajnálom a sebet :-( Szegénykém. Mitől gyulladt be?

Na, nekem meg azt mondták, hogy alvó gyereket is fel kell ébreszteni. Még jó hogy csak két variáció létezik. Szerintem mindenki úgy tegyen, ahogy súgják a megérzései. Éjjel én sem keltem Zsófit, de 3, max. 3,5 óránként diszkréten jelez.

Bevallom, nekem is könnyebb, hogy egyedül vagyok itthon. Mindent csinálok a saját tempómban Zsófi igényeihez igazodva.

Úgy mennék már én is ki a levegőre!

A nlcafe-n van egy szoptatási tanácsadó, ha valakit érdekel, érdemes olvasgatni.

Na, megyek,lassan megjön Anyósom.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

írtam egy hosszút és megint elszállt minden... :evil:

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, nem tudom mitől lehet a gyulladás, és mindkét lábán... Olyan, mintha befele nőne a körme. Nem tudom, hogy ezen segít-e a krém... MEglátjuk, ha hétfőig nem javul, akkor újra beszélek a dokival... De MArci olyan jól viseli. Nem tudom, hogy fáj-e neki, de nem is sír miatt szerencsére!

Kata, délutáni pihenés jó lehetett. Nekem nem jött össze, mert váratlanul hazajött apa, ami jól esett és elmentünk egyet sétálni hármasban. Ez is pihi volt, csak más. Majd most este pihizek, mert elment apa koncertre, úgyhogy szinglik vagyunk :)

Szoptatással kapcsolatban nézzétek meg ezt a két oldalt:
www.lll.hu
www.anyatejmisszió.hu

Mindkettőn nagyon jó ötletek vannak, hogy mikor mit kell csinálni.

Gyulladt mellre még jó az is, ha szoptatás előtt 10-20 perccel átmasszírozod a csomós területet, és ha kell akkor kicsit mellszívóval leszívsz belőle, hogy utána a babának könnyebb legyen. Gyulladás akkor van, amikor kb szilva nagyságú csomót érzel és piros is lehet a bőr ott. Ezt két kézzel kell masszírozni, az egyik kezeddel két-három ujjak megtámasztod, míg a másikkal szintén két-három ujjal körkörös mozdulatokkal masszírozod. Először épphogy símogatod, majd ahogy puhul, úgy érzed, hogy tudod egyre erősebben is masszírozni. Nem kell, hogy fájjon, csak szép óvatosan!

Laktoherb teától nekem nem lett több a tejem. Én szülés óta iszom, de hatását nem érzem. Bár lehet, ha nem innám, még ennyi tej sem lenne...???

Edina, sebed :evil: :twisted: Remélem nem kell már vele sokat bajlódnod...:(

Mangora

Kép
mangora

Mangora, nem írtam, bocs, sajnálom a körömgyulladást, ekkora pici babának, remélem hamar elmúlik.
Kávé ötletet köszi, eddig nem mertem.
De holnap reggel visszatérek a kávémhoz, alig várom.

Zsuzsi, nem hypot akartam írni, domestost, mondjuk csak a fehér rucinál, persze.az meg nem sok van.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Ma hazaérkeztünk!!! :lol:
Köszi sok jó kívánságot!

Majd a hétvégén megprobálok jönni !!

Kata utólag is boldog névnapot!

Puszi

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Bibinek múlik a sárgasága, ma már vagy 5 óra hosszat fent volt egyhuzamban. Most egész délután alszik, kisebb megszakításokkal, és remélem, hogy éjszaka is.

Fleur, nálunk is vannak húzósabb éjszakák, mikor Blani korán elalszik, utána kel Bibi. Most is még 2,5 óránként kajcsi. Hajnalban egyszerre szeretnének kakaót és tejcit. Na ezen már gondolkodtam, hogy hogyan csináljam. Blani korán kel, miközben Bibi még aludna...ja és nekem is jólesne...
Blani nem panaszkodott ilyesmi fájdalomra, sajna fogalmam sincs, mi lehet. Csak tipp: múltkor olvastam, hogy kislányoknál is gyakori a fertőzés, vagy esetleg megütötte magát, vagy felfázás? tényleg csak tippelgetek. Ha nem múlik, szerintem mutasd meg dokinak.

Nálunk amúgy elég jó a helyzet. Mindkét csajszi nyugodt, van azért néha visítás, de még kezelhető:) Akkor van gond, ha jön valaki. Én igazán társasági ember vagyok, de mostanában jobban szeretnék csak hármasban lenni, és ezt a pár hetet tényleg csak magunkra szánni, de úgy érzem folyton jön valaki. (nem csak érzem)

Kata, köszi. Energia? Csak ránézek a két kis tündéremre és feltöltődöm. Na jó, hajnalban vannak kritikus percek. Ja és úgy írok, hogy Bibi alszik, Blani itt ugrál a fejemen, közben mesélek neki, és csikizem...
Én sem adnék citromot...én csuklás esetén is szoptatom és elmúlik pár korty után.
Házisüti nyami :) Anyud is egy tündér :) Anyóssal ne foglalkozz. Én anyósom még meg sem látogatta Bibit, sőt fel sem hívott :(

Móni, nagyon ügyi vagy! Ha nagyon fáradt vagyok, amúgy, mindig rád gonolok...és rögvest abbahagyom nyávogást. Fogalmam sincs hogyan látnám el a kicsit, ha nem tudok rendesen mozogni.

Zsuzsi, én kávézom, de ha úgy látom, hogy Bibi nyugtalan tőle, abbahagyom. Ma már elgondolkodtam, hogy ilyen sokat fent volt. Sajna nem tudnék máshogy felkelni, legalábbis úgy érzem.

Mi lehet HuSzilviékkel?

Edina, jó, hogy tudsz jönni, viszont a sebgyulladás nem annyira klassz. Biztos megint túlpörgeted magad. :oops:

Mangora, jó ötlet a takarítónő. Én nekiveselkedtem és kitakarítottam, de újra elkezdtem vérezni és minden procikám fáj. Úgy érzem, mintha ki lenne lazulva az összes ízületem. Remélem, hogy Marcinak nem fáj a lába, és mielőbb meggyógyul.

Friday, Vick?

Puszi mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Megint zavarok köztetek egy picit. Raktam fel teszvesz-re jó néhány kinőtt holminkat, ha érdekel valaki nézze meg -lett lehet lapozni két oldalon vannak az aukciók:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Olcsók és tökéletes állapotban vannak a rucik.
Folyamatosan töltök fel még ruhákat 56-os, 62-es, 68-as méreteket is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hali!!!

Kivagyok az estékkel,egyszerüen este pancsi után nem győzi magát teleenni,és akkor van a legkevesebb tejcsi.Tegnap kipróbáltuk a vizet,de a cumit nem türi meg a szájába :shock: Nem tudom mi lesz ha tápszerezni kell....éhenhal???? :cry:
Ezt leszámítva nem panaszkodom az éjjel miatt,már csak egyszer ébred 11től 4ig alszik,utánna csak 6 kor ébred megint.

Ma ha nem fog esni megyünk 3-an csavarogni:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kata! Délben nyitom az ablakot :) Bár a héten egyszer nekiveselkedtem és csináltam kakaós lepényt. Már nem bírtam tovább házi süti nélkül :) És ez írtó egyszerű, csak össze kell dobni a hozzávalókat és megsütni :) Ha kell recept szóljatok!!!

Reni! Azért nem lehet semmi, ahogy a két csajszival boldogulsz. Anyós nagyon jófej lehet. Mondjuk lehet jobb is, hogy nem "zaklat" még ő is titeket! A vendégsereget nem tudod kis időre leállítani?

TSzilvi, üdv újra köztünk! Jó összeszokást nektek és majd várjuk a képeket meg a beszámolót, ha már tudsz jönni!!!

Marci lábujjain nem nagyon látszik változás, mondjuk elég nehéz rátenni a dunsztkötést, lehet hogy ez az oka... :( De még mindig nem fájlalja szerencsére és legalább rosszabb sem lett :)

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Reni, magam előtt látom amint épp gépeled a sorokat :lol:
Imádnivaló lehet a két kiscsaj!
Azért vigyázz a nagytakarítással, még pihengetned kéne és semmi emelés Bibin kívül.
Sárgaság múlásának örülök!
Anyósodat nem minősítem:?
Reggel megittam az első kávémat szülés óta, sok tejjel, de várom a hatást...

Krisztina, nálunk se volt elég fürci után a tej és nagyon ideges lettem(magamra persze)!A kórházban nem írtak fel tápszert, mert az ottani doktornő szerint idézem:Mindenki tud szoptatni, aki akar, Afrikában is felnőnek valahogy a gyerekek!
Az itteni doktornő se igazán említésre méltó, így a gyógyszertáros ajánlatára Beba 0+ osat vettem vészhelyzetre és tegnap este megbontottam...
Majd megszakadt a szívem ahogy tömködte még Márkom az ökleit a szájába!

Mangora, süti repül, receptet publikálhatod sztem!
Szegény Marci, nagyon jól tűri ezt a lábujj dolgot!Küldök neki rá 2 puszit,ok?

ToldiSzilvi, welcome back!Várjuk a történetet meg képeket!

Enikő?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Nyitom én is az ablakot délben:)

Köszönöm a kérdéseket, egy fél nap (tehát 2 peluscsere, 2 szoptatás) még jól megy egyedül, de az egész naptól azért félek...
Holnap lesz a "főpróba" - Zoli egész napos előadásra megy, de ha gáz van, fél órán belül hazaér.

Reni, köszi, de nem az én érdemem... egyedül nem lettem volna képes rá.
Mindenesetre minden elismerésem azoknak, akik két (három...) kisgyerekkel vannak otthon egyedül... hát ez nekem szinte elképzelhetetlen.
Szegény Lilla hogy utálhatja az ilyen szomszédnéni-féle kérdéseket:( hogy bírod ki, Fleur, hogy ne szólj be nekik valamit?

Mangora, én kérném a receptet, ha van pár perced, hogy begépeld...:)
Én takarítani utálok, főzni imádok, ehhez képest kaját rendeltem - és kosz van... azt hiszem, hosszú távon én is inkább keresek egy takarítónőt, és magam főzök.
Nagyon fura ez a lábujj-dolog, én is remélem, hogy nem fáj Marcinak...

Edina, Krisztina, Zsuzsi: nekem is a kórházban tanácsolták, hogy költsem a babát, ne hagyjam 5-6 órát aludni... (ez ua. a kórház, mint ahol Zsuzsi szült, úgyhogy nem csoda). Mindegy, most már tárgytalan, mert újabban 3-4 óránként kér enni. Viszont tényleg kevesebbet bukik. Mi meg kevesebbet alszunk:D

Kávé: reggelente iszom egy csészével (szoptatás után). Nem látom, hogy élénkítené a babát. A la leche liga honlapja szerint kevés koffein nem gáz (pedig ők elég keményvonalasak).

Mosás: mi külön, géppel és babamosószerrel (DM). Készülök átállni a kézi mosásra, mert ez így nagyon nem energiatakarékos.
Kakifolt még nem volt, viszont mindig mindent összepisil, úh. lepedőt is mosunk szinte naponta...

Krisztina, ne stresszelj előre azon, hogy mi van, ha tápszer kell... kiskanalat elfogadja Anna? Dávidba szerintem bármit be lehetne tölteni kiskanállal, boldogan nyitja a száját (a K-vitaminra is:)

Ma kimegy az első sétájára :-) Nem mondom, hogy nem irigylem érte...

Pusz, szép napot
M.
monke

Néhány új kép Márk babóciról:

Kép

Kép

Kép

Kép

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok Lányok,
látom, van, aki a 2-es Libero pelust használja. Egy nagy csomagot (90 db-ost) szívesen átadnék valakinek - akár féláron, aki meg tudja oldani az átvételt Budapesten a XI. kerületben. Mi is ezzel kezdtük, de a babám egyik napról a másikra kinőtte, és váltanunk kellett Pempers-re, én meg pont előtte vettem meg ezt a nagy csomagot...így a nyakamon maradt. (kibontottam, de szerintem nem hiányzik belőle, mert még nekem is volt az előző csomagból a fiókban, ahhoz tettem hozzá belőle, de mivel váltani kellett, megmaradtak - tehát most az is lehet, hogy több is pár db-al 90-nél:))
Ibolya
caramel

Kata,nagyon édes Márk :) :) :)
Nekünk is a Bebát írta fel a doki,azt mondta nem lehet recept nélkül venni,hogy csináltad hogy adtak?

Móni,a kiskanál sem jön be Annának,a vitamint is úgy kell beletuszkolni.Csak a cici a menő :D

Ma vettem tejserkentő kapszulát 6500 volt :shock: :shock: :shock:
és 6 szemet kell naponta bevenni,60 db-os :shock: :shock:

Nekünk már rendszeres lett a délelőtti 2 óra séta.

Az tuti nem éhezik mert már 4 kg fölött vagyunk,csak egyszerüen szereti degeszre enni magát :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Mangora, nyugodtan írd le a receptet, biztosan sikere lesz. Ügyes vagy, hogy sütöttél. Remélem, Marci lábujja gyógyulni fog. Mondjuk azt a dunsztkötést nehéz elképzelni a mini lábujjon :lol:

Móni, K-vitamin? Nem D-vitaminra gondolsz? Akartam már kérdezni, hogy ezt hogy adjátok be? Én eddig a mellemre cseppentettem, és vártam, hogy lenyalogassa. Bár az volt ráírva, hogy kiskanálban, anyatejben adjam be.. De ezt nem valósítottam meg.
Hogy sikerült a séta a fiúknak? Vasárnap előadás? Ez valami munkaügy?

Kata, nagyon aranyos Márk.

Reni, minden elismerésem. Nem lehet egyszerű. Anyósod :evil: Nem vagytok jóban?
Vigyázz Magadra, a takarítás megvár.

ToldiSzilvi, üdv. újra itthon, gyere majd és mesélj, ha lesz alkalmad.

Friday? Enikő? HuSzilvi? Lehet, hogy írok Szilvinek egy sms-t.

Mi megvagyunk, este Zsófi korán (10-kor) elaludt, kelt 2-kor és 6-kor, majd visszatért a 3 órás időközökre napközben.
Párom Nagyija zserbót küldött nekünk. Finom.
Itt van Anyósom, segít, nagyon tetszik neki Zsófi, beszél hozzá. Lelkes. Mondta, hogy segíteni jött, kivasalt, felsepregetett, főzött ebédet. Igaz, a leves zacskós volt, mert csak ez volt itthon. Képzeljétek, a zacskóban egy csavar volt. :evil:
Elszaladtam a gyógyszertárba és a Rossmannba, míg Zsófi aludt. Aztán nagy sírásra értem haza, hívot Anyósom, hogy hol vagyok. Mondtam, hogy 2 perc és otthon vagyok, majdnem sírtam, ahogy loholtam haza, hogy egyedül hagytam a gyermekem. Persze, már etetésidő volt, nem csoda hogy ordított a lelkem.
Képzeljétek, néhány rugi és body már kicsi Zsófira. :-)

Mosás: vagy kézzel fogom, vagy a mienkkel együtt, géppel, mert a külön mosás tényleg nem gazdaságos.

Engedélyt kaptam a pihenőszék beszerzésére. :-)

Jók legyetek!
Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata
nyitva volt az ablak pont délben,de nem repült be rajta semmi 2 legyen kívül... :lol:
Tündéri Márk!

Zsuzsi
jó pihenőszék vásárlást. Tapasztalataink, és mások véleményei alapján mindenképp olyat válassz,ami puha rugózású,nem merev, és ha a baba mocorog benne,akkor magától is beindul hintázni a szék.

A D vitamint mi is kiskanálból isszuk. A kórházban ehhez szokott hozzá,és a pohárhoz,ehhez képest már megtanultunk cumisüvegből is inni.... :P

Krisztina
ne stresszelj! Az árt a tejtermelésnek! Valóban nem fog éhen halni Anna.főleg meg ha már 4 kg felett van. Kiváncsi vagyok,hogy milyen lesz a bogyó,majd ird meg légyszi!

Reni
nem semmi lehet neked sem 1 napod! ügyes vagy nagyon!
a sebem meg nem a túlpörgés miatt gyulladt már be megint sajna,hanem azért,mert még mindig nem gyógyult meg rendesen. Na meg ez a sz@r injekció.
:twisted: miatta van minden!

Mangora
a receptre én is vevő lennék! de hogy mikor lesz időm megsütni...
:D

Rólunk
Grétus egész nap nem aludt semmit,de szerencsére sikerült megfőznöm,amíg elvolt a pihenőszékben. Most bezzeg alszik,mint a bunda,pedig most kellene ébren lennie,hogy aludjon éjjel. api nincs itthon,csak késő éjjel jön haza. Hogy fogunk így fürcsizni azt nem tudom,mert az közös program... :)

Ja,laktoherbbel kapcsolatban még: nem tudom,hogy ti hogy isszátok,nekem azt tanácsolták,hogy napi 1-1,5 liter vízbe 1 filtert tegyek.Mert különben fog fájni a baba hasa,ha a dobozon lévő utasítás szerint iszom. Eddig nekem ez bevált.

Kávé
én a terhesség alatt sem ittam,de most néha meginnék egy 3az1.ben kávét,mert nálunk az a nyerő. Na,egy reggel ittam,és nem aludt Gréta egész nap,és egész éjjel. azóta nem iszok. Lehet,hogy nem a kávé volt a ludas,de már nem merek próbálkozni...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Itt voltak a szüleim, eléggé lefárasztottak:) viszont hoztak sült húst meg mindenféle jót!

Csak gyorsan, Zsuzsinak reagálok, mert fürdetés lesz:) ez nálunk még mindig sírás...

D-vitamin mellett K-vitamint is kap Dávid, még a kórházban mondták, hogy kell, és itt a háziorvos is azonnal adta (meg a védőnő is mondta). Konakion a neve, ampullás és kéthetente, majd havonta kell adni.
Szóval én kiskanálba forralt víz (vagy babavíz) és abba cseppentem a cuccot. Az anyatej lenne az igazi, de a kiskanálba fejés valahogy nem megy:)

Azt hittem, minden baba kap K-vitamint is.... Többiek??? Senkinek nem írtak fel?

Nem munkaügy, egy"Mesterkurzus" előadásra megy Zoli (már valamikor augusztusban megvettük rá a jegyet), ez remek lehetőség, hogy kipróbáljam, bírom-e egyedül.

Pihenőszékhez hajrá:)
A séta remekül sikerült, Dávid azonnal bealudt...
ha túlélem a ma estét, még jövök:)

Pusz
M.
monke

Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Móni
Konakiont Gréta is kapott még a kórházban,itthon 2 hetesen,és következő adag 6 hetesen jön. Szóval mi kapunk!
jó pancsizást!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ja, hogy a K-vitamin a Konakion? Nekünk is fel van írva, de csak egy hónapos kortól kell adni, ezért nem néztem még meg, hogy mi is az. De mivel jövő héten már egy hónapos lesz Zsófi, jobb, ha megnézem.

Na, amikor az előbb írtam nektek, felsírt Zsófi, átmentem a másik szobába és egy hatalmasat bukott (3 órával az etetés után). A cucc az orrába ment, nagyon szörcsögött szegénykém és nem nézett ki jól. Nagyon megijedtem,előszedtem az orrszívót is. Azóta jól van. Csak én vagyok szarul, mert hogy milyen Anya vagyok én, aki ott hagyja a másik szobában a gyerekét és netezik, miközbe baj történik???

Újdonság: Zsófi ma oldalfekvésből hasra fordult :-)

Móni, jó fürdetést! Örülök, hogy ott jártak a szüleid. Tényleg, a vésztartalékokat már feléltétek?
Egyébként én is úgy vagyok mint Te, takarítani nem szeretek, főzni igen, erre tessék, kosz is van és kaját is rendeltem. :oops:

Edina, a Laktoherbre én is azt hallottam, hogy gyengére kell főzni, úgy ahogy Te is írtad. Szóval Kata, szerintem így próbáld megesetleg.
Köszi a tippet a pihenőszékre, így keresem.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat!!

Pénteken engedtek ki. Bátor kicsit besárgult, emiatt ma du vissza kell menni. Nagyon aggódok, mert én most sárgábbnak látom.Remélem azért nem olyan szintű, hogy visszakeljen menni!!
Tegnap én is belázasodtam meg köhögtem is, mára javult a helyzet.

Kicsit döcögősen indulunk, de remélem hamar túl leszünk rajta!

Jövök még mielőbb ha tudok. Puszi mindenkinek!!

Ma reggel Bátor!

Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Nagyon kis szép Bátor:)
Gratulálok, Enikő, és jó babázást!!! Nagyon drukkolok, hogy ne sárguljon be jobban, és otthon maradhassatok együtt.

Pusz
M.
monke

Enikő
pont tegnap este lestem meg az iwiw-en a képeket!
Gratulálok a csodaszép kisfiadhoz!
A sárgaság meg remélhetőleg nem fog gondot okozni. Tedd minél gyakrabban mellre,mert minél többet szopizik,annál hamarabb lemegy a sárgaság róla,sőt nem erősödik! :wink:

Látom mindenki sziesztázik. Mi Grétával gyerek dalokat hallgatunk,api meg szerel. Délután meg menni akarunk miskolcra egy kicsit csavarogni....

További szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!!

Nagyon édik a bébi képek!!!
Mi jól vagyunk hát még van min csiszolni de alakulunk remélem!! :lol:

Majd jövök a szüléstörténettel , de annyit mondok h könnyű , gyors és élményben gazdag szülés volt
/3 óra se kb / :roll: :oops: :P :D :lol: ha ilyen lenne mindig akkor szülnék még egy pár gyereket!! :wink:

Puszi mindenkinek , a betegeknek meg jobbulást !!

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Enikő, üdv. újra itthon. Nagyon aranyos Bátor! Remélem, hogy otthon maradhattok együtt. Majd írj, hogy mi volt. Neked pedig jobbulást!

ToldiSzilvi, de jó, hogy Te is benéztél. Várunk tőled is képet! Örülök, hogy jó élményekkel gazdagodtál.

Edina, irigyellek a séta és különösen Miskolc miatt.

Mi megvagyunk, Zsófi este 9-től csak enni kelt fel reggelig, már kezdtem azt hinni, hogy beteg. Ma elmentünk a Sparba a párommal, Anyósom addig unokázott. Nagyon élvezi. Mire hazajöttünk, be is pelenkázta, fordítva :-) Most vitte ki a párom a buszhoz, én is pihenek egy kicsit.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Enikő, Szilvi üdv. újra itthon! :) Nagyon kis szép Bátor baba :)
Enikő, biztos nem tudtál visszaolvasni, de Bíborka is kicsit sárgán jött haza. Sűrűn kell etetni, hogy kitisztuljon a szervezete. Bibi még mindig kicsit sárga, lassan múlik. Remélem, hogy Bátornál sem kell semmiféle kezelés, hanem múlik majd magától.

Szilvi, örülök, hogy szép élmény volt a szülés, várjuk a történetet. Jaj, még én is lógok vele, de még tényleg csak elméletben jutottam hozzá. Minden helyett inkább alszom :oops:

Zsuzsi, miket tud már Zsófi? :) Megfigyeltem, hogy 1 hét múlva Bibinél is bejön minden, amit írtok. Annyira jó ez az előrejelzés, legalább tudom, mire számítsak.

Márk baba is gyönyörű :) Jól áll neki a világoskék.

Edina, bocsi, azt gondoltam, hogy még mindig sokat dolgozol, azért gyógyulsz lassabban. Mikor hagyhatod abba a szurit?

Csajok, nekem úgy beállt a hátam, hogy alig bírok menni. Több izmom is begörcsölt, és semmitől nem lazul ki. Van valami ötletetek erre? Valószínűleg nem jó pozícióban szoptatok, de muszáj volt arra koncentrálni, hogy egyáltalán legyen tejci, így rosszul rögzült a pozíció...(ülök és eléggé görnyedve)

Sokszor eszembe jutnak HuSzilviék. Remélem, hogy Csabika jobban van.

Dorka, Friday?

Puszi minden mamának és babának!
R

Kép
Kép
34372

ToldiSzilvi, örülök Nektek!Várjuk a részleteket!

Enikő, nagyon szép babó Bátor, remélem javultok mind2en!Várunk titeket is vissza!

Anyukám itt van ugye tegnaptól, nagyon jó és sok mindenben megerősít és megdícsér és tök jó kedvem van ettől!(anyós 1 hete csak a rosszat akarta meglátni :oops: )
Rengeteg mindent kaptunk megint és az élelemkészletünket is feltöltötték!
Gondolatban küldtem a vaníliás kifliből és püspökkenyérből mindegyőtöknek!!!
Ma meg d.e 2 órára elmentünk a férjemmel kicsit shoppingolni, mert rájöttem hogy 1 hét és Miklulás és ajci kéne a családban a gyerkőcöknek meg hát a drága kincsemnek is...
Templomba is elugrottunk megköszönni a bébit az égieknek.
Zsuzsi úgy voltam mint te először, a tescoban a pénztárnál már majdnem sírtam, hogy milyen anya vagyok, otthon hagytam, pedig anyummal a legjobb kezekben volt ráadásul végig aludt.
Képzeljétek, a ruhaméretem teljesen szülés előtti!Mondjuk pociban még erősíteni kell, de a párom tök megdícsért ma.

Edina, jó hogy már ekkora kiruccanásokat tesztek, én is nagyon várom!
Sebed?
Szurit most végül meddig kell adni akkor?

Reni, sajnálom a hátfájást!Én egyenlőre csak fekve tudok szoptatni, a kezeim sokszor elgémberednek a nap végére.Esetleg ha megmasszírozna a férjed?Vagy valami gyógynövényes kenece?
Jobbat nem tudok sajna...

Laktoherbet 1 literhez 1 filterrel csináltam anno, azóta nem merem inni...

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Krisztina, nem tudom hogy, de kaptam a gyógyszertárban miután elmeséltem a gyógyszertárosnak az afrikai storyt...

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Sikeresen túléltük az első napot itthon, egyedül Dáviddal. Hát nem volt könnyű, és nem csak a 'mozgáskorlátozottságom' miatt.

Szilvi, örülök, hogy szép élmény maradt a szülés, alig várom, hogy olvashassam.
És Enikő, mesélj Te is, ha van kedved és időd!

Reni, a fájó izmokra esetleg meleg vízsugár (zuhany)? Vagy tényleg masszázs, ha van rá lehetőséged. Jobbulást kívánok!!!

Kata, a vaníliás kiflinek már a gondolatára is korog a gyomrom... örülök, hogy az anyukád segít és lelkileg is támogat.

Zsuzsi, már szinte mindent felzabáltunk a vésztartalékainkból:)
Ezt a K-vitamin izét mindenki szerint máshogy kell szedni... nekünk azt mondták, hogy 2 hetesen, 1 hónaposan és utána havonta.
Anyósod jó fej lehet a fordított pelenkával:) Mit szólt, mikor kiderült?

Dávid lendületből átfordul egyik oldalról a másikra és picit emeli a fejét hason fekve.
Igaz, ez szerintem még nem fejlődés, inkább annak köszönhető, hogy szép nagy, izmos baba:)

Mikor derül ki, hogy egy gyereknek milyen színű lesz a szeme?

Üdv
M.
monke

Sziasztok!

Édesek a kicsik nagyon!!!

Tápszer: ebben - sajnos - jó vagyok! Mi is Beba 0+-t kaptunk. LEhet recept nélkül is kapni, csak drágább...

Elég szar éjszakánk volt, valahogy Marci nem akart aludni se este se éjjel :( Állandóan enni akart. Így a 11 órás fekvés után hajnaliban 2-től 5-ig fent voltunk... De ő nem mindig tömi az öklét egyből, van hogy már lerakom aludni és utána jön rá, hogy éhes maradt...

Sárgaság: nekünk a gyerekdoki mondta, hogy babavizet itassunk vele kiskanállal.

Tegnap voltunk csavarogni hármasban az outletben. Elszomorodtam, hogy 4 számmal nagyobb gatyát kellett vegyek, mint szülés előtt, de muszáj volt, mert csak 1 farmerem jött rám...:( Szóval Kata elismerésem, hogy neked minden lement (és irigyellek :) ) Na meg persze megy az önsajánlat a császár miatti vágás helyétől is, úgyhogy ilyen téren eléggé el vagyok keseredve, hogy hogy nézek ki... Na de majd idővel!!! :D Már alig várom, hogy sportolhassak valamit. Annyira el vagyok gémberedve és rossz a tartásom...

Reni, nem tudsz kipróbálni vmi más szoptatási pózt? Mondjuk fekve??? És szerintem is vmi krémmel kéne kenegetni meg párod kicsit átmasszírozhatja kenegetés közben! Amúgy szülés után nekem majdnem két hétig majd leszakadt a hátam. Először a derekem, utána ment egyre feljebb a fájdalom. Most már csak ritkán jön elő és nem olyan erősen!

Ma volt itt a takarítónőnk, kipucolt minket a koszból :) Ugyan nagyi egyszer kiporszívózott, de sajna nem nagyon látszott a hatása (de nem akartam neki mondani).

Sajna tegnap estére párom is lebetegedett, torokfájás+kis láz, de mára azért már jobban van. Remélem mi nem kapjuk el :(

Receptet majd begépelem, ha lesz egy kicsit több időm, mert MArci már ébredezik :)

Jó babázást és nyugalmas éjszakát mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Hali!!!

Átestünk tegnap az első tápszeres kajáláson.
Este egyszerüen már annyira éhes volt,persze tejcsi már sehol nem volt ,így elővettük a tápszert 120 ml le is nyomott nagyon hamar,utána aludt mint a poc :) Éjjel meg már volt tejcsi rendesen.
Tiszta a lelkiismeretem mert tényleg mindnet megtettünk a szopiért és egyébként is ha esténként pótolni kell néha nem a világ....
Elvileg a bogyónak mára hatni kellene....

Alak:Nekem is szép lassan húzódik vissza a csípőm,minden héten egyre kisebb nacikat tudok felvenni
:D
Pocak az még van egy kicsi,de szerintem az már csak a haspréssel fog lemenni.Már ennek is örülök.
Pedig sokat eszek mert mindig éhes vagyok,szerintem a szoptatás miatt megy lefelé.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, nagyon ügyes Dávid! Zsófi is lendületből forog, rá meg azt mondták, hogy azért, mert könnyű :-)
Anyósom csak nevetett, amikor mondtam neki, hogy fordítva sikerült a pelenkázás. Érezte, hogy valami nem jó, mert mondta, hogy nézzem már meg.
A nagykönyv szerint egy éves korukra alakul ki a végleges szemszín.

Kata, gratulálok a régi alakhoz!
Jól tettétek, hogy kimozdultatok. Örülök, hogy Anyukád ott van és pozitív energiákkal tölt fel.
Templomba én is szeretnék eljutni, remélem, sikerül legalább benéznem az ünnepek alatt.

Mangora, éljen a rend :-)
Ne keseredj az alakod miatt, visszaáll majd, császár után egyébként is nehezen megy a rendeződés.

Krisztina, a tápszer miatt ne legyen lelkifurdalásod. Mindent megteszel és egy-egy kiegészítés még nem a világ. Szorítok, hogy a kapszulának legyen hatása.

Nekünk tegnap du. borzasztó volt, Zsófi üvöltött (nincs jobb szó rá) 3-tól fél 11-ig. Ölben is csak pár percekre csendesedett. Egyszer annyira üvöltött, vörösödött, hogy nem vett levegőt, megráztuk kicsit. Nagyon kiborultunk mindketten. Estére hullák voltunk, leszakadt a vállunk, a hátunk. Közben nem tudtam fejni sem rendesen, ráadásul 2 napja extra mennyiségű tejem van, iszonyúan fájt mindkét mellem, azt hittem, leszakad. Ma szoptatási pozíciót váltottam, ülve csinálom, de nagyon kényelmetlen.
Éjjel jól aludt, ma is viszonylag nyugis. Igaz, volt egy rosszabb óra de.
Reni, remélem, ez nem jön be nálatok. Zsófi egyébként nagyon ügyes, hasonfekvésben megemeli és megtartja a fejét, a fejé simán forgatja egyik oldalról a másikra és át is fordul, ha olyan kedve van. Hangokra figyel, ha zörgetem a zacskót vagy ütögetem egy doboz tetejét. A Mónitól kapott piros kenguru is leköti Hiába, tényleg a piros színt veszik észre először.

Kilók: nekem még +2, gondolom, ez a mellem :oops: Egyébként minden ruhám jó volt rám egy héttel a szülés után, úgy mint Katának.

Érdekesség: szombat este az egyik mellemből 150 ml-t fejtem le!

Na, készülődök, mert megyünk koponya és hasi uh-ra 2-re a Madarász utcai Gyerekklinikára. Szorítsatok!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Lassan mi is belerázódunk az együttlétbe... :D

Szüléstörténet: Reggel bemenetel után csináltak CTG-t. Fájás nuku. Felvettek, majd felraktak a méhszájhoz valami cuccot. 2 órát kellett várni, hogy mi történik. Két óra múlva megnézett a főorvos is (azt hittem visítok, úgy fájt), közölte, egyik ujját be tudta eröltetni, de semmi. A gyerek feje kimozdítható volt, nem ékelődött be a helyére. Ekkor visszakísért a szülésznő a szobába. Két perc múlva újra megjelent infúzióval, katéterrel, hogy akkor előkészít, mert jön a császár. Na, itt tojtam be rendesen, nagyon nem akartam császárt, sokkal több a hibalehetőség. Közöltem a párommal, haza akarok menni... :D A szülésznő jól kezelte a pánikomat, meg időm se volt nagyon rá. El kell ismernem, hogy innentől nagyon profin végezte mindenki a dolgát. A párom ablak mögött bohóckodott nekem, 15 perc alatt kint is volt Fecó. Elvitték, a párom ment vele, aztán behozták, odatartották a buksiját és meg tudtam puszilni. Aztán a párom jelent meg az ablak mögött, karján a babával. Na, itt fakadtam sírva... Olyan szépek voltak együtt...
Az örzőben, amikor fel kellett kelni, majdnem elájultam (nagyon alacsony amúgy is a vérnyomásom), de csak elvergődtem a zuhanyzóig, meg a kórterembe. Mostanra már majdnem teljesen jó a sebem, hál istennek.
Viszont, ha valaki azzal áll elő, hogy mennyivel könnyebb és egyszerűbb a császár, azt középtájon billentem, az biztos. Párommal beszélgettük, hogy bizony a fájdalomnak ki kell jönnie valamilyen módon. Nekem ez jutott.

Fecó a kórházban állandóan sírt, volt hogy jöttek utánam a folyosóra: "Sütő Ferike anyukája, tessék jönni, mert nem tudunk mit kezdeni vele!" :lol:

két nap múlva kértem tápszert (csak az éjszakás csecsemős volt hajlandó adni). Persze, hogy nem sírt utána. Szegény éhes volt, mégiscsak 4 kg-al született. Nem értem, hogy gondolták, hogy egy ekkora baba el lesz napokig vizen...

Itthon sokkal jobb, mindenféle szempontból. A férjem szerdáig még itthon van, aztán mi is egyedül maradunk.
A pisi nálunk is kifolyik időnként a pelenkából, olyankor jön a teljes generál.

Én reggelente iszom egy 3in1-et, nem tűnik nyűgösebbnek.

Móni: Gratulálok, hogy sikerült egy kicsit menned!!!

Edina: Sajnálom a sebedet, lassan már tényleg begyógyulhatna...

Mangora: Hogy áll a körömgyulladás?

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Néhány kép Fecóról:

Kép

Kép

Kép

Kép
traudorka

Dorka, köszönjük a történetet. Gyere és mesélj, ha lesz időd, hogy alakulnak a napjaitok.
Ferike nagyon aranyos :-)
A császármetszést sajnálom :-(
A nővérek beszólására nem mondok semmit, ez pont olyan, mint amikor Móninak mondták, hogy Dávidka nem hagyja éjjel aludni a többieket...

Edina, nektek milyen pihenőszéketek van? Mármint mi az, ami magától beindul hintázni? Olyan mint a Fleuré?

Megvolt az uh, minden rendben. :P
Etetés után voltunk 2 órával és mondta az orvos, hogy tiszta üres a gyomra. Úgy elszégyelltem magam. :oops: Remélem, nem hiszik, hogy éheztetem a gyerekem. :?
Zsófi élvezte a levegőt. Nem érdekel, mit mond a védőnő. Lassan ki fogom vinni, nem hiszem el, hogy egy 4 hetes gyereknek ne lenne szüksége friss levegőre.

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina,
Bocsánat, visszaolvastam és látom, hogy Fisher Price Rainforest van nektek. Ez beindul hintázni, ugye?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Dorka,Ferike helyes kis pasi!!!!! :D

Zsuzsi,miért mondja a védőnő hogy nem viheted ki???Mi 3 hetesek vagyunk és napi 2 órát kint töltünk.Ki kell használni ezt a jó időt,mert nemsokára jönnek a minuszok :( Közösségbe én sem viszem,még boltba sem megyünk át,nem hiányzik hogy mindenki nézegesse ebbe a vírusos időbe.

Kép

Kép
krisztinaa

Még egy gyönyörű kisfiú:)

Gratulálok, Dorka!!!
Nem annyira szokványos a szüléstörténeted... mindenesetre jó, hogy gyorsan túlestél rajta és egészségesek vagytok.
Igen, el tudom képzelni, hogy a császár sem egy leányálom:( És akkor még az esetleges bonyodalmak, lásd Edina sebét... :(
Később lett tejed, ugye? Igyál sok sört:)

Kis ügyes a Zsófi:) Sajnálom a tegnap délutánt! Ha már szoptatási tanácsadás: eddig hogy szoptattál?
Én mindig csak ülve (oldalt feküdni nem tudok:( - de érdekelne más pozíció is, elég kényelmetlen így.

Na, a Kata és a többiek beszámolóján felbuzdulva felpróbáltam egy "lánykori" nadrágomat... (eddig főleg pizsamában, majd tréningben lézengtem itthon). Rámjön!!! Nem mondom, hogy nincs itt-ott egy hurkácska a derekamnál... de akkor is sikerélmény.
Még meg is izmosodott az "alfelem" a sok hátrafelé csoszogásban.

Szép, nyugodt délutánt kívánok mindenkinek!
Pusz
M.
monke

Igen, úgy tűnik, Dorkának meg nekem jutottak a "balhés" kissrácok, akik már újszülöttként is zavarják a többieket:)

Zsuzsi,
Örülök, hogy rendben van az UH!!!

A te védőnőd valószínűleg egy kicsit túlféltő típus, biztos, mert beteges:)
Tényleg, mostanában nem beteg?
Inkább most vigyük ki őket, ilyen jó idő úgyse lesz egyhamar.

Én tényleg éheztetem Dávidkát... éjjel megszoptattam 2-kor, és legközelebb (fél hatkor), amikor jelzett, azt hittem félálomban, hogy 5-kor evett:( és nem akartam újra etetni, inkább megpróbáltam énekelni neki, tisztába tettem stb... Fél óra múlva már ordított, akkor jöttem rá, hogy négy órája nem evett.
Annyira bánt...

Én is vettem egy pihenőszéket, nem tudom, hogy magától beindul-e (most hozza haza Z). Kis fehér báránykák vannak rajta, mi tagadás, nekem ez tetszett benne, hogy nem túl színes.
Persze a babáknak más szempontjaik vannak... de majd rákötök valami pirosat a barik nyakára:)

Zsuzsi, te már kinézted konkrétan, vagy csak nézelődsz?

M.
monke

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert Eszter itt van rajtam, sajnos belázasodott, így nem ment oviba. Hangi egyedül ment, hát nem nagyo örült neki,de nem ellenkezett a drágám.

Krisztina

Úgy látszik, hasonlóak a gyerekeink. Nekem is este jön az állandó éhsége Vincének, óránként eszik fürdés után. 7-kor, 8-kor, 9-kor. Nekem is minden nap kell 1-szer pótolni tápszerrel. Nem kell többször, de az 1 kiegészítés mindig kell. Van, hogy csak 20 ml, van, hogy 60. Tegnap végül este belakattam ( mindkét cicit kiszívta és még a tápszer) és este 10 -től 4-ig aludt, de akkor is csak azért kelt, mert én keltettem. Már at hittem szétdurran a mellem, muszáj volt. Aztán hétkor evett.
Ez elég baráti, azt hiszem.

A K-vitamin az anyatejes babáknak kell, a tápszereseknek nem, mert a tápszer tartalmazza.

Tejes kávét iszom 1-szer egy nap.Semmi gondom vele.

Dorka
Egyetértek a császárral kapcsolatban. Még most kezdem magam valahogy érezni,de a hátam sokszor leszakad. A hasam is már egész jó, de kellett 3 hét, mire rendesen tudok hajolni stb.Szóval senki ne mondja, hogy jobb, mint a szülés.

Most mennem kell.
Babák gyönyörűek!
Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Dorka, gratula Ferihez, nagyon szép fiúcska!Császárt sajnálom és persze hogy rosszabb egy sima szülésnél, hiszen ez egy nagyműtét ráadásul.Remélem gyógyulgatsz belőle!

Krisztina, örülök, hogy így bevállik az etetés Annánál!Tápszert én 1x este adtam pluszban, de nagy megnyugvás hogy van itthon.
Estére feléli Márk is a készleteket, úgy veszem észre.

Zsuzsi, mi már 3 napja levegőzünk Márkkal, a ház előtt napi 25-30 percet 11 és dél között mikor süt a nap!
Sztem is nyugodtan levegőzzetek!
Lehet hülye a kérdésem, de miért ilyen korán voltak az uh-k?
Felírta a gyerekorvos amúgy?
Mi beutalót nem kaptunk sehova még, nekem kéne említeni?

Móni, pihenőszék de jó, én is kedvet kaptam hozzá, lehet karira beszerzünk egyet.
Piros szalag, he-he.
Nadrágpróba:szuper vagy!

Vick, sajnálom Eszterkét, remélem nem kapja el más a családban!
Vince is jó evő!Örülhetsz!

Márk negyed 1től alukált éjjel,5.20kor ébredt magától, hogy éhes.
Én már 4 napja nem keltem fel éjjel enni, napközben simán behozza a lemaradást, úgy combosodik a kis drágám meg kerekedik a feje.
Szem váladékozása nem múlt el, ma felírattam neki a receptet, apa holnap kiváltja a cseppet.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, megnéznéd légy szíves, hogy milyen csepp?
Nekünk Niamicin van, de nem múlik a váladékozás:(
monke

Sziasztok!!

Gyorsba tudok most jönni mindjárt kajcsi idő van!!

Szüléstörténetem: Vasárnap éjjel voltak joslók , bementem hétfőn ctgre , doki megnézett és mondta h ezek még gyenge josló fájások mert 10. 5. 7 percesek voltak összevissza, megvizsgált és mondta h bő egy újnyi de bármi lehet mert a nyákdugó pénteken elkezdett kijönni, mondta h kedden menjek magazatvízet meg a ctg t csinálunk és megbeszéljük a többit, aztán hazajöttünk, lefeküdtem és olyan 3 körül iszonyú fájásokra ébredtem, de olyan h még sírtam is.. ekkor már beállt 7 percesre, aztán fürödtem egyet és nem múlt el. sőt még rövidültek,, aztán hívtam a dokit mondta h irány a korház.. beértünk 3/4 7 re , szülöszoba felvétel, ctg de a kocsiba már 3-4 percesek voltak..ctg még nem mutatott hu de nagy fájásokat, na aztán megvizsgált a ctg után a doki és mondta h 8 cm re ki vagyok tágulva burkot repesztett 20:15 kor szülöszobába feküdtem amit én választottam J nem volt teltház csak a kortermekbe.. 22:05 kor meg lett Máté baba!!! Szerencsére lett egy fizetős szoba egy ágyas az amiba a mangoráék is pihiztek :lol: !!! itt voltunjde mindjárt küldök képet Mátéról!! röviden ennyi volt.. szép volt, gyors, és tompa fájdalmas !!Nekem élmény dús volt ! De csak annyi baj lett de nagy h gátmetszés volt, aranyér és plussz még egy ér kifordult amit vissza kellett varrni és így cikk cakk ba tudta a doki megoldani de fél popoju lettem , ez fájt nagyon még gyógyszert is kaptam rá!! Máté jó baba eszik alszik , szerencsére van tejem is ! Ma éjjel volt egy kicsit éberebb alvó de áll van ilyen mondta a védőnő! Éjjel már be kellett a cumit adni neki mert képes lett volna Ma éjjel volt egy kicsit éberebb alvó de áll van ilyen mondta a védőnő! Éjjel már be kellett a cumit adni neki mert képes lett volna 3 órát a cicin lenni aludni meg semmit!!
Sebem gyógyul de ülni még nem tudok, így nehéz a büfizés!! Fekve szopizás megy csak ,, ülve ma már ment de a büfi api meg a nagyié maradt! De amúgy jól vagyunk!! Édes kispasi!

Ma egy hetes!!

Fejét már emelgeti és forgatja hason fekve jobbra balra! Tejem szerencsére van!! Alszik ált 3-4 órákat, van sok puki meg kakis pelus.. ! :D !

Ti babáitok hogy alszanak éjjel, hason . oldalt . hanyat stb..?: nekem mindenki mást mond!!

Most ennyire futotta majd még jövök ha lesz időm !!

puszi mindenkinek, jó babázást, betegeknek jobbulást!!

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hmmm nem tudom lekicsinyiteni a képet!! Ezért nem tudom átküldeni :roll: :twisted: :shock:
de a iwiw n van fent kép!! :lol:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Dorka, Szilvi köszi a történeteket!
Dorka, Feri nagyon édes, és a császárral kapcsolatban egyetértek. Nekem már bő 3 hete volt, de még mindig nem nagyok 100as. Legalább már nem fáj semmim, de a hajolgatás,emelgetés még mindig gáz. Na meg az ágyból felkelés (hasizomból kéne :) ) az még nagyon nem megy :)

Szilvi, remélem hamar regenerálódsz te is! Máté nagyon édes,megnéztem iwiw-en tegnap :)

Az utóbbi két napban Marci az éjszakai etetésnél olyan falánk. Szóval ebben az esti éhségben tuti van valami! Most, hogy Szilvi írta a cumit, lehet hogy nekünk is az kéne? MErt csak nyammog meg folyton belealszik a kajálásba, de újra és újra felsír és tömi az öklét... Nem tudom, hogy tényleg éhes-e:)
Amúgy ma hogy 3-kor feküdtünk le - és fél 1-kor keltünk :) - 6-kor kelt magától. Tegnap ugyanez volt, csak egy órával többet voltunk fent és annyival később kelt.

Zsuzsi, mi már egy hete kijárunk levegőzni. Amikor jó idő van, minimum 1 órát kint vagyunk! Nyugodtan szoktasd te is és menjetek!!!

Móni, a pihenőszékhez már én is kezdek kedvet kapni, bár nem tudom mit szólna hozzá Marci, mert még a játszószőnyegen sincs nagyon el... Ott mindig van valami nyűgje :) Na, majd megbeszélem apával és max kérünk a jézuskától :)

Vick, jobbulást Eszternek! Ügyes Hangi, hogy egyedül is elment egy szó nélkül az oviba!!!

Kata, uh-ra minket is küldött a gyerekorvos (csípő, has, koponya). két hét múlva megyünk. És beutaló is kell, igen (kivéve, ha fizetős, nálunk az egyikre csak úgy volt már hely az ünnepek előtt)

Marci lábujja talán kicsit javult, mintha menne lejjebb a gyulladás...

Tegnap fürdésnél tudjátok mire lettem figyelmes??? Marci egyik golyója "felcsúszott". Hallottam, hogy van ilyen, de látni még nem láttam. De reggelre visszament a helyére. Apukám azt mondta, hogy ez normális, de szóljak azért a dokinak, mert lehet sérv jele. Na, a lábujj mellé még egy újabb megmutatnivaló :)Lehet, hogy szerdán lemegyünk a tanácsadásra (van olyan rendelés, ahova az egészséges gyerekeket lehet vinni), ha nem lesz eső (mert autónk nem lesz aznap... :( )

Szép estét mindenkinek és jó babázást!
Puszi

Mangora

Kép
mangora

ToldiSzilvi, köszönjük, örülünk az élményeiteknek!Nézem mindjárt-mindjárt Máté babót...

Mangora, hű, akkor megkukkolom én is golyókat fürcinél, azta, nem is hallottam ilyet...

Móni, holnap megírom a csepp nevét, a férjem most hozzal el vmikor a receptet...

Lányok, nagyon nagy dilemma előtt állok, tanácsokat kérnék:

Anyósom rákos már lassan 3 éve és most megint kiújjult nála.
eddig csak kemókat kapott, node most már sugarat is fog (először)csüt-pénteken.Vasárnap pár órás villámlátogatásra készülünk (férjem és az én szüleim egy utcában laknak), és most jöttem rá, hogy egy sugárkezeltnek nem igen kéne ölbe venni vagy akár a közelébe vinni a 2 hetes gyerekemet, de még a későbbiek során sem...
Nem akarok ebből családi balhét semi, de sztem még nekem is távolságot kéne tartanom a tejem miatt,nem?Nemhogy drága picúrkámak.
A férjem tuti kiakad, ha ezt ma előadom, nemhogy az anyós.
Sajnálom a szitut, de most önző leszek.Bár nem tudom, hogy fogom ezt az elkövetkezendő hónapokban kivitelezni.
Holnap mindenesetre felhívom a gyerekorvost is.
Sz@r egy helyzet....

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: